Ludzie, nie dorabiajcie historii bo później Wasze posty będą cytowane w Sieci. Co potwierdza minister Kapica? Gdzie wyczytałeś jego potwierdzenie czegokolwiek innego niż fakt, ze zapoznał się z treścią linkowanego materiału?=SniffyBet;4911748]Minister Kapica skomentował i potwierdza [...]
To nie wrażnie to rzeczywistość.Czy tylko ja mam wrażenie, że żyję w wariatkowie? Niedługo zrobią tak, że będziemy się bali oddychać.
... a do mnie przylecieli smutni Kosmici :wink:. Wylądowali na parapecie, wymierzyli we mnie laserem i zażądali daniny.
Minister Kapica skomentował i potwierdza
http://forum.bukmacherskie.com/f42/urzad-kontroli-skarbowej-bukmacherka-97633.htmlA wiesz juz skad maja wiedze, ze grales? Buk/bank/posrednik/dostawca neta?
Sędziowie też słyszeli, że dzwonią ale nie do końca wiedzą, w którym Kościele.[...] Dla niego gdyby rozpatrywał sprawę, kluczowym elementem byłoby umiejscowienie serwera i poinformowania w danym momencie danego gracza w jakiej jurysdykcji się znajduje.[...]
Oczywiście, kanonicznego. Dzwonów à propos[...]
"advocatus diaboli" - łacina z Prawa Rzymskiego?
Akurat studiuję teraz Prawo Rzymskie i zerknąłem do Łacińskiej Terminologii Prawniczej i w dziale logika faktycznie "adwokat diabła". Miło widzieć prawnika (być może przyszłego) na tym "mądrym" forum.Oczywiście, kanonicznego. Dzwonów à propos
Nie jestem prawnikiem ale jeśli wygląda, że jestem to niech tak zostanie ????[...] Miło widzieć prawnika na tym "mądrym" forum.
Dokładnie, o to im właśnie chodzi, wpływy do budżetu są niskie, więc szukają pieniędzy gdzie się da.. Podczas przesłuchania w UKS czy Izbie Celnej do niczego się nie przyznawać, nic im nie przynosić, to oni mają udowodnić podejrzanemu winę. Jak wiadomo, sprawy sądowe mogą się ciągnąć miesiącami, więc do ewentualnego prawomocnego wyroku długa i kręta droga. A jak wiadomo nie o sprawiedliwość czy o porządek prawny im chodzi, tylko o kasę...Pamiętam Twoją pierwsza sprawę pomimo tego, że minął już ponad rok czasu. Dlatego zdziwiłem się jak przeczytałem Twój dzisiejszy post o grzywnie skoro sprawa była już zamknięta. Mam tylko pytanie o nakaz dostałeś go zaraz po tym jak utarłeś nos UKS` owi, że nie mogą Twoich wygranych opodatkować czy jest to związane z ostatnią akcja?
@Ok przeczytałem jeszcze raz dokładnie Twoją odpowiedź i wynika z niej, że jesteś w tej grupie skoro nakaz dostałeś miesiąc temu. Masakra się robi w tym kraju będą tak długo szukać aż znajda na człowieka jakiś & byle ściągnąć z szarego Kowalskiego jak najwięcej podatków. To tak jak przy kontroli drogowej gdy opony i reszta jest OK to się doczepiają do gaśnicy za brak naklejki gdzie w PORD nic o tym nie ma jest tylko przepis że ma być SPRAWNA byle dać za coś mandat ...
Jedna ważna sprawa - czy to że dostałeś tą grzywnę (a właściwie jak ci ją zaproponowali) to było jednoznaczne z wpisaniem do rejestru ? bo ja tak samo mam przesrane jak kolega koneser - w dupie mam grzywnę 5k, dużo gorzej dla mnie że jak mnie wpiszą jako "karanego" to automatycznie stracę pracę bo jestem mundurowym (ale nie z ic, policji czy coś podobnego )3. Otrzymując wyrok nakazowy, miesięcznie miałem obrotu ok. 30-50 tyś a jednak otrzymałem grzywnę w wysokości 5000 zł plus koszta.
A do pracy w sądzie też nie trzeba być nie karanym czy źle to wyrwałem z kontekstu ?z uwagi na zatrudnienie w Sądzie Okręgowym.
czyli co ? jak ktoś wpłacał i wypłacał ale nie zarobił to jest "czysty" ?...tylko do komórki analizującej czy faktycznie mogłoby dojść do uszczuplenia i wtedy jeśli uzna się że mogłoby ...