Heh to ja w takim razie także dam coś od siebie : )
Lechia Gdańsk - Arka Gdynia
Typ :
Lechia Gdańsk
Kurs : 2,63
Stawka : to już zależy od Ciebie : )
Bukmacher :
Profesjonał
Analiza :
W środowe popołudnie, a dokładniej o godzinie 15:00 odbędzie się pierwsze spotkanie Drugiej Ligi Polskiej w tym tygodniu.Do boju staną dwie wszystkim znane drużyny, obydwie wchodzą w skład Trójmiasta.Drużyny te znane są głownie ze swoich fanatycznych kibiców, którzy szaleńczo dopingują swoje drużyny podczas meczów.Tu akurat lekką przewagę nad rywalem będzie miała drużyna z Gdańska, gdyż jest gospodarzem tego meczu i to na ich boisku, przed własną publicznością przyszło im rozgrywać to spotkanie.Jak wszyscy wiemy doping potrafi zdziałać cuda.Jest to piękne jak kibice mimo nieudanych spotkań, bądź serii niepowodzeń wierzą w ten zespół i poświęcają wiele rzeczy, żeby tylko być na meczu swojej ukochanej drużyny, potrafią nawet zaniedbać relacje z rodziną, przyjaciółmi, czasem nawet potrafią zaniedbać szkołę, a wszystko to, by być ze swoimi piłkarzami.Atmosfera na trybunie jest cudowna, nie ma różnic majątkowych, nikt na nikogo krzywo nie patrzy, każdy jest jak brat dla drugiego.Powiem Wam - piłkarze to czują ! Doceniają to i czują jakbyśmy byli tym 12 zawodnikiem.Oni wiedzą, że jesteśmy z nimi - na dobre i na złe.To właśnie ta atmosfera daje kibicom wiarę, wiarę która potrafi zdziałać cuda.Ten właśnie czynnik jest jednym z atutów w tym spotkaniu drużyny Lechii.Kibiców, drużyny gości jest z reguły mniej, choć nie znaczy, że będą mniej fanatycznie dopingować swoją drużynę.Osobiście kiedyś poznałem kibica Lechii, naprawdę swoją drużynę traktował ponad wszystko.Także ogólnie rzecz biorąc - 12 zawodnik jest zdecydowanie dla Gdańszczan.Teraz przejdźmy do innej rzeczy...piłkarzy Lechii na ostatnim ich ligowym spotkaniu z ławki trenerskiej korygował Dariusz Kubicki.Jak wiemy zadanie wykonał on perfekcyjnie, gdyż drużyna z Gdańska pokonała swoich niedzielnych przeciwników 2 do 0.W tym meczu także wystąpili w roli gospodarzy, także to jedynie potwierdza fakt, że drużyna Lechii u siebie jest naprawdę mocna.Arka natomiast, swój sobotni mecz rozegrała na wyjeździe, mecz nie okazał się dla nich najlepszych, spotkanie zostało wygrane przez Gospodarzy, w których roli wystąpili gracze z Jastrzębia.Wtedy gra Arki zupełnie mnie od niej odtrąciła.Lechia natomiast, po analizie skrótów grała całkiem nieźle jak na drugoligową drużynę.Na Arkę stawiałem, już wielokrotnie i muszę przyznać, że w większości się na nich zawiodłem.Na drużynę Lechii natomiast stawiałem bardzo dużo razy i za KAŻDYM razem mi "wchodziła".Może to zbieg okoliczności mimo to na moją psychikę to działa i to także jest jeden z czynników przemawiający, jak dla mnie, za Lechią.Bilans bramkowy oraz punktowy obu drużyn jest podobny.Drużyna Lechii lokuje się na 6 pozycji z dorobkiem 24 punktów oraz bilansem bramek - 24 strzelone/15 straconych.Arka natomiast jest zaraz za Gdańszczanami, czyli lokują się na 7 pozycji, punktów mają także o 1 mniej, czyli 23, ich bilans bramkowy natomiast wynosi 27 strzelonych na 14 straconych.Wnioskować po tym meczu można, że padnie tu Overek.Uważam nawet, że byłby to typ bardziej bezpieczny, mimo to mam chrapkę na drużynę Lechii, którą, jeśli chodzi o ligę, naprawdę lubię, jak już wspomniałem jest dla mnie niezawodna.Cóż, nie dam tu jednak overka, a wygraną Lechii.Czemu ? hmm... ciągle się nad tym zastanawiam, być może to impuls, być może emocje, nie wiem.Czasem tak jest, że nie do końca się jest przekonanym własnego typu mimo całkiem obszernej analizy.Zdaję sobie także sprawę, że emocje także nie powinny mieć miejsca w bukmacherce, ale tym razem zaryzykuję.Kto nie ryzykuje ten nie wygrywa.Czy Lechia odniesie zwycięstwo w tej potyczce ? cóż... dowiemy się już w najbliższą środę, w każdym razie bardziej jestem przekonany do gospodarzy.