>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tenis by Maders

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
ATP Londyn &amp; Halle, WTA Norymberga &amp; Birmingham
Dzień III

Wczorajszy dzień troszkę słabszy, po pierwszym tryumfie, zagrałem trochę na wyrost na Paire i głupio skończyłem bardzo dobrą passę, mam nadzieję, że poprzez dzisiejsze typy rozpocznie się nowa, jeszcze dłuższa, pozdrawiam!
???? Cilic M. v Dodig I. 4/10 ✅ +1,6j
1,40 Betfair
Druga runda turnieju w Londynie, Cilic, zwycięzca z poprzedniego sezonu zmierzy się z rodakiem Dodigiem i prywatnie najlepszym kolegą z touru. Dodig w poniedziałek powinien już zakończyć swój udział w turnieju jednak Brytyjczyk nie wytrzymał i oddał wygrany mecz. Dla Marina będzie to pierwszy mecz w tym sezonie na grassie, w tamtym roku ta część sezonu była dla Niego fantastyczna, bilans 12/2. Przegrywał tylko z Hewittem na IO i z Murrayem na Wimbledonie. Kursy pewnie byłyby niższe na zwycięstwo Cilicia, jednak w tym roku Dodig pokonał młodszego kolegę. To spotkanie odbywało się na mączce a sami wiemy, że Marin nie jest stworzony do gry na tej nawierzchni. Dodig na grassie gra średnio, bilans 14/11. Dzisiaj Cilic pewnie będzie chciał dobrze zadebiutować i wygrać pierwsze spotkanie na trawie.
???? Cirstea S. v Pironkova T. 3/10 ⛔ -3j
1,61 Betsson
Co by tutaj dużo pisać, Pironkova jest zdecydowanie lepszą zawodniczką na trawie, Cirstea nie powinna zagrozić Bułgarce w tym meczu, bilans pojedynków bezpośrednich na korzyść Tsvetany, wygrana na korcie ziemnym. Rumunka jeszcze na trawie w tym roku nie grała, oprócz pokazówki. Tsvetana już nam zdążyła udowodnić, że lubi i przede wszystkim potrafi grać na tej nawierzchni. Pokonała młodą Amerykankę, Lauren Davis oddając jej jedyne trzy gemy! Cirstea na trawie może mieć duże problemy aby osiągać przewagę w wymianach. Kurs bardzo dobry na Tsvetanę, więc trzeba skorzystać, Bułgarka w poniedziałek zagrała dobrze i zapewne dziś utrzyma dobrą formę.
???? Hewitt L. v Dimitrov G. 3/10 ⛔ -3j
1,47 Betfair

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Goerges J. v Petkovic A. 2/10 ⛔ -2j
3,10 Pinnacle Sports
Ktoś kto to powariował, dobrze, Goerges bez formy, Petković ostatnimi czasy wygrywa wszystko co popadnie, jednak dlaczego taki kurs, dlaczego? Przecież to jest śmieszne. Wczoraj Andrea dostała rywalkę, która w tym sezonie zalicza same upadki. Julia pokonała Rumunkę, Cadantu, która zrobiła na mnie dobre wrażenie, to wcale nie był łatwy mecz dla Goerges, jednak Niemka wygrała w dwóch setach, H2H na korzyść młodszej z Niemek, jednak mecz odbywał się pięć lat temu i nie powinniśmy na to zwracać uwagi. Dzisiejszy mecz to dla mnie 50/50, Petković długo już wraca do formy po kontuzji, potrafi zagrać bardzo słabo jak i wspaniale, kurs rozpieszcza, trzeba zagrać.
???? Hernych J. v Monfils G. 3/10 ✅ +0,45j
1,15 Betfair

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Dzień III
???? Schiavone F. v Eraković M. 3/10 ⛔ -3j
1,55 Bah

???? Hantuchova D. v Mladenovic K. 3/10 ✅ +1,38j
1,46 Betfair

???? Sanchez M. (+1,5 sets) v Vekic D. 3/10 ✅ +2,31j
1,77 Pinnacle Sports

Otrzymane punkty reputacji: +1
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Dzień IV

???? Kohlschreiber P. v Youzhny M.
???? Hewitt L. v Del Potro J.M.
2,239 Marathonbet 4/10 ⛔ -4j
Kohlschreiber jutro według mnie może tylko wygrać, nie widzę innej opcji. Jest w dobrej formie, bilans pojedynków bezpośrednich z Youzhnym fantastyczny, 7-1 - przy czym jedyna porażka to krecz na dodatek sześć lat temu. Obaj Panowie bronią tutaj punktów z zeszłego roku, obaj walczą o to samo - półfinał, gdzie w tamtym roku oby dwaj odpadli. Kohlschreiber przegrał z późniejszym zwycięzcą i swoim rodakiem Tommym Haasem. Rosjanin uległ Szwajcarowi, Federerowi. Obaj grają bardzo dobrze na trawie, więc wydaje się, że to 50/50. NIE - jak dla mnie Niemiec to lepszy zawodnik a co najważniejsze bardziej stabilny, na dodatek gra u siebie w Niemczech co dodatkowo go zmotywuje. Za Kohlschreiberem przemawia teoretycznie wszystko, forma, miejsce rozgrywania meczu, bezpośrednie pojedynki, jedyne co ich łączy to to, że obaj grają w tą samą dyscyplinę...
W drugim meczu sytuacja wygląda trochę inaczej, stary wyjadacz Hewitt, dobrze grający na grassie zmierzy się z powracającym po przerwie Juanem Martinem Del Potro. Dlaczego takie kursy? Chyba tylko kierują się tym powrotem bo tutaj nic innego nie zauważam godnego uwagi. W samym Londynie jest dobrze, wygrana z Mallise, który zagrał niebywałe zawody. Dzisiaj Argentyńczyk pokonał Anglika z dziką kartą, Evansa, oddając rywalowi w całym meczu trzy gemy. Australijczyk również nie dotarł do tej fazy bez kłopotów. Męczarnie z Russelem i Querreyem nas do tego powinny przekonać. Pomiędzy tymi spotkaniami Hewitt łatwo pokonał Dimitrova, który grał jakby musiał wypełnić godzinę czy dwie i to wszystko, zero zaangażowania. Hewitt to już nie jest zawodnik, który może pokonać kogoś z TOP 10, bez urazy dla samego zawodnika. Niby się mówi, że Lleyton wspaniale gra na trawie, jednak rywal nie ma się czego wstydzić. Juan Martin przekonał już kibiców, że na zielonej trawce potrafi grać co pokazał m.in na Igrzyskach Olimpijskich gdzie był o krok od finału, ostatecznie zdobywając brązowy medal. Myślę, że w normalnej dyspozycji dnia Argentyńczyk ma przewagę nad Hewittem, co się okaże jutro - nie wiem, jednak dla mnie faworyt jest jeden..

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
ATP &amp; WTA - Eastbourne, S-Hertogenbosch
???? Dabrowski G. v Minella M. 4/10 ⛔ -4j
2,30 Bwin
Jak dla mnie jest to value, może nie jakieś ogromne, jednak niewątpliwie value. Dabrowski to zawodniczka trzeciej setki rankingu WTA, Mandy pierwsza setka. Co może przemawiać za Kanadyjką? Nawierzchnia, jednak nie byłbym tego taki pewny. Gabrysia również na grassie nie jest obyta bo pierwsze oficjalne mecze rozegrała w tym sezonie, bilans dobry jednak nie było tam pokonania żadnej klasowej zawodniczki. Mandy nigdy nie wygrała na trawie, jednak ten sezon jest najlepszym sezonem w jej karierze, więc kiedy ma wygrać jak nie teraz? Rywalka nie jest nie do pokonania. Mandy jest już przynajmniej od wczoraj w Eastbourne, trenuje. Wierzę, że klasa sportowa pozwoli przechylić szalę zwycięstwa na jej stronę. Zawodniczką jest niewątpliwie lepszą. Gram to z zamkniętymi oczyma.
ATP Londyn &amp; Halle, WTA Norymberga &amp; Birmingham​

???? Hewitt L. v Cilic M. 3/10 ✅ +2,10j
1,70 Betclic

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik

???? Vekić D. v Hantuchova D. 3/10 ✅ +2,22j
1,74 Betfair
Ja tutaj gram na zwycięstwo bardziej doświadczonej zawodniczki, Donna zrobiła już tutaj w Birmingham bardzo dużo i na tym powinno się zakończyć. Nie jest jeszcze na tyle dojrzałą tenisistką, żeby wygrać w finale z Danielą, która może nie gra wspaniale jednak po słabych momentach potrafi się odbudować co pokazywała w kilku meczach. Daniela potrafi grać tutaj bardzo dobrze jak i fatalnie. Gdy będzie padać deszcz i mecz będzie przerywany, wtedy będę się obawiał o wynik tego meczu bo za każdym razem Hantuchova bardzo źle wchodziła w mecz. Obie Panie nigdy nie spotkały się w bezpośrednim pojedynku, dziś będzie pierwsza szansa. Jak dla mnie Hantuchova musi tutaj wygrać, musi. Bardzo cenię Słowaczkę i życzę jej powrotu na wyższe miejsca rankingowe a dzisiejsze zwycięstwo mogłoby jej w tym tylko pomóc.
???? Federer R. v Youzhny M. 3/10 ⛔ -3j
Under 21,5 games
2,04 Pinnacle Sports
???? Murray A. v Cilic M. 3/10 ✅ +2,82j
Over 22,5 games
1,94 Marathonbet
???? Bryan B. / Bryan M. v Peya A. / Soares B. 5/10 ✅ +1,1j
1,22 Betfair

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
ATP Londyn &amp; Halle, WTA Norymberga &amp; Birmingham​

Podsumowanie turnieju:

Liczba podanych typów: 23
Wygranych: 15
Przegranych: 8
Zysk: ✅ 3,9​

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? McHale C. v Wickmayer Y. 5/10 ✅ +3,7j
1,74 Betfair
Pierwsza runda turnieju w Eastbourne i od razu zauważam bardzo ciekawy typ. Mianowicie zainteresował mnie mecz McHale v Wickmayer. Typuję tutaj zwycięstwo Belgijki, która na trawie spisuje się bardzo przyzwoicie. Z drugiej strony Amerykańska nadzieja, Christina McHale, która grass omija szerokim łukiem. Bilans pojedynków bezpośrednich również przemawia za Yaniną, dwa mecze rozegrane, oba padły łupem Belgijki, oba wygrane w dwóch setach. Jedyne co może martwić to słaba forma, jednak tutaj problem jest u obu tenisistek. Obie zawodniczki w tym roku bilans minusowy. Na dodatek obie Panie mają o trzy zwycięstwa mniej w stosunku do porażek. Myślę, że Wickmayer wreszcie musi zacząć grać bo za dużo tutaj tych kompromitacji. Dla rywalki trawa nie jest spełnieniem marzeń, Yanina gra całkiem nieźle więc kto może wygrać to spotkanie?
???? Quershi A.U.H / Rojer J.J v Haase R. / Sijsling I. 3/10
2,30 MarathonBet
???? Seppi A. v Rufin G. 3/10 ✅ +1,86j
1,62 Paddy Power
???? Mestach A.S. v Begu I.C. 3/10 ⛔ -3j
1,75 Betclic
???? Beck A. v Halep S. 3/10 ✅ +3,6j
Over 2,5 sets
2,20 Bet365
Kilka słów na temat tego meczu, obie zawodniczki jeszcze w zeszłym tygodniu rozgrywały turniej na nawierzchni ziemnej, więc nagłe przejście na trawę może być mega wyzwaniem. Halep w nogach na pewno będzie mieć Nurymbergę i nie wierzę w szybkie rozwiązanie tego meczu, trzy sety jak nic. Obie na grassie nie osiągają wspaniałych wyników, możemy dziś zobaczyć, słaby jednak długi mecz.
Wimbledon, Qualification​

???? Fucsovics M. v Udomchoke D. 3/10 ⛔ -3j
1,96 MarathonBet
Typuję tutaj zwycięstwo młodszego z graczy, Węgra. Ten sezon dla tego zawodnika jest fantastyczny, zaliczył duży awans w rankingu ATP. Tajlandzki rywal spisuje się mizernie, gra praktycznie w Futuresach, jednak bez żadnych osiągnięć w porównaniu z Fucsovicsem, który w turniejach tej rangi w tym roku wystąpił trzy razy - dwukrotnie dochodził do finału, raz wygrywając. Na trawie nie ma co oceniać Martona, bilans 4/4. Udomchoke na trawie bilans ujemny, 22/24. W 2005 roku osiągnął drugą rundę Wimbledonu, podobnie jak w 2007 roku. Dwukrotnie był bez szans na przejście dalej. Porównując formę obu zawodników, zdecydowanie lepiej prezentuje się Węgier. Na grassie żaden wirtuozem nie jest więc trzeba zagrać na lepszego w tym momencie, czyli Węgra.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
ATP &amp; WTA - Eastbourne, S-Hertogenbosch​

???? Istomin D. v Dodig I. 4/10 ✅ +3,8j
1,95 Expekt
Uważam, że ten mecz wygra Chorwat, który na trawie nie mógł w zeszłym tygodniu zajść zbyt daleko bo trafił na wspaniale dysponowanego rodaka, Marina Cilicia. Tym razem również będzie ciężko bo w następnej rundzie na wygranego z tej pary czeka Raonić, jednak jak wiadomo nie jest on na trawie taki straszny. Myślę, że styl gry Dodiga, pozwoli mu zwyciężyć. Istomin nie potrafi grać z takimi zawodnikami jak Chorwat. Drugą rzeczą jest to czy serwis Ivanowi będzie wchodzić bo niewątpliwie jest to jego mocna strona. Istomin w zeszłym tygodniu w Quenns poległ Sijslingowi co przynajmniej dla mnie było ogromną niespodzianką. Jutrzejsze spotkanie powinno pokazać czy Ivan jest dobrze przygotowany, bo predyspozycję do dobrej gry na grassie bezsprzecznie ma, tutaj nie ma co dyskutować. Obaj Panowie spotkali się wcześniej na korcie tylko raz, ale aż sześć lat temu, dodatkowo na hardzie więc nie ma tutaj sensu nic więcej przytaczać (Istomin zwyciężył w dwóch, krótkich setach). Istomin w tym sezonie bez większych, lepszych wyników, Dodig był już w półfinale w Monachium, ćwierćfinał w Delray Beach czy Zagrzebiu. Myślę, że na tą chwilę faworytem tego meczu powinien być Chorwat i podobnie typuję.
???? Roger-Vasselin E. v Lu Y.H. 4/10 ⛔ -4j
1,50 Expekt
Krótko i na temat, Francuz jest w gazie, na trawie czuję się bardzo dobrze, w zeszłym tygodniu był bliski sprawienia niespodzianki, wygrywając seta ze swoim rodakiem Tsongą. Sezon bardzo dobry, jak nie najlepszy w karierze. U Lu zupełnie inna sytuacja. W tym sezonie wyniki osiąga marne, do sukcesów należy wpisać kilka Challengerowych ćwierćfinałów, gdzie była bardzo marna obsada czy trzecia runda Indian Wells. Odważnie stwierdzam, że Lu nigdzie poza hardem nie potrafi grać, na grassie bilans 22/27 więc marniutko. W tym sezonie jeszcze nie konfrontował się w oficjalnym meczu na trawie więc mogą pojawić się jakieś kłopoty, wszystko, wszystko przemawia za Francuzem. Nic negatywnego nie napływa do nas z obozu Francuzkiego, punkty za ubiegłoroczny ćwierćfinał broni Edouard więc zdecydowanie ma o co walczyć.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik

???? Benneteau J. v Tomic B. 3/10 ✅ +3,54j
2,18 Pinnacle Sports
Typ, którego szanse oceniam na 50/50. Tomic, który wygrał w końcu pierwszy mecz od dwóch tygodni musi wziąć się do pracy. To zwycięstwo na pewno go zmotywuje, nawet jeśli rywal do trudnych nie należał. Zapewne po ekscesach związanych z ojcem ciśnienie powoli spada i należy zacząć myśleć o tenisie bo ranking kolosalnie spada w dół. Rywal do najłatwiejszych nie należy, jednak mogło być zdecydowanie gorzej. Dla Francuza jest to również drugi turniej tego sezonu na grassie, w pierwszym zaliczył mały falstart, odpadając po meczu z nieźle dysponowanym Feliciano Lopezem. Obaj na trawie osiągają przyzwoite wyniki, Tomić dzięki dobremu występowi na Wimbledonie w 2011 roku wpisał się do pamięci kibiców. W tamtym roku było już gorzej, żadnego zwycięstwa na grassie. Benneteau tamten sezon zakończył bilansem 4/4 dochodząc m.in do trzeciej rundy Wielkiego Szlema. Bilans pojedynków bezpośrednich to prowadzenie Francuza, 2-1 Tak jak wyżej pisałem jest to mecz z cyklu 50/50 - gram tutaj po prostu na przełamanie młodego Australijczyka, które niewątpliwie kiedyś musi przyjść. Benneteau nie należy do grupy stabilnych zawodników, zresztą podobnie jest z Tomiciem. Australijczyk miał więcej czasu na odpoczynek, jednak obaj grali tylko dwa sety więc nie powinno mieć to większego znaczenia.
???? Mahut N. v Kuznetsov A. 3/10 ✅ +1,5j
1,50 Bet365
???? Klizan M. v Fognini F. 2/10 ⛔ -2j
2,14 MarathonBet

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Niculescu M. / Zakopalova K. v Huber L. / Mirza S.
2,40 Betsson 6/10 ⛔ -6j
Beka, beka, beka. Co to za kursy, pobierać szybko! Huber w parze z Mirzą, jedne z lepszych deblistek obecnie grające w tourze. Niculescu z Zakopalovą to raczej duet z serii jednorazowych, jest to ich pierwszy wspólny turniej, rywalki grały ze sobą kilka lat temu, jednak nawet to nie ma tutaj znaczenia bo są zdecydowanie lepszymi deblistkami, na trawie bilanse bardzo dobre, gdzie u Zakopalovej jest to 11/11 a u Rumunki 9/10 - zachwycać się nie będe. Co tutaj więcej pisać, ogromne value, nie wiem z jakiego powodu takie kursy, nie dostrzegam tutaj żadnego haczyka, nic tylko grać!

Wimbledon, Qualification
???? Jones S. v Nara K. 5/10 ✅+1,5j
1,30 Bet-at-home

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Lopez F. v Verdasco F. 3/10 ⛔ -3j
2,56 Pinnacle Sports
Ćwierćfinał turnieju w Eastbourne, inaugurujący przygodę z grassem Verdasco w 2013 roku. Pojedynek wewnątrz hiszpański, gdzie typuję zwycięstwo młodszego z panów, Fernando Verdasco. Obaj jak na Hiszpanów całkiem dobrze radzą sobie na trawie. W Eastbourne obaj przejechali się po rywalach, jedynie w pierwszym meczu Verdasco miał małe kłopoty w pierwszym secie, którego ostatecznie przegrał. Obaj zawodnicy bardzo dobrze się znają, jednak nie tylko dlatego, że są rodakami. Na korcie oficjalnie spotykali się już sześć razy, czterokrotnie wygrany z kortu schodził Verdasco. Te mecze to jednak melodia przeszłości ale warto mieć na to wgląd bo oznacza, że kilka lat temu Fernando miał po prostu patent na starszego rywala. Trzeba przyznać, że Verdasco nie wygrywa zbyt dużo spotkań w tym sezonie, jednak od turnieju w Madrycie, Fernando poprawił swoją grę i w końcu jakoś to wygląda. Porażki z Tsongą czy Tipsareviciem na pewno wstydu nie dodają. Lopez jak to Lopez, na trawie bardzo przyzwoicie, w Eastbourne pokonał Nieminena i Monaco. Rywale wydają się ze światowej półki jednak na trawie to już inna rozmowa. Mecz z serii 50/50 - oczywiście wybieram większy kurs, który dodatkowo mnie przekonuje bardziej. Verdasco ma patent na Lopeza, mam nadzieję, że podtrzyma serię bezpośrednich zwycięstwo, VAMOS!

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik

???? Dodig I. v Lopez F. 4/10 ⛔ -4j
2,35 Betfair
Półfinał turnieju w Eastbourne, dzisiaj obaj Panowie wygrali swoje mecze w dwóch setach, nie będę wnikał dokładnie kto komu pomagał bo równie dobrze Lopez mógł się już dziś pożegnać z turniejem, jednak &quot;szczęście&quot; dopisało i Verdasco zaczął popełniać bardzo głupie błędy w końcówce tiebreaka. Dodig dziś bardzo pewnie, rywal Fognini, teoretycznie dobrze grający na grassie, jednak dziś nie pokazał nic. Dodig bardzo dobrze serwował i przede wszystkim nie popełniał głupich błędów co mu się zdarza bardzo często. Warto również odnotować, że Dodig jeszcze nie stracił podania podczas tego turnieju co jest niezłym osiągnięciem. Fognini, Raonic, Istomin - żaden z nich nie zdołał przełamać Chorwata, co świadczy o sile jaką pokłada we własnym serwisie. Typ opieram głównie na drugim secie meczu Lopez v Verdasco, gdzie starszy z Hiszpanów doszedł do decydującego gema tylko dzięki serwisowi, praktycznie każda dłuższa wymiana padała łupem Fernando. Bilans pojedynków bezpośrednich na korzyść Dodiga, dwa lata temu, Madryt, zwycięstwo Chorwata w trzech setach. Kurs według mnie zdecydowanie przesadzony, przypomina mi się sytuacja gdy Dodig był również podobnie stawiany w meczu z Dolgopolovem w Dusseldorfie, tutaj zadanie powinno być cięższe bo Lopez jednak swoje gra. Wszystko będzie zależeć od serwisu, jeśli obaj będą czuć podanie, zapowiada się nam długie spotkanie, jeśli jednak jednemu zabraknie tego ważnego atutu mogą pojawić się schody. Następny mecz z serii 50/50 - w moim przekonaniu z przewagą Dodiga, więc pobieram z zamkniętymi oczyma ten typ.

Do góry Bottom