>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat zbiorczy: II Liga polska

Status
Zamknięty.
13_skary_13 0

13_skary_13

Użytkownik
Pelikan i Kmita to drużyny które dla mnie zrobiły ogromny postęp w grze, przed rundą wiosenną nikt pewnie nie przypuszczałby że Kmita będzie wygrywać z Arką, a Pelikan urywać punkty Arce i Piastowi, natomiast martwią mnie wyniki GKS Jastrzębie... Dzisiaj został jeszcze jeden mecz do rozegrania z 2 ligi, Lechia Gdańsk - Polonia Warszawa, już chyba analizę ktoś napisał, jak dla mnie to 1 lub 1x.

Pozdrawiam

sieku 31

sieku

Użytkownik
GKS Jastrzębie - Podbeskidzie
Typ: 2
Kurs: 2.2 [Bwin]
Analiza:
Podbeskidzie gra po przerwie zimowej bardzo dobrą piłkę i konsekwentnie pnie się w górę. 3 piłkarzy systematycznie strzela bramki tworząc bardzo skuteczny trzon zespołu. Ostatnio udało się pokonać Wisłę Płocka 4-0 wiec widać że zespół jest ograny i nie pęka przed nazwiskami czy nazwami zespołów. Również nie przelękli się Piasta remisując z nim w Gliwicach 0-0. GKS Jastrzębie gra natomiast coraz gorzej. W ostatnich 4 meczach [czyli od zimy] strzelili tylko 1 gola tracąc aż 9! pozwoliło im to na zdobycie zaledwie 1 punktu... W Podbeskidziu zaczynają już przebąkiwać o miejscach dajacych awans... ???? Kursy układają się różnie, zaleznie od buka. Czasem faworytem są gospodarze, pewnie ze względu na to że zajmują 2 miejsca wyżej w tabeli i są gospodarzami ???? Jak dla mnie wygrana gości jest dość pewnym typem po bardzo fajnym kursie 2.2 Dla osób nie lubiących ryzyka polecam X2 które spokojnie wejdzie!

mateja33 0

mateja33

Użytkownik
Piast - Kmita Under 2,5 1,55
Spotkają się 2 bardzo underowe drużyny. Piast zajmuje 1 miejsce Kmita jest 15. Piast ostatnio nie jest w oszałamiającej formie, w takiej znalazła się za to Kmita. Under wydaje mi się bardzo prawdopodobny.

J 19

jajo

Użytkownik
ta underowosc Kmity, to raczej spojrzenie z ubieglej rundy, a to jest calkowicie inny zespoł jak pokazuja wyniki. Kursy oscylujace wokoł 5 zachecaja do grania na gosci

sieku 31

sieku

Użytkownik
Spotkanie: Peiast Gliwice - Kmita Zabierzów
Typ: X2
Kurs: 2,04
Buk: Bwin
Analiza:
Kmita Zabierzów jest niewątpliwie rewelacją tego sezonu. Każdy patrząc na jej obecne wyniki zachodzi w głowę jak to mozliwe że zespół spisany na straty, grający fatalnie i kojarzony przez inne zespoły z trzema punktami, teraz gra wręcz fantastycznie. Od zimu uzbierali komplet punktów, niezależnie kto wybiegał na boisko przeciwko nim... Odpowiedź na to pytanie nie jest jednak specjalnie trudna. Kluczem do sukcesu była wymiana trenera i zakup kilku nowych zawodników. Oba te ruchy okazały się trafne a Kmicie brakuje już tylko 2 oczek do bezpiecznej strefy [bo nadal są w spadkowej ???? ]

Oto ich mecze w tym sezonie [wstawiam te wyniki bo robią wrażenie jak na zespół ze strefy spadkowej!]

21. Śląsk Wrocław 1-3 Kmita
22. Kmita 2 - 0 Stal Stalowa Wola
23. Arka Gdynia 1-2 Kmita
24. Kmita 2 - 0 Tur Turek

Zupełnie inaczej sprawy się mają w Gliwickim zespole. Nadal jest liderem tabeli, nadal gra dobrze ale... wyniki nie są dobre. Piast zacina się na zespołach, które moim zdaniem są niespodziankami, rewelacjami lub objawieniami tego sezonu.
Mam tu na myśli ich ostatnie 4 mecze [czyli te po przerwie zimowej]

21. Piast 3-0 Lechia
22. Warta Poznań 0-1 Piast
23. Piast 0-0 Podbeskidzie
24. Pelikan 0-0 Piast

Dwie wygrane a potem dwa bezbramkowe remisy z owymi objawieniami... tak lider grać nie powinien.

Co do absencji to w Kmicie pojawią się pewne braki... najważniejszym jest brak kapitana - Dariusza Rozmugi! Może to być odczuwalne na boisku bo w końcu to lider ekipt ale trener ma podobno wpuścić defensywnego pomocnika Tidiane Niane. Co do tego zmiennika to nastroje są dobre i raczej wierza w niego w Zabierzowie. Nie zagra również Wojciech Ankowski.

Braki podstawowego składu dotknęły także Gliwiczan. W piątek nie zagraj Marcin Nowak, Adam Kopała [kreator ich gry...]. Nadal do gry nie są w pełni sprawni Mirosław Widuch i Rafał Andraszak. Więc osłabienia Piasta są podobne co do wagi jak Kmity...

Ciekawą sprawą jest fakt że Piast jeszcze nigdy z Kmitą nie wygrał. Dwa remisy i porażka. Czy tym razem uda się złamać Zabrzan? Raczej nie!

yarson 0

yarson

Użytkownik
Sieku gram ten sam typ co Ty. Kmita jest na fali widać ze chłopakom zależy. Piast natomiast zupełnie odwrotnie. W Łowiczu w ostatniej kolejce Piast nie pokazał jak dla mnie nic ciekawego. Ogólnie mecz był troche nudny, ale cieszy remis dla Pelikana. ???? Uważam że Kmita jest jak najbardziej ten mecz zremisować a może nawet wygrać.
Piast Gliwice - Kmita Zabierzów x2 2.07 (fortuna)
może jeszcze jutro coś skrobne :]

nazimek 0

nazimek

Forum VIP
spokojnie z tą Kmitą. W końcu muszą się potknąc. Przecież nagle ze słabeusza nie zrobiła się drużyna z innej galaktyki ;)
pozdrawiam

buzero 59

buzero

Użytkownik
to jest inna druzyna w ktorej panuje wspaniala atmosfera tyouje
0-1......
ale bezpiecznie zagrac X2....
JA NIESTETY NIE MOGE BO W EXPEKT NIE MA TEGO ZAKLADU......PO RAZ KOLEJNY W OSTATNIEJ CHWILI DODAJA ZAKLADY...... CHYBA ZREZYGNUJE Z TEGO EXPERTA.....
JAK KTOS MI POLECA INNEGO BUKA TO CZEKAM NA INFO PRZEZ PW.....
odpadaja: bet at-home, bwin....

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Moim zdaniem dziś Piast wygra skromnie trener Piast to bardzo znany u nas fachowiec i jego warsztat dużo ludzi zna. Ogólnie Piast gra perfekcyjnie w tej rundzie i wątpię czy na własnym obiekcie dają sobią uciąć choćby 1pkt. liczę osobiście na wygraną gospodarzy kursik 1,60 jeszcze więc warto zaryzykować
Pozdrawiam

sutek 79

sutek

Forum VIP
Piast to przede wszystkim zgrany kolektyw, bardzo dobrze zorganizowana drużyna której ciężko strzelić gola, tym bardziej gdy grają w Gliwicach. Zgadza się Kmita to inny zespół ale czy wygra 5 mecz z rzędu moim zdaniem w Gliwicach przegrają z Piastem który u siebie musi wygrywać

13_skary_13 0

13_skary_13

Użytkownik
Moim zdaniem dziś Piast wygra skromnie trener Piast to bardzo znany u nas fachowiec i jego warsztat dużo ludzi zna. Ogólnie Piast gra perfekcyjnie w tej rundzie i wątpię czy na własnym obiekcie dają sobią uciąć choćby 1pkt. liczę osobiście na wygraną gospodarzy kursik 1,60 jeszcze więc warto zaryzykować
Pozdrawiam
Piast gra perfekcyjnie? A ostatnie dwa remisy? Do perfekcji im jeszcze daleko, w rundzie wiosennej zauważyłem taką zależność że faworyci do awansu zawodzą, a drużyny z dołu tabeli się obudziły. Mam nadzieje że w tym meczu wygra dobre widowisko ???? jak dla mnie remis.
Pozdrawiam

sutek 79

sutek

Forum VIP
Piast zawodzi ? Dla mnie to niewłaściwe sformułowanie ponieważ Piast jest liderem tabeli + nie stracił jeszcze gola w tej rundzie. Widziałem Piasta dwa razy w tej rundzie i imponują mi grą w obronie, bardzo pewni obrońcy. Do składu wraca Gamla a to duże wzmocnienie ekipy Mandrysza. Kmita dziś przegra.

13_skary_13 0

13_skary_13

Użytkownik
Piast imponuje grą w obronie, natomiast Kmita skutecznością, zapowiada się bardzo ciekawe widowisko. Kto okaże się lepszy? Dowiemy się koło 21.

katalonczyk9 0

katalonczyk9

Użytkownik
Ja mimo wszystko skłaniam się do undera w tym mecz. Tak jak napisaliście-Piast gra bardzo dobrze w defensywie i zwłszcza u siebie nie traci zbyt wielu goli. Co do Kmity od meczu ze Śląskiem konsekwentnie na nich grałem-poukładali ładnie swoją gre i jestem pewien że się utrzymają. Mimo to myśle że dziś Kmita jest w stanie zdobyć max 1pkt. Prawdopodobe 0:0 1:1 lub 1:0

nazimek 0

nazimek

Forum VIP
nazimek to popatrz na transfery + zmiana trenera
to jest inna drużyna
Przychodzą: Piotr Bagnicki (N - Zagłębie Sosnowiec), Dariusz Gawęcki (P - Zagłębie Sosnowiec), Tomasz Laskowski (B - Górnik Zabrze), Matteo Merini (N - Gallipoli Calcio), Piotr Powroźnik (P - Górnik Wieliczka), Dawid Stronka (B - Unia Kunice (Żary)), Jakub Szałek (O - Lech Poznań (ME))

No masz te transfery. Pierwsza trójka w miarę, a generalnie to nic szczególnego. Generalnie nie szalałbym, chwała im za to, że wygrali 4 pierwsze mecze, ale nie bedą wygrywalibez końca. Kiedyś muszą się potknąć co jest normalne. druga liga ma bardzo wyrównany poziom i nie wierze, że nagle Kmita będzie mecz za meczem wygrywała.

moja propozycja

GKS Jastrzębie - Podbeskidzie 1x 1,55
Troche dziwi mnie tak wysoki kurs na ten typ. Jastrzębie ma katastrofalny początek wiosny. Nie uważam jednak aby nagle zapomnieli jak gra się w piłkę. Dodatkowo na własnym stadionie przegrali tylko raz w meczu z Lechią, 2 kolejki temu. Nie wynikało to jednak z wielkiej słabości GKS, po prostu jak przyznają sami obecni tam kibice Lechii goście mieli więcej szczęścia. Tym razem grają z Podbeskidziem, które ma całkiem dobry początek rundy (7 pkt). Drużyna z B-B rozbiła w ostatniej kolejce Wisłę 4-0. Czy jednak będą w stanei wygrać na goracym terenie w Jastrzębiu ? Osobiście wątpie i uważam, że kurs 1,55 na typ 1x jest jak najbardziej wart spróbowania.

J 19

jajo

Użytkownik
Moim zdaniem dziś Piast wygra skromnie trener Piast to bardzo znany u nas fachowiec i jego warsztat dużo ludzi zna.
Mój klub miał watpliwa przyjemnosc poznania tego warsztatu, skonczylo to sie dla nas druga liga. Taktyka na zwycieskie remisy jakos nie chciala przyniesc sukcesu. Radomsko z nim na lawce tez polecialo. Dlatego w szoku bylem, widzac liderujacego Piasta. Moze Mandrysz wycagnal wnioski albo skoncza poza premiowanymi miejscami.Granie po 1,6 na Piasta moim zdaniem wyjatkowo nieoplacalne

sieku 31

sieku

Użytkownik
Przychodzą: Piotr Bagnicki (N - Zagłębie Sosnowiec), Dariusz Gawęcki (P - Zagłębie Sosnowiec), Tomasz Laskowski (B - Górnik Zabrze), Matteo Merini (N - Gallipoli Calcio), Piotr Powroźnik (P - Górnik Wieliczka), Dawid Stronka (B - Unia Kunice (Żary)), Jakub Szałek (O - Lech Poznań (ME))

No masz te transfery. Pierwsza trójka w miarę, a generalnie to nic szczególnego. Generalnie nie szalałbym, chwała im za to, że wygrali 4 pierwsze mecze, ale nie bedą wygrywalibez końca. Kiedyś muszą się potknąć co jest normalne. druga liga ma bardzo wyrównany poziom i nie wierze, że nagle Kmita będzie mecz za meczem wygrywała.

moja propozycja

GKS Jastrzębie - Podbeskidzie 1x 1,55

Troche dziwi mnie tak wysoki kurs na ten typ. Jastrzębie ma katastrofalny początek wiosny. Nie uważam jednak aby nagle zapomnieli jak gra się w piłkę. Dodatkowo na własnym stadionie przegrali tylko raz w meczu z Lechią, 2 kolejki temu. Nie wynikało to jednak z wielkiej słabości GKS, po prostu jak przyznają sami obecni tam kibice Lechii goście mieli więcej szczęścia. Tym razem grają z Podbeskidziem, które ma całkiem dobry początek rundy (7 pkt). Drużyna z B-B rozbiła w ostatniej kolejce Wisłę 4-0. Czy jednak będą w stanei wygrać na goracym terenie w Jastrzębiu ? Osobiście wątpie i uważam, że kurs 1,55 na typ 1x jest jak najbardziej wart spróbowania.
To ja widze że Ty tą kolejkę typujesz wyłącznie na zasaczie przełamań: Podbeskidziu idzie dobrze a Jastrzębiu fatalnie to pewnie Jastrzębie wygra z Podbeskidziem; Piast łapie dziwaczne remisy i mało strzela a Kmita wygrywa mecz za meczem to z Piastem spokojnie przegra... dziwne to wnioskowanie biorąc pod uwagę że to nie są amerykańskie sporty tylko piłka nożna...

A odnośnie zmiany trenera to chyba wszyscy widzą efekty, czy nie?
A transfery:
Piotr Bagnicki (N - Zagłębie Sosnowiec) - w ostatnich 2 meczach po brameczce strzelił
Dariusz Gawęcki (P - Zagłębie Sosnowiec) - też ma już gola na koncie
Tomasz Laskowski (B - Górnik Zabrze) - w 4 meczach puścił 2 bramki, obie na wyjeździe
Jakub Szałek (O - Lech Poznań (ME)) i Piotr Powroźnik (P - Górnik Wieliczka) - grają w każdym meczy w tym sezonie i wyraźnie wzmocnili swoje formacje.
Oto 5 nowych zawodników z 11 regularnie grających, mało? Wiadomo przecież że nie zmienia się całej 18 meczowej...

Edit: 3:0 w 13&#39; to przesada... chyba tym razem się myliłem;(

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom