>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

US Open '10 - turniej główny

Status
Zamknięty.
A 21

adrianziomek18

Użytkownik
Spotkanie: Igancio CHELA - Yen-Hsun LU
Typ: 1
Kurs: 1.66
Bukmacher: bet365
Analiza:
Dziś o godz 18:15 czasu Polskiego dojdzie do pojedynku między Igancio Cheli a Yen-Hsun Lu. w Zaczniemy z grubej rury. Dokładny wynik w pierwszej rundzie US Open.
Igancio Chela obywatel Argentyny jest na 51 miejscu w rankingu ATP zaś jego Rywal obywatel Chin znajduje się nieco wyżej a mianowicie na 43 pozycji. Jak widać różnica jest niewielka , co odzwierciedla nie tylko ranking ale i podobna klasa zawodników.
A więc zacznijmy od Argentyńczyka który na Twardych i szybkich nawierzchniach radzi sobie średnio. W obecnym sezonie 7 zwycięstw przy 8 porażkach nie powala na kolana...Warto doać że przegrywa z zawodnikami takimi jak FEDERER czy Baghdatis. Na uuznanie zasluguje jego ambitna walka z Federerem którą przegrał 7-6 , 6-3 podczas turnieju w Toronto. Ogólnie w tym roku prezentuje dość dobrą formę 33 wygrane spotkania przy 21 porażkach. Problemem lub atutem może być wiek 31 lat to sporo.... zaś jego wzrost 190cm na Twardej nawierzchni może być atutem podczas serwu.
Przejdźmy teraz do rywala a więc Lu który w tym sezonie na szybkich twardych nawierzchniach radzi sobie naprawdę bardzo dobrze 25 wygranych przy 12 porażkach na tej nawierzchni to świetny rezultat. Doszedł do finału challengera w Busan gdzie przegrał. Wygrał zaś turniej w Atenach. Warto dodać że nie pokonał żadnej znaczącej osobowości. Do tego dochodzi najważniejszy czynnik a więc kontuzja której nabawił się w pojedynku z Hewittem 2 Tyg temu od tamtej pory nie wyszedł na kort, więc jego występ może świadczyć że różnie może być.
A więc podsumowując uważam że dziś wygra Argentyńczyk który jest moim faworytem jak również faworytem Bukmacherów.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Problemem lub atutem może być wiek 31 lat to sporo.... zaś jego wzrost 190cm na Twardej nawierzchni może być atutem podczas serwu.
Zostawie to zdanie jako przyklad jak nie nalezy pisac analiz. Juz nie wspomne, ze w tresci sam sobie zaprzeczyles udowadniajac, ze Lu gra dobrze na szybkich a Chela slabo wiec wygra Chela.

OTO PRZYKLAD JAK NIE NALEZY PISAC W TYM DZIALE - dzieki adrianziomek mamy dzieki Twojej poezji kupe smiechu i przy okazji dobry przyklad.

stskarol 49

stskarol

Użytkownik
Peschke K./Qureshi A. - King V./Tecau H.
Typ: Peschke K./Qureshi A.
Kurs: 1.70
Buk: Bet-at-home

Dzisiaj nie wiele po północy w turnieju US Open mikstów dojdzie do spotkania dwóch mocnych mikstów ponieważ zawodnicy i zawodniczki grający w tym meczu są mocnymi deblistami. Kveta Peschke wraz z Aisamem Qureshi z Pakistanu podejmą mikst Amerykańsko - Rumuński czyli Vanie King i Horia Tecau. Ja stawiam na ten pierwszy debel. Kveta jest w bardzo wysokiej formie deblowej, gra w parze od jakiegoś już czasu z Kateriną Srebotnik z Słowacji i osiągają bardzo dobre wyniki. 3 dni temu wygrały turniej w New Haven, tydzień wcześniej w Montrealu były w finale a przegrały z deblem Dulko/Penetta dopiero w Champions Tiebreak 12-10,kilka miesięcy temu wygrały turniej w Indian Wells. Mają wiele więcej sukcesów ale ja staram się pokazać statystyki tylko z nawierzchni betonowej bo na takiej jest rozgrywany US Open. Ogólnie Kveta jest w tej chwili 10 zawodniczką jeśli chodzi o debel na świecie! a wraz z Srebotnik są uważane za 2 debel w rankingu WTA. Tak więc jest świetną deblistką. Jej partner z Pakistanu w deblu gra z Rohanem Boppana i ich wyniki też rosną w górę. Przed kilkoma dniami byli aż w finale turnieju New Haven tam w fiale uległ dzisiejszemu swojemu rywalowi Tecau ale grał z bardzo dobrym deblistą Lindstedt. Qureshi ponad to w deblu ostatnio był w półfinale w Washingtonie, półfinale Los Angeles a na początku roku wygrali turniej w Johannesburgu!. Oczywiście to są tylko wyniki z betonu a przecież niewiele tych turnie było tak wiec sporo dobrych wyników. Uważam że z Kvetą stworzą świetny mikst. Jeśli chodzi o ich rywali to Vania King gra w singlu i tam na pewno bardziej będzie się przykładać po za tym gra w deblu z Shvedovą a ich mecz już jutro. Z kolei Tecau też bardzo dobry deblista i on tutaj może być zagrożeniem. Uważam jednak że Qureshi i Peschke którzy tutaj przyjechali po sukcesy w deblu i mikście wygrają ten mecz bez najmniejszego problemu.

hogan 1,4K

hogan

Użytkownik
Monfils - Andreev
Typ: 4 sety lub więcej
Kurs: 1.57
Buk: bet365
Pewność: 8/10
Jak dla mnie typ w miarę oczywisty. Monfils ostatnio formą nie grzeszy, aby nie powiedzieć, że gra słabo. 3-2 po bardzo ciężkim pojedynku z kwalifikantem Kendrickiem nie wróży nic dobrego. Przed Wielkim Szlemem grał na amerykańskiej ziemi w dwóch turniejach, a mianowicie Toronto i Cincinnati. W Toronto poszło mu w miarę dobrze, przegrał dopiero w 1/8 w pojedynku z Murrayem co ujmy mu nie przynosi, natomiast w Cincinnati odpadł już w pierwszej rundzie po meczu z Fallą. Z kolei Andreev grał tylko w turnieju w New Haven gdzie najpierw pokonał (jak pokazał wczorajszy pojedynek z Bagietą) niezłego i walecznego Clementa, a następnie odpadł w 2 rundzie właśnie z Bagietką. Wracając do dzisiejszego meczu, dlaczego uważam ten typ za właściwy. Monfilsowi pierwszy serwis nie funkcjonował w ostatnim pojedynku tak jak powinien to po pierwsze, po drugie wszyscy wiemy, że Monfils lubi grać pod publiczkę i niekiedy popisuje się i rozluźnia i nie wychodzi mu to na dobre. Natomiast Andreev jest graczem solidnym, umie walczyć z najlepszymi (przypomina mi się mecz z Federerem z Australian Open który miałem akurat przyjemność oglądać) i przede wszystkim posiada bardzo przyzwoity serwis, co gdyby akurat przytrafił się tiebreak mogłoby być najważniejsze. Także patrząc w przeszłość dwa ostatnie pojedynki wygrał Andreev (H2H 4-1 na korzyść Igora) w tym jeden na hardzie, jednakże nie jest to aż tak istotne ponieważ było to dwa lata temu więc nie jest to decydującym argumentem. W każdym bądź razie GL!

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Jak dla mnie typ w miarę oczywisty. Monfils ostatnio formą nie grzeszy, aby nie powiedzieć, że gra słabo. 3-2 po bardzo ciężkim pojedynku z kwalifikantem Kendrickiem nie wróży nic dobrego. Przed Wielkim Szlemem grał na amerykańskiej ziemi w dwóch turniejach, a mianowicie Toronto i Cincinnati. W Toronto poszło mu w miarę dobrze, przegrał dopiero w 1/8 w pojedynku z Murrayem co ujmy mu nie przynosi, natomiast w Cincinnati odpadł już w pierwszej rundzie po meczu z Fallą. Z kolei Andreev grał tylko w turnieju w New Haven gdzie najpierw pokonał (jak pokazał wczorajszy pojedynek z Bagietą) niezłego i walecznego Clementa, a następnie odpadł w 2 rundzie właśnie z Bagietką. Wracając do dzisiejszego meczu, dlaczego uważam ten typ za właściwy. Monfilsowi pierwszy serwis nie funkcjonował w ostatnim pojedynku tak jak powinien to po pierwsze, po drugie wszyscy wiemy, że Monfils lubi grać pod publiczkę i niekiedy popisuje się i rozluźnia i nie wychodzi mu to na dobre. Natomiast Andreev jest graczem solidnym, umie walczyć z najlepszymi (przypomina mi się mecz z Federerem z Australian Open który miałem akurat przyjemność oglądać) i przede wszystkim posiada bardzo przyzwoity serwis, co gdyby akurat przytrafił się tiebreak mogłoby być najważniejsze. Także patrząc w przeszłość dwa ostatnie pojedynki wygrał Andreev (H2H 4-1 na korzyść Igora) w tym jeden na hardzie, jednakże nie jest to aż tak istotne ponieważ było to dwa lata temu więc nie jest to decydującym argumentem. W każdym bądź razie GL!
Abstra***ąc od typu. Jeśli Gael nie jest w najlepszej dyspozycji, to co w takim razie powiedziec o formie Andreeva, która w tym sezonie jest koszmarna. Jeśli już zestawiamy serwis obydwóch Panów, to ten Francuza jest trochę na innej półki ????

hogan 1,4K

hogan

Użytkownik
Abstra***ąc od typu. Jeśli Gael nie jest w najlepszej dyspozycji, to co w takim razie powiedziec o formie Andreeva, która w tym sezonie jest koszmarna. Jeśli już zestawiamy serwis obydwóch Panów, to ten Francuza jest trochę na innej półki ????
święta racja, nie widziałem meczu Andreeva w pierwszej rundzie dlatego nie mogłem się wypowiedzieć, rosjanin jest teraz cieniem samego siebie. Masa błędów, masa uderzeć w siatkę, jednak Oudin zawiodła mnie dzisiaj jeszcze bardziej. Reasumując:analiza kompletnie do dupy ????

mozi 552

mozi

Użytkownik
Czwartego dnia na kortach w NY zobaczymy kilka ciekawych pojedynków. Trochę jestem śpiący więc krótko o spotkaniach z sensowniejszymi kursami:
#14 US Open
James Blake - Peter Polansky 1 @ 1.48 Betsafe (1/3) ✅
James ograł jak się spodziewałem Vliegena w pierwszej rundzie (o dziwo bez problemów), teraz poprzeczka stanie troszkę wyżej, bo Polansky to całkiem ciekawa postać. Mimo to jest do przejścia i sympatyczny Amerykanin może być zadowolony z układu drabinki. Wielka przewaga w postaci doświadczenia Blake&#39;a, a do tego chęć pokazania się przed własną publicznością, bo o umiejętnościach nie ma co wspominać, wiadomo kto posiada owe na wyższym poziomie. Powinniśmy zobaczyć nazwisko Blake&#39;a w trzeciej rundzie US Open.
#15 US Open
Richard Gasquet - Nikolay Davydenko 1 @ 3.04 Betsafe (3/3) ✅
Dla mnie to bet dnia. Dlatego też stawka wysoka. Gasquet w USO Series grał niewiele, a jeśli już to szybko przegrywał. Doznał jednak na początku sierpnia drobnego urazu, który przeszkadzał mu przez kilka tygodni. Wydaje się, że wszystko wróciło do normy i Rysiek znów może imponować swoim pięknym ofensywnym bekhendem. Podobnie jak Jużny, ustabilizował formę, stał się regularniejszy, jego ataki częściej lądują w korcie, a atakować znakomicie potrafi. Do tego posiada bardzo solidne podanie. Davydenko po kontuzji to cień gracza z początku sezonu. Gra swoje, jak zawsze gdy jest bez formy, wygrywa co ma wygrać, ale z czołówką ma problemy. Brakuje pewności, kończącego uderzenia, skutecznego serwisu, którym mógłby się obronić w trudnych momentach. W dodatku wiem jak potrafi na szlemy zmobilizować się Gasquet i dlatego to właśnie Francuz jest moim zdaniem faworytem spotkania z Rosjaninem.
Podsumowanie:
Suma stawek: 4j
Suma wygranych: 10.06j
Zysk/Strata: ✅ 5.98j​

D 21

duza-stawka

Użytkownik
Ferrero-Mello Typ Ferrero krótko a tręściwie napisze Ferrero w pierwszej rundzie rozgromił Klizana mało nie wymuszonych błędów pewna gra natomiast Mello miał trudny mecz z Phau serwis przeciętny w tym pojedynku nie ma atutów żeby pokonac Hiszpana.
De Bakker-Dodig Typ De Bakker Dodig w duzej mierze zawdzięcza zwycięstwo z Gonzalezem dzięki jego kontuzji gra nie najgorzej swój poziom, natomiast De Bakker jest zawodnikiem prawie o klase lepszym mocny serwis .Za komentarze bedę wdzięczny

wuuja 2

wuuja

Użytkownik
Martin Klizan to beat Juan Carlos Ferrero. Odds: 6.50. Stake: 3/10. Result: 1:6 3:6 0:6 // -3u.
Kei Nishikori to beat Evgeny Korolev. Odds: 1.71. Stake: 8/10. Result: 7:6 5:2 ret. // +5.68u.
Ilya Marchenko (+2.5) to beat Marin Cilic. Odds: 1.70. Stake: 6/10. Result: 5:7 3:6 1:6 // -6u.
Ricardas Berankis to beat Ryan Sweeting. Odds: 1.70. Stake: 7/10. Result: 6:4 6:7 6:3 6:2 // +4.9u.
Andy Roddick (-2.5) to beat Stephane Robert. Odds: 1.30. Stake: 10/10. Result: 6:3 6:2 6:2 // +3u.
Julien Benneteau to beat Radek Stepanek. Odds: 1.71. Stake: 9/10. Result: 6:4 6:2 4:6 6:4 // +6.39u.
Peter Polansky to beat Juan Monaco. Odds: 2.26. Stake: 7/10. Result: 6:2 7:6 6:3 // +8.82u.
Daniel Brands to beat Benjamin Becker. Odds: 2.90. Stake: 4/10. Result: 6:7 6:7 4:6 // -4u.
Kristof Vliegen (-2.5) to beat James Blake. Odds: 11.50. Stake: 2/10. Result: 3:6 2:6 4:6 // -2u.
Gianluca Naso (-1.5) to beat Thomas Muster. Odds: 1.57. Stake: 7/10. Result: 6:3 6:4 // +3.99u.
Jeremy Chardy v Ernests Gulbis over 37.5 games. Odds: 1.80. Stake: 6/10. Result: 6:2 7:6 6:4 = 31 games // -6u.
Julio Silva to beat Pablo Cuevas. Odds: 2.03. Stake: 6/10. Result: 6:7 1:6 2:6 // -6u.

Ryan Harrison (+1.5) to beat Ivan Ljubicic. Odds: 2.20. Stake: 5/10. Result: 6:3 6:7 6:3 6:4 // +6u.
Guillermo Garcia-Lopez to beat Łukasz Kubot. Odds: 2.00. Stake: 6/10. Result: 6:3 6:2 7:6 // +6u.
Marco Chiudinelli v Jack Sock under 31.5 games. Odds: 1.85. Stake: 6/10. Result: 6:1 6:4 1:6 6:1 = 31 games // +5.1u.
John Isner v Frederico Gil over 34.5 games. Odds: 1.72. Stake: 6/10. Result: 6:4 6:3 6:4 = 29 games // -6u.

Podsumowanie po 1. rundzie US OPEN:
Wszystkich typów: 16.
Typów trafionych: 9.
Typów nietrafionych: 7.
Skuteczność: 56%.
Bilans: +16.88u.

+

Przeklejam typy na dziś z poprzedniej strony, żeby były bardziej widoczne:

???? Carsten Ball vs. Albert Montanes. ⛔⛔⛔
Montanes to hardowe dno. Po prostu dno. Na dobrą sprawę nie powinno go już być w turnieju, ale niestety nasz Michał Przysiężny nie raczył wykorzystać ani jednej z trzech piłek meczowych. Montanes oprócz woli walki nie ma żadnych atutów na nawierzchnie twarde, w przeciwieństwie do Carstena Balla, młodego Australijczyka z bardzo mocnym serwisem. Dziwię się wystawionym przez bukmacherów kursom, dlatego zdecydowanie gram na Balla już teraz, bo kursy w każdej chwili mogą zanotować diametralny spadek.
Typ: Carsten Ball to win. Odds: 2.02. Stake: 8/10.

???? Kevin Anderson vs. Thomaz Bellucci. ✅✅✅
Styl gry Andersona może i jest prosty jak budowa cepa, ale za to niezwykle skuteczny. Potężny serwis, równie potężny forhand i coraz lepszy backhand, a przede wszystkim dobre poruszanie się po korcie. Jeśli trafia podaniem, jest w stanie sprawić problemy najlepszym. Bellucci to taka kopia Verdasco, dobry leworęczny forhand, czasem wyjdzie też serwis i to by było na tyle. W wymianach obydwaj nie są zbyt regularni, w końcu to dwóch graczy ofensywnych. Wyżej cenię grę Kevina i stawiam na niego z dość dużym przekonaniem.
Typ: Kevin Anderson to win. Odds: 1.90. Stake: 8/10.

???? Tommy Robredo vs. Julien Benneteau. ✅✅✅
Typ, który na pierwszy rzut oka może się wydawać zaprzeczeniem wszystkich moich dotychczasowych betów przeciwko Robredo na hardzie. Jednak tylko na pierwszy rzut oka, bo tak naprawdę to nie jest typ na zwycięstwo Robredo, a na porażkę Benneteau. W 4. secie meczu ze Stepankiem Francuz ledwo trzymał się na nogach, przerwał gema przy stanie 30-30, po czym udał się w kierunku narożnika kortu, gdzie... zwymiotował. Chwilę odpoczął, zdołał przełamać Stepanka, a później wygrać cały mecz, jednak nie wyglądało to zbyt dobrze. Robredo znany jest z rzeźbienia na korcie, jego styl gry jest bardzo męczący, zarówno dla przeciwników, jak i dla oka. Wymiany mogą przeciągać się w nieskończoność, a przy takiej dyspozycji fizycznej Benneteau może szybko wysiąść kondycyjnie. Czasu na regeneracje mało, a pogoda w Nowym Jorku do końca tygodnia upalna. Przy całej mojej pogardzie dla gry Hiszpana na hardzie, wierzę, że akurat w tym meczu i przy tak sprzyjających okolicznościach powinien sobie poradzić.
Typ: Julien Benneteau to lose. Odds: 2.27. Stake: 7/10.

dancevic 179

dancevic

Użytkownik
Ferrero-Mello Typ Ferrero krótko a tręściwie napisze Ferrero w pierwszej rundzie rozgromił Klizana mało nie wymuszonych błędów pewna gra natomiast Mello miał trudny mecz z Phau serwis przeciętny w tym pojedynku nie ma atutów żeby pokonac Hiszpana.
De Bakker-Dodig Typ De Bakker Dodig w duzej mierze zawdzięcza zwycięstwo z Gonzalezem dzięki jego kontuzji gra nie najgorzej swój poziom, natomiast De Bakker jest zawodnikiem prawie o klase lepszym mocny serwis .Za komentarze bedę wdzięczny
Przecież Dodig gra to samo co De Bakker tak samo mocno serwuje nie ma tu dużej różnicy umiejętności kursy wynikają jedynie z rankingu.Nie zdziwie się jeśli Dodig ugra coś w tym meczu.
Ja zagram sobie Polanskyego który posiada znakomity return i niezły serwis.Również dość regularny z głębi kortu.Niestety kompletny brak czucia wolejowego pod siatką.Zobaczymy jak to będzie wyglądało na tle Blake`a bo jednak zdecydowanie trudniej będzie returnować jego serwis aniżeli Monaco który w dodatku popełniał proste błędy.Szanse Polanskyego oceniam na 50%.Kurs dobry 3.1 tak jak wczoraj Harrison ładnie wszedł dzisiaj Polansky da zarobić.No i tak jak Blake kanadyjczyk też ma kończące uderzenie ale raczej tutaj trzeba liczyć na forehand.Z backhandu popełnia narazie zbyt proste błędy.Co nie zmienia faktu że jest to zawodnik który spokojnie powalczy o 3runde z Blake i myśle że awans do top 100 stanie się faktem jeszcze w tym roku.Stawka 300

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Ja zagram sobie Polanskyego który posiada znakomity return i niezły serwis.Również dość regularny z głębi kortu.Niestety kompletny brak czucia wolejowego pod siatką.Zobaczymy jak to będzie wyglądało na tle Blake`a bo jednak zdecydowanie trudniej będzie returnować jego serwis aniżeli Monaco który w dodatku popełniał proste błędy.Szanse Polanskyego oceniam na 50%.
Znakomity? raczej bardzo nieregularny, bo sporo głębokich, a nawet wygrywających piłek przeplata wieloma błędami. Na potwierdzenie zobacz sobie na jego bilans z serwismenami - ok 30/35 % wygranych.

dancevic 179

dancevic

Użytkownik
Znakomity? raczej bardzo nieregularny, bo sporo głębokich, a nawet wygrywających piłek przeplata wieloma błędami. Na potwierdzenie zobacz sobie na jego bilans z serwismenami - ok 30/35 % wygranych.
No tak ale właśnie tak trzeba grać z Blake na pełnym ryzyku żeby nie narazić się na szybkiego winnersa.Tak czy inaczej kanadyjczyk ma dobry return oczywiście napewno będą takie gemy kiedy będzie przegrywał do zera.A zobacz na Blake on też popełnia takie proste błędy i właśnie w niewymuszonych błędach również upatruje szanse Polanskyego.Statystyki statystykami ale to wielki szlem i tu motywacja jest 100% forma obydwu zawodników podobna i szykuje nam się bardzo ciekawy mecz chyba najbardziej interesujący dzisiaj.Już obstawiony win Polanskyego zastanawiałem się jeszcze czy dorzucić set dla Istomina ale jednak nie będe aż tak ryzykował choć myśle że uzbek nie stoi tak bardzo na straconej pozycji

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Są dwie szkoły: wymuszanie błędów Jamesa ballbashera przez regularną grę, albo druga - skracanie wymian i szybkie kontry. Tyle, że ta druga droga może spowodować, że Amerykanin złapie rytm, bo on lubi szybko i mocno, a wtedy będzie dziurawił kort.
Tak, ten mecz, to pozycja obowiązkowa dzisiejszego wieczoru. Co do returnu, to James ma chyba jeszcze bardziej nieregularny - posyła zbyt dużo piłek w stylu &quot;hit or miss&quot; przynoszących kapitalne winnersy, ale chyba jeszcze więcej nerwów jego kibicom ;)

F 0

francuzwln

Użytkownik
Clement -Schwank-2
Kurs:2,10/Unibet
Jak dla mnie pewny typ na argentyńczyka.Każdy patrzy na 1 runde gdzie clement zadziwił pokonując Baghdatisa.Jednak to nie Clement wygrał ten mecz, a Marcos go przegrał słabą grą i niewymuszonymi błędami.Poza tym Clement przed tym turniejem grał bardzo słabo.W meczu z MArcosem zanotował 6 asów w 5 setach.Schank grając z bardzo dobrym amerykańskim gigantem Robym Gineprim w 4 setach zanotował 14 asów, i o wiele mnie niewymusoznych błędów od clementa.Polecam zagrać na Schwanka który wg mnie wygra bezproblemo.

wincent 150

wincent

Użytkownik
Olej1991, pierwsze co powinieneś zrobić to zmienić buka, gdyż BAH od lat trzyma &#39;poziom&#39; i oferuje bardzo niskie kursy.
U innych buków spokojnie dostaniesz około 6

Dent oczywiście ma szanse na ugranie czegoś w dzisiejszym meczu.
Jak zauważyłeś wyniki pierwszej rundy dają dużo do rozumu. Tylko Soda to gość naprawdę z wysokiej tenisowej półki. Stać go na wiele. Nie oglądałem jego meczu, nie wiem czemu aż takie męki.
Bardziej jednak bym się skłaniał do grania na Denta niż po 1.2 na Sodę ????
Soda zmarnował w 4 secie bodaj 4 piłki meczowe w jednym gemie... myślę że zlekceważył trochę przeciwnika. Tyle że biorąc pod uwagę niepewną dyspozycje Federera Soda ma otwartą drogę do półfinału. Niezbyt lubię Szweda (wolę tenisistów bardziej technicznych niż siłowych), ale wątpię że powtórzy błąd z 1 rundy.

W pięciu setach męczył się też będący w świetnej formie Nabaldian ;) , w dodatku został przełamany w 5 secie a grał z zawodnikiem z 3 setki atp, więc nie wyciągałbym pochopnych wniosków. Podobnie Novak D. męczył się niemiłosiernie, ale chyba przez to że grał w południe (dziś gra w nocy ;))

F 0

francuzwln

Użytkownik
Montanes-Ball-2
Kurs:1,80
Pewny typ na Balla który w 1 meczu miał 20 asów.Powiem krótko, Montanes to specjalista na clayach, co było widać w meczu ze słąbym Przysieżnym.Polecam Balla za grubszą stawke.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Robby Ginepri jest bardzo dobrym amerykanskim GIGANTEM? Polecam zmienic dilera. To co niektorzy wypisuja podczas US Open 2010 przejdzie do hisotrii. Istny kabaret. Juz nie wspomne o tym, ze Clement wiele razy wymuszal bledy rywala a nie tylko Marcos wyrzucal sam. Tak samo Dodig nie jest na poziomie De Bakkera, atuty Polanskiego wypisaneprzez kogos mocno watpliwe. Tak samo Albert nie jest na hardzie DNEM. Moze cudownie nie gra na szybkim korcie ale pisanie takich rzeczy o nim? Po co? Aż sie odechciewa pisac analiz w takim matrixie. Ciekawi wyglada jedynie Benneteau z Robredo bo faktycznie Hiszpan nic pozytywnego nie pokazuje ale granie USO na dluzsza mete i tak przyniesie straty wiec ja odpuszczam.

wuuja 2

wuuja

Użytkownik
???? Peter Polansky vs. James Blake.
Ponawiam typ przeciwko Blake`owi. Kilka słów o obydwu zawodnikach zostało już napisane przy okazji 1. rundy, także nie ma sensu się powtarzać. Analiza podobna jak w meczu z Vliegenem. Blake znużony grą i nie wierzący w siebie kontra bardzo ciekawie grający zawodnik kanadyjski. Może na Vliegena gra Amerykanina wystarczyła, ale z Polanskym będzie mu kilka razy trudniej.
Typ: Peter Polansky to win. Odds: 2.70. Stake: 5/10.

Tak samo Albert nie jest na hardzie DNEM.
Ja zawsze piszę dobitnie, Montanes to hardowe dno, nie mające atutów na tę nawierzchnię, a wyniki (wyniki, hehehe) robi przebijaniem i walką. Nigdy nic nie osiągnął na nawierzchniach twardych i nigdy nic na nich nie osiągnie, a pojedyńcze mecze to jeszcze większe hardowe dna niż on wygrywali. [;

granie USO na dluzsza mete i tak przyniesie straty wiec ja odpuszczam.
A to ciekawe założenie, po co więc w ogóle ten temat i to forum? Mało komu NA DŁUŻSZĄ METĘ bukmacherka przynosi zyski. Wiadomo, że najlepiej odpuścić i przejść obok..

dancevic 179

dancevic

Użytkownik
Tak samo Dodig nie jest na poziomie De Bakkera, atuty Polanskiego wypisaneprzez kogos mocno watpliwe.
Gra Dodiga i De Bakkera nastawiona jest na mocny serwis tu De Bakker nie ma jakichś wielkich atutów do wygrania gdyby grał z zawodnikiem słabo serwującym to co innego.Polansky ma sporo atutów jedynie gra pod siatką pozostawia wiele do życzenia.Postaw na swoich zawodników jeśli sądzisz że wygrają.Chyba nigdy nie oglądałeś Polanskyego w akcji może chodziło tobie o Romana tego nie wiem...

bez epitetow kolego - rox

phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Bellucci - Anderson @ 1,71 ✅ 7/6 4/6 7/5 4/6 6/7
Brazylijczyka przestałem lubić po ostatnim popisie w Cincinnati w meczu z Lukasem Lacko, przegranym w dość żenujący sposób. Chłopak widać, że na HC nie radzi sobie najlepiej, gra w stylu a&#39;la Verdasco - dużo kątowych rozwiązań granych na siłę, a co za tym mnóstwo błędów. Kevin gra swój tenis, czyli serwis i w miarę możliwości szybko wolej i pozamiatane. Nie widzę wielkich szans dla Bellucciego na przełamanie reprezentanta Republiki Południowej Afryki.
Ball - Montanes @ 1,93 ⛔ 4/6 3/6 1/6 ????
Albert na betonie nie radzi sobie, co najlepiej pokazują statystyki - w tym roku poza zwycięstwem z Michałem Przysiężnym wygrał sześciokrotnie, lecz takie nazwiska jak Lammer, Statham, Lemke, Mello, Robert Hernandez (pokonani przez Hiszpana) na kolana nie rzucają, podobnie jak forma jaką zaprezentował Hiszpan w pierwszej rundzie. Carsten wielkim wirtuozem nie jest, ale amerykańskie korty zna jak własną kieszeń i to on powinien na nich dzisiaj dominować.
Melzer - Berankis @ 3,00 ⛔ 6/4 6/7 6/3 1/6 7/5
Konsekwentnie stawiam na młodego Litwina, bo widzę w nim ogromny potencjał na TOP40 rankingu. W pierwszej rundzie dość gładko ograł Ryana Sweetinga, który przecież pachołkiem nie jest. Austriak nigdy nie czuł się na Flushing Meadows zbyt dobrze - nigdy nie przebrnął nawet 3 rundy, a mecz z nękanym kontuzjami Dimą Tursunowem obnażył wszystkie jego słabości na tej nawierzchni. Myślę, że duże value.
Blake - Polansky @ 1,55 ✅ 6/7 6/3 6/2 6/4
Mecz w zasadzie no bet, ale większe szanse daję Dżejmsowi, który po zwycięstwie w pierwszej rundzie z Krzyśkiem Vliegenem na pewno podbudował się psychicznie, a to w jego przypadku jest najważniejsze, bo przecież wiadomo, że w tenisa grać potrafi. Ze zdrowiem także nie wygląda to najgorzej, a rywal mimo wszystko do ogrania - druga runda to dla Petera &#39;enough&#39; - zwycięstwa nad Juanem Monaco nie należy cenić zbyt wysoko - Argentyńczyk wrócił do gry po ciężkiej operacji.
Soderling - Dent under 37.5 @ 2,00 ✅ 6/2 6/2 6/4 = 26 gemów
Czas by Szwed wygrał jakiś mecz szybko, bo ostatnio nie stracił seta na trawniku w Wimbledonie 26 czerwca (vs. Bellucci), a więc kawał czasu temu. Forma ostatnio bardzo mocno średnia, żeby nie powiedzieć kiepska, ale Taylor to mimo wszystko zawodnik z dużo niższej półki niż Robin. Typ na przełamanie złej passy.
+ dwa deble po ładnych kursach:
Marx/Zelenay - Brands/Greul @ 1,65 ✅ 5/7 6/3 7/5
Knowle/A.Ram - Erlich/Kerr @ 1,45 ⛔ 5/7 7/6 6/7 a było *5/4 i 40/15 w 3.secie...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom