>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Trading na BF sposobem na życie

M 46

metalista

Użytkownik
Podsumowanie stycznia
W minionym okresie dało się zauważyć odpływ środków z giełdy, a dodatkowo niewielka ilość spotkań znacząco utrudniała handel.
Handel przebiegał niemal wyłącznie na Cs-ach, ale coraz częściej gram też na o/u 2,5. Kilka razy przy użyciu Geek&#39;sa próbowałem tez skalpować w czasie meczu &quot;in play&quot;, ale póki co nie mam tutaj zbyt wielkich osiągnięć.
Wynik osiągnięty w styczniu dobrze wpisuje się w średnią z poprzednich miesięcy. Bez zbędnego ryzyka ugrałem 30% budżetu, czyli 385 euro.

M 46

metalista

Użytkownik
Na dziś polecam mecz:
Reading - QPR Back 0-0 po kursie 11 za 200 euro Kurs na gości i under spada, zatem można liczyć na załapanie jednego ticku na wyniku 0-0.

M 46

metalista

Użytkownik
Szybki trading na 2 godz. przed meczem, tez może dac zarobić. Mało tego, udało się powtorzyć transkację ze stawką 100euro. Zysk na poziomie 13,4 euro bardzo mnie cieszy:razz:

M 46

metalista

Użytkownik
Wczoraj po raz pierwszy zacząłem handlować na koniach i muszę powiedzieć, że poszło nieźle. Operowałem stawką 10e, i póki co będe się jej trzymał. Handel na gonitwach jest bardzo trudny i zapewne nauka zajmie mi wiele miesięcy, a początki na pewno będą minusowe.:? Kursy zmieniają się w ciągu 1 sek o kilka ticków i cięzko się polapać w trendzie.

Na piłce bede dalej handlował, bo w jakis sposó musze zarobić na nauke gonitw :;/: Na szczęscie na youtube jest dużo fimow a i w necie mozna trafic na pokazy handlu na koniach po polsku, wiec jestem dobrej mysli.

M 46

metalista

Użytkownik

Tak wygląda, podsumowanie za ostatnie 10 dni - wygląda dość mizernie jak na moje ambicje, ale ważne, że do przodu:]
Dziś nic już nie zagram, bo bede oglądał pokaz tradingu live, ale na jutro albo niedziele postaram się wrzucić jakąs propozycje.

M 46

metalista

Użytkownik
Na dziś proponuje:
Koln - Mainz - Back 0-0 po kursie 12,0 za 100e. Obie ekipy pochodzą z ligi overowej, ale ostatnio wiedzie im się przeciętnie. Liczę, że uda się zrobić choć jeden tick.

M 46

metalista

Użytkownik
Musiałem wyjść na godz. przed meczem stąd udało mi się złapać tylko jeden tick. Z tego co wiem mozna było łapac nawet na kursie 10,5 więc trochę żałuje. Najważniejsze, że zysk jest i to bez ryzyka :grin:

K 3

kutrzeba

Użytkownik
Witam
sam niedawno zacząłem przygodę z tradingiem
Ciekawi mnie co robisz jak kurs zmienia się nie po twojej myśli,
Czy od razu sprzedajesz minimalizując straty czy czekasz na spadek jednocześnie dokupując zakłady?

Ps. Mógł byś częściej podawać swoje typy pomogło by to początkującym takim jak ja ????

M 46

metalista

Użytkownik
@Kutrzeba
Od razu tne, nigdy nie dokupuję, bo kot mi zagwarantuje, że kurs sie odbije i zacznie spadac?
Na dziś proponuję:
Arsenal - Barcelona Back 3-3 po kursie 60 za 100e. Obie ekipy overowe i w 65% kończą swoje mecze overami. Liczę, że uda mi się sprzedać tick niżej.

M 0

murzyn_

Użytkownik
Małe pytanko. Grasz dziś Ars-Bar back 3:3 po kursie 60 za 100E. Żeby być na + musisz zagrać LAY po kursie max. 55. Gdy wpisuję w potencjalną wygraną 100, stawka okazuje się być kosmicznie wysoka, na jakiej podstawie to działa? Mam nadzieje, że zrozumiesz o co mi chodzi :p Nie wiedziałem jak przedstawić problem.

M 46

metalista

Użytkownik
@murzyn
Nie muszę mieć takiej sumy, bo wcześniej zagrałem po kursie 60 na BACK i giełda o tym &quot;pamięta&quot;. Dzięki temu nie mając nic na koncie mogę zagrać kontrę.
Wczoraj wyszedłem na mecz i zapomniałem o screenie. Na Barcelonie udało się ugrać 10e. Oto screen z wczoraj:

matiaspl 3

matiaspl

Użytkownik
Jako, że zakochałem się w tradingu po kilkunasto godzinnej lektorze nie mogłem nie przeczytać od deski do deski Twojego tematu. Muszę przyznać, że jest dla mnie wielką inspiracją i będę tutaj zaglądał jak najczęściej. Od razu chciałbym zapytać o przelicznik na E. Wiesz może jaki jest? Wpłacam 100 zł i dostaję stałą ilość E czy zależne jest to od gospodarki i kursu E na giełdzie?
Na samym początku chciałem stawiać BACK i kontrować mecze pre play i czasami wejść in play, ale zauważyłem że podobne zyski można uzyskać bezpieczniej ustalając dokładny wynik przed meczem. Odnośnie kupowania dokładnego wyniku, jak wcześnie to robisz? Gdy pojawi się zakład czy może czekasz troszkę dłużej ? ????
I jeszcze jedno pytanko odnośnie wpłaty i bonusu 30E. W regulaminie pisze, że wpłata przez MB nie zalicza się do promocji, wiesz może ile się czeka i ile płaci za przelew kasy ze zwykłego konta bankowego na betfair?
Temat extra, wiele sie nauczyłem pochłaniając teorię,teraz czas na praktykę. Dziękuję

M 46

metalista

Użytkownik
Małe podsumowanie ostatnich 10 dni. Na giełdzie nie działo się zbyt wiele, a ja większość czasu oglądąlem filmy z handlu na YT i pokazy handlu Live. Tym niemniej udało się zrobić zysk na poziomie 142e. koniki póki co ujemnie, ale cały czas się uczę.

alowy 5

alowy

Użytkownik
Witaj. Również mocno się w to wkręcam powoli ale na razie tylko obserwuję. Może i głupie pytane zadam ale nigdzie nie zostało to napisane: co nazywasz &quot;tickiem&quot;? Czy jeśli kurs 11 spada do 10 tzn. że spadł o jeden &quot;tick&quot;? Czy może coś źle rozumiem?

K 66

kanarek

Użytkownik
Może ja ci odpowiem. Tick to róznica o jaką spadł/wzrósł kurs. Może wynosić, np. 1,02-1,01. A równie dobrze 55-&gt;50. Rozmiar ticków rosnie wraz z kursem, a wielkosc ticku ustala sama giełda. W twoim przykładzie jest róznica dwoch tickow, bo miedzy 11 a 10 jest jeszcze 10,5 ????
Wiecej możesz znaleźć np. na blogu betfair, blogu pitera webb.

Otrzymane punkty reputacji: +1
alowy 5

alowy

Użytkownik
Mam jeszcze jedno pytanie.
Przykład:
Gram back cs 0-0 Chelsea-Kopenhaga na dziś po kursie 9,8. Przypuśćmy że przed meczem spadnie do 9,6. Co to znaczy że sprzedaję ten zakład? Ja to rozumem tak, że skoro back spadło do 9,6 to lay musi wzrosnąć i &quot;sprzedaję&quot; to znaczy że gram lay za odpowiednią kwotę tak? Trochę do końca tego nie kumam ale jestem coraz bliżej. Proszę o pomoc. thx.

M 46

metalista

Użytkownik
@alowy
poczytaj ten temat i wszystko będziesz wiedział. Nie chce mi się po raz kolejny tego tłumaczyć. Albo luknij na ten blog betfair co kanarek ci polecał. Tam jest dział edukacja.
Przepraszam, że dziś nie podałem typów, ale wróciłem dośc późno do domu i nie miałem za bardzo głowy ku temu.

Jak widzicie udało się zarobić 42e, więc dzień można uznać za udany.

M 46

metalista

Użytkownik
Widać, bo wystawiasz ten kurs i czeka on na osoby, które zechcą go kupić. Te cyferki pod kursai to właśnie suma gotowki, która czeka na nabywcę ????

To screen z dziś, abyście nie pomyśleli że zawsze jest do przodu. Są też dni minusowe, ale w końcowym rozrachunku i tak można ładnie na tym wyjść.

Do góry Bottom