>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tenis by Maders

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Listopad (12-10) +5e
???? Nadal R. v Federer R. (+1,5s.) ⛔
@ 1,83 Pinnacle
Stawka: 10e (8.30)
Trzeba przyznać bez bicia, że Federer trafił z najlepszą dyspozycją fantastycznie bo na najważniejszy turniej. Oczywiście nie było to zamierzony bo kto normalny chce w taki sposób przegrywać mecze, jednak nie ma tego złego co na dobre by nie wyszło. Tak jak każdy mówi, że Nadal ma patent na Federera, że Roger nie potrafi grać z Rafą to ja twierdzę, że Federer ma patent na Hiszpana w hali i Rafa nie potrafi grać przeciwko Szwajcarowi właśnie na tej nawierzchni. Spotkali się na indorze pięć razy i cztery z tych spotkań wygrał właśnie Roger Federer. O formie Nadala nie ma co dyskutować bo gra świetnie, jednak Roger na prawdę względnie poprawił grę ale nadal jak dla mnie jest ten mankament z backhendem, który trzeba poprawić. Co do zwycięstwa w całym meczu to z całym szacunkiem dla Rogera, większe szansę daję Rafałowi. Roger jest już w takim wieku, że bardzo ciężko przeżywa trudy trzeciego seta, co było widać chociażby w dwóch ostatnich meczach z Djokoviciem, gdzie trzeci set był grany na chodzonego. Ja widzę tutaj bardzo dużą szansę na wygranie seta przez Federera, kurs jest według mnie odpowiedni do ryzyka, jest to 50/50 jednak kieruję się tutaj bilansem na hali i ostatnią dobrą grą Rogera. Bardzo dużo będzie od tego jaką taktykę wybierze Nadal i jak rozpocznie mecz Federer.

Otrzymane punkty reputacji: +10
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Listopad (12-11) -5€
???? Daniel T. v Ito T.
@ 1,55 Unibet
Stawka: 15 € ( ✅ 8.25 €)
No tym razem się już chyba musi udać i okręt pod nazwą Daniel zostanie zatopiony. W zeszłym tygodniu fantastyczny turniej Japończyka, jednak ja bym podważył to osiągnięcie. Jak dla mnie jedynym zawodnikiem, pokonanym przez Taro, który zagrał na normalnym poziomie był McGee. W finale Klahn pokazał, że jest zdecydowanie lepszym zawodnikiem. Taro dzisiaj zagra ze swoim rodakiem Tatsumą Itą, którego uważam za faworyta tego meczu i lepszego zawodnika. Taro Daniel to nadal zawodnik trzeciej setki rankingu i jeden udany turniej tego nie zmieni. Jak to w Challengerach często bywa, Daniel może zagrać słabe spotkanie i Tatsuma to wykorzysta. Ito jest bardziej doświadczonym zawodnikiem, jeszcze w tamtym roku był w połowie pierwszej setki rankingu ATP, ten sezon nie udany jednak na poziomie Challenger odnosi całkiem niezłe wyniki. Na twardej nawierzchni gra bardzo dobrze i myślę, że jutro powinien pokonać swojego młodszego rodaka.

Otrzymane punkty reputacji: +10
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Listopad (13-11) +3,25 €

???? Gerasimov E. v Kuznetsov A.
@ 1,758 Pinnacle
Stawka: 10 € (✅7.58€)
Cwierćfinał Challengera w Tyumen, ja tutaj widzę zdecydowanego faworyta, którym jest Andrey Kuznetsov. Owszem, Gerasimov odnosi dobre wyniki, jednak to wszystko dzieje się w końcowce sezonu, gdzie wielu zawodników przyjeżdza na turnieje tylko by odebrać wpisowe. Inaczej jest z Kuznetsovem, który walczy o jak najwyższą pozycję aby być wysoko rozstawionym w kwalifikacjach do Australian Open. Obaj zawodnicy spotkali się w oficjalnym meczu już raz, wygrał Kuznetsov, rok 2012, turniej rangi Futures, podobnie jak dzisiejsze spotkanie, rozgrywany w hali. Od kilku tygodni bacznie śledzę wyniki Kuznetsova i bardzo podoba mi się jego gra, poza meczem z Nieminenem, gdzie zagrał słabo i zawodnik był na innym poziomie. Widać, że Andrey po słabym sezonie chce zmazać ten blamaż w końcówce i na zakończenie wygrać turniej u siebie to byłby dobry złego koniec. Rosjanin to jest już uznana marka na poziomie Challengerów a Egor dopiero teraz się pokazuje, od zeszłego tygodnia, chociaż ja jeszcze nie traktuję go jako poważnego rywala dla Kuznetsova i w pewnym stopniu nie rozumiem tych kursów ale trzeba korzystać z tego co dają bukmacherzy!

Otrzymane punkty reputacji: +14
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Listopad (14-11) +10,83 €
???? Barrois K. v Bacsinszky T.
@ 3,94 Pinnacle
Stawka: 5 € (14.70€)
Ćwierćfinał itfu w Egipcie, szukam tutaj niespodzianki w postaci zwycięstwa Niemieckiej tenisistki, która w tym turnieju sprawiła już dwie niespodzianki. Najpierw pokonała doświadczoną Brianti a następnie młodą Panovę. Obie zawodniczki były faworytkami z pojedynkach z Kristiną i obie Panie bardzo dobre wyniki odnoszą na mączce. Dzisiaj rywalką powracająca do gry Timea Bacsinszky, według mnie Węgierka już nigdy nie powróci do pierwszej 50 rankingu a dzisiaj myślę, że Barrois może sprawić kłopoty po bardzo dobrym kursie. Owszem, bilans pojedynków bezpośrednich zdecydowanie na korzyść Węgierki, jednak dwa mecze w tym roku były wyrównane, nie były to jakieś zdecydowane zwycięstwa Timei i dodatkowo były rozgrywane w hali a jak dla mnie najwięcej argumentów Kristina może zaprezentować na ziemnej nawierzchni.

Otrzymane punkty reputacji: +13
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Michael Russell wygra @ 1,66 Bet365
Pierwsza runda Challengera w Dallas, odbywającego się w hali. Pojedynek dwóch Amerykanów, Michaela Russella z Rajeevem Ramem. Wydaję mi się, że większe szanse na zwycięstwo ma zdecydowanie starszy z obu tenisistów. Russell po świetnym zeszłym sezonie wszedł do pierwszej setki rankingu a najlepsze wyniki osiągał właśnie w hali. Rajeev od kilku miesięcy wydaje się jakiś zagubiony, słabe wyniki, spada w rankingu - nie ten zawodnik. Pierwsza część sezonu wyglądała jeszcze całkiem przyzwoicie, dwa finały turniejów rangi Challenger w Ameryce. Potem stopniowo wszystko zaczęło się sypać i od maja 2013 roku nie zagrał nawet w żadnym ćwierćfinale.
Michael Russell po bardzo trudnym starcie sezonu, liczy na dobry występ w Dallas, w tamtym sezonie osiągnął tutaj ćwierćfinał, w którym uległ Jamesowi Blake&#39;owi po trzech setach. W tym sezonie tylko jeden rozegrany mecz, w którym od razu był spisywany na straty. Melbourne, pierwsza runda Wielkiego Szlema, porażka w trzech setach z Rosjaninem Tursunovem. W Dallas lubi grać - na trzy występy grał w dwóch ćwierćfinałach. W hali gra bardzo przyzwoite, w tamtym sezonie wygrał Challenger w Charlottesville, ćwierćfinał turnieju rangi ATP w Memphis.
Rajeev Ram od dłuższego czasu cieniuje, w hali zawsze bardzo przeciętnie, w tamtym sezonie jego najlepszy wynik to 1/8 finału Challengerów, więc wygrana jednego meczu. W tym sezonie kiepskie wyniki, porażka w Chennai z Oswaldem, wygrana z Cechcinatto w Melbourne, gdzie w drugiej rundzie uległ Blazowi Rola.
Na twardych nawierzchniach obaj Panowie grali ze sobą cztery razy - trzykrotnie wygrywał Michael Russell. Czas zdecydowanie lepiej działa na Russella, który wraz z upływem lat coraz bardziej zaskakuje - świetny poprzedni sezon. Ram gra coraz to słabiej, nawet w deblu gra się nie klei. Russell powinien sobie poradzić z młodszym rodakiem.
Nicolas Mahut wygra @ 1,40 Bet365
Pierwsza runda turnieju głównego w Montpellier, zdecydowanie polecam typować na Nicolasa Mahut, który od pewnego czasu utrzymuje bardzo wysoki, stały poziom. Jego rywal Paul Henri Mathieu w ostatnim czasie dołuje, myślę, że dla tego tenisisty nie ma ratunku. Sprawy prywatne go wykończyły, w zeszłym sezonie grał bardzo mało a w 2014 roku zawodzi na całej linii przegrywa z każdym.
Nicolas Mahut zaliczył prawdziwy comeback w zeszłym sezonie, wrocił do pierwszej setki rankingu, wygrał trzy turnieje, cztery razy grał w finale, kilka półfinałów. Najlepsze wyniki osiąga w hali i na trawie, na innych nawierzchniach bardzo słabo. Opisywać chyba tego zawodnika nie trzeba, dobry serwis - siła połączona z rotacją, jedno ręczny backhand, częste akcje s&amp;v.
Paul Henri Mathieu miał bardzo dużo problemów osobistych, żona chora na nowotwór, połowa poprzedniego sezonu stracona. W końcówce osiągął bardzo przyzwoite wyniki w hali, grał w ćwierćfinale w Bazylei, doszedł do półfinału Challengera w Petange. Wydawało się, że po tych ogromnych problemach wraca stary, dobry Mathieu jednak ten sezon wszystko zweryfikował. Porażka w Melbourne z przeciętnym Wangiem, następnie porażka z Hajkiem. Gra wygląda okropnie, była możliwość obejrzenia obu meczy, bardzo dużo nie wymuszonych błędów, pod siatką fatalnie, słąby procent pierwszego serwisu. To nie był ten elegancki styl gry z którego był znany.
U tak wiekowego zawodnika bardzo ciężko zmienić swoją grę z tygodnia na tydzień, ja nie widzę żadnych perspektyw dla Mathieu, na cud nie ma co liczyć. Gra bardzo słabo i w starciu z mega solidnym Mahut szanse oceniam bardzo nisko.

Do góry Bottom