>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
L 124

lemko

Użytkownik
Za dużo głosów to tam nie ma (podobnie jak na mojej petycji). Strona petitiongo.org jest zrobiona dla ludzi oglądających MaxTV na YouTubie. Gdybyśmy jakimś cudem (uważam, że dużo ludzi gra w necie) natrzaskali 3K podpisów byłaby to na pewno inna rozmowa (wbilibyśmy się do najpopularniejszych petycji) i może nawet Mariusz Max Kolonko zrobiłby o nas odcinek? Nie trzeba się na tej stronie rejestrować, tylko podaje się imię, nazwisko i e-mail (podawajcie jakie chcecie) i rozpowszechniajcie petycję gdzie się tylko da. Link w mojej sygnaturze. Trzeba próbować i nie można łatwo się poddać.

piotr1990 6

piotr1990

Użytkownik
Za dużo głosów to tam nie ma (podobnie jak na mojej petycji). Strona petitiongo.org jest zrobiona dla ludzi oglądających MaxTV na YouTubie. Gdybyśmy jakimś cudem (uważam, że dużo ludzi gra w necie) natrzaskali 3K podpisów byłaby to na pewno inna rozmowa (wbilibyśmy się do najpopularniejszych petycji) i może nawet Mariusz Max Kolonko zrobiłby o nas odcinek? Nie trzeba się na tej stronie rejestrować, tylko podaje się imię, nazwisko i e-mail (podawajcie jakie chcecie) i rozpowszechniajcie petycję gdzie się tylko da. Link w mojej sygnaturze. Trzeba próbować i nie można łatwo się poddać.
Ja juz wypelnilem ????

V 1,1K

viren

Użytkownik
a coś więcej na temat agentów
sa strony ktor#e graja w imieniu klienta. lepsze kursy i wieksze limity potrafia wykrecic
przesylasz im kasiore i oni zajmuja sie reszta, wygrane przesylaja.
wiadomo pelno badziewia ale sa porzadne od lat dzialajace firmy z ktorymi zero problemow
mozna dowolnie ustalic, albo mowicie im co maja grac, albo oni sami.

Jak na rynku masz np kurs 1,92 i limit 600 zl bo potem obniza sie kurs, to oni zagraja za 6000 zanim kurs drgnie itp, maja narzedzia do rozpracowania buka nie znam sie na tym

Moga sobie zamykac, zakazywac, zabraniac, wystarczy ze pare osob przeniesie sie do normalnego kraju, tam zalozy dzialnosc i bedzie przelewac.

Ciekawe, przelewow za granice i z zagranicy i rozmow telefonicznych tez zabronia?

Na to juz nie ma sposobu

T 2,9K

tomek009966

Użytkownik
Ja prowadze konto na Twitterze na temat bukmacherki, mam 7 tys folowersow, w tym wplywowych ludzi z polityki i swiata sportu. Zrobilem ankiete, ktora zamierzam przekazac Bonkowi, z ktorym mam kontakt, a takze Gowinowi, ktory moze zwroci na to uwage. Moze to cos da. Nie wiem. Warto sprobowac. Kazdy kto ma konto na twitterze moze oddac swoj glos.

Który model nowelizacji ustawy hazardowej popieracie?

1) Projekt ministra Gowina
2) Projekt MF

https://twitter.com/BonusBukmach
Tak, bo Boniek czy Gowin to ma takie samo prawo głosu jak ja czy ty. Módlcie się tylko, żeby spór o TK trwał dalej, a kolejna agencja ratingowa obniżyła ocenę wiarygodności. Wówczas jest możliwy ,,przewrót wrześniowy&quot;.

piotr1990 6

piotr1990

Użytkownik
Tak, bo Boniek czy Gowin to ma takie samo prawo głosu jak ja czy ty. Módlcie się tylko, żeby spór o TK trwał dalej, a kolejna agencja ratingowa obniżyła ocenę wiarygodności. Wówczas jest możliwy ,,przewrót wrześniowy&quot;.
I jak tu nie byc antypolakiem, w pelni sie z Toba zgadzam. Poza tym zeby zablokowac strony potrzebna jest pozytywna opinia Komisji Europejskiej, z ktora PIS zyje jak pies z kotem.

A 294

art300

Użytkownik
Parę wniosków się nasuwa...

1. To jest najbardziej restrykcyjna ustawa ( projekt) w Europie.

W dokumencie OSR ( ocena skutków regulacji)
http://legislacja.rcl.gov.pl/docs//2/12285702/12354295/12354296/dokument223120.pdf

piszą:

Niemniej jednak wskazać można, że proponowane w nowelizacji rozwiązania wykorzystywane są również w innych krajach:

a) blokowanie stron internetowych oferujących gry hazardowe bez wymaganego zezwolenia – Francja, Hiszpania, Włochy, Holandia, Estonia, Rumunia, Łotwa, Austria, Belgia,

b) blokowanie płatności dokonywanych na rzecz podmiotów oferujących gry hazardowe bez wymaganego zezwolenia – Litwa, Łotwa, Estonia

c) świadczenie usług hazardowych online przez operatora monopolistę – Portugalia, Słowacja, Szwajcaria

d) prowadzenie działalności w zakresie gier na automatach przez operatora monopolistę – Norwegia, Szwecja, Finlandia.

TEN PROJEKT WPROWADZA A+B+C+D oraz E , czyli PODATEK OBROTOWY !. WSZYSTKO !
-------------------------------------

2. Na tej samej stronie, w tabeli nr 6 oceniają skutki nowelizacji dla budżetu.
Widać z niej dokładnie, że oni w ogóle nie zakładają, że tutaj ktokolwiek wejdzie.
Cały przyrost ( trzykrotny) dochodów widzą w :

- przeniesieniu się ludzi z &quot;nielegalnych&quot; do legalnych buków
- grach hazardowych w internecie urządzanych przez monopolistę

Jednym zdaniem: pełen sukces Juroszków i Totalizatora.
---------------------------------------------------------

Paradoksalnie, niewyobrażalna wprost pazerność może dawać pewną szansę.
Być może powstanie jakiś prawny spór na etapie notyfikacji i/lub pózniej, tak, że buki będą miały kwestię prawną &quot;otwartą&quot; i będą dalej rejestrować Polaków. Prawnicy to ocenią.
Wtedy pomimo blokad, można byłoby się łączyć przez VPN...

kraher 306

kraher

Użytkownik
e-play.pl/?option=com_k2&amp;view=item&amp;id=6001:rozwiazania-ujete-w-projekcie-ustawy-o-grach-hazardowych

1. Wdrożenie mechanizmów zapewniających kontrolę państwa nad rynkiem gier hazardowych, polegających, m.in. na wprowadzeniu możliwości blokowania stron internetowych, na których urządzane są nielegalne gry lub prezentowana jest nielegalna reklama gier hazardowych oraz blokowania płatności na rzecz podmiotów prowadzących działalność w zakresie gier hazardowych bez wymaganej koncesji lub zezwolenia.
Czy to nie oznacza przypadkiem, że również FB.com może podchodzić pod strony objęte blokadą?

betxp 230

betxp

Użytkownik
@betxp Gdyby ludzie napierali na zmianę ustawy hazardowej, aby była normalna to myślisz, że PiS by się nie przychylił do projektu Polski Razem? Petycja w tej sprawie jest w mojej sygnaturze.
Przykro mi to pisać. Dla mnie na logikę poszła tam duża łapówka. Bo ani ustawa nie chroni graczy, ani nie rozszerza rynku, ani zysków z tego tytułu. Jedynie chroni lokalnych bukmacherów. Zresztą stacjonarni już rząd PO naciągali na blokowanie stron przy zostawieniu podatku obrotowego.

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
Dobra mam pytanie , czysto hipotetycznie , ta ustawa wchodzi w życie i blokują zagraniczne buki, wyjeżdzam do anglii co mam cały czas z tyłu głowy z innych powodów, czy tam mam możliwość grać online zgodnie z prawem u nich jako polak mieszkający u nich ?

tommy83 298

tommy83

Użytkownik
oczywiscie - nikt tam nie bedzie robil zadnych problemow.
miejsce w ktorym obecnie przebywasz sie liczy dla bukmachera a nie kraj pochodzenia.

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
oczywiscie - nikt tam nie bedzie robil zadnych problemow.
miejsce w ktorym obecnie przebywasz sie liczy dla bukmachera a nie kraj pochodzenia.
No ale zarejestrowali by mnie jako polaka ? i przecież musiałbym jakoś udowodnić że mieszkam w UK?

piotr1990 6

piotr1990

Użytkownik
No ale zarejestrowali by mnie jako polaka ? i przecież musiałbym jakoś udowodnić że mieszkam w UK?
Mozesz smialo grac. Jedynie moga od ciebie wymagac POA - dokument potwierdzajacy adres. Np rachunek za telefon, albo wyciag z banku. I to wszystko.

piotr1990 6

piotr1990

Użytkownik
Jeśli dojdzie do blokowania stron to na pewno zablokują jak i inne strony czy fora. Już swoją listę http://bukmacherzyrazem.pl/nielegalna-reklama.html juroszek poda komu trzeba.
&quot;Osoby do kontaktu
W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny.
Zdzisław Kostrubała
Email: [email protected]
Telefon: 601 733 998

Leszek Haba
Telefon: 515112081&quot;

Zamierzam do nich sobie podzwonic, wam tez radze ???? Beda musieli pozmieniac swoje numery. Musimy walczyc o swoje

M 207

marcin1981

Użytkownik
Powtarzam jeszcze raz jeśli nam zablokują strony jesteśmy w stanie zniszczyć Juroszka i reszte ziemniaków, jednodniowa akcja a w zasadzie 2 minutowa akcja każdej osoby przyniesie 2 MILIONY STRAT dla ziemniaków w ciagu jednego dnia,

MAM WSZYSTKO OBLICZONE BO JUŻ Z JEDNYM PUNKTEM STS TAK ZROBIŁEM I WIEM ILE BYLI STRATNI, A PUNKTÓW SAM STS MA OKOŁO 500 WIEC NIE BEDZIE DLA NIKOGO PROBLEMEM PRZEJSC KILKASET METRÓW WIECZORKIEM I ZROBIĆ CO TRZEBA. MOJA CAŁA AKCJA KOSZTOWAŁA MNIE 1 ZŁOTY I OKOŁO 4 MINUTY BO MUSIAŁEM DOJŚĆ DO PUNKTU BO MAM NIE DALEKO.

JEST NAS TUTAJ DUŻO POKRZYWDZONYCH I UWIERZCIE MI NA SŁOWO MOZNA PUSCIC JUROSZKA Z TORBAMI W BARDZO PROSTY SPOSÓB BEZ ŻADNYCH KONSEKWENCJI WYSTARCZY PARE OSÓB NA WOJEWODZTWO I JUROSZEK W CIAGU 3 MIESIECY ZAMYKA INTERES.

BARDZO PROSZE O SOLIDARNOSC CHOC JEDEN RAZ NA TYM FORUM BO WALCZYMY W JEDNEJ SPRAWIE.PROSZE WAS ZBIERZMY SIE I NIE DAJMY SIE TAK TRAKTOWAC BO NIE JESTESMY ZADNYMI BANDYTAMI ZEBYSMY BYLI POSTRZEGANI JAK PRZESTEPCY TYM BARDZIEJ ZE Z WYGRANYCH ZAKLADOW I TAK WIEKSZOSC WYDAJE PIENIADZE W POLSCE NAPEDZAJAC PO CZESCI GOSPODARKE.

TO TAKI JUROSZEK PRZYNOSI TYLKO MINUSY DLA GOSPODARKI BO JEST ZACHŁANNYM BANANEM KTORY SIE PRZED NICZYM NIE COFNIE I MYSLI TYLKO O SOBIE. BARDZO PROSZE O SOLIDARNOSC W TEJ SPRAWIE TYM BARDZIEJ ZE TO SĄ SMIESZNE KOSZTA DLA NAS ZEBY PUSCIC ICH Z TORBAMI.

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
inna sprawa ze prawdziwa komedia to tu sie dopiero zacznie,jak jakis bet365 uzna ze skoro cwele nas probuja w taki sposob wyruch..c to wejdziemy im na zlosc na ich warunkach na polski rynek i o ile podobnie jak polskie &quot;potegi&quot; przerzuca te 12% na graczy to z kursami juz zostawia takie jak maja i przejma 98% rynku ???? ????
Wiem, że pół żartem, pół serio, ale zapominasz, że buki to też punkty naziemne. A w Polsce online nie stanowi obecnie więcej niż 30% rynku zakładów, więc to jest główne źródło dla buków zarejestrowanych w PL na chwilę obecną.

majkel92 271

majkel92

Użytkownik
przeczytałem całą ustawę i te dwa akapity to największy dla nas dramat
&quot;Podmiot urządzający gry hazardowe przez sieć Internet jest obowiązany
zapewnić funkcjonariuszom celnym dostęp, w tym dostęp zdalny, do danych
przechowywanych w urządzeniu archiwizującym oraz udostępnić w
tym celu
odpowiednie narzędzia i oprogramowanie zapewniające bezpieczeństwo danych&quot;
Przedsiębiorca telekomunikacyjny świadczący usługi dostępu do Internetu jest
obowiązany do
:
1)
nieodpłatnego utrudniania dostępu do niedozwolonych stron i usług przez
blokowanie dostępu do adresów elektronicznych wpisanych do Rejestru;

piotr1990 6

piotr1990

Użytkownik
1)
nieodpłatnego utrudniania dostępu do niedozwolonych stron i usług przez
blokowanie dostępu do adresów elektronicznych wpisanych do Rejestru;
Tylko zeby mogli blokowac strony beda, z tego co wiem, potrzebowali zgode Komisji Europejskiej ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom