>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
daavid5 671

daavid5

Użytkownik
a założą mi konto jak zobaczą że Polak? bo coś mi się wydaje ze bedzie problem
nikogo nie obchodzi, czy jesteś Polakiem, Żydem itd. Ważne gdzie mieszkasz i do tego czy przebywasz w miejscu swojego zamieszkania.

Mieszkam w UK a jak jestem w Polsce to i tak nie mogę grać u brytyjskich bukmacherów, których nie ma (wycofali się z polskiego rynku). Nie ma problemu z bet365, bo oni operują na obu rynkach. Możliwe, że jak wejdą na polski rynek to mnie zblokują w PL bo będą tam funkcjonować na innych zasadach.

N 3

navson

Użytkownik
&quot;Celem ustawy jest ochrona obywateli, w tym osób nieletnich, przed szkodliwymi skutkami hazardu, a także zmniejszenie skali występowania tzw. szarej strefy. Działalność nielegalnych operatorów, zwłaszcza w internecie, prowadzi do utraty dochodów przez skarb państwa&quot;

Niesamowite jaką dawką hipokryzji trzeba dysponować żeby spłodzić tego typu tekst.

tommy83 298

tommy83

Użytkownik
nikogo nie obchodzi, czy jesteś Polakiem, Żydem itd. Ważne gdzie mieszkasz i do tego czy przebywasz w miejscu swojego zamieszkania.

Mieszkam w UK a jak jestem w Polsce to i tak nie mogę grać u brytyjskich bukmacherów, których nie ma (wycofali się z polskiego rynku). Nie ma problemu z bet365, bo oni operują na obu rynkach. Możliwe, że jak wejdą na polski rynek to mnie zblokują w PL bo będą tam funkcjonować na innych zasadach.
nie do konca jest tak jak piszesz - ja np gram sobie przez apke w wh z Polski, bo konto mialem rejestrowane na adres w UK ; skybet tez normalnie mi dziala jako strona internetowa i stawiam tam zaklady, mimo ze nie rejestruja ludzi z terenu PL.

daavid5 671

daavid5

Użytkownik
nie do konca jest tak jak piszesz - ja np gram sobie przez apke w wh z Polski, bo konto mialem rejestrowane na adres w UK ; skybet tez normalnie mi dziala jako strona internetowa i stawiam tam zaklady, mimo ze nie rejestruja ludzi z terenu PL.
dziwne, bo mi zawsze wywalało, że granie jest niedostępne na terenie PL. Pytałem też na chacie i powiedzieli mi, że nie da się z tym nic zrobić.

typereks 866

typereks

Użytkownik
Kiedy, oni kuźwa zrozumieją, że problemem nie jest STS, Fortuna, Milenium, Totolotek, a cholerny podatek obrotowy oraz lepsza oferta? Myślą, że przyrost hajsu się zgodzi bo ludzie będą grali w STS-ach, już to widzę hahahah

N 3

navson

Użytkownik
Wystarczy połaczyć sie z zewnętrznym serwerem VPN, by ominać tą porąbana blokade. To co boli, to fakt, że polscy politycy jakby na odwrót rozumieją problem polskiej bukmacherki czy szerzej polskiego hazardu. Zamiast stworzyć przyjazne prawo dla polskiego szarego kowalskiego, to oni tworzą restrykcyjne prawo skutecznie zniechęcając rodaków do inwestowania kasy w PL. Polak nie jest oszustem z urodzania, ale pozwól mu grać na uczciwych zasadach tak by nie czuł sie dymany przez własne państwo.

S 1,1K

slukasz123

Użytkownik
Wystarczy połaczyć sie z zewnętrznym serwerem VPN, by ominać tą porąbana blokade. To co boli, to fakt, że polscy politycy jakby na odwrót rozumieją problem polskiej bukmacherki czy szerzej polskiego hazardu. Zamiast stworzyć przyjazne prawo dla polskiego szarego kowalskiego, to oni tworzą restrykcyjne prawo skutecznie zniechęcając rodaków do inwestowania kasy w PL. Polak nie jest oszustem z urodzania, ale pozwól mu grać na uczciwych zasadach tak by nie czuł sie dymany przez własne państwo.
Widze wlasnie 249zl/rok nie jest to wygorowana cena mniej niz 1zl na dzien....

S 2K

szatan666

Użytkownik
Z tym VPN to nie jest niestety taka fajna sprawa jak niektórzy piszą.
Cena oczywiście nie jest wygórowana, ale VPN lubi się rozłącząć i wtedy bukmacher może nam zrobić lipę.
Znajomy który siedzi obecnie w Anglii każdorazowo loguje się na bet365 aby coś zagrać.
Jeśli ktoś grywa tajpery itp. gdzie liczą się sekundy to pojawia się duży problem...ale to i tak pikuś.

Załóżmy że blokują strony a Bet365 i inni nie kupują licencji. Kto bawi się w VPN? Raczej nie ludzie którzy sponsorują buka, większość albo sobie odpuści granie, albo będzie wtapiać w naziemnych bukach.
Z VPN-u będą korzystać głównie ludzie, którzy granie traktują zarobkowo. Obawiam się że bukom nie będzie się wtedy opłacało obsługiwać graczy z Polski.

Wie ktoś jak to wygląda w innych krajach gdzie bet365 nie ma licencji a występuje blokada stron?
1) Czy można zakładać nowe konta
2) Czy czepiają się o granie przez VPN
3) Czy chcą dodatkowej weryfikacji (obecnie sam dowód wystarcza)

Jest jeszcze jedna możliwość, chyba najgorsza dla graczy...
Bet365 wejdzie do Polski mimo 12% podatku i gracze będą w czarnej d....

kraher 306

kraher

Użytkownik
Z tego co mi wiadomo, to w bet365 nie ma możliwości zalogowania się poprzez VPN-a. Tak przynajmniej jest w moim przypadku.

kraher 306

kraher

Użytkownik
Ja używam obecnie PureVPN i dopiero po jego wyłączeniu, jest możliwość zalogowania się na koncie gracza.
W mojej opinii, jeżeli ustawa przejdzie proces notyfikacji, to nie ma żadnych szans, że którykolwiek z operatorów posiadających licencje na świadczenie usług na terenie UE, będzie ryzykował dla &quot;kilku&quot; graczy z terenu PL.
Jestem więcej niż pewny, że prędzej wykupi licencje na świadczenie usług na terenie RP i najzwyczajniej wejdzie na polski rynek niż będzie ryzykował procesami i odszkodowaniami na dużą skalę oraz utratą prestiżu. To są podmioty notowane na giełdach, które nie mogą sobie pozwolić na babranie się w szambie.

daavid5 671

daavid5

Użytkownik
To nie działa w ten sposób, że te same osoby dostają nr IP np z Manchesteru? W ten sposób zaryzykowałbym utratę zaufania u bukmachera. Co innego osoby z Polski bo i tak im nic nie grozi.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom