#77#
Benjamin Becker - Lukas Rosol
Kurs: 1.50
Na dzisiaj chyba lepszej okazji niż ten mecz nie ma. Kurs 1.50, a moim zdaniem ten typ, który zwiemy "pewniakiem". Rosol od Wimbledonu gra fatalnie, żadnego meczu nie wygrał, w
USA przegrywał co prawda w trzech setach, ale nie pokazywał nic ciekawego. To bardziej jego przeciwnicy przegrywali partię niż on je wygrywał. Becker natomiast gra całkiem dobrze od kiedy jest w Ameryce. Przeciętny występ w Montrealu, ale w Cincinnati pokazał się z dobrej strony. Liczę, że utrzyma swoją dyspozycję i łatwo wygra.
Jak wiadomo Szlemy rządzą się własnymi prawami, mecz do trzech wygranych setów powinien przynieść wiele emocji. W tym meczu raczej nie doszukiwałbym się na siłę pięciosetówki, ale być może Lukas wreszcie się obudzi i zagra tak jak kilka miesięcy wcześniej. Rok temu na US Open Benjamin nie przeszedł pierwszej rundy, Rosol nawet nie dobrnął do niej. Jest więc okazja na poprawienie rankingu dla obu graczy. Jeżeli będzie funkcjonował pierwszy serwis u Beckera powinien łatwo wygrać z rywalem. Rosol oczywiście też ma potencjał, jednak ostatnio nie potrafi z niego korzystać.
Sądzę, że mecz zakończy się w 4 setach, jak nie trzech na korzyść Niemca. Jest w dobrej formie i będzie potrafił wykorzystać słabą grę Rosola. Jak dla mnie bet dnia, warto także dodać, że H2H 2-0 dla Beckera. Mecze rozegrane w tym roku na trawie oraz hardzie w Auckland.
#78#
Donald Young - Martin Klizan
Kurs: 1.80
Young bardzo zdolny chłopak, jednak marnuje swój potencjał. Grając w challengerach mało kto go zna, a myślę, że w turniejach rangi
ATP 250 mógłby się pojawiać. Dobry forehand i serwis, w wymianach także nie najgorzej. Klizan także młody, ale w tym sezonie całkowicie bez formy. Po bardzo udanym zeszłym roku zagubił się i cały czas szuka optymalnej dyspozycji. Jak dla mnie kurs warty do gry, szkoda, że tak późno wstawiam, bo był wyższy.
Donald przez kwalifikacje przeszedł bez straty seta, a dwóch ostatnich przeciwników niemalże rozniósł. Widać, że dobrze mu się gra przed własną publicznością i czuje się na siłach, aby powalczyć o kolejną rundę. Tak jak wspomniałem Martin to nie ten gracz co kilka miesięcy wcześniej. Przegrywa z przeciętniakami, choćby Bautista - Agut, czy Berlocq wrażenia na nim nie powinni wywrzeć, a jednak musiał uznać ich wyższość. Nie mówię, że Young jest lepszy ale na pewno o zbliżonych umiejętnościach do powyższych graczy. Spotkanie moim zdaniem będzie 5 setowe, więc zapowiadają się wielkie emocje.
@DOWN
Isner na hardzie znakomity, najlepszy serwis na świecie, świetny w wymianach
Ja rozumiem napisać o Nadalu czy Murray'u świetny w wymianach, ale nie o Isnerze. Jeżeli gra forehandem owszem gra bardzo dobrze, ale jeżeli zmienią mu na backhand prawie każdy jest w siatkę, albo aut. Nie rozumiem tego zachwytu. Typ jak najbardziej na miejscu, ale nie róbcie zaraz z zawodnika jakiegoś boga.
To ty chyba innego Isnera znasz. Mega genialny zawodnik i jak ktos pisze o nim, że to tylko serwis i drewno to aż włos na głowie jeży. Nie wiem kiedy ty widziałeś jakiś błąd z backhendu, Isner jest tak regularny, że szok. Przy swoim wzroście poruszanie po korcie ma wprost fenomenalne. Genialna ręka i czucie piłki. Jak on potrafi zagrać trudną sytuacyjną piłkę lub jakieś niekonwencjonalne zagranie to po prostu poezja. Świetny forhend, backhend bardzo regularny a do tego potrafi nim przyłożyć. Zasięg przy siatce ogromny i do tego jak wyżej pisałem genialne czucie piłki. A twoje porównanie do Nadala czy Murraya kompletnie nie na miejscu, bo kogokolwiek byś do nich nie porównał to wypadają słabo.
Wiem co piszę, jest to mój ulubiony zawodnik, ale trzeba być obiektywnym, a nie wyolbrzymiać jego umiejętności na potrzeby analizy. Jeżeli uważasz, że jego backhand jest regularny nie widziałeś chyba jego żadnego spotkania
live, więc przestań pleść bzdury. Czucie piłki? On wali ile ma siły w ręce, nie raz widziałem auty po 2 metry od linii. O skrótach nie wspominajmy, bo to u niego jest rzadkie zagranie, więc na jakiej podstawie piszesz, że ma znakomite czucie piłki? Przestań pisać bzdury kolego.
Jeśli twoim ulubionym zawodnikiem jest zawodnik, który według ciebie nie potrafi grać w tenisa to współczuję. Musisz mocno nienawidzić tenisa. I przestań komentować moje posty, bo nie chce mi się tych twoich kompromitujących wypowiedzi czytać i komentować. I tak uważam, że jego backhend jest regularny, a powód tego jest taki, że ten backhand jest bardzo regularny, więc się nie kompromituj. Nie mówimy o czuci piłki w siłowych uderzeniach, bo jak sama nazwa wskazuje jest to uderzenie siłowe. Ja widziałęm nawet 5 metrowe auty i Federera, Djokovica i Nadal i co to ma do tego? Oni nie potrafią grać w tenisa? Weź przestań, bo ty chyba sam nie wiesz o czym piszesz. Każdy popełnia błędy. A czucie piłki ma fenomenalne. Mistrzowskie odbijanie sytuacyjnych piłek, half-volley z linii końcowej, sytuacje gdzie nie ma czasu na pełen zamach, samą ręką potrafi zdziałać cuda, świetne czucie piłki przy siatce. A teraz wyjdź i nie wracaj. Bo jedyne co można wyczytać z twojej wypowiedzi, to Przestań pisać bzdury kolego powtórzone kilkakrotniesamemu nie przytaczając żadnych argumentów. Także żegnam.
Nikt Ci po pierwsze tego czytać nie każe,a po drugie gdzie ja napisałem, że Isner w tenisa grać nie umie? Padło na wzrok czy z głową już coś nie tak? Powiedziałem, że backhand to jego słaba strona, najsłabsza, ale jak widać dla ciebie backhand = wszystko co w tenisie potrzebne. Naucz się więcej o tenisie i później pisz, bo właśnie przez takich jak ty coraz mniej odpowiednich ludzi tutaj pisze zgodne z prawdą rzeczy. Ignore, więc teraz możesz sobie pisać wszystko co ci się podoba.