Na wieczór coś takiego:
M.Fu - S.Murphy (-1,5) 2 1,66
M.Selt - L.Brecel powyżej 8,5 1,36
ako= 2,27 bet365
W pierwszym meczu stawiam zdecydowanie na Szona który póki co gra najpewniej i najrówniej ze wszystkich zawodników w tym turnieju. W każdym meczu po kilka wysokich wygrywających brejków. Do tego ma już 4 setki w 3 meczach gdzie w kazdym meczu wbił przynajmniej jedną. Rezultat naprawdę robi wrażenie. Fu ogrywa rywali ale nie ma tej pewności,brakuje tak dużej ilość wygrywających brejków np. w poprzedniej rundzie z Gilbertem tylko jeden wygrywający brejki 90 pkt i jeden +50 (54). Z takim rywalem jakim jest Murphy nie można się mylić bo każde pudło, każde złe zagranie odstawnej skutkuje praktycznie strata frejma. Realnie wydaje mi się tu wynik 6-3 dla Szona.
Drugi mecz i para na ktora zapewne nikt nie stawiał,że dojda tak daleko. Może i lekkim faworytem jest Brecel ale dla mnie zdecydowanie pewniejszym zakładem wydaje się postawienie na obniżona linie w tym meczu. Każdego z nich stać na wygranie po 3 partii. Wydaje się,ze w tym meczu będzie sporo gry taktycznej i zawodnicy raczej jednym podejściem do stołu nie będą robić wygrywających brejków. Brecel w poprzedniej rundzie mial to szczęście ze Hull zostawiał sporo otwartych układów na stole co tylko pomagało Belgowi.
Na jutro na 14.
2/2
L.Wenbo -T.Ford powyżej 9,5 2,00
bet365
Ciężko tu wskazać faworyta. Wenbo już jedna noga był poza turniejem ale przy stanie 4-1 dla Trumpa nastapił nieoczekiwany zwrot akcji i Chińczyk wygrał 5 frejmów z rzędu. Ogólnie fajnie wygląda Wenbo w tym turnieju i już pisałem tu,że Trump nie będzie miał łatwej przeprawy i tak też się skończyło. Ford zaskakująco łatwo ograł Kajrena Wilsona 6-1 przy czym wbił 5 brejków +50. Forma wydaje się być zbliżona dlatego przewiduje wyrownanego spotkania.
N.Robertson - S.Maguire powyżej 1,5 centuries w meczu 2,37 bet365
[118,123] 1 i 2 partia po '' paczce'' izzi bet
Jeden jak i drugi potrafią bardzo dobrze budowac wysokie brejki. Robertson jest aktualnie "właścicielem" najwyższego brejka w turnieju 145pkt.
W tym turnieju Robertson zanotował (145,120,114) + kilka zbliżonych brejków (86,93,76).
Maguire (127,125) + kilka wysokich brejków (97,97,89,84).
Uważam,że warto zagrać na przynajmniej 2 setki w meczu bo ci zawodnicy czesto budują wysokie brejki. Mecz zapowiada sie na dosc wyrownany wiec i szans bedzie sporo.