Typy na sucho, opisy po 15
#122 36,50
Dnipro - Ferreira 1 (-1.5) @ 1.73 // 50 zł
Bardzo ważny mecz dla Dnipra. Może on dać awans do kolejnej rundy. Pierwszy mecz dość łatwo wygrany w Portugalii i nie widzę większego powodu, dla którego Ukraińcy nie powinni wygrać u siebie, szczególnie, że u siebie dotychczas zagrali jeden mecz i ulegli Fiorze. Pokrycie handicapu nie powinno być problemem. Ferreira wg mnie już nie liczy na cud. W lidze są na ostatnim miejscu i muszą się skupić na niej.
Liga europejska niestety nie dla nich w tym sezonie. Uważam, że szybka bramka może spowodować załamanie u gości i pogrom.
#123 50
Esbjerg - Elfsborg 1 @ 2.00 // 50 zł
Kolejny mecz o awans dla gospodarzy, sytuacja niemalże identyczna. Gospodarze pokonali Elfsborg na wyjeździe i powinni pokonać i dziś. Esbjerg w lidze ostatnio padakę ale po pierwsze mieli ciężkie mecze a po drugie wszystko jest podporządkowane Lidze Europejskiej. Dzisiejszy mecz może okazać się historycznym dla tego małego klubu.
#124 50
Ludogorets - Ch. Odessa 1 @ 1.95 // 50 zł
No i kolejna szansa na historyczne osiągnięcie dla gospodarzy. Ludo to rewelacja tej edycji
LE. Przebojem wdarli się na salony i dziś mogą dokonać czegoś niesamowitego dla klubu: awansować do fazy pucharowej
LE. W lidze idzie świetnie, w tabeli
LE mają 3 wygrane i to nie z byle kim! Dzisiejsza wygrana zagwarantuje dalszy udział. Motywacji na pewno nie zabraknie.
#125 50
Maribor - Waregem 1 @ 2.30 // 50 zł
O tym jak słaba zrobiła się liga belgijska świadczy nie tyle sytuacja Waregem ale i Liege w
LE. Obie drużyny zbierają w łeb i to ostro. Teoretycznie goście mają szansę na wyjście z grupy ale w rzeczywistości ja tego nie widzę. Gospodarze co prawda przegrali z Wigan i Kazaniem ale w każdym meczu powalczyli, strzelili bramkę. W poprzednim meczu wygrali w Belgii. Trzeba podkreślić, że było to zasługą naprawdę dobrej gry. Początek był fatalny i od 12' przegrywali 0-1 ale już w przerwie schodzili jako prowadzący. Potem dołożyli trzecie trafienie i pomimo gry w osłabieniu przez ponad pół godziny potrafili dowieźć pewne zwycięstwo. Przy wygranej Kazania z Wigan (bardzo prawdopodobne) szanse Mariboru na powalczenie o awans stają się bardzo realne.
#126 50
Legia Warszawa - Trabzonspor 1 @ 2.70 // 50 zł
Wg mnie po takim kursie szkoda nie zagrać Legionistów. Oglądałem mecz w Turcji i co tu dużo mówić: Legia była po prostu lepsza. Brakowało szczęścia i obiektywności arbitrów, którzy z kilku metrów nie potrafili zauważyć oczywistych fauli. Mecz powinien się ułożyć całkowicie inaczej mimo gry na wyjeździe. Dziś Legia walczy u siebie, wierzę w przełamanie niemocy strzeleckiej i pokonanie Turków, którzy przyjadą raczej bronić remisu, bo wiedzą, że w otwartej walce będą mieli problemy. Cofnięcie się i bronienie to woda na młyn Legii, która w lidze na co dzień gra przeciwko cofniętym przeciwnikom.
#127 100
Tottenham - S. Tiraspol BTS - nie @ 1.50 // 100 zł
Strata bramki przez gospodarzy w tym meczu będzie dla mnie nie lada zaskoczeniem. Tottenham gra w obronie wyśmienicie w tym sezonie co potwierdza zarówno w
LE (zero straconych w 3 meczach) jak i w lidze angielskiej (5 straconych w 10 meczach, tylko Southampton ma mniej). Kurs wart większego przyłożenia szczególnie, ze Tiraspol gra beznadziejnie. Póki co jedna strzelona bramka. W meczu z Tottenhamem oddali 3 celne strzały, z beznadziejnym Tromso 6, a z Anżi zaledwie 2!
KONTO: 962.55 zł