prawo nie dziala wstecz ;-)Przed wejściem tej ustawy, granie przez internet też było nielegalne.
prawo nie dziala wstecz ;-)Przed wejściem tej ustawy, granie przez internet też było nielegalne.
Gdybym został oskarzony,tłumaczyłbym się uzależnieniem.przy wykryciu tego "przestępstwa" czy tam wykroczenia powinni dawać skierowanie do jakiegoś terapeuty a nie karać.
slawoe, to wszystko jest do obejścia!To prawda , w wyjątkowych okolicznościach prawo może zadziałać wstecz. Takie sytuacje są objęte w ustawie. Oczywiście my nie musimy się martwić , ponieważ taka sytuacja nas nie dotyczy. Mnie jedynie co martwi to fakt, że w przypadku zainteresowania naszym profilem przez Polskie Organy ścigania mogą otrzymać na wniosek sądu lub prokuratury informacje od zagranicznych bukmacherów.
Marihuana też uzależnia a potem się wali w żyłę lub żebra na dworcu uprawiając nierząd za działkę.Alkohol natomiast jest dobry i nie ma z nim społecznych problemów.Największy paradoks jest taki, że wg rządu bukmacherzy zagraniczni uzależniają, a polskie ziemniaczki już nie :]
Nie masz racji, bo jeśli grasz u buka zarejestrowanego na Malcie to jesteś be i może to prowadzić do patologii jakim jest uzależnienie od hazardu, ale już nie jesteś uzależniony i możesz sobie grać u buka zarejestrowanego w Polsce i oddać 12 zł od każdej zainwestowanej stówki skarbowi państwa.W dodatku widać, że Rząd daje Ci możliwość wydania Twoich uczciwie zarobionych pieniędzy [ np. przez pracę ] gdzie tylko chcesz, czego chcieć więcej :].Gdybym został oskarzony,tłumaczyłbym się uzależnieniem.
Początkiem mojego uzależnienia,była gra w Lotto oraz w zakłady bukmacherskie oferowane przez legalne firmy TotoMix,Fortuna itd
Widzę że zaczynacie popadać w paranoję. Tak naprawdę granie w internecie jest nielegalne od lat i dla przeciętnego gracza ta nowa ustawa nic nie zmienia (prócz wycofania się z rynku niektórych bukmacherów). Tak jak było mówione wiele razy, banki nie monitorują każdego przelewu. Czyli jak wypłacasz 100, 500, 1000, czy nawet 5000 zł to możesz spać spokojnie. Takich transakcji są miliony dziennie.Ja wypłaciłem wczoraj z Betclica dla sprawdzenia 50zł. Jak dojdzie to napiszę, a jak mi zrobią wjazd na chatę ???? To skąd ja maiłem wiedzieć, że zmienili nagle prawo? Przecież nikt mi o tym nie powiedział :/ ????
wypłacam przez bankomat i po balu.Wiem wiem jak zechcą to dotrą ale juz widze przy setkach transakcji wyłapuja mnienie wiem co ma zmienić karta mb od zwykłego przelewu od mb na bank? mb zdaje się wypłaca rachunkiem z polskiego banku, więc jak potencjalnie coś monitorują to dotrą do ciebie sąsiednią ścieżką.
A co to zmienia jeśli mówimy o uszczupleniu rachunku w PKO?Skupiliśmy się na wypłacaniu przez bankomaty itd ,jakies slady itp spokojnie Panowie wcale nie muszę wypłacac z bankomatów jeżeli w tak pieprz............... kraju żyję.Zatankuje sobie samochodzik na stacji przez kartę,za zakupy wszelkie płatności i wcale nie muszę nawet powąchać fizycznie kasuczi z moneya by wydać je w taki sposób jaki sobie tylko życzę.