>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Tupolew rozleciał się w powietrzu

aerts 78

aerts

Użytkownik
Nie wiem czy potrafisz czytać i nie wiem w jakim stopniu rozumiesz nasz język pisany, ale rozśmieszyłeś mnie tym, że niby oglądam TV skoro wyżej piszę, że TV nie oglądam. Co to tego, że niby wyrzekam się polskości. Nie będę patriotą na styl taki który narzuca mi wasz guru Jarosław. O nie, ze mnie nie da się zrobić fanatyka który nienawidzi swojego kraju i wszystkich innych bliźnich. Swoją drogą czy tak wygląda katolik? O ile Jarosław &quot;Guru&quot; Kaczyński jest katolikiem. Bo jego postawa temu przeczy. Jak powiedział Norman Davies: PiS przypomina sektę. I tak rzeczywiście jest. Ale wróćmy do meritum sprawy. Czy jestem patriotą? Tak jestem patriotą i czuje się związany ze wszystkim co polskie. Jestem patriotą, bo pamiętam o wszystkich, którzy polegli w obronie naszej Ojczyzny. Jestem patriotą, bo Polska jest dla mnie najważniejsza i święta. Jestem katolikiem i wierzę w Boga. Chodzę do Kościoła i z radością śpiewam &quot;Ojczyznę wolną pobłogosław Panie&quot;. Dziękuje Bogu, za Ojczyznę w której mogę wyrażać swoje zdanie i nikt mi za to jak w okresie 2005-2007 nie będzie wykręcał ręki jak pielęgniarkom strajkującym pod Sejmem. Teraz pytam: reprezentuje inne wartości niż PiS i nie jestem Polakiem? Bo nie wierzę w zamach? Niby sprzedałem swoją duszę Putinowi? Tak już dziś dzielisz Polaków? Gratulację! Jestem z Polski &quot;B&quot; tak jak to podzielił Kaczyński. Przypominam to nie Tusk czy Sikorski mówią o polityce nienawiści tylko PiS ją tworzy....wszak Tusk powiedział, że nie będzie tańczył na grobach zmarłych i za to go pozwano do komisji etyki poselskiej a jak Jarosław odstawia szopkę nad tymi zmarłymi to jest dobrze.....
Musiałeś zwymiotować akurat tutaj?
Twoja historia jest bardzo smutna, ale obawiam się że główny problem to tkwi w głowie i ciężko będzie nam coś w tej sprawie zaradzić, to jest forum o tematyce bukmacherskiej i nie leczymy tutaj psychoz ani paranoi(jak zamykasz oczy to słyszysz tupanie małych kaczuszek?) a to co opisałeś to chyba się nazywa projekcja.
I tak faktycznie nie jesteś fanatykiem.
EOT

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Jak powiedział Norman Davies: PiS przypomina sektę. I tak rzeczywiście jest.
PiS nie jest normalną opozycją, a sektą polityczną, posiadającą guru, misję i własnych świętych. To raczej ruch wywrotowy, który próbuje nie tyle polepszyć III RP, co ją zburzyć - mówi w rozmowie z „Newsweekiem” wybitny znawca polskiej historii profesor Norman Davies.
Jestem człowiekiem, który nie czyta gazet, nie ogląda telewizji. Dlaczego? A no dlatego, że ogłupia i radzę nie słuchać głosów wszystkich razem wziętych telewizji i gazet bo kłamią
Przeczysz sobie, a dwa Norman Davies to tylko nazwisko, które jest wykorzystywane do potwierdzenia jakiejś tezy. W ogóle w Polsce 21 wieki, czyli tej którą znam nie ma autorytetów, większość profesorów handluje swoim nazwiskiem, co zresztą robili również za czasów Polski Ludowej.

Ja nie wtrącam się do waszej debaty, bo zaraz zostanę zaszufladkowany do obozu PiSu i nie będę miał zdania, bo dla mnie Tusk powinien podać się do dymisji, bo w sprawie katastrofy czyli jakiegoś priorytetu zawodzi na całej linii.

Przykro mi z powodu ludzi świadomych ogłupiającej siły mediów, jednocześnie akceptujący ten fakt, czym dają świadectwo popierając obecną i pro lewicową władzę, która takie śmieciowe media tworzy.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Choć od razu uprzedzam. Nie czytam ani Wyborczej ani innej gazety ale po kolei.
Dla laika wydaje się, że był teraz zamach bo znaleziono trotyl ale każdy rozumny człowiek wie, że tereny Smoleńska, Katynia itd. to tereny na których odbywały się jedna z największych kampanii wojskowych II wojny światowej. Właśnie dzięki temu znaleziono trotyl.
http://wyborcza.pl/1,75478,12765916,Archeolog__W_Smolensku_znajdowalem_amunicje_z_czasow.html
props.
dobry foruming, czekam na więcej.

tomasz220289 135

tomasz220289

Użytkownik
Tomasz a co do tzw. twojej historyjki o Kursku. Nie wiem czy wiesz, ale zarówno Rosjanie jak i USA podczas zimnej wojny zabijali żołnierzy stron konfliktu jak choćby wojna w Wietnamie, która była wspierana przez ZSRR. Tylko laik nie domyśla się, że zimna wojna trwa nadal. Bo tak naprawdę oba państwa w tej chwili naprężają dumnie piersi pokazując co nie mają.
No o kursku wlasnie nic tutaj nie napisales, a podejrzewam ze nie masz promila wiedzy ktora posiadam, chetnie wejde w polemike ale bardzo uargumentowana.
Oba panstwa na dzien dzisiejszy wspolpracuja tak jak wspolpracuja od dziesiatek lat, a to co jest podawane do publicznej wiadomosci nie ma odbicia w rzeczywistosci, wiesz np. ze &quot;komunizm&quot; w Rosji byl sponsorowany i kontrolowany przez Amerykanow a dokladniej przez amerykanska zydomasonerie? a gdy nie byl juz potrzebny tak jak i zimna wojna nie byla juz potrzebna, zrezygnowano z tego i innymi metodami i sposobami dązono, dązy sie to globalizacji oraz tworzenia rzadu światowego?

D 0

dzik18

Użytkownik
Darius nie czytam gazet. Słowa Daviesa wyczytałem jak większość informacji z internetu. Więc nie czytam gazet i nie oglądam TV. Więc proszę mi nie mów, że przeczę sam sobie

Teraz kilka słów do Aertsa. Wiem jakie to forum i co się tutaj robi, że obstawia się mecze i wydarzenia sportowe. Nie mam obsesji na punkcie pana Kaczyńskiego. Oj nie! Jeszcze by tego brakowało. Ale cóż. Twierdzę jednoznacznie jak Darius, że pan Tusk powinien podać się do dymisji wraz z całym rządem ale nie powinno to się odbywać na zasadzie zemsty PiS bo tak by to wyglądało jakby wygrali oni wybory. Druga sprawa, przeczytałem raport Macierewicza i tylko z tezą odpowiedzialności polskiego rządu za przygotowanie wizyty i wszystkiemu co było po się zgadzam- to oni biorą za to odpowiedzialność. Nie uznaje jednak tezy raportu, że winnym &quot;zamachu&quot; jest pan Tusk i że prowadził jakąś grę z Putinem (wstrętne słowa).
Jeszcze jedno mało słówko Aerts. Nie jestem chory jak uznajesz, bo za takiego mnie bierzesz i tak to niestety widzę że odbierasz. Powiem inaczej, mam inne zdanie niż ludzie z PiS na temat tego co się tam stało i chyba dlatego jestem chory? Tak?

tomasz220289 135

tomasz220289

Użytkownik
dzik18 wiec porozmawiajmy jeszcze po prezydencie. Wiesz że dziadek Prezydenta Komorowskiego Osip Szczynukowicz, jak i ojciec Zygmunt Komorowski działali zawsze na szkodę Państwa Polskiego, pierwszy walcząc w 1920r przeciwko Polsce, drugi będąc oficerem LWP przyczynił się do mordowania żołnierzy AK na Podlasiu, był także sowieckim agentem. Obecna zona gubernatora Polski Anna pochodzi z rodziny UB. Rodzice &quot;Komorowskiej&quot; zmieniali 3 razy nazwisko najpierw matka nazywała się Hanna Rojer później zmieniła na Józefa Deptuła a gdy Anna miała 2 lata zmienili nazwisko na Dembowscy - pracowali czynnie w PZPR byli rosyjskimi szpiegami, jeśli tak to dlaczego nie piętnuje się kłamstw, które serwował Komorowski podczas kampanii wybiorczej??? Dlaczego temat odszedł w zapomnienie ???
Przecież okłamał cały naród o jego rzekomym szlacheckim pochodzeniu, pamiętacie jak szczycił się herbem ??? Kto z Polaków wie, że dziadkowi Bronisława Komorowskiego udało się zbiec z polskiej niewoli ( do której trafił po bitwie pod Niemnem w 1920r- zachowała się jego kartoteka jeńca wojennego ) i schronił się na Litwie w Kowaliszkach u polskiej szlachty o nazwisku Komorowscy. Właściciele majątku wkrótce zginęli z rąk Rosjan do których miał pretensje mieszkający u nich Osip Szczynukowicz dziadek obecnego prezydenta skarżąc Komorowskich o sprzyjanie Polakom. Tam w roku 1925 narodził się Zygmunt Leon Komorowski, ojciec Bronisława Marii, kto o tym wie ?? Dlaczego po ujawnieniu kłamstw o rzekomym tytule szlacheckim i herbie rodzinnym szybko te informacje znikły z oficjalnej strony Komorowskiego ?? Dlaczego dziś Prezydent, któremu najbardziej powinno zależeć na wyjaśnieniu tragedii w Smoleńsku powtarza kłamstwa MAK&#39;u, obarcza winą polskich pilotów wytykając im szkolne błędy a nowe ustalenia wybitnych specjalistów i prof. Biniendy, dr Nowaczyka czy inż. Szuladzińskiego i ich samych nazywa &quot; egzotycznymi naukowcami&quot; i wyśmiewa ich szanowany na całym świecie dorobek naukowy i ceniony profesjonalizm. Kto z Polaków wie, że Komorowski zna się prywatnie z wieloma oficerami GRU ( radzieckie służb specjalne ) kto z Was wie o tajemniczych jego spotkaniach na terenie Rosji i Armenii czy nawet Szwajcarii z przedstawicielami GRU i FSB oraz właścicielem zakładów w Samarze remontujących przed zamachem prezydenckiego tupolewa, czy sam fakt, że o tych spotkaniach nie została poinformowana opinia publiczna nie daje Wam nic do myślenia??? Prawda jest taka, Polska jest naszpikowana rosyjskimi agentami i osobami, które są zależne od Kremla, media w Polsce jakie wiemy nie są polskie, czyli sprzyjające obecnej władzy i Prezydentowi Te media ( jakie widać i słychać) zostały stworzone i finansowane pod koniec lat osiemdziesiątych przez służby specjalne PRL którymi oficerami prowadzącymi byli tajni agenci KGB..

D 0

dzik18

Użytkownik
Wracając jeszcze do mojego stwierdzenia &quot;historyjka o Kursku. Znam historię która rozegrała się wtedy na morzu i rzekomym wypadku. Jednak sformułowania &quot;historyjka&quot; użyłem w kontekście Smoleńska bo nie wierzę w to, że Polacy mieliby posłużyć jako zadość uczynienie dla Ruskich od USA.

Co do prezydenta Komorowskiego i obecnej władzy. Wielu ludzi obecnego systemu, który niczym nie odbiega od PRL wstydzi się swojej przeszłości jak choćby teczek SB. Do dziś zastanawiam się co stało się z teczkami Lecha Wałęsy i dlaczego wyparowały z IPN na początku lat 90.

Widzisz Tomasz jednak to, że w Rosji był remontowany samolot to nikogo jeszcze nie rusza, bo to radziecka konstrukcja więc Rosjanie hipotetycznie się na niej znali. Jednak jeżeli chodzi o remont tego samolotu zastanawia mnie fakt, że w 2009 roku tuż po oddaniu nam tego samolotu powiesił się człowiek odpowiedzialny w Polsce za Tu-154M.
Jest jeszcze kilka ciekawszych samobójstw jak choćby ostatnie, gdzie polski generał popełnił samobójstwo strzelając sobie w głowę trzy razy.
Ja choć nie wierzę w teorię zamachu to mam swoje wątpliwości. Za dużo jest niedopowiedzeń. A już absolutnym skandalem jest obarczenie pilotów tego samolotu winą przez pana Komorowskiego.....

tomasz220289 135

tomasz220289

Użytkownik
Wracając jeszcze do mojego stwierdzenia &quot;historyjka o Kursku. Znam historię która rozegrała się wtedy na morzu i rzekomym wypadku. Jednak sformułowania &quot;historyjka&quot; użyłem w kontekście Smoleńska bo nie wierzę w to, że Polacy mieliby posłużyć jako zadość uczynienie dla Ruskich od USA.
Co do prezydenta Komorowskiego i obecnej władzy. Wielu ludzi obecnego systemu, który niczym nie odbiega od PRL wstydzi się swojej przeszłości jak choćby teczek SB. Do dziś zastanawiam się co stało się z teczkami Lecha Wałęsy i dlaczego wyparowały z IPN na początku lat 90.
Widzisz Tomasz jednak to, że w Rosji był remontowany samolot to nikogo jeszcze nie rusza, bo to radziecka konstrukcja więc Rosjanie hipotetycznie się na niej znali. Jednak jeżeli chodzi o remont tego samolotu zastanawia mnie fakt, że w 2009 roku tuż po oddaniu nam tego samolotu powiesił się człowiek odpowiedzialny w Polsce za Tu-154M.
Jest jeszcze kilka ciekawszych samobójstw jak choćby ostatnie, gdzie polski generał popełnił samobójstwo strzelając sobie w głowę trzy razy.
Ja choć nie wierzę w teorię zamachu to mam swoje wątpliwości. Za dużo jest niedopowiedzeń. A już absolutnym skandalem jest obarczenie pilotów tego samolotu winą przez pana Komorowskiego.....
Michniewicz ?

D 0

dzik18

Użytkownik
Zdaje się, że tak....
Cała ta obecna władza i wszyscy w Sejmie napełniają mnie obrzydzeniem, ale nie wierzę w to, że ludzie sami sobie strzelają w głowę lub wieszają się, nie wierzę np. że potrafiłby się zastrzelić generał Wojska Polskiego.....

W latach 90 ginie premier kraju, kilka lat później komendant główny policji jest zabijany a policjanci nie stawiają za punkt honoru odnalezienie zabójcy szefa. Po kilku latach ginie syn jednego z bogatszych ludzi w Polsce: Olewnika. Później strzela sobie w głowę Barbara Blida. Jakiś czas temu były minister rolnictwa. Ten kraj jest nienormalny bo każdy kto coś wie o tym kraju i chce normalności jest zabijany przez seryjnego samobójcę.

aerts 78

aerts

Użytkownik
To może jakieś argumenty drugiej strony.
Rzygam Smoleńskiem
Chcę żyć w kraju normalnym, wolnym od smoleńskiego jadu. Tego oczekuję od polityków i mediów. Zasługuję na to i ja i reszta Polaków. Chcę, byśmy rozwiązywali realne problemy. Nawet jeśli jakaś grupa, kierując się własnymi fobiami i urojeniami, będzie tupać i krzyczeć. Niech tupią i krzyczą. Może w końcu im się znudzi. A jeśli nie, i chcą żyć w rzeczywistości wirtualnej, niech żyją. Ich problem. Powiedzmy to sobie jednak jasno i brutalnie, że ta grupa to mniejszość. Krzykliwa, ale mniejszość.

Mam w głębokim poważaniu to, czy wiozący polską delegację na katyńskie uroczystości samolot ściął skrzydłem brzozę, czy na odwrót - brzoza rozwaliła skrzydło samolotu, czy rozpylano sztuczną mgłę albo hel, czy tupolew wybuchł nad ziemią, czy pod ziemią, czy był na nim trotyl, semteks, czy nitrogliceryna. Nie interesuje mnie, czy Władimir Putin i Angela Merkel osobiście strzelali niedobitkom w głowy, czy też oboje kazali robić to Donaldowi Tuskowi. Rzygam Smoleńskiem.
[...]
Jakub Śpiewak
szef Fundacji Kidprotect.pl

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Dziennikarz Polsatu Jarosław Gugała w Radiu Tok FM:
&quot;Ta sprawa przez nasz cały dziennikarski stan od początku była relacjonowana koszmarnie. Emocjonalnie i nieprawdziwie. W sprawie katastrofy smoleńskiej nie robiliśmy swojej podstawowej dziennikarskiej roboty, która powinna polegać na tym, że przy pomocy racjonalnych metod i instrumentów dochodzimy do prawdy i tę prawdę przedstawiamy (...) Myśmy przez ponad dwa lata podtykali mikrofon każdemu idiocie, który się chciał na ten temat wypróżniać. Nie weryfikowaliśmy tych wszystkich wypowiedzi. Tworzyliśmy gigantyczny chaos. Dlaczego to czyniliśmy? Z upadlającej chęci zysku i z głupoty. Bezrefleksyjnie. Doprowadziliśmy do sytuacji, że mamy nad nami chmurę kompletnie zdezorientowanych ludzi, których myśmy zdezorientowali. Oni w nic już nie wierzą, a nas nienawidzą. Jak polityków. Uważają, że bawimy się między sobą w jakąś dziwną gierkę.&quot;
Coś tam powoli do nich dociera...
Krzysztof Bosak | MIKROBLOG

D 0

dzik18

Użytkownik
Aertes i Maciej macie rację, dziś Polska chce rozmawiać na inne tematy. Dziś ważne są sprawy gospodarcze, ekonomiczne i obywatelskie. Jednak politycy zamiast się nimi zajmować zajmują się jeżdżeniem jednych po drugich. To niestety tyczy się od prawa do lewa w naszej scenie politycznej. Dziś już wielu nie chce słuchać rozmów o Smoleńsku praktycznie codziennie, ludzie są tym tematem już znudzeni. Dziś trzeba rozmawiać na inne tematy. Smoleńska nie zapomnieć, pamiętać ale obudzić się i zająć się wreszcie Polską.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Wydaje mi się, że dziś można się zając sprawami bieżącymi i jednocześnie w tym samym czasie przeprowadzić rzetelną analizę przyczyn katastrofy smoleńskiej.

Jeśli chodzi o inne tematy, to nie ma mowy na debatę gospodarczą, o służbie zdrowie, bezrobociu bo dominujące ośrodki opinii publicznej nie pozwolą na wytykania błędów, zaniechań jedynej słusznej partii. PO rządzi tyle czasu, że trudno byłoby skierować odpowiedzialność na innych i tym samym inne tematy się wypaliły.

aerts 78

aerts

Użytkownik
Aertes i Maciej macie rację, dziś Polska chce rozmawiać na inne tematy. Dziś ważne są sprawy gospodarcze, ekonomiczne i obywatelskie. Jednak politycy zamiast się nimi zajmować zajmują się jeżdżeniem jednych po drugich. To niestety tyczy się od prawa do lewa w naszej scenie politycznej. Dziś już wielu nie chce słuchać rozmów o Smoleńsku praktycznie codziennie, ludzie są tym tematem już znudzeni. Dziś trzeba rozmawiać na inne tematy. Smoleńska nie zapomnieć, pamiętać ale obudzić się i zająć się wreszcie Polską.
Chyba nie bardzo zrozumiałeś nasze intencje.
Od rządzenia jest rząd i tylko rząd, nie można zrzucać odpowiedzialności za nieróbstwo Tuska i jego zderzaków na wszystkich innych, chociaż może lepsze nieróbstwo niż jakieś działania skoro ta ekipa poza podnoszeniem podatków, ograniczaniem wolności i hamowaniem gospodarki przy jednoczesnym mnożeniu urzędników nie zrobiła nic żeby walczyć z bezrobociem czy spadkiem dynamiki wzrostu PKB.
Ale do sedna, te wszystkie sprawy nie zwalniają &quot;Państwa&quot; od jednoczesnego zbadania i wyjaśnienia w 100% przyczyn i wszystkich okoliczności katastrofy w której przypominam, że poza(nielubianym w pewnych kręgach Prezydentem) zginęło całe dowództwo sił zbrojnych tego kraju. Nie bardzo rozumiem jak można mieć to w dupie i udawać, że się nie widzi co w tej sprawie się dzieje. Jak w Kambodży spadnie samolot z transportem bananów to jest to dokładniej badane niż kurw* tutaj.
Więc proszę nie pierdoli* że są ważniejsze sprawy, bo to jest całość, nie można zbudować zamku bez fundamentów, jeżeli ktoś nie rozumiem czym są fundamenty w przypadku Państwa to może co najwyżej nazywać się tubylcem a nie obywatelem i nie ma znaczenia czy na końcu dojdziemy do pancernej brzozy czy zamachu, ważne żeby skończyć z ośmieszaniem nas przez ludzi władzy bez jaj, może tubylcom jest to obojętne ale są tez inni.

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
te wszystkie sprawy nie zwalniają &quot;Państwa&quot; od jednoczesnego zbadania i wyjaśnienia w 100% przyczyn i wszystkich okoliczności katastrofy w której przypominam, że poza(nielubianym w pewnych kręgach Prezydentem) zginęło całe dowództwo sił zbrojnych tego kraju.
Wielu ludzi nie widzi tak naprawdę kto w tej katastrofie zginął- nie zginął tam nielubiany przez wielu prezydent a główny krytyk(a może i jedyny) w Europie Zachodzniej Kremla. Człowiek który nie zapominał o historii i wyciągał z niej wnioski. Zginęło wielu ludzi którzy byli symbolami walki z ZSRR jak prezydent Kaczorowski czy też ludźmi którzy nie chcieli iść na ustępstwa wobec Rosji w obecnej polityce.Kolega napisał też o śmierci dużej liczby wysoko postawionych wojskowych- jak wiadomo żeby mieć pełną władze w państwie wojsko koniecznie musi być po naszej stronie.

Jak już wspomniałem o ZSRR to powiem tylko że Putin uważa rozpad tego mocarstwa za najgorsze co spotkało Rosje a jeśli ktoś chce szukać analogi to przykładowo Stalin nie dyskutował z tymi którzy krytykowali czy to jego czy też to co robi tylko...

Nie bardzo rozumiem jak można mieć to w dupie i udawać, że się nie widzi co w tej sprawie się dzieje.
Przecież wiadomo że to co wyczynia nasz rząd to jest jedno wielkie g... Prywatna osoba potrafi teraz udowodnić że jednak był jakiś trotyl no to przepraszam.A takie badania wcale nie są jakieś trudne, długie itd. jak to nam próbują wciskać niby eksperci w TV. Apropo to ciekawe dlaczego Rosjanie tak zabiegali aby lot TU nie był uznany za lot wojskowy skoro nim był?? Wystarczy poczytać jaka wtedy obowiązuje procedura i już można sie domyślać że coś tu musi być nie tak bo to co teraz mamy to chyba procedura radziecka. Ponadto ten seryjny samobójca to przypadek?

ZASTANÓWCIE się troche ludzie bo czerwoni nas sprzedadzą czerwonym bo lewackich partii coraz wiecej SLD,Palikot,PSL i PO- i to nie jest lewica oparta na tym co głosiło PPS i piłsudczycy

D 0

dzik18

Użytkownik
Aertes dla mnie ważne jest co stało się wtedy 10 kwietnia 2010 roku. Jednak nie można winić za to tylko jednych ludzi czyt. partii. To co stało się 10 kwietnia to lata zaniedbań od rządów SLD, AWS, z powrotem SLD, później PiS a teraz PO. Ktoś powiedział ostatnio, że potrzeba nam komisji międzynarodowej w sprawie katastrofy w Smoleńsku. Okej niech będzie, ale to będzie gwóźdź do trumny wszystkich ludzi w polskim sejmie......
Wiadomo, że ta sprawa przez obecnie rządzących nie będzie wyjaśniona do końca. Dziś żyje w przekonaniu, że PRL się nie skończył a jedyną słuszną drogą jest droga PO. Podzieliłem się ostatnio opinią nt. raportu Macierewicza w klasie i o mało nie zostałem spalony na stosie. Nie rozumiem dlaczego ludzie jednak są tak ślepo posłuszni propagandzie. Oczywiście łykną, że mamy wyższe PKB, wzrost gospodarczy itp.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Szokujące wyniki ekshumacji: Kolejna pomyłka z ciałami ofiar katastrofy smoleńskiej!

Jak informuje RMF FM, ciała dwóch duchownych - ofiar katastrofy smoleńskiej, ekshumowanych ponad tydzień temu - zostały pochowane w niewłaściwych grobach. Potwierdziły to badania genetyczne wykonane w Bydgoszczy i Wrocławiu. Prokuratura wciąż czeka na wyniki badań posekcyjnych.
- Najprawdopodobniej, pomimo prawidłowej identyfikacji przeprowadzonej przez rodzinę, ciała zostały błędnie oznaczone przez stronę rosyjską w toku ich czynności w moskiewskim instytucie medycyny sądowej - tłumaczyła prokuratura.
Oficjalnie jednak nie ujawniono danych ekshumowanych ofiar.
Ostateczne wnioski na temat powodów złożenia ciał w niewłaściwych grobach będzie można sformułować - jak zaznaczyła dzisiaj prokuratura - po wpłynięciu całościowych badań sekcyjnych dokonanych po ekshumacjach. Ich wyniki będą dostępne w ciągu trzech lub czterech miesięcy.
Ekshumacje przeprowadzono 12 listopada. Jedna z ofiar pochowana była w Świątyni Opatrzności Bożej w Warszawie, zaś druga - na cmentarzu w warszawskich Pyrach.
Wszędzie dłuższe teksty, to cytuję z Frondy. Nie liczyłem ile już było pomyłek, ale jak tak dalej pójdzie to kto wie, może wszyscy leżą w niewłaściwych grobach.

Do góry Bottom