Setka Cup
Godzina: 10:25
Balakirev Maxim - Andrii Peretiatko
Typ: Balakirev Maxim
Kurs: 1,56
Bukmacher: iforbet
Maxima już raz opisywałem. Bardzo solidny zawodnik jeśli chodzi o skalę turnieju i umiejętności graczy, którzy występują w Setce Cup. Jego przeciwnik - Peretiatko nie ma swojego turnieju, dnia, ani meczu... i tak co spotkanie. Oglądałem go przed chwilą z Ivchenko i co do tego typu nie mam wątpliwości. U Andria nie działa głowa. Przy wygraniu pierwszego seta kompletnie się podpalił, popełniał głupie błędy, a Ivchenko wziął go po prostu na wyczekanie, później miażdżąc doświadczeniem granych spotkań między nimi, gdzie bilans miał dodatni. Balakirev Maxim to zawodnik który w turniejach radzi sobie bardzo dobrze. Niedawno 4/1 bilans w Ukraine Win Cup, teraz dobry start mimo przegrywania już 2:0 w setach, wyciągnął mecz na 2:3 w Setce, a więc jest z bilansem 1/0. Jego rywal od 18 kwietnia nie może wygrać meczu, dziś zaczął równie fatalnie i ma bilans 2/6. Między sobą panowie jeszcze nie grali, jednak doświadczenie i opanowanie sugeruje, iż zwycięzcą będzie Balakirev.
Setka Cup
Godzina 10:15
Bogdan Gusak - Yuriy Kokunin
Typ: Bogdan Gusak
Kurs: 1,46
Iforbet
Mocno w stronę Bogdana Gusaka. W turnieju spisuje się bardzo dobrze. Bilans 5/3 przekłada się na jego dobrą grę. Kokunin to gracz, który kilka dni temu poległ w pojedynku z Gusakiem, jak i również praktycznie w każdym starciu ze swoimi rywalami w turnieju. Posiada bardzo niekorzystny bilans meczów 1/7 i jego gra nie wskazuje na to, aby miało się to zmienić z solidnym Gusakiem. W ostatnim meczu widać było zniechęcenie, bo pomimo starań po prostu nie jest w stanie nadgonić umiejętnościami. Bogdan po zaciętej, choć dość niespodziewanej batalii z Mrykhem poległ w ostatnim pojedynku, jednak ta porażka była bardzo niesmaczna i myślę, że to sprawi, iż zobaczymy tutaj szybki mecz zakończony maksymalnie wynikiem 3:1. Nikt nie lubi przegrywać w tej sposób, w jaki przegrał ostatni mecz Gusak i na nieszczęścia Kokunina, to on staje naprzeciw Gusaka w tym meczu.
Setka Cup
Godzina 11:35
Alexander Naida - Dmitriy Derevinskiy
Typ:Alexander Naida
Kurs: 1,70
Iforbet
Bardzo ciekawe zestawienie. Panowie ze sobą grali 3 razy, z czego w ostatnim pojedynku zwycięski okazał się Derevinskiy, jednak w poprzednich trzech lepszy był Naida. Alexandra również brałem pod lupę dość niedawno w meczu z Gnoeviym, który to bardzo pewnie wygrał. Obaj panowie właśnie grają mecz, jednak okazja do rewanżu będzie tak naprawdę lada moment, ktokolwiek by okazał się zwycięski w pierwszym dzisiejszym meczu. Derevinskiy z bilansem 2/5 w Setce, Naida zaś 4/3, jednak myślę że mecze między sobą które były rozegrane wcześniej, będą wyznacznikiem. Jakoś Dmitriy nie może znaleźć sposobu na Alexandra (ostatni mecz temu przeczy, a więc właśnie dlatego myślę, że podrażniony Alexander przypomni sobie dobre granie, bo w dzisiejszy dzień wszedł aż miło, deklasując dwóch rywali. Nadmieniam, iż typuję tutaj dzisiejszy rewanż obu panów.