Freund-Ito 1 1,55 getwin
Japonczyk bardzo niemrawo prezentuje sie na tej skoczni. Jego dzisiejsze odleglosci to 116, 118 i 117m. Niemiec natomiast tylko na 1. treningu skoczyl ponizej 120m (118,5), pozniej bylo juz tylko lepiej-122,5 (2.trening) i 124,5 w kwalach. Ito w serii KO trafia na Freitaga i prawdopodobnie i jesli zachowa dzisiejsza forme to pozostanie mu tylko liczyc na LL.
Po takim kursie bym tego w życiu nie ruszał. Para wg mnie 50/50 a dzisiejsze skoki Ito nie są raczej oznaką jego słabszej dyspozycji. W Ga-Pa skakał rewelacyjnie i daleko. Gdyby nie to lekkie dotknięcie pośladami zeskoku to kto wie, może by wygrał. Freund owszem poprawił się na
TCS, ale nie aż na tyle by tak marny kurs wystawiać na niego przeciwko Daikiemu. A co do pary KO Freitag- Ito to ostatnio własnie Freitag gdzieś się zagubił z świetną dyspozycją z początku PŚ więc też nie powiedziane, że wygra tutaj. Na dwoje babka wróżyła wg mnie ale powodzenia
Skoro już komentuję Twój kupon to dodam, że za to dobrze wygląda ten typ na Kranjca ze Sklettem w tej parze.
Pozdrawiam
Osobiście też nie zachwyca mnie kurs na Loitzla z Tepesem o czym było wyżej. Początkowo było w bwin @4,00 na Tepesa w tej parze i się zastanawiałem czy nie puścić tego ale wtedy tylko pobieżnie przeglądałem ofertę, teraz patrzę i kursy już stanowczo spadły do @2,95 więc sobie daruje.
Od siebie natomiast zapodaje takiego dubla na jutro.
Lepszy w 1 serii KO -Innsbruck
Janne Happonen - Lukas Hlava
Typ : Hlava @ 1,40
Lepszy w konkursie całym - Innsbruck
Taku Takeuchi - Noriaki Kasai
Typ : Takeuchi @ 1,65
AKO @ 2,31 Betsafe
Finowie to obecnie obraz nędzy i rozpaczy. Jedynie Koivuranta od czasu do czasu zakręci się w okolicach 15miejsca. Happonen dzisiaj we wszystkich trzech próbach oglądał plecy Czecha, który dobrze się spisuje w obecnym sezonie. Myślę, że tą parę powinien wygrać spokojnie.
Darzę sympatią i szacunkiem Noriakiego, ale on już skacze dla frajdy, a Takeuchi to młoda krew i drzemie w nim także potencjał, który dał o sobie znać w noworocznym konkursie w Ga-Pa gdzie zajął 4msc. Kurs wg mnie przeszacowany. Na treningach Kasai o te 6-10pkt był za Takeuchim, a w kwalifikacjach chyba dobre warunku sprawiły, że Noriaki zajął świetną pozycje. Jutro nowe rozdanie i nie spodzeiwam się niespodzianki w pojedynku Samurajów