>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Trading na BF sposobem na życie

P 0

probmw

Użytkownik
@metalista
Widze ze bardzo dobrze Ci idzie trading pre play mam nadzieje, że i w tym roku nie stracisz swojego kapitału. Od dłuższego czasu przyglądam się Twoim sukcesom na tym forum i musze pogratulować. Mam prośbe pokazuj sie tu nam ze swoimi screenami aby każdy mógł uwierzyć w to że na tradingu mozna zarabiąć. Jeśli jednak straciles caly kapital tez prosiłbym o taka informację kążdy popełnia błedy więc i Ty możesz. Czekam na kolejne screeny i analizy Twojego handlowania. Powodzenia!

M 46

metalista

Użytkownik
@probmw
Strata całego kapitału jest charakterystyczna dla bukmacherki. Przy handlu &quot;pre play&quot; jest to ciężkie zadanie, bo nie wchodzimy w mecz ???? Oczywiście zdarza się brak prądu czy netu, ale na takie ewentulaności jestem przygotowany. Myśle, że moje screeny z ostatnich miesięcy udowadniają, że jesli ktoś trzyma sie zasad, to może co miesiąc generować zyski. Jeśli nawet zdaezyloby mi sie stracic kapitał, to bedzie to tylko i wyłacznie konsekwencja złamania moich reguł.
Obecnie mniej pisze, bo mamy sezon ogorkowy - ligi odpoczywają. Czytam też o &quot;systemie Maria&quot; co prawada odnosi sie do koni, ale jego założenia można przeniesc na pilkę - tak mysle. Jeśli ktoś nie zna tego systemu niech sobie wygugla, bo cięzko mi jasno i tresciwie opisac jego założenia.
Na weekend na pewno podam jakiś typ

_sony_ 41

_sony_

Użytkownik
Widze, ze tez w miare normalna kase wyciagasz. Ja mialem w grudniu 217 funtow do przodu plus drugie tyle z zakladow akumulowanych, czyli ponad 400 funtow. Inaczej gram, ale tez mam minimalne ryzyko straty ????

M 46

metalista

Użytkownik
Wczoraj wyczytałem, że zawodników FC Koln zaatakowała świńska grypa i na niedzielnie spoktanie z Kaiserslautern na pewno wyjdą zdziesiątkowani. Póki co grypa rozłożyła 4 zawodników, którzy mogliby wybiec w pierwszej &quot;11&quot;. Oni na pewno nie zagrają, a jest szansa, że do niedzieli jeszcze ktoś odpadnie :cool: Pisze aż 2 dni wcześniej bo może więcej osób skorzysta!
Kaiserslautern - Koln - back Kaiserslautern za 200e po kursie 2,02

M 46

metalista

Użytkownik

Mecz dopiero jutro, ale ja już zrobiłem kontre na kursie 1,92 i zainkasowałem 12 euro. Jak widzicie dobre i szybkie info to jedna z podstaw handlu na gieldzie. Ja korzystam z nastepujących stron:
- http://www.sportinglife.com/football/news/ - dużo newsów i w miarę dobra baza info o ligach brytyjskich
- kontuzje.info - nowy serwis, wyczytałem o nim na forum, a info Koln widzialem własnie u nich. Mam nadzieje, że będzie sie rozwijal.

P 0

probmw

Użytkownik
@metalista
Mam pytanko do Ciebie jeszcze.. poniewaz nie jestenm nowym jesli chodzi o tarding.. tez zarabialem ale male kwoty rzedu 2 , 3 € . Denerwowoalo mnie to strasznie... Teraz chce zacząc handlowac wiekszymi stawkami rzedu 1000 € Tak by moj zysk dzienny wyniósl minimum 20 € Problem pojawia sie teraz bo aby grac za takie stawki trzeba czekac az ktos przyjmie moj zaklad ze strony lay gdy gram np back poniewazn zazwyczaj suma pieniedzy na ten zaklad jest rzedu 300 € przy kursie np 4,5 . Inaczej sprawa wyglada gdy gramy na rynkach faworyta na gospodarzy z kursem ponizej 2.0 wtedy suma jest osiągalna. Pytanie moje brzmi: Czy wg Ciebie warto inwestowac w tych faworytow? Czy podzielic ta kwote 1000€ inwestycji dziennie np na mniejszy po 300 € tak by osiagnac ten sam zysk. Jesli chodzi o mnie do tej pory skupialem sie na faworytach ze kurs bedzie spadal wspomagalem sie stronkami typu oddsportal ale nie tylko. Powiedz co o tym myślisz może innym też sie to przyda z góry dzieki.

pupinho 37

pupinho

Użytkownik
Super swietnie grasz! Pisales jakies poradniki? Jesli tak to podrzuc link, z pewnoscia bylby przydatny. Juz dluzszy czas proboje rozgryzc giedle w takim stopniu jak Ty to robisz i nie potrafie ????

pupinho 37

pupinho

Użytkownik
Czekaj sory, nie przewertowalem tematu teraz widze ze on caly jest poradnikiem ????

Mam jeszcze tylko jedno konkretne i wydaje sie fundamentalne pytanie. Ciagle piszesz ze masz zysk ze spadkow kursu? Przciez gdy spada kurs to tracimy jak to jest? Do tej pory myslalem ze trzeba kupic taniej i sprzedac drozej - odpowiednio kupic mniejszy sprzedac wiekszy i tak gram wiec nie rozumiem stwierdzenia &#39; przed meczem kurs spada wiec robie greena&#39; ? Czy chodzi o to ze kupujesz back wyzszy kurs i czekasz az spadnie lay?

_sony_ 41

_sony_

Użytkownik
To sie wydaje chyba logiczne. Jak lapiesz ten kurs spadajacy, to odkupujesz po drugiej stronie kurs wyzszy. Logiczne i proste. Nad czym tu dumac i smiecic ????
Zreszta jesli jestes w stanie przewidziec jakakolwiek zmiane kursu, to masz greena. Period ????

M 46

metalista

Użytkownik
Mam jeszcze tylko jedno konkretne i wydaje sie fundamentalne pytanie. Ciagle piszesz ze masz zysk ze spadkow kursu? Przciez gdy spada kurs to tracimy jak to jest? Do tej pory myslalem ze trzeba kupic taniej i sprzedac drozej - ?
Przykład łopatologiczny NR 1:
Otwarto budke z warzywami i kupiłeś arbuza po 5zł Jest popyt więc własciciel podniósł cene do 10zł za arbuza i ludzie dalej kupują... Postanawia więc podnieść cenę do 15zł - teraz chętnych jest już mniej ale nadal są. Właściciel straganu jest tak zachłanny, że podnosi cene do 16zł za Arbuza - ludzie nie chcą już kupować, bo woleliby taniej. WTEDY do akcji wkraczasz ty, bo kupiłeś arbuza za 5zł i OTWIERASZ własne stoisko - z ceną 15zł.
Twój arbuz jest tanśzy więc od razu znajduje nabywce.... Kupiłeś za 5zł - sprzedałeś za 15zł - masz 10zł w kieszeni - proste?
Przykład NR2:
To, że kurs spada, nie znaczy, że traci na wartości, ale zyskuje - bo wynik staje sie bardziej prawdopodobny!! Kurs 1,90 jest bardziej prawdopodobny niż 2,20 - a czy to znaczy że stracił na wartości? No temu spadł bo był na niego popyt, a jesli kupiłes go po 2,20 to jesteś na wygranje pozycji. Panowie, nie myslcie po bukmachersku... :cool:
Aha, poszukuje osób które znają się na API - bo mam troche pomysłów odnośnie botów na betfair, a nie wiem jak je wcielic w życie :/

Otrzymane punkty reputacji: +2
pupinho 37

pupinho

Użytkownik
Podziwiam Cie mentalista ze tak otwarcie w kolo chcesz wsystkim pomoc ????

Ja mam jeszcze mnostwo pytan i na pewno zadam je, mam nadzieje ze Tobia jak bedziesz jeszcze za okolo 3 tygodnie bo wtedy wlasnie konczy sie sesja. Teraz nie chce zaczynac tego tematu bo nie moge sie nijak skupic na nauce, tylko ciagle mysle co i jak zagrac

P 0

pd86

Użytkownik
Witam ????
czy mógłbyś przestawić w jaki sposób dobierasz spotkanie i dany rynek? Czym się kierujesz decydując o grze na rynku wygra/ nie wygra, 0:0, O/U itd.
Pytam ponieważ nie łatwo znaleźć info. na temat w jaki sposób dobierać drużyny i w jaki rynek wejść.
Jeżeli znajdziesz chwilę to opisz proszę czym się kierować dobierając spotkanie.
Pozdrawiam.

M 46

metalista

Użytkownik
@pupinho i pd 86 - w profliu mam gg więc piszcie!
Na dziś pograłem sobie mecz:
Atletico - Real CS AU po kursie 5,2 za 200e - mam zamiar odsprzedać trochę niżej, jako że obydwie ekipy są overowe i grający mogą spodziewać się wielu goli.

M 46

metalista

Użytkownik
Dzisiaj udało się ugrać 13,20 euro - mimo że do meczu jeszcze pół godziny ja już moge cieszyc się zyskiem ???? Na tym własnie polega trading. Kupiłem zakład za 5,2 - sprzedałem po 5,0 i różnica zaowocowała zyskiem.

M 46

metalista

Użytkownik
Ostatnio na giełdzie wystepują awarie, wiec ze stawkami nie ma co szaleć... Na dziś zagrałem:
Milan - Cesena CS AU 4,7 back za 150e Mam nadzieje, że przed meczem uda sie sprzedać niżej i zanotować zysk.

M 46

metalista

Użytkownik

Zysk tylko 4,5 euro, bo na Milanie nastapiło bardzo nieprzyjemne wahnięcie kursów i trzeba było minimalizować zyski. Tak czy inaczej kurs potem powrócił na swoje miejsce, więc kto miał silne nerwy mógł zarobic dużo więcej.

M 46

metalista

Użytkownik
Na dziś zagrałem:
Blackpool- MU Back 0-3 po kursie 11,5 za 250euro. Kurs na gości i over spada. Liczę, że uda mi się na tym coś zarobić.

M 46

metalista

Użytkownik
Mecz za godzinę, ale jako że za chwilę wychodzę pozamykałem już pozycję i zanotowałem na tym rynku zysk 28,5 euro. Dzieki tradingowi mam zatem pewne pieniadze i nie musze sie martwić o koncowy wynik. Jeszcze lepsze jest to, że na innych rynkach też poszło mi nieźle i wynik dzienny jest ponad 2x lepszy niż ten osiągniety na MU.

M 46

metalista

Użytkownik
Jako, że ostatnio na giełdzie były dwie awarie a nastepna planowana jest na 31 stycznia - mam dla was kilka rad jak uniknąc straty środków podczas awarii:
1. Awarie Betfair

Najbardziej niebezpiecznym zjawiskiem jest niesygnalizowana awaria giełdy (w linkach jest strona gdzie Bf zgłasza planowane modernizacje) która dotyka przede wszystkim klientów zamieszkałych poza Wielką Brytanią. Betfair w takich sytuacjach umywa ręce i ograncza się tylko do anulowania zakładów przed wejściem &quot;in play&quot;. Co można zrobić?
1. Warto mieć zaufaną osobę w GB i w razie konieczności poprosić o zagranie kontry.
2. W zakłąde &quot;Mój profil&quot; w Moje konto jest indywidulany numer - tzw. TAN. Znając go dzwonimy do GB pod numer: 0844 871 5555 (U.K.) lub +44 208 834 8033 (all other countries) i prosimy o zagranie kontry. Jeszcze nie korzystałem z te drogi, ale jeśli ktoś ma doświadczenie niech się podzieli

3. Kontra na bet365 - warto mieć w pogotowiu troche grosza na MB
2. Brak netu

Tutaj sprawa jest prosta: albo komórka z dostępem do netu albo laptop z internetem od innego dostawcy. Ewentualnie dobry kolega

3. Brak prądu

Stosunowo najrzadziej spotykamy problem, aczkolwiek równie kłopotliwy jak poprzednie. Ratunkiem również jest laptop albo komórka z dostępem do neta.
Do końca stycznia raczej, wiele już nie zwojuje, bo dziś mam wyjazd na weekend a w pon ma byc ta modernizacja ;/ Ostatnio czytałem w necie o &quot;Lidze Traderów&quot; i od lutego mam zamiar zglebiac ten temat. Jednak nawet w lutym postaram sie czesto cos wrzucac na forum.

Do góry Bottom