Jutro ostatni dzień miesiąca i parę ciekawych spotkań, więc mam nadzieję, że wreszcie niedziela okaże się szczęśliwa. Albo fajny plus za październik albo spory minus...Jak to mawiają kto nie ryzykuje ten nie zyskuje.
KUPON NR 91
1. Legia Warszawa - Górnik Zabrze -->
1 - 1,60
STAWKA: 100 zł
KURS: 1,60
WYGRANA: 160 zł
KUPON NR 92
1. :ręczna:
Portugalia -
Polska -->
2 - 1,30
STAWKA: 100 zł
KURS: 1,30
WYGRANA: 130 zł
KUPON NR 93
1. ???? Polpharma Starogard Gdański -
Energa Czarni Słupsk -->
2 - 1,55
STAWKA: 50 zł
KURS: 1,55
WYGRANA: 77,50 zł
KUPON NR 94
1. ????
Pepsi Caserta - Scavolini Siviglia Pesaro -->
1 - 1,25
2. ???? Polpharma Starogard Gdański -
Energa Czarni Słupsk -->
2 - 1,55
3. :ręczna:
Portugalia -
Polska -->
2 - 1,30
4. Legia Warszawa - Górnik Zabrze -->
1 - 1,60
5. Lech Poznań -
Wisła Kraków -->
X2 - 1,59
STAWKA: 30 zł
KURS: 6,41
WYGRANA: 192,23 zł
KUPON NR 95
1. ????
Pepsi Caserta - Scavolini Siviglia Pesaro -->
1 - 1,25
2. ???? Aliaga Petkim -
Besiktas Cola Turka -->
2 - 1,25
3. ???? Polpharma Starogard Gdański -
Energa Czarni Słupsk -->
2 - 1,55
4. :ręczna:
Portugalia -
Polska -->
2 - 1,30
5. Legia Warszawa - Górnik Zabrze -->
1 - 1,60
6. Lech Poznań -
Wisła Kraków -->
X2 - 1,59
STAWKA: 4 zł
KURS: 8,01
WYGRANA: 32,04 zł
KUPON NR 96
1. ????
Atlanta Hawks - Washington Wizards -->
1 - 1,15
2. ????
San Antonio Spurs - New Orleans Hornets -->
1 - 1,20
3. ???? Polpharma Starogard Gdański -
Energa Czarni Słupsk -->
2 - 1,55
4. :siata: Peru -
Serbia -->
2 - 1,05
5. Academica Coimbra - FC Porto -->
over 2,5 - 1,80
STAWKA: 1,09 zł
KURS: 10,17
WYGRANA: 11,09 zł
ANALIZA:
Legia Warszawa - Górnik Zabrze: Limit szczęścia i wykorzystywania nieudolności faworytów do mistrzostwa Górnik chyba już wykorzystał...Bynajmniej taką mam nadzieję. Jest to dla mnie naprawdę cud, że tak słabo grająca drużyna wygrała i z Wisła i Lechem. Inna sprawa, że ani Wisła ani Lech nie pokazały nic wielkiego. Górnik póki co 3 w tabeli co też mnie strasznie dziwi. Nie wierzę jutro w urwanie jakichkolwiek punktów przez Górnik. Legia wyszła z kryzysu. Nareszcie zaczęli pozytywnie grać. Radovic forma jak za najlepszych czasów. Generalnie wszystko zaczęło się w Legii układać po fatalnym początku sezonu. Skorża z ulgą odetchnął. Kucharczyk i Kiełbowicz wzięli udział w zajęciach więc pewnie jutro zagrają. Jedyne czego się obawiam to znów zamurowanie własnego pola karnego jak to miało miejsce w dwóch poprzednich spotkaniach. Pytanie czy Legia da radę rozbić tą obronę. Uważam, że tak. Legia musi wykorzystać to, że jest na fali. Jutro wygrywając Legia zbliża się do czołówki i zwiększa przewagę nad Wisłą lub Lechem, bo przecież te 2 drużyny jutro grają ze sobą.
Portugalia -
Polska:
Portugalia do najlepszych drużyn piłki ręcznej nie należy. Polacy takie spotkanie muszą wygrać tym bardziej, że przed nimi spotkanie z mocną Słowenią. Polacy jadą bez Bieleckiego, któremu trener Wenta daje odpocząć, ale myślę, że większego wpływu to nie powinno mieć na przebieg spotkania. Co prawda to wyjazd, ale inny wynik niż wygrana Polaków w dniu jutrzejszym będzie wielką niespodzianką.
Polpharma Starogard Gdański -
Energa Czarni Słupsk: Wydaje mi się, że jutro będzie pożegnalny mecz trenera Turkiewicza. Polpharma do tej pory 3 mecze - 3 porażki. Energa wprost przeciwnie 3 mecze - 3 pewne zwycięstwa w tym z Turowem i mocną Kotwicą. Co prawda Słupsk to drużyna swojego parkietu, ale wydaje się, że trener Adomaitis (jeszcze nie dawno czynnie grający zawodnik) stworzył ciekawą drużynę zdolną do wygrania każdego spotkania. Polpharma do tej pory gra po prostu bardzo słabo - przegrywając nawet z beniaminkiem Siarką. Jeśli Enera nie wykorzysta fatalnej postawy Polpharmy to będzie też niespodzianka. Co prawda team ze Starogardu może nagle zaskoczyć, ale osobiście w to nie wierzę.
Pepsi Caserta - Scavolini Siviglia Pesaro: Drużyna Łukasza Koszarka niespodziewanie przegrała dwa 1wsze mecze sezonu w lidze włoskiej dośc pechowo różnicą 4 i 5 pkt. Czas najwyższy na wygraną. Tym bardziej, że nie grają z wirtuozami basketu tylko ze średniakiem włoskiego basketu.
Aliaga Petkim -
Besiktas Cola Turka: Szczerze mówiąc na tureckim baskecie za dobrze się nie znam, ale...Jak wiemy do Beiktasu przyszedł dobrze znany w Polsce Q. Woods. Co prawda nie jestem pewien czy on zagra, ale podejrzewam, że tak. Gra tam tez Ignerski. Głośno jest o Iversonie. Póki co obydwie drużyny mają bilans 1-1. Myślę, że wszystkie te informacje, które spływają do Stambułu pozytywnie podbudują Woodsa, Ignerskiego i całą resztę tego teamu i Besiktas wygra to spotkanie.
Lech Poznań -
Wisła Kraków: No i hit dnia jutrzejszego. Obstawiłem tylko na 2 kuponach z niższymi stawkami, bo w zasadzie mecz w którym wydarzyć może się wszystko. Dla mnie najlepszym typem wydaje się być X2. Cały czas chodzą plotki mniej lub bardziej potwierdzone, że na ławce Lecha ma zasiąść Bakero. Co osobiście mnie niezmiernie dziwi, bo Hiszpan nic wielkiego w Polsce nie pokazał. Ale właśnie informacja ta wg mnie wpływa negatywnie i na drużynę i na trenera, bo powoduje pewien dyskomfort pracy. Z 2 strony jednak Zieliński może się spiąć i chcieć udowodnić, że Lech popełnia błąd. Co prawda Lech wygrał też ostatnio z Cracovią, ale jak pokazują ostatnie wyniki wygrana z Cracovią to nic trudnego. Dlatego nie szukałbym w tym pucharowym spotkaniu jakiegoś przełamania. Tak naprawdę jutrzejszy mecz pokaże na co stać i Lecha i Wisłę i w jakim miejscu się znajdują. Wisła ostatnio wygrała z Lechią 5-2 po słabym początku i wyeliminowała Widzew z pucharu Polski. Jeśli tylko wreszcie zacznie się rozumieć defensywa to wydaje mi się, że powinni jutro pokonać Lecha lub zremisować stąd X2.
To najważniejsze mecze na jutro. Ostatniego kuponu nie analizuję, bo bardziej dla zabawy puszczony i sprawdzenia się w NBA niż na serio - dlatego też niziutka stawka. Mam nadzieję, że niedziela wreszcie okaże się dniem szczęśliwym do typowania i zakończy się październik na plusie ????