>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Temat zbiorczy: II Liga polska

Status
Zamknięty.
nazimek 0

nazimek

Forum VIP
Motor Lublin - Piast Gliwice 1x 1,6 ✅ wynik :1-1
Piast jest liderem, ale wg. mnie nie jest to drużyna, która ma szanse na awans. Są na jakiejś dziwnej fali, która musi się kiedyś skończyć. Wg. mnie nie wygrają dzisiaj w Lublinie. Mecz ten jest podobny do pojedynku w OE Widzew - Korona. Wg. mnie drużyna z Gliwic nie będzie w stanie zwyciężyć w Lublinie. Motor jak na beniaminka, bez wzmocnień spisuje się całkiem dobrze. Uważam, że przy odrobinie szczęścia są w stanie dzisiaj wygrać. Polecam ten typ użytkownikom Expekta ,bo kurs wynosi aż 1,6

K 31

krist0

Użytkownik
Spotkanie: Polonia Warszawa - GKS Jastrzębie
Typ: over 2,5
Kurs: 1,75 ⛔
Analiza: Mecz pomiędzy Jastrzębiem, beniaminkiem 2. ligi, a Polonią Warszawa, jednym z faworytów do awansu do 1. ligi. Wydaje się, że wynik jest przesądzony. Jednak wystarczy spojrzeć w tabelę - oba zespoły mają tyle samo punktów - 29! Polonia zawodzi. Skutkiem gry poniżej oczekiwań, było zwolnienie trenera Fornalika i zatrudnienia Wdowczyka. Z nowym trenerem Polonia awansowała do ćwierćfinału Pucharu Polski, pokonując 3:1 Koronę Kielce, i zremisowała na wyjeździe z Wisłą Płock. Choć ten remis nie jest może imponujący, to warto zauważyć, że to pierwszy w tym sezonie mecz Polonii na wyjeździe z drużyną z czołówki, którego nie przegrała! W dzisiejszym spotkaniu nie zagrają kontuzjowani Jacek Kosmalski, Mariusz Zasada i Radosław Gilewicz. Wydaję mi się, że wbrew pozorom nie absencja supersnajpera Kosmalskiego, ale brak świetnego Zasady będzie największym brakiem Polonistów w tym meczu, myślę jednak, że godnie zastąpi go Lumir Sedlacek. A jeśli chodzi o napad, rezerwowi zawodnicy pokazują się z lepszej strony niż ci z pierwszego składu - jestem przekonany że duet Olszar - Mąka nie raz pokona dzisiaj bramkarza Jastrzębia, zwłaszcza, że kontuzjowany jest podstawowy golkiper GKS-u Jakub Kafka. Jastrzębie, podbudowane ostatnimi zwycięstwami na wyjeździe z Wisłą Płock 3:2 i ŁKS-em Łomża 3:0, przyjedzie do Warszawy chcąc zdobyć komplet punktów. Ta postawa obróci się jednak przeciwko kubowi z Jastrzębia - Polonia nie raz pokazała, że u siebie potrafi pokarać zespół grający ofensywnie. Jedyne czego się obawiam, to postawa bramkarza Czarnych Koszul, Radosława Majdana. W każdym meczu puszcza on kuriozalne bramki. Dlatego ostatecznie postanowiłem postawić na bardzo pewny over, niż na zwycięstwo Polonii z handicapem.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Za nami runda jesienna + 2 kolejki rundy wiosennej niżej tabela

Jak widać jest kilka zespow walczacych o awans do OE w wiekszosci to znane kluby ktore chca powrocic do elity.Przed sezonym murowanym faworytem byla Arka ktora bardzo sie meczy, po bardzo dobyrch meczach u siebie na wyjazdach zaczal wygrywac Ślask i są tego efekty.Dość niespodzienie w czubie jest Piast gliwiczanie zawsze byli solidna ekipą ale że aż tak,Lechia jak narazie jest na dobrej drodze di zrealizowania swojego celu no i 5 Polonia Warszawa która jeszcze z pewnościa powalczy moim zdaniem juz inne drużyny nie bedą liczyły sie w walce o awans do OE.Kto spadnie bardzo złą sytuajce maja Pelikan i Kmita Pelikan już szuka nowych piłkarzy w Łowiczu nadal jest wiara na dalsza gre w drugiej lidze, Kmita zapewne spadnie mysle ze przed spadkiem bronić sie beda Łomża, Warta Poznań, Tur, Stal Stalowa Wola i Motor Lublin z tych zespołów wymienionych cztery beda grac w III lidze

Z niecierpliwościa czekamy na wznowienie rozgrywek II Ligi... ;)

nazimek 0

nazimek

Forum VIP
Ruszamy......................

Śląsk Wrocław - Kmita Zabierzów 1 1,3

Lider drugiej ligi podejmuje drużynę, która wciąż jest bez zwycięstwa. Wrocławianie walczą o awans do OE (nikt nie patrzy na wały Drzymały i prezesów). Po kolei Śląsk u siebie gra bardzo dobrze 6-3-0. Kmita na wyjeździe 0-4-5. Teraz kilka spraw kadrowych. We Wrocławiu trener dostał w zasadzie wszystkich zawodników, których chciał. Uzupełnił kadrę i generalnie Śląsk ma być jeszcze mocniejszy na wiosnę. W Kmicie jak dla mnie partyzantka. Powracali karierowicze z innych klubów, pobrano jakies inne odpady i niby walczą, tylko o co? W sparingach zabierzowianie grali słabo. Pierwsze wygrane odnieśli z grupami młodzieżowymi włoskich drużyn i ostatnio z GKS Katowice. Tak to dramat. Na jesień Śląsk wymeczył 1-0 w Zabierzowie, ale to był jeszcze Śląsk grający totalną padakę. Tym razem wydaje mi sie, że będzie OK i WKS dobrze rozpocznie wiosnę. Mam nadzieje, że zamieszanie z Drzymałą nie wpłynie źle na piłkarzy. Myślę jednak, że Tarasiewicz jest na tyle dobrym trenerem, że wpłynie odpowiednio na kopaczy.

Dalej..........

Arka Gdynia - Podbeskidzie 1 1,4

Kolejny wg. mnie pewny meczyk. Arka ma mocną kadrę, nawet bardzo mocną. Na jesień grali jednak wg. mnie średniawo. Może teraz będzie lepiej. Z Arki nikt nie odszedł, Stawowy dołączył do kadry paru młodych. Arka u siebie 7-2-0. Podbeskidzie na wyjeździe 3-3-3. Drużyna z Bielska nie poczyniła jakichś znaczących transferów. Wg mnie rozgrywki skończa mniej więcej na takiej pozycji jaką teraz mają (10). Na wiosnę będą sobie grali na luzie i tyle. W tym spotkaniu na bank bardziej zdeterminowani będą &quot;Arkowcy&quot; i wg. mnie wygraja to spotkanie. Na jesień w Bielsku-Białej górą była Arka (1-0).

I ostatni w miarę pewny typ

Wisła Płock - Motor Lublin 1 1,4

Wg. mnie jest to mecz ostatniej szansy dla gospodarzy. Jak w tym spotkaniu zgubią punkty, to niestety ale marzenia o awansie mogą sobie odłożyć na później. Wg. mnie spośród wszystkich drużyn 2. ligi Wisła poczyniła największe transfery: JArczyk, Wiśniewski, Sobczak, Wiśniewski ze Znicza (super strzelec) itd. Są to wszystko uznane nazwiska. Pozostaje tylko pytanie czy oni będą w miarę coś grali, bo prawda jest taka, że jak nie będa zapieprzali na 100% to nikt im w 2 lidze tanio skóry nie sprzeda. Jeżeli Wisła zacznie funkcjonować od tego spotkaniu, to wg. mnie Motor może zapomnieć o jakichkolwiek sukcesach w nadchodzacym meczu. Lublinianie przystępują do rundy wiosennej osłabieni: do Piasta odszedł Prędota i jest to głownie osłabienie. Oprócz tego do Plocka odszedł Tomczyk. Znaczacych wzmocnień brak cel na wiosnę - walka o utrzymanie. Reasumując, jak Motor to spotkanie przegra to świat im się nie zawali. Jak Wisła nie wygra, to żegnaj walko o awans.
Łyk statystyki:
Na jesień wygrała Wisła 2-1

beau 1

beau

Forum VIP
W czwartek ma podobno padać śnieg i do niedzieli ma leżeć.Nie wiem czy tyczy się to całego obszaru Polski ale jeśli tak to można zagrać kilka underów.Każdy wie jak wyglądają boiska w 2 lidze.Do tego dochodzi jeszcze fakt,że to pierwsze mecze po przerwie zimowej i pewnie zespoły nie będą zgrane i nie zagrają na 100% swoich możliwości.
Uważam, że warto skupić się na typowaniu liczby bramek ale poczekajmy na pogodę. ;)

sutek 79

sutek

Forum VIP
Tak tak zaczyna się nasza II liga ja bardzo lubię typowac spotkania tej ligi ponieważ mam trochę rozeznania na tą kolejkę widzę bardzo fajne trzy typy, ostatnio u mnie bardzo słabo z czasem jak chwilkę znajdę to napiszę kilka słów o tych meczach ;)

13_skary_13 0

13_skary_13

Użytkownik
Podam mecz który raczej będę grał, a mianowicie GKS Jastrzębie - Odra Opole.

GKS Jastrzębie - Odra Opole 1
GKS na 9 meczy na własnym stadionie aż 5-krotnie wygrywał, 3-krotnie remisował i raz tylko przegrał, strzelając do tego 16 bramek i tracąc 10, a ogólnie bilans bramkowy wygląda następująco 30:29. Odra Opole na wyjazdach gra słabo 2 wygrane, 1 remis i 6 porażek z bilansem bramkowym 6:12 i ogólnym 17:21. Statystyki wyraźnie przemawiają za Jastrzębiem, teraz czas na transfery, zacznijmy od Odry, Odra ma nowego holenderskiego trenera, do tego kupiła kilku zagranicznych zawodników takich jak Filipe Andrade Felix (Zagłębie Lubin), Samba Ba (Górnik Polkowice) itd. ale jak wiadomo zagraniczni zawodnicy nie zawsze są rozwiązaniem. GKS Jastrzębie także kupiło paru zawodników takich jak Pavol Húšťava, Marcin Karwot, Łukasza Kaciczaka, Krystiana Kalinowskiego itd. GKS ma trenera Rzepkę, ma swój stadion i ma 12 zawodnika jakim jest na pewno Jastrzębska widownia. Mecz będzie na pewno bardzo zacięty bo każdy chce wygrać, ale moim zdaniem będzie 1:0 dla GKSu.

Myślałem jeszcze nad meczem Piast Gliwice - Lechia Gdańsk 2 lub x2, ponieważ Lechia jest nie zwykle zdeterminowana żeby wywalczyć awans do OE, bardzo dobrze przepracowała zimę, zobaczymy jak będzie. Jak dla mnie w meczu będzie 0:1 albo 1:2.
Pozdrawiam

sutek 79

sutek

Forum VIP
Stal Stalowa Wola - Pelikan Łowicz

Mecz 14 w tabeli Stali z ostatnim Pelikanem. W ekipie z Łowicza wszystko diametralnie zimą się zmieniło poczynając od zmiany prezesa kończąc na licznych transferach, do zespołu dołączyli Ludwikowski ( były mistrz Polski ), Cichoń który ostatnio grał w Koronie Kielce, obrońca Pastuszka który zaliczył kilkanaście występów w I lidze, Petrik bardzo solidny obrońca rodem z Czech, kolejny defensor Staniek pomocnicy młody Kaźmierczak ale to bardziej jako zmiennik, Kardasz który niegdyś w Widzewie się dużo nauczył, bardzo wysoki i pracowity w środku pola oraz napastnik Sojka który ostatnią rundę spędził w Polonii Bytom, po kontuzji powraca ważny zawodnik skrzydłowy Maciek Wyszogrodzki. Naprawdę ci piłkarze wnieśli bardzo dużo, gra w sparingach wyglądała dobrze, pokonali oni ŁKS 3:2 oraz w próbie generalnej, tydzień temu Znicza Pruszków 1:0. Stal pozyskała tylko dwóch nowych piłkarzy, obaj przyszli z trzecioligowej Wieliczki. W pierwszej rundzie Pelikan rozgromił &quot;Stalówkę&quot; aż 5:0 i to też może byc jakimś argumentem. W tym meczu więcej szans daje na wygraną &quot;Ptakom&quot; którzy w tej rundzie myślę że sprawią nie jedną niespodziankę, a kursy troszkę źle dobrane, na x2 piękne kursik

x2 @ 2,20 @ 5/ ✅

ŁKS Łomża - Polonia Warszawa

W Łomży przede wszystkim problemy finansowe wielu piłkarzy odeszło z klubu i to byli czołowi gracze jak m.in Adamski, Łuba, Ulman, Świerblewski czy Petasz. Polonia jak wiemy dokonał kilku ciekawych transferów Piechna, Liberda, Kazimierczak mają doświadczony zespół którego celem jest awans do Orange Ekstraklasy jeśli chcą ten cel zrealizowac w Łomży musza koniecznie zdobyc komplet punktów

Polonia @ 2,00 @ 7/10 ✅

Edit:

Moja piękna druga liga ????

john-d-rockefeller 0

john-d-rockefeller

Użytkownik
Warta P.-Piast Gl. 2 2.05

słabiutka Warta przeciwko Piastunkom które wczoraj wysoko pokonały
Lechię Gdańsk bo aż 3:0 Piast jest obecnie liderem 2 ligi z dorobkiem 40 pkt
mają tylko 3 pkt przewagi nad Śląskiem i sadze ze dalej będą przeć przed siebie ;) wg mnie Piast powinien to wygrać

daje 8/10

Pelikan-Arka Gd. 2 1.70

Arka 3 zespół 2 ligi udało sie wygrać w ostatnim meczu chyba cudem ????
liczę na to ze ograją słabiutkiego Pelikana który jest na ostatnim miejscu
daje 6/10

Sutek mistrzu 2 ligi jak ci sie podobają te typy ??

sutek 79

sutek

Forum VIP
Nie grałbym na pewno na Arkę która średnio mi się podoba może inaczej za często kwasi. Piast to według mnie drużyna przede wszystkim własnego boiska a Warta gra o życie praktycznie na wyjazdach nie gra się łatwo. Z tych dwóch typów bardziej realna jest wygrana Piasta

damian22stw 0

damian22stw

Użytkownik
Warta z Piastem może być X. Warta w tej rundzie to bardzo ciekawa drużyna może być. Wystarczy popatrzeć na skład. Jeśli się chłopcy zgrają napewno zaczną zdobywać punkty. Jeśli chodzi o Piast to jeśli zagrają tak jak w niedzielę z Lechią to będzie Poznaniakom ciężko o chociażby punkcik.
Natomiast mecz Pelikana z Arką też może zakończyć się X. Arka ostatnio bardzo szczęśliwie wygrała z Podbeskidziem. Po dziwnym karnym w ostatniej minucie. Wogóle bardzo dziwny był ten mecz. Arka na wyjazdach już tak bardzo nie błyszczy. Zresztą dziwna drużyna z tej Arki jest. Jeśli chodzi o Pelikana to w sobotę zagrali u nas dosyć ciekawie. Ludwikowski w bramce bardzo mocny punkt. Obronił setkę Geśli. Plus świetna parada strzału Uwakwe w 89 minucie meczu. Tak więc bramkarz jest dużym plusem ekipy z Łowicza. Do tego rośli obrońcy, którzy troszke za bardzo symulują, no ale też jest to mocny punkt Pelikana. Troszkę słabiej było z pomocą i z atakiem. Mało strzalów oddanych. Ale u siebie Łowiczanie zagrają napewno bardziej odważnie niż u nas i ten 1 punkcik zdobędą. Choć nie zdziwię się jeśli będzie tu duża niespodzianka. pozdrawiam

sutek 79

sutek

Forum VIP
rośli obrońcy, którzy troszke za bardzo symulują, no ale też jest to mocny punkt Pelikana.
Czy symulują jak Marcin Staniek został uderzony przez Uwakwe łokciem w zamieszaniu podbramkowym to chyba każdy by padł jak zabity. Marcin Pacan to nawet jakby był kopany przez 10 graczy to grałbym dalej bo to człowiek ze
stali. Zobaczymy co ta Arka zaprezentuje ale mnie osobiście rozczarowuje jeśli patrząc na cały sezon z takim składem powinni tą ligę opędzlować bez najmniejszych problemów a wcale tak nie jest
pozdro

ciufass 0

ciufass

Użytkownik
Motor Lublin - GKS Jastrzębie
Jaki wynik waszym zdaniem może paść w dzisiejszym meczu?. Moim zdaniem raczej może być to over +2.5 gola lub wygrana GKS. Czekam na wasze propozycje

beau 1

beau

Forum VIP
Idę na ten mecz, który zostanie rozegrany o godzinie 12 więc dosc wcześnie i chłodno.Moim zdaniem będzie under bo nie często przy Alejach Zygmuntowskich pada wiele bramek.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Pelikan - Arka 0:0
Piszę dlatego że więkoszśc z was pewnie myśli że Pelikan murował bramkę i udało mu się dowiesc remis 0:0 do końca wcale tak nie było. Pelikan grał bardzo dobre zawody, był lepszy od Arki strzelił gola ( sędzia najpierw pokazał na środek boiska po czym dał Bledzewskiemu żółtą kartkę za dyskusje, Bledzewski latał po całym boisku upłyneły dwie minuty sędzia podbiegł do bocznego i po konsultacji nie uznał bramki - nigdy takiego czegoś nie widziałem), wcześniej słupek i kapitalna parada Bledzewskiego uchroniły Arkę od straty gola. Arka raz groźnie zatakowała Karwan wyłożył piłkę nad przedpole jeden z zawodników z Gdyni bardzo mocno strzelał ale trzech obrońców Pelikana rozpaczliwie rzuciło się na wślizgu i uchronili zespół od staty gola. Arka z tego remisu powinna byc bardzo zadowolona ponieważ ten mecz powinna przegrac

yarson 0

yarson

Użytkownik
No z tą bramką dla Arki naprawde była bardzo dziwna sytuacja, również nigdy czegoś podobnego nie widziałem, jak dla mnie kontrowersyjna sytuacja. Pelikan rozegrał dobry mecz ale brakowało wykończenia, faworyzowana Arka nie grała prawie nic bodajże około 2-3 celnych strzałów.

nazimek 0

nazimek

Forum VIP
Piast - Podbeskidzie x2 2,04

węszę tutaj niespodziankę. Podbeskidzie to jest groźna drużyna. Generalnie to piłkarze z Bielska Białej są w stanie ograć każdą drużyne w lidze. W ostatnim meczu wyjazdowym przegrali z Arką, ale troche to podejrzanie wyglądało, bo było 0-2 a skończyło się 3-2 po dwóch golach w doliczonym czasie gry. Tym razem jadą do Gliwic na mecz z drużyną, która przewodzi w stawce drugoligowców. Ja osobiście jednak wciąż nie jestem w stanie uwierzyć, że Piast wejdzie do OE. W końcu nadejdzie czas, że wg. mnie wrócą na własny tor. Kurs na X2 jest całkiem dobry i można zaryzykować. Podbeskidzie ma w miarę mocny skład i na wyjazdach nie gra źle 3-3-4. Piast u siebie rzadko gubi punkty, ale coś czuje, że Wielka Sobota nie będzie dla nich WIELKA ;)
Jastrzebie - Lechia 1x 1,42
W sobotę w samo południe 9. w tabeli GKS Jastrzębie podejmie wicelidera Lechię Gdańsk. Lechia ma jasny cel- awans. Generalnie jednak w Gdańsku dużo się mówi o awansie, ale w moim mniemaniu nic się w tym kierunku nie robi. Drużyna nie została wzmocniona żadnym wartościowym zawodnikiem. Na inaugurację wiosny Piast rozbił Biało-Zielonyc 3-0. W ostatniej kolejce wymęczyli wygraną 1-0 z Wisłą Płock. Pod uwagę należy jednak brać to, że piłkarze z Płocka mieli problemy zdrowotne w drużynie (wirus), poza tym sędzie dorzucił swoje trzy grosze. Generalnie było to szczęśliwe zwycięstwo. Tym razem szukają swoich szans w Jastrzębiu. GKS słabo zaczął wiosnę (remis u siebie i porażka w lublinie). Warte odnotowania jednak jest to, ze GKS tylko raz w tym sezonie przegrał u siebie (bodajże, ze Śląskiem Wrocław). Bilans meczów u siebie wygląda następująco 5-4-1. Jak widać ograć GKS na jego terenie jest bardzo ciężko. Nie wydaje mi się aby Legia dysponowała zespołem, który byłby w stanie wygrać na tak gorącym terenie. TYP 1x można brać w ciemno. Kto wie czy spotkanie nie skończy się wygraną gospodarzy ;)
pozdrawiam

sutek 79

sutek

Forum VIP
To co wyprawia w chwili obecnej Kmita Zabierzów to mistrzostwo świata. Wygrali 3 mecze na trzy możliwe i to nie z byle kim bo na wyjeździe ze Śląskiem, na wyjeździe z Arką i u siebie ze &quot;Stalówką&quot; jestem pod ogromnym wrażeniem.

13_skary_13 0

13_skary_13

Użytkownik
Zgodzę się z przed mówcą, Kmita teraz gra bardzo skuteczny futbol, nowy trener i od razu &quot;nowa&quot; Kmita. Postawiłem wczoraj za 1 zł na Kmitę z kursem 9.25 chyba i pięknie siadło ???? . Jak dla mnie Kmita skończy sezon na bezpiecznej lokacie.
Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom