dracond
Użytkownik
Spodziewam się jednak, że informacje typu "pół zespołu siedzi na kiblu a nie na boisku" albo że "jakiś zawodnik nie dotarł na spotkanie" będzie raczej domeną "typów na żywo" i ktoś dotknięty tą wiedzą objawioną, będzie mógł się tutaj tym podzielić, bo typy pre raczej są dalekie od utrafiania takich sytuacji.cytat z dnia 5 września 2019 23:37 przez kamilcia21Myślę, że ciekawe argumenty łatwiej znaleźć w innych działach pre. Tutaj co najwyżej dokonujemy analiz na bieżąco i często ma to subiektywny wydźwięk.
Najprostszy przykład: według przebiegu zdarzeń na boisku w meczu Helwetów z Ajryszami byłam pewna, że goście wygrają. Kontrolowali przebieg gry i częściej dochodzili do sytuacji. No więc wystawiłam typ, który (moim zdaniem) miał rację bytu. Ktoś inny mógł ocenić inaczej i wystawić remis. Na live często dominują subiektywne odczucia i decyduje raczej "nos". Ja go chyba nie posiadam.
Do panów moderatorów: wypowiedź jest wiążąca z typowaniem na żywo, ma na celu podniesieniu poziomu działu i bardzo proszę nie oceniać jej poprzez pryzmat "wypisywania głupot".
Często podobne dysputy więcej wnoszą aniżeli strzelanie typami. Dziękuję.
A intuicja swoją drogą - człowiek interesuje się wieloma rzeczami ale choćby się sklonował to nie jest w stanie np. oglądać z sensem kilka spotkań jednocześnie - a większa społeczność i owszem, więc nawet takie odczucia jak Twoje, kiedy oglądałeś mecz, mają znaczenie.