>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Tenis ziemny - scotratez

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Fed Cup

Petra Kvitova - Jarmila Gajdosova - 1 (1,30) ✅
Pinnacle Sports

Jutro rozpoczynają się spotkania kobiece w pucharze Fed Cup, który jest traktowany bardzo różnie przez tenisistów. Niektórzy w nim walczą a niektórzy po prostu chcą zawody odbębnić. Jutrzejsza runda odbywa się w Czechach więc w typie skłaniam się na stronę P. Kvitovej. Nie bawię się w sety i nikomu tego nie polecam, ponieważ co potrafi zrobić Czeszka każdy średnio ogarnięty fan tenisa wie. Oglądałem Petre w Paryżu i jej gra rewelacyjnie nadal nie wygląda. Przegrała jednak z naprawdę dobrze dysponowaną rywalką która prezentowała się znakomicie w kontekście własnego podania, z którego zdobywała ogromną ilość punktów, rzekłbym nawet decydujących. Czeszkę charakteryzuje potężny return często porównywany przez wiele zawodniczek z returnem S. Williams, Nie wytrzymuje jednak ostatnio w ogóle dłuższych wymian. 4-5 odbić i siatka lub aut. Petra za wszelką cenę chce szybko skończyć do tego ma problemy z koncentracją. Tak było przynajmniej w Paryżu. Mimo wszystko typ na jej stronę uważam za rozsądny. Dlaczego? Czeszka gra u siebie, będzie więc presja aby zaprezentować się solidnie. Petra potrzebuje zwycięstw aby zbudować pewność siebie. P. Kvitova ma większe umiejętności od swojej rywalki która ostatnio przegrała w dwóch setach z Y. Wickmayer o której grze nawet nie chce się wypowiadać. Rywalka jest z pewnością kilka lotów gorsza od K. Mladenovic z którą przegrała P. Kvitova w Paryżu. Największym mankamentem Australijki jest podanie numer 2. Od dłuższego wygląda fatalnie. Dodatkowym argumentem na korzyść Czeszki jest nawierzchnia która powinna być bardziej korzystna dla Petry, która osiąga na niej dobre rezultaty. Australijka zupełnie nic nie gra natomiast w hali.

by ѕcøtrateɀ​

Otrzymane punkty reputacji: +2
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Doha (kwalifikacje)

Yulia Putinseva - Marta Domachowska - 1 (1,50)✅
Bet365

Młodziutka Kazaszka ma lepszą dyspozycję od Marty Domachowskiej. Yulia zajmuje co prawda 99 miejsce w rankingu ale niedawno ograła takie zawodniczki jak Bojana Jovanovsky ,K. Pliskova czy Ch. McHale. Pomimo młodego wieku ponieważ 18 lat ogrywa bardziej doświadczone zawodniczki. Z Marta Domachowską grała tylko raz w finale w 2011 roku w Samsun. Wówczas Yulia ograła w dwóch setach Polkę, a spotkanie odbyło się na hardzie. Dzisiaj ponownie się spotykają zawodniczki na hardzie. Polka od dłuższego czasu nie ma żadnych wyników, chyba większe zaangażowanie widać w jej sesji zdjęciowej w Playboyu niż w grze. Ostatnio uległa w Izraelu Rosjance z 331 miejsca w rankingu. No bez przesady.Polka rozegrała w tym roku dosłownie 3 spotkania w porównaniu do jej rywalki jest to bardzo mało. Kazaszka rozegrała już 3 turnieje, a to będzie jej 4. Tak jak napisałem wyżej jej wyniki wyglądają lepiej a Polka nie zachwyca już od długiego czasu i nie sądzą aby poradziła sobie z Yulią która pomimo młodego wieku jest bardziej ograna w tym roku i to nie z byle kim w przeciwieństwie do Domachowskiej.
by ѕcøtrateɀ​

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
ATP Rotterdam

Bernard Tomic - Grigor Dimitrov - 1 (1,76)⛔
Pinnacle Sports

Bardzo zdziwiła mnie ta linia na ten mecz. Pewnie się za mało na ATP znam, ale po ostatnich spotkaniach jakie miałem okazję oglądać w wykonaniu Australijczyka w Melbourne ciężko mi powiedzieć coś złego na tego chłopaka. Jest może trochę arogancki, zbyt pewny swoich umiejętności - ale to w tenisie nie przeszkadza. Prawda jest taka że razem z Rogerem Federerem rozegrali prawdziwy majstersztyk. Spotkanie odbywa się tym razem w hali w Rotterdamie. Grigor Dimitrov z kolei to cały czas niespełniony talent, niespełniony ponieważ już nie wiem ile razy słyszałem że będzie wielkim tenisistą, podobnie jak słyszałem to o Sabinie Lisicki. W obu przypadkach jak widać talent nie wystarczy aby wzbić się na wyżyny. Bułgar gra nierówno. W Melbourne poległ w pierwszej rundzie gładko w trzech setach z J. Benneteau. Później swoich sił próbował na hali w Chorwacjii w Zagrzebiu ale i tam szybko przegrał, ponieważ już w pierwszym meczu w dwóch setach z Ivo Karolovicem. Jedynie w Davis Cup na swoim terenie Bułgar ograł dwóch rywali z niższej półki. B. Tomic tymczasem w tym roku wszystko wygrywa. Jedyną porażkę odniósł z R. Federerem w tym roku. Należy jednak zauważyć że Australijczyk do tej pory grał tylko u siebie. Uważam jednak że nie powinien przegrać w tak dobrze obsadzonym turnieju już w pierwszej rundzie z G. Dimitrovem.
by ѕcøtrateɀ​

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Doha WTA

Tamira Paszek - Ana Ivanovic - 2 (1,45)✅
Unibet
Kursy na jutrzejsze Doha bardzo mozolnie rozstawiają bukmacherzy. Wybrałem kurs na Serbkę, ponieważ jutro opadnie co najmniej o 15%. Serbka ma o wiele więcej do zaoferowania na hardzie niż Austriaczka. Gdyby spotkanie odbywało się na trawie pewnie inaczej byśmy rozmawiali. Ana ma świetny forehand i mocny serwis. W Melbourne pokazała się z dobrej strony. Największym problemem Any Ivanovic jest standardowo główka. Nigdy nie wiadomo co się po niej spodziewać w poszczególnych setach więc odradzam kombinowanie na sety. Ana zrezygnowała z Fed Cupu dla Serbii z powodu odczuwania jeszcze bólów barka po turnieju Melbourne. Osobiście uważam że była to raczej zasłona dymna przed turniejem Doha aby specjalnie się nie forsować. Tamira nie powinna mieć argumentów na grę Serbki przy obecnej dyspozycji. Austriaczka nie radzi sobie z zawodniczkami dobrze serwującymi co pokazała Madison Keys w Melbourne. Ana z pewnością należy do zawodniczek które mają groźny serwis zwłaszcza pierwsze podanie. Jedynie co może martwić to duża ilość błędów podwójnych Serbki, jednak Austriaczka również często nimi sypie.

M. Barthel - Y. Putinseva - 2:0 (1,50)✅
Bet365

Różnica poziomów powinna być widoczna, zwłaszcza że Niemka ma za sobą doskonały turniej w Paryżu. Jedynym minusem jest fakt że z hali trzeba się przesiąść na harda. To nie powinno jednak stanowić problemu dla Niemki która na tej nawierzchni również gra ciekawie. Jeżeli forma jest podtrzymana to powinniśmy zobaczyć skuteczność pierwszego podania co najmniej na poziomie 70%. Rywalka w kwalifikacjach pochwaliła się niezłą skutecznością ponad 60% jednak rywalki bardzo niskich lotów do tego dwa spotkania rozegrane na 3 sety. Kazaszka gra dzień po dniu więc powinno to się odbić. 2:0 na Niemkę szalonym pomysłem nie jest. Kursy są jakie są, ogólnie bukmacherzy nie poszaleli. Albo celować w niespodzianki albo w faworytów. Na tym etapie nie polecam. Pożyjemy zobaczymy co księżniczki prezentują.
by ѕcøtrateɀ​

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
U. Radwańska - N. Kichenok - 1 (1,42)✅
Pinnacle Sports

Ciekawy kurs wystawili bukmacherzy na Polkę w meczu z Ukrainką. Ja rozumiem że Ula nie zachwyca formą, ale bez przesady. Jej jutrzejsza rywalka jest do przeskoczenia i to powinna zrobić Ula, ponieważ limit fatalnych występów już się zakończył. O ile Melbourne w wykonaniu Uli wybaczam, ponieważ na jej drodze stanęła rewelacyjnie spisująca się J. Hamtpon o tyle jutrzejszej porażki nie wybaczę na pewno. Jej rywalka zajmuje 217 miejsce w rankingu i jak do tej pory gra z trzecim garniturem.. Fed Cup w wykonaniu Uli przemilczę, ponieważ fakt że atmosfera nie była tam przyjemna a i turniej nie należy do tych w których należy bić do upadłego. Ula przegrała z dziewczyna z 872 miejsca w rankingu. To obciach. Naprawdę. Nawet jeżeli dziewczyna ma za sobą serie 9 zwycięstw z rzędu z 3 garniturem. Mowa o Chorwatce Ana Konjuh. Wcześniej przegrała z G. Dulko. Oba spotkania należały do turnieju Fed Cup. Dla mnie ten turniej nie gra większej roli co nie zmienia faktu że Ula jest bez formy. Jutro oczekuje od niej przełamania się, ponieważ rywalka jest absolutnie w jej zasięgu.

M. Barthel - A. Kerber - 2 (1,95)⛔
Bwin

Dzisiejsze spotkanie Mony nie było złe ale nie było rewelacyjne. M. Barthel cały czas ma momenty rozluźnienia. Jest zbyt pewna swojego serwisu. Przy returnie w ogóle się momentami nie przykłada. Uważam że jutro dostanie zimny prysznic na głowę. Wyszedł jej turniej w Paryżu, ale rywalki nie były wielkich lotów jeśli spojrzymy na formę. K. Mladenovic także bazowała na serwisie, M. Bartoli totalnie nieprzygotowana, jedynie R. Vinci coś powalczyła. U. Radwańskiej komentować nie trzeba. Samym serwisem się nie wygra spotkania z A. Kerber. M. Barthel ma problemy z długim przebijaniem piłek. A. Kerber to zdecydowanie wyższa półka i na pewno nie będzie psuła tyle piłek ile jej ostatnia rywalka. M. Barthel sporo ostatnio gra, a jestem pewien że A. Kerber da jej niezły wycisk wytrzymałościowy na korcie. Osobiście przychylam się na Niemkę o Polskich korzeniach któa w Melbourne odpadło dopiero w 4 rundzie z dobrze dysponowaną E. Makarova. M. Barthel odpadła wtedy już w pierwszej rundzie z K. Pervak po trzech setach. Poza tym spotkanie odbywa się na hardzie a nie na hali więc dominacji M. Barthel nie powinno być, która na hali czuje się jak ryba w wodzie.

T. Pironkova - R. Oprandi - 2 (1,83)✅
Bet365

Bukmacherzy ocenili obu Pań szanse mniej więcej po pół. Nie wydaje mi się jednak aby do końca tak było. Bułgarka podobnie jak Tamira Paszek dobre rezultaty osiąga w sezonie ale w części gdy grywa się na na trawie. Bułgarka od długiego już czasu jest bez stabilnej formy. Porażki przekłada ze sporadycznymi zwycięstwami. Bułgarka nie potrafi ograć w zasadzie nikogo z czołówki. W Fed Cupie ograła trzeci garnitur. No może poza A. Rus. Ale ona tak się składa jest bez formy. R. Oprandi w moim przekonaniu ma więcej do zaoferowania niż Bułgarka. Pytanie tylko jak często będą jej wchodzić dropshoty którymi lubi sobie bardzo urozmaicać grę. W Fed Cupie zaprezentowała się solidnie. Pokonała K. Flipkens i Y. Wickmayer. Pytanie jak bardzo chciało się grać jej rywalkom. Skłonny jestem stwierdzić że raczej dmuchały na ten cały Fed Cup. Nie zmienia to faktu że zwycięstwa były przekonujące. Spotkanie może potrwa trzy sety, ale jednak liczę na Szwajcarkę która jest według mnie bardziej regularna.

by ѕcøtrateɀ​

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Maria Sharapova - Caroline Garcia - under 17,5 (1,61)✅
Bet365
Bardzo ciekawa linia gemowa. Bukmacherzy ze względu na dobre wyniki Francuzki w ostatnim czasie dali jej chyba kredyt zaufania. Cały czas pamiętam Maszę rozwalającą na czynniki pierwsze zawodniki w Melbourne które niestety do czołówki tracą kilka ładnych stopni. Francuzka jest młodą perspektywiczną zawodniczką, ma dopiero 19 lat i na pewno jeszcze coś osiągnie. Jednak jedyny wynik na jaki warto spojrzeć u niej w tym roku jak dla mnie, to porażka w 3 setach z Vesniną która gra kawał dobrego tenisa w tym roku. Cała reszta to dla mnie tło jeśli porównamy do tego Marie Sharapova. Linia gemowa jest w moim skromnym odczuciu przesadzona. Gdyby spotkanie odbywało się na hali, albo w Francji kto wie może, może parę gemów więcej byłoby. Oczywiście można zasugerować - hej! ona wygrała dwa spotkania kwalifikacyjne i pierwszą rundę nie tracąc seta. No tak, ale z kim. 436, 233, 434. Są to miejsca rankingowe zawodniczek. Dla porównania Masza w Melbourne rozwalała zawodniczki tracąc góra 4 gemy: 113, 85, 22, 34, 20. Tutaj Masza musiałby stracić 6 gemów z zawodniczką z 172 miejsca w rankingu. Oczywiście rankingi nie grają i nawet nie śmie argumentować typu cyframi ponieważ byłoby to zabawne. Chciałem po prostu zobrazować różnicę jaka jest pomiędzy Maria a Francuzką. Rosjanka może mieć zły dzień i się pomęczyć, jednak ona zwykle się &quot;męczy&quot; z dobrymi zawodniczkami. Ostatnio miało to miejsce z Agnieszką Radwańską i V. Azarenką w 2012 roku. Mowa oczywiście o pojedynkach wygranych. Wtedy przegrała co najmniej 6 gemów.

by ѕcøtrateɀ​

Otrzymane punkty reputacji: +2
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
S. Williams - D. Gavrilova - under 16,5 (1,66)✅
bet365

Właśnie zauważyłem ciekawą linie gemową i na to spotkanie. Mecz się rozpocznie zaraz więc oszczędzę rozwinięcia. Zagadką jedynie jest wejście S. Williams w turniej po kontuzji jakiej nabawiła się z S. Stepehens w Melbourne. Podejrzewam jednak że skoro Williams gra to jest ok. Rywalka ma niezłe rezultaty jednak znowu ciężko porównywać rywalki do S. Williams. Daria ma 18 lat i ciężko mi sobie wyobrazić aby sprostała petardom Amerykanki. Daria popełnia sporo błędów podwójnych średnio po 4-6. Jeżeli chce konkurować z S. Williams na gemy serwis musi być bardzo skuteczny. 6:2, 6:2 to i tak maks według mnie dla tej dziewczyny. Chociaż bardziej tu widzę 6:2 6:1, albo 6:3, 6:1. Kurs w każdym razie zachęcający

by ѕcøtrateɀ​

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Ch. McHale - L. Safarova - 1 (2,00)✅
Bet365

Dzisiejsza gra Czeszki uświadomiła mi jedno. Czeszki mają jakiś kryzys formy. Oczywiście Lucie Safarova wygrała z Greczynką która pełniła roli raczej statystyki, ponieważ nawet piłki nie potrafiła dobrze przyjąć. Strzelała we wszystkich kierunkach po podaniu Lucie. Sama Safarova zawdzięcza wiele serwisowi. W momentach kryzysowych gdzie pojawiał się break dla Greczynki funkcjonował właściwie. Jednak sama wymiana Czeszki to ruletka. Nigdy nie wiesz czy piłka przejdzie na drugą stronę lub czy Czeszka trafi w linie. Ja rozumiem że był wiatr, przeszkdzał w wyrzucaniu piłek (Greczynce jak zwykle) ale poziom gry . Safarovej był naprawdę bardzo przeciętny. Greczynka nie powinna była ugrać tylu gemów. Owszem wyszedł jej czasami serwis ale jej gra to był jeden wielki worek błędów. Piłka jak nie lądowała w siatce to na aut, a nawet w trybuny. Amerykanka tymczasem rozmontowała V. Dushevine która też regularnością odbić nie powala, jednak forma McHale przekonuje mnie zdecydowanie bardziej niż Czeszki. Skoro kurs jest na nią wyższy - biorę.

S. Stephens - K. Zakopoleva - 1 (1,30)⛔
Bet365

Kurs leci w dół więc lepiej łapać. S. Stephans chyba nie trzeba przedstawiać - wystarczy obejrzeć jej grę chociażby podczas Melbourne. Szybkość, mocny serwis, agresywna gra. Ciesze się że K. Zakopoleva w końcu wygrała jakiś mecz nawet jeżeli kosztem kontuzji (oczywiście droczę się, ponieważ Czeszka wygrywa ale w kratkę.) - jednak czeka ją teraz spotkanie z katem S. Williams z Melbourne. Turniej oczywiście inny, jednak także na hardzie. Patrząc na wyniki S. Stephans, to nie widać aby Amerykanka spuściła z tonu. Sądzę że wypunktuje K. Zakopoleva i awansuje do kolejnej rundy. Możliwe że na trzy sety ale powinna wygrać, ponieważ umiejętności, a przede wszystkim forma stoją po jej stronie. Może też za mocno napisane. Powiedzmy że K. Zakopoleva na Dohe formę też chwyciła - ale regularność jej stoi pod wielkim znakiem zapytania.

P. Kvitova - E. Makarova - 2 (2.00) ZWROT
Bet365

Tutaj wiele pisać nie będę. Może powiem tak żeby nie urażać Petry. E. Makarova częściej trafia w kort niż Czeszka. Czeszka w Fed Cup mogła pokonać nawet R. Federera i tak nie zmieni to faktu że ten turniej jest traktowany z boku, i nie ma według mnie poważnego odniesienia do normalnych rozgrywek WTA. Nie chodzi o to aby szukać koniecznie typów przeciwko Petrze ale prawda jest taka że Rosjanka jest w gazie na hardach w tym roku. Rozprawiła się ze swoją pierwszą rywalką bardzo szybko. Co Petra może jej zaproponować? No powiedzmy Czeszka zje dobrze i się wyśpi. Może będzie mniej wyrzucać piłek, może nawet serwis jakoś będzie hulać. Może zacznie przebijać piłki dłużej jak 3-4 razy. Może będzie miała swój dzień i zacznie wszystko trafiać z returnu. A ma przecież potężne uderzenie. Teraz spójrzmy ile jest tych przypuszczeń. Nie ma elementu jakiego możemy być pewni jutro po jej grze, no może to że że jest nieobliczalna. Nieobliczalność jest jej bronią jak i autodestrukcją. Jak Patra będzie miała dobry dzień wygra, jak nie wątpię. Rosjanka zbyt solidnie gra aby Czeszka wystukała ją jej błędami, ponieważ śmiem twierdzić że sama Petra będzie robić ich więcej.

R. Vinci - U. Radwańska - 1 (1,22)⛔
Bet365

Czekam cały czas na całą paletę kursów jednak sam win na Włoszkę wygląda zachęcająco. Włoszka ma większy warsztat techniczny, większą regularność od Polki i forma jest nadal niezła. Co gra junior Radwańska w tej chwili dobrze wiemy na podstawie ostatnich spotkań wyłącznie oprócz tego ostatniego. Nie było niestety podglądu jednak proszę się nie sugerować efektownym wynikiem ponieważ rywalka naprawdę wysokich lotów nie była.. Nie bawię się tutaj w sety ponieważ sama Włoszka miewa zastoje ostatnio i pogrywa sobie na trzy sety nawet ze słabszymi rywalkami więc zwykły win na nią powinien być może nie inwestycją dnia ale bo ja wiem do AKO jak najbardziej.

by ѕcøtrateɀ​

Otrzymane punkty reputacji: +4
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Agnieszka Radwańska - Ana Ivanovic - over 20,5 gemów (2,00)⛔
Bet365
Nie będzie to na pewno takie samo spotkanie jak w Melbourne. Agnieszka Radwańska gra bardzo podobnie, serwis funkcjonuje co bardzo cieszy, wypunktowała zawodniczkę jej błędami oraz pomysłowością. Ana Ivanovic tymczasem zagrała dzisiaj galaktyczne spotkanie, a jej niektóre wymiany budziły mój zachwyt. Zrezygnowana Simona Halep która nieźle nawet grała skreczowała. Jej kontuzja jest tak samo podejrzana jak Marii Kirilenko. Prawda jest taka że Serbka nie dała szans Rumunce. Największym zagrożeniem Any jest ona sama dla siebie. Jeżeli jej ścięte petardy nisko lecące nad siatką będą wchodzić Agnieszka będzie w poważnych tarapatach. Jestem pewien że spotkanie będzie stało na wyższym poziomie niż ostatnio w wykonaniu Serbki w spotkaniu z Agnieszką Radwańską a i wtedy zabrakło jej niewiele aby wydłużyć spotkanie. Pamiętam że Agnieszka w drugim secie prowadziła dosłownie jednym gemem. Rodionova również poprawiła swoją formę o dziwo bez trenera jej gra wygląda lepiej jak grała z trenerem. Trochę wiatr rozdawał punkty, ale mimo wszystko Polka gra to samo. Over gemowy jest jak najbardziej na miejscu. Szczerze to nie zdziwie się jak Agnieszka jutro przegra jeżeli Serbka wejdzie w trans. Osobiście jednak wątpię aby Ana wytrzymała cały mecz - psychicznie. Nie dziwie się że była przez chwile numerem jeden. Umiejętności są, ale no właśnie..
P. Kvitova - N. Petrova - 1 (1,57)✅
Bet365

Petra jak gra już pisałem. Gdyby nie kontuzja E. Makarovej niewiadomo jak mecz ostatecznie by się zakończył pomimo przewagi Czeszki. Typuje tym razem na nią. Czemu? Nadia Petrova gra poniżej oczekiwań. Rosjanka jak trafia jest niebezpieczna, ostatnio z tym na bakier. Szczęśliwie wygrała po trzech setach z Tajwanką i nie sądzę aby po pierwsze odnalazła formę następnego dnia a po drugie zachowała świeżość. P. Kvitova sił ma więcej. Uważam że mimo wszystko aby pokonać Petre trzeba coś prezentować, Rosjanka mnie nie przekonuje. W pierwszej rundzie pokonała inną Czeszkę zupełnie bez formy. Wystarczy chociażby spojrzeć na jej słabe rezultaty.
S. Stosur - S. Kuznetsova - 2 (1,53)⛔
Bet365

Nie chce mi się nawet pisać o tym jaką padakę zagrała z Monica Niculescu wczoraj Australijka. Pomijam, że był to festiwal przełamań, błędów. Nie obyło się również bez słynnych wyrzutów piłek Australijki w kosmos. Poziom makabryczny. Sveta zagrała przyzwoicie z waleczną M. Bartoli. Forma gorsza niż w Melbourne ale i tak wygląda to lepiej jak przypomnę sobie wczorajszy mecz Australijki z Rumunką. Wystarczy że Rosjanka utrzyma swój serwis, a resztę zrobi za nią Samantha która serwuje momentami jakieś 1,5m od cara serwisowego.

C. Wozniacka - M. Barthel - 1 (2,00)✅
Bet365

Tutaj również przychylam się jak jeden z kolegów na stronę Niuni. S. Cirstea zagrała w pierwszym secie z Dunką koncertowo i jeżeli mam być szczery sama sobie winna że przegrała pierwszego seta. Naprawdę nie wiem jak mogła przegrać wygranego tibreaka. Pomijam już niektóre jej błędy w meczu takie jak smecz posyłający piłkę w siatkę. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że Rumunka stała przy samej siatce, i wystarczyło przyłożyć odpowiednio rakietę. S. Cirstea chciała jednak efektownie z hukiem zdobyć punkt. No ale mimo wszystko Sorena grała bardzo dobrze w pierwszym secie. W drugim już posypała się nerwowo. Nie mogła chyba przeboleć przegranego seta. Jeżeli chodzi o M. Barthel gra naprawdę nieźle. Potężnie szybkie uderzenia, dobry serwis. W wymianach nieźle, chociaż uważam że Caro wytrzymuje je dłużej. Będziemy świadkiem gry ofensywnej z grą defensywną. Cały czas jednak jestem zdania że Niemka nie potrafi grać za długo na wysokim poziomie, do tego często gra lekceważąco. Nie wiem ile zapłaciła Kerber za poprzedni mecz ale zupełnie nie potrafię ocenić jej formy na podstawie tamtego kabaretu. Mianowicie dlatego że A. Kebrer pełniła tam rolę statystyki. Już sparing partner bardziej chyba się przekłada do meczu niż A. Kerber w ostatnim spotkaniu. Jeżeli chodzi o Dunkę, gra co raz lepiej, a przede wszystkim walczy do końca i ma dużą wytrzymałość. To co oczekiwałem po Kebrer - czyli wymęczenia Mony uważam zrobi to teraz C. Wozniacka. To idealny typ zawodniczki która męczy każdy punkt. Mecz opiewa na 50/50 więc 2.00 na Dunkę biorę bardzo chętnie.

by ѕcøtrateɀ​

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
K. Zakopalova - M. Sharapova - pierwszy set over 8,5 (2.00)✅
Bet365
Po obejrzeniu pierwszych dzisiejszych spotkań stwierdziłem że nie sposób przejść jednak obok tego typu. Dlaczego teraz? A no wyjaśniam. Wiatr na kortach rozdaje sporo punktów, a nie jest tajemnicą że Maria Sharapova nie umie sobie radzić w trudnych warunkach. W pierwszym spotkaniu Maria nie zachwyciła a under gemowy który zaproponowałem wszedł szczęśliwie. Dlaczego? Maria sporo piłek wyrzucała. Owszem, Francuzka prowadziła mądrze wymiany z Rosjanką i nie poddawała się presji, co nie zmienia faktu że Rosjanka popełniała błędy jakich nie widziałem u niej w Melborune. Nie wiem na ile wpłynął na to wiatr w Doha, na ile brak świeżości, ale skoro wiatr wieje nadal a Klara pokonała wczoraj S. Stephans śmiem twierdzić że forma u Czeszki jest. Więc nawet jeżeli wczoraj po dramatycznej 3 setówce nie będzie miała wystarczająco dużo sił na dzisiejszy pojedynek, to uważam że na pewno nie zabraknie ich na pierwszego seta. Statystyki między obiema zawodniczkami pokazują jasno że Marii Sharapovej nie leży Zakopaleva. Grały ze sobą cztery razy i trzy razy pierwszy set kończył się wynikiem 6:4, z tego raz na hardzie. Jedyny raz kiedy nie została złamana bariera 9 gemów był to turniej na trawie, wtedy było 6:2. Jak wiemy nie każdy potrafi grać na trawie. Uważam że kurs 2.00 jest atrakcyjny w tym przypadku. Jak to się mówi, a nóż widelec zwłaszcza że Maria nie powala.
by ѕcøtrateɀ​

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
No z tym graniem na Dunkę to nie jest zły pomysł jednak mnie Caro nie przekonuje na tyle aby wygrać z Agnieszką, no ale kursy nie są adekwatne do ryzyka u Polki więc warto poszukać małej sensacji. Mona Barthel zagrała przeciętnie. Dunka nie potrafi utrzymać serwisu. Radwańska pod tym względem spisuje się lepiej. Polka bardziej myśli na korcie i od dłuższego czasu uważam że ma na nią patent. Sama gra Polki rewelacyjna nie jest. Wszystko wskazuje na to że będzie to bardzo długie spotkanie. Obie defensorki obie będą bić się o każdy punkt. Dunka jest w lepszej dyspozycji niż ostatnio. Polka miała problemy z A. Ivanovic w drugim secie i gdyby nie słaba główka Serbki zobaczylibyśmy set numer 3. Caro tymczasem już notuje drugi tibreak w rzędu. S. Cirstea byłą bardzo blisko ogrania ją w pierwszym secie. Gdyby M. Barthel ograła w pierwszym secie C. Wozniacka również mogłoby być różnie. Granie na Dunkę jest trochę na wyrost. Spójrzmy na coś innego. Agnieszka ostatnio zagrała 3 sety 26 października w 2012 roku. Od tamtego czasu wszystkie jej pojedynki kończą się w dwóch. Rywalka jutro idealna na długą batalie. Obie grają w tej chwili podobnie. Ciężko ocenić która z nich wygra ale skoro buki dają już 2,62 i więcej na Dunkę, to czemu nie. Szanse są całkiem całkiem.

A. Radwańska - C. Wozniacka - over 21,5 gemów (1,83)⛔
Bet365

Z racji tego że kurs jest atrakcyjny a szanse C. Wozniackiej są mniej więcej w okolicach 50%

A. Radwańska C. Wozniacka - 2 (2,62)⛔
Bet365

S. Williams - P. Kvitova 2:0 (1,36)⛔
Bwin

Petra Kvitova wymęczyła wczoraj zwycięstwo nad N. Petrova. Obie zagrały delikatnie mówiąc słabo. Serena Williams tymczasem mając lekkie przeziębienie co było widać na korcie bardzo szybko się rozprawiła z młodą Radwańską która nie wiem w jaki sposób pokonała R. Vinci. Serena Williams ma zastoje jak za łatwo idzie. Przykładem jest drugi set z U. Radwańską. Amerykanka dała się przełamać Polce której nic nie wychodziło. Dzisiaj motywacja będzie większa ponieważ P. Kvitova nawet jeżeli nie gra na przyzwoitym poziomie to przynajmniej nazwiskiem straszy. Serwis Petry leży więc Amerykanka nie będzie miała problemu z returnowaniem. Jeżeli Serena będzie serwować na swoim dobrym poziomie to i Czeszka swoimi strzałami wiele nie ugra. Kurs na 2:0 to jakieś nie porozumienie w każdym razie.

by ѕcøtrateɀ​

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
V. Azarenka - A. Radwańska - 2 (4,70) 2/10⛔
Unibet

V. Azarenka - A. Radwańska - over 19,5 gemów (2.00)⛔
Bet365

V. Azarenka - A. Radwańska +5,5 gemów (1,83)⛔
Kursy na Białorusinkę to czysta kpina po tym jak się ostatnio prezentuje. Oczywiście Viki bez przerwy wygrywa, ale ta passa się w końcu zakończy, podobnie jak passa zwycięstw nad Polką. Agnieszka gra lepszy tenis niż w ostatnich pojedynkach gdzie była wręcz skazana na porażkę z Białorusinką. Victoria również nie gra tego co w ubiegłym roku, a jej zwycięstwo ostateczne w Melborune w moim przekonaniu było szczęśliwe. Po pierwsze S. Williams dostała kontuzji, i wymęczona S. Stephens nie miała sił podjąć jakiejkolwiek walki z Białorusinką. Wcześniej Viki była prawie na widelcu z J. Hamtpon. A w finale znowu grała z kontuzjowaną Na Li. W tym turnieju Azarenka nie miała wymagających rywalek poza S. Errani. Polka znacznie trudniejszą drogę miała. Oczywiście Agnieszka jest skazana na porażkę z prostego powodu. Victoria swoimi bombami rozwali Polkę na korcie, ale pytanie teraz na ile będą skuteczne. Azarenka od Melborune ma poważny problemy z serwisem. Przełamanie Białorusinki nie jest już tak skomplikowane jak rok temu. Polka nie jest tutaj bez szans. Owszem Dunka zaczęła grać dopiero w drugim secie z Agnieszką, w pierwszym grała jak pobity pies. Należy jednak zaznaczyć że gra Agnieszki pod siatką była znakomita, serwis niestety gorzej. Osobiście wierze że Wiktorowski dobierze skuteczną taktykę na Azarenke i dojdzie do sensacji, ponieważ kurs 1,20 na Vike to przesada. Szanse są niewielkie ale są. Pozostałe typy jak najbardziej do gry. Nie będzie to mecz do jednej bramki.

S. Williams - M. Sharapova - 2:0 (1,83)✅
Bet365

Konsekwentnie na Amerykankę. Oczywiście sparzyłem się typem na 2:0 z P. Kvitovą, ale to nie wina Amerykanki tylko zasługa Petry. To jest właśnie cała Czeszka. Wczoraj zagrała swój mecz, a jak Petra gra swój tenis nikt w zasadzie nie jest w stanie jej zatrzymać. Z wielkimi problemami dokonała to S. Williams. Wielki szacunek do Petry ponieważ to było prawdziwe widowisko. Najbardziej emocjonujące spotkanie w Doha jak do tej pory moim zdaniem. Petra dosłownie nie psuła podania co było zaskoczeniem dla wielu pewnie z nas. Amerykanki return nie dawał sobie rady z serwisem Petry. Należy jednak zwrócić uwagę na bardzo słabą skuteczność podań Amerykanki. Mam wrażenie że Serena wciąż zmaga się z przeziębieniem. Co do Rosjanki to nie zachwyca i nie zachwyciła z S. Stosur. Oczywiście wyklepała ją punktami, ale Australijka pomimo korzystnego wyniku miała sporo swoich szans, ale niestety podanie Australijki - katastrofa. Amerykanka ma patent na Rosjankę, Maria nie należy do odpornych psychicznie zawodniczek i mecz się powinien zakończyć w dwóch setach, z racji chociażby tego że Maria nie jest w stanie wzbić się na poziom taki jaki zafundowała Petra. Oczywiście mogę się pomylić, ale Petra grając wczoraj na takim poziomie pokonałaby spokojnie pozostałe zawodniczki w stawce. Serena wczoraj miała trzy setówkę z P. Kvitovą i powinna zrobić wszystko aby spotkanie szybko zakończyć.

by ѕcøtrateɀ​

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
V. Azarenka - Serena Williams +4,5 gemów (1,72)✅
bet365

Victoria Azarenka - Serena Williams 2:0 (5.00) 2/10⛔
bet365

Victoria Azarenka - Serena Williams - 1 (3,25)✅
Bet365
Ciężko przejść obok tak wysokiego kursu w stronę Białorusinki, i nie jest to polowanie na jakąś sensację. Spodziewałem się razej kursu 2,20 na Białorusinkę. Zwłaszcza że Serena zmaga się z przeziębieniem. Po dzisiejszym spotkaniu z M. Sharapova stwierdzam jedną istotną kwestię. Amerykanka nie jest w swojej formie, a widać to przede wszystkim w momencie gdy dochodzi do wymian. Williams popełniła z Rosjanką dużo błędów. Proste piłki lądowały w siatkę. Gdyby Maria miała mocniejszą główkę i nie panikowało po stracie swojego podania a przetrzymała Amerykankę tak jak robiła to P. Kvitova moglibyśmy być ponownie świadkami dreszczowca. Forma Marii jednak od początku nie powalała i ciężko było się spodziewać aby zagrała w połowie chociaż tak dobrze jak Petra. Serwis Amerykanki również średnio. Jak przełamała Rosjankę w pierwszym secie wyglądał już lepiej, ale to nie ta Serena co rok temu gdy lała wszystkich jak chciała. Victoria Azarenka pokazała dzisiaj z Agnieszką Radwańską że jak się zmotywuje to wchodzi na najwyższe obroty. Polka grała jak grała, ale nie zmienia to faktu że Victoria za każdym razem jak gra z Polką gra najlepsze swoje spotkania w turniejach. Widać to gołym okiem. Między dziewczynami musi być coś bardzo poważnego skoro Białorusinka w taki sposób do spotkań z Polką podchodzi. Serwis Białorusinki stał na dobrym poziomie. Jeżeli Azarenka zagra tak zmotywowanie z przeziębioną Amerykanką to będziemy mieli powtórkę z rozrywki z US Open, chociaż różnica jest taka że wtedy Serena grała na wysokim poziomie a w tej chwili jej gra nie powala. Zapewne obie się zmotywują na to spotkanie ponieważ będą walczyć o to kto jest numerem jeden. Po takim kursie warto spróbować Azarenkę ponieważ przy niedyspozycji Amerykanki jest to dla mnie typ 50/50. Białorusinka ma szanse według mnie jak nigdy w ostatnich latach pokonać Amerykankę.

by ѕcøtrateɀ​

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Ch. Mchale - K. Nara - 1 (1,30)⛔
Bet365
Amerykanka nie powinna mieć problemów z przejściem tej rywalki, która ostatnio po trzech setach rywalizacji ograła dość niespodziewanie K. Pliskova która niestety w tym roku jest własnym cieniem. Amerykanka ograła w ostatnim turnieju gładko Dushevine i Safarova. Porażkę z V. Azarenka można wybaczyć chociaż styl w jakim przegrała już mnie, dlatego bez kombinacji w tym typie na sety. Po prostu win Amerykanki.
U. Radwańska - A. Amanmuradova - 2 (2,75)⛔
Bet365

Tutaj nie ma sensu się bawić w kurs 1,40 na Polkę i jej nieobliczalny tenis. Polka ma potężne problemy z własnym podaniem. O ile return idzie jej nieźle o tyle masa punktów idzie na stratę razem z gemami przy własnym podaniu. Polka w efektowny sposób przegrała drugi set z poprzednią rywalką. W decydujących momentach nie umiała utrzymać własnego podania z rywalką którą powinna wbić trybuny jeżeli pokonuje się R. Vinci. Tak jednak nie jest. Następna rywalka tymczasem jest mocniejszego kalibru i osiąga niezłe rezultaty. W Fed Cupie wygrała wszystkie trzy mecze między innymi pokonując Y. Shedova. Ten turniej jednak należy z przymrużeniem oka traktować, więc lecimy wcześniej. W Pattya pokonała dwie rywalki i uległa w pierwszej rundzie po walce z M. Kirielnko 3:6 5:7. W tym turnieju rozjechała M. Elena-Camerin 6:3, 6:0. Rywalka jednak ma już 30 lat na karku i bez rezultatów więc nie ma się za bardzo czym zachwycać, co nie zmienia faktu że Urszula ma problemy z dosłownie każdym, i nie ma już na to wpływ ranking. Po takim kursie warto spróbować zwłaszcza że dziewczyny grały dwukrotnie ze sobą i nigdy to nie były łatwe spotkania.

by ѕcøtrateɀ​

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
C. Wozniacki - L. Safarova - 1 (1,25)✅
Bet365
C. Wozniacki - L. Safarova 2:0 (1,66)✅
Bet365

L. Safarova gra mizernie. Miałem okazje oglądać jej ostatnie spotkanie między innymi z Danillidou. I jednym słowem - makarba, jeżeli chodzi o poziom meczu. Nie wyobrażam sobie po prostu że C. Wozniacka może ten mecz przegrać. Dunka pomimo porażki z Polką gra zdecydowanie regularniej od Czeszki a przede wszystkim w wymianach na pewno ma nad Lucie w tej chwili przewagę. Czeszka nie wytrzymuje obecnie zbyt długich wymian i piłki często wywala w siną dal. Serwis wygląda lepiej ale bez rewelacji, zdarzają się asy, ale tak naprawdę podanie funkcjonuje dopiero jak są breaki dla rywalek. Lucie często komplikuje sobie gemy przy swoim podaniu. Dunka poprawiła się w tym roku więc mecz raczej powinien być do jednej bramki.

D. Cibulkova - N. Petrova - 1 (2.00)⛔
Bet365
Jak dla mnie bardzo dobry typ na przełamanie złych wyników Słowaczki. Jak dotąd odpuściła sobie Dohe po Fed Cupie w którym złapała kontuzję i przygotowywała pewnie formę na Dubaj, ponieważ dobre wyniki są jej potrzebne w tej chwili od zaraz. Słowaczka zajmuje 15 miejsce w rankingu i czas zdobywać punkty. Okazja jest niezła ponieważ N. Petrova nie gra w tej chwili tego co grała w ubiegłym roku. Jej forma jest poniżej oczekiwań. Owszem pograła na 3 sety z P. Kvitova ale to spotkanie to był kabaret, wcześniej na 3 sety męczyła się z Tajwanką która powinna Rosjankę ograć. Z pewnością w deblu radzi sobie lepiej teraz N. Petrova i niech tak pozostanie. Kurs na Słowaczkę atrakcyjny zwłaszcza że w H2H na hardach zawsze górą była Słowaczka. Ostatnio grały ze sobą na hardzie w 2012 roku i wówczas Cibulkova ograła Petrova 7-6, 6-1. Nie będzie to łatwe spotkanie ale oczekuje może nie powrotu Dominiki ale przynajmniej zwycięstwa w pierwszej rundzie. Rywalka jest do ugryzienia.
by ѕcøtrateɀ

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
A. Radwańska - P. Kvitova - 2 (2,37)✅
Bet365

Kurs na Czeszkę zdecydowanie atrakcyjniejszy ponieważ spotkanie z serii 50/50. Jeżeli Czeszka tylko zacznie grać swoje a pokazała ostatnio że częściej już ma te lepsze dni od gorszych to Agnieszka niewiele będzie miała do powiedzenia zwłaszcza że ostatni mecz Polki to było jakieś nie porozumienie. Dawno nie widziałem Agnieszki tak często tracącej podanie. Agnieszka wyraźnie męczyła się z Putinseva i to przez całe spotkanie. Rywalka naprawdę nie pokazywała nic niezwykłego, oprócz faktu że prowadziła intensywnie długie wymiany w których Agnieszka nie mogła doczekać się błędu rywalki. Sama Polka błędów popełniła sporo. Mam wrażenie że Agnieszka gra za dużo a ten turniej jest jej wyraźnie pod górkę. Polka nie radzi sobie z zawodniczkami posiadającymi dużą siłę połączoną z regularnością. U. Petry regularność stoi pod znakiem pytania. Jeżeli będzie trafiać odpowiedź szybko uzyskamy. Kurs zachęcający na Czeszkę i tak należy lekko spróbować.
by ѕcøtrateɀ

Otrzymane punkty reputacji: +4
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
J. Hampton - M. Erakovic - 1 (1,41)⛔
Pinnacle Sports
Co to można ciekawego napisać. Jamie Hampton ma w tym roku tak dobry sezon, była cichym czarnym koniem w Melborune. Kto widział mecz Amerykanki z V. Azarenką ten widział jak niewiele zabrakło Jankesce do wyeliminowania Victorii. Kontuzja niestety przeszkodziła i zmniejszyła szanse Amerykanki. Jamie jest po prostu lepsza od Mariny i taki kurs należy po prostu brać, zwłaszcza że spada w dół. M. Erakovic ma za sobą dwa spotkania trzy setowe. Nawet jeżeli pokonała takie tenisistki jak S. Arvidsson czy A. Beck jest według mnie skazana na porażkę. Jamie leje swoje rywalki i zapewne zlałaby rywalki Mariny. Amerykanka poza tym gra u siebie i nie wypada dać ciała. Oczywiście to sport w dodatku kobiecy i różne cuda mogą się zdarzyć jednak win Amerykanki jest tutaj bardzo realny.
by ѕcøtrateɀ

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
P. Kvitova - C. Wozniack i - 1 (1,53)✅
Bet365
Przy tak grającej Czeszce nie pozostaje nic innego jak typować na jej win z Wozniacka która miałem okazje ostatnio oglądać. Ktoś napisał że Agnieszka zagrała słabo, zgadza się Polka nie zagrała wielkiego meczu, ewidentnie widać już u niej zmęczenie ale to co zrobiła Petra Kvitova to z całym szacunkiem i nieźle grająca Wozniacka sobie nie poradzi. Chociaż po wczorajszym spotkaniu Dunki to nie wiem czy jej gra wyglądała nawet nieźle.. C. Wozniacka w przepięknym stylu przegrała wygranego pierwszego seta. Wozniacka ma problemy z podaniem. Czeszka z całą pewnością to wykorzysta. Jeżeli Petra będzie strzelać takie petrady jak wczoraj Agnieszce a przede wszystkim będzie trafiać to nie ma możliwości aby C. Wozniacka wygrała ten mecz. Petra oczywiście także popełnia błędy i to zazwyczaj przy banalnych piłkach gdzie stoi pod siatką i nie trafia np. smeczem w kort, mam wrażenie że P. Kvitovą bardzo odmieniło spotkanie z S. Williams. Nabrała pewności i widać inną jakość gry. Jak Czeszka zagra swoje jest nie do zatrzymania, a prawda jest taka że Wozniacka nie ma nic do zaproponowania oprócz przebijania piłek na drugą stronę.
S. Errani - R. Vinci - 2 (1,83)⛔
Bet365
Bardzo ciężko stwierdzić kto ten pojedynek wygra, chociażby dlatego że obie włoszki są jak papużki nierozłączki i mogą nawet się dogadać w sprawie wyniku. Wcale tego bym nie wykluczał. Jednak jeśli zagrają bez żadnych skrupułów górą według mnie powinna być R. Vinci która ostatnio imponuje dobrą formą. W meczu z S. Stosur grając w upale bardzo dzielnie trzymała swoje podanie. U Sary wygląda to o wiele gorzej. N. Petrova zagrała piach. Masę piłek wyrzucała. Sama Sara popełniała proste błędy w wymianach i pakowała piłki w siatkę. Na chwilę obecną według mnie w lepszej dyspozycji jest R. Vinci, chociażby dlatego że jest bardziej regularna w podaniu własnym i wymianach, o technice nie wspomnę ponieważ tu też górą jest R. Vinci. Pytanie też jak psychika obu Pań zadziała na myśl że grają ze sobą.
by ѕcøtrateɀ

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
ATP, Dubaj
R. Federer - T. Berdych - tibreak w meczu - tak (1,83)✅
tibreak w pierwszym secie - tak (3,50)⛔ 2/10

bet365

Kurs na wielkiego Rogera wysoki jednak nie bez kozery. Koledzy wyżej słusznie zauważyli że Czech nigdy łatwym rywalem dla legendarnego Szwajcara nigdy nie był a zwłaszcza na hardzie. Bukmacherzy w tej chwili bardzo skąpe handicapy zamieszczają na Czecha, średnio +3,5. Spore ryzyko po małym kursie. Proponuje podobne ryzyko po kursie 3,50. Właśnie przejrzałem sobie H2H obu graczy na hardzie i co ciekawego widać. Spotkali się ośmiokrotnie na tej nawierzchniach i w 7 meczach był tibreak. Dobry typ dla tych którzy lubią statystykę. Przy obecnym poziomie grze Berdycha tibreak i dzisiaj jest realny. Kurs w każdym razie zachęcający na spróbowanie że nastąpi tibreak w pierwszym secie. Warto dodać że Szwajcar już od sześciu spotkań nie rozegrał żadnego meczu w którym był tibreak. Zazwyczaj co trzy lub cztery spotkania pojawia się u Rogera. U Berdycha ostatnio rzadziej. Jednak często mecz owocuje w tibreak u Czecha gdy gra właśnie z czołówką. Warto wymienić chociażby spotkanie z N. Djokovicem, W. Tsongą czy Wawrinką czy N. Almagro. Ostatnio Roger Federer gdy spotkał się z T. Berdychem rozegrali tibreak w pierwszym już secie a było to we wrześniu 2012 roku podczas ćwierćfinału w Nowym Jorku.
by ѕcøtrateɀ​

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik

WTA Tour - Acapulco ????​
Alize Cornet - Sara Errani (6:2,6:1)
powyżej 18,5 gemów (2,00)⛔ BET365​
Mecz się zaraz rozpocznie więc nie będę przeciągał. Alize Cornet to ambitna i uparta tenisistka która nie odpuszcza o czym świadczą jej wyniki. Jak do tej pory bardzo męczyła się, jednak widziałem jej grę ostatnio z Hiszpanką i muszę stwierdzić że Francuzka wygrała przegrany mecz. Sara Errani broni punktów w tym turnieju więc z pewnością będzie walczyć z dużym zaangażowaniem. Włoszka to typ zawodniczki która musi każdy punkt wybiegać, spotkanie odbywa się na mączce więc szykuje się niezły &quot;maraton&quot;. Alize grała już z Sarą na tego rodzaju nawierzchni i wygrała po trzech setach, było to jednak w 2008 roku. Siły w tej chwili są odwrotne, ale nie wierze osobiście aby Sara była przy obecnej nierównej formie w porównaniu do poprzedniego roku w stanie pokonać Francuzkę w efektowny sposób na tej nawierzchni.
by ѕcøtrateɀ​

Do góry Bottom