PLAYER TO WIN BRISBANE INTERNATIONAL 2012: Tomic @ 17.0 Pinnacle
O młodym kangurze już się rozpisywałem w tym temacie, nie ma sensu więcej pisać. Jeśli dobrze wejdzie w turniej to oprócz Murray'a ciężko będzie go komuś powstrzymać
Bernard Tomic - Julien Benneteau 1 @ 1.73 Pinnacle
Co za tym idzie oczywiście powinien wygrać pierwsze spotkanie. Rywal wymagający jak na pierwszą rundę, jednak nie widzę wielu atutów po stronie Francuza. Takim jest na pewno doświadczenie, choć uważam, że młodość i przebojowość Tomica przeważy o jego zwycięstwie w tym spotkaniu.
Igor Andreev - Jurgen Zopp 1 @ 2.5 Bet365
Finałowa runda kwalifikacji. Obaj nie bez problemów się do niej dostali. Faworyzuje w tym meczu młodszego Zoppa, bo wiem, że posiada o wiele więcej atutów ofensywnych od swojego rywala i w tym spotkaniu większość może zależeć od niego. Jeśli zagra mądrze, tj. będzie grał często na bh Rosjanina to ma wielkie szanse na szybki debiut w turnieju
ATP w sezonie 2012.
Jesse Levine - Tobias Kamke 1 @ 2.5 Bet365
Drugi typ z kwalifikacji. Do tej pory dwa razy grałem przeciwko Amerykaninowi, ale ogrywając dwóch solidnych przeciwników pokazał mi, że się myliłem co do jego oceny. Nie bez przypadku wygrał WC do
Australian Open i myślę, że stać go na awans do turnieju głównego w Brisbane. Tobias Kamke woli na pewno odrobinę szybsze korty, jego specyficzny styl gry, granie płaskich, szybkich piłek może przynieść klęskę w meczu z regularnym Levine, który na pewno ma o wiele bardziej zrównoważoną ofensywę i defensywę. Myślę, że w tym przypadku umiejętności w obronie Jesse powinny dać mu awans. Jedynym mankamentem w dwóch pierwszych meczach był u niego serwis (wnioskuje jednak tylko po statystykach).
Grigor Dimitrov - Tomas Berdych 1 @ 3.75 Bet365
Grigor ograł już raz w karierze Berdycha, nie zdziwię się wcale jeśli dziś znów tego dokona. Tomas lubi zagrać słaby mecz w takim (mało istotnym) evencie, Grigor za to musi z każdym meczem nabierać doświadczenia, a spotkanie z graczem TOP10 na pewno to gwarantuje. Uważam, że bardziej skoncentrowany wyjdzie do spotkania młodzian i swoim zaangażowaniem powalczy o triumf dla swojego kraju.
Olivia Rogowska - Barbora Zahlavova Strycova 1 @ 3.5 Bet365
Rzadko typuje mecze kobiet, jednak tym razem się skuszę. Młoda Rogowska robi od pewnego czasu znakomite wyniki w Australii (a ma dopiero 20 lat!). Wygrała kilka challengerów przed swoją publicznością i myślę, że i dziś w nocy powalczy z bardziej utytułowaną Czeszką. Zahlavova gra fajny dla oka
tenis, ale on bardziej mi pasuje na szybsze korty, nie spodziewam się po niej rewelacyjnych wyników w Australii.
Jeśli chcesz kolejnych typów z Brisbane i HC, lub moja analiza w czymś Ci pomogła kliknij dzięki 
#9 ATP Brisbane
PLAYER TO WIN BRISBANE INTERNATIONAL 2012: Tomic @ 17.0
Stawka: 3j Pinnacle
#10 ATP Brisbane
Bernard Tomic - Julien Benneteau 1 @ 1.61
6:2 4:6 7:5
Jesse Levine - Tobias Kamke 1 @ 2.50
7:5 6:4
AKO: 4.03
Stawka: 8j Bet365
#11 ATP Brisbane
Jurgen Zopp - Igor Andreev 1 @ 2.5