>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Turnieje - pokazowe, charytatywne, inne.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Federer R. - Wawrinka S.
Powyżej 24,5 gemy ::: 1,83 ::: Bet365 ::: 3/10
Powyżej 2,5 seta ::: 1,90 ::: Bet365 ::: 3/10
4 lata temu można było całkiem nieźle zarobić na właśnie dwóch podobnych meczach charytatywnych dla &quot;Afryki&quot;. Wyglądało to mniej więcej tak, że Federer wygrał w Szwajcarii, a Nadal wygrał w Hiszpanii. Prawda, że w życiu nikt by się takiego scenariuszu nie spodziewał?
Dzisiaj około godziny 20:00 rozegrany zostanie podobny mecz &quot;pokazowy&quot; dla dzieci z trzeciego świata. Zawodników przestawiać chyba nikomu nie trzeba, stoczyli w tym roku kilka genialnych morderczych, zaciętych pojedynków waląc się godzinami atakami z jednoręcznego backhandu.
Tak też to widzę i dzisiaj, że mecz potrwa dłużej niż 2 sety, będzie sporo walki i zawodnicy nie zejdą po 40 minutach z kortu. W końcu wszystko na to wskazuje, dobrze się znają, są z tego samego kraju, do tego na meczu pokazowym. Czy ktoś tu będzie liczył na szybki mecz? Szczerze wątpię. 83-90% lokata! Dobry zakład przed świętami by poprawić sobie humor i obniżyć świąteczne koszty. Do tego dziś jest 21 grudnia = 7 + 7 + 7. ;)
Wynik: 7:6(4) 6:4 ⛔ @Edit: Federer starym wapnem wybielił twarz!
Link do tematu na forum z przed 4 lat.

F 3

felixor

Użytkownik
W 100% popieram typ AKA SHAKAL. Takie mecze pokazowe jak sama nazwa wskazuję mają być POKAZOWE. Z przyjemnością pobieram typ powyżej 2.5 seta.

PS:
Wybaczcie za lekki offtop ale szukałem wszędzie transmisji online i za cholipkę nie mogę znaleźć. Wie ktoś czy w ogóle gdzieś będzie planowana transmisja online?

Otrzymane punkty reputacji: +2
andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Wawrinka 2.52⛔
Trz argumenty:
a. Liczę, że Król naprawi &quot;defekt&quot; niewypażonego języka swojej małżonki z pół-finału w Londynie. Przed finałem we Francji ta scysja była nikomu nie potrzebna,
b. W finale Devis Capa to Wawrinka wygrał puchar dla Helwetów. Był w życiowej formie i grał pierwsze skrzypce. Wygrany debel, który zadecydował o tytule to w 80% zasługa Staszka. Król dopiero w meczu z Ryśkiem sie odblokował,
c. Mecz pokazowy to sportowa i marketongowa ściemka. Po cholere Król ma znowu &quot;sprać&quot; kolegę, któremu jest coś ostatnio winien.

d. Jestem przekonany, że na ten mecz idą spore pieniądze na świecie. Nie czesto można zarobić 100% z ogonkiem, tak na logikę powinno to wejść, chyba, że Stach odwali jakiś cyrk, po nim wszystkiego można sie spodziewać.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Murray A. - Lopez F.
Lopez F. +1,5 seta ::: 2,35 ::: Pinnacle ::: 1/10 ✅
Lopez F. ::: 4,70 ::: Pinnacle ::: 2/10
⛔
Mecz pokazowy w Dbu Dhabi, a kursy okropnie wysokie na Lopeza który w 2014 roku nie grał całkiem nźle. Andy ma swoje humorki, na pokazówkach nie musi dawać z siebie wszystkiego.
Szkot już tu nie raz przegrał w pierwszych meczach np. z Tsongą rok temu czy z Tipsarevicem 2 lata temu, kursy wtedy były podobne jak i jutro. Liczę po prostu, że jutro w którymś z dwóch meczy padnie po prostu niespodzianka, a większe szanse daje w tym meczu, bo Almagro dopiero wraca do ATP, chociaż kiedyś podczas tego turnieju był w finale gdzie grał genialnie. Uległ Djokvoicowi. Hiszpanie dobrze grają na tym turnieju (Ferrer, Nadal, Almagro), może i tym razem popisze się kolejny z nich czyli Feliciano Lopez.
Wynik: 7:6(1) 5:7 6:4 ⛔

manager91 66

manager91

Użytkownik
Berdych T. - Ferrer D.
Typ: Ferrer D.
Kurs: 2,02 Unibet (myślę, ze inne buki za kilka h wystawią wyższe jeszcze)
Analiza: Jak znam styl gry obydwu panów i podejście do swojej pracy to zdecydowanie nie obawiam się zagrania w tym pojedynku na Hiszpana. Owszem turniej pokazowy, nie znamy formy Berdycha... a co wiemy:
Ferrer nigdy nie gra dla zabawy nawet w turniejach pokazowych zawsze walczy i zawsze daje z siebie całego siebie. Jego końcówka sezonu nie należała do najlepszych był kompletnie bez formy a historia pokazuje, że Hiszpańscy tenisiści potrafią się odpowiednio przygotować do sezonu, Ferrer chce coś zapewne sobie udowodnić a doskonałym potwierdzeniem tego jest mecz z Gasquetem gdzie przegrywał 1-0 i wygrał 2-1. Można by mówić, że jest zmęczony, Berdych przecież nie musiał grać ale nie w jego przypadku - jemu mogło to tylko pomóc (rozegrał się).
Co do Berdycha ja osobiście uważam go troszkę za lenia, historia pierwszych turniejów nowego roku w jego wykonaniu nigdy imponująca nie była.. rok temu w pierwszym występie w Quatarze uległ Brownowi co zupełnie było nieporozumieniem. Tenisiści mają swój wyuczony czy sprawdzony schemat przygotowań do rozgrywek czy to wchodzenia w sezon a w Australii od razu równa się to z przygotowaniem pod wielkiego szlema, Berdych jest typem zawodnika, który formy szuka poprzez turnieje i jakby mniejszą wagę przykłada do uzyskiwanych tam wyników tym bardziej w turnieju pokazowym.
To moje przemyślenia dotyczące tego pojedynku.
Powodzenia.

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Bukmacher to bardzo trudny zawód, jeżeli nie poświęcisz mu wielu godzin dziennie nigdy nim się nie staniesz.
Trochę offtop, ale uważam to za kwestię, na którą muszę zwrócić uwagę. Obstawiając nie stajesz się bukmacherem, a co najwyżej typerem. Bukmacher to bet365, bah, sportingbet, czy nawet sts, a nie Ty, czy inni uczestnicy dyskusji na tym forum. Takie moje spostrzeżenie.
Do usunięcia po jakimś czasie, jak manager to zobaczy.

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP

Murray-Nadal
Nadal 1.80 PaddyPower

Podłapane jeszcze 1.95 w Pinku.
To tylko pokazówka, więc nie radzę grać mocno, jednak koło takiego kursu obojętnie przejść nie mogę. Dzisiaj podczas rozmów na temat tego meczu, przed wystawienie kursów, przewidywałem jakieś 1.2-1.3 na Rafę. Może trochę przesadziłem, może powinienem mówić o jakimś 1.5, ale 1.8 to moim zdaniem trochę przesada, więc widzę wartość w tym kursie. Robię to, mimo iż Hiszpan wraca dopiero do grania po kontuzji. Jednak nie oszukujmy się, umiejętności prezentowane teraz przez obu tenisistów są znacznie różne. Andy po kontuzji pleców nie gra już tak dobrze, nie jest to już ten sam top3, ale takie solidne top10. Rafa nie miał aż takich problemów. Poddał się operacji wycięcia wyrostka, a wiadomo, że taka kontuzja aż tak nie rzutuje na formę i możliwości zawodnika. Dodatkowo Andyego mogliśmy obejrzeć dzisiaj w spotkaniu przeciwko Felkowi Lopezowi. Brytyjczyk z początku trzymał się nieźle, lecz już w końcówce drugiego seta stracił trochę sił i nie potrafił już utrzymać serwisu na takim samym poziomie, co spowodowało utratę seta. Przez to Murray ma w nogach 3-setowy pojedynek, zaś Rafa wyjdzie jutro na kort na świeżości.

Otrzymane punkty reputacji: +18
J 202

jazirii

Użytkownik
Murray - Nadal @2 1,72 bet365 ⛔

Jak wyżej kolega zgadzam się w 100%, też jak zobaczyłem kursy na Rafę to stwierdziłem, że trzeba to pobrać bez dwóch zdań. Niestety nie miałem przyjemności zobaczyć dzisiaj meczu Murraya, ale sam fakt, że rozegrał 3 sety z Feliciano Lopezem, mogą być niepokojące dla Szkota. Nadal wraca po przerwie, po RG jego sezon się tak naprawdę*skończył. Możemy to zaobserwować co roku, że Hiszpan gra dobrze na początku sezonu, później króluję na kortach ziemnych, a potem ma schyłek swojej formy, 2 połowa roku była wyjątkowa słaba, przegrana z Lopezem i młodziutkim Coriciem, gdzie trzeba przyznać Rafa wcale nie odpuszczał. Jednak Nadal to prawdziwy wojownik, tenisista, która walczy do upadłego, odpuścił dalszą część sezonu mastersa i teraz wraca. Każdy wie, że Nadal uwielbia zwyciężać i niby to pokazówka to ja wiem, że jego to nie obchodzi, on będzie chciał jutro wygrać i jak będzie trzeba to będzie ostro zapierniczał, przynajmniej się tego po nim spodziewam. Liczę, że Rafa wejdzie nieźle w sezon i mam podobne zdanie do kolegi Magiciana, że stać go na wygranie co najmniej 2 szlemów w tym sezonie.
Kurs jest tak wysoki, że bawienie się*tutaj w jakieś DW nie ma absolutnie już sensu, chociaż spodziewam się, że powinno pójśc dość gładko!

Ps: Nadal nie wykorzystał 11BP. Jest bardzo dobrze przygotowany fizycznie, znowu świetnie biega, ale ogromnie widac, że nie grał. Totalny brak ogrania i nie panuję nad emocjami, gdzie mając gem w 2 secie 30-0, przegrywa 4 piłki z rzędu na własne życzenie. Gra z jego strony mega słaba, masa ram. Granie na środek, w dodatku zabił się swoją własną bronią - trzymaniem piłki. Zagrał może parę razy parę crossów, volley/smecz tragedia, do tego dochodzi słaby serwis. Trzeba przyznać, że z Nadala na twardych nic nie będzie. Jakby trafił na jakiegoś Berdycha czy Raonicia to go odprawią gładko 2-0.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Hua Hin:
Ferrer D. - Fognini F.
Fognini F. ::: 4,00 ::: Bet365 ::: 2/10
W końcu to turniej pokazowy, a Foginini jeszcze nie wygrał z Davidem Ferrerem. Hiszpan wczoraj przegrał z Berdychem, a Włoch z Roanicem. To jednak po takim kursie nie zaryzykowałbym swoich pieniędzy na Ferrera, który w sezonie zawsze ma kilka dziwnych wpadek z takimi tuzami tenisa jak np. Gabashvili. Fabio wygrał już tutaj jeden mecz z Johnem Isnerem. Dzisiaj to może być mecz pełen długich wymian. Ferrer wygrał tutaj również pierwszy mecz z Gasquetem 2:1. Po takim kursie warto spróbować tym bardziej na turnieju pokazowym, a nie normalnym turnieju ATP.
Wynik: 6:2 6:0 ⛔
Berdych T. - Raonic M.
Berdych T. ::: 1,72 ::: Bet365 ::: 2/10
To będzie ciekawy mecz, bo Berdych zaprezentował się z dość dobrej strony w meczu z Ferrerem. Serwis na solidnym poziomie, a o Raonicu nie muszę chyba wspominać. Z Fogninim wygrał bardzo pewnie, ale Włochowi ewidentnie w meczu nie chciało skupiać się na atomowym serwisie Kanadyjczyka żeby go móc odebrać.
Berdych doświadczony zawodnik, lata lecą, a na koncie nie ma jeszcze upragnionego tytułu wielkiego szlema, choć od lat kręci w okolicy top 5.
Wynik: 7:6(4) 6:3 ✅
Abu Dhabi:
Murray A. - Nadal R.
Murray A. ::: 2,04 ::: Pinnacle ::: 2/10

Forma Nadala może taka jak i Nicolasa Almagro. Naprawdę nie mamy pojęcia po tak długiej przerwie jak zaprezentuje się Rafael Nadal, na jakiś podrzędnej pokazówce przed sezonem. Grał tutaj już w 2011 roku i pierwszy mecz z Ferrerem przegrał, a w następny już wygrał.
Murraya widziałem w meczu z Lopezem i cechuje go niezwykła agresja, szybsze kończenie akcji, co chyba stało się już modne od 2014 roku? Pomimo, że zagrali 3 sety, to break pointy w 2 secie oddał Szkot Hiszpanowi, a słowo &quot;oddał&quot; doraźnie mówi jaki był przebieg spotkania. W 3 secie Murray miał dobre ponad 5 match-pointów i również z raz oddał gema samym serwisem. Popełnił gdy 4 razy DF pod rząd o ile mnie pamięć nie byli. Ogólnie jak zagra swoje to Nadal może mieć tutaj niezwykle trudno, bo z Murrayem na hardzie gra się zawsze ciężko. Taka mała zemsta za półfinał French Open z przed roku.
Wynik: 6:2 6:0 ✅ @Edit: Fajny mecz, kilka dobrych akcji.

Otrzymane punkty reputacji: +6
atp_open 4K

atp_open

Użytkownik
Kurs na Ferrera nie powala, no ale nie lodzmy sie, to poczatek sezonu i Ferrer bedzie chcial sie pokazac z dobrej strony, nawet jesli to pokazowka.Zeby Fogini ten mecz wygral to musialby go poprostu Ferrer oddac lub sprzedac u bukmachera. Mowie to dlatego ze Fogini i jego wybryki juz mnie nie zdziwi( chociaz kto wie) i nie wygra tego meczu zeby nie wiem jaki cyrk nie odwalal. Oczywiscie jesli juz to mozna pograc 2:1 dla Ferrera, ale to maximum co mozna pograc w tym spotkaniu w mojej opini.

m@jster 424

m@jster

Użytkownik
Raonic - Berdych @ Raonic 2.25 Bet365
Taki kurs w takim meczu to zdecydowanie value . Obaj dobrze serwują , więc mecz pewnie zakręci sie w okolicy 2 a może nawet 3 tb . Jak dla mnie lepiej serwującym zawodnikiem jest Kanadyjczyk a i w wymianach nie powinien odstawać od Czecha. H2H 3-1 dla Milosa w dodatku wszystko na twardych kortach. Więc nie wiem skąd takie faworyzowanie Berdycha w tym starciu.
Trzeba próbować , powodzenia ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Wawrinka S. - Nadal R.
Nadal R. ::: 1,83 ::: Pinnacle ::: 3/10
Wydaje mi się to bardzo dobry typ na jutro z kilku prostych powodów. Hiszpan ma patent na graczy grających jednoręcznym backhandem, pomimo to Wawrinka tylko raz podczas ubiegłorocznego Australian Open zdołał go pokonać, po bardzo dziwnym przebiegu meczu finałowego turnieju.
Oglądałem oba dzisiejsze mecze które przegrali w dość prosty i łatwy sposób. Hiszpan tak samo przegrał już kiedyś na tej pokazówce z Ferrerem, by później wygrać następnego dnia z Federerem.
Przypominam, że Rafa wraca do touru po dość długie przerwie spowodowaną kontuzją nadgarstka (podobnie jak i Juan Martin Del Potro). Wawrinka natomiast poza kilkoma turniejami w roku, przegrywa czasem w bardzo słaby sposób z przeciwnikami dużo niżej notowanymi.
Abu Dabi 2011 - Link
Wynik: (1)6:7 3:6 ✅ @Edit: Żałosny mecz.
Djokovic N. - Murray A.
2:1 Djokovic N. ::: 4,00 ::: Bet365 ::: 1/10
Poniżej 21,5 gemów ::: 1,80 ::: Bet365 ::: 1/10

Wynik: Mecz się nie odbył ▶

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Wawrinka Stan-Nadal Rafael 2, Pinnacle Sports 1.83

6:7, 3:6 ✅✅✅

VS.

W końcu po tylu miesiącach czekania ponownie zaczął się sezon tenisa. Jak zwykle co roku należy odrzucić WTA i skupić się na męskiej wersji. Znowu adrenalina, nowe przeżycia i wkur**nia przed nami !!! ???? ???? ????

Lecz trzeba okiełznać podniecenie ponieważ turnieje pokazowe żądzą się swoimi prawami. Nowy sezon, zawodnicy w zagadkowej formie i dodatkowo nigdy nie wiadomo jak tenisiści podchodzą do pokazowych turniejów. Jedni grają na praktycznie na maksa i są genialnie przygotowani jak Djokovic,a inni olewają trochę takie turnieje. Ten mecz zadecyduje o tym kto będzie miał trzecie miejsce w tej rywalizacji.

Jak zwykle od nowego sezonu staram się nie brać pod uwagę aktualnej serii wygranych jak i przegranych. Nawet jak zawodnik X będzie miał 20 meczów z rzędu wygranych to należy w nowym sezonie podchodzić do tego z dystansem. Hiszpan w ostatnich wywiadach podkreśla,że ciągle się przygotowuje do sezonu na najważniejsze mecze i chce grać na 100% swojej formy lecz chcieć,a móc to dwie inne bajki. Nadal swój ostatni mecz względnie na poważnie zagrał 24 października 2014 roku gdzie dla wielu nie przegrał sensacyjnie z młodym Coricem 6:2, 7:6. Oficjalna wersja jest taka,że miał problemy z wyrostkiem robaczkowym i tego będę się trzymał ponieważ ja mam swoje tezy na ten temat lecz nie będę go oczerniał publicznie o doping.

Problemów zdrowotnych Nadal w poprzednim roku miał sporo ponieważ zaczęło się od pleców później nadgarstek i ta nieszczęśliwa jama brzuszna,a wcześniej jeszcze kolano. W tym turnieju przegrał bardzo gładko z Murrayem 6:2, 6:0 i piszę,że nie oglądałem tego meczu (nawet nie wiem czy był dostępny,ale pewnie tak) oraz nie śledziłem nawet relacji punkt po punkcie. To,że Nadal przegrywa tak gładko na pewno zawsze jest zaskoczeniem. Wawrinka natomiast tutaj pokonał wracającego po kontuzji Almagro 6:3, 6:2 oraz przegrał z Novakiem 6:1, 6:2.

Zależność jest taka,że jak Djokovic wgrywa w takim stosunku nawet z dobrym graczem to człowiek względnie jest do tego przyzwyczajony, ponieważ przecież Serb jest najlepszym tenisistą świata* (*-według teraźniejszości). Nadal jest bardziej utytułowanym zawodnikiem także ugrane dwa gemy na pewno robią większą sensację. Panowie w tamtym roku spotkali się tylko raz gdzie Stan pamiętliwie dokopał Hiszpanowi na Australian Open. Było to jedyne jego zwycięstwo nad Hiszpanem. Jak to będzie wyglądało jutro? Niby Rafael będzie żądny rewanżu, ale Szwajcar też będzie chciał mu utrzeć drugi raz nosa.

Ja tutaj widzę wersję taką,że mimo wszystko Nadal nie przegra kolejnego meczu i nie zajmie najgorszego miejsca jakie może być czyli czwartego, poza podium pisząc kolokwialnie. Kursy raczej 50-50% powinny być wystawione. Z tego co pamiętam to raczej Wawrinka bardziej zlewkowo podchodził do takich imprez. Mam nadzieję,że Hiszpan jutro wygra i wskoczy na swoje obroty.

magician 2,9K

magician

Użytkownik
@Tie Break

&quot;Kursy raczej 50-50% powinny być wystawione.&quot;
&quot;Jak to będzie wyglądało jutro? Niby Rafael będzie żądny rewanżu, ale Szwajcar też będzie chciał mu utrzeć drugi raz nosa.&quot;
&quot; W tym turnieju przegrał bardzo gładko z Murrayem 6:2, 6:0 i piszę,że nie oglądałem tego meczu&quot;
Sorry, ale w takim razie czemu właściwie stawiasz na Nadala po @1,83? Pytam z ciekawości, typu nie neguję, ale ogólnie dla mnie ten mecz nie jest do stawiania, no chyba że 4fun (jakbyś oglądał dzisiejszy mecz, to byś wiedział czemu).

93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Rafa niby ugrał 2 gemy w całym meczu ale w drugim secie trzeci gem trwał bodajże niecałe 14 minut, później dwa były na przewagi więc różnie mogło się to potoczyć, Murray w najważniejszych momentach grał swój najlepszy tenis a Rafie po tej przerwie się tego nie udało robić. Widać było że Nadal nie olewa tego meczu, reagował na swoje błędy coś tam pokrzykując czy się wykrzywiając więc według mnie podchodzi do tego turnieju całkiem serio, a Wawrinka potrafi olewać niektóre mecze, szczególnie jeśli na początku pare razy sobie pobiega i przegra punkt, wtedy się zniechęci i będzie miał dość. Myśle że Szwajcar nie będzie się spinał na ten mecz zbytnio, a Hiszpan będzie chciał udowodnić że wynik z Murrayem to był wypadek przy pracy. Dodatkowo to będzie mecz o 3 miejsce więc Stan nie będzie aż tak zmotywowany żeby grać o zwycięstwo. Myśle że Rafa sobie powinien poradzić mimo wszystko.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
@Magician

Jeden jak i drugi nie są w optymalnej formie. Kieruję się naprawdę małymi niuansami np. Że, Nadal potrafi grać z tenisistami z jednorocznym bekhendem, niby nowy sezon ale H2H też z przewagą ogromną dla Nadala. Tak jak wspomniałem też w głowie siedzi mi to,że zazwyczaj Wawrinka nie daje dużo z siebie na takich turniejach. Dla Rafy nie jest to ulubiona nawierzchnia fakt...myślę,że tutaj wiele będzie też działo się w głowie,a Nadal ma ją zdecydowanie lepszą. Podkreślam to są niuanse ;)

Właśnie oglądam sobie skrót.
https://www.youtube.com/watch?v=fbY8QCIpJe0

magician 2,9K

magician

Użytkownik
Tak, to nie był aż tak jednostronny wynik, jak to pokazuje nam wynik. Długie wymiany, gemy, Rafa nie wykorzystał żadnego z 11 BP, przy paru przestrzeliwując na prawdę minimalnie. Dobrze się poruszał po korcie, ale brakowało wyraźnie ogrania, bo uderzenia były dzisiaj bardzo przeciętne- czasem zachwycił jakimś mocno ciętym FH, ale ogólnie jego uderzenia dziś były bardzo rozchwiane. Usprawiedliwieniem Hiszpana może być też bardzo dobra gra Szkota, który nie dość, że regularny jak zwykle (oprócz paru DFow, które od jakiegoś czasu mu się przydarzają dosyć często jak na niego), to wyczuwał mniejszą siłę u Rafy i świetnie przyspieszał. Prędzej czy później czucie kortu i dynamika uderzeń Hiszpana wrócą (w końcu to zawodnik z najlepiej ułożonym FH), ale czy akurat jutro? Może tak, może nie ;) Staszek to zawodnik grający bardzo mocno, więc jeśli Rafa by zagrał tak jak dziś, to jego błędy w dokładności zostałyby jeszcze bardziej uwidocznione, niż z mimo wszystko &quot;ścianą&quot; Murrayem. Jak dla mnie no bet ze względu na niewiadomą formę Nadala (no i po Stasiu przed ważniejszymi turniejami też nie do końca wiadomo, czego się spodziewać). Kibicuję Nadalowi z wiadomego względu, ale wygranej nie jestem pewien.
@up
Ok, jak uważasz. Oby wygrał ;) a tak btw. to dzisiejsze rotacje Nadala nie były aż tak potężne jak zawsze

J 202

jazirii

Użytkownik
Ja dzisiaj ślepo zaufałem Nadalowi, a Nadala się nie opłaca kompletnie grać na ten moment. Wtedy co przegrał z Borną to dzisiaj jego gra wyglądała identycznie, jedynie lepiej poruszał się po korcie. Weźcie pod uwagę najważniejszą rzecz, że Rafa ma słaby serwis, nie pamiętam dokładnie, ale dzisiaj miał wygranych około 30-40% 1 serwisu, on każdy serwis musi rozgrywać, prawie nigdy nie robi asów, prawie nigdy nie wygrywa bezpośrednio. A potem wymiana, która musi przytrzymać, ok biega dużo lepiej niż było, no, ale jest nieograny, nieregularny, trafia ramami, jego styl gry jest za wolny na twardą i dzisiaj to pokazał, gdzie z prostych piłek Murray uderza, a on traci mnóstwo siły na te zasrane rotację, a koniec końców Murray jeszcze wygrywał piłkę, bo Nadal psuł.
Ja się dzisiaj przejechałem na Nadalu nie ukrywam, ale jeśli Wawrinka jutro będzie serwował przyzwoicie, to wygra swoje podania dużo łatwiej niż Nadal. W dodatku grając silnie z tyłu będzie zdobywał punkty. Nadal się łamie strasznie, naprawdę wynik 30% 1 serwisu daję do myślenia. W dodatku dochodzi jego słaba psychika, bo spadł mega nisko po RG i dalej nie idzie. Zapamiętałem dzisiaj gema w 2 secie jak miał 30-0, przegrał go sam ze sobą, strzelał*z co 2/3 piłki, w dodatku Nadal zagrał bardzo źle, grał wszystko na środek kortu na Murraya, a czemu tak grał? czemu nie grał*wyrzucających crossów? bo się bał, nie jest ograny. Zagrał 2 volleye, które wystawił Murrayowi czy tam zepsuł, zaprezentował się dzisiaj fatalnie i jutro nie ma żadnych podstaw, żeby pograć Nadala.
Ja odpuszczam ten mecz, ale typuję, że Wawrinka wygra 2-0

Otrzymane punkty reputacji: +4
majestro 3K

majestro

Użytkownik
Wreszcie ktoś coś mądrego napisał, bo jak czytam, że Nadal może wygrać to mi się słabo robi. Nadal dzisiaj katastrofa!! Po prostu żenada. Jak ktoś uważa za sukces, że przez 1,5 był w stanie biegać po korcie to nie mam słów. Popełniał takie błędy, że się płakać chciało. Co chwilę jakieś ramy, rotacja zupełnie jak nie u niego, grane balony a nie uderzenia, brak siły, ustawianie do piłki beznadziejne. Nie wiem jak wyglądały jego przygotowania w ostatnim czasie, ale chyba nie spędził za dużo czasu na korcie. 0 pewności w grze, totalnie zagubiony. Można w dziale przeczytać, że Nadal może w tym sezonie zdobyć 2-3 Szlemy, jak dla mnie to on nie ma prawa wrócić do dawnej dyspozycji. Po prostu organizm już za dużo przeszedł, przyjdzie taki moment, że powie dość, wiek też już robi swoje, młodszy nie będzie, nie będzie w stanie działać na tak wysokich obrotach jak wszystkich do tego przyzwyczaił. Ale nawet ja nie spodziewałem, się, że zobaczymy po Nadalu taką żenadę, jaką zaprezentował w meczu z Murrayem. Serwis też dno. Nigdy to nie była jego najmocniejsza strona, ale potrafił tym elementem w najlepszej formie punktować, teraz po prostu serwis nie istnieje. Oddanie piłki na drugą stronę i modlenie się, aby nie dostać morderczego strzału z returnu. Wawrinka dzisiaj przegrał wysoko z Djokovicem. Śmiałem się, że takim wynikiem podbijają kurs na dzisiejszy mecz Wawrinki z Nadalem ???? Mecz oglądałem jednym okiem, ale z tego co widziałem to Djoko zagrał fantastycznie. Wawrinka może nie zagrał na 100%, ale z takim Djokiem to za wiele i tak by nie ugrał. Szwajcara oglądałem też w meczu z Almagro i tam zaprezentował się więcej niż dobrze. Bardzo solidna i konsekwentna gra. Wszystkie elementy funkcjonowały na najwyższym poziomie. I serwis wchodził, i backhand i forhend działały idealnie, a ilość błędów minimalna. Rywal nie był najlepiej dysponowany, ale dzisiaj wcale lepszy nie będzie. Nadal dno.
Wawrinka 2.20 Pinnacle ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +7
Do góry Bottom