Swiat jest pelen takich absurdow jak to ze bandyta wlamujac sie do Twojego mieszkania ma wieksze prawa niz Ty (sadzac po wielu wyrokach w sprawie samoobrony). Tak wiem ze to nie ma nic do rzeczy tej wielkiej katastrofy ale tylko uzmyslawia ze istnieja rzeczy ktore sa absurdalne. Rosjanie wiele razy pokazywali jak sa bezwzglednym i "demokartycznym" narodem. Mowie tu o tych ktorzy zasiadaja za sterami panstwa. Jako narod na pewno nie roznia sie od nas. Zaloba Rosjan na pewno jest szczera. Sam mam przyjemnosc znac paru i pracowalemi bede pracowac w tym roku nawet i szanujemy sie i bardzo lubimy nawzajem. Ale polityka to jest zupelnie inna bajka, szarzy obywatele moga... w sumie no co moga, pisac tylko bzdety na forum jak ja czy Ty, ktore tylko zaspokaja chec wyrazenia swojego JA, a te zdanie z prawdopodobienstwem 99,9999% nigdy nie bedzie mialo znaczenia w losach swiata, tak samo jak prawda co do wielu wydarzen jest tylko dla nielicznych.....Nie wyrażasz swojego zdania tylko snujesz bezpodstawne oskarżenia w stronę Rosji. Inna sprawa to ich wypieranie się historii, a inna dzisiejsza katastrofa. Nie można nikogo oskarżać nie mając żadnych dowodów - podstawa demokratycznego państwa.
po tym co napisalem dobrze wiesz ze w to wierze, a zadaniem polityki jest sprawienie to, aby takie rzeczy wydawaly sie wlasnie nieprawdopodobneOczywiście. Z historii znamy wiele przykładów Rosyjskiej bezwzględności, kłamstw itd. Ale nie wierzę, że w XXI wieku, w cywilizowanym kraju, którego premier przed paroma dniami pierwszy raz zdobył się na gest (po 70 latach !!) przepraszając za ową zbrodnię doszłoby do "kontrolowanej" katastrofy, Ty w to wierzysz?
Przecież wielu, którzy wypowiadają się o tej tragedii i określają jej rozmiar jako niespotykany w dziajach Polski, podkreślają iż trzeba oddzielnie traktować II wojne światową. Tutaj chodzi o katastrofę w czasach pokoju. Nie wiem gdzie ty widzisz stawianie tej tragedii powyżej koszmaru wojennego.(...)
Ale jedna rzecz w tym wszystkim mnie razi... i to bardzo... wg większości mediów to największa katastrofa w dziejach naszego narodu. Ktoś chce wmówić że to co się wczoraj wydarzyło jest tragiczniejsze od 2 wojny? Ktoś chce porównać strate około 100 osób do śmierci prawie 6 mln naszych obywateli? I to nie w katastrofie tylko w większości brutalnie zamordowanych? Gdzie na oczach dzieci zabierano im matki ojców i najzwyczajniej rozstrzelano? Chce wcisnąć że łzy mojej babci na wspomnienie o rozstrzelaniu jej połowy rodziny za to że broniła kraju mają być łagodniejszym przeżyciem niż teraz strata tej garstki ludzi? Ja rozumiem że to ważni ludzie. Że to grono decyzyjne w naszym kraju. Że to ludzie którzy nas reprezentują w świecie. I wiem że ich rodziny czują teraz coś nieopisanego... ale nie wolno tego porównywać z cierpieniem milionów Polaków, które jest żywe do dziś! Milionów Polaków... Pomijam już zniszczenia materialne wojny a one też były drastyczne i jeszcze bardziej zwiększyłyby dysproporcje....
dzisiejsze porównania z tv?Przecież wielu, którzy wypowiadają się o tej tragedii i określają jej rozmiar jako niespotykany w dziajach Polski, podkreślają iż trzeba oddzielnie traktować II wojne światową. Tutaj chodzi o katastrofę w czasach pokoju. Nie wiem gdzie ty widzisz stawianie tej tragedii powyżej koszmaru wojennego.
Nie ma szans na taką opcję, 1 dzień to spoko, podobnie jak po śmierci JP II, ale na zawsze nie widze takiej opcji:razz:Niech nas niedzieli że kibicujemy innym klubom, bo to tylko niewiele warty sport. Nie kłóćmy się tylko dlatego, że mamy inne poglądy na temat piłki.... Podajmy sobie wszyscy ręce...
akurat to było w audycji radiowej polskiego radia. jadłem śniadanie i jakaś kobieta śmiała zestawiać te wydarzenia i porównywać pod wyżej opisanym kątem. Ale w tv (tvp info) wczoraj było wyraźnie mówione "ogrom tragedii przerasta przeżycia 2 wojny światowej". Oczy mam kiepskie ale uszy bardzo dobre. Nie przesłyszałem się i nie przekręciłem.Ktoś bezpośrednio powiedział, iż ta katastrofa była większą tragedią niż II ws?? Kto? Ja tylko widzę i słyszę, jak co jakiś czas podkreślane jest, że chodzi o czas POKOJU.
powiem tyle, pod względem śmierci inteligencji ,kwiatu polskiej elit ,w tym samy czasie, to owszem przerasta.akurat to było w audycji radiowej polskiego radia. jadłem śniadanie i jakiś babsztyl śmiał zestawiać te wydarzenia i porównywać pod wyżej opisanym kątem. Ale w tv (tvp info) wczoraj było wyraźnie mówione "ogrom tragedii przerasta przeżycia 2 wojny światowej". Oczy mam kiepskie ale uszy bardzo dobre. Nie przesłyszałem się i nie przekręciłem
Tego typu stwierdzenia musi głosić ktoś niepoważny. Nawet nie ma co zestawiać ze sobą tych wydarzeń, to są dwie różne płaszczyzny.akurat to było w audycji radiowej polskiego radia. jadłem śniadanie i jakiś babsztyl śmiał zestawiać te wydarzenia i porównywać pod wyżej opisanym kątem. Ale w tv (tvp info) wczoraj było wyraźnie mówione "ogrom tragedii przerasta przeżycia 2 wojny światowej". Oczy mam kiepskie ale uszy bardzo dobre. Nie przesłyszałem się i nie przekręciłem