KUPON NR 110
1. Cracovia Kraków -
Wisła Kraków -->
2 - 2,00
2. Ruch Chorzów -
Lech Poznań -->
2 - 2,40
STAWKA: 150 zł
KURS: 4,80
WYGRANA: 720 zł
KUPON NR 111 (obrót bonusem w BetClicu)
1. Cracovia Kraków -
Wisła Kraków -->
2 - 2,
05
STAWKA: 50 zł
KURS: 2,05
WYGRANA: 102,50 zł
Tak jak napisałem wcześniej jeśli te kupony nie wejdą robię przerwę - odpoczynek od stawiania ???? Dlatego też stawka większa - właściwie wszystko co miałem do przeznaczenia na połowę listopada. Jak wejdzie to fajnie :] jak nie to odpoczynek :]
ANALIZA:
1. Cracovia Kraków -
Wisła Kraków:
W piątek o godzinie 20:00 w Krakowie odbędą się derby tegoż miasta. Tak nisko drużyny z Krakowa nie były od dawna więc w pewnym sensie będą to smutne derby ???? Cracovia na dnie, Wisła najsłabsza od lat.
Przed sezonem wydawało się, że
Cracovia Kraków będzie w górnej połówce tabeli. Młody, utalentowany i ambitny trener - Ulatowski. Do tego dość ciekawe transfery m.in. z Holandii i byli reprezentanci jak Radomski i Rząsa w kierownictwie klubu. Rzeczywistość okazała się jednak bardzo brutalna.
1 wygrana, 1 remis i aż 9 porażek. I zdecydowanie najgorsza defensywa w lidze - 22 stracone bramki przy tylko 9 strzelonych. Nie dawno w Cracovii zmieniono trenera na
Szatałowa. Zmiana ta pokaże czy Ulatowski sobie nie poradził czy po prostu Cracovia jest tak słaba. W spotkaniu tym okaże się czy zadziała efekt nowej ręki trenerskiej. Wydaje mi się, że zadziała, ale jeszcze nie w tym spotkaniu. Szatałow dopiero poznaje Cracovię. Wydaje mi się, że poradzi sobie z tym teamem i ułoży go - szczególnie w defensywie. Ale jestem zdania, że jeszcze nie teraz...Jeszcze nie dziś. Taką bynajmniej mam nadzieję. Choć z 2 strony Bakero wczoraj w 2 dni zdołał wygrać z City, ale jak sami zawodnicy mówią, duża w tym zasługa trenera Zielińskiego.
W
Wiśle Kraków niby lepiej jeśli porównywać, ale jeśli brać pod uwagę jakie były założone cele przed sezonem to tragedia póki co równa tej w Cracovii. Najgorszą formacją Wisły jest podobnie jak w Cracovii defensywa. W poprzednim sezonie z Marcelo i Głowackim na czele najlepsza w lidze, a teraz jedna z gorszych jeśli chodzi o łatwość strzelania bramek przez przeciwników i głupie błędy. Może to wynikać z braku zrozumienia, ale czas ucieka, a lepszej gry nie widać.
Wisła 8 w tabeli z bilansem 4 wygranych 3 remisów i 4 przegranych.Niby tragedii nie ma, ale Wisła ma się bić o mistrza, więc taki bilans po 10 kolejkach to nic dobrego. Do tego dochodzi kompromitująca przegrana 4-1 z Lechem, który formą nie zachwycał, bynajmniej do tamtego spotkania, bo co pokazał z City każdy wczoraj widział. Nie chcę już pisać, że Wisła musi wygrać, bo to żaden argument. Wcześniej tez musiała, a tego nie robiła. Cracovia też musi jeśli chce ratować ekstraklasę.
Trener Maaskant póki co nie zachwyca. Nie widać w grze Wisły holenderskiej myśli szkoleniowej. Czy i jeśli w ogóle Wiślacy zaczną ją realizować ?? Nie wiadomo...Maaskant jednak już trochę czasu popracował w tym klubie. Jeśli Wisła zgubi kolejne punkty - tym razem z ostatnia w tabeli Cracovią
Cupiał może już tego nie wytrzymać. Wydaje mi się - choć wiele razy Wisła mnie zaskakiwała - że powinni Wiślacy dziś wygrać. Cracovia pewnie zacznie grać lepiej, szczególnie w defensywie, bo trener Szatałow w Bytomiu stworzył dobrą defensywę z niczego można by powiedzieć. Więc pewnie uda mu się to i w Cracovii, ale na to potrzeba czasu. Mam nadzieję, że Wisła zaskoczy jak w 2 połowie z Lechią i zagra pewną piłkę spokojnie wygrywając to spotkanie.
Szczególnie liczę na waleczność Małeckiego i Sobolewskiego, udowodnienie przez Kirma, że spotkanie z Lechią to nie przypadek i przebudzenie Brożka w ataku.
1. Cracovia Kraków -
Wisła Kraków (HC 1-0) -->
2 - 3,60
Dla odważnych HC na Wiślaków po kursie 3,60, ale to raczej dla zabawy. Bo mecz należy do takich, gdzie Wisła może wygrać i 3-0, ale równie dobrze mecz może się tak ułożyć, że Cracovia wygra 3-0. Ale jeśli miałbym wybierać typ z HC to postawiłbym właśnie tak.
Z powodu kartek ????:zoltakartka: i kontuzji nie zagrają:
Cracovia: Mateusz Klich, Mariusz Sacha, Łukasz Mierzejewski i Radosław Matusiak
Osłabienia Cracovii wydają się dużo większe niż Wisły z tego względu, że kontuzjowani w Wiśle są od dawna Ci sami oprócz Clebera i Małeckiego (liczę, że jednak zagra). Poza tym tam ławka jest dużo szersza niż w Cracovii. Tu ze składu wypada utalentowany pomocnik Klich, najskuteczniejszy Sacha no i wyróżniający się defensor na tle miernej obrony Cracovii - Mierzejewski. Matusiak od dawna kontuzjowany.
Wisła: Rafał Boguski, Mateusz Kowalski, Wojciech Łobodziński i Cleber. Nadal pod znakiem zapytania stoi występ Patryka Małeckiego.
Małecki - bardzo ważne ogniwo Wisły, choć w ostatnim czasie mniej. Osobiście mam nadzieję, że zagra, bo jako jeden z nielicznych potrafi naprawdę walczyć i widać, że mu zależy, czasem aż za bardzo, ale lepiej za bardzo niż wcale.
Cleber - podobno, choć to nie potwierdzone Cleber kończy karierę. Smutna wiadomość, szczególnie wobec problemów defensywy w Wiśle, ale
mam nadzieję, że Wiślacy zrobią wszystko, żeby pokonać w derbach Cracovię i zwycięstwo zadedykują Cleberowi.
Reszta absencji w Wiśle to właściwie żadna nowość.
To by było raczej na tyle jeśli chodzi o moją analizę dzisiejszego spotkania.
Nie jestem przekonany co do wyniku, bo ostatnimi czasy padają przedziwne rezultaty. Także możliwe, że typ nie siądzie, ale taką podjąłem decyzję i mam nadzieję, że ok. 22:00 po obejrzeniu spotkania na Canale + będę mógł wpisać obok tego spotkania ????