Ja uważam, że Gowin sam się wychylił z tą ustawą bo widział, że nikt ze środowiska się nie spieszy do załatwienia tej sprawy więc postanowił zbić na tym swój kapitał i przedstawił rozwiązania, teraz tylko szczegóły oby za dużo nie zmieniali.
Mówicie, że nikogo nie rozliczono bo się spotkali na cmentarzu, to prawda ale myślę, że Kaczyński ma inne rozliczenia innych afer (np. aferę SKOKów które oszukały większą liczbę ludzi przykryje Komisją ds. Amber Gold gdzie poszkodowanych jest mniej). Jarkowi nie w głowie teraz zajmowanie się Zbysiami, Grześkami, wali z grubej rury do tych co rządzili przez 8 lat.
To tylko czysta
polityka, uważam, że nowe prawo z tymi 20% które płacić będą buki będzie dobrym rozwiązaniem, w końcu można będzie grać jak człowiek, nie kombinować jak wypłacać pieniądze, sport zyska sponsorów.
No i dobrze byłoby aby zrobiono coś na podstawie amnestii dla graczy którzy są ciągani po przesłuchaniach i muszą bronić się w Sądach. Pisałem to juz dawno aby umorzyć wszystkie postępowania bo ciąganie ludzi za 20 zł to straty budżetowe dla finansów Polski.