>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat zbiorczy: II Liga polska

Status
Zamknięty.
sieku 31

sieku

Użytkownik
Przyznaję że co do Kmity to się myliłem myśląc o remisie... nazimek miałeś nosa.
Czytałem relacje live i wydaje mi się że Piast ich po prostu zaskoczył tym pierwszym kwadransem. Potem było różnie - oba zespoły stwarzały groźne sytuacje, jednak Kmita nie była w stanie sprostać doskonal dysponowanemu bramkarzowi Piasta. Z tego co czytałem bronił fenomenalnie...
Nadal jednak uważam że Kmita jest innym zespołem niż przed zimą, z liderem dostała w skórę ale z resztą zespołów ma o co walczyć. Taki trochę lepszy średniak, napewno nie spadnie...

nazimek 0

nazimek

Forum VIP
Nadal jednak uważam że Kmita jest innym zespołem niż przed zimą, z liderem dostała w skórę ale z resztą zespołów ma o co walczyć. Taki trochę lepszy średniak, napewno nie spadnie...
Co do tego to nie mam żadnych wątpliwości :spokodfhgfh:

sieku 31

sieku

Użytkownik
Watpię by Polonia była załamana stratą Wdowy - oni po prostu słabi są i tyle. Te transfery co zimą poszły to niewypały, grają słabo ale czasem oczka złapią jakieś... ja na nich grać nie lubie bo często zawodzą i opinia jest że to sprzedawczyki [nikogo nie obrażając...]. Na zmianą trenera to bym uwagi nie zwracał raczej na trzeźwo zastanowił się ile Warta może zdziałać w Wardzawie? Polonia po kursie 1.35 to dowcip ale gra na gości jest sporym ryzykiem. jak dla mnie to no bet.

13_skary_13 0

13_skary_13

Użytkownik
A co sądzicie o meczach Wisła Płock - Pelikan Łowicz, zastanawiam się tutaj nad x2, bo Wisła w tej części sezonu prezentuje się strasznie słabo, a Pelikan urwał punkty takim zespołom jak Arka czy Piast. Kolejnym meczem nad którym się głowie to Tur Turek - GKS Katowice i też myślę tutaj nad x2, Tur na razie robi za &quot;kelnerów&quot; w rundzie wiosennej, a GKS dosyć solidnie na 4 mecze, zainkasowała siedem punktów.

sieku 31

sieku

Użytkownik
Co do Gieksy to zdecydowanie popieram X2. Tur nie daje sobie rady a z tego co słyszałem w Turku to im bliżej końca tym ma im iść gorzej... chodzi podobno o zmęczenie zawodników. Tak czy siak goście powinni wywieść jakieś punkty.
A z Pelikanem to może paść under bo pelikan na wyjazdach raczej remisuje bardzo underowo ???? X2 jest całkiem niezłym typem, zwłaszcza biorąc pod uwagę kurs na Piasta... równie ciekawy jest under. Ja X2 w tej kolejce już nie zagram przeciwko faworytowi - Kmita mnie bardzo zabolała ???? ???? ????

majkelangelo 5

majkelangelo

Użytkownik
Wisla Plock - Pelika Lowicz
Pelikan jest mocny, ale Wisła to druzyna wlasnego boiska, mysle ze to zbyt ryzykowny meczyk zeby cokolwiek stawiac.
A ten Tur Turek - Katowice 1-1 to sie zgodze x2✅ powinno wejsc. Mozna jeszcze na underem✅ pomyslec.
Tur Turek (jako gospodarz) 4W 3D 4L 9-10
GKS Katowice (jako goscie) 2W 3D 6L 8-16
Czyli Tur w 11 meczach 19 goli w sumie, a Gieksa 24.

2008-03-29 Kmita Zabierzow - TUR Turek 2 - 0
2008-03-22 TUR Turek - Pelikan Lowicz 0 - 2
2008-03-15 Podbeskidzie Bielsko - TUR Turek 2 - 0
2008-03-09 TUR Turek - Warta 0 - 0

2008-03-29 GKS Gieksa Katowice - Arka Gdynia 3 - 2
2008-03-22 Stal Stalowa Wola - GKS Gieksa Katowice 1 - 0
2008-03-16 GKS Gieksa Katowice - Slask Wroclaw 2 - 0
2008-03-09 Znicz Pruszkow - GKS Gieksa Katowice 0 - 0

Stal Stalowa Wola - Slask Wroclaw under✅ 1-1
Stalowa kontuzje kluczowych graczy czarnoskury Uwakwe srodkowy poomcnik i Salami napastnik. Slask podobno 2 napastnikow bramkostrzelnych (w sumie 16 goli zdobyli) i obrona tez cos przerzedzona. Jak sie beda tak zreorgzanizowane ekipy prezentowac, nie wiem. Mysle, ze typowo w Stalowej gra na przede wszystkim czysto z tylu.

13_skary_13 0

13_skary_13

Użytkownik
Dzisiaj, choć w sumie już wczoraj ładnie weszła mi Lechia i Podbeskidzie, Kmita dalej kontynuuje swoją wspaniałą grę, zaczynają mi imponować, na dzisiaj myślę nad Zniczem choć obawiam się że może paść tu remis, a gra 1x się nie opłaca kompletnie, no i nad GKS Jastrzębie x2, mam nadzieje że chłopaki się obudziły w końcu z zimowego snu i jutro zdobędą pierwszy komplet punktów w tym sezonie, do Łowicza jadą najsilniejszym zestawieniem, natomiast w Łowiczu nie zagra Robert Hyży i nie wiadomo czy zagra Maciej Wyszogrodzki, a x dlatego że Łowicz lubi remisować więc jakieś zabezpieczenie musi być ;) a kurs i tak ładny. Mecz Warty z Odrą Opole jak dla mnie no bet, ale jakbym miał obstawiać to na Wartę, nazwałbym to przeczuciem ;).

Pozdrawiam

13_skary_13 0

13_skary_13

Użytkownik
Moje typy na dzisiejszy dzień weszły w 100%:-D
Warta Poznań 2:0 Odra Opole ✅
Znicz Pruszków 1:0 Tur Turek ✅
Pelikan Łowicz 0:1 GKS Jastrzębie ✅
No i co ważne GKS w końcu zdobywa komplet punktów w rundzie wiosennej, Tur mimo zapowiedzi wygranej znowu słabo, a Warta odskakuje Łowiczowi i zwiększa swoje szanse na zostanie w drugiej lidze.

Meczem zamykającym tę kolejkę 2 ligi jest mecz Śląsk Wrocław z Arką Gdynia :
Śląsk Wrocław - Arka Gdynia 1 - 2.40; x - 3.10; 2 - 2.75
Hmm ciężki mecz do obstawienia, ale wydaje mi się że Arka powinna wygrać i tak też bym zagrał, Śląsk jest osłabiony brakiem paru graczy, a Arka zapowiada walkę o zwycięstwo. Jeśli w Gdyni myślą o Ekstraklasie to ten mecz muszą wygrać. Śląsk też skóry łatwo nie sprzeda więc szykuje nam się wspaniałe widowisko. Jak dla mnie Śląsk Wrocław - Arka Gdynia typ: 2 bądź x2.

Pozdrawiam

sutek 79

sutek

Forum VIP
Mecz w Łowiczu na bardzo słabym poziomie, typowy mecz na 0:0. Jestrzębie wygrało po pięknym strzałem z dystansu popisał się bodajże Bartłomiej Grabczyński, oprócz tego strzału goście nic ciekawego nie pokazali, zresztą podobnie jak drużyna gospodarzy.
pozdrawiam
Sutek

sieku 31

sieku

Użytkownik
proponuję zmienić buka... uzupełnienie tabelki powyżej:
19.04.08 16:00 Tur Turek 3.65 X 3.20 Śląsk Wrocław 1.90

nazimek 0

nazimek

Forum VIP
Witam po przerwie spowodowanej wizytą u braci z Gdańska w tamten weekend ????
Zaczynamy

Odra Opole - Podbeskidzie 1x 1,41
Opole na wiosne zdobyło tylko 4 punkty w 6 spotkaniach. Nie zanotowali jeszcze wygranej. Podbeskidzie gra całkiem dobrze. Układ ma prosty: wygrana u siebie, remis na wyjeździe (pomijajać inauguracje w Gdyni). Opolanie jeszcze nie mogą być pewni utrzymania i muszą punktować, mają tylko 4 punkty na bezpieczną strefą, to nie gwarantuje spokojnej gry. Stawiam na 1x, gdyż uważam, że Podbeskidzie póki co to nie jest drużyna, która będzie w stanie wygrywać na wyjazdach. Po kościach czuję, że przydarzy im się w końcu porażka i Odra zgarnie pierwsze 3 punkty na wiosnę. Dodać należy, że w sztabie szkoleniowym Odry nastąpiły zmiany.
Wisła Plock - GKS Katowice 1 2,00
Gospodarze plany awansu muszą sobie odłożyć na przyszły sezon. Grać jednak nadal muszą, skład mają wg. mnie bardzo dobry i mają wszelkie predyspozycje by pokonać beniaminka z Katowic. Wisła u siebie na wiosne wygrała 2 mecze i 1 zremisowała. Na wyjeździe wszystko przegrywa. Katowiczanie w rundzie wiosennej przegrali tylko jedno spotkanie. Są w środku tabeli, awans im raczej nie grozi, kadra póki co nie jest bardzo mocna. Ich bilans na wyjazdach to 2-4-6. Uważam, że po kursie 2.00 można śmiało zaryzykować wygrana Wisły.
Co do meczu LEchii w Łomży. Gdańszczanie grają super piłkę. W meczu z Motorem byli o klasę lepsi. Buzała - ekstraklasa. Łomża niby się sypie, ale ostatnio odnieśli niespodziewane zwycięstwo w Stalowej Woli. Myśle, że lepiej sobie darować grę na Lechie, gdyż to jest druga liga i tutaj nie ma zdecydowanych faworytów. Lechiści mogą tam zremisować i również będą zadowoleni.
Jastrzębie - Kmita ----&gt;&gt;&gt; tutaj zastanawiam się nad wygraną gospodarzy, jak myślicie ?

sieku 31

sieku

Użytkownik
No to i ja swoje 3 grosze sypnę:

Piast - Znicz ✅ [0-1]
Tu zdecydowanym faworytem buków są gospodarze. Grają oni bardzo solidny futbol czego efektem jest stracona zaledwie jedna bramka na wiosnę... co jest zapewne zasługą wspaniałej postawy Kasprzika oraz zawodników defensywnych. Tym razem jednak w linii obrony nastąpi znaczna rotacja, zabraknie bowiem Banasia, Michniewicza i Nowaka a na pocieszenie wróci Widuch. Jest to spory problem dla trenera bo mimo długiej ławki rezerwowych to siłą obrony było doskonałe zgranie. Obawiam się że piłkarze mogą być lekko roztrzepani i pozostawić Kasprzika w osamotnieniu.
Do również dobrze spisującego się Znicza powraca natomiast snajper II ligii Lewandowski grjący mecze, jak plotka głosi, dla obserwatorów Legii. Chyba nikt nie poddaje pod wątpliwość iż w duecie z Feliksiakiem będą mieli spore szanse na zdobycie gola.
Pozostaje tylko pytanie czy zdobędą ich odpowiednio więcej niż mogą stracić...
Tak dla emocji proponuję zagrać czystą 2 po kursie 4.5 stawką 1/10

ŁKS-Lechia ✅ tak jak ostrzegałem... a nawet gorzej [1-0]
No tu zgodze się z nazimkiem bo ŁKS pod wodzą nowego szkoleniowca może sprawić niespodziankę. Lechia miewa niepewne mecze i choć na ogół wychodzi z nich obronną ręką to mobilizacja na lidera w Łomży może się okazać zaskakująca... remis możliwy

Tur-Śląsk ⛔ moja największa wielka wtopa weekendu [1-1]
A ja konsekwentnie gram przeciwko Turowi. Tak jak pisałem, z każdym kolejnym meczem zespół z Turka będzie coraz bardziej zmęczony i słaby. Brak sztabu medycznego musia dawać się we znaki. Śląsk natomiast jakby zrozumiał że muszą grać i wygrywać bo inaczej z końcem sezonu skończy się ich kariera... No ale ja bym tutaj przyczyny wyników upatrywał również w zdjęciu felernego bramkarza. Z Olszewskim w bramce Śląsk stracił w 3 meczach 8 goli, po zamianie na Kaczmarka w kolejnych 3 meczach stracili tylko 1 bramkę... Moim zdaniem można spokojnie karzystać z kursu 2.00 na gości.

Polonia-Pelikan ✅ tak jak ostrzegałem... a osobiści obstawiałem X ???? [2-2]
Pelikan spisuje się wiosna bardzo dobrze i zatrzymał juz wiele zespołów z górnej półki. Tym razem zawita do Warszawy. Dla buków pewniakiem są gospodarze po kursie 1.3... żenada jak na zespół który potrafi na każdym kroku i grając z kazdym przeciwnikiem rozczarować. Postawa Polonii zdecydowanie wskazuje na to ze do OE sie nie nadają. Tym razem jednak po mega wtopie 5:0 z Zagłębiem i zmianie trenera myślę że będą mieli mobilizację do gry i dadzą z siebie wszystko. Powinni spokojnie wygrać jednak znając ten zespół to odradzam gry po kursie 1.3

jemjogurt 52

jemjogurt

Użytkownik
TUR Turek - Slask Wroclaw (handicap 1-0) Typ 2 Kurs 3.80
Spotkanie w ramach rozgrywek 2 ligi polskiej pomiedzy TUR Turek, a Slaskiem Wroclaw.
Druzyna gospodarzy zajmuje obecnie 14 miejsce - premiujace do gry w barazach o utrzymanie.
Druzyna gosci zajmuje 4 miejsce i walczy o awans do Ekstraklasy.
Ostatnie 7 meczy Turka to 5porazek i 2 remisy - zespol gra bardzo slabo i raczej bedzie miec trudnosci z utrzymaniem sie w lidze.
Slask natomiast obudzil sie i prezentuje sie coraz lepiej, na 7 meczy 3wygrane, 3 przegrane i remis.
Ale ostatni mecz z Arka pokazal ze Slask moze wygrywac z wszystkimi.
Dzis przyjdzie sie zmierzyc ze slaba druzyna i musza wygrac.
Sebastian Dudek zapowiada ze do meczu z Turkiem podejda tak samo zmotywowani jak do meczu z Arka.
W Slasku beda musieli pauzować za kartki Krzysztof Ulatowski i Benjamin Imeh, ale do kadry powrócą Marek Gancarczyk i Wojciech Górski.
Tak wiec Slask nie bedzie mial problemow z pokonaniem Turka i zapowiada sie wysoka wygrana gosci. Jesli chca awansowac do Ekstraklasy musza wygrywac z zespolami z dolu tabeli, wysoko wygrywac.

lalo 36

lalo

Forum VIP
...
LKS Lomza - Lechia Gdańsk ⛔ 1:0
Dość pewne jak dla mnie spotkanie będzie dziś w Łomży gdzie przyjedzie ekipa z Gdańska która zajmuję pierwsze miejsce w tabeli z przewagą 1 pkt. i meczu mniej. Gospodarze spisują się bardzo słabo i aktualnie zajmują przedostatnią 17 pozycję w tabeli. Lechia oprócz ostatnich porażek z Legią w swojej 2 lidze wygrywa praktycznie wszystko i spokojnie zmierza po upragniony awans do 1 ligi. Gdyby chociaż Łomża grała u siebie dobrze to obawiałbym się o to spotkanie ale ŁKS ostatni mecz u siebie wygrał 22.09
2007 r. Jak dla mnie kompletna dominacja w dzisiejszym meczu Lechii :spokodfhgfh:
pozdROWienia ????
No niestety :kwasny4565: nie wiem co się tam działo ale jak dla mnie kompletne zaskoczenie ... ????

sarajevo 0

sarajevo

Użytkownik
Arka
Stalówka

✅ 4:0 ✅

Nie ma co się rozpisywać do tego spotkania. Arka Grynia na własnym boisku nie wygrała od 8 marca tego roku. Jest to bardzo duży okres czasu, ponieważ Gdynianie rozegrali w nim wiele spotkań. Mój typ na zwycięstwo gospodarzy jest jak najbardziej uzasadniony. Po pierwsze zawodników w żółto niebieskich strojach stać na wiele wiele więcej niż pokazali do tej pory. Po drugie, powoli zbliża się decydująca faza rozgrywek w drugiej lidze. Arka na pewno nie chce kolejny sezon pozostać w tej jednak bardzo słabej lidze, jeżeli porównywalibyśmy inne drugie ligi europejskie. Po trzecie Gdynianie mają większą motywację po ostatniej porażce 2:0 na wyjeździe ze Śląskiem Wrocław. A po czwarte Arka gra dziś ze słabo spisującą się na wyjazdach Stalową Wolą. Dokładnie nie pamiętam kiedy Stalówka wygrała na wyjeździe, ale wiem, że z Motorem Lublin w rundzie jesiennej. Mam nadzieję, że moje argumenty przekonały wielu z was i na ten oto typ będziecie patrzeć jako pewniejszy. Polecam zagranie ! Kurs jest naprawdę wysoki. 1.40 w Expekt !​

Arka Gdynia
1.40
Expekt

ciufass 0

ciufass

Użytkownik
Co myślicie o meczu GKS Katowice - GKS JASTRZEBIE, moim zdaniem będzie to ładny mecz i myślę że możne wpaść over 2.5. Czekam na wasze propozycje

nazimek 0

nazimek

Forum VIP
Stal Stalowa Wola - Tur Turek 1 1,8
W piątek o 16.00 zostanie rozegrany ten waży dla obydwu zespołów pojedynek. Stal ma 2 punkty przewagi nad strefą spadkową, Tur niby jest w strefie spadkowej, ale de facto to miejsce daje utrzymanie, gdyż tranzytem z pierwszej ligi do trzeciej, przez drugą leci Sosnowiec.Goście mają jednak tyle samo punktów, co pierwsza drużyna z miejsca spadkowego- ŁKS Łomża. Generalnie stawiam w tym pojedynku na gospodarzy. W 7 spotkaniach zdobyli tylko 6 punktów, ale z tego co się czyta w gazetach to prezentują jakiś w miarę poziom. Natomiast Turom chyba rogi obcięli. Na wiosne bez wygranej. Ledwie 3 punkty uciułane. Generalnie wszystko wskazuje na to, że beniaminek z Turowa po rocznym pobycie na zapleczu pierwszej ligi spadne na trzeci front. Stal u siebie spisuje się średnio 5-3-5 18-18 w bramkach. Tur na wyjazdach słabiutko 1-5-7 7-18 w bramkach.
Krótkie info na temat osłabień:
W piątek w drużynie gości zabraknie na pewno napastnika Adama Łagiewki, który pauzować będzie za kartki. Natomiast w zespole Stalówki nie zagra na pewno Abel Salami, nigeryjski napastnik trafił wczoraj do szpitala z podejrzeniem urazu przepukliny pachwinowej i prawdopodobnie nie zagra już do końca sezonu.
http://www.stalowka.pl
Reasumując można śmiało zaryzykować typ na gospodarzy. ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom