>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Tenis by Dawid - analizy

Tenis by Dawid 1,3M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
21.12. (sobota) 🎾

Next Gen ATP Finals – półfinały

Tien 🇺🇸 vs. Michelsen 🇺🇸
To jedno z typów spotkań, które nie bardzo mi leżą, jeśli chodzi o typowanie czyli starcia rodaków. Z doświadczenia mogę powiedzieć tyle, że zazwyczaj kończą się odwrotnie niż mówi analiza, więc z reguły ich nie ruszam lub gram w kierunku underdoga i tak też zrobię tym razem, choć więcej argumentów po swojej stronie ma Alex. Michelsen grał już w tym turnieju, grywa regularnie w głównym cyklu i póki co wygląda bardzo pewnie, a w jego grze jest bardzo mało wad. Z reguły początki spotkań miał najsłabsze, ale później już dominował. Ciężko będzie Tienowi się przebić przez ten mur, bo starszy z Amerykanów bardzo dobrze broni, a równie dobrze serwuje, więc tutaj potrzeba będzie czegoś ekstra. Tien jednak ma ten atut, że jest underdogiem, w zasadzie nic nie musi, a tylko może, a w zasadzie wykonał już plan maksimum na ten turniej, bo mało kto liczył, że wyjdzie z grupy, a po drodze ogra Filsa oraz Mensika czyli głównych faworytów (ostatecznie obaj odpadli). Learner na pewno ma niewygodny serwis, choć stawia głównie na kierunki i technikę niż siłę - tak cięte podanie będzie bardzo groźne na trawie. Na pewno Michelsen na dziś jest bardziej stabilnym graczem i jego pewna wygrana nie powinna tu zdziwić, ale zaryzykuję seta rywala, gdyż w tym formacie zwyczajnie warto grać pod underdogów bardziej niż zazwyczaj. Praktycznie jedno przełamanie decyduje o losach seta lub loteryjny tb.

👉 Tien wygra seta @1,4 (betclic) ✅

Fonseca 🇧🇷 vs. van Assche 🇫🇷
W mojej opinii ciekawszy z półfinałów, w którym spotka się rewelacja turnieju i przy okazji najmłodszy zawodnik w stawce czyli Fonseca oraz najbardziej doświadczony czyli van Assche. Dla obu ten sezon był totalnie inny, gdyż Brazylijczyk przebojem przebił się do mainstreamu, pokazując genialny tenis w Rio de Janeiro, a później głównie na szczeblu challengerowym, ostatecznie zaliczając awans w rankingu o kilkaset pozycji i awans do finałów sezonu. Z kolei Francuz zaliczył regres i zszedł nawet do challengerów, zawodząc także tam, ale spowodowane to było poniekąd kontuzją, ale też stylem, który oparty jest na defensywie i tym samym musiałby być perfekcyjnie przygotowany motorycznie, a tak nie było i podupadła jego pewność, a co za tym idzie też wyniki. Tutaj jednak gra bardzo dobrze i wypunktował Shanga oraz Basavareddy'ego, a z Michelsenem też mocno powalczył. Stara się grać ofensywnie, lecz głównym atutem jest obrona i gra z kontry. O dziwo mocno pomaga mu też serwis oraz doświadczenie, gdyż grał tu przed rokiem, co jest sporym handicapem. Mimo to o losach meczu głównie zdecyduje postawa faworyta, bo to on będzie nadawał ton grze. Póki co gra znakomicie, czasami przypomina Alcaraza w swoim nieustannym szukaniu winnerów. Mam tu jednak małe wątpliwości. W piątkowym meczu z Mensikiem rozegrał pełen dystans setów, ale też gemów, gdyż mieliśmy 5x tb, co na pewno może kosztować go pod względem fizycznym i kto wie czy nie zapłaci w półfinale z wybieganym Lucą. Ponadto korzystał z przerw medycznych z powodu ramienia i kostki, a mecz zakończył się dość późno, więc wydaje mi się, że over ma tu jakiś sens, a jeśli rzeczywiście coś będzie dolegać Joao to może nawet Francuz zaskoczy. Fonseca po meczu jednak mówił, że to nic poważnego i będzie gotowy na grę o finał. Stricte tenisowo Brazylijczyk stoi wyżej, ale mogą zdecydować detale fizyczne, choć nie muszą, bo póki co nie można się do niczego doczepić.

👉 powyżej 3,5 setów @1,5 (betclic) ❌

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1261
Tenis by Dawid 1,3M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
22.12. (niedziela) 🎾

Next Gen ATP Finals - finał

Fonseca 🇧🇷 vs. Tien 🇺🇸

Z racji, że postanowiłem opisać dla was każdy mecz turnieju to wypada napisać kilka słów także o finale, choć szczerze mówiąc wolałbym go w ogóle nie obstawiać i głównie przedstawię jak go w widzę. Zacznę od tego, że skład finału jest dość zaskakujący, a w zasadzie już półfinały takie były. Obaj panowie byli raczej skazywani na odpadnięcie w fazie grupowej. Faworytem bukmacherów i to bardzo wyraźnym jest Brazylijczyk, co nie może dziwić, bo gra fantastycznie od samego początku i jeszcze nie przegrał żadnego meczu. Co ciekawe spotkali się już w fazie grupowej i w czterech setach zwyciężył Fonseca, a trzy sety wygrał bardzo zdecydowanie i ten urwany przez Tiena był i tak zaskakujący patrząc na to jak ten mecz się układał. Nie zdziwię się jak tym razem zobaczymy podobny scenariusz, a może nawet jeszcze pewniejsze zwycięstwo zawodnika z Ameryki Południowej i waham się pomiędzy -1,5 seta faworyta lub setem underdoga. Obie te opcje ostatnio weszły, ale pamiętajmy, że to jest finał, które zazwyczaj rządzą się własnymi prawami. Rzadko kiedy mecze "rewanżowe" w tak krótkim odstępie czasu kończą się tym samym wynikiem (czy też przebiegiem). Dlatego ten mecz odpycha mnie od obstawiania, a z doświadczenia wiem, że ujemne handicapy to nie jest kierunek, który długofalowo daje sukces. Stricte tenisowo wyżej stawiam Fonsecę, który stara się prowadzić grę, czasem swoją ofensywą przypomina Alcaraza i nie dał żadnych szans defensywnemu van Assche. Po prostu nie było punktu zaczepienia, choć liczyłem, że po pełnym dystansie z Mensikiem i małych problemach zdrowotnych (ramię/kostka) jednak będzie do ugryzienia. Teraz na to nie liczę, ale trzeba mieć to z tyłu głowy. Wcześniej grał znakomicie, co też sam argumentował tym, że jest underdogiem, najmłodszym w stawce i gra bez presji. W finale optyka jednak się trochę zmienia i tylko pod względem mentalnym widzę tu cień szansy dla Tiena. Amerykanin będzie jednak w głębokiej defensywie i jeśli Brazylijczyk trochę sam nie pomoże to Leander będzie musiał dać coś ekstra od siebie. Jedyny słaby mecz w tym turnieju zagrał właśnie z Fonsecą, co na pewno martwi, ale ma świeży materiał do wyciągnięcia wniosków i już wcześniej pokazywał, że w tenisa grać potrafi jak np. w Winston Salem. Powiedziałbym, że inny wynik niż pewne zwycięstwo Fonseci byłoby niespodzianką, z racji na ich ostatni mecz i styl jaki prezentują, ale z drugiej strony jest to finał, presja skierowana na Joao i pamiętajmy, że to cały czas młodzi chłopcy, których mental jeszcze nie raz zawiedzie. Dlatego gra pod faworyta w takim starciu jest obarczone ryzykiem, mimo, że argumenty wskazują wyraźnie.

👉 Dwa typy na ten mecz znajdziecie na stronie czyli typ z zapowiedzią od Damiana (4/4 ✅ na ten moment) oraz typ dnia ode mnie (3/4 ✅) TUTAJ

Edit: oba powyższe typy ✅ ✅

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom