mad3rs
Użytkownik
Laurent Lokoli wygra @ 3,40 Bet365
Druga runda turnieju rangi Futures, odbywającego się w Hiszpańskim miasteczku Reus. Pojedynek dwóch zawodników młodego pokolenia, Laurent Lokoli będzie podejmować o rok starszego Jasona Kublera.
Tara Moore wygra @ 1,40 Bet365
Druga runda turnieju rangi ITF rozgrywangego w Preston, starcie młodej reprezentantki gospodarzy, Tary Moore z doświadczoną i będącą już na skraju kariery zawodowej Włoszką Albertą Brianti. Obie zawodniczki opisywałem kilka tygodni wstecz więc pozwolę się posłużyć tamtymi tekstami.
Myślę, że Tara Moore po meczu nie pozostawi złudzeń kto jest lepszą tenisistką, kurs nie wysoki jak na turniej tej rangi, do tego kobiet jednak w tym przypadku jest on według mnie jak najbardziej opłacalny.
Druga runda turnieju rangi Futures, odbywającego się w Hiszpańskim miasteczku Reus. Pojedynek dwóch zawodników młodego pokolenia, Laurent Lokoli będzie podejmować o rok starszego Jasona Kublera.
Laurent tego sezonu jak na razie nie może uznać za udany, jedyny przyzwoity wynik to jeden ćwierćfinał Futuresu, jednak z drugiej strony szczęście mu nie dopisuje. W ostatniej swojej próbie turniejowej zakończonej na pierwszej rundzie trafił na Carballesa Baenę, który jest zawodnikiem pukającym do bram Challengerów. W Reus niespodziewanie pokonał doświadczonego Włocha Burzi, w dwóch kontrolowanych setach.Laurent Lokoli około 185m wzrostu, całkiem niezły serwis na jego warunki, typ zawodnika atakującego, oburęczny backhand, często używa slajsa. Gra tylko na arenie Futures, kilka finałów już zaliczył, halę zdecydowanie omija, na hardzie jeszcze coś próbuje grać, jednak zdecydowanie najlepiej czuje się na mączce.
Wyniki zdecydowanie lepsze są po stronie Australijczyka, który w tym sezonie grał już w trzech finałach Futuresów, z czego jeden wygrał. Jest tylko jedno ale, dzisiaj jego rywal gra bardzo ofensywny tenis, z którym Kubler może sobie najzwyczajniej w świecie sobie nie poradzić - wszystko zależy od tego w jakiej dyspozycji dzisiaj będzie Francuz, jednak kurs jest wystarczający, żeby szukać w tym meczu niespodzianki w postaci wygranej Laurenta Lokoliego.Jason Kubler, podobnie jak rywal z Włoch niski, jak na swój wiek bardzo krępy, co w jego sytuacji nie pomaga mu w poruszaniu się po korcie. Serwis bardzo przeciętny, słaba siła, jedynie rotacja może coś zdziałać, jednak na poziomie mocniejszych Futuresów nie jest to zagranie do nie odebrania. Oburęczny backhand całkiem dobry, uderzenie to zdecydowanie lepsze od forhandu, który Kepler ma bardzo oryginalny. Niesamowicie szybki ruch fh sprawia, że piłka po odbiciu się od kortu jest bardzo przyjemna dla rywala, odbija się bardzo wysoko jak na te rozgrywki.
Tara Moore wygra @ 1,40 Bet365
Druga runda turnieju rangi ITF rozgrywangego w Preston, starcie młodej reprezentantki gospodarzy, Tary Moore z doświadczoną i będącą już na skraju kariery zawodowej Włoszką Albertą Brianti. Obie zawodniczki opisywałem kilka tygodni wstecz więc pozwolę się posłużyć tamtymi tekstami.
Tak jak pisałem wyżej - Tara u siebie potrafi grać na bardzo wysokim poziomie, co udawadniała już w tym sezonie, wygrywając ITF w Glasgow, czy dochodząc do ćwierćfinałów w Nottingham i Sunderlandzie. Moore najwięcej gra w hali, rzadko kiedy wyjeżdża poza Wielką Brytanię, jednak tutaj dostarcza sobie dużo punktów. Chciałbym jeszcze dodać, że Brytyjka broni tutaj zwycięstwa z zeszłego roku, co na pewno ją jeszcze bardziej zmotywuje.Tara Moore w świetnej formie, gra na swoim terenie, rywalka bardzo przeciętna, Francuzka Myrtille Georges. Tara Moore broni tutaj zwycięstwa, w zeszłym roku również spotkala się tutaj w finale z Georges, pewne zwycięstwo w dwóch setach, rywalka zdołała wygrać tylko pięć gemów.
W Wielkiej Brytanii Tara Moore jest w wielkim sztosie, w zeszłym sezonie grała w trzech finałach turniejów ITF odbywających się w Wielkiej Brytanii z tego dwa wygrała. Brytyjka bardzo pewnie przeszła przez ten turniej, zdarzały się trzesetówki jednak jest to oczywiste na początku sezonu, nikt w trzecim tygodniu roku nie jest w fantastycznej formie.
Znów trzeba zagrać przeciwko Albercie Brianti, która po prostu nie nadaję się (bez urazy) do gry na tym poziomie, owszem na mączce wygląda to zupełnie inaczej bo tam czuję się jak ryba w wodzie jednak, hala czy hard to drugie rundy są dla niej świetnymi wynikami. W tym sezonie gra bardzo mało i właśnie poza drugą rundę w ITFie nie wyszła.Alberta Brianti to zawodniczka, która gra w tenis już tylko dla przyjemności, bardzo często możemy ją oglądać w ligach włoskich klubach, czy otwartych mistrzostw wielu krajów. Zawodniczka zdecydowanie na nawierzchnie ziemną, na hardzie od kilku lat cieniuje, w zeszłym roku tylko cztery spotkania, z czego aż trzy przegrane. Nie rozumiem jej decyzji o grze w kwalifikacjach do turnieju WTA, chyba jedynie korzysta z możliwości wakacje + tenis - ranking na to pozwala więc czemu nie.
Myślę, że Tara Moore po meczu nie pozostawi złudzeń kto jest lepszą tenisistką, kurs nie wysoki jak na turniej tej rangi, do tego kobiet jednak w tym przypadku jest on według mnie jak najbardziej opłacalny.