>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

US OPEN 2014 - turniej główny

Status
Zamknięty.
type-man 458

type-man

Użytkownik
No tu bym się kłócił...Cilic gra bardzo dobry turniej bez 2 zdań, ale do określ[U ][/u]enia, że ma w miarę chłodną głowę to bym się mocno zastanowił. Miał wiele spotkań w których przegrywał wygrane sety czy mecze...Najbardziej utkwił mi w pamięci mecz Cilica z chyba Robredo w tym sezonie i tb w którym Cilic miał chyba 7 setowych i w końcu przegrał. I takich przykładów parę było. Ale faktycznie w tym turnieju wygląda pewnie.

Dawczan a kto z czolowki nie mial takich spotkan?? Mysle ze u kazdego znalezli bysmy takie spotkania. Mi np. w glowie utkwilo spotkanie Ferrera z Nishikorim gdzie sytuacja byla pofobna jak opusana przez Ciebie...
Prawie u kazdego z czolowki takie spotkanibysmy znalezli. Napisalem w miare chlodna glowr, powtarzam W MIARE chlodna glowe... Chodzilo mi o to ze nie nalezy do czajnikow typu Fognini, Dolgopolov czy chocby nasz Janowicz!

Mysle ze w trudnych momentach powinien dac rade i trzymac nerwy na wodzy

dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Cilic-Federer powyzej 38,5 gema @1.72
Cilic gra bardzo dobrze. Federer z nadzieja w pogoni za szlemem caly czas. Spotkali sie nie tak dawno w Toronto i w 3 zacietych setach wygral Federer. 4 sety w meczu to juz praktycznie starczaja do pokrycia overu gemowego. Cilic ogolnie dobrze wyglada, jest tu chyba kolejny krok do przodu w jego karierze, ale to jest bodajze pierwszy polfinal szlemowy Cilica i bardzo czesto bywa tak, ze za pierwszym razem jest zbyt duzo emocji, zawodnik zawodzi i dopiero zawodnicy po kilku probach jakby zaczynali sie oswajac z takim wynikiem i stawac na wysokosci zadania. Federer jest chodzaca klasa, ale tutaj tez ciezko spodzeiwac sie ze Szwajcar wygra gladko po meczu z Monfilsem. Troche walki tutaj powinno byc, a ze nielatwo zagrac 3 bardzo dobre sety pod rzad i wszystkie wygrac, takze mysle, ze Cilic ma swoje nadzieje. Wlasciwie wszystko powyzej 3 setow powinno z duzym prawdopodobienstwem pokryc linie gemowa.

anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik
Roger Federer wie, że żarty się skończyły. Pomimo bardzo łatwej drogi do finału w ćwierćfinale spotkał pierwszą poważną przeszkodę w postaci Gaela Monfilsa. Myślę, iż ten mecz uświadomił Fedexowi, że żaden zawodnik nie położy się przed nazwiskiem &quot;Federer&quot;.
Marin Cilic gra naprawdę bardzo dobry tenis podczas tegorocznego US Open. Mimo wszystko sądzę, iż na tym turnieju nie mierzył jeszcze się z nikim poważnym. Anderson, który męczył się z Cuevasem? Simon, który - fakt faktem - z Ferrerem zagrał świetne spotkanie, ale z Chorwatem nie wspiął się na ten poziom? Czy może Berdych, który po raz kolejny pokazał swoje bezgłowie i zagrał żałosne spotkanie? Nie chcę deprecjonować zasług Cilicia, ale oprócz meczu z Simonem, który przedłużał wymiany, ani razu nie był postawiony pod ścianą.
Roger, tak jak wspomniałem, w ćwierćfinale mierzył się z francuskim artystą, Gaelem Monfilsem. Czy jest jakiś zawodnik w tourze, który może poszczycić się większym atletyzmem? Djokovic potrafi lepiej przechodzić z głębokiej defensywy do ofensywy, ale uważam, iż pod względem wspomnianego atletyzmu ustępuje Francuzowi. Gdzie Monfils, gdzie Djokovic a gdzie chorwacka wieża, Marin Cilic? Według mnie Cilic nie będzie w stanie odeprzeć tylu ataków, ile zrobił to Monfils, dlatego też nie ma mowy o urwaniu więcej, jak jednego seta.
Cilic postawiony pod ścianą popełnia sporo błędów. Pokazał to mecz z Simonem, który po prostu świetnie się poruszał po korcie i przebijał piłki na stronę Chorwata. Także udowodnił to mecz z... Berdychiem, tak, pokazał to mecz z żałosnym Berdychiem, który przełamał Cilicia w 3. secie. Marin przeżywał wtedy naprawdę ciężkie chwile na korcie i niewiele mu wychodziło. Na dobrą sprawę Czech przegrał seta z... sędzinią, z którą wdał się w dyskusję po punkcie na 30:30 (w tym samym gemie nastąpiło przełamanie). Pomimo tego, iż Federer notuje słabsze momenty podczas spotkań, to jednak jest bardziej stabilny i ma bardziej urozmaiconą grę ofensywną od Berdycha (który i tak grał po prostu beznadziejnie) i Simona.
Federer wie, że musi wyjść skoncentrowany na maxa. Jak pisałem na początku - nikt się przed nim nie położy, a tym bardziej waleczny Cilic. Jednak w momencie, gdy Federer postawi go pod ścianą Chorwat zacznie popełniać dużo niewymuszonych błędów, czego nie robił Monfils, który - o dziwo! - grał bardzo regularnie na tym turnieju. Federer pokazał klasę, Federer ponownie &quot;es grande&quot;, obronił dwie piłki meczowe, pokazał siłę charakteru i nie sądzę, aby Marin Cilic był w stanie odebrać mu finał. Osobiście uznaję ten typ równie mocno, co Wozniacki z Errani czy Djokovicia z Murrayem. To ten sam poziom.
Roger Federer - Marin Cilic 1 @ 1,26 (Unibet) [9/10]
Roger Federer - Marin Cilic; Federer -1,5s @ 1,54 (Unibet) [7/10]
0:3 (3:6; 4:6; 4:6) ⛔
Aż ciężko uwierzyć.

gokusiek 914

gokusiek

Użytkownik
Novak Djokovic - Kei Nishikori
Kei
Nishikori powyżej 3,5 double faults @ 1,90 Marathon✅
Przeglądając oferte na ten mecz natrafiłem na ciekawy i mający duże szanse powodzenia zakład, mianowicie podwójne błędy serwisowe Japończyka. Ostatnie mecze przedstawiają się tak:
vs Wawrinka 5
vs Raonic 7
vs Mayer 2
vs Andujar 0 (krecz)
vs Odesnik 7
Jak widać 3/5 razy Kei pokrył linie, do tego Andujar skreczował więc można nie liczyć tego meczu. Dzisiaj ciężkie zadanie, mecz z Djokoviciem, nie będzie łatwo a wiadomo jak nie idzie, mecz się nie układa to łatwiej o błędy. Polecam.

Otrzymane punkty reputacji: +3
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Djoković -5.5 games - Nishikori 1 @1.51 Pinnacle⛔
Ponad 144.5 minut @1.88 Unibet✅
Djoković na US Open gra fantastycznie. Nishikori również zaskakuje, wielu mówiło, że odpadnie już w pierwszych rundach, a tu proszę, doszedł aż do półfinału. Serb do tej pory stracił zaledwie jednego seta z Murrayem po TB. Co ciekawe, wykorzystał aż 7/10 BP. W każdym do tej pory rozegranym spotkaniu miał minimum 40% skuteczności, a w kilku meczach ponad 50. Kei aż tak dobrej statystyki nie ma. Return Novaka funkcjonuje bez zarzutu, zdobywa po nim sporo punktów. Japoniec również potrafi returnować, pokazał to już nie raz. Ani jeden, ani drugi nie są serwismanami, więc na pewno możemy spodziewać się dość długich wymian. Obaj popełniają mało UE. Dzisiaj jednak uważam, że Nishikori urwie Novakovi maksymalnie 1 seta. Serb posiada większe umiejętności, a w dodatku gra fantastycznie w Nowym Jorku. Kei też sobie nieźle radzi, pokonał m.in. Wawrinkę i Raonica. Fakt, że były to zacięte 5-setowe boje, ale wytrzymał to. O kondycję obu panów nie trzeba się martwić, obaj mogą biegać bardzo długo. Wystawiona linia na czas trwania pojedynku jak najbardziej zachęca do gry. Pobieram i liczę, że się nie zawiodę.

Cilić - Federer 2 @1.30 Pinnacle
Cilić - Federer -1.5 seta 2 @1.55 SportingBet

Federer ostatnio miał sporo problemów z Monfilsem. Przegrywał już 0-2, ale się podniósł i ostatecznie zwyciężył. Wcześniej stracił tylko 1 seta z Grannolersem. Marin w ostatnim meczu pokonał pewnie fatalnego Berdycha 3-0. Wcześniej pokonał Simona 3-2 oraz stracił tylko seta z Andersonem. H2H 5-0 dla Fedexa, w tym wygrał 3 ostatnie spotkania na hardzie. Jak gra Federer na US Open? Dobry return, sporo winnerów i jak najmniej UE. I dużo gry przy siatce. Marinowi ciężej jest wygrać swoje drugie podanie niż Rogerowi. Jednak ciężko jest wygrać z nim punkty przy pierwszym serwisie. Dzisiaj wierzę, że Marin nie wygra więcej niż seta. Federer z pewnością może go ograć nawet w 3 setach, ale na takie zdarzenie bym nie ryzykował. Zamiast tego wolę zagrać -1.5 seta.

A 0

abed

Użytkownik
Witam, tak na wstępie. Ode mnie 3 grosze.
Djokovic N. - Nishikori K.
Trzecia konfrontacja tych panów. H2h 1-1, aczkolwiek zdecydowanym faworytem dzisiejszego meczu jest Serb i zresztą nie ma co się dziwić. Novak po słabych występach poprzedzających US Open w Nowym Jorku prezentuje się naprawdę świetnie i pokazuje bardzo wysoką formę. Stracił zaledwie jednego seta w całym turnieju, w ćwierćfinałowym spotkaniu z Andym Murrayem. Pojedynek Szkota ze Serbem stał na bardzo wysokim poziomie i tak naprawdę w dzisiejszej potyczce z Japończykiem nie liczę na więcej, ponieważ Kei po prostu nie ma takich argumentów jakimi dysponował triumfator US Open z roku 2012. Pierwsze 2 sety meczu Andyego z Novakiem to w moim odczuciu najlepsze widowisko, które zostało rozegrane podczas tegorocznej edycji Wielkiego Szlema w Ameryce. Byłem zaszokowany tym, co panowie pokazali; dwoili się i troili by dojść do każdej piłki, co owocowało w wiele wymian powyżej dwudziestu uderzeń. Ofensywna gra kątowa, by po chwili zmienić tempo, rzucić pod siatkę rywala. Murray nie przyzwyczaił mnie do takiej agresywnej gry, pokazał jaja w tym meczu, co przerodziło się w spotkanie najwyższych lotów. Pierwsze 2 sety i połowa trzeciego to równy pojedynek gigantów tenisowej sceny. Później niestety problemy z plecami Szkota i mecz nieco siadł, ale gdyby nie to, kto wie czy w półfinale z Keiem nie grałby Andy. Okej, zagalopowałem się, gdyż Murray nie wytrzymałby fizycznie takiej wyczerpującej gry. I tutaj przechodzimy do aspektu jakim jest przygotowanie kondycyjne Djokovica. Pod tym względem Novak jest nie do zdarcia, dzięki czemu przez cały mecz jest na najwyższych obrotach. Było to dobrze widać w ćwierćfinale, gdzie po wyczerpujących wymianach Serb sobie z tego nic nie robił, natomiast Szkot nie mógł złapać oddechu. Poza tym podejście mentalne Novaka nie zawodzi i w najważniejszych momentach presja go nie zjada. Jeśli chodzi o grę to chyba wszyscy wiedzą jak to wygląda. Wysoka regularność, agresywna gra i świetna defensywa. Patrząc z perspektywy zawodnika to z pewnością serwis jest najsłabszą bronią Nole, aczkolwiek nadal niebezpieczną. Nishikori jest pierwszym Japończykiem, który awansował do półfinału Wielkiego Szlema od 81. lat, na pewno jest to wielki sukces zarówno dla zawodnika, jak i dla kraju. Po drodze do tego miejsca rozegrał 2 wyczerpujące pięciosetowe spotkania, w których koniec końców pokonał Milosa Raonica i Stana Wawrinkę. Mówiło się o problemach Keia, że nie wytrzyma fizycznie, jednak na przekór Nishikori poradził sobie i odprawił z turnieju dwóch zawodników z top10. W moich oczach Japończyk to istna sinusoida; potrafi zagrać fenomenalną wymianę, piekielnie trudną piłkę, by po chwili zepsuć stuprocentową okazję. Skupia się na agresywnej grze, ale również jest świetnie wyszkolony technicznie. W Nowym Jorku pokazuje naprawdę inteligentny tenis i widać jak świetnie taktycznie jest przygotowany do każdego pojedynku. Zawodzi serwis, szczególnie pierwsze podanie często ląduje na siatce. Kei gra tutaj naprawdę dobry tenis, ale szczerze wątpię, że uda mu się ugrać nawet seta z Djokovicem, stąd też stawiam na 3-0 dla Serba. Trzeba mieć na uwadze, że te 2 pięciosetowe pojedynki kosztowały go wiele wysiłku i do dzisiejszej potyczki z Novakiem podejdzie z ponad ośmioma godzinami wyczerpującej gry w nogach, plus problemami związanymi z urazem prawej stopy. Nole jest świeższy i nawet przy tak dobrej grze Japończyka, pokazuje wyższy poziom tenisa. Również postanowiłem pograć na to, że w meczu padnie poniżej 12.5 asów. Przy takiej dyspozycji serwisowej tych zawodników typ jak najbardziej na miejscu.

Djokovic N. -2.5s @ 1.95 Pinnacle ⛔
Under 12.5 asów @ 1.85 Betsson

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Nishikori - Djokovic 7.90 2/10 marathon✅
7.90 ciezko przejsc obojetnie, mamy top4 turieju US Open a buki daja kurs jakby Nole gral z Lukaszem Kubotem. Gruba przesada, chociaz pewnie te 5 setowki troche Japonczyka wykonczyly, jednak gra Keia jest bardzo dobra. Nie spodziewalam sie takiej postawy, a przed USO Djokovic przegral pare meczow ze slabszymi rywalami. Djokovic gra w Nowym Jorku solidnie ale pare groszy na Japonca po takim kursie raczej warto. Kei nie jest bez szans w tym meczu. Mala ilosc bledow, solidna gra z konca kortu. To trudny rywal dla Serba, ktory chyba woli grac z takimi shomanami jak Tsonga, Fed, Gael bo oni robia sami sporo bledow. Nie mam tu konkretnej analizy i argumentow, po prostu 7.90 duze value.

Cilic - Federer 4.35 4/10 marathon✅

Turniej zycia Marina Cilica, po meczarniach z Gillesem Simonem nie sadzilam, ze Chorwat zajdzie tak daleko. Mecz z Francuzem slaby. To bylo spotkanie, ktore meczylo widza i w ostatniej czesci gry sadzilam, ze to Gilles ma wieksze szanse na wygrana. Niestety wiadomo jaka konstrukcja psychiczna dysponuje chudzinka z Nicei. Cilic uwierzyl w siebie, wykorzystal bledy Berdycha piekne szybkie 3-0 i mamy polfinal. Wielkie sukces a widzac co Federer wyrabial z Monfilsem no to smialo mozna sadzic, ze Chorwat ma spora szanse na final USO 2014. Gael przy pierwszej meczowej jakby ciut lepiej utrzymal rakiete byloby juz po zabawie. Nie sadze aby Cilic w takiej sytuacji dal sie ograc. To nie jest ten Federer. Ladnie gra, atakuje ale za duzo bledow wlasnych. Cilic bedzie mega skupiony i postara sie wykorzystac kazda slabosc rywala. Wielka szansa na final dla Marina. Sam niezle serwuje i jesli podanie bedzie wchodzic czeka nas wspaniale widowisko oraz byc moze spora niespodzianka w postaci wygranej Cilica. Kurs mocno przesadzony.

Otrzymane punkty reputacji: +88
nole90 360

nole90

Użytkownik
Federer- Cilic , Federer 3:1 @ 3.75 Unibet 0:3 ⛔
No coz Ferder nie skorzystal , nie wzialem pod uwage zmeczenia z Monfilsem ,ale gratulacje Marin , jestesmy swiadkami byc moze przelomu ale historycznego zdarzenia z pewnoscia;)
Dostajac drugie zycie musisz wykorzystac je jak najlepiej ! Tak bedzie mysle tutaj z Federerem , ktory byl juz prawie poza turniejem . Roger bedzie tutaj mial troszke latwiejsze zadanie niz z Monfilsem , Cilic a Gael to dwie rozne tenisowe postaci , ktore laczy tylko serwis , ta bron moze jedynie tutaj nieco pomoc Marinowi ale mysle ze na jeden set . Federer miejsce w polfinale moze zawdzieczac dwom czynnikom , po pierwsze mysle ze doswiadczenie z czym idzie oczywiscie psychika , natomiast druga rzecz to jej brak u Francuza , ktory nie mogl wyrzucic z pamieci niewykorzystanych 2 mb .Wracajac do porownania przeciwnikow Szwajcara tzn Monfils vs Cillic , dla mnie najwiekszym atutem tutaj dla Ferdka jest to ze Chorwat nie jest tak zwrotny jak Francuz i po prostu nie bedzie wytrzymywal wiekszosci wymian , nie bedzie biegal do pilek nieosiagalnych . Cillic rozegral juz ciezki mecz z rywalem ktory dobrze czuje sie w wymianach (Simon ) i wymeczyl go 3:2 . Panowie spotkali sie juz raz na US Open i gora byl Federer takze 3:1 , mysle ze Szwajcar nie wypusci takiej szansy jaka dostal od losu i awansuje do finalu , gdzie czekac go bedzie mam nadzieje Djokovic . Cillic pokazuje ze bardzo brakowalo mu rakiety i od czasu powrotu prezentuje sie znakomicie , tak samo szanuje jego wyczyn w Nowym Jorku ale mysle ze stac go bedzie na maksymalnie jeden set , stad dokladny wynik 3:1 dla Rogera , powodzenia ;)

Otrzymane punkty reputacji: +5
mozi 552

mozi

Użytkownik
Ogladacie na eurosporcie 1 polfinal? Czy tylko mnie irytuje komentarz? W kolko od 2 godzin powtarzane te same teorie... W ogole za duzo gadaja, przelaczylem sie na angielski, gdzie jest mniej gadania, same konkrety, tak jak byc powinno (jesli chodzi o tenis przynajmniej)
W obliczu aktualnych wydarzen na korcie, Nishikori po meczu z Wawrinką powiedzial:
I always love to play five sets. I think I have good records for, you know, winning third or fifth sets. It&#39;s not like I love to play five sets, but I have a lot of confidence to play in the fifth. I get more concentration and my tennis is getting better playing in the fourth or fifth sets. Yeah, these two match, it&#39;s gonna help for sure.

C 445

cristovao

Użytkownik
Roger masz gwiazdkę we wrześniu, nie zepsuj sobie tego .. z drugiej strony pierwszy Szlem tego roku niespodzianka (mimo kontuzji Rafy) teraz Kei w finale ale z kim?

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Skąd ten Nishikori bierze siły to naprawdę nie wiem...2 pięcio setówki i teraz w 35 stopniach robi co chce z Djokovicem. Fizycznie to jest jakiś kosmos. Co prawda troche olewał gemy przy serwisie Novaka, ale jednak...Inna sprawa, że to Djokovic wyglądał jakby grał w tym turnieju wszystkie swoje mecze po 5 setów. A komentator Eurosportu zadziwiał co chwila twierdząc, że to Nishikori fizycznie ciężko wygląda ????

H 0

hydroas

Użytkownik
Skąd ten Nishikori bierze siły to naprawdę nie wiem...2 pięcio setówki i teraz w 35 stopniach robi co chce z Djokovicem. Fizycznie to jest jakiś kosmos. Co prawda troche olewał gemy przy serwisie Novaka, ale jednak...Inna sprawa, że to Djokovic wyglądał jakby grał w tym turnieju wszystkie swoje mecze po 5 setów. A komentator Eurosportu zadziwiał co chwila twierdząc, że to Nishikori fizycznie ciężko wygląda.
Dokładnie,tak samo gadali jak Kei grał ze Stanislasem.
Ja wyłapałem kurs 4,50 na czwartego seta dla Japończyka za 600 zł .
Pozdro dla wszystkich

ahmedinho 321

ahmedinho

Użytkownik
jak dla mnie to Novak wyglądał słabiutko fizycznie, bardzo słabo znosił upał dzisiaj,
co podkreślali na eurosporcie i w pomeczowych wywiadach.
Kei miał fizyczny zjazd w drugim secie, wtedy rzeczywiście miał kryzys,
ale jak ktoś wyżej zapodał wypowiedź Keia, im dłużej gra,
tym czuje się pewniej, już wie, że daje radę na długich dystansach.
I wyglądał pewnie w czwartym secie.
Gdzie Kei słabo wyglądał fizycznie poza drugim setem? ????
proszę...
pozdro

nole90 360

nole90

Użytkownik
W taktyce Kei&#39;a widac chyba reke Changa pod wzgledem silowego rozgrywania pojedynku , odpuszczanie podania przeciwnika i skoncentrowanie sie na swoim serwisie a w najbardziej nieoczekiwanym momencie zaskoczenie przeciwnika tzw &#39;&#39;odrodzeniem &#39;&#39; . Novak nie wytrzymal tego pojedynku pod wzgledem jak widac bylo fizycznym a w najwazniejszych momentach psychicznym , tak jakby myslami byl gdzie indziej , niestety postawa serwisowa (co za Beckera mialo sie poprawic ) pozostawia wiele do zyczenia . W ogole przeciwny bylem jak wielu bylo zaskoczonych zatrudnieniem Beckera , wygranie Wimbledonu to zdecydowanie za malo , zwracajac uwage na to ze na US Open , najwieksi rywale byli niesprawni Nadal i Murray a Federer w finale moglby nie wytrzymac , moglby to tylko zalozenie . Czyzby skonczyly sie czasy , gdzie &#39;&#39; Nole &#39;&#39; wytrzymywal mordercze pojedynki , a moze rywale z teoretycznie nizszej polki go rozpracowali . Czekam na nowy sezon i mam nadzieje nowego trenera.

applause 2,4K

applause

Użytkownik
Pierwszy raz od 2005 w finale WS nie zagra ktoś z top four ( Nadal, Federer, Djoko, Murray) Kiedyś to musialo nastąpić i bardzo dobrze ???? To bylo tak dawno ze jeszcze tego forumka nie bylo ;D Dobrze ze HP bylo zamkniete????

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
jak dla mnie to Novak wyglądał słabiutko fizycznie, bardzo słabo znosił upał dzisiaj,
co podkreślali na eurosporcie i w pomeczowych wywiadach.
Kei miał fizyczny zjazd w drugim secie, wtedy rzeczywiście miał kryzys,
ale jak ktoś wyżej zapodał wypowiedź Keia, im dłużej gra,
tym czuje się pewniej, już wie, że daje radę na długich dystansach.
I wyglądał pewnie w czwartym secie.
Gdzie Kei słabo wyglądał fizycznie poza drugim setem? ????
proszę...

pozdro
Japończyk przez całe spotkanie nie wyglądał za świeżo, tylko umiał rozłożyć siły na dłuższy dystans, między innymi odpuszczając return i koncentrował się na swoim serwisie, sporadycznie zaskakując. Warunki dzisiaj podczas rozgrywania meczu były nietypowe dla obydwu zawodników, Kei już przezwyczajony do 5 setówek, Nole nie. Dzisiaj chyba Djoko przede wszystkim przegrał z pogodą. W finale według mnie Cilić powinnien wygrać z Kei (h2h 5:2 dla Japońca), ale jeśli Marian zagra z takim charakterem jak dzisiaj to powinnien ograć Japońca. Pozdo

tmkmzo 2

tmkmzo

Użytkownik
Nie wiem za bardzo co Nole zrobił w ty meczu, może się nawpieprzał glutenu z rana, ale jeśli w takich warunkach atmosferycznych Japoniec z nim wygrał na dystansie no to ciężko mówić że Kei fizycznie nie wyrabia, także w finale też powinien dać radę. Cilic jak dla mnie ( co prawda gra bardzo dobrze, aż dziw, ale nic też nadzwyczajnego, dobry serwis, return, raczej prosta gra) miał farta... fatalny Berdych, fatalny Roger (ehh mistrzu:-(), z przebijakiem Simonem 5s... Japoniec wiadomo Rao Wawrinka i Djoko wszystko ciężkie mecze. Na pewno ma bardziej urozmaiconą grę od Chorwata, wystarczy że go trochę ruszy po tej końcowej linii:cool:, myśli na korcie, poza tym nie wyobrażam sobie Cilicia jako zwycięzcy Szlema:-| Finał to nowość dla obu także ciężko przewidzieć czy któregoś trema nie zeżre... na razie obaj odporni, wydaje mi się że wcześniej pęknąć może Cilic jak już, przynajmniej mam taką nadzieję ???? Ciężko tu jednoznacznie typować, jak dla mnie tytuł bierze Nishikori @1.8 do wzięcia, możliwe też że pierwszego seta weźmie Cilic, zanim się Japończyk rozkręci. Jedynie czego się obawiam to serwisu i returnu Chorwata, z gry lepszy Kei

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Poradzil sobie Nishikori z serwisem Raonica to i z serwisem Cilica sobie poradzi. Tyle, ze return lepszy ma Cilic niz Rao i tu jest ta roznica. over 3,5 seta albo jakis over gemowy mozna zagrac.

morphi18 25

morphi18

Użytkownik
Nishikori K. - Cilic M. - Nishikori -1,5 gema @ 2,03 (Pinnacle Sports) ⛔⛔⛔ Cilic o klasę lepszy ...

Po tym co pokazali obaj panowie w półfinałach jestem pod wielkim wrażeniem i cieszę się na taki finał, choć osobiście uważam że Nishikori - Federer mógłby być ciekawszy :p Ja skłaniam się ku japończykowi. Japończyk jest przystosowany do rozgrywania bardzo długich spotkań, a w wywiadzie przekazał, że fizycznie i mentalnie wszystko z nim w porządku. Dzięki wygranej z Djokovicem jego mentalność zostanie jeszcze bardziej podbudowana. Biorąc pod uwagę ostatnie 5 spotkań, górą jest japończyk, który wygrał 4-1 a ostatnie 3 pod rząd. Cilic również pokazał klasowy tenis, jednak statystyka pokazuje nam, że Nishikori ma jakiś sposób na chorwata i ja jestem z nim ????

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Dzięki wygranej z Djokovicem jego mentalność zostanie jeszcze bardziej podbudowana.
Grunt to dobry argument - Cilicowi wygrana z Federerem pewnie nie pomoże, rozsypie się mentalnie ;)
Typu nie neguję, osobiście uważam, że będzie to wyrównane spotkanie. O wiele bardziej niż półfinały, ponieważ obaj są znakomicie przygotowani fizycznie, obaj mają już dużo h w nogach, obaj potrafią znakomicie serwować (ostatni gem Cilica z Rogerem - bajka. 3 asy w decydującym gemie, ma łeb na karku).

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom