>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UK Championship 2013 (26.11-8.12.2013)

Status
Zamknięty.
ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Neil Robertson - Li Hang ▶ Robertson - 3,5 [1,83]⛔ 6:3 Bet365​
Neil to klasa sama w sobie. Wygrywa mecze z ogórkami bez większych problemów. Do tego praktycznie każdemu w meczu wbija chociaż jedną setkę. Gość jest dobrym wysokim i równym gazie. Nie wiem jak to się stało, że jutro będzie grał z Li Hangiem. Chińczyk ograł Gilberta i Higginsona, którzy coś grać potrafią ale są okropnie nierówni i nieprzewidywalni. Kangur to porządna firma i nie wierze, że Hang mu się tak postawi. Poprostu szykuje się kolejny łatwy mecz dla Robbo w którym znowu powinien wbić setunię, ale to zagram live jak już kurs skoczy powyżej 2. Grali ze sobą w International Championship w tym roku i Neil wygrał 6:2 wbijając 4 setki! Obydwie partie chińczyk wyszarpał bo wygrywał w nich 56:64 i 71:75. Uważam, że kto jak kto ale Kangur nie powinien mieć problemów z graczem takiego pokroju. W UK miał dwóch ogórków i wygrał 6:1 i 6:0. Jutro powtórka ewentualnie do 2.

psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Trochę późno, ale nie miałem za bardzo czasu wcześniej...
Carter, Alister vs Dott, Graeme
Typ: Over 9.5 @ 2.10 Marathon ⛔ 3-6

Obecność dwóch z najbardziej twardych zdeterminowanych graczy w tym biznesie przy jednym stole zwiastuje zacięty mecz i nie zamierzam tutaj nawet zabierać się za typowanie wyniku końcowego. Obaj ostatnio po przejściach, ale chyba już wszystko na najlepszej drodze do swojego prime’u i liczę na to, że pokażą dobry snooker, a wynik powinien decydować się do ostatnich frejmów. Historia ich pojedynków aż roi się od zaciętych meczy, dlatego w takim meczu over wydaje się najrozsądniejszym typem.

Trump, Judd vs Guodong, Xiao
Typ: Over 8.5 @ 1.666 Marathon ⛔ 6-2

Xiao zdecydowanie jest w stanie zaskoczyć Trumpa I nawet pokusić się o niespodzaankę. Kursy na Anglika moim zdaniem niedorzeczne, bo moim zdaniem będzie to dla niego naprawdę trudny test, a wynik końcowy dużo bardziej niepewny niż to sugerują kursy. Ostatnio Trampek raczej nie błyszczał formą, wprawdzie wbił pierwsze maksimum, ale mecz przegrał i to własnie kwintesencja aktualnej formy Anglika. Potrafi wbijać jak mało kto, ale też popełnić najbanalniejszy błąd, który pozbawia go wygranej. Xiao ma wszystko by przynajmniej doprowadzić do wyrównanego meczu, a może i pokusić się o coś więcej.

Adam Duffy - Ronnie O&#39;Sullivan
Typ: Ronnie O&#39;Sullivan -3.5 @ 1.50 william hill ⛔ 3-6

Było kilka niespodzianek w tym turnieju, ale w tym meczu jej nie będzie i nie ma co się silić na jakieś wymuszone analizy. Różnica umiejętności i doświadczenia kolosalna, prawdopodobnie jedynie motywacja obu graczy na podobnym poziomie, co akurat jest złą wiadomością dla Duffy’ego, bo jak Ronnie chce, to może wszystko. Nie zdziwię się jak przy wysokim prowadzeniu będzie szukał szansy na wbicie Maksa, dlatego dla pewności zostawiam sobie te 2 frejmy zapasu, ale i tak wątpię, żeby handi był w ogóle zagrożony.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Krążą wieści, że wiele osób zastanawia się jak to się stało, że Higgins w ostatnim frejmie meczu tracąc 19 punktów przy 13 na stole odrobił straty i wygrał mecz. Otóż, ustawił snookera za czarną, Burnett sfaulował, ale tak niefortunnie, że biała potoczyła się za czarną tworząc wolną bilę. Jasiek zdecydował się na w sumie nietrudne wbicie przez cały stół czarnej w tym wypadku za sześć punktów z automatycznym wyjściem do różu, który wbił, a następnie dołożył do tego czarną triumfując w całym pojedynku. Rzadko spotykana sytuacja i niezwykle pasjonująca. Kto wie gdzie szukać mógł oglądać to na żywo na streamie, bo taka opcja istniała :cool:

PS Robbo znów dziś wbił setkę, ciekawe kiedy w końcu przestanie ????

Otrzymane punkty reputacji: +5
kubarks 5,4K

kubarks

Użytkownik
Mark Allen (-2,5) ₋ Michael Holt @ 1.95 William Hill
Huhu, ktoś tu ostro przesadził z kursem. Dwa bieguny snookerowego rzemiosła. Solidny Allen kontra słaby Holt miewający czasem przebłyski formy. Czasem to określenie ciut mało precyzyjne. Potrafi wygrać z mocnym rywalem by dostać po dupie od jakiegoś niżej notowanego gracza w Main Tourze.
Allen miewał wczoraj małe przestoje w meczu z Haroldem zwłaszcza w drugiej mini sesji którą przegrał 2:3. Koniec końców, handi pokrył. Dave jest strasznie niewygodnym rywalem. Micheal wymęczył jakoś mecz z McManusem, stracił partię w meczu z jeszcze słabszym od siebie Lee Page&#39;m. Słaba forma Holta utrwala mnie w pewności tego typu. Obaj zawodnicy mają zupełnie odmienne cele w tym sezonie. Allen ciśnie ostro w PTC, w dużych turniejach też nie zawodzi. Powinno być ok.
Neil Robertson (-3,5) ₋ Li Hang @ 2.05 William Hill
Robbo przywiózł dobrą formę do York. 6:0 z Dylanem Mitchellem, Williams miał dzisiaj sporo pecha w meczu, mógł zdecydowanie więcej ugrać niż jedną partię (zwłaszcza drugi frame przegrany jednym oczkiem). 3 runda dla jednego ze słabszych chinoli w Main Tourze to zdecydowanie za wysoko. Szkoda zwłaszcza Gilberta. Andrew jest nie równy, zdecydowanie sezon dla niego nie najlepiej się układa. Robbo wygrał mecz z Li Hangiem w październikowym turnieju w Chengdu pokrywając handicap. Neil zachowuje bardzo spokojny styl gry, chłodną głowę przy stole i pewnie wbija. Wysokie procenty na długich wbiciach. Kurs ostro przesadzony więc biorę póki gorące.

Otrzymane punkty reputacji: +2
nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
Zgadzam się z przedmówcą jeśli chodzi o typ na Robertsona. Jako jedyny z faworytów trzyma fason i nie lekceważy przeciwników tak jak Selby czy wczoraj O&#39;Sullivan który rozegrał mecz na totalnym luzie który nazwałbym wręcz nie godnym tego turnieju. Ciągle rozglądał się na stół obok przez co później zamiast wbić ostateczną czerwoną, zatrzymywał się na niej i robiło się nerwowo. Ale dość już o O&#39;Sullivanie.
Podsumowując - każdy handicap na Neila jest do gry zaczynając nawet od -4.5. Jeśli utrzyma to co pokazuje do tej pory to Hang odjedzie z Anglii szybciej niż się spodziewa.

Mark Allen - Michael Holt
Mark Allen @ 1.25 Bet365 ✅ 6:5

Mam do Marka pewien uraz po CoC gdzie przez niego na moim koncie nie znalazła się czterocyfrowa kwota. Zagrał tam słabo z Carterem i tak naprawdę nie wiem czego mam się po nim spodziewać. Jednak patrząc na rywala z jakim przyjdzie mu się zmierzyć, nie chce mi się wierzyć że nie znajdzie się wśród 16 najlepszych.
Wygrana Holta z Lee Page mniej mnie interesuje. Od samego początku twierdze że jednak jakaś hierarchia jest i pewnych meczy/-(ów) nie wypada przegrywać. Dlatego też w moim odczuciu ten pojedynek nie weryfikuje formy Holta tak jak robi to starcie z McManusem. Tam nie pokazał za dobrego snookera. Setka w siódmym frame&#39;ie i oprócz tego nic bo tak trzeba nazwać breaki 57, 55. Z Lee te breaki wyglądały lepiej ale tak jak mówię - sam pojedynek w ogóle innej kategorii wagowej.
Allen zaś równie szybko poradził sobie w pierwszym meczu. Drugi wyglądał już inaczej jednak po jego przebiegu można stwierdzić że w pełni Mark kontrolował to co się dzieje na stole. Po czterech pierwszych frame&#39;ach prowadził do zera i jak to ma w zwyczaju, trochę wyluzował przez co stracił w sumie trzy i skończyło się 6:3. Z breakami również nie było źle: 74, 73, 70, 64, 54, 52, 50 czyli jak widać stabilnie.
Myślę że Allen zdaje sobie sprawę z powagi tego meczu, wie że zaczyna wchodzić na wyższe schodki a tam już trzeba skupić się na maksa. Jeśli nie będzie bujał w obłokach to zakończy ten mecz tak jak KubaRKS zaproponował.

Fergal O&#39;Brien - Ding Junhui

Ding Junhui @ 1.16 Bet365 ✅ 1:6
Fergal solidny ale tak naprawdę bez fajerwerków. To co miał wygrać to wygrał jednak teraz pora na ten wspomniany wcześniej przeze mnie schodek wyżej. Z Daviesem breaki 69, 50 i... no właśnie to już koniec. Z Kingiem w drugim spotkaniu to samo - oprócz &quot;setki&quot; w ósmym frame&#39;ie nie wbił niczego powyżej 50. Wystarczyło wtedy ale teraz moim zdaniem to już za mało. Może Ding też jak na razie nie pokazał na co go stać jednak mam wrażenie że ma więcej do zaoferowania niż O&#39;Brien.
Zważywszy na tłumiący we mnie płomyczek niepewności nie szukam tu żadnego handicapu. Mam przeczucie że obaj panowie powalczą ale w ogólnym rozrachunku w następnej fazie znajdzie się kolejny faworyt.

I co najważniejsze - nie zamierzam znowu się denerwować patrząc na Selby&#39;ego. Dziękuje bukom za ten kurs 1.12 ale niech wsadzą go sobie w d..ę. Jestem bardzo ciekaw jak sobie poradzi z Carringtonem. Oczywiście powinien ogarnąć wygraną ale chodzi mi o jej rozmiar. Czy znowu będzie gonił wynik jak w dwóch poprzednich meczach ?
e: Allen oczywiście z problemami. Psotnick dobrze podsumował... Podobnie było z Carterem w CoC tylko tamto spotkanie przegrał.
Ding bez problemów.
Do zera Selby&#39;ego - nie wierzę, że w końcu zrobił wszystko tak jak należy, od samego początku do końca. Nawet O&quot;Sullivan w końcu wrzucił drugi bieg. Może to znak że faworyci w końcu zaczynają traktować mecze na poważnie i nie będą nam, stawiającym płatać figli.
Mi tylko szkoda tego jednego straconego frame&#39;a Robertsona. Do przerwy remis ale potem podgonił tempo.

psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Mitchell Travis - David Morris
(Najwyższy break meczu)
Typ: David Morris @ 1.50 ✅ 38-76

Travis zabrał mi parę stówek, to może teraz chociaż trochę zwróci, bo najwyraźniej gra turniej swojego życia i naprawdę ciekawie będzie go zobaczyć na żywo. Na razie wygląda jakby chłopina nosił w kieszeni jakiś kamień filozoficzny, który magicznie sprawia, że jego rywale grają 3 klasy gorzej. Tak było z Fu (6-5), tak było wczoraj z Maflinem (6-4), dzisiaj może być jeszcze łatwiej, bo w 3 rundzie rywal trafił mu teoretycznie najbardziej zbliżony jego poziomowi. Morris od przebłysku w Wuxi zawodzi, w UK miał szczęście trafić na dwóch graczy pod formą (6-4 z Cope’em, 6-1 z Ebdonem) i wykorzystał to. Momentum po stronie młodziana, więc nie zdziwi mnie kolejna niespodzianka, ale wątpię, żeby brylował w podejściach, bo na razie tego nie robi. Morris zdecydowanie bardziej predestynowany do wysokich brejków i to na niego stawiam w tym elemencie.

Matthew Stevens v Robert Milkins
Typ: Matthew Stevens +2.5 @ 1.33 ⛔ 2-6 :;/: Stevens 3 oddane frejmy za frajer i po meczu..

Obaj gracze w ostatnich miesiącach raczej borykali się formą, nawet w ostatnim meczu musieli odwracać mecze I walczyć o awans do ostatnich bil decider. Stevens zawsze lepiej niż zwykle wypada w największych imprezach, nawet jeśli przez cały sezon jego gra nie wygląda dobrze. Wygrywał już ten turniej i przeciwko kruchemu jak porcelana Milkinsowi niezrozumiałe jest traktowanie go jako doga. Mecz powinien być wyrównany, ale choćby tylko ze względu na doświadczenie na tym poziomie Walijczyk jest dla mnie minimalnym faworytem, ale patrząc na to co się dzieje na tym turnieju wolę się zabezpieczyć buforem dwóch frejmów.

Mark Williams v Ricky Walden
Typ: Powyżej 8.5 @ 1.36 ✅ 5-6

MJW podejmuje Ricky Waldena, który chyba lubi ten turniej. Wielu już spisało Williamsa na straty jako prawdziwe zagrożenie dla najlepszych, ale ja myślę, że zostało mu jeszcze parę turniejów do wygrania. Forma Ricky’ego w ostatnich tygodniach słabiutka, żeby tylko wspomnieć blamaż w CoC, ale nie ma jak dwa łatwe zwycięstwa w UK (6-0 z Xinlongiem, 6-2 z Linesem), by podreperować swoje morale. Podobnie jak w poprzednim meczu spodziewam się zaciętego boju, ale to Walijczykowi daję więcej szans na awans.

bet365

Mark Allen - Michael Holt
Michael Holt Wygrane frejmy - 5 Lub więcej
Typ: Nie @ 1.50 ⛔ 6-5 :;/: zawieszeń systemu &quot;Allen&quot; ciąg dalszy... Najpierw 3-0 &gt; 3-3, potem 5-3 na 5-5.. Sam sobie robi kłopoty.

The Pistol ma swoje humory, potrafi niepotrzebnie podać kroplówkę dogorywającemu rywalowi zamiast kończyć mecz szybko i bezboleśnie (jak wczoraj z Haroldem), ale kiedy włącza swoją maszynkę do wbijania, to nie ma lepszego gościa w tourze. Irlandczyk słusznie jest mocnym faworytem, bo wprawdzie Holt ma bogaty arsenał w swoim zanadrzu I potrafi czasem zaskoczyć, ale z najlepszymi w ogóle sobie nie radzi. Jeśli Allen uniknie jakichś zawieszeń system, to powinien komfortowo awansować do następnej rundy, a nawet 4 frejmy mogą być dla Anglika mogą być zadaniem ponad jego siły.

william hill

artorrotorro 1,1K

artorrotorro

Użytkownik
Mitchell Travis - David Morris

David Morris @1.36
David Morris (-1.5) @1.57

Bądźmy poważni, ile chłoptaś może jechać na farcie. Okej, sprawił kolejną niespodziankę, ale kolejny raz wykręcił niesamowite maksymalne podejście na całe 56 punktów. Raz się udało, drugi raz także, Morris zapewne sprowadzi go na ziemię. 6:1 z Ebdonem może nie tyle robi wrażenie, bo mecz stał na średnim poziomie, ale świadczy o tym, że David jest w formie. Wcześniej 6:4 z Cope&#39;m. Meczu Travisa z Maflinem okazji nie miałem oglądać, ale osobiście nie wierzę, że młokos odeśle do domu kolejnego, bardziej doświadczonego kolegę po fachu.

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Shaun Murphy vs Barry Hawkins

Shaun Murphy 1,66
Shaun Murphy (+1,5) 1,40
Shaun Murphy (+2,5) 1,20

Stawiam tutaj na młodszego Anglika. Shaun jest lepszym zawodnikiem. Może obecnie jego dyspozycja jest daleko od ideału,ale ten turniej gra na całkiem przyzwoitym poziomie(6-3 Davison, 6-2 Saengkham). Jedna setka + mnóstwo wygrywających podejść w wysokości 70-80 oczek.
Barry też nie zawodzi i z kim miał wygrać to wygrał( 6-0 Ursenbacher , 6-3 Anda oraz 6-4 Wilson).
Obaj sezon mają bardzo słaby,jednak w tym turnieju radzą sobie do tej pory bardzo dobrze. Hawkins to jest wielka solidność. Wie kiedy wbijać,wie kiedy odstawiać. Raczej wszystko robi na wielkim spokoju i bez emocji. Brak mu jednak tego geniuszu,który na pewno ma Murphy.
Shaun idealnie potrafi zbilansować grę ofensywną z taktyczną. Teraz się mówi,że Robertson jest zawodnikiem kompletnym i tak jest,ale Shaun w dobrej formie też śmiało może się zaliczyć do snookerzystów z bardzo bogatym warsztatem.
Liczę na mały błysk geniuszu byłego mistrza świata i na zwycięstwo,bo na pewno wszystkie atuty są po stronie Magika.

Bez analizy:

Maguire (+2,5) 1,36
Robertson over 0,5 setek 1,57
O&#39;Sullivan over 0,5 setek 1,44

psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Na pierwszy rzut oka popołudniowa sesja wygląda jak autostrada w jedną stronę we wszystkich 4 meczach. Oto chyba 4 najlepszych w tej chwili snookerzystów na planecie spotyka się z rywalami, którzy w żaden sposób nie powinni zagrozić faworytom. No bo gdzie może się kryć jakieś zagrożenie? Carrington robi stałe postępy czego dowodzi choćby, że doszedł do 3 rundy, ale z nawet nie w pełni formy Selbym musi być statystą. O’Brien potrafi walczyć, ale jest mało prawdopodobne, żeby zmusił Dinga do największego wysiłku. Robbo nie powinien mieć problemów z Li, a najpewniej zrobi to łatwiej niż się można spodziewać. Rakieta z kolei wygląda na nieco rozkojarzonego w tym tygodniu, co dobrze było widać wczoraj, ale z Campbellem zrobi to samo, co na MŚ.

Mark Selby - Stuart Carrington
Stuart Carrington Wygrane frejmy - 4 Lub więcej
Typ: Nie @ 1.50 ✅ 6-0

Neil Robertson - Li Hang
Li Hang Wygrane frejmy - 4 Lub więcej
Typ: Nie @ 1.50 ✅ 6-3

Jako typy wybrałem Robbo z Selbym, bo wydają mi się najpoważniej podchodzić do obowiązków, zresztą dla Marka jako obrońcy tytułu, to nawet pewien obowiązek, a rywale wydają się najsłabsi z całej czwórki. W takim kontekście 3 frejmy zapasu wydają się jak najbardziej wystarczające. Co do Ronniego i Dinga, to wolę się wstrzymać, bo ich poziom koncentracji przy stole w tym tygodniu bywa różny, a rywali mają doświadczonych i takie pokaźne handicapy jakie buki oferują nie muszą się spełnić.

william hill

Otrzymane punkty reputacji: +1
grycu 1,9K

grycu

Użytkownik
@ Barry Hawkins - Shaun Murphy over 8.5 1.36 WilliamHill ✅
@ over 9.5 1.95 WilliamHill ✅
Dzisiaj wieczorem zaczynamy pierwsze spotkanie 4 rundy UK Championship. Oba starcia dla mnie wyglądają overowo i ciężko wskazać w nich faworyta. W angielskich derbach buki faworyzują Murphy&#39;ego. Czy słusznie ? Ciężko stwierdzić, bo chociaż Shaun jest niewątpliwie lepszym i bardziej utalentowanym zawodnikiem niż rzemieślnik Hawkins tak ten sezon ogólnie dla Magika bardzo słaby. Żadnego wartościowego wyniku, częste porażki w początkowych fazach kolejnych turniejów. Tutaj niby 4 runda, ale z kim on wygrał: 1 runda walkower, 2 runda Davison, 3 runda Noppon. Ciężko o łatwiejszą drabinkę. Hawkins też gra tak sobie. Daleko mu do formy z MŚ, tutaj trochę trudniejsi przeciwnicy: Ursenbacher, Anda i Wilson. Generalnie więc spotyka się dwóch gości, którzy od początku sezonu raczej zawodzą i nic nadzwyczajnego nie pokazują. I tak jak u Hawkinsa mnie to nie dziwi, bo dla mnie pozostanie on na zawsze zwykłym średniakiem, który miał sezon życia zwieńczony wicemistrzostwem świata, tak po Shaunie spodziewam się dużo więcej. Mecz powinien być wyrównany, a over to jedyna opcja jaka przychodzi mi do głowy. Ostrożny overek 8.5 partii powinien paść bez problemu, 9.5 trudniejszy, ale też wykonalny.
@ John Higgins - Stephen Maguire over 9.5 2.00 Marathonbet ⛔ 9..
Tutaj mamy właściwie podobną sytuację. Maguire sezon w kratkę. Miewa wpadki jak i dobre mecze. W tym turnieju generalnie już mogłoby go nie być, bo dwukrotnie ratowal się w deciderach: najpierw z Brecelem, a później z Wenbo. Higgins sezon bardzo słaby, ale UK zaczął przyzwoicie i dwie pierwsze rundy przeszedł w dobrym stylu po łatwych meczach. 3 runda to już jednak potworne męczarnie z przeciętnym Burnettem. Dla mnie kolejny mecz 50/50, możliwe, że zakończony w deciderze. Tutaj gram duży over po całkiem fajnym kursie. Warto dodać, że obaj panowie spotkali się ostatnio w CoC i 4-3 wygrał Maguire. Zresztą patrząc w statystyki to często szkockie derby są overowe i liczę, że teraz będzie podobnie.

Otrzymane punkty reputacji: +3
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Mam przeczucie, że Robertson jutro nie wbije setki. Ogólnie to bardzo słabo brejkuje w tym turnieju, niby trzeci mecz z rzędu ze stówką, ale poza tym ma problem ze zrobieniem 50+. Jutro żarty już się skończą, bo na foteliku obok będzie siedział zawodnik, który ma szansę z nim powalczyć więc priorytetem będzie wygrana. Gdyby Bet dawał over 0,5 setek w meczu to bym zagrał, bo Perry też może, ale 1,5 nie wezmę, choć oczywiście Robbo jak poczuje szansę to może spokojnie 100+ zrobić. Poza tym nie docenia się Milkinsa, a przecienia Rona. Spokojnie Robercik może ugrać trzy, a nawet cztery frejmy z faworytem, skoro blisko tego był beznadziejny Campbell, a dokonał tego jeszcze gorszy Duffy. Szczególnie, jeżeli Milkman zagra tak jak dziś ze Stevensem.

psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Higgins, John vs Maguire, Stephen
Typ: Maguire, Stephen (+1.5) @ 1.74 ✅ 3-6

W tym szkockim klasyku trudno spodziewać się pogromu, panowie czasem trenują razem i znają się jak łyse konie, więc wszelkie typy overowe jak najbardziej do gry. Dodatkowo warto chyba pograć coś w stronę Magsa, bo akurat z Johnem od jakiegoś czasu tylko wygrywa, 4 ostatnie mecze wygrane, w tym niedawno w CoC (4-3), co może zwiastować zmianę na snookerowym tronie w Szkocji. Już w UK Maguire musiał wykazać się hartem ducha w dwóch ostatnich meczach z Brecelem i Liangem, bo w obu był pod ścianą i oba potrafił odwrócić na swoją korzyść. Takie doświadczenia budują morale i pewność siebie zawodnika w następnych meczach. Higgins takich przygód uniknął, ale tez miał dużo łatwiejszych rywali. Obaj też kosza setki jak zboże, Maguire już dwie (112, 102), John nawet 3 (130, 101, 128), do tego sporo brejków robiących, więc myślę, że niegłupim pomysłem, byłoby postawienia paru złotych na jakieś typy na centuries.

Murphy, Shaun vs Hawkins, Barry
Typ: Murphy, Shaun @ 1.72 ⛔ 5-6 :;/:

W drugim meczu również można spodziewać się zaciętego boju, ale patrząc na bilans obu graczy widać dominację Shauna, a on akurat jest graczem, który potrafi robić użytek z taki ej przewagi psychologicznej. Obaj gracze w niezłej formie UK, zdecydowanie lepszej niż prezentowali w ostatnich tygodniach i nie mieli większych problemów po drodze, ale też rywale nie byli z najwyższej półki. Dzisiaj stanowią dla siebie równorzędnych przeciwników, więc pewnie skończy się operowo i wiele wskazuje, że Murphy jeszcze podreperuje swój bilans z Hawkinsem.

Marathon

luque 3,6K

luque

Użytkownik
Z jutrzejszych meczy widze przede wszystkim mecz walki :
Selby-Dott i prawde mowiac nie dokonca jestem przekonany tym czy Selby wygra ale jesli wygra to wydaje mi sie ze po ciezkim meczu bo Dott to taki skubaniec co z trudnych sytuacji lubi wbijac bile.Co do Selby&#39;iego to choc wygral dzis 6-0 to prezentuje sie srednio jak na siebie.Typ na spotkanie : powyzej 8.5 frejma po@ 1.40 bet365⛔
Walden - Ding ⛔⛔⛔
Walden hmm ok jest juz w dosc zaawansowanej fazie turnieju odprawil dzis Williamsa 6-5 ale no wlasnie ale kogo on tu mial w drabince :Lines i Xinlong.
Patrzac na ostatnie mecze to Walden ma problemy z graczami wyzszej rangi - mianowicie dostal od Fu , dostal od Binghama i nawet od Perrego.
Ding to jest TOP graczy , po dzisiejszym meczu mysle ze sie rozkrecil bo wydawal sie niemrawy choc tylko w 1 rundzie oddal 3 frejmy a pozniej juz po 1. Ok rywale tez nie wymagajacy ale kurs na Dinga @ 1.36 to ja biore ! bet365
Trump - Allen
Dzis mialem pogranego Allena i choc wygral to niepokoja mnie jego przestoje potrafi isc ladnie by nagle oddawac frejmy z rzedu.Sorry ale z Trumpem to moze nie skonczyc sie dobrze.Nie typuje tutaj kto wygra bo to moze byc ciezki mecz i zapewne bedzie.Za to pokusze sie pojscie w inna strone mianowicie:
Trump +1,5 @1.40 / Trump +2,5 @ 1.20 / i tak za drobne for fun decider @ 3.75
e: Ding odpadl nie wiem co powiedziec nie ma sensu juz typowac tego turnieju

Otrzymane punkty reputacji: +14
psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
David Morris - Stuart Bingham
David Morris Wygrane frejmy - 5 Lub więcej
Typ: Nie @ 1.61 ✅ 1-6

Bingham musi być mocnym faworytem przeciwko Morrisowi, który zapuścił się na nieznane sobie tereny około ćwierćfinałowe w takim turnieju jak UK. Irlandczyk po prostu wykorzystał korzystną drabinkę (Cope, Ebdon, Travis), ale dzisiaj chyba jego szczęście się kończy, bo Bingham jest obecnie już ustabilizowanym graczem czołówki, do tego w dobrej formie w ostatnim czasie (finał CoC), więc taryfy ulgowej nie będzie. Anglik cały czas punktuje dużo solidniej niż Morris i trudno mi sobie wyobrazić, żeby nie zapewnił sobie awansu do ćwierćfinału bez konieczności decidera.

Ricky Walden - Ding Junhui
Typ: Ding Junhui -1.5 @ 1.61 ⛔ 6-4

Ding zagra przeciwko Waldenowi, który rozstrzygnął decidera z MJW świetną setką (137). Wprawdzie Chińczyk nie pokazał jeszcze swojej normalnej formy, pewnie gra na jakieś 60-70%, a mimo to nie miał żadnych problemów w poprzednich rundach. Ding na razie to taki “przyczajony tygrys, ukryty smok”, który dla mnie ciągle jest głównym faworytem do tytułu, bo potencjał ma niezmierzony. Anglik ma narzędzia, by uszczknąć parę frejmów, ale wydaje mi się, że nawet bez swojej najlepszego snooker jest w stanie spokojnie awansować bez konieczności grania decydującego frejma.

william hill

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Jak narazie typowanie tego turnieju to idzie gorzej jak źle. Strasznie nie przewidywalnie toczą się te mecze. Dziś jadę po najniższej linii oporu.

Stuart Bingham - David Morris ▶ Bingham [1,285]✅ 6:1
Stuart jest w gazie, jego gra naprawdę dobrze wygląda. Na ostatnie jego 11 meczy wygrał 9 a przegrał 2. A z kim? Z O&#39;Sullivanem. I właśnie przed tą serią przegrał 1:4 z Morrisem... Jednak to mnie nie zraża. W tym roku grali ze sobą 2 razy i dali sobie po 4:1. David ostatnio niezłe wyniki. Jednak uważam, że Bingham jest na wyższym levelu, z lepszą formą i ta porażka z Morrisem może właśnie wyjść mu na dobre. Będzie czujny od początku i zachowa respekt który jest ważny w snookerze. Miałem grać -1,5 ale nie warto kombinować. Stuart musi awansować.

Ding Junhui - Ricky Walden ▶ Ding Junhui [1,333]
⛔ 4:6
Nie wiem jak Walden tu się znalazł. Przed UK jego gra wyglądała okropnie. A tu ma za sobą trzy wygrane mecze i wystarczy. Powinien już odpaść z Williamsem a mecz wyciągnął. A Ding jakby się rozkręcał. Cały sezon trzyma wysoki równy poziom i uważam, że dziś też zagra swoje. Ricky to wariat i lubi atakować, na co liczę. Parę wystawek z dobrymi układami i chińczyk zrobi swoje.

Neil Robertson - Joe Perry ▶ Neil Robertson [1,25]✅ 6:1

Kangur od jakiegoś czasu nie ma problemu z ogrywaniem anglika. Na ostatnie sześć meczy wygrał z nim aż pięć razy. I przy tym zdarzyła mu się nawet przegrana 5:0 ???? Jednak nie zrażam się. Perry to niewygodny przeciwnik. Potrafi napsuć krwi. Jak narazie w tym turnieju nie grał z kimś szczególnym. Bo Cahill, Wells i Donaldson takimi są. Dziś prawdziwy sprawdzian dla Joe i myślę, że go obleje.
AKO: 2,143⛔ Marathonbet​

Normalnie mam już dość. Jak zobaczyłem gdy Ding mając różową w kieszeni i czarną na swoim miejscu, nie wbija tego i zamiast być 5:5 to przegrywa mecz to aż chciało mi się rzyg... Niesamowite rzeczy. Granie na zwycięzców do półfinałów odpuszczam, jedynie jakieś setki.

drif 31,6K

drif

Użytkownik
Mark Selby - Graeme Dott 1 @1.47 Betfair 6-2 ✅
Snooker to nie moja najmocniejsza strona ale od 2-3 lat ogladam mecze jak rowniez sledze poczynania chlopakow na forum.
Postanowilem zaufac dzis Markowi a dlaczego a dlatego ze. Mecz z Pengfei do pierwszej przerwy byl taki sobie Mark ciagle sie gdzies rozgladal a to tu a to tam tak jakby siedzial z przymusu i musial grac w snookera. Wielokrotnie kiedy wbijal bile sprawdzal wynik. Sprawdzal czy kolejna wystarczy mu do tego by zamknac frejma. Ja wiem i widze ze robi to kazdy snookerzyta ale Mark robil to nagminnie co kilkukrotnie konczylo sie fatalnie. Natomiast po przerwie to byl juz calkowicie inny Selby! Mysle ze on mogl sobie na to pozwolic w tym meczu. Mam na mysli ten stan 1-3 i te przestoje bo nie wydaje mi sie ze odpadlby z chinczykiem nawet jak by bylo 4-1. Zapewne nawet sam Pengfai nie wiezyl w to ze jest w stanie pokonac anglika na UkCH ;)
Od stanu 3-1 po przerwie widzielismy juz prawdziwego obronce tytulu 5 frejmow wygranych z rzedu i zakonczenie meczu. Wczoraj nawet przez chwile nie dopuscic do sytulacji z przed 2 dni i wygral 6-0.
Ja wiem ze Dott to dobry zawodnik ale Mark zdaje sobie sprawe zapewen tak sammo jak Graeme ze zarty sie juz skonczyly i nie ma czasu ani miejsca na przstoje i taka gre jak kilka dni temu. Ogladajac szkota kilkakrotnie uwazam ze miewa on dosc czesto nerwowe zachowania takie jakies dziwne niekontrolowane chyba nawet przez niego samego.
Moim obiektywnym zdaniem Selby nie pozwoli sobie na powtorke sytuacji z meczu z Pengfei.

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Dyscyplina: Snooker
Spotkanie: Selby - Dott
Typ : Dott
Kurs:3.0
Buk: Bet 365
Pojedynek prestiżowego turnieju UK Championship spotyka się dwóch bardzo dobrych graczy dlatego zdziwiły mnie kursy na Dotta to moim zdaniem duża przesada. Selby w turnieju nie zachwyca co pokazał w meczu z Tian Pengfei przegrywał już 1-3 ale moim zdaniem Chińczyk nie wytrzymał psychicznie bo spokojnie mógł ograć Marka. Oglądałem fragmenty meczu i forma Sebyego nie jest wysoka. Natomiast Graham Dott to mistrz świata z roku 2006 a niewielu zawodników może się pochwalić takim tytułem .Ostatnie sezony gra w kratkę ale tutaj gra dobrze chociaż przężywał męki w pojedynku z Bondem wygrywając 6-5. Reasumując dziś moim zdaniem wyrównany mecz szanse 50/50 warto zagrać.

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Mam przeczucie, że Robertson jutro nie wbije setki. Ogólnie to bardzo słabo brejkuje w tym turnieju, niby trzeci mecz z rzędu ze stówką, ale poza tym ma problem ze zrobieniem 50+. Jutro żarty już się skończą, bo na foteliku obok będzie siedział zawodnik, który ma szansę z nim powalczyć więc priorytetem będzie wygrana. Gdyby Bet dawał over 0,5 setek w meczu to bym zagrał, bo Perry też może, ale 1,5 nie wezmę, choć oczywiście Robbo jak poczuje szansę to może spokojnie 100+ zrobić. Poza tym nie docenia się Milkinsa, a przecienia Rona. Spokojnie Robercik może ugrać trzy, a nawet cztery frejmy z faworytem, skoro blisko tego był beznadziejny Campbell, a dokonał tego jeszcze gorszy Duffy. Szczególnie, jeżeli Milkman zagra tak jak dziś ze Stevensem.

Powiem Ci Ass, że zgadzam się. Najpierw co do meczu Rakiety. Jest geniuszem w snookera i tego nie ma co podważać. Jak będzie odpowiednio zmotywowany to Milkins może nie powąchać nawet stołu. Jednak z tym u Ronniego jest bardzo różnie. A Robert to taki bezkompromisowy gracz. Bez zastanowienia i mrugnięcia oka potrafi podejść i wbić coś niesamowicie trudnego. I na niego raczej nie działa presja grania z kimś takim jak O&#39;Sullivan. To jest jego wielki atut. Jeżeli mistrz świata podejdzie do tego meczu na lacje może mieć problem i nie zdziwię się jak początek meczu będzie należał do Milkinsa.

Co do Robertsona. To jego win dla mnie jest raczej pewny a co do setki to hmm. Powoli wkraczamy w najważniejsze fazy turnieju i tu już nie ma miejsca na seryjne głupie błędy. Widać, że Neilowi zależy na setkach. W tym sezonie wbił już 53 setki. I na pewno pobije rekord Trumpa w ilości tych break&#39;ów w jednym sezonie. Zapewne będzie chciał ten rekord wyśrubować do granic możliwości. W meczu np. z R. Williamsem było widać, że zależy mu na setce, szukaj jej. Tutaj też będzie jej szukał, mając już na koncie te 50-70 pkt powinien dążyć na pełnym skupieniu do takiego break&#39;a. Takie jest moje zdanie. A czy wbije dziś z Perry&#39;m? Ciężko powiedzieć. Ale na 100% nie zagram tego po 1,61. Kurs zbyt niski. Jak już to poczekam, aż wzrośnie na ponad 2 i wtedy będzie to do przemyślenia. Zależy też od gry Joe&#39;a. Jeśli będzie ultra defensywnie i poblokują wysokie kolory i czerwone na bandach to będzie ciężko.

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
A po typujemy jeszcze trochę, może po dniu przerwy zacznie to jakoś wyglądać.
Robertson - Perry
Jak dla mnie kursy zbyt mocno faworyzujące Robertsona. Neil oczywiście jest faworytem zarówno meczu jak i jednym z najpoważniejszych kandydatów do zwycięstwa w turnieju ale zauważam, że nie gra swojego najlepszego snookera. Wyniki z dwóch pierwszych rund są oczywiście druzgocące ale jakie miałby być jak w pierwszej rundzie amator, a w drugiej wprawdzie Robbie Williams, ale który zagrał beznadziejnie. Trzecia runda to mecz z Hangiem, który zdołał ugrać 3 framy chociaż prezentował się bardzo w kratkę. Potrafił podnieść jakiś układ, żeby 2 kolejne partie zagrać jak dziecko. Perry powrócił do swojej wysokiej dyspozycji z początku sezonu, wszystkie 3 mecze wygrane po 6-3 chociaż na uwagę zasługuje jedynie wygrana z będącym ostatnio w niezłej dyspozycji Donaldsonem. To może być tak naprawdę pierwszy poważniejszy sprawdzian dla Neila w tym turnieju i jeśli nie podniesie poprzeczki i zagra tak jak z Hangiem to Perry powinien bez problemu pokryć proponowany przeze mnie handicap.
Handicap w meczu: Perry +3,5 kurs 1,5 bet365⛔
Trump - Allen
Tak jak pisałem w HP Trump jak dla mnie jest najbarwniejszą postacią pierwszych trzech rund turnieju (Travis to w ogóle inny wymiar;D). Jeżeli w tym momencie zakończyć turniej to jemu przyznałbym zwycięstwo. 6-2 z będącym w kapitalnej formie Guodongiem mówi wszystko. Trzy mecze rozgrywane w tym roku między Trumpem a Allenem zakończyły się łatwymi wygranymi Marka jednak w żadnym z tych turniejów Trump nie prezentował nawet 50% tego co teraz. Przyszedł czas na rewanż tym bardziej, że role się odwróciły i to Allen nie gra nic rewelacyjnego. Długie przestoje i zawiechy przeszły bez echa z Haroldem, ledwo co z Holtem to z Trumpem nie ma szans na korzystny rezultat jeśli nic się diametralnie nie odmieni. Widać po Trumpie, że czuje moc więc mam nadzieję, że będzie grał swoje i nie zacznie walić na pałę tak jak ma w zwyczaju kiedy nie idzie.
Zwycięstwo w meczu: Trump kurs 1,72 bet365⛔
4-2 4-6 zabawa trwa w najlepsze;D
Dobranoc;]

psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Trump, Judd vs Allen, Mark
Typ: Over 9.5 @ 2.00 ✅ 4-6

Pasjonująco zapowiadająca się powtórka finału UK 2011, w którym po bardzo wyrównanym meczu górą był Judd. Popisy Trampka w ostatnim meczu z Xiao (6-2), w którym wbił 3 setki zmusiły buki to w nim widzieć faworyta (moim zdaniem trochę na wyrost), ale gołym okiem widać, że Anglik powraca do swojej gry po słabym początku sezonu. Allen to jeden z graczy, którzy imponują formą w tym sezonie, wprawdzie nawet w UK miał kilka momentów zawieszenia, w których pozwalał rywalom odrabiać straty, jak z Haroldem czy wczoraj z Holtem, ale kiedy trzeba robi wygrywające podejście i gasi rywala. Obaj w niezłej formie, więc mecz powinien być szybki, bo obaj raczej nie lubują się w odstawnych. Faworyta ciężko wskazać, więc najrozsądniej będzie typować over, bo jakoś nie widzi mi się, że któryś z nich ucieka na więcej niż dwa frejmy, bardziej prawdopodobna walka partię za partię, brejk za brejk, a to jak najbardziej overowy scenariusz.

Marathon

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom