Tajemnica bankowa to jedno, ale przeciez jesli jest sledztwo to policja moze wystapic do sadu czy prokukatora o ujawnienie pewnych rzeczy - tak samo jak do P24. Jedna sprawa jaka mnie intersuje to w jakim banku Obywatelu88 masz konto? Czemu pytam? Bo np. jak ktos ma komornika na glowie to on wysyla pisma do wielu najpopularniejszych bankow o zajecie konta, a wiem, ze do pewnych bankow (o ile nie wie, ze tam konto ma dana osoba) pism nie wysyla i konto nie jest blokowane. Z tego co pamietam PLUSGSM ktory pisal o podobnej sprawie mial podejrzenia co do banku, bo jakies pytania dziwne mu kasjerka dawala, wiec fajnie jakbys Obywatelu88 powiedzial nam o jaki bank chodzi.
P.S. Wklejalem wczesniej wypowiedzi prawnika na tematy zakladow, zdania sa podzielone, jedni nie chca sie martwic na zapas inni wola na wszelki wypadek wiedziec co mozna mowic, a czego lepiej nie w razie ewentualnego wezwania do US. Moim zdaniem mozna zrobic zrzutke na opinie prawnika, ktory podpowie gdzie odmowic odpowiedzi, a gdzie i co mowic. Ja mam malo postow, wiec admin albo ktos z dluzszym stazem moglby podjac sie zbiorki, dla pojedynczej osoby to powiedzmy 10zl, a zawsze warto wiedziec jak to wszystko prawnie wyglada.