Ruszamy......................
Śląsk Wrocław - Kmita Zabierzów 1 1,3
Lider drugiej ligi podejmuje drużynę, która wciąż jest bez zwycięstwa. Wrocławianie walczą o awans do OE (nikt nie patrzy na wały Drzymały i prezesów). Po kolei Śląsk u siebie gra bardzo dobrze 6-3-0. Kmita na wyjeździe 0-4-5. Teraz kilka spraw kadrowych. We Wrocławiu trener dostał w zasadzie wszystkich zawodników, których chciał. Uzupełnił kadrę i generalnie Śląsk ma być jeszcze mocniejszy na wiosnę. W Kmicie jak dla mnie partyzantka. Powracali karierowicze z innych klubów, pobrano jakies inne odpady i niby walczą, tylko o co? W sparingach zabierzowianie grali słabo. Pierwsze wygrane odnieśli z grupami młodzieżowymi włoskich drużyn i ostatnio z GKS Katowice. Tak to dramat. Na jesień Śląsk wymeczył 1-0 w Zabierzowie, ale to był jeszcze Śląsk grający totalną padakę. Tym razem wydaje mi sie, że będzie OK i WKS dobrze rozpocznie wiosnę. Mam nadzieje, że zamieszanie z Drzymałą nie wpłynie źle na piłkarzy. Myślę jednak, że Tarasiewicz jest na tyle dobrym trenerem, że wpłynie odpowiednio na kopaczy.
Dalej..........
Arka Gdynia - Podbeskidzie 1 1,4
Kolejny wg. mnie pewny meczyk. Arka ma mocną kadrę, nawet bardzo mocną. Na jesień grali jednak wg. mnie średniawo. Może teraz będzie lepiej. Z Arki nikt nie odszedł, Stawowy dołączył do kadry paru młodych. Arka u siebie 7-2-0. Podbeskidzie na wyjeździe 3-3-3. Drużyna z Bielska nie poczyniła jakichś znaczących transferów. Wg mnie rozgrywki skończa mniej więcej na takiej pozycji jaką teraz mają (10). Na wiosnę będą sobie grali na luzie i tyle. W tym spotkaniu na bank bardziej zdeterminowani będą "Arkowcy" i wg. mnie wygraja to spotkanie. Na jesień w Bielsku-Białej górą była Arka (1-0).
I ostatni w miarę pewny typ
Wisła Płock - Motor Lublin 1 1,4
Wg. mnie jest to mecz ostatniej szansy dla gospodarzy. Jak w tym spotkaniu zgubią punkty, to niestety ale marzenia o awansie mogą sobie odłożyć na później. Wg. mnie spośród wszystkich drużyn 2. ligi Wisła poczyniła największe transfery: JArczyk, Wiśniewski, Sobczak, Wiśniewski ze Znicza (super strzelec) itd. Są to wszystko uznane nazwiska. Pozostaje tylko pytanie czy oni będą w miarę coś grali, bo prawda jest taka, że jak nie będa zapieprzali na 100% to nikt im w 2 lidze tanio skóry nie sprzeda. Jeżeli Wisła zacznie funkcjonować od tego spotkaniu, to wg. mnie Motor może zapomnieć o jakichkolwiek sukcesach w nadchodzacym meczu. Lublinianie przystępują do rundy wiosennej osłabieni: do Piasta odszedł Prędota i jest to głownie osłabienie. Oprócz tego do Plocka odszedł Tomczyk. Znaczacych wzmocnień brak cel na wiosnę - walka o utrzymanie. Reasumując, jak Motor to spotkanie przegra to świat im się nie zawali. Jak Wisła nie wygra, to żegnaj walko o awans.
Łyk statystyki:
Na jesień wygrała Wisła 2-1