>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat zbiorczy: II Liga polska

Status
Zamknięty.
sutek 79

sutek

Forum VIP
Tur Turek - Pelikan Łowicz
Mecz dwóch beniaminków II ligi, jak na razie w lidze lepiej spisują się gospodarze którzy zajmują 13 miejsce, Pelikan niestety zajmuję ostatnią 18 pozycję. Zacznę może od Pelikana, jest to zupełnie inny zespół niż jesienią, w pierwszej &quot;11&quot; gra tylko dwóch piłkarzy z poprzedniej rundy świetny Marcin Pacan oraz najlepszy strzelec drużyny Robert Wilk, pozostali to nowi zawodnicy i zawodnicy powracający po kontuzji( czyt. Maciek Wyszogrodzki) i gra wygląda o niebo lepiej. &quot;Ptaki&quot; zremisowały bezbramkowo w Stalowej Woli i tydzień temu także 0:0 z Arką Gdynia i w tym meczu to łowiczanie byli zespołem lepszym i zasłużyli na wygraną, brakowało jednak szczęścia. Pelikan w tych dwóch meczach nie stracił żadnej bramki, w obronie grają bardzo pewnie i w bramce jest na razie świetnie broniący &quot;Ludwik&quot;. Tur to młody zespół, wybiegany dużo walczy. W tych dwóch meczach w tym roku jak na razie słabo, tylko remis u siebie z Wartą 0:0 i przegrana 0:2 z Podbeskidziem, nie strzeli jeszcze gola. Zespół z Turka strzela bardzo mało goli zaledwie 16 ( mniej tylko Warta ). W pierwszej rundzie był remis 1:1. Moim zdaniem Pelikan podbudowany bardzą dobrą grę przeciwko Arce wyjdzie na to spotkanie bardzo zmobilizowany, piłkarze zapowiadają że interesuje ich tylko zwycięstwo, ja im wierzę i wiem że stac Pelikan na wygraną, dla ryzykownych czysta &quot;2&quot; dla pozostałych świetny typ &quot;x2&quot;
Pelikan wygra @ 4,20 @ 4/10 ✅
Pelikan nie przegra @ 1,80 @ 8/10 ✅

sutek 79

sutek

Forum VIP
Spotkanie: Piast Gliwice - Podbeskidzie Bielsko-Biała
Typ: Under 2,5 ✅
Kurs: 1,65
Pewność typu: 7/10
Bukmacher: Betgun
Bardzo ciekawy mecz według mnie, Piast jest liderem tabeli zaś Podbeskidzie zajmuję miejsce 10 ( sezon zaczęli z ujemnymi sześcioma punktami ). Podbeskidzie to według mnie bardzo solidny zespół, bardzo dobrze zorganizowany w grze obronnej dowodem na to jest fakt że stracili oni tylko 15 goli w 21 spotkaniach. Jest jedna drużyna lepsza w tej klasyfikacji tą drużyną jest właśnie Piast który stracił zaledwie 14 goli, Piast u siebie jeszcze nie przegrał w tym sezonie. Oglądałem mecz gliwiczan z Lechią która chcę także awansowac do OE i muszę przyznac że Lechia nie miała sposoby żeby przebic się przez defensorów Piasta. Piast w tych dwóch meczach w tym roku nie stracił jeszcze gola, ostatnio pokonał Wartę Poznań 1:0. Podbeskidzie przegrała w bardzo dziwnych okolicznościach 2:3 z Arką w Gdyni i pokonało u siebie Tur 2:0. W tym meczu goście coś czuje będą się bronic i czekac na swoje szanse w kontratakach. Reasumując w meczach dwóch drużyn które grają świetnie w obronie nie zobaczymy więcej niż dwóch goli ;)
Spotkanie: Stal Stalowa Wola - GKS Katowice
Typ: Under 2,5 ✅
Kurs: 1,65
Pewność typu: 7/10

Stal grała do tej pory z niżej notowanymi rywalami i zdobyła tylko punkt remisując z Pelikanem oraz przegrywając z Kmitą 0:2. GKS zaś tydzień temu pokonał Śląsk 2:0 a wcześniej zremisował w Pruszkowie 0:0. Katowice więc nie straciły jeszcze gola w tym roku w lidze, moim zdaniem właśnie obrona to najlepsza formacja tego zespołu. Stal nie ma takich snajperów którzy mogli by strzelac kilkanście goli w sezonie jest niby Salami, Pałkus czy Gęśla ale oni są bardzo nie skuteczni. Stal musi szukac punktów szczególnie u siebie bo robi się nieciekawie. GKS jeszcze ma jakieś szanse podłączenia się do walki o Orange Ekstraklasę choc małe. W pierwszym meczu tych drużyn na Bukowej gospodarze wygrali 2:0. W tym meczu także jak w wyżej wymienionym spotkaniu nie widzę dużo goli stąd typ na under
Spotkanie: ŁKS Łomża - Odra Opole
Typ: Odra Opole ⛔
Kurs: 2,40
Pewność typu: 3/10
W Łomży mają wręcz ogromne problemy finansowe, większość zawodników odeszło z klubu z powodów finansowych bo nie mieli wypłacanych pieniędzy, takie kwestie mają duży wpływ na grę zespołu. Odra Opole to średniak ligi według mnie zajmują obecnie 11 lokatę, gospodarze 16. Zespół z Opola prowadzi jakiś holenderski szkoleniowiec i całkiem nieźle się spisują remis na wyjeździe na trudnym terenie w Jastrzębiu 1:1 i remis u siebie z naszpikowaną gwiazdami warszawską Polonią także 1:1. Łomża gra fatalnie w obronie w dwóch meczach stracili 6 goli, oba zgodnie przegrali 1:3. Odra wie że ma duże szanse na wygraną i komplet punktów i będą chcieli to wykorzostac, można zaryzykowac wygraną gości

tbm 642

tbm

Forum VIP
ŁKS Łomża - Odra Opole

Zgadzam się z typem na Odrę Opole. Ostatnimi czasy w Odrze dużo dobrego się dzieje, a to m.in za sprawą holenderskiego sponsora. Stadion można powiedzieć pięknieje, swego czasu zainstalowano oświetlenie, odmalowano budynki klubowe no i co najważniejsze drużyna zaczęła grać jakby lepiej. Przed tygodniem Oderka zremisowała 1:1 z faworyzowaną Polonią Warszawa, tym samym potwierdzając fakt iż nie straszni im rywale z czołówki. Teraz piłkarze z Opola staną przed szansą zdobycia trzech punktów w dalekim wyjazdowym spotkaniu w Łomży. Moim zdaniem to właśnie oni mają większe szanse na ich zdobycie i taki właśnie rezultat w tym meczu typuję. Dla zmniejszenia ryzyka proponuję podpórkę x2, którą mozemy zagrac po kursie ok 1,36 ;)

moje typy:
Odra Opole - 2,40
Odra Opole lub remis - 1,36

yarson 0

yarson

Użytkownik
Tur Turek - Pelikan Łowicz
Typ:pelikan albo remis ✅✅ 0-2
Kurs:1,82(fortuna)
W sobotę o godzinie 14.00 Tur podejmować będzie drużynę z Łowicza. Tur obecnie zajmuje 13 miejsce w tabeli i w ostatnich dwóch meczach zremisował u siebie z Wartą Poznań i przegrał wyjazdowe spotkanie z Podbeskidziem. Pelikan natomiast na wiosnę zremisował dwukrotnie na wyjeździe ze Stalą i w Łowicz z Arką, po bardzo ładnej grze. Pelikan pokazał już że nie boi się przeciwników z górnej części tabeli(Arka) a poza tym musi zacząć wygrywać jeśli chce mieć jakiekolwiek szanse na pozostanie w 2 lidze.Pelikan to całkiem inny zespół niż na jesieni , gra się poprawiła i myślę że w Turku stać chłopaków co najmniej na remis. Także w tym typie zgadzam się jak najbardziej z Sutkiem. Pelikan do boju i po zwycięstwo!! ????

sutek 79

sutek

Forum VIP
GKS Katowice - Arka Gdynia
Bardzo ważny mecz dla obu drużyn, Arka jest w lekkim kryzysie ponieważ zremisowała z Pelikanem Łowicz 0:0 i przegrała z Kmita Zabierzów 1:2, GKS w ostatnim meczu przegrał w Stalowej Woli 0:1 a tydzień wcześniej pokonał u siebie Śląsk Wrocław 2:0. Zacznę od gdynian. Trener Stawowy spotkał się z prezesem klubu i powiedział żeby prezes nie karał piłkarzy finansowo że w tym meczu pokażą na co ich stac, piłkarze są w bojowych nastrojach. Arka wie że musi się wreszcie przełamac i wygrac bo inaczej awans będzie się oddalał, trener Stawowy powtarza piłkarzą żeby grali spokojniej ponieważ ciąży na nich presja. Katowice to młody zespół który ma w swoich szeregach kilku doświadczonych graczy jak: Jaromin, Sierka, Mikulenas czy Prasnal. W lidze grają nieźle i zapowiadają walkę o ekstraklasę co dla mnie jest mało realne. W GKS-ie nie zagra ważny obrońca Szymon Kapias i to spore osłabienie drużyny. Według mnie w tym meczu Arka udowodni że jest dobrym zespołem mają w swoim składzie kilku naprawdę zawodników z nieprzeciętnymi umiejętnościami muszą to tylko wykorzystac. Arka zagra ofensywnie i moim zdaniem Katowice sobie z tym nie poradzą grając w dodatku bez Kapiasa, liczę na gdynian a kurs kapitalny ;)
Arka wygra @ 2,50 @ 7/10

sieku 31

sieku

Użytkownik
Wdowczyka zatrzymało CBŚ. Od początku skłaniałem się do gry na Lechię a teraz się upewniłem. Polonia jest słabiutka na wyjazdach, zawodnicy którzy mieli strzelać nie robią tego i te wielkie transfery okazują się chybionymi. Niby walczą ale przecież dokładnie tak samo o co walczyć mają gospodarze. Ci grają równo, notując niskie wygrane, ale zawsze wygrane. Ne tak ważnym meczu kibiców na pewno będzie full, więc o ostry doping się nie martwie. Polonia zdezorientowana aresztowaniem trenera i reczej niepoukładana jako zespół powinna przegrać to spotkanie. Kurs na Lechię kusi bo wynosi 2.15. Polecam

krygav 0

krygav

Użytkownik
Zgadzam się z Tobą, lecz jest lekkie ryzyko, do odważnych świat należy ;)
A co sądzisz o spotkaniu Ślask Wrocław. - ŁKS Łomza, po bardzo nieudanym starcie na wiosnę Śląsk powinien się przebudzić. Outsider jakim jest Łomża nie powinna być przeszkodą na drodze odrabiania strat Wrocławia do czołówki. W końcu muszą coś wygrać. Poprzednio na wyjeździe padł remis 0:0.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Myślałem nad grą na Śląsk z handicapem i myślę że to ma szanse. Łomża ma bardzo duże problemy finansowe, , drużyna jest w rozsypce dla mnie bardzo poważny kandydant do spadku. Śląsk musi wreszcie się przełamac, grają u siebie ze słabym zespołem, według mnie gospodarze pewnie wygrają

sieku 31

sieku

Użytkownik
A jak dla mnie to gra na 1X2 jest zbyt ryzykowna. Lepiej poszukać u jakiegoś buka [ bo sporo wycofało ten mecz ] typu na ilość bramek. Jak dla mnie to prawie pewny jest tu over 2.5
Ostatnie mecze gospodarzy to pasmo nieszczęścia, komplet porażek. Zaczęło się od 3-1 z Kmitą kiedy to do bramki trafił bardzo ciekawie grający ostatnio Klofik. Potem na wyjeździe 2-0 z GKS Katowice i w końcu ostatnio 0-3 ze Zniczem. I to właśnie ten ostatni mecz Ślązaków zapadł wszystkim w pamięci jako upadek zespołu... wizja połączenia z Groklinem nie wpłynęła pozytywnie na zespół. Do śląska w zeszły weekend przyjechał wysłannik Groklinu by ocenić, którzy piłkarze nadają się do gry w nowym zespole... wyróżnił się Robert Lewandowski ze Znicza;P Pewnym pozytywem może byc również gra wspomnianego Klofika. Mimo sromotnej porażki Śląsk skonstruował kilka bardzo groźnych akcji a do bramki brakowało zaledwie centymetrów. O porażce przesądziła fatalna postawa bramkarza, który w nowym tym sezonie zastępuje Radosława Junkiewicza. W najbliższym meczu nadal w linii defensywy zabraknie Adama Marciniaka, Sebastiana Przybyszewskiego i Vladimira Capa.
ŁKS Łomża spisuje się równie słabo... zanotowała już dwie porażki po 1-3 z Polonią Warszawa i Zniczem Pruszków oraz bezbramkowy remis z Odrą Opole. Przegrane, trzeba przyznać z mocnymi rywalami jednak moją uwagę raczej przykuła ilość puszczonych goli. 6 bramek w 2 meczach to fatalna seria. Defensywa ŁKS&#39;s ma wiele do poprawienia w swojej grze.
W tym meczu myślę że nie ma co wskazywać faworyta, gdyż nie jest nim ani Śląsk, który nie wiem po co dalej grać, ani słaba Łomża. Ciekawym typem byłby natomiast over 2,5 gdyż linie obronne obu zespołów pozostawiają wiele do życzenia...
Więc jeszcze raz: Śląsk - Łomża typ: over 2.5

jemjogurt 52

jemjogurt

Użytkownik
Co do Roberta Lewandowskiego to czytalem dzis w gazecie ze Slask zglosil ze za kartki mial pauzowac,a jednak zagral ;p
Zobazcymy jak sie to zakonczy ????
A co do meczu, to Slask musi wygrac, bo jak nie z Łomżą - to z kim?

sieku 31

sieku

Użytkownik
A po co ma wygrywać z kimkolwiek skoro łączy się z Groklinem... chyba że czegoś z tej operacji nie załapałem?

sutek 79

sutek

Forum VIP
Sieku to po co oni wogóle wychodzą na boisku ? Po co wogóle grają w tej rundzie rewanżowej. Mi aż się wierzyc nie chce gdy słyszę że Śląsk specjalnie przegrywa. Co będzie z tymi piłkarzami jak dojdzie do tej fuzji, oni przecież chyba liczą na angaż w nowym klubie a szanse mają mniejsze bo z pewnością będzie więcej piłkarzy Groclinu, a oni powinni pokazywac że zasługują na grę. Grają u siebie przed własną publicznością, czy po raz kolejny dostarczą wstydu i sobie i kibicom ? Nie chce mi się w to wierzyc, według mnie Śląsk ten mecz wygra

sieku 31

sieku

Użytkownik
No ale Sutek, mnie chodzi o to ze zespołowi brakuje celu do gry. Mają go piłkarze osobno ale nie jako zespół. Nigdzie nie napisałem że specjalnie przegrywają. Chodzi mi o to że cała sytuacja związana ze Śląskiem fatalnie na nich wpłynęła. Klub jako taki, nie ma celu w lidze. Po połkarzach, tak jak napisałem widać wolę walki. Ale im sie nie kleji... Defensywa jest fatalna a bramkarz to już po prostu tragedia. Kibice skandowali mu &quot; powiedz Andrzej jakie kursy&quot; podczas meczu ze Zniczem.
Ja nie twierdzę że onie nie chcą dobrze grać i nie to chciałem przekazać w analizie. Bo co do tego że muszą się pokazać by grać dalej w następnym sezonie to oczywiste. Chodzi o to że zniszczono ich jako zespół. I tego nikt nie odbuduje... tu już sie tylko indywidualności liczą.
Poza tym tak jak pisałem, zakładam że się przełamią i nastrzelają goli, tyle że z taką obroną to i natracą. W 3 meczach Sląska i 3 meczach Łomży padło 5 overów...

krygav 0

krygav

Użytkownik
Dziwnie kurs w STSie na Śląsk Wrocław wzrósł ;o z 1.50, do 1.55
Czyżby ktoś zrobił jakiś manewr albo są jakieś obawy jak pisał Sieku co do obrony?

majkelangelo 5

majkelangelo

Użytkownik
Kmita Zabierzow - TUR Turek ✅ 2:0
typ: 1
kurs: 1,55
expekt
(7/10)

Nie znam spraw kadrowych typu kartki i kontuzje. Wyniki zas mowia same za siebie Kmita wygrala wszystkie 3 ostatnio spotkania w tym 2 wyjazdy. Strzelajac w 3 meczach 7 goli, tracac przy tym 2. Mysle, ze morale druzyny jest wysokie, a na boisku to udowadniaja. Ostatnio wygrali w Gdynia z tamtejsza Arka 2-1.
Tur Turek druzyna przecietna mysle, ze tylko na wlasnym boisku moga cos zdzialac na wyjazdach nie bardzo, ogolnie dla mnie to oni sa do spadku. Ostatnie 3 spotkania to remis 0-0 i 2 porazki 0-2...

sparta 309

sparta

Użytkownik
odradzam gre na ślask! w kilku źródłach słychać plotki że po decyzji iż Śląsk zagra itak w 1 lidze zaczął handel meczami, weszy przy tym nawet CBA. Podobno wynik 1-2 ustawiony w dzisiejszym meczu, ale jak wiadomo to raczej tylko plotki

krygav 0

krygav

Użytkownik
odradzam gre na ślask! w kilku źródłach słychać plotki że po decyzji iż Śląsk zagra itak w 1 lidze zaczął handel meczami, weszy przy tym nawet CBA. Podobno wynik 1-2 ustawiony w dzisiejszym meczu, ale jak wiadomo to raczej tylko plotki
Mam nadzieję, że to plotka, bo zagrałem na nich. Ale w każdej plotce zawsze jakaś prawda jest. Choć jeśli plotka poszła, a CBA już węszy to wątpię żeby ktoś go ustawił... musi być ryzykantem lub idiotą. Jeśli mecze ma ustawić ktoś z zarządu to raczej nie zrobiłby tego skoro już o tym wiedzą organy ścigania korupcji. Co do Twojej wypowiedzi i wcześniejszych, że mają zagwarantowaną 1 ligę to napewno piłkarze będą coś grać o ile nie są skorumpowani. Za każdy mecz dostaje się jakieś tam premie i ich szanse na udział później w 1 lidze mogą się zwiększyć tylko po pokazaniu się teraz z dobrej strony. Możesz mi podać te źródła na PW, jeśli nie chcesz ich tutaj ujawniać?

sieku 31

sieku

Użytkownik
To prawda ale jeszcze raz pisze, nie chodzi o to że piłkarzom się nie chce tylko że to już przestała być dobra drużyna. Odradzałbym grę na śląsk, zwłaszcza po tak marnym kursie. Onie nie mają defensywy i nie chodzi tylko o grę obrońców i fatalną postawę bramkarza, tam jeszcze doszły na ten mecz absencją w linii defensywy. Łomża w 2 meczach puściła 6 goli a to też o czymś świadczy. W ostatnich 3 meczach śląska i 3 łomży było 5 overów... a śląsk jak grał ze zniczem to parę strzałów było bardzo groźnych, łomże natomiast zdobywała bramki. Z tego wychodzi over po kursie w betsson 1.85.
A co do Kmity to nie pamietam czy już tu pisałem o tym i wiem ze mecz się już skończył ale to się może przydać komuś na następną kolejkę: zapomnijcie o kmicei sprzed zimy - teraz jest całkiem inny skład. Dokonano paru bardzo udanych zakupów, o czym się właśnie przekonujemy. Ostrzegam przed ocenianiem kmity przez pryzmat poprzedniego sezonu!

buzero 59

buzero

Użytkownik
BRAWO KMITA.....2-0
I kolejne zwyciestwo bedacej w idealnej formie Kmity......coz dziwne ze tak dlugo sie meczyli ale rezerwowy bramkarz TUR TUREK mial chyba swoj mecz zycia......do straty goli w 2 polowie.......
KMITA NA BANK UTRZYMA SIE W LIDZE ALE KAZDA PASSA SIE KONCZY

majkelangelo 5

majkelangelo

Użytkownik
Znicz Pruszkow - Stal Stalowa Wola 1-1✅
typ: under 2,5
kurs: 1,75
expekt

*Znicz sie ostatnio rozstrzelal 3-0 we Wroclawiu, 3-1 z Łomza, a na poczatku 0-0 z GKS-em Katowice. Troche to budzi moje obawy, ale mysle ze taka Stalowka nie da sobie strzelic 3 goli...
*Stal to ogolnie mocna defensywa i slaby atak. Z mocna moze przesadzam, ale calkiem solidnie graja w destrukcji, za to mizeria w ataku. Ostatnio wygrana z GKS&#39;em Katowice 1-0, poprzednio porazka z swietnie dysponowana ostatnio Kmita 0-2 i remis z tez dobrze dysponowanym Pelikanem 0-0.

Przewiduje 1-0 lub 2-0. Mysle, ze wynik bedzie zalezal glownie od postawy Stali roznie bedzie jak strzela cos, ale jesli nie strzela nic w 1 polowie to nie powinno pasc duzo goli...

edit: Druzyny z dolu tabeli pokazuja, ze sa mocne.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom