ponadto ten gracz napisał wzór odwołania na stronie której tutaj nie można podać z wiadomych przyczynPrzedstawiony Wyrok nie jest prawomocny. Został wydany w składzie jednoosobowym w postępowaniu niejawnym, tj. bez przeprowadzania rozprawy, bez dokonywania oceny dowodów, tylko na podstawie aktu oskarżenia.
W przypadku gdy skazany zgadza się na orzeczoną karę, wtedy nie składa sprzeciwu i taki Wyrok staje się prawomocny. W moim przypadku złożyłem sprzeciw i Wyrok stracił moc w całości.
Gdy Sąd zawiadomi mnie o terminie, będzie również losowany nowy skład sędziowski. Nowy skład podobnie jak teraz będzie jednoosobowy, jednakże będzie przeprowadzona normalna rozprawa, na której można składać wnioski dowodowe, powoływać świadków itp. Sąd też nie jest związany treścią wyroku wydanego w postępowaniu nakazowym.
Przez cały okres korzystałem z konta bankowego. Właśnie taka forma wypłat była dla UKS w (…) możliwością wszczęcia dochodzenia karnego. (…) uważam nadal że dopóki mi nie udowodnią winy, to jestem bez winy.
Mnie też nie pasuje, bo widzę, że straszący minister wywija pismem, które możemy znaleźć w innym miejscu w Sieci.coś mi nie pasuje ten wyrok, [...]https://twitter.com/BoniekZibi/status/535113705592483840
Mogło by tak być i nie byłbym zdziwiony gdyby użytkownik plusgsm nie podał kwoty.1. To nie dwa wyroki, tylko postanowienie/decyzja i wyrok.
2. Według mnie, przy założeniu, że dane są prawdziwe, pierwsza sprawa była rozpatrywana tylko z punktu widzenia kks, a druga z ustawy w powiązaniu z kks. I dlatego w pierwszym przypadku zajęli się kwestią podatku w UKS -ie, a w drugiej legalności w SC. Drugą sprawę z mocy ustawy prowadzi/wszczyna SC, natomiast akt oskarżenia pozostawili UKS -owi, przekazując mu sprawę. W pierwszej natomiast UKS olał kwestię wszystkich aspektów legalności gry, wzięcia pod uwagę na przykład na jakim terytorium grano i nie przekazał sprawy do SC, zadowalając sie decyzją w kwestii podatku.
To tak na roboczo. Mogę się mylić.
Mogło by tak być i nie byłbym zdziwiony gdyby użytkownik plusgsm nie podał kwoty.
W pierszej sprawie teoretycznie sraty skarba Państwa wyniosły 700 tyś zł albo i więcej. Urzędnicy mają taką sprawe i umarza się postepowanie, dlaczego ? Bo za "wysoka" szkodliwość czynu ?
Nie jestem w stanie sobie wyobrazić co było w drugim przypadku... że sprawa została przekazana wyżej...
Paradoks jak ch..
To pewne już widac na forum panike i to nie tylko wśród zupełnie nowych użytkowników ale starych wyjadaczy też.Tak czy inaczej przewiduję w listopadzie znaczny przyrost graczy do "legalnych" polskich buków.
Teraz dziadki nawet nie będą mieli gdzie usiąść i spokojnie zrobić taśmę marzeń jak będzie natłok w bukach naziemnych ehhh...
Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "duże wpływy na konto".W tym wyroku macie napisane, że Urząd Skarbowy nie Celny skierował sprawę do sądu. Widocznie gościu miał duże wpływy na konto i bank zgłosił to do Urzędu Skarbowego. Wyrok został wydany w Szczecinku, czyli mieście które podlega wojewódzkiemu US w Szczecinie.
Spodziewałem się podobnej odpowiedzi...No dochody musiały być powyżej najniższej i cykliczne zapewne.
nie dziwię, się skoro przed chwilą się zarejestrował i wybrał oszałamiający loginNie wiem co rozumiesz pod pojęciem "duże wpływy na konto".