Pieri Tatiana - Ferrer-Suarez Ines
TYP: Pieri Tatiana @ 2.75 (bet365)
36 57
Santa Margherita Di Pula 2 ITF
W zeszłym tygodniu jak zobaczyłem wiek Włoszki, to byłem w szoku - dziewczyna 29 marca skończy 15 lat!!! Ogólnie
tenis poszedł bardzo do przodu, szczególnie damski, co raz więcej roczników 96, 97, 98 no i wyżej wspomniany 99 atakuje niższej klasy turnieje...warto zwrócić uwagę także na zawodniczkę też 99 rocznik, którą miałem okazję oglądać na żywo Tamara Bojanic, jak zobaczycie ją w ofercie, nie sugerujcie się wiekiem, młoda dużo potrafi i będzie w przyszłości dobrze grać...wracając do Włoszki, to w szoku byłem jak zobaczyłem jej rocznik, a w podwójnym szoku jak zobaczyłem co dziewczyna potrafi, jak na swój wiek gra bardzo dojrzały
tenis...akurat oglądałem finał tylko, grała z Kennel, przegrał 62 61, ale po pierwsze wyszło zmęczenie całym tygodniem, bo nie grała turnieju do 14 lat, tylko z kobietami, które nie głaszczą piłek
po drugie wynik nie odzwierciedla tego co się działo na korcie, w paru gemach prowadziła 40:15 i przegrywała, ale i tak powinna być z siebie zadowolona, finał dziesiątki w wieku 14 lat, mistrz
zawodniczki grając z nią nie do końca wiedzą co się mogą po niej spodziewać heh tu zagra loba pod niebo, tu przyśpieszy jakby była mega doświadczoną zawodniczką...jej największym atutem jest głowa i czucie kortu, bardzo dobrze potrafi się bronić i wykorzystywać momenty do ataku, nie boi się grać odważnie co jest bardzo ważne - na drugie serwisy bardzo często wchodzi...co do minusów, hmm nie wiem czy można to nazwać minusami, bo jej
tenis dopiero się kształtuje, ale widać że ciągnie ją do gierek typu Isia, skróty itp. ale wychodzą jeszcze błędy w technice na małej gierce, na małych polach, co do serwisu, to można powiedzieć że jest
jedynka za bardzo nie różni się od dwójki, ale serwuję precyzyjnie i nie jest to wrzutka do zabicia...to tyle na jej temat, co do przeciwniczki, to ona się bardziej obawia Włoszki niż Włoszka Hiszpanki heh Włoszka nie musi wygrywać ma 14 lat, Hiszpanka musi ma 24 lata, sfera psychologiczna będzie też ogrywała ważną rolę...myślę, że warto coś położyć na młodą Włoszkę, ma łapkę i wie po co jest na korcie