Strasznie dziwny ten turniej.
Może faktycznie jak była mowa przed turniejem: korty są najwolniejsze w historii i niektórym zawodnikom to nie pasuje za bardzo?!?! Może tak być. Moim zdaniem Szwarcman i Carreno-Busta mogą z tej dolnej drabinki sporo namieszać.
A co do typów na dzisiaj:
Over 3.5 seta Goffin - Monfils: ZWROT
Obaj panowie prezentuja czasami patologię i tutaj nie powinno się zdarzyć 3:0. Jeden i drugi po 5 setowkach. Grali ze sobą 3 razy, każdy wyrównany.
Monfils nie jest jeszcze w formie, Belg też po tej koszmarnej kontuzji nie może dojść do siebie. Ale zwycięscy nie obstawiam tutaj, bo czuję tutaj niezła patologię ???? możliwa kolejna 5 setowka
Dołhopolow O:
Dolgo musi wejść w trans, by grać na swoim poziomie. Rękę do grania ma chłop i czasami to pokazuje. Oczywiście czasami, bo często też ma fochy. Ale z Berdychem pokazał, że forma zwyżkowa. Z Troickim, który mnie zupełnie ostatnio nie przekonuje, powinien sobie poradzić. W tym roku grali już na amerykańskim hardzie i 61 64 dla Ukraińca. Typ: 3:1 dla Dolgo.
I typ na czutke gram grubiej bo lubię zaufać własnej intuicji, czyli na Del Potro:
Gdzie nie spojrzeć to ludzie idą w Bautiste, co potwierdza spadek kursu na Hiszpana. Ale dla mnie to lepiej. Kibicuję sam tak jako kibic Juanowi i przeczucie mam, ze wygra wbrew opinii wielu
. Jasne, ma problemy z tym bekhendem cholernym a Bautista w formie. Ale już tyle było dziwnych spotkań wbrew logice na US Open, że Del Potro może to wygrać ????