macieqleo
Użytkownik
Tak, z tym że nie chodzi o fakt wpłaty, a wypłaty.Witam, czy dobrze rozumiem, że problemy dotyczą graczy, którzy korzystali z usług b a h i wpłacali bezpośrednio na konto, a nie np. przez przelewy24?
Tak, z tym że nie chodzi o fakt wpłaty, a wypłaty.Witam, czy dobrze rozumiem, że problemy dotyczą graczy, którzy korzystali z usług b a h i wpłacali bezpośrednio na konto, a nie np. przez przelewy24?
Ok, czyli jeśli przelew z b'-win za pomocą fast bank transfer wpływa na konto bankowe z WorldPay to chyba nie stanowi problemu?Tak, z tym że nie chodzi o fakt wpłaty, a wypłaty.
Najlepsze jest to że w sądzie kobieta z UC mówiła też że wpłacałem kasę na to konto co w ogóle nie miało miejsca. Naprawdę cyrkTak, z tym że nie chodzi o fakt wpłaty, a wypłaty.
nie ponieważ ścigają ludzi za BAH a nie b'winOk, czyli jeśli przelew z b'-win za pomocą fast bank transfer wpływa na konto bankowe z WorldPay to chyba nie stanowi problemu?
ciężko powiedzieć, moim zdaniem nie ma sensu, umorzenie też jest dla Ciebie dobre, jeżeli nic się w sprawie bukmacherki nie zmieni na gorsze dla graczy to chyba nie ma się czego bać. Ale gratuluję, chociaż nie doszło do tego, że urząd celny ośmiesza się przed sądem.Dziękuję wszystkim z tego forum, którzy swoimi radami przyczynili się do takiego zakończenia sprawy.
Wiem, że lepiej byłoby wygrać w Sądzie i być uniewinnionym, ale nie będę rozdzierał szat z powodu umorzenia.
Moja droga w sprawie:
- jako świadek uchylałem się od niektórych pytań (w żadnym momencie nie przyznałem się do gry)
- jako podejrzany odmówiłem składania zeznań (nie poszedłem na propozycję ugody, którą miało być wpłacenie przeze mnie nieokreślonej kwoty na nieokreślony cel w zamian za zakończenie postępowania)
- przedstawienie zarzutu
- umorzenie dochodzenia
W ciągu 7 dni mogę wnieść zażalenie na postanowienie. Czy to ma sens ? Walczyć o uniewinnienie czy czekać 10 lat, po których umorzonej sprawy nie można na nowo podjąć ?
Nie sądzę żeby prokuratura miała taką możliwość np w przypadku banku na Malcie czy w Szwecji. Ale z drugiej strony nie wiem na 100% więc nie będę się zarzekał ;-)ok sami od siebie nie udostępnią ale jeśli prokuratura zawnioskuje to zrobią to na 100%.
GRATULACJE !!!Dziękuję wszystkim z tego forum, którzy swoimi radami przyczynili się do takiego zakończenia sprawy.
Wiem, że lepiej byłoby wygrać w Sądzie i być uniewinnionym, ale nie będę rozdzierał szat z powodu umorzenia.
Moja droga w sprawie:
- jako świadek uchylałem się od niektórych pytań (w żadnym momencie nie przyznałem się do gry)
- jako podejrzany odmówiłem składania zeznań (nie poszedłem na propozycję ugody, którą miało być wpłacenie przeze mnie nieokreślonej kwoty na nieokreślony cel w zamian za zakończenie postępowania)
- przedstawienie zarzutu
- umorzenie dochodzenia
W ciągu 7 dni mogę wnieść zażalenie na postanowienie. Czy to ma sens ? Walczyć o uniewinnienie czy czekać 10 lat, po których umorzonej sprawy nie można na nowo podjąć ?
Bah mi kiedyś odpisał, że NIE UDOSTEPNIĄ historii mojego konta ŻADNEJ polskiej instytucji.Nie sądzę żeby prokuratura miała taką możliwość np w przypadku banku na Malcie czy w Szwecji. Ale z drugiej strony nie wiem na 100% więc nie będę się zarzekał ;-)
Raczej to niemożliwe ale nie krakajBah mi kiedyś odpisał, że NIE UDOSTEPNIĄ historii mojego konta ŻADNEJ polskiej instytucji.
Nie wiem jak wygląda sprawa (i czy to jest w ogóle możliwe), gdyby polski sąd zwrócił się do sądu innego państwa o pomoc prawną.
Swego czasu minister Ziobro wybrał się do Szwajcarii, aby uzyskać informacje z zakresu tajemnicy bankowejA co do pomocy prawnej innego państwa istnieje taka instytucja ale rozmawiałem z adwokatem, że w takich przypadkach raczej nie korzysta się z takiej możliwości gdyż jest to podobno wielka biurokracja