>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tenis by Maders

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Aoyama S. v Hozumi E. ✅
@ 2,75 Marathon

Ja tutaj dzisiaj wybieram grę na bardziej doświadczoną tenisistkę, którą jest Aoyama. W tamtym roku była tutaj w półfinale, teraz finał. W ostatnim meczach obie Panie wygrały mecze z pozycji dogów. Aoyama pokonała świetnie grającą ostatnio Zarinę Diyas. Hozumi pokonała Belindę Bencic. Według mnie przynajmniej patrząc na dotychczasową formę, trudniejsze zadanie miała starsza z Japonek. Diyas, gra na trawie świetnie, wygrała turniej tydzień wstecz, teraz zatrzymała się na Aoyamie. Można chociażby przytoczyć fakt, iż Diyas gdy triumfowała tydzień temu w Makinocharze, gładko wygra w finale właśnie z Szwajcarką, Bencic. Obie zawodniczki osiągają bardzo dobre wyniki na nawierzchni trawiastej, nawet w tym roku grały ze sobą bardzo zacięte spotkanie na trawie. Dwa sety i aż dwadzieścia pięć gemów - zwycięstwo Hozumi. Pokazuje jednak ten mecz, że dużej przepaści pomiędzy tymi zawodniczkami nie ma tylko Aoyamie brakowało krpoki nad i, a dziś może brakować jej młodszej z tenisistek. Aoyama gra jeden z lepszych (jak nie najlepszy) turniej w tym roku, gra bardzo dobry tenis i spokojnie może grać jak równa z równą ze swoją młodszą koleżanką, której jeszcze brakuje doświadczenia i ogrania w tourze. Kursy zdecydowanie na korzyść Hozumi, chyba jedynie spowodowane tym, że pokonała zawodniczkę, która w ostatnich tygodniach próbowała się pokazywać na turniejach rangi WTA.

Otrzymane punkty reputacji: +1
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? de Schepper K. v Herbert P.H. (+3,5g) ✅
@ 1,90 Marathon
Spotkanie dwóch Francuzów w decydującej rundzie kwalifikacji do turnieju Masters w Paryżu. Pojedynek dwóch bardzo podobnych do siebie zawodników. Obaj świetnie grają na hali, świetnie serwują i lubią podchodzić bardzo często pod siatkę. Znają się bardzo dobrze i nawet wystąpią wspólnie w turnieju deblowym i co ciekawe będą podejmować polską parę - Fyrstenberg/Matkowski. Co do tego meczu to proponuję tutaj dodatni handicap na młodszego z Francuzów. Przy ich dyspozycji serwisowej ten mecz może trwać bardzo długo i mogą się pojawiać szansę dla Pierre. Dodatkowo Herbert w tym roku świetnie gra w turniejach rozgrywających się na Francuskiej ziemi. Ćwierćfinał w St.Remy, pierwsza runda turnieju ATP w Metz, półfinał w Orleans, i R16 w Mouilleron-Le-Captif. Ten handicap to jest sprawa 50/50. Wszystko zależy od tego jak się potoczy pierwszy set i kto go wygra. Ja jednak sądzę, że młodszy z Francuzów może walczyć ze swoim kolegą jak równy z równym.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Jabeur O. v Vandeweghe C. ✅
@ 3,55 Marathon
Ktoś mi wytłumaczy dlaczego są takie kursy? Co niby aż tak mocno faworyzuje Amerykankę? Nawierzchnia? Nie. Według mnie jest to mecz w którym obie zawodniczki mogą wygrać. Nie potrafię sobie wyobrazić dominacji Vandeweghe, która w tym sezonie gra po prostu piach. Fatalna forma, poprawia statystyki tą końcówką sezonu. Jabeur świetny rok, bilans 33/13, trzy wygrane turnieje rangi ITF, kilka półfinałów i ćwierćfinałów. W hali dobrze się czuję, od tamtego roku gra na indoorze regularnie, czego nie można powiedzieć o Coco Vandeweghe, która omijała szerokim łukiem tą nawierzchnię. W tym roku rozegrała tutaj już dziesięć meczy. Wygrała siedem i trzy przegrała. Trzeba jednak dodać, że w Kanadyjskim turnieju jedyną godną rywalką była w półfinale, Melanie Oudin. Jabeur miała zdecydowanie cięższe zadanie. W ćwierćfinale trafiła na dobrze spisującą się w ostatnim czasie Domachowską a potem na zawodniczkę z pierwszej setki rankingu WTA, Timeę Babos. Ciągle zastanawia mnie ten kurs, przecież jest to pojedynek dwóch zawodniczek, na podobnym poziomie. Coco nie prezentuje sobą już tego co kilka lat temu i widać to chociażby po tym w jakich turniejach gra.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Kokkinakis T. v Duckworth J. ✅
@ 1,50 Marathon
-2,5g ✅
@ 1,89 Marathon
Trochę zaskakują mnie te kursy, widzę bukmacherzy bardzo doceniają młodszego z Australijczyków, który chcąc nie chcąc nie wygrał w swojej zawodowej karierze z kimś chociażby pokroju Duckwortha. W pierwszym meczu obaj zawodnicy trafili na łatwych rywali, więc nie ma sensu tutaj o tych spotkaniach mówić. Obaj w tamtym tygodniu grali w Melbourne i bardziej zadowolony jest za pewne James, który po bardzo zaciętym spotkaniu odpadł w półfinale z Japończykiem Ito. Thanasi przegrał w drugim meczu z Ebdenem po trzech setach. W Australii w tej chwili wśród młodych zawodników najbardziej cenię sobie Duckwortha (notabene najstarszego) następnie Kyrgiosa. Kokkinakis musi nabrać trochę doświadczenia bo w turniejach rangi Challenger regularnie zaczął grać zaledwie miesiąc temu. Co do kursów pozwolę sobie przypomnieć, że gdy Thanasi podejmował Nicka Kyrgiosa w Sacramento na starszego z &quot;Kangurów&quot; kurs wynosił 1,43. W tej chwili Duckworth jest na pewno lepszym zawodnikiem od Kyrgiosa więc kursy mogą lekko zadziwiać. Wydaje mi się, że w nocy James spokojnie wygra to spotkanie bo Thanasi to jeszcze nie ten poziom - przede wszystkim potrzeba mu czasu aby zacząć wygrywać z liczącymi się zawodnikami.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Boserup J. v Minella M.
DW 0:2 ✅
@ 1,727 Marathon
Spotkanie Kanadyjskiego turnieju rangi ITF. Typuję tutaj łatwe a przede wszystkim szybkie zwycięstwo Mandy Minelli, która zmierzy się z zawodniczką z końca czwartej setki rankingu Julią Boserup. Julia to w tej chwili jest cień zawodniczki, chociażby tej sprzed dwóch lat. Mandy to jest już jakiś poziom w kobiecym tenisie, w tym sezonie z powodzeniem próbuje startować w turniejach rangi WTA. Kilka wartościowych wyników w tym sezonie osiągnęła - ćwierćfinał w Bogocie, półfinał w Marrakesz i półfinał w Taszkiencie to najlepsze wyniki na turniejach WTA. Sezon się kończy, więc na pewno Mandy chciałaby zakończyć go w pierwszej setce rankingu. W Toronto po wynikach widać, że lubi grać. Występowała tutaj dwa razy - w 2005 roku i 2011 - najpierw półfinał a następnie ćwierćfinał. Boserup to w tej chwili nie jest zawodniczka, która mogłaby zagrozić reprezentantce Luksemburgu, która gra na prawdę dobry sezon. Chciałem zagrać handicap gemowy na Mandy, jednak stwierdziłem, że jeden z setów może być bardzo wyrównany i może być problem z pokryciem. Ogólnie unikam gry na DW w WTA jednak dziś wydaje mi się, że Mandy powinna poradzić sobie bezproblemowo.

Otrzymane punkty reputacji: +3
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Podsumowanie października​

Wygranych: 24,
Przegranych: 17,

ATP: 6/2,
WTA: 5/8,
Challenger: 6/3,
ITF: 7/4,​

Piszę podsumowanie już dziś bo potem nie będzie czasu. Od teraz zacznę regularnie (przy każdym typie) stawkowanie. Będę podawał stawki raczej w euro. Pozdrawiam!

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Bhambri Y. v Venus M.
@ 1,615 Marathon
Stawka: 15 € (✅9.23 €)
---------------------------
-2,5g
@ 1,89 Marathon
Stawka: ⛔12 € (10.68 €)
----------------------------
DW 2:0
@ 2,42 Marathon
Stawka: ⛔10 € (14.20 €)
----------------------------
A ja nadal gram na Hindusa, który dla mnie gra świetnie w ostatnich tygodniach. Podoba mu się w Australii i został tutaj na kolejny tydzień, w poprzednim odpadł z Duckworthem w ćwierćfinale. Przy okazji każdego meczu Bhambriego w Melbourne opisywałem go więc teraz nie ma sensu po raz kolejny powtarzać. Okazję miałem również pisać o Venusie, przeciwko którego typowałem w meczu z Wardem. Dziś myślę podobnie - pewnego poziomu nie da się przeskoczyć. Bhambri po powrocie po kontuzji gra bardzo dobry tenis no może poza tym meczem z Jamesem Duckworthem, gdzie bardzo dziwnie to wyglądało. Dzisiaj po raz enty dziwią mnie kursy na Hindusa, w poprzednich przypadkach zawsze było to promo i dziś uważam podobnie. Nowozelandczyk nie powinien sprawić problemów Yukiemu i dzisiaj próbuję zagrać praktycznie wszystko co możliwe na reprezentanta Indii. Venus jest ostatnio w dobrej dyspozycji, sprawił tam jedną czy dwie niespodzianki, jednak wszystko wraca do normy i na każdym zawodniku takim jak Ward czy Bhambri będzie się zatrzymywał.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Listopad (1-2)
???? Ferrer D. v Simon G. (+3,5g)
@ 2,04 Marathon
Stawka:⛔ 12 € (12.48 €)
Próbuje tutaj handi gemowe na reprezentanta gospodarzy. Wczoraj oglądałem jego spotkanie z rodakiem Mahutem i wyniosłem z tego meczu bardzo dobre wrażenie. Nicolas jest bardzo trudnym rywalem w hali, na twardej nawierzchni. Jego serve&amp;volley i te cięte slajsy to nie jest łatwy styl dla rywala. Był to ciężki mecz dla Simona jednak wyszedł z Niego górą. Ferrer wczoraj dość niespodziewanie męczył się z Lukasem Rosolem, który w ostatnim czasie formą na pewno nie grzeszy. Zauważyłem, że w ostatnim czasie (może poza turniejem w Valencii) Ferrer nie potrafi zagrać meczu na jednym, stałym i dobrym poziomie. Przytrafiają mu się głupie straty setów, widać, że jest wykończony tym niesamowicie trudnym sezonem. Simon po fatalnym występie w Valencii, zagrał wczoraj bardzo solidne spotkanie i wierzę, że u siebie może skutecznie powalczyć z zeszłorocznym triumfatorem. Obaj zawodnicy grali ze sobą pięć razy, cztery razy zwyciężał Ferrer, jednak nawierzchnia tutaj przemawiała za Hiszpanem, gdyż rozgrywali te mecze na clay. Jednokrotnie spotkali się na hardzie i po niezwykle zaciętym spotkaniu zwyciężył Simon.
???? Federer R. v Kohlschreiber P.
@ 1,31 Marathon
Stawka: 31.58 € (✅9.21 €)
Myślę, że kurs trochę za wysoki, przynajmniej ja to tak oceniam. Roger zagrał wczoraj dobre spotkanie z Andersonem, na końcu się trochę rozluźnił, jednak ostatecznie potrafił doprowadzić ten mecz spokojnie do końca. Dzisiaj jego rywalem będzie Niemiec, Philipp Kohlschreiber, który gdyby Seppi utrzymał nerwy na wodzy pożegnałby się z turniejem w pierwszej rundzie. Następnie Philipp w bratobójczym pojedynki pokonał w dwóch setach Tommy&#39;ego Hassa. Chciałem tutaj zagrać jeszcze handicap gemowy na Szwajcara, jednak coś mi mówi, żeby tego nie robić. Chociażby końcówka wczorajszego meczu z Andersonem. Myślę, że zwycięstwo zostanie tutaj osiągnięte, jednak może się zdarzyć, że będzie to zacięte spotkanie. Bilans bezpośredni tych Federer-Kohlschreiber to siedem zwycięstw Szwajcara, tylko raz Niemieckiemu tenisiście udało się wygrać seta, było to w 2009 roku. Potrafi z Kohlschreiberem Federer grać. A ten turniej powinien potraktować poważnie bo w tamtym roku tutaj nie grał, więc jest szansa poprawić dorobek punktowy.
???? Smitkova T. v Pervak K.
@ 1,47 Marathon
Stawka: 15 € (✅7.05 €)
Próbuje tutaj Ksenię bo dość dobrym kursie. Pervak tego sezonu nie może uznać za udany, jednak dzisiaj sądzę, że powinna podołać. Rywalką Kazaszki będzie Czeszka, Tereza Smitkova, która w ostatnich tygodnia prezentowała się całkiem dobrze. Pervak w ostatnim czasie nie miała szczęścia w losowaniu. Najpierw trafiła na Zanevską w kwalifikacjach do turnieju w Linz, a następnie w Moskwie trafiła na Magdalenę Rybarikovą. Cały ten sezon kiepski w wykonaniu Ksenii. Smitkova ostatnio sprawiła niespodziankę w meczu Mladenović, jednak oglądałem ten mecz i mogę stwierdzić, że to Mladenović przegrała to spotkanie. Tutaj w Istamule Pervak grała z zawodniczkami pokroju Czeszki i wygrywała bez problemowo. Dzisiaj myślę, że Ksenia powinna sobie poradzić ale nie będzie to łatwe spotkanie. Gra tutaj dobrze więc może błyśnie na koniec sezonu.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Listopad (3-3) -8,51 €
???? Mitchell B. v Duckworth J.
@ 1,45 Betclic
Stawka: 15 € (✅6.75 €)
Dzisiaj znów gram na Kaczora, jednak dzisiaj bez żadnych handicapów ponieważ, może być to bardzo ciężkie spotkanie dla Duckwortha. Bilans pojedynków bezpośredni remisowy, jednak ostatnie dwa mecze wygrał James, ostatni w tym roku zdecydowanie, gdzie Mitchell zdołał wygrać jednego gema. Mecz odbywał się na hardzie. Co by tutaj więcej napisać, Benjamin nie robi takiej &quot;furory&quot; jak James, jest ponad 100 miejsc rankingowych dalej, nie idzie to tak szybko jak w przypadku Jamesa. Rówieśnicy, jednak to Duckworth osiąga lepsze wyniki, pojawia się w turniejach rangi ATP. Mitchell przez praktycznie całą pierwszą połowę sezonu grał tylko w turniejach rangi Futures, dopiero w sierpniu zaczął próbować swoje siły w Challengerach. Od tamtego momentu najlepszym wynikiem jest ćwierćfinał w Granby i Tiburon. Wyników Duckwortha nie będę przytaczać, jeśli kogoś interesują to mogą zaglądnąć do wcześniejszych moich analiz. Ja myślę, że kurs jest dzisiaj odpowiednie wystawiony, Mitchell może powalczyć, wygrać w cuglach seta jednak to chyba wszystko na co go stać. Duckworth murowany faworyt.
???? Friedsam A.L. v Wickmayer Y.
@ 1,55 Marathon
Stawka: 15 € (✅8.25 €)
Kursy mnie zaskoczyły. Wickmayer może nie jest w formie, jednak taka zawodniczka jak Friedsam nie powinna jej zaszkodzić, bez przesady. Wickmayer w dwóch pierwszych meczach przejechała się na Shvedovej i Wang, obie zawodniczki nie zdołały zagrozić Belgijce. Friedsam jest młoda, perspektywiczna - jednak sądzę, że pokonanie Yaniny to jeszcze za wysokie progi. Yanina w hali potrafi grać, do udanych tego sezonu nie może zaliczyć, jednak Friedsam, która poza turniejami ITF, rzadko kiedy wybiera się nawet na 125k powinna być zawodniczką zdecydowanie do pokonania, oczywiście jeśli Yanina będzie chciała. Końcówka sezonu, drabinka trudna nie jest więc może warto poprawić tą kiepską pozycję w rankingu? Myślę, że można spokojnie zagrać na zwycięstwo Belgijskiej tenisistki.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Listopad (5-3) +6,51 €
???? del Potro J.M. v Federer R.
@ 2,00 Marathon
Stawka: 10 € (✅10 €)
Szybko, krótko i na temat. Jak dla mnie lepszą dyspozycję w Paryżu prezentuje Szwajcar, który będzie chciał się zrewanżować za porażkę w jakże ważnym turnieju w Bazylei. Oddsmakerzy zauważyli, że del Potro w Paryżu gra średnio, wczoraj trzysetówka z Dimitrovem. Ostatnie trzy bezpośrednie mecze między tymi zawodnikami kończyły się zwycięstwem Argentyńczyka, dzisiaj czas na rewanż. Sądzę ogólnie, że Szwajcar może zamieszać w Paryżu, jego gra mi się bardzo podoba. Błędów jest dużo ale to oczywiste, będzie ich z biegiem czasu coraz to więcej. Myślę, że warto po takim kursie próbować, Federer dobrze się tutaj spisuje a u del Potro dużo brakuje do stwierdzenia &quot;dobra gra&quot;. Wczoraj oglądałem mecz Rogera i Kohlschreiber zagrał na prawdę dobre spotkanie, jednak przy dobrej grze Szwajcara nie był w stanie nic zrobić. Del Potro grał z Dimitrovem i był to ciężki mecz, Argentyńczyk zaczyna odczuwać trudy tego sezonu. Wszystko zweryfikuje kort.
???? Klizan M. v Copil M.
@ 1,50 Marathon
Stawka: ⛔12.51 € (6.26 €)
Ćwierćfinał Challengeru w Genevie, po nazwiskach można stwierdzić, że bardzo ciekawe spotkanie. Jeśli spojrzymy w ranking to może się wydawać, że spotkają się zawodnicy o podobnych umiejętnościach. Nic takiego, typuję tutaj zwycięstwo Słowaka, który de facto ma słaby sezon, jednak na poziomie Challenger nie powinien mieć większych problemów. Copil, rumuński talent, który nie potrafi się przebić do pierwszej setki rankingu. Gra praktycznie tylko w turniejach rangi Challenger, startuje w kwalifikacjach do ATP, jednak bez wyników. Na hali prezentuje się dobrze, jednak dzisiaj rywal jest wyższego kalibru i nawet fakt, iż Klizan nie osiąga nadzwyczajnych wyników w hali może nie pomóc Rumunowi. Klizan walczy o powrót do czołowej setki i jak najwyższą lokatę - Australian Open się zbliża więc jest o co walczyć. Klizan gra słaby sezon, jednak są to wyniki z turniejów ATP, więc nie ma co porównywać do bilansu Copila.
???? Siniakova K. v Pliskova Kr.
@ 1,55 Marathon
Stawka: 10 € (✅5.50 €)
Ćwierćfinał turnieju rangi ITF w Wielkiej Brytanii. Wróżę tutaj zwycięstwo starszej z Czeszek, która w ostatnich tygodniach prezentuje wyśmienitą formę, wygrywa turnieje. Siniakova na początku października również wygrała turniej rangi ITF, jednak nie ma co porównywać prestiżu obu imprez. Bilans pojedynków bezpośrednich na korzyść Kateriny, jednak nie od dziś wiadomo, że Kristina i clay to nie jest dobre połączenie. Jedna z sióstr Pliskovych, ma wszelkie atrybuty do gry w hali. Bardzo mocny serwis to jeden z nich. Wczorajsze zwycięstwo nad Paszek utwierdza mnie w przekonaniu, że jest w dobrej formie. Siniakova wczoraj sprawiła niespodziankę pokonując Serbkę Dolonc. Można powiedzieć, że obie zawodniczki w formie, jednak zadecyduje doświadczenie. Pliskova to jest na tę chwilę lepsza zawodniczka i powinna sobie poradzić z perspektywiczną Siniakovą, która ostatnio jest na fali. Myślę, że kurs jest odpowiedni - warty ryzyka, jednak z umiarem.
???? Feuerstein C. v Foretz-Gacon S. (+4,5g)
@ 1,91 Marathon
Stawka: ⛔10 € (9.10 €)
Bardzo jestem zdziwiony kursami na to spotkanie. Zmierzą się dwie doświadczone Francuzki, mała różnica w rankingu WTA, obie świetnie grają na hali a tutaj taka różnica w kursach i decyduję się zagrać handicap gemowy na starszą z zawodniczek. Owszem, Feuerstein lubi grać w Nantes, wygrała ostatnie dwa spotkanie z Stephanie na hali, jednak gdy spotykają się dwie rodaczki u siebie to wszystko się zdarzyć może i prognozuję tutaj bardzo zacięte spotkanie. Dodatkowo uważam, że zwycięstwo Foretz-Gacon nad Lucią Hradecką nie jest przypadkowe i warto zwrócić uwagę na ten mecz. Feuerstein to nie jest klasowa zawodniczka aby bukmacherzy jej tak bardzo ufali w starciu z zawodniczką o podobnych umiejętnościach. Uważam, że dodatni handicap gemowy na starszą z Francuzek będzie dobrym rozwiązaniem.

Otrzymane punkty reputacji: +3
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Listopad (7-5)
???? Bhambri Y. v Duckworth J.
@ 2,90 Betclic
Stawka: 12 € (✅22.80 €)
W tamtym tygodniu próbowałem, dzisiaj też. Myślę, ze Yuki prezentuje tak dobrą grę, że może zamieszać i sprawić dużo kłopotów Duckworthowi. W zeszłym tygodniu w Melbourne się nie udało, Duckworth przeszedł do półfinału gdzie przegrał z Ito. W tym tygodniu rolę się częściowo zmieniły bo to Hindus w ćwierćfinale spotkał się z Japończykiem i pokonał go w trzech setach. Dzisiaj bukmacherzy wystawiają bardzo ciekawy kurs, myślę, że Yuki z tygodnia na tydzień gra coraz lepiej, aż szkoda, że sezon się kończy. Mecz z Jamesem w tamtym tygodniu totalnie mu nie wyszedł, nie wiem co tam się działo w główce Yukiego. Dziś wydaje mi się, że Bhambri może zwyciężyć z młodszym Australijczykiem. Problemem Kaczora może być fakt, iż w tym tygodniu nie przeszedł prawdziwego sprawdzianu, spotykał się z zawodnikami, którzy byli tylko formalnością. Bhambri zmierzył się z Venusem, dziś z Japończykiem Ito i na pewno będzie lepiej przygotowany niż Australijczyk. Widzę duże value.

Otrzymane punkty reputacji: +8
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Listopad (8-5)
???? Bemelmans R. v Puetz T. (+4,5g)
@ 1,96 Marathon
Stawka: ⛔15 € (14.40 €)
Półfinał turnieju w niemieckim Eckental. Typuję w stronę reprezentanta gospodarzy. Oczywiście Bemelmans jest w dobrej formie, jest wyżej notowany jednak Puetz ten seson ma dobry a ostatnie tygodnie fantastyczne. Jest jeszcze bardzo nierówny i tego już chyba nie zdoła zmienić. Potrafi pokonać Gabashvilli&#39;ego by w następnej rundzie ulegnąć słabemu Lobkovovi. W Eckental pokonał już Nedovesova i Dustova. Tim podobnie jak Belg Ruben fantastycznie gra w hali i tutaj widzę jego szanse. Dodatkowo gra u siebie, dobrze gra w tym tygodniu i po cichu liczę na urwanie seta albo jeden bardzo wyrównany set. Bemelmans również lubi przespać seta więc typ uważam za sensowny.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Listopad (8-6)
???? Klahn B. V Bhambri Y.
@ 3,20 Betclic
Stawka: 10 € (✅12.00 €)
To nam się bukmacherzy zagalopowali. Klahn tak zdecydowanym faworytem ?! Dlaczego? Klahn doszedł do finału gdzie po drodze stracił tylko jednego seta. Warto jednak przeanalizować jakich rywali podejmował w porównaniu do Hindusa. W tym roku obaj zawodnicy spotkali się już na korcie jednak bukmacherzy próbują się tym sugerować to muszą mieć źle poukładane w głowie bo przecież w lipcu Bhambri był cieniem samego siebie. Dzisiaj mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że Bhambri w tej chwili nie odstaje poziomem od Amerykanina. Bukmacherzy przesadzili niebywale. Po raz kolejny w tym turnieju porównam zawodników do Japończyka Ito. Obaj zawodnicy grali w ostatnich dniach z tym tenisistą i tylko Hindus wyszedł zwycięsko. Klahn poległ bardzo szybko w dwóch setach. To tak w ramach ciekawostki. Dla mnie wszystko przemawia sa Yukim, który gra fantastyczne turnieje. Kurs z kosmosu.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Listopad (9-6) +29,3 €

???? Ward J. v Daniel T.
@ 1,52 Betclic
Stawka: ⛔ 14.30 € ( 7.44 €)

Pierwsza runda Challengera w Yeongwol, typuję tutaj zwycięstwo Brytyjczyka, który podejmie Japończyka Taro Daniela. Myślę, że Ward powinien poradzić sobie z Japończykiem z końca trzeciej setki rankingu ATP. Daniel pewnego poziomu nie przeskoczy, gra z powodzeniem w turniejach rangi Futures, jednak nie ma co porównywać klasy zawodników, praktycznie same spacerki. Poziom Challenger jest nie do osiągnięcia. W tym sezonie Daniel w głównych turniejach wygrał aż .. jedno spotkanie. Kilka razy przeszedł przez kwalifikacje jednak następny etap to jak mur chiński. Długi i nie do przejścia. Ward to stały zawodnik Challengerów, jakiś poziom już jest, ostatnio mała niespodzianka - porażka z Guccione, jednak u siebie Australijczyk jest bardzo groźnym rywalem. James na hardzie w tym sezonie osiągał już świetne wyniki, półfinał w Melbourne, wygrana w Lexington, ćwierćfinał w Granby czy finał w West Lakes - wyniki bardzo dobre, trzeba przyznać bez bicia. Kurs mnie bardzo satysfakcjonuje, Ward w formie, po słabym turnieju będzie chciał się zrehabilitować, rywal spokojnie do pokonania.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Listopad (9-7) +15 €
???? Rice D. (+3) v Krajicek A.
@ 1,99 Marathon
Stawka: 10 € ( ✅ 9.90 €)
Próbuję tutaj zagrać coś w stronę Brytyjczyka, bardzo żałuję, że nigdy nie udało mu się wypłynąć na głębokie wody bo zawsze byłem fanem jego gry. Dzisiaj zagra z Krajickiem, którego wręcz przeciwnie, nienawidzę oglądać, nie rozumiem jak taki gracz jak on może być tak wysoko w rankingu. Gra praktycznie w Futuresach, w Challengerach zatrzymuje się na pierwszych rundach - podobnie jak Rice, jednak to David robi na mnie większe wrażenie. Kilka tygodni wstecz przy okazji meczu Kudla v Krajicek opisywałem Austina, jeśli kogoś ciekawi może zaglądnąć do tematu. Krajicek gra bardzo mało w hali, Rice wręcz przeciwnie ma bardzo dużo meczy rozegranych - myślę, że jest to ciekawy do rozważenia bet.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Listopad (10-7) + 24,9 €
???? Shvedova Y. v Morita A.
Over 20,5g
@ 1,91 Marathon
Stawka: 10 € ( ✅ 9.10 €)
Widzę tutaj tendencje na over. Obie Panie mają bardzo słaby sezon, grają bardzo nierówny tenis. Morita ostatnio błysnęła w Nanjing, gdzie była w finale, który poddała po pierwszym secie. Coś jej dolega (dolegało), więc gra nie będzie stabilna. Dodatkowo trzeba tutaj przytoczyć fakt, że Ayumi gra bardzo, bardzo dużo tiebreaków. W Nanjing zagrała ich aż pięć, kolejny argument, że będzie to długi mecz. Z drugiej strony Shvedova, która niby gra nieźle na hali, jednak w tym sezonie nie widziałem jej dobrego meczu. Raz już z Moritą na hardzie wygrała, jednak było to dawno temu. Wydaje mi się, że Morita ma większe szanse na zwycięstwo ale nie będzie to na pewno jednostronne spotkanie bo Shvedova się postawi. Wystawiona linia nie jest wysoka, jeden tiebreak może załatwić sprawę overka, jednak to WTA więc trzy sety byłyby najlepszym rozwiązaniem.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Listopad (11-7) + 34 €
???? Sijsling I. v Thiem D.
@ 1,45 Marathon
Stawka: 14 € ( ✅ 6.30 €)
Jak dla mnie to jest jeden z najlepszych typów dnia. Sijsling to zdecydowanie lepszy zawodnik, dodatkowo hala to nawierzchnia w której odnosi bardzo dobre wyniki. W ostatnim czasie jak przegrywa to tylko z zawodnikami z najwyższej półki. W tym sezonie w hali był już w ćwierćfinale w Bangkoku, finał w Mons. Przegrywa tak jak mówiłem z najlepszymi - Simon, Stepanek, Gulbis, Cilic - nie ma się czego wstydzić. Z drugiej strony młody Thiem, który gra sezon życia nie jest zawodnikiem preferującym twarde nawierzchnie, gra praktycznie tylko na mączce. Dodatkowo jeszcze cztery dni temu był na Maroko, gdzie kończył turniej na kortach ziemnych, więc będzie to pierwszy mecz w hali, więc ciężko będzie się &quot;zaaklimatyzować&quot; w pojedynku z takim zawodnikiem jak Sijsling. Dodatkowo jak to lubi bywać w turniejach rangi Challenger, bardzo często zawodnik, który wygrał turniej w następnym tygodniu odpada w pierwszej rundzie. Dzisiaj to nie będzie zwykły przypadek czy zmęczenie - za Sijslingiem przemawia wszystko.

Otrzymane punkty reputacji: +2
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Listopad (12-7) +40,30 €
???? Zhang Z. v Daniel T.
@ 1,65 Betsson
Stawka: 15 € ( ⛔ 9.75 €)
Po raz kolejny gram przeciwko Japońskiemu tenisiście. Uważam, że jutro Zhang poradzi sobie z zawodnikiem występującym głównie w Futuresach. Nie wiem co się stało z Wardem ale zagrał bardzo kiepskie spotkanie, co można zobaczyć po wyniku, drugi set kompletnie oddany bez walki. Zhang prezentuje się dobrze, w pierwszej rundzie po trzech setach pokonał Belga Coppejansa. Zhang na kortach twardych gra bardzo dużo i z dobrym efektem. W tym sezonie kilka dobrych wyników w Challengerach zaliczył. Dla Daniela to poprawienie najlepszego wyniku w tym sezonie - jakkolwiek to zabrzmi, gratulację. Kurs mi się bardzo podoba, Zhang tutaj dla mnie jest faworytem - Daniel nie powinien sprawić kłopotów.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Listopad (12-8) +25,30 €
???? Rice D. v Polansky P.
@ 4,60 Marathon
Stawka: ⛔ 5,30 € ( 19.08 €)
No tutaj pojawił się dla mnie ciekawy typ, gram go niską stawką jednak widzę szansę powodzenia. Polansky jest w fantastycznej formie, wygrał Challenger w Tiburonie, potem był w finale Charlottesville - w Knoxville w pierwszej rundzie pokonał Socka, za pięknie to wygląda. Szacunek za świetną formę ale pewnie jest już mega zmęczony a Rice na świeżości potrafi zamieszać, szczególnie z takim zawodnikiem jak Polansky. Kurs bardzo wysoki, jednak bukmacherom się nie dziwie, Peter gra bardzo dobrze - jednak tak jak pisze, przyjdzie moment zmęczenia i nic nie będzie wychodzić, to jest normalne jeśli zawodnik z takiego poziomu dochodzi do dwóch finałów z rzędu. Rice to wielki talent, jak już wcześniej pisałem, szkoda, że jego kariera potoczyła się tak nie inaczej. Można również zagrać handicap setowy bo na pewno kurs będzie równie warty uwagi.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Listopad (12-9) +20 €
???? Kumkhum L. (+1,5s.) v Wickmayer Y.
@ 1,91 Pinnacle
Stawka: ⛔ 15 € ( 13.65 € )
Grzechem byłoby nie zagranie w tym meczu nic w stronę Luksiki. Sytuacja w tym meczu jest jak dla mnie bardzo prosta - obie zawodniczki w bardzo dobrej formie w tym okresie sezonu. Luksika to jest mój czarny koń, bardzo często sprawia niespodzianki, jest kwestią czasu kiedy będzie w pierwszej setce rankingu WTA, a teraz walczy o zapewnienie występu w głównym turnieju Australian Open. Yanina za całokształt w tym sezonie wielki minus - za zawodniczki z trzeciej dziesiątki nagle zrobiła się taka, która za jakiś czas może wypaść z setki. Dzięki dobremu końcowi sezonu i udziale w mniej prestiżowych turniejach, co się wiążę z łatwiejszymi rywalkami do przejścia jest już 59. Kursy troszkę mnie zaskoczyły bo na Kumkhum z Martić było koło 2.75 - co mnie bardzo zdziwiło no ale skoro tyle było to trzeba to przyjąć. Patrząc przez pryzmat tego meczu, myślałem, że bukmacherzy uraczą nas wyższym kursem na Luksikę a tutaj kurs podobny do tego z Martić - dlaczego nie wiem? Przecież rywalka trudniejsza na 100%. Przechodząc do Kumkhum, widzę jej duże szanse w tym meczu. Na wygranie meczu jeszcze może być za wcześnie bo wyraźnie widać, że brakuje jej doświadczenia ale już potrafi zagrażać renomowanym zawodniczką. W tym turnieju przekonała się już o tym chociażby Martić czy Shvedova a we wcześniejszych turniejach Morita czy Arvidsson. Na hali w tym roku jeszcze nie przegrała, bilans 8/0 jednak połowa z tych pojedynków to zwycięstwa nad totalnymi no-name ale na hali również trzeba umieć grać, więc można uznać to za plus. Dodatkowym argumentem za młodą Kumkhum jest fakt, że bardzo dobrze gra w Azji, jednak nie ma co się dziwić ze względu na pochodzenie. Wickmayer znana jest z tego jak faluje w meczu i trzeba spróbować tego handicapu na Luksikę.

Do góry Bottom