Ciekawą rzecz ostatnio słyszałem na Tennis Premium, że kort na Grandstandzie jest najszybszy z US Open.
Jak już ktoś tutaj wspominał, nawet na Wielkich Szlemach szybkość kortów jest inna na różnych obiektach. Wiadomo, że są to malutkie różnice, ale zawsze. Ktoś kto jest już przyzwyczajony do kortu i gra na nim następny mecz, na pewno może mieć minimalną przewagę.
To tak w ramach wstępu do mojego typu.
Juan Martin del Potro (ARG) [24] vs. Dominic Thiem (AUT) [6]
Oj, spodziewam się, że będzie to bardzo dobry mecz. Tak jak wspominałem mecz na Grandstandzie. Argentyńczyk już do kortu tego przyzwyczajony. Dość łatwo uporał się z Bautista Agutem, wbrew opinią specjalistów na forum tutaj jak i innych ???? ale bez złośliwości.
Ja stawiam Delpo intuicyjnie, muszę mieć takie przekonanie, że to może być jego dzień i ostatnio się nie myliłem i mam nadzieje, że i teraz się nie pomylę.
Thiem nadal mnie nie przekonuje. Ma formę zwyżkową, ale to jeszcze nie jest to. Z Mannarino decydowało jedno przełamanie w 2 i 3 secie. Zdecydowanie trudniej będzie mu przełamać Argentyńczyka, który bardzo dobrze serwuję. Juan pokazał solidny
tenis z Hiszpanem Bautista i sądzę, że przełoży się to na dzisiejsze spotkanie. H2H to dwa mecze, raz wygrał Delpo, co ciekawe na ulubionej nawierzchni Austriaka 2:0 w zeszłym roku w Madrycie, a na US Open 2016 skreczowal Thiem.
Juan Martin del Potro @1.82
Gram to w singlu i w dublu z
Benneteau/Roger-Vasselin @1.35:
Goście pokazali fajny
tenis z Kubot/Melo. Niedawno finał Queen's Club, co prawda nieudany, ale fakt faktem byli tam ???? Rublev jeszcze dzisiaj gra z Goffinem ważny mecz. Myślę, że doświadczona para deblistów rodem z Francji rozprawi się z młokosami z Rosji ????
Edit:
Dwa piękne spotkania i dwa wielkie powroty. Delpo niesamowity, a Francuski debel od taja w 2 secie grali fenomenalnie. BRAWO BRAWO BRAWO