>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

US Open '10 - turniej główny

Status
Zamknięty.
dancevic 179

dancevic

Użytkownik
Przysiężny-Montanes 1 3,2
Dzisiaj zastanawiałem się nad overem gemowym ale jednak zdecydowałem się zagrać na czysty win Michała.Może kursy na to nie wskazują ale polak ma szanse pokonać Montanesa.Jakie?Moim zdaniem dość duże.Hiszpan nie za bardzo umie grać na hardzie jest to zawodnik świetny w defensywie i popełniający mało UE.Michał ma dobry serwis i przyzwoity forehand.Myśle że po ostatnich porażkach Michał zdał sobie sprawe że trzeba w końcu zdobyć jakieś punkty.Szanse na win moim zdaniem dość duże.Niby cały czas wspominacie o słabej psychice Przysiężnego no zobaczymy ja stawiam na Michała 200zł i myśle że nie jest to zła inwestycja.

wuuja 2

wuuja

Użytkownik
???? US OPEN WINNER
Numer jeden rankingu ATP, Rafael Nadal gra na amerykańskim hardzie zdecydowanie za słabo żeby móc skutecznie stawić czoła Murrayowi i Federerowi. Ostatni turniej pokazał, że do dobrej formy brakuje mu sporo i nie sądzę, by liczył się w walce z najlepszymi na Flushing Meadows. Dobrze dysponowany Murray rozbił w Toronto bezradnego Hiszpana, który musi być w naprawdę świetnej dyspozycji, jeśli chce wygrać Wielkiego Szlema na nawierzchni twardej. Obecnie nie jest, co dobitnie odzwierciedlił turniej w Cincinnati. Rankingowa trójka, Novak Djokovic od dłuższego czasu skutecznie nie pozwala się traktować poważnie w roli faworyta Szlemów. Od czasu tryumfu w Australian Open 2008, Serb nie doszedł nawet do finału WS, a mając w pamięci jego mecz z Federerem w Toronto, nie daję mu większej szansy na wygraną bezpośredniej rywalizacji ze Szwajcarem. Największym rywalem Rogera wydaje się być Andy Murray, chociaż po tym, co zobaczyłem w Toronto i Cincinnati, nie mam pojęcia, jakiego Szkota zobaczymy na US OPEN. Sądzę jednak, że gdzie jak gdzie, ale na Szlemie to Federer będzie górą, tak jak na USO 2009 i tegorocznym AO. Soderling jest w stanie zajść daleko, ale jak trafi na Federera, to odpadnie, tak samo jak odpadał 12 razy przed RG. USO to nie RG, w tych okolicznościach i z gorzej niż przed rokiem grającym Szwedem, Szwajcar jest bitym faworytem. Davydenkę, który od dłuższego czasu jest cieniem samego siebie, pomijam. Nie wygrał z Federerem będąc w życiowej formie, czyli na AO 2010, nie wygra i teraz. Nieco lepiej zaczął grać ostatnio Roddick, ale ten przegrany do 1 set z Fishem zbyt dobrze o nim nie świadczy. Z Fishem, którego w tym samym turnieju ograł właśnie Roger, chociaż też nie bez problemów. Z Fishem, który ostatnio gra bardzo dobrze i może być czarnym koniem, jednak nie należy nawet rozpatrywać możliwości jego zwycięstwa w całym turnieju. Chciałbym coś napisać o Verdasco, bo po kapitalnym Australian Open 2009 mam do jego umiejętności ogromny respekt. Wiem, że ten człowiek przy lepszej psychice mógłby być numerem 1 ATP, jednak lepszej psychiki miał nie będzie, choćby nie wiem ile psychologów zatrudnił. I właśnie dlatego o wygraniu Szlema może tylko pomarzyć. Berdych jest bardzo solidny i dzięki tej solidności zaszedł tam, gdzie jest, ale US Open nie wygra i nie mam ku temu najmniejszych wątpliwości. W najlepszej formie ze wszystkich faworytów jest właśnie typowany przeze mnie Federer, a wygrana w Cincinnati, mimo łatwej drabinki, powinna dodać mu wiatru w żagle, odpowiednio umotywować i odzyskać wiarę w to, że jednak potrafi wygrywać, bo jego ostatnie turniejowe zwycięstwo miało miejsce w Australian Open, na początku sezonu. Najgroźniejszym rywalem będzie Murray, zaraz po nim Djokovic i Nadal. Na czarnego konia typuję Nalbandiana, a Rogerowi z Argentyńczykiem zawsze gralo się ciężko. Jeśli do takiego pojedynku dojdzie, może być różnie, ale jeśli dojdzie, to jedynie w finale. Osobiście nie sądzę, by Nalbandian mógł zajść aż tak daleko. FEDERER!
Typ: Roger Federer to win. Odds: 3.30. Stake: 5/10.

???? Martin Klizan vs. Juan Carlos Ferrero. ⛔⛔⛔
Nie wiem jakie plany ma Juan Carlos Ferrero, ale do US OPEN zbyt poważnie chyba nie chce podejść. Ostatni turniej w jakim grał, to Umag na nawierzchni ziemnej. Wygrał go co prawda, ale było to już jakiś czas temu, w dodatku Hiszpan ominął wszystkie turnieje na hardzie. Nie wiem, czy jest aż tak pewny swego, czy pozstanowił po tryumfie w Chorwacji osiąść na laurach i odcinać kupony od sławy, wiem natomiast, że jego rywal jest głodny sukcesów. Martin Klizan, młody słowacki talent, jak burza przemknął przez kwalifikacje i będzie to jego wielkoszlemowy debiut. Nie sądzę, by ambitny Słowak nie wytrzymał presji, czy coś w tym stylu. Przed nim ogromna szansa i jestem pewien, że zrobi wszystko, by ją wykorzystać. Kurs na jego zwycięstwo jest astronomiczny. Buki nie doceniają umiejętności utalentowanego Martina i zdecydowanie przeceniają hardowe skille popularnego El Mosquito, który wcale nie tak dawno, bo na Australian Open, przegrał równie sensacyjnie z Ivanem Dodigiem. Historia lubi się powtarzać, a więc pozostaje trzymać kciuki.
Typ: Martin Klizan to win. Odds: 6.50. Stake: 3/10.

???? Kei Nishikori vs. Evgeny Korolev. ✅✅✅
Kei Nishikori, utalentowany wychowanek słynnej szkółki Nicka Bollettieriego dał się poznać światu wygrywając turniej w amerykańskim Delray Beach jako kwalifikant, sztuki takiej udało się dokonać jedynie nielicznym. Na US OPEN w roku 2008 osiągnął 4. rundę, po drodze pokonując m. in. Juana Monaco i Davida Ferrera. W marcu 2009 roku Japończyk doznał kontuzji prawego łokcia, co skutecznie wykluczyło go z gry na blisko rok. Od sezonu 2010 znów możemy oglądać Keia na kortach całego świata i to osiągającego coraz to lepsze wyniki. Do USO przygotował się solidnie i efekty jego pracy są widoczne. Wygrany challenger w Binghampton, bez problemu przebrnięte kwalifikacje i Nishikori jest gotowy do turnieju głównego. W pierwszej rundzie zmierzy się z Evgenijem Korolevem, nieco psychicznym Kazachem urodzonym w Rosji, którego bardzo łatwo wytrącić z równowagi, wystarczy tylko cierpliwość, regularność i umiejętność ataku zza linii końcowej. Wszystkie te cechy posiada Nishikori i jest on tenisistą na tyle sprytnym, że na pewno je wykorzysta. Kei nie jest przebijaczem, nie będzie wykładał Korolevovi piłek na jego najmocniejszą obok serwisu broń, czyli forhand, tylko przejmie inicjatywę i przyciśnie tragicznego w defensywie Koroleva do muru, a taki stan rzeczy musi zakończyć się porażką popularnego Żeni.
Typ: Kei Nishikori to win. Odds: 1.71. Stake: 8/10.

???? Ilya Marchenko (+2.5) - Marin Cilic. ⛔⛔⛔
Typ, który opieram na bardzo przeciętnej formie Cilica. Ostatnie dwa mecze na hardzie przegrał, wiele do życzenia pozostawia też styl trzeciej porażki, z Nalbandianem w Waszyngtonie. Marchenko nie jest żadnym tenisowym wirtuozem, ale jego solidność i umiejętności tenisowe należy docenić. Z dobrej strony dał się poznać w zeszłym roku, na turnieju w Moskwie, gdzie po sensacyjnym wyeliminowaniu Istomina, nastąpiły dwie kolejne niespodzianki, tym razem z udziałem Golubeva i Koroleva. O ile turnieje w Rosji bywają dość specyficzne i nie należy ich rozpatrywać tylko pod względem aspektów sportowych, tak grę Ukraińca w Moskwie akurat oglądałem i uważam, że ciężko byłoby takie coś wyreżyserować. W sezonie obecnym Ukrainiec kilka razy potwierdzil, że jest tenisistą mocnym i właściwie odpadł tylko dwa razy będąc w roli faworyta, dużo częściej kusił się o niespodzianki na własną korzyść. Jak przegrywał, to zazwyczaj po walce. Liczę, że i w tym przypadku będzie podobnie, bo Marin, jak już wspomniałem, ostatnio nie zachwyca i jakoś nie chcę mi się wierzyć, że ogra Ilyę w trzech setach.
Typ: Ilya Marchenko (+2.5) to win. Odds: 1.70. Stake: 6/10.

???? Ricardas Berankis vs. Ryan Sweeting. ✅✅✅
Ricardas Berankis, 20-letnia nadzieja litewskiego tenisa podejmie w 1. rundzie o 3 lata starszego Ryana Sweetinga. Berankis uwielbia dyktować tempo na korcie, jest to zawodnik niezwykle ofensywny, dysponujący niezłym serwisem. Z kolei Sweeting w defensywie radzi sobie co najwyżej przeciętnie. Również lubi atakować, jednak czasem zawodzi go głowa i nie jest na tyle regularny, by móc wygrać wielkoszlemowy mecz z kimś takim jak Ricardas. Litwin kwalifikacje przeszedł bez straty seta, w USA gra mu się dobrze, a jako ciekawostkę można dodać, że w 2007 roku wygrał juniorski turniej US OPEN. Natomiast jego dzisiejszy rywal to z kolei tryumfator tego samego turnieju, ale z 2005 roku. Patrząc na grę Sweetinga, mimo młodego wieku, w czołówce raczej nigdy nie będzie, Berankis jest dużo bardziej perspektywiczny i myślę, że udowodni to w bezpośrednim starciu na korcie.
Typ: Ricardas Berankis to win. Odds: 1.70. Stake: 7/10.

???? Andy Roddick vs. Stephane Robert. ✅✅✅
Francuz Stephane Robert rozegrał w swoim życiu jeden udany turniej na hardzie. Odbył się on w południowoafrykańskim Johannesburgu, a omawiany przeze mnie zawodnik doszedł do finału, gdzie przegrał z Feliciano Lopezem. Miał wtedy 29 lat i był to bez wątpienia najlepszy moment w jego nudnej karierze. Od tego czasu wygrał na hardzie tylko jeden mecz, specjalnie nie kwapiąc się do gry na owej nawierzchni. Preferuje clay. Niedawno, podczas turnieju w New Haven, Francuz został rozbity przez Donalda Younga, urywając młodemu Amerykaninowi zaledwie 3 gemy. Jedyna w miarę solidna, acz mało kiedy regularna, broń Roberta to mocny backhand po linii. Gry Andy&#39;ego Roddicka opisywać nikomu nie trzeba, obu panów dzieli piramidalna przepaść i jestem przekonany, że Roddick rozgromi Francuza, odbijając sobie na nim nieudany mecz z Fishem w NH. Moim zdaniem Robert nie ma co liczyć na więcej niż max. 3-4 gemy na seta, dlatego polecam zarówno typ na 3:0, jak i gemowy under.
Typ: Andy Roddick (-2.5) to win. Odds: 1.30. Stake: 10/10.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Gonzalez - Dodig @ 1.55 5/10 7/6(2) 1/6 0/1 Gonzalez ret.
Gonzo po kontuzji i po eskapadzie w swoim kraju zagrał jedynie w NH i przegrał z Seksownym który jedynie szukał ogrania przed USO. W tym sezonie Gonzo grał dobrze na AO i w Miami później to było szukanie wiatru w polu, które się nie udawało rezygnacja z Wimbledonu odpoczynek i myślę że jednak z kwalifikantem powinien sobie poradzić chociaż Dodig talentem jest ale jeszcze to nie ten rozmiar butów jak na rywala z Chile. W H2H zachowana jest czysta karta, którą dzisiaj powinien zapełnić ją Fernando na swoją korzyść.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Za nami pierwszy dzień turnieju. Na razie bez spektakularnych sensacji, kilku faworytów miało ciężkie przeprawy (choćby Soderling i Monfils) ale udało im się awansować. Monfils grał z Kendrickiem, spodziewałem się trudnego meczu, ale nie mogłem przewidzieć że Amerykanin będzie tak solidny z głębi kortu! W wymianach często wręcz przewyższał Monfilsa i sam przejmował inicjatywę, atakował i naprawdę nie popełniał za wielu błędów. Przegrał przez... Serwis! Tak, tak servisman jakim niewątpliwie jest Kendrick miał bardzo niski procent pierwszego podania i właściwie tylko dlatego w drugiej rundzie mamy Francuza. Swoje mecze szybko dziś wygrali Davydenko i Gasquet którzy zagrają ze sobą już w drugiej rundzie. Zapowiada się ciekawy mecz. Michał Przysiężny prowadził z Montanesem 2:0, miał nawet 4 piłki meczowe w 4 secie, ale ostatecznie uległ i to Hiszpan zagra w następnej rundzie z Catstenem Ballem. Szkoda, bo była szansa na zrobienie dobrego wyniku... Marin Cilic ograł wysoko Ilię Marchenkę, ale tak naprawdę miał sporo problemów. Sporo breaków, a w następnej rundzie czeka już Kei Nishikori, na pewno rywal dużo trudniejszy. Jak co roku na US Open pierwsza runda panów rozłożona na aż trzy dni, dokończenie w środę, a z jutrzejszych spotkań proponuję takie rozwiązania:
#6 US Open
Benjamin Becker - Daniel Brands 2 @ 2.48 Betsafe (1/3) ⛔

Becker znów zaliczył świetne tygodnie gdy zmagania na krótko przeniosły się na korty trawiaste. Wróciliśmy do betonowej rzeczywistości i z formą Niemca już dużo gorzej. Przed US Open ofensywnie usposobiony Niemiec grał w każdym turnieju USO Series poza Toronto. Zdołał wygrać jedynie z Gio Lapenttim i Chiudinellim (jeszcze w kwalach do Cinci ograł Mullera i Fogniniego, ale trudno ich nazwać rywalami poziomu GS). Cztery gemy oddał mu natomiast przed tygodniem Istomin, trzy tygodnie wcześniej zaledwie trzy gemy udało mu się ugrać z Gregą Zemlją (gdyby to jeszcze było na cegle...). To pokazuje, że forma daleka od ideału, serwis nie sieje takiego popłochu jak na trawie, a piłeczki tak nisko się nie odbijają i Niemcowi gra się o wiele trudniej. Brands dopiero przed tygodniem zadebiutował na amerykańskim hardzie. Debiut bez błysku, ograł Kubota, a następnie przegrał z Victorem Hanescu. I mimo że nigdy nie grał dużo na kortach twardych, a jeśli już to szybko odpadał, to mimo wszystko Becker w obecnej formie jest do ogrania. Tym bardziej, że Brands ma świetne atuty przeciwko niemu, bardzo solidne podanie i regularność z głębi kortu. Jakby tego było mało to świetnie rusza się na nogach jak na swój wzrost i potrafi skończyć akcję. Dziwie się w sumie czemu nic nie osiągnął na hardzie, po prostu woli inne nawierzchnie, ale Niemiec jest do ogrania.
#7 US Open
Rainer Schuettler - Benoit Paire 1 @ 1.48 Betsafe (1/3) ⛔
Wielu szans na oglądanie tenisa w trakcie US Open Series nie miałem, ale akurat Schuettlera widziałem. Niemiec naprawdę w przyzwoitej formie, trzyma inicjatywę i co istotne nie popełnia błędu za błędem. Co prawda Francuz to waleczny i utalentowany chłopak, który bardzo dużo biega i przebija to myślę, że na kortach szybkich to może się okazać za mało na tak doświadczonego gracza jak Rainer Schuettler. Jeśli tylko Niemiec nie zgubił gdzieś formy w drodze do NY powinien pewnie ten mecz wygrać.
#8 US Open
Jeremy Chardy - Ernests Gulbis 2 @ 1.40 Betsafe (1/3) ⛔
Jedno z ciekawszych spotkań pierwszej rundy. Francuz Chardy pod koniec sezonu wreszcie złapał odrobinę formy. W ostatnich dwóch Mastersach na amerykańskiej ziemi odpadał kolejno z Murray&#39;em i Djokovicem (a ograł m.in. Davydenkę, Baghdatisa, czy Verdasco) co wskazywałoby na duży progres jego formy, to jednak rywale których ogrywał nie byli w najwyższej formie. Jednak nie na tym opieram swój typ. Jeremy posiada solidne podanie, potrafi mądrze rozrzucić rywala po korcie, ale podobne atuty tylko na dużo wyższym poziomie posiada Gulbis. Łotysz w tym roku odnalazł formę sprzed dwóch lat, na USO został nawet rozstawiony. Na początku sierpnia wrócił dopiero na korty po kontuzji odniesionej przed French Open, na początku grał kiepsko, ale ostatnie dwa turnieje już niezłe, udało mu się nawiązywać walkę z Murray&#39;em i Soderlingiem co pokazuje że jakiś zarys formy jest. Fenomenalny forhend, bardzo solidny bekhend i świetne podanie Łotysza powinny się w 100% sprawdzić na szybkich kortach w NY. Styl Chardego w żadnym wypadku nie wyklucza hardu, ale nie ukrywajmy mimo całej uniwersalności swojego tenisa, chłopak woli cegłę.
#9 US Open
David Ferrer - Oleksandr Dolgopolov 1 @ 1.30 Betsafe (3/3) ✅
Tutaj krótko, stawka wyższa, za to kurs nie powala. Panowie grali ze sobą przed dwoma tygodniami, Hiszpan stracił wtedy seta, ale wygrał. Set który stracił był pierwszym jaki grał w turnieju, był to też drugi mecz na hardzie po powrocie z mączki, mogło brakować pewności. Ferrer to solidniak, ostatnio forma coraz lepsza, po słabej pierwszej części sezonu, tu spodziewam się że wygra z Ukraińcem który poza serwisem zbyt wielu atutów w ofensywie nie ma, na pewno więcej ma ich w swoim arsenale Ferrer, który w dodatku i z głębi kortu powinien przewyższać rywala o głowę.​
----​
Zastanawiałem się też nad zagraniem na Blake&#39;a. Wiem, że może to być jego ostatni turniej w karierze, ma wielkie możliwości, na pewno będzie chciał się odwdzięczyć organizatorom za dziką kartę, pokazać się publiczności, ale forma już kiepska. Przewlekła kontuzja kolan, sam nie wiem czy do końca wyleczona bo mówił coś ostatnio o bólach, trudno powiedzieć. Vliegen mocnym rywalem nie jest, przynajmniej teraz, ale na pewno niewygodnym jeśli Amerykanin będzie robił dużo błędów własnych. Dlatego 1.35 to zdecydowanie za mało do gry na sympatycznego Jamesa. Wszystkie moje typy, też te z niższymi kursami których nie ma sensu tu podawać w moim temacie ;)
Podsumowanie:
Suma stawek: 6j
Suma wygranych: 3.9j
Zysk/Strata: ⛔2.1j

D 0

dolgopolovjr

Użytkownik
dolgopolov zbyt wiele atutów w ofensywie nie ma? jeśli będzie miał swój dzień i będzie trafiał to jest w stanie pokonać każdego. atakuje z każdej piłki praktycznie, ma genialne dropszoty. w tym meczu o którym mowisz Dolgopolov w drugim i trzecim secie walczył jak równy z równym praktycznie. jako że korty US open sa jeszcze szybsze to dolgopolov będzie naprawdę ciężkim przeciwnikiem, niespodzianka niewykluczona

gju 134

gju

Użytkownik
po mega udanym dniu czas na odrobinę szaleństwa ;)
Nieminen - Gimeno-Traver 2 (2.85) Gamebookers ✅✅✅
uważam, że hiszpan wcale nie stoi na straconej pozycji. po wimbledonie Daniel złapał bardzo dobrą formę na clayu pokonując wielu bardzo dobrych grajków ( m.in Chardy, Davydenko, Hanescu ). później od razu przerzucił się na hard i wygrał bez żadnych problemów turniej w Segovii. Do Nieminena nigdy nie byłem przekonany. Fin zaliczył pare turniejów w USseries i jego dorobek to zwycięstwo nad Seppim, dla którego to był pierwszy turniej na hardzie po clayu, zwycięstwo w eliminacjach na Sweetingiem w 3 setach i wymęczona 3setówka z Mathieu. Jarkko odpadał natomiast w tych turniejach z Robredo 1:6 4:6, z Troickim również w 2setach i Dentem w 3. nie ma się czym chwalić specjalnie. liczę na niespodziankę bo Gimeno to kawał solidnego grajka i jeśli nie stracił formy to Jarek bez ognia będzie w opałach.

A 0

avengedsevenfo

Użytkownik
dolgopolov zbyt wiele atutów w ofensywie nie ma? jeśli będzie miał swój dzień i będzie trafiał to jest w stanie pokonać każdego. atakuje z każdej piłki praktycznie, ma genialne dropszoty. w tym meczu o którym mowisz Dolgopolov w drugim i trzecim secie walczył jak równy z równym praktycznie. jako że korty US open sa jeszcze szybsze to dolgopolov będzie naprawdę ciężkim przeciwnikiem, niespodzianka niewykluczona
Dokladnie czytalem tak co kolega tam kilka postow wczesniej pisal o Ukraincu i az uwierzyc nie moglem to moze byc zawodnik na pierwsza 10 rankingu swietny serwis i bardzo szybka reka zawodnik majacy duza latwosc uderzenia, jesli tylko okielzna troche swoja mlodociana fantazje i uzyje troche glowy na korcie mysle ,ze za 2-3 lata to bedzie naprawde zawodnik o ktorym bedzie glosno , a co do kursu na hiszpana to wg mnie jest troche zanizony Ferrer to bardzo porzadny staranny gracz popelniajacy malo bledow jesli jednak zdarzy mu sie troche gorszy dzien ukrainiec powinnien to bezwzglednie wykorzystac

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Adrian Mannarino - Pere Riba 3:0 2.26
Rozpoczął się wczoraj ostatni wielkoszlemowy turniej - US Open. Polecam zagrać dzisiaj Francuza Adriana Mannarino, który zmierzy się z Hiszpanem Pere Ribą. Obaj są młodzi, mają po 22lata, leworęczny Francuz zajmuje obecnie 152 miejsce w rankingu ATP, jego rywal jest 76. Ranking zdecydowanie dla Hiszpana, jednak to nie odzwierciedla tego co dzisiaj będzie się działo na korcie. Francuz to ogromny talent, który jednak miał ponad półroczną przerwę od końcówki września zeszłego roku do końcówki marca tego roku. Fakty są jednak takie że to Mannarino w ostatnim czasie jest w bardzo dobrej formie, był w finale challengera we Włoszech w lipcu i w Hiszpanii w sierpniu, oraz wygrał w Turcji także w sierpniu. Wszystkie te turnieje odbywały się na hardzie. Riba grał ostatnio również w challengerach, które zakończył na ćwierćfinale i pierwszej rundzie. Sezon na ziemi ma bardzo dobry dzięki czemu zagra w US Open, przyjechał tydzień wcześniej by zagrać w New Heaven i to utwierdziło mnie jeszcze bardziej w przekonaniu że ta przygoda z hardem Amerykańskim będzie bardzo krótka. Hiszpan zupełnie sobie nie radził w New Heaven, przegrał z bardzo przeciętnie grającym ostatnio Blakem bez walki, wygrywając ledwie 1 gema, mecz trwał &quot;całe&quot; 36 minut, a w wygranych piłkach było 19-52 i niech to wystarczy za cały komentarz dla umiejętności Hiszpana poza cegłą. Jest zawodnikiem, który na okrągło praktycznie nie wychyla się na inne turnieje niż na kortach ceglastych. A dzisiaj trafia na bardzo niewygodnego leworęcznego Mannarino, który dodatkowo jest w formie, bo oprócz dobrej gry w challengerach w Europie, tu by zagrać musiał przejść kwalifikacje, co udało mu się, pokonując choćby Reynoldsa czy Lammera. Dzisiaj nie widzę żadnych szans dla Hiszpana, jeśli kogoś nie przekonałem do tego typu to polecam chociaż Mannarino -1,5 seta po 1.48 w betsson.

wuuja 2

wuuja

Użytkownik
???? Julien Benneteau vs. Radek Stepanek ✅✅✅
Benneteau pokazał się na ostatnich Mastersach z bardzo dobrej strony. W Toronto stoczył wyrównany bój z Novakiem Djokovicem, w Cincinnati bezproblemowo ograł Llodrę, Wawrinkę, napsuł też sporo krwi Rafie Nadalowi. Jego gra była poukładana, wychodził mu serwis, zarówno pierwszy, jak i drugi, grał pewnie, nie popełniał wielu błędów. Stepanek z kolei jedyny dobry mecz po przerwie spowodowanej kontzują rozegrał z Vicotrem Hanescu w New Haven, pokonując Rumuna 7:6 6:7 6:4. W kwalifikacjach odpadł z Gabashvillim, jednak został Lucky Loserem i dostał szansę zagrania w turnieju głównym. Łatwo ograł Cuevasa, następnie wracającego po kontuzji Gonzaleza, wspomnianego Hanescu, a przegrał dopiero z Troickim. Czech powoli wraca do formy, jednak przeciwnik w 1. rundzie trafił mu się wyjątkowo mocny i nieprzyjemny, dlatego nie sądzę, by nieograny jeszcze tak, jak należy Stepanek był w stanie walczyć z Francuzem w meczu wielkoszlemowym, gdzie może dojść nawet do 5 setów.
Typ: Julien Benneteau to win. Odds: 1.71. Stake: 9/10.

???? Peter Polansky vs. Juan Monaco ✅✅✅
Kilka słów o Peterze Polanskym pisałem stosunkowo niedawno. Dodam jeszcze, że jego przeciwnicy w kwalifikacjach byli mocni, a mimo to Kanadyjczyk sobie poradził. W nagrodę w 1. rundzie przyjdzie mu się zmierzyć z Juanem Monaco. Argentyńczykiem, który o dziwo przez jakiś czas nawet nieźle radził sobie na hardzie. Po przerwie spowodowanej kontuzją, jego gra na nawierzchniach twardych wygląda tak, jak wyglądać zawsze powinna, czyli tragicznie. Juan nie ma predyspozycji do gry na tej nawierzchni, rzadko kiedy wyjdzie mu dobry serwis, przebija bardzo wysoko nad siatką, a wygrane gemy dopisuje do swojego konta dzięki walce w defensywie i błędom przeciwnika. Polansky jest ofensywny, dysponuje dobrym serwisem, jest po prostu stworzony do gry na hardzie i ździwię się, jeśli Juana Monaco nie pokona.
Typ: Peter Polansky to win. Odds: 2.26. Stake: 7/10.

???? Daniel Brands vs. Benjamin Becker ⛔⛔⛔
Pojedynek dwóch Niemców. Becker jest ostatnio bez formy, bez serwisu, gra strasznie nieregularnie w wymianach. Gładko przegrał z Denisem Istominem w New Haven, męczył się też z Chiudinellim. Brands dał się zapamiętać głównie, choć oczywiście nie tylko, z dobrej gry na turniejach wielkoszlemowych. Kapitalna walka z Tsongą na RG, 4. runda Wimbledonu. Młodszy Niemiec ma wszelkie atuty, by zostać czołowym tenisistą i jest na dobrej drodze ku temu. Mocny serwis, dobre uderzenia z głębi kortu, niezłe poruszanie i koordynacja ruchów, jak na 196 cm wzrostu. Becker ostatnio na hardzie gra bardzo przeciętnie, żaden z niego wielki faworyt. Młody Brands jest głodny sukcesów i jestem pewien, że przysporzy swojemu starszemu rodakowi dużo kłopotów. Kurs bardzo zachęcający, a szanse Daniela na zwycięstwo spore.
Typ: Daniel Brands to win. Odds: 2.90. Stake: 4/10.

???? Kristof Vliegen vs. James Blake ⛔⛔⛔
Moje stanowisko odnośnie tego meczu jest takie, że James Blake przegra gładko i zakończy karierę, tak jak zapowiadał. Po meczu z Istominem, podczas którego Blake nie wiedział co ma biedny ze sobą zrobić ogłosił światu, że rozważa rozbrat z tenisem. Jak sam mówi:
&quot;-Ciągle mi coś dolega, a ostatnio szczególnie mam problem z kolanami. Już myślałem, że jest z nimi wszystko w porządku, ale znowu mnie bolą i utrudniają bieganie. Wciąż nie gra mi się dobrze, nawet w turniejach, w których zawsze mi dobrze szło. Nie wierzę już chyba w to, że mógłbym poprawić swoją grę i znów wygrywać po kilka meczów z rzędu.&quot;
Skoro sam w siebie nie wierzy, to ja nie wierzę w niego tym bardziej i wietrzę szansę na łatwe zwycięstwo Belga, który mimo tego, że jest tenisistą przeciętnym, ma spore szanse na ogranie zniechęconego Amerykanina.
Owszem, scenariusz może być też taki, że James przeżywa na korcie drugą młodość, zapomina o problemach z kolanami i biega do każdej piłki jak natchniony. Nie chcę mi się w to jednak wierzyć, szczególnie mając w oczach obraz znużonego odbijaniem piłki Amerykanina we wspomnianym wyżej meczu z Uzbekiem. Na takiego naprawdę wiele nie potrzeba, stąd zakład na 3:0, bo jeśli Blake się skoncentruje i nawiąże walkę, to pewnie tego Belga ogra, niemniej jestem skłonny zaryzykować. Należy wziąć pod uwagę również problemy z kolanami, które w każdej chwili mogą dać o sobie znać, jeśli więc ktoś ma zamiar grać w tym meczu na gospodarza, to mocno odradzam, a sam lekko spróbuję uderzyć w swoją wizję przebiegu tego pojedynku.
Typ: Kristof Vliegen (-2.5) to win. Odds: 11.50. Stake: 2/10.

???? Gianluca Naso vs. Thomas Muster. ✅✅✅
Zostawmy na chwilę Wielkiego Szlema i przenieśmy się do Challengera we włoskim Como. Tam w 1. rundzie odbędzie się dość specyficzny mecz, albowiem jakiś czas temu do tenisa zamarzył powrócić znany wszystkim Tomas Muster, 43-letni obecnie zawodnik. Powrót rozpoczął beznadziejnie, bo od dwóch porażek, z Connorem Nilandem 2:6 1:6 i Dustinem Brownem 4:6 4:6. Trudno się takim wynikom dziwić. Co prawda Austriak grywał w turniejach seniorów, ale bliżej im do pokazówek niż poważnych zawodów. Ciężko będzie Musterowi wygrać z kimś, kto jest w rytmie meczowym, a takim zawodnikiem jest Włoch Gianluca Naso. Typowy claycourter, `urodzony na mączce`, rzadko kiedy próbujący swoich sił na hardzie, co najwyżej u siebie, w Italii. Nie sądzę, by 43-letni dziadek był w stanie ograć młodego, wybieganego i ambitnego Gianlucę, który w dodatku gra na własnym terenie.
Typ: Gianluca Naso (-1.5) to win. Odds: 1.57. Stake: 7/10.

???? Ernests Gulbis vs. Jeremy Chardy. ⛔⛔⛔
Bardzo ciekawie zapowiada się pojedynek Chardy`ego z Gulbisem, mecz ten ma wszelkie predyspozycje do miana top5 całego turnieju, jeśli tylko obaj panowie staną na wysokości zadania. Dwóch ofensywnych zawodników z mocnym serwisem i skłonnościami do gry ofensywnej, dwa piorunujące forhandy, doskonałe poruszanie się po korcie i niestety nieco słabsze głowy. Gulbis po serii nieudanych zagrań potrafi gładko przegrać seta, po drodze łamiąc kilka rakiet i obwiniając cały świat za to, że mu nie wychodzi. Chardy natomiast złość tłumi w sobie psując kolejne zagrania i nie trafiając pierwszym serwisem. Myślę jednak, że dziś zobaczymy obu zawodników w formach, w jakich byli przed turniejem i będziemy świadkami ciekawego widowiska. Będę mocno ździwiony, jeśli pojedynek łotewsko-francuski zakończy się w 3. setach.
Typ: Over 37.5 games. Odds: 1.80. Stake: 6/10.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Oczywiście Dolgopolov w ataku ma atuty, ale do końca atutami nie są. Może i sporo atakuje na szybkich kortach, ale przecież popełnia bardzo dużo błędów. Serwis, głównie ten pierwszy na niezłym poziomie, ale Ferrer też posiada kąśliwe podanie. Dropy to specjalność Ukraińca, ale one są skuteczne na cegle z rywalami pokroju Tsongi, a nie sprytnego i szybkiego Ferrera w dodatku na betonie. Dużo większe doświadczenie, ale także umiejętności w tym momencie posiada Hiszpan i to on powinien zameldować się w drugiej rundzie.

wuuja 2

wuuja

Użytkownik
???? Julio Silva vs. Pablo Cuevas. ⛔⛔⛔
Silva to objawienie kwalifikacji. Ograł Gregę Żemlję, ograł Alexa Sidorenko i Nicolasa Mahut, a to bądź co bądź bardzo solidni tenisiści. Teraz przyjdzie mu się zmierzyć z Pablo Cuevasem, który ostatnio przegrał z będącym po kontuzji Radkiem Stepankiem i był to dla niego pierwszy od turnieju w Miami mecz na hardzie. Pablo preferuje clay, na nawierzchniach twardych gra bardzo rzadko, a jak już gra, to oszałamiających wyników nie osiąga. Stawiam na doświadczonego Brazylijczyka, chociaż bardziej jest to typ przeciwko Cuevasowi.
Typ: Julio Silva to win. Odds: 2.03. Stake: 6/10.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Blake - Vliegen @ 1.43 8/10 ✅ 6/3 6/2 6/4
Mecz na Louis Armstrong Stadium USTA przez całe USO Series jak respirator podaję tlen dawało Jamesowi dzikie karty żeby tylko ogrywał się, próbował podbudować się żeby jednak nie kończył kariery. Nie wyszło to najlepiej godne zanotowania występy to tylko NH i Los Angeles gdzie zanotował ćwierćfinał. Tydzień przed USO dostał jednego z najlepszych rywali jakich tylko mógł dostać czyli Pere Ribę teraz kolejny gracz czyli Vliegen który sam nie może się odnaleźć i gra tutaj tylko zamrożonemu rankingowi. H2H 0-2 dla Belga ale te mecze były dawno i jedynie w Madrycie wynik był godny odnotowania. Teraz przy całej publiczności która będzie dopingowała swojego James powinien wygrać tą jedną rundę i wtedy chyba dopiero zaczną się schody.
Bopanna/Qureshi - Battistone/De Heart @ 1.25 8/10 ✅ 6/3 7/6
Zaczynają się deble i czekałem właśnie na wydanie kursów między innymi na parę Indo-Pak. Qureshi otrzyma jeden z najważniejszych orderów w Pakistanie ale to w następnym roku i jako dopiero trzeci sportowiec po jego krajanach grających w squasha i krykieta. Ta para zaczynała od zera jak Kubot/Marach czy Bednarek/Kowalczyk czyli od challengerów i jak tylko mogli grają tylko ze sobą i tworzą zawodowy debel. Aktualnie nie dość że są wysoko w rankingu to walczą na koniec sezonu o wejście do kończącego sezon Mastersa w Londynie, więc okazja na złapanie punktów z Amerykańską sklesjką deblową bardzo realna bo Battistone to jednak deblista ale De Heart ostatnio nie radzi sobie na żadnym froncie i nie sądzę by tutaj pomógł Brianowi który używa tutaj ciekawostka dwu-uchwytowej rakiety. Brian serwuje jak siatkarz: podrzuca sobie wysoką piłkę, wyskakuje do przodu i zbija ją. Nie sądzę by to robiło jakiekolwiek wrażenie na Indo-Pak.

dancevic 179

dancevic

Użytkownik
Blake - Vliegen @ 1.43 8/10

Mecz na Louis Armstrong Stadium USTA przez całe USO Series jak respirator podaję tlen dawało Jamesowi dzikie karty żeby tylko ogrywał się, próbował podbudować się żeby jednak nie kończył kariery. Nie wyszło to najlepiej godne zanotowania występy to tylko NH i Los Angeles gdzie zanotował ćwierćfinał. Tydzień przed USO dostał jednego z najlepszych rywali jakich tylko mógł dostać czyli Pere Ribę teraz kolejny gracz czyli Vliegen który sam nie może się odnaleźć i gra tutaj tylko zamrożonemu rankingowi. H2H 0-2 dla Belga ale te mecze były dawno i jedynie w Madrycie wynik był godny odnotowania. Teraz przy całej publiczności która będzie dopingowała swojego James powinien wygrać tą jedną rundę i wtedy chyba dopiero zaczną się schody.

Bopanna/Qureshi - Battistone/De Heart @ 1.25 8/10

Zaczynają się deble i czekałem właśnie na wydanie kursów między innymi na parę Indo-Pak. Qureshi otrzyma jeden z najważniejszych orderów w Pakistanie ale to w następnym roku i jako dopiero trzeci sportowiec po jego krajanach grających w squasha i krykieta. Ta para zaczynała od zera jak Kubot/Marach czy Bednarek/Kowalczyk czyli od challengerów i jak tylko mogli grają tylko ze sobą i tworzą zawodowy debel. Aktualnie nie dość że są wysoko w rankingu to walczą na koniec sezonu o wejście do kończącego sezon Mastersa w Londynie, więc okazja na złapanie punktów z Amerykańską sklesjką deblową bardzo realna bo Battistone to jednak deblista ale De Heart ostatnio nie radzi sobie na żadnym froncie i nie sądzę by tutaj pomógł Brianowi który używa tutaj ciekawostka dwu-uchwytowej rakiety. Brian serwuje jak siatkarz: podrzuca sobie wysoką piłkę, wyskakuje do przodu i zbija ją. Nie sądzę by to robiło jakiekolwiek wrażenie na Indo-Pak.
A ja sądze że z grą w tenisa to ty masz niewiele wspólnego moderatorze...Jeśli ty nim jesteś na tak dużym forum to niestety tylko świadczy o poziomie... Jak mnie śmieszy to faworyzowanie swoich ulubieńców gdzie nie czytam twoich analiz to wszędzie faworyzujesz swoich zawodników i wyjmujesz zdania z kontekstu.Rozumiem Wawrinka ale nie przesadzaj bo ludzie jak widzą że jesteś modem to grają twoje typy.Niestety w ten sposób można b.szybko zbankrutować bo jednak twoje typy są strasznie naciągane podajesz jedynie jakieś tam nieistotne fakty typu jak będzie mu siedział serwis to wygra,a jak nie to co?
Vliegen+1,5 seta.Akurat Battistone lepiej serwuje od De Hearta

mozi 552

mozi

Użytkownik
#10 US Open
Pablo Cuevas - Julio Silva 2 @ 1.95 Betsafe (1/3)
⛔
Podpisuje się pod typem wuuja. Silva posiada fajny topspinowy forhend, całkiem solidny bekhend i serwis na niezłym poziomie. Do tego potrafi sobie poradzić przy siatce, co w pojedynku z Cuevasem może się przydać. Jest typem walczaka, dużo biega i przebija. Pablo kompletnie bez formy w tym sezonie, ostatnio porażka ze słabiuteńkim Stepankiem 0:6 4:6. W ogóle na hard courtach w tym sezonie ograł tylko Llodrę i Gila a to chwały mu nie przynosi. Brazylijczyk po kwalifikacjach, ograny z rywalami na poziomie, powinien awansować do drugiej rundy. Zysk/Strata: ⛔ 1j

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Fernando Verdasco(-6.5) - Fabio Fognini 1 @1,83

Dla mnie najpewniejszy zakład na dziś. Fabio to mega pussy, o ile coś tam na mączce pogrywa to już beton jest mu obcy. O ile samo zwycięstwo Nando jest prawie pewne, to już handi wygląda kusząco. Będzie to rewanżyk na tegoroczny Wimbledon przegrany przed Hiszpana. Kto oglądał to wie jak to wyglądało.. Ostatnio Dasco nie zachwyca to fakt, ale jednak trzyma poziom, bardzo dobrze serwuje. Fognini często topi sety 1-6 0-6. Nie jest mu to obce. Jeden secik 6-1 i już typ siada. Nie wierzę żeby wydarzyło się w tym meczu coś dziwnego. Fabio słabo podaje, typowy przebijaka. Pod siatką kiepsko. W Wimbledonie zagrał chyba najlepszy mecz na grassie w karierze. Ale obecnie na taki wyskok nie ma szans.

B 33

bodziorex

Użytkownik
spotkanie nadal - gabaschwili
typ DW 3-1
kurs 5
Expekt
analiza:
przed nami 1 runda turnieju US OPEn na kortach twardych w Nowym Yorku. turniejowa jedynka jeden z glownych faworytow do zwyciestwa w tym turnieju hiszpana rafa nadal zmierzy sie z rosjaninem gabaschwilim ktory aktualnie okupuje 93 lokate w swiatwoym rankigu. obaj panowie grali ze soba do tej pory 2 razy i oba zwyciestwa nadala - w ubieglym roku wygral z rosjaniniem podczas RG oraz w Miami. nadal ostatniio jakos szczegolnie forma nie blyszczy. po zwyciestwie w wimledonie odpadl w toronto w polfinale w polowie sierpnia oraz w cincinati w cwierfinale z bagdatisem ktory juz pozegnal sie z US OPEN! gabaschwili tenisa z gornej polki nie prezentuje aczkolwiek uwazam ze jesli sie sprezy jest w stanie ugrac seta z nadalem i stawiam DW 3-1 dla hiszpana

mozi 552

mozi

Użytkownik
Trochę jestem śpiący więc dziś troszkę krócej. Wczorajszy dzień dla mnie kompletnie nie udany, sporo niespodzianek, ale po tak udanym poniedziałku trzeba było się tego spodziewać. Kupony złożone z typów na zdecydowanych faworytów znajdziecie w moim temacie a z sensowniejszych kursów:
#11 US Open
Guillermo Garcia-Lopez - Łukasz Kubot 1 @ 1.85 Betsafe (2/3) ✅
Niestety jestem zmuszony tak zagrać. Garcia-Lopez nie grał od ponad miesiąca z powodu kontuzji kostki, ale skoro zdecydował się na start wszystko powinno być już z nią dobrze. Umiejętności i możliwości do wygrywania na hardzie natomiast ma. Łukasz? Ogrywał się w USO Series, tylko tak się ograł że przegrał dwa mecze z Isnerem i Brandsem. Niby nazwiska niezłe i teoretycznie skoro Hiszpan miał przerwę wypadałoby zagrać nawet na Polaka, ale niestety nasz tenisista zgubił gdzieś formą z pierwszej części sezonu. Gra monotonnie, z głębi kortu popełnia za dużo błędów, po za tym słabiutka głowa. Na pewno jeszcze w tym roku coś ugra w turniejach pro, ale nie w ostatnim tegorocznym szlemie...

#12 US Open
Marcel Granollers - Andreas Seppi 2 @ 1.41 Betsafe (1/3) ⛔
Kurs na Seppiego może nie powala, ale jest do grania. Granollers od pewnego czasu gra na bardzo przeciętnym poziomie. Jeśli chodzi o atuty na hardzie to poza serwisem w aktualnej formie ma ich bardzo niewiele. W wymianach z głębi kortu też lepszy powinien być dobrze dysponowany ostatnio Włoch. Ogólnie typ opieram na formie obu graczy, która w ostatnich miesiącach jest zgoła odmienna.​

#13 US Open
Mikhail Youzhny - Andrey Gulubev 1 @ 1.31 Betsafe (2/3) ✅
Kurs bez błysku, ale można grać. Golubev to ciekawy gracz, ze sporymi umiejętnościami i możliwościami na kortach szybkich, ale ostatnio forma przeciętna. Świadczą o tym wyniki, bo szczerze powiedziawszy na korcie go ostatnio nie widziałem. Miszka też nie brylował formą, ale tę pierwszą rundę szlema powinien przebrnąć bez większych problemów. Nawierzchnia w NY strasznie szybka, a to powinno mu odpowiadać, płaski bekhend, solidny forhend i bardzo ofensywny styl to właśnie Rosjanin w pigułce.
Podsumowanie:
Suma stawek: 5j
Suma wygranych: 6.32j
Zysk/Strata: ✅ 1.32j

gju 134

gju

Użytkownik
Ramirez Hidalgo - Brown Typ:Over 37,5 gemów (1.80) Gamebookers ⛔
poza pewniejszymi spotkaniami o mniejszych kursach na jeden z kuponów posatnowiłem wrzucić również ten zakład. Brown jest typowany jako wyraźny faworyt tego meczu. Ja osobiście nie byłbym tego taki pewien czy Jamajczyk łatwo podoła Hidalgo. Dustin nie imponuje formą. w New Heaven przeszedł tylko kwalifikacje i to w sporych męczarniach by nastepnie odpaść gładko z Hajkiem a w Turcji odpadł w drugiej rundzie z Sousa(322). wcześniej na clayu też forma kiepściutka - zazwyczaj kończyło się na pierwszych rundach chalengerów. Natomiast Ruben, pomimo że to raczej clay player to, nie miał problemu wygrać turnieju na hardzie w Pozoblanco w lipcu tego roku. Myślę, że naprawdę jest szansa, że stworzy duży opór Dustinowi. Nie wydaje mi się, że to spotkanie może się zakończyć w 3 setach. Mecz będzie zacięty.

wuuja 2

wuuja

Użytkownik
???? Ryan Harrison vs. Ivan Ljubicic. ✅✅✅
Ivan Ljubicic od czasu wygranej w turnieju Indian Wells mocno spuścił z tonu. Wydaje się, że to już kres kariery znakomitego Chorwata. Ljubo przegrał nawet z naszym Michałem Przysięznym na Wimbledonie, co jest sztuką dużego kalibru. Harrison to młody, utalentowany amerykański tenisista, zwinny, szybki i przede wszystkim ambitny. Przez kwalifikacje przeszedł gładko, a przeciwników nie miał wcale słabych. Myślę, że Ryan jest w stanie ograć Ljubicica, chociaż wiele też zależy od samego Chorwata. Handicap +1.5 seta wydaje się być jak najbardziej do pokrycia.
Typ: Ryan Harrison (+1.5) to win. Odds: 2.20. Stake: 5/10.

???? Guillermo Garcia-Lopez vs. Łukasz Kubot. ✅✅✅
Od razu zaznaczam, że mecz ten KONIECZNIE należy zagrać u bukmachera, który robi zwroty za krecze. Garcia-Lopez ostatnio ostro trenował i wiem, że przygotowywał się do US OPEN, dlatego też zdecydowałem się dać mu szansę. Typ przeciwko Kubotowi, jeśli Hiszpan byłby w normalnym rytmie meczowym, a nie wracał po kontuzji, stawka byłaby wyższa. Łukasz niestety po jednorazowym wyskoku na kilku turniejach wrócił do swojej starej, przeciętnej gry i od finału w Costa de Sauipe wygrał zaledwie 5 meczów. To za dobrze o nim nie świadczy. Widziałem jego niedawny pojedynek z lekko kontuzjowanym Isnerem i Polak grał jakby w ogóle nie czuł piłki na rakiecie. Wyrzucał proste woleje, często źle obliczał tor lotu piłki, popełniał sporo niewymuszonych błędów. Co prawda z Brandsem było już lepiej, ale i tak wygrać się nie udało. Lopez jest przeciwnikiem mocnym i jeśli nic mu nie będzie dolegać, a wierzę, że niedoleczony do meczu nie przystąpi, to powinien sobie z Łukaszem poradzić. Jeśli zabraknie mu sił, to pewnie z kortu zejdzie, tak jak Gonzalez z Dodigiem i będziemy mieli zwrot. Warto zagrać, ale tylko tam, gdzie krecze liczone są po kursie 1.00. Ja gram w bet365.
Typ: Guillermo Garcia-Lopez to win. Odds: 2.00. Stake: 6/10.

???? Marco Chiudinelli vs. Jack Sock. ✅✅✅
Jack Sock to melodia przyszłości. Nie jest jeszcze na tyle ukształtowanym tenisistą, by móc nawiązać wyrównaną walkę z tenisistami pierwszej setki rankingu. Amerykanin w dorosłym tenisie rozegrał tylko dwa mecze i obydwa przegrał, a były to kwalifikacje. Chwała organizatorom, że dali mu dziką kartę, chłopak się doświadczy, zobaczy jak to wygląda na najwyższym szczeblu rozgrywkowym, zbierze frycowe i będzie mógł się skupić na juniorskim USO. Nie jestem wielkim fanem gry Chiudinellego, ale jego umiejętności powinny w zupełności wystarczyć na trzy szóstki z przodu i zero z tyłu.
Typ: Under 31.5 games. Odds: 1.85. Stake: 6/10.

???? John Isner vs. Frederico Gil. ⛔⛔⛔
Ciekawie zapowiada się pojedynek Johna Isnera z Frederico Gilem. Portugalczyk jest co prawda w średniej dyspozycji, ale pod uwagę należy wziąć fakt, że uwielbia grać przeciwko serwisowcom. Ograł swego czasu Ivo Karlovica, będącego jeszcze w dobrej formie Mischę Zvereva, a ostatnio Taylora Denta. Isner w meczu z Nalbandianem nabawił się kontuzji kostki i musiał kreczować, kolejny plus więc dla Gila. Nie jestem na tyle przekonany, żeby grać czysto na Frederico, natomiast moja wizja jest taka, że seta na pewno urwie, John swoje również wyserwuje i over 34.5 wejdzie jak nóż w masło.
Typ: Over 34.5 games. Odds: 1.72. Stake: 6/10.

???? Andy Roddick vs. Janko Tipsarevic. ✅✅✅
Mecz Roddicka z Tipsarevicem zapowiada się bardzo emocjonująco. Obaj panowie spotkali się już dwa razy, obydwa na Wimbledonie, z czego za pierwszym razem to Roddick wygrał 3:1, a za drugim Tipsarevic, też 3:1. Serb potrafi się mobilizować na mecze z lepszymi od siebie, że przypomnę choćby tegoroczną wygraną z Murrayem w Dubaju, czy 5-setowy horror z Federerem podczas AO 2008. Co prawda w Toronto Janko miał pewne problemy z kostką i musiał nawet poddać mecz z Kohlschreiberem, ale to już raczej przeszłość. W razie czego, przy typach na liczbę gemów, w przypadku kreczu w każdym buku jest zwrot. Nie sądzę jednak, że do tego dojdzie. Obydwaj tenisiści bardzo dobrze serwują, możliwe zatem tajbreki, a po cichu liczę, że mecz rozstrzygnie się dopiero w piątym secie. Linia na over nie jest wcale taka wysoka, wystarczą 4 sety, a przy dobrym układzie gemów nawet 3.
Typ: Over 34.5 games. Odds: 1.61. Stake: 7/10.

???? Carsten Ball vs. Albert Montanes. ⛔⛔⛔
Montanes to hardowe dno. Po prostu dno. Na dobrą sprawę nie powinno go już być w turnieju, ale niestety nasz Michał Przysiężny nie raczył wykorzystać ani jednej z trzech piłek meczowych. Montanes oprócz woli walki nie ma żadnych atutów na nawierzchnie twarde, w przeciwieństwie do Carstena Balla, młodego Australijczyka z bardzo mocnym serwisem. Dziwię się wystawionym przez bukmacherów kursom, dlatego zdecydowanie gram na Balla już teraz, bo kursy w każdej chwili mogą zanotować diametralny spadek.
Typ: Carsten Ball to win. Odds: 2.02. Stake: 8/10.

???? Kevin Anderson vs. Thomaz Bellucci. ✅✅✅
Styl gry Andersona może i jest prosty jak budowa cepa, ale za to niezwykle skuteczny. Potężny serwis, równie potężny forhand i coraz lepszy backhand, a przede wszystkim dobre poruszanie się po korcie. Jeśli trafia podaniem, jest w stanie sprawić problemy najlepszym. Bellucci to taka kopia Verdasco, dobry leworęczny forhand, czasem wyjdzie też serwis i to by było na tyle. W wymianach obydwaj nie są zbyt regularni, w końcu to dwóch graczy ofensywnych. Wyżej cenię grę Kevina i stawiam na niego z dość dużym przekonaniem.
Typ: Kevin Anderson to win. Odds: 1.90. Stake: 8/10.

???? Tommy Robredo vs. Julien Benneteau. ✅✅✅
Typ, który na pierwszy rzut oka może się wydawać zaprzeczeniem wszystkich moich dotychczasowych betów przeciwko Robredo na hardzie. Jednak tylko na pierwszy rzut oka, bo tak naprawdę to nie jest typ na zwycięstwo Robredo, a na porażkę Benneteau. W 4. secie meczu ze Stepankiem Francuz ledwo trzymał się na nogach, przerwał gema przy stanie 30-30, po czym udał się w kierunku narożnika kortu, gdzie... zwymiotował. Chwilę odpoczął, zdołał przełamać Stepanka, a później wygrać cały mecz, jednak nie wyglądało to zbyt dobrze. Robredo znany jest z rzeźbienia na korcie, jego styl gry jest bardzo męczący, zarówno dla przeciwników, jak i dla oka. Wymiany mogą przeciągać się w nieskończoność, a przy takiej dyspozycji fizycznej Benneteau może szybko wysiąść kondycyjnie. Czasu na regeneracje mało, a pogoda w Nowym Jorku do końca tygodnia upalna. Przy całej mojej pogardzie dla gry Hiszpana na hardzie, wierzę, że akurat w tym meczu i przy tak sprzyjających okolicznościach powinien sobie poradzić.
Typ: Julien Benneteau to lose. Odds: 2.27. Stake: 7/10.

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Andy Murray vs Lukas Lacko (+9.5) 2 @1,80

Wysokie handi, a Lacko to nie byle frajer. Ostatnio 2-0 z Serra, 2-1 z Bellucim. Wcześniej walka z De Bakkerem, 2-0 z Hewittem. Wiadomo, że to nic wielkiego zaś, ale dodając fakt że Andy często męczy w pierwszych rundach szlemów już +9.5 wydaje się być bardzo korzystne. Strasznie nieregularny jest król Andy. W Los Angeles z Feli Lopezem 6-0 w 1 secie - miazga. A 2 set? 1-6. Tydzień później w Toronto z Monfilsem 6-2, 0-6. Ma kłoopoty z koncentracją nie od dziś. Lacko nieźle podaje, kończy sporo leworęcznym FH. Jak na 3 sety jakiś przestój się Murray&#39;owi trafi, nie wierzę że nie. Trzeba spróbować.

Ponadto wspomniany już Kukushkin, handi +6.5 perełka.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom