>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

T jak Typer.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:30 West Ham - Man. United
buk: unibet
Typ: BTS
Kurs: 1.77
Stawka: 100
Ew. wygrana: 177
Wynik: 0:2 ⛔ Czerwona kartka zabiła mecz.

Piłkarze Czerwonych Diabłów długo męczyli się z Middlesbrough, które w drugiej połowie sensacyjnie prowadziło 1:0, ale gospodarzom wystarczyły dwie minuty w końcówce spotkania by strzelić dwa gole i pokonać rywala 2:1. Czerwone Diabły wygrały pięć ostatnich spotkań z rzędu, a drużyna ostatnim razem przegrała w lidze 23 października. Od tego czasu United zaliczyli sześć wygranych i cztery remisy. Mou zapewne będzie chciał podtrzymać tą passę jak najdłużej, a dzisiejszy mecz do łatwych nie będzie należał. WHU miał dobrą passę czterech meczów bez porażki, lecz w ostatniej kolejce uległ mistrzowi Anglii 1:0. Największą bolączką chorwackiego managera są kontuzje w zespole. Decyduje się na gole, bowiem w bezpośrednich spotkaniach po raz kolejny tych goli pada bardzo dużo. Jak pokazał ostatni mecz West Ham gra bardzo nierówno, ale u siebie powinien być groźny nawet dla niezłego w ostatnich tygodniach Manchesteru United co powinno wystarczyć do strzelenia przynajmniej jednej bramki.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
19:00 Valencia - Celta
buk: betsson
Typ: 2X
Kurs: 1.65
Ew. wygrana: 165
Wynik: 1:4 ✅

Czas na Puchar Króla. W Valencii ostatnio nie dzieje się dobrze. Z klubu odszedł Prandelli i zastąpił go zastąpi go &#39;Voro&#39; Gonzalez. Na dodatek w klubie gospodarzy panuje sporo kontuzji i nowy trener na jutrzejsze spotkanie będzie musiał sięgnąć po graczy z drugiego zespołu. Dlatego też stąd mój Typ na gości z podpórką. Ostatnie dwa spotkania pomiędzy obiema drużynami wygrała Celta, i jutro liczę, że po przerwie świątecznej również dokonają tego samego i wykorzystają to co się dzieje w zespole gospodarzy odnosząc kolejne zwycięstwo.
21:15 Las Palmas - Atletico
Typ: 1X
Kurs: 2.25
Ew. wygrana: 225
Wynik: 0:2 ⛔

O drużynie gospodarzy pisałem już dużo razy, że ich gra się bardzo podoba i w obecnej sytuacji są w stanie postawić się każdemu w La Liga. Oba zespoły spotkały się nie tak dawno, bo dwa tygodnie temu w ramach 16. kolejki. Tu lepsi okazali się gracze Atletico, którzy skromnie wygrali 1:0. Jutro mecz na pewno będzie dalej stał na wyrównanym poziomie, ale jestem zdania, że gospodarze w pierwszym spotkaniu są w stanie osiągnąć dla siebie korzystny wynik. Chce dodać na koniec, że Las Palmas w obecnym sezonie jest u siebie niepokonane, i ciężko tu komukolwiek będzie wywieźć trzy punkty czy też wygraną.

20:45 Bournemouth - Arsenal
Typ:2
Kurs: 1.80
Ew. wygrana: 180
Wynik: 3:3 ⛔

Kanonierzy niewysoko choć pewnie pokonali u siebie Crystal Palace 2:0. Arsenal przegrał ostatnio dwa spotkania wyjazdowe najpierw tracąc przewagę na Goodison Park z Evertonem, a następnie grając fatalnie w drugiej odsłonie spotkania z Manchesterem City. Były to jednak jedyne porażki wyjazdowe Kanonierów w tym sezonie. Teraz czas na przerwanie tej krótkiej passy porażek i odniesienia zwycięstwa, które pozwoli Kanonierom wskoczyć na trzecie miejsce w tabeli. Ich rywal nie jest zbyt wymagający, bo środek tabeli dla gospodarzy to jest wszystko co są w stanie osiągnąć w tym sezonie. Dlatego też po takim kursie idę tu w stronę Kanonierów, którzy pomimo kilku kontuzji są w stanie wygrać kolejne zawody.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
21:00 Tottenham - Chelsea
Typ: powyżej 2.5 gola
Kurs: 1.94
Ew. wygrana: 194
Wynik: 2:0 ⛔

Dzisiejszego wieczora stają na przeciw siebie drużyny, które obecnie straciły najmniej goli w lidze, a ja i tak zagram over. Chyba mało kto się spodziewał, że Conte tak mocno się wkupi w Chelsea i zrobi z niej maszynę do wygrywania. Za sprawą zwycięstwa ze Stoke Chelsea zaliczyła już trzynastą wygraną z rzędu. jutro ciężko będzie podtrzymać tą passę bowiem. Obie zespoły są w świetnej formie, dlatego spodziewam się jutro dobrego widowiska. Gospodarze u siebie w ostatnich pięciu spotkaniach wbili swoim rywalom łącznie 16 goli, co daje nam dobrą średnią 3 goli na mecz. Goście nie są wcale gorsi, bowiem na wyjazdach i bilans również jest dodatni. W ostatnich pięciu spotkaniach strzelili osiem goli rywalom tracąc przy tym tylko jednego gola. Te statystyki trochę odstraszają od mojego typu, ale Spurs już na Stamford Bridge byli bliscy zdobycia punktów w meczu przeciwko Chelsea, a teraz wydają się być w jeszcze lepszej formie, a z kolei Chelsea naturalnie nie jest już tak solidna jak na początku swojej serii zwycięstw. Mecz nie powinien zawieść tak jak ostatnie hitowe starcie Liverpoolu z Manchesterem City, bo obie drużyny grają bardzo równo od dłuższego czasu.
19:00 Real Sociedad - Villarreal
Typ: obie strzelą gola - TAK
Kurs: 1.92
Ew. wygrana: 192
Wynik: 3:1 ✅

Tak naprawdę jest to spotkanie, gdzie trudno znaleźć faworyta, dlatego też spróbuję zagrać gole. Obie drużyny spotkały się w wrześniu i wtedy w roli gospodarze występował Villarreal, który wygrał 2:1. Teraz obie drużyny wydają się być w formie, a to tylko powinno zwiastować nam gole. Myślę, że gospodarzom jak i gościom zależy tutaj na tym pucharze bo jest to jedna z przepustek, który pozwoli zagrać w europejskich pucharach. Mecz na pewno będzie stał na równym poziomie, bo do takiego już nas obie ekipy przyzwyczaiły, a że jest to puchar to spodziewam się tu kilku goli.

21:15 Real Madryt - Sevilla
Typ: powyżej 10.5 rzutów rożnych
Kurs: 1.81
Ew. wygrana: 181
Wynik: 8 ⛔

Spotkanie gdzie zdecydowałem się zagrać rzuty rożne. Obie ekipy prezentują ofensywny futbol i chyba nikomu tutaj nie trzeba dogłębnie przedstawiać gospodarzy jak i gości. Sevilla sporo zmieniła w swojej taktyce pod wodzą Jorge Sampaoliego. Zespół ten chce się utrzymywać przy piłce i kontrolować przebieg spotkania. A co za tym idzie nabijanie rzutów rożnych, a goście potrafią ich nabić naprawdę sporo. To samo tyczy się gospodarzy. Gdy Królewskim nie idzie mecz po ich myśli, to dążą do jak najszybszej zmiany przebiegu spotkania - czyli atakują, atakują i jeszcze raz atakują. Dzięki temu gospodarze u siebie potrafią już w pierwszej połowie nabić kilka rzutów rożnych. Najchętniej zobaczył bym tu bramki już w pierwszej połowie, wtedy mecz z pewnością stałby się żywszy, a atrakcji wtedy nie zabraknie. Chce dodać na koniec, że w spotkaniach obu drużyn rzutów rożnych pada naprawdę sporo: 13,16,10,9.10. Na dodatek Sevilla będzie szukała tu zemsty za ostatnią porażkę w lidze jak i w spotkaniu o Superpuchar Europy.
Już czekam na rewanż żeby zagrać tutaj żółte kartki.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
21:15 Athletic - Barcelona
Kurs: 1.67
buk: bet365
Ew. wygrana: 167
Wynik: 2:1
Kurs: 1.60
Ew. wygrana: 160

Baskowie w poprzedniej rundzie bez problemu pokonali Racing Santander w dwumeczu 5:1 wygrywając zarówno pierwszy mecz wyjazdowy 2:1 jak i rewanż u siebie. Teraz czas na wielkie starcie z Barceloną. Athletic zapewne nie będzie chciał stracić gola u siebie bo to zawsze daje przeciwnikowi lepsza sytuację przed rewanżem gdy ten gra drugi mecz u siebie. Dlatego też nie mówię, że gospodarze będą się tu tylko bronić. Oni już pokazali kilka razy, że z Barceloną grać potrafią, dlatego liczę tu na wymianę ciosów. Barcelona zapewne zrobi wszystko żeby strzelić choć jednego gola na San Mames, i być w niezłej sytuacji przed rewanżem. Gol strzelony na wyjeździe zawsze pokłada duże nadzieje. dlatego spodziewam się dobrego widowiska i nie do jednej bramki, tylko ataków w obie strony co mam nadzieje przyniesie nam dobre widowisko i trochę goli.

Otrzymane punkty reputacji: +6
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 Espanyol - Deportivo
Typ: 1
Kurs: 2.10
Ew. wygrana: 210
Wynik: 1:1

Deportivo to jedna z najgorszych drużyn na wyjazdach. Zespół gości nie wygrał jeszcze żadnego spotkania wyjazdowego, trzy zremisował i pięć przegrał. Na dodatek strzelił tylko siedem goli, a stracił aż siedemnaście. Goście w tygodniu grali w Pucharze Króla, gdzie zremisowali 2:2 z Alaves. Dziś spisuje ich na kolejne stratę punktów, ponieważ Espanyol wygląda lepiej w obecnej formie i jest tu zdecydowanym faworytem. Prawda jest taka, że gospodarze mogą walczyć o środek tabeli, bo ciężko jest im dorównać takim zespołom jak Athletic, Atletico czy Villarreal. Dziś jednak liczę, że podtrzymają swoją ligową passę bez porażki w meczach u siebie i pewnie wygrają.
20:55 West Ham - Manch. City
Kurs: 1.57
Ew. wygrana: 157
Wynik:zero:5​

Drużyna Slavena Bilica rozpoczyna grę w Pucharze Anglii po serii dwóch przegranych w lidze. Niestety ten zespół nie jest już taki sam jak w poprzednim sezonie, gdzie tak naprawdę postawił się każdemu. teraz drużyna Młotów w tym sezonie nie wygrała ani jednego spotkania z drużyną silniejszą. Myślę, że obu drużynom będzie zależało na tym pucharze dlatego spodziewam się tu kilku goli. Jednak w składach zobaczymy dużo rotacji ze względu na PNA i mam nadzieje, że zmiennicy wykorzystają swoją szansę. Kurs nie zachwyca, ale do dubla myślę, że jest ok. Goście mają dobry bilans wyjazdowy w tym sezonie, bowiem na dziesięć spotkań wyjazdowych wygrali siedem, a trzy przegrali. Na dodatek City ostatnio dużo strzela, ale również i traci gole, a ostatnie spotkania pomiędzy drużynami sprawiły, że kibice nie mogli się nudzić. Dziś liczę, że będzie podobnie i piłkarze ustrzelą kilka bramek, bo ma kto tutaj strzelać!

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
13:00 Real Madryt - Granada
Typ: Handicap 0-3
Kurs: 1.94
Ew. wygrana: 194
Wynik: 5:0

Pomimo przerwy świątecznej w tygodniu piłkarze Realu rozbili u siebie Sevillę 3:0 w ramach Pucharu Króla. Do składu powrócił tercet Modrić-Kroos-Casemiro, i cała trójka ponownie miażdży linię pomocy. Ta wygrana potwierdza to, że gospodarze wydają się być w formie przed dzisiejszym spotkaniem i spodziewam się pogromu. Goście są jedną z najgorszych drużyn obecnie w La Liga. W ośmiu spotkaniach wyjazdowych Granada zdobyła jak dotąd tylko trzy punkty, jest jedną z czterech drużyn, które w tym sezonie jeszcze nie wygrywały, a w dodatku straciła na wyjazdach najwięcej goli - 23. Mecz lada moment, a więc umieszcza oficjalne składy
Real Madryt: Navas; Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo; Modrić, Casemiro, Kroos; Isco, Benzema, Ronaldo.
Ławka: Casilla, Danilo, CoentrĂŁo, Asensio, James, Morata, Mariano.
Granada: Ochoa; Tito, Vezo, Lombán, Gabriel Silva; Samper, Uche Agbo, Andreas Pereira, Boga, Tabanou; Kraweć.
Ławka: Oier, Gastón Silva, Márquez, Toral, Atzili, Ponce, Bueno.
16:15 Eibar - Atletico
Typ: 2
Kurs: 1.66
Ew. wygrana: 166
Wynik: 0:2
Typ: goście + powyżej 1.5 gola w meczu
Kurs: 2.15
Ew. wygrana: 215
Wynik: 0:2​

Przed nami nieźle zapowiadające się starcie. Gospodarze to jak na razie mała rewelacja rozgrywek la liga. Drużyna Jose Luisa Mendilibara w tym sezonie przegrała dotąd tylko jedno spotkanie u siebie, o dziwo z obecnie najsłabsza w lidze Osasuną 2:3, w pozostałych meczach zespół zaliczył pięć wygranych i dwa remisy. Eibar nie wygrało trzech kolejnych spotkań ligowych, w których zdobyło dwa punkty co może niepokoić kibiców baskijskiego zespołu, dlatego też idę w stronę gości. Atletico po serii trzech meczów bez zwycięstwa w końcu pokonali rywala w lidze, a by uporać się z groźnym Las Palmas wystarczyła im jednak bramka. Drużyna z Madrytu przegrała trzy z ostatnich pięciu spotkań wyjazdowych tracąc w spotkaniach z Sociedad, Sevillą i Villarreal aż sześc goli, a w dodatku nie strzelając żadnego. Teraz liczę na przełamanie, tym bardziej, że w tygodniu pokonali na wyjeździe Las Palmas 0:2 co mnie zaskoczyło. Spotkanie zapewne będzie wyrównane, ale to goście wyglądają solidniej, dlatego zagram w ich stronę po tak dobrym kursie.
13:30 Manchester - Reading
18:30 Preston - Arsenal
AKO: 1.79
Ew. wygrana: 179
Wynik: 4:0 i 1:2​

Oba Typy wydają się być proste. Manchester i Arsenal przeważają dziś swoich rywali piłkarsko, doświadczeniem. Po połączeniu tych dwóch typów wychodzi nam niezłe AKO i ja to kupuje. Czerwone Diabły są w formie co pokazują ich ostatnie wyniki. Podobnie jest z Arsenalem, który również spisuje się dobrze. Mam tylko nadzieje, że oba kluby nie odpuszczą sobie tego Pucharu i podejdą do tego na poważnie.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
12:00 Athletic - Alaves
Kurs: 1.60
Ew. wygrana: 160
Wynik: 0:0​

Dziś na to spotkanie derbowe wybrałem najniższą linię oporu. W ostatniej kolejce Baskowie wygrali bardzo trudny domowy mecz z Celtą Vigo, a w tygodniu wygrali 2:1 z Barceloną w ramach Pucharu Króla. Widać, że ten zespół jest dobrze przygotowany do rozgrywek i pomimo dużej rywalizacji w górze tabeli będzie z pewnością walczył o czołową czwórkę. U siebie drużyna Valverde przegrała w tym sezonie tylko z Barceloną i to minimalnie 0:1, a w ostatnich jedenastu spotkaniach we wszystkich rozgrywkach na San Mames tylko raz straciła punkty remisując z najgorszą w tabeli Osasuną 1:1. Dziś przyjeżdża do nich ekipa Alaves, która ostatnio zaskakuje w meczach u siebie jak i na wyjeździe. Goście są niepokonani od siedmiu spotkań i można powiedzieć, że okres od listopada do dziś jest dla nich naprawdę świetnym czasem. Dziś jednak przyjeżdżają na San Mames, a tutaj o urwanie punktów jest naprawdę ciężko. Pomimo tak dobrej formy gości, stawiam na gospodarzy, którzy świetnie stosują pressing, przewyższają swojego rywala umiejętnościami i grają u siebie. To przemawia do mnie żeby na nich zagrać. Na koniec chce dodać, że w ekipie gości nie zagra na pewno filar defensywy Theo Hernandez, którego eliminują kartki.
Przewidywane składy:
Bilbao: Arrizabalaga - Balenziaga, Boveda, Laporte, Lekue - San Jose, Benat - Muniain, Raul Garcia, Williams - Aduriz
Alaves: Pacheco - Kiko, Laguardia, Feddal, Garcia - Llorente, Garcia - Mendez, Camarasa, Gomez - Deyverson

18:30 Celta - Malaga
Wynik: 3:1​

Jest to spotkanie, które powinno przynieść nam trochę goli, tak mi się przynajmniej wydaje. W ekipie gospodarzy w świetnej formie jest Iago Aspasa, który w piętnastu meczach zdobył aż dziesięć bramek i tylko czterech trafień brakuje mu do osiągnięcia z poprzedniego sezonu. Tak więc duże nadzieje są pokładane w tym zawodniku. Celta na dodatek gra strasznie nierówno i ciężko jest cokolwiek napisać co dzisiaj możemy zastać po tej drużynie. W ekipie gości doszło do małej rewolucji. Dymisja Ramosa to spore zaskoczenie, bo drużyna nie grała źle. Malaga powinna na Balaidos powalczyć o punkty, zmiana trenera może być dodatkowym impulsem aby tutaj zdobyć gola/gole i wywieźć jakieś punkty. Jednak największa bolączką gości są absencje, spójrzcie sami: Weligton, Charles, Keko, Kuzmanovic, Ricca (kontuzje), Kone, En-Nesyri (PNA). Ze składu wypadło dużo zawodników z pierwszej drużyny, lecz mimo tego mam nadzieje, że mecz będzie stał na dobrym poziomie piłkarskim i obie ekipy coś ukują. Myślałem tu nad czystą jedynką pomimo tych sporych absencji, lecz zagram gole.
Przewidywane składy:
Celta: Blanco - Jonny, Cabral, Fontas, Mallo - Radoja, Diaz - Bongonda, Hernandez, Wass - Aspas
Malaga: Kameni - Rosales, Llorente, Villanueva, Juankar - Camacho, Fornals - Ontiveros, Juanpi, Castro - Ramirez
20:45 Villarreal - Barcelona
Kurs: 1.64
Ew. wygrana: 164
Kurs: 1.72
Ew. wygrana: 172
Typ: gospodarze powyżej 3.5 rzutów rożnych
Kurs: 1.69
Ew. wygrana: 169
Wynik: 1​

Mecz na który czekałem cały tydzień. Najpierw coś o gospodarzach. Gospodarze mają już kryzys ligowy za sobą i teraz dążą od zwycięstwa do zwycięstwa. Żółta Łódź Podwodna w tygodniu uległa w Pucharze Króla Realowi Sociedad 3:1, i tak naprawdę dzisiejszy rywal nie pokazał nic specjalnego w tym spotkaniu. Villarreal nie wygrał z Barceloną u siebie od 2007 roku, w ośmiu spotkaniach na El Madrigal od tego czasu zespół przegrał aż sześć razy i dwukrotnie remisował, w poprzednim sezonie drużyna odrobiła jednak dwie bramki i zremisowała 2:2. Barcelona również nie może pochwalić się dobrym początkiem roku. Porażka na San Mames 2:1, również nie jest zbyt optymistyczna przed dzisiejszym spotkaniem. Strata dwóch goli przy wyprowadzaniu akcji powtórzyła się któryś raz z kolei w tym sezonie. Barcelona nie może sobie dziś pozwolić na porażkę, bowiem wczoraj swoje spotkania wygrali kolejno Real, Atletico i Sevilla. Wracając do czwartkowego spotkania, to w końcu dobre zawody rozegrał Neymar. Brazylijczyk jest bez gola od dziesięciu spotkań, ale i tak sporo wnosi do drużyny. Mecz z pewnością będzie stał na wysokim poziomie, a trenerzy obu drużyn zapowiedzieli na konferencji, że nie mają zamiaru się bronić, tylko ciągle atakować, dlatego stąd mój typ na bramki. Co do wygranej Barcelony, to jak wspomniałem, że nie mogą sobie pozwolić na porażkę, a o wygraną również nie będzie łatwo. Pomimo to wierzę, że goście staną na wysokości zadania i dziś po prostu wygrają. Enrique zapewne nie zastosuje dużo rotacji, bo dla niego również liczą się tu tylko trzy punkty. Na dodatek Barcelona lepiej w tym sezonie spisuje się w spotkaniach wyjazdowych niż w tych u siebie. Na koniec wybrałem rzuty rożne dla gospodarzy. Spojrzałem w statystyki poprzednich spotkań i gospodarze w ostatnich dwóch spotkaniach u siebie z Barceloną nabili kolejno 4 i 5 rzutów rożnych. Jeśli teza trenera gospodarzy się potwierdzi, że będą atakować to również spodziewam się z ich strony kilku rzutów rożnych.
Na koniec chce dodać dla osób co zagrają ten Typ, albo wybiorą inną możliwość, że zawsze z początkiem nowego roku Villarreal nigdy nie przegrał pierwszego spotkania ligowego, a Barcelona nie wygrała. Mam nadzieje, że dziś to już się nie potwierdzi, i na Camp Nou pojadą trzy punkty.
Dlatego o 20:45 siadamy głęboko w fotelach, zapinamy pasy i startujemy...
Przewidywane składy:
Villarreal: Asenjo - Jaume Costa, Musacchio, Ruiz, Mario - Samu, Bruno, Trigueros, dos Santos - Sansone, Pato
Barcelona: ter Stegen - Roberto, Mascherano, Pique, Alba - Iniesta, Sergio, Denis Suarez - Messi, Luis Suarez, Neymar

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 Osasuna - Valencia
Kurs: 1.87
Ew. wygrana: 187
Wynik: 3:3

Dzisiaj spróbuję zagrać niespodziankę. W zespole gości nie dzieje się dobrze. odszedł trener Cesare Prandelli, który na stanowisku szkoleniowca Nietoperzy wytrzymał zaledwie 91 dni. Jego następcą został Voro. Na dodatek teraz odszedł dyrektor sportowy i atmosfera w klubie nie jest najlepsza. Z Valencii miała wyrastać kolejna potęga tak jak ma to miejsce z Atletico, Athletic czy Villarreal, a jak na razie jest jeden wielki bałagan. Goście mają już tyle samo punktów co zajmujący miejsce w strefie spadkowej Sporting Gijon, a więc piłkarsko również nie wygląda to najlepiej, dlatego też idę tu w stronę gospodarzy z podpórką. Gospodarze również nie zachwycają, ale Od momentu przejęcia zespołu przez Caparrosa drużyna z Pampeluny nie zdobyła ani jednego punktu, zasłużenie zamyka tabelę i jedynym promykiem nadziei dla zespołu jest ostatnia wygrana w Copa del Rey z Granadą. Osasuna w meczach u siebie zdobyła dotąd tylko dwa punkty po remisach z Las Palmas i Celtą Vigo. Jednak jeśli gospodarze poważnie myślą tu o utrzymaniu to muszą chociaż punktować z również słabą i rozbitą Valencią.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
21:00 Manchester United - Hull
Typ: wygrana gospodarzy + 2.5 gola w meczu
Kurs: 1.64
Ew. wygrana: 164
Wynik: 2:0​

Czas na pierwsze spotkanie półfinałowe Pucharu Ligi. Nikt tutaj nie ma żadnych wątpliwości, że faworytem tego spotkania są gospodarze. Mourinho może doprowadzić United do pierwsze finału w tym roku i przy obecnej formie Czerwonych Diabłów tak musi się stać. Manchester nie miał dobrego początek sezonu, lecz teraz idzie jak walec zgniatając każdy zespół jaki stanie mu tylko na drodze. Kibice tej drużyny wierzą w jej sukces i dziś liczą tylko i wyłącznie na zwycięstwo. Mourinho wystawi swoje wszystkie działa na to spotkanie aby tylko w 90. minutach rozstrzygnąć losy tego meczu z słabym Hull.Goście zapewne przyjeżdżają z myślą sprawienia tutaj niespodzianki. Jednak przy ich formie strzeleckiej nie wiem czy im się uda tutaj coś zdziałać. Mam nadzieje, że gospodarze ruszą na swojego przeciwnika od pierwszych minut i w pierwszej połowie coś ustrzelą, bo niestety widzieliśmy już United, który się męczył z takimi drużynami i United, który potrafił szybko załatwić sprawę. Ja mam nadzieje, że dziś piłkarze wybiorą drugą opcję i w pierwszej połowie zrobią co do nich należy.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 Southampton - Liverpool
Kurs: 2.20
Ew. wygrana: 220
Wynik: 1:0​

Przed nami drugi półfinał zmagań Pucharu Ligi.W pucharach The Reds zwykle grają zawodnicy młodzi, ale nie zawsze się to opłaca, przykładem ostatni, zremisowany bezbramkowo mecz z Plymouth w Pucharze Anglii. Teraz myślę, że Klopp nie będzie tak kombinował i te rotacje nie będą tak widoczne. Stawiam tu na Liverpool, który wygląda obiecująco w tym sezonie. Drugie miejsce w tabeli, które daje komfort przed tym spotkaniem oraz dobra forma w ostatnich kilku spotkaniach sprawia, że stawiam na The Reds. Święci w poprzedniej rundzie Pucharu niespodziewanie pokonali Arsenal na wyjeździe 2:0, Kanonierzy grali jednak w mocno rezerwowym składzie.Szczególnie duże problemy mają Święci z grą w ataku, bo w lidze zdobyli tylko 19 goli i tylko dwa zespoły są od nich gorsze. Jutro zapewne wyjdą na boisko odpowiednio zdeterminowani żeby sprawić kolejną niespodziankę, ale nie będzie to takie łatwe. Najbardziej martwi mnie to, że Southampton nie przegrał dwóch ostatnich spotkań u siebie z Liverpoolem wygrywając i remisując w lidze. Wcześniej jednak the Reds pokonali Southampton trzy razy z rzędu, a dwa lata temu w Pucharze Ligi wygrali na St. Mary&#39;s aż 6:1. Kurs jest naprawdę przyzwoity do gry i ja spróbuję z niego skorzystać.

19:00 Alaves - Deportivo
Kurs: 1.93
Ew. wygrana: 193
Wynik: 1:1​

W pierwszym spotkaniu padł remis 2:2 i to gospodarze dzisiejszego widowiska są bliżej awansu do kolejnej fazy. Dzisiaj spodziewam się podobnego spotkania jak to pierwsze. Alaves w tym sezonie w lidze zaskakuje i widać, że wyrasta nam tu czarny koń Pucharu Króla. Nie wydaje mi się żeby mieli odpuścić dzisiejsze zawody, tym bardziej, że w lidze ich sytuacja jest stabilna. Gorzej jest z gośćmi, którzy pomimo złych wyników w lidze podejdą tutaj do tego spotkania na poważnie. Deportivo tak naprawdę musi się skupić na wynikach w lidze, bo miejsce nad strefą spadkową nie jest zbytnio bezpieczne. Wygrana i awans pozwoliła bym im poprawić morale zespołu i dodać większej wiary. Dlatego spodziewam się otwartego spotkania z duża ilością goli.

19:00 Villarreal - Real Sociedad
Kurs: 1.87
Ew. wygrana: 187

Pierwsze spotkanie zakończyło się zwycięstwem Sociedad 1:3 i można by rzec, że sprawa awansu jest już wyjaśniona. Ja jednak nie był bym tego taki pewien. Gospodarze w lidze urwali punkty Barcelonie, a teraz potrzebują tylko albo aż dwóch goli aby awansować dalej. Na pewno na takie cuda stać drużyny, lecz szybka bramka gości może tutaj pokrzyżować wszystkie plany. Dlatego najlepszy scenariusz tego spotkania byłby taki aby to gospodarze wyszli na prowadzenie by móc potem z każdą minuta bardziej się to odkrywać, aby gości mieli szanse na kontrataki i wyrównanie, bo to nas najbardziej interesuje w tym spotkaniu. BTS bo na pewno ten mecz nie zawiedzie. Obie drużyny w lidze pokazują dobry futbol i dziś zapewne zobaczymy go raz jeszcze, oby tylko z dobrą skutecznością.
21:15 Barcelona - Athletic
Typ: Athletic Handicap 0-3
Kurs: 1.71
Ew. wygrana: 171
Wynik: 3:1​

Z wszystkich spotkań zaplanowanych na dziś, najciekawiej zapowiada się konfrontacja na Camp Nou. Athletic Bilbao wygrał w pierwszym meczu z Barceloną 2:1, ale stracił przy tym Raula Garcię i Andera Iturraspe z powodu czerwonych kartek. Jako kibic Barcelony, nie wierzę w to żeby to gospodarze odnieśli wysokie i przekonująco zwycięstwo dlatego jak podał jeden z kolegów na tym forum, również zagram ten Typ. Goście zapewne nie zastosują tak wysokiego pressingu jak w pierwszym spotkaniu, tylko spokojnie będą wyczekiwać na błąd Barcelony w rozegraniu piłki. Ich gra skupi się raczej na trzymanie wyniku z pierwszego meczu i granie z kontry. Barcelona jeśli chce awansować dalej, to musi zaatakować i rozegrać wreszcie dobrą pierwszą połowę, bo tu od niej może wiele zależeć co się wydarzy w dalszych losach meczu Na boisku możemy spodziewać się dzisiaj once de gala, czyli teoretycznie najmocniejszego dostępnego składu. Do jedenastki ma wrócić Rakitić, który w spotkaniu z Villarrealem nie znalazł się nawet w kadrze meczowej. Mam nadzieje, że dobre zawody rozegra sędzia, bo tak naprawdę męczy już mnie to narzekanie piłkarzy Barcelony, że wszyscy sędziują przeciwko nim. Trzeba zacząć grać, pokazać zaangażowanie, determinacje, że się chce wygrywać dalej wszystkie trofea, a nie tylko skupiać się na pracy sędziów. Tak naprawdę w pierwszym składzie widziałbym tu Turana zamiast Neymara. Turek jest zdecydowanie w lepszej formie od Brazylijczyka, lecz Enrique niema jaj żeby się posunąć do takiej decyzji. Spodziewam się ciężkiego meczu dla Barcy, a wynik jaki mogą osiągnąć do awansu to maksymalnie 1:0, 2:0. Bo tak naprawdę nie wiem co by musiało się stać żeby Athletic zostało tutaj rozbite.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
19:00 Celta - Valencia
Kurs: 1.85
Ew. wygrana: 185

W pierwszym spotkaniu Celta zasłużenie wygrała 4:1 i sprawy awansu tak naprawdę są już rozstrzygnięte. Dziś spróbuję po raz kolejny zagrać w ich w stronę. Gospodarze naprawdę wyglądają obiecująco przed tym spotkaniem jak i w samych rozgrywkach. Widać, że ten zespół jest budowany z myślą na kolejne lata, i gdyby tylko była większą kasa w klubie to oglądalibyśmy kolejne zespół, który mógłby powalczyć o czołową czwórkę. Tak jak wspomniałem poprzednio Valencia jest rozbita wynikami jak i od środka. Dzisiaj zapewne będą walczyć o honor, lecz w składzie nie zobaczymy min: Alves, Enzo, Mario Suárez, Nani, Rodrigo, Garay, Siqueira i Abdennour. Czyli widać, że całkowicie odpuszczają te rozgrywki i dzisiaj przyjeżdżają do Vigo z myślą nie dostania kolejnego lania, a odbudowy morali w drużynie. Dlatego też spróbuję zagrać tu gospodarzy z myślą o ich skromnym zwycięstwie.

21:15 Sevilla - Real Madryt
Typ: powyżej 5.5 żółtej kartki
Kurs: 1.74
Ew. wygrana: 174
Wynik: 8​

Wynik 3:0 dla Realu myślę tutaj, że pozamiatał ten dwumecz. Dlatego też wybieram kartki. Patrząc na powołania Królewskich, bardziej skupiają się oni na niedzielnym ligowym spotkaniu z Sevillą niż tym rewanżowym, który jest praktycznie rozstrzygnięty. Dlatego też wybieram kartki. W spotkaniach między obiema drużynami zawsze iskrzało i myślę, że dziś będzie podobnie. Piłkarze jak i kibice zgotują piekło Królewskim i pokażą tak naprawdę co ich będzie czekać w weekend. W pierwszym spotkaniu sędzia pokazał 6 kartoników i myślałem, że dziś zobaczymy linię powyżej 6.5, a tu miła niespodzianka. Mecz może i jest rozstrzygnięty, ale na pewno nie zabraknie tutaj złośliwości, głupich fauli i ostrej gry. Dlatego ja taką linię jaką podały buki kupuję.

Otrzymane punkty reputacji: +10
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
13:00 Leganes - Athletic
Kurs: 2.35
Ew. wygrana: 235
Wynik:zero:0

Athletic w tygodniu rozegrało trudne spotkanie na Camp Nou i pomimo rozegrania dobrego dwumeczu odpadli z Pucharu Króla. Kurs jest na tyle wysoki, że może być to spowodowane zmęczeniem drużyną gości. Ja jednak jestem zdania, że trenerzy mają do dyspozycji tylu zawodników, że niema mowy tutaj pisać o zmęczeniu. Athletic jest tu zdecydowanym faworytem i teraz spokojnie może się skupić na spotkaniach ligowych. Athletic jak co roku nie imponuje w meczach wyjazdowych gdzie dotąd zdołał wygrać tylko dwa razy, raz zremisować i poniósł pięć porażek. Na wyjeździe Baskowie nie wygrali od końcówki września gdy zdołali pokonać Granadę 2:1. Teraz jest dobra okazja na przełamanie tej złej passy. Na własnym stadionie Leganes jak dotąd wygrało tylko raz, a w ośmiu meczach zdobyło dotąd tylko sześc punktów. Ten wynik jest tragiczny dla piłkarzy gospodarzy, dlatego liczę, że goście to wykorzystają w 100%.

20:45 Deportivo - Villarreal
Kurs: 1.95
Ew. wygrana: 195
Wynik: 0:0​

Na to spotkanie wybrałem BTS. Przed nami spotkanie gdzie spotykają się drużyny, które mają odmienne cele. Gospodarze chcą odbić się od dna i powoli uciekać od strefy spadkowej, natomiast goście walczą o europejskie puchary. Gospodarze ostatnio wyglądają dobrze, a tym bardziej w spotkaniach u siebie. W ostatnich czterech ligowych kolejkach Deportivo przegrało tylko z Realem Madryt i to prowadząc na Santiago Bernabeu, a w pozostałych meczach zdobyło aż siedem punktów i ma pięć oczek przewagi nad strefą spadkową. Villarreal wygrał tylko jeden z ostatnich sześciu meczów na wyjeździe, a ogólnie w tym sezonie wygrał tylko dwukrotnie. Jednak najbardziej interesuje mnie to, że obie drużyny strzelają gole w ostatnim czasie. Villarreal to obecnie najlepsza defensywa w lidze ale ostatnia forma Deportivo sprawia, że w meczu powinny paść bramki dla obu zespołów.

16:00 Swansea - Arsenal
Wynik: 0:4​

Kolejne spotkanie gdzie wybrałem BTS. Ostatni mecz ligowy Swansea pokazał, że Walijczycy mają potencjał by spokojnie utrzymać się w lidze jednak nadal popełniając ogromne błędy w obronie, a to jest dobrym prognostykiem przed dzisiejszym spotkaniem. W meczu z Arsenalem słaba postawa obrony może być widoczna, a gola dla gości raczej nie powinniśmy się martwić dlatego typuje w tym spotkaniu BTS. Do tego dorzuciłbym może gola Giroud, który ostatnio ratuje Arsenal z każdej opresji.

16:00 West Ham - Crystal
Kurs: 2.40
Ew. wygrana: 240
Wynik: 3:0​

Spotkanie drużyn, które okupują dolną część tabeli. Ja jednak wybrałem grę na gospodarzy. Drużyna Sama Allardyce&#39;a niespodziewanie przegrała ostatnio z tracącą mnóstwo goli ekipą Swansea. Pod wodzą nowego trenera Palace zdobyli dotąd tylko jeden punkt w trzech meczach, co jest mizernym wynikiem, a tym bardziej przed takim spotkaniem jak z West Ham. Gospodarze również nie imponują formą. Po serii trzech zwycięstw z rzędu drużyna Bilica zaliczyła dwie porażki i nadal nie może wyjść z dolnej części tabeli. Jednak wierzę w ten zespół, że uda im się w końcu odbić od dna tabeli i będą prezentować fajny futbol tak jak to miało miejsce w poprzednim sezonie ligowym. W West Hamie zabraknie kilku podstawowych graczy jak Kouyate czy Ayew, ale drużyna Młotów i tka wydaje się lepsza od Palace, które gra słabo, a zmiana managera na razie nic nie dała zespołowi Orłów.

Otrzymane punkty reputacji: +5
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
16:15 Celta - Alaves
Kurs: 1.75
stawka: 100
Ew. wygrana: 175
Wynik: 1:0

Zdecydowałem się pójść w stronę gospodarzy. Mimo trzech porażek w tym sezonie Celta jest w czołówce jeśli chodzi o punkty zdobyte na własnym stadionie. Eduardo Berizzo udało się wygrać nawet z Barceloną. Do tego w świetnej formie jest Iago Aspas, który stał się liderem zespołu z Galicji. O Alaves dużo już pisałem w tym sezonie. Zespół ten ciągle zaskakuje swoimi wynikami i sprawia małe niespodzianki. Dziś zapewne będzie chciał dokonać kolejnej, ale nie będzie to takie łatwe. Celta jest uporządkowana tak jak to miało miejsce za Enrique. Zespół ten widać, że jest głodny sukcesów i zwycięstw, a jeśli w tym sezonie chce grać o coś więcej to po prostu musi dziś wygrać. Oba zespoły w tygodniu rozegrały spotkania w ramach PK, a więc szanse są wyrównane i liczę, że gospodarze mnie nie zawiodą.
18:30 Gijon - Eibar
Wynik: 2:3​

Spotkanie gdzie wybrałem BTS. Oba klub są daleko od swojej idealnej formy, pokazują to przynajmniej wyniki gospodarzy, którzy przegrali już czwarty mecz w pięciu ostatnich kolejkach, w których zdobył zaledwie trzy punkty. Drużyna ma punkt straty do pierwszego bezpiecznego miejsca. Eibar nie wygrało żadnego z sześciu ostatnich spotkań na wyjeździe zdobywając w nich tylko trzy punkty, a jedyne zwycięstwo drużyna zanotowała we wrześniu pokonując słabą Granadę. Jednak oba zespoły zamiast punktów zdobywają gole i dużo ich tracą, a to jest dobrym prognostykiem przed dzisiejszym meczem. Sporting potrzebuje korzystnego wyniku u siebie, ale Eibar nie będzie łatwym rywalem i w meczu powinny paśc bramki dla obu zespołów.
20:45 Sevilla - Real Madryt
Typ: powyżej 6.5 żółtej kartki
Wynik: 4​

Linia wyższa i kurs niższy, ale jest to spowodowane tym, że trzy dni temu zespoły spotkały się w ramach PK i tam padło 8 kartoników. Dziś spodziewam się kolejnego zaciętego spotkania i do tego ostrego. Liga to liga, a trzy punkty są tu ważne dla obu drużyn, tym bardziej, że wczoraj swoje spotkania wygrała Barcelona i Atletico. Sevilla po tym remisie w tygodniu zapewne uwierzyła w siebie, że dziś może tutaj ugrać korzystny wynik dla siebie i na to liczę. Real jest w gazie i pokazuje to z każdym spotkaniem. Zidane wykonuje kawał dobrej roboty, lecz mały kryzys zapewne przyjdzie. Teraz Królewscy będą chcieli pobić rekord Juventusu 43 meczów bez porażki, dlatego jedni jak i drudzy będą tutaj walczyć do ostatniej minuty żeby osiągnąć dobry rezultat dla swojej drużyny.

Otrzymane punkty reputacji: +9
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 Malaga - Real Sociedad
Kurs: 1.78
Ew. wygrana: 178

Kolejny mecz gdzie idę w stronę goli. Drużyna Malagi w pierwszym spotkaniu pod wodza nowego trenera zdecydowanie uległa Celcie Vigo na wyjeździe 3:1. Dymisja Juande Ramosa mogła zaskakiwać, bo zespół wydawał się iść w dobrym kierunku, ale statystyki tego nie pokazywały. Teraz dla nowego trenera potrzeba czasu, żeby wszystko poustawiał pod siebie i wprowadził swoją koncepcję gry. Malaga jednak gdy nie zdobywała punktów to przynajmniej strzelała gole, ale również dużo ich traciła. W ostatnich pięciu spotkaniach rozegranych w lidze i PK strzelili 8 goli tracąc przy tym aż 14. Jak widać wygląda to dobrze dla nas przed dzisiejszym spotkaniem, bowiem goście są zespołem, który słynie z dobrej gry w ataku, a jeśli chodzi o gole to też nie wygląda to najgorzej. Malaga może powalczyć z Realem, który jednak również będzie musiał się zrehabilitować po ostatniej wysokiej porażce, szykuje się więc wyrównany mecz.

C 92,1K

cybul100

Forum VIP
Witaj. Bardzo ciekawe spotkanie dzisiaj się szykuje. Według mnie dobry typ . Malaga u siebie regularnie punktuje i pewnie dzisiaj będa chcieli dopisać kolejne punkty do swojego konta. Sociedad to również ekipa głównie własnego boiska,ale na wyjazdach strzelają ale również często tracą bramki. W obu ekipach są piłkarze,których stać na strzelanie bramek u gospodarzy Ramirez 7-1 i Camelo 3-2. Przejezdni natomiast w głównej mierze liczą na Jose 9-1. Patrząc na osłabienia to w składzie gospodarzy zabraknie KONE, Kuzmanovica i Torresa, przejezdni będą musieli poradzić sobie bez Gonzaleza, Martineza,niepewnie występu natomiast są Vela, Navas i Bargara. Kursy znaczącą idą do gory, ale BTS realny jak i over Bramkowy. Życzę powodzenia

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 Burnley - Sunderland
Kurs: 2.00
Ew. wygrana: 200
Wynik: 2:0

Przed nami powtórzone spotkanie 3 rundy FA Cup. Krótko i na temat. Sunderland raczej ten puchar powinien sobie odpuścić i skupić się na zmaganiach ligowych. 19. miejsce w tabeli nie jest dla nich w tym momencie najlepszym miejscem, dlatego też ten puchar po prostu powinni sobie darować. Burnley z kolei nie dość, że w ostatnim czasie spisuje się dość dobrze w meczach domowych, to sytuacja ligowa pozwala im o powalczeniu tutaj o coś więcej niż tylko awans do kolejnej rundy. Tak naprawdę to poczekał bym ze składami przed meczem i wtedy zagrał powyższy Typ. Jednak mimo wszystkiego, to gospodarze wydają się tu być wyraźnym faworytem i oby to udowodnili na boisku.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
19:15 Alcoron - Alaves
Kurs: 1.52
Ew. wygrana: 152
Wynik: 0:2
Typ: 2 DNB - zwrot w przypadku remisu
Kurs: 2.07
buk: Unibet
Ew. wygrana: 207

Czas na pierwsze spotkanie ćwierćfinałowe PK. Faworytem tego spotkania jak i całego dwumeczu wydaje się być ekipa Alaves, ale kursy tego nie odzwierciedlają, dlatego też pobieram Typ na gości. Gospodarze to drużyna, która w lidze musi uciekać przed strefą spadkową, i tak naprawdę nie wydaje mi się żeby mieli czego tutaj szukać w PK. Alcoron musi skupić się na zdobywaniu punktów w lidze, bo grunt pod nogami zaczyna im się palić. Goście wyrastają nam natomiast na ekipę, która potrafi sprawić niespodzianki. Dobra dyspozycja w lidze jak i środek tabeli sprawia, że dziś mogą powalczyć o zwycięstwo i o awans do kolejnej rundy. Dla Alaves jest to jedyna droga aby móc w przyszłości zagrać w europejskich pucharach, bo w lidze raczej nie będą w stanie doskoczyć 6. miejsca. Do tego Alaves wygląda naprawdę solidnie, ten zespół z każdym meczem dorasta i łapie doświadczenia, dlatego też idę w ich kierunku.
21:15 Real Madryt - Celta Vigo
Kurs: 1.77
Ew. wygrana: 177
Wynik: 1:2​

Przed nami świetnie zapowiadające się starcie. Real nie będzie mógł śrubować serii spotkań bez przegranej, bo w meczu ligowym niespodziewanie uległ właśnie Sevilli 1:2. Teraz jednak będą chcieli się zrehabilitować kibicom za tą porażkę i dziś po prostu wygrać. Na dodatek Real nie będzie chciał wpaść w mały kryzys, który po spotkaniu z Sevillą może nastąpić. Wybrałem BTS, bowiem obie ekipy ostatnio dużo strzelają, a w spotkaniach między obiema drużynami padło ostatnio sporo goli. Celta na Santiago Bernabeu przegrała ostatnie sześć spotkań tracąc w nich aż 21 bramek. Dziś goście zapewne będą szukać niespodzianki w postaci remisu i strzelenie przynajmniej jednego gola, aby przed rewanżem stać jeszcze przed szansą awansu. W ostatnim spotkaniu ligowym Real zagrał niespodziewanie trójką obrońców i o ile zdało to egzamin w defensywie to w ofensywie zespół prezentował się przeciętnie i Zidane raczej nie wróci do tego ustawienia, a przynajmniej nie zaryzykuje w pierwszym spotkaniu. Mecz powinien być otwarty, a goli powinno paść naprawdę sporo, dlatego spodziewam się dobrego widowiska.

Otrzymane punkty reputacji: +6
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
21:15 Real Sociedad - Barcelona
Kurs: 2.43
Buk: unibet
Ew. wygrana: 243
Wynik: 0:1

Przed nami kolejne nieźle zapowiadające się starcie dwóch dobrych ekip. Na Estadio Anoeta Barcelona nie wygrała jednak od ośmiu meczów. Barcelona przegrała aż pięć z ośmiu tych spotkań i była bliska przegranej także w tym sezonie w meczu ligowym ostatecznie zremisowanym 1:1. Jednak chciałoby się napisać, że po wygranej z Athletic i ostatnim meczu ligowym, Barcelona wraca do żywych. Jednak to spotkanie potwierdzi czy goście wracają do żywych, czy dalej będą trwać w klątwie na Anoeta. Enrique postawi wszystkie swoje najlepsze działa na to spotkanie, aby móc już w pierwszym meczu rozstrzygnąć kto ma zagrać w półfinale. Do składu powrócą zapewne Neymar, Iniesta i Rakitić, którzy ostatnio odpoczywali. Mimo tego zdecydowałem się na 1X, bo kurs jest bardzo dobry do grania. Gospodarze dobrze wiedzą, że nie mogą sobie pozwolić na wpadkę u siebie, bo to może pogrzebać ich szanse na awans przed spotkaniem rewanżowym. Real jest ostatnio w dobrej formie w lidze, w dziesięciu kolejkach zaliczył aż siedem zwycięstw, dwukrotnie przegrał i raz zremisował. Real w tym sezonie na Anoeta w lidze uległ tylko dwóm obecnie najlepszym zespołom w La Liga Realowi Madryt i Sevilli, w pozostałych meczach zaliczył pięć wygranych i dwa remisy. To stawia mnie w przekonaniu, że dzisiejszy mecz zakończy się remisem, a najlepiej jak by był to remis bramkowy.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 Las Palmas - Deportivo
Kurs: 1.83
Ew. wygrana: 183
Kurs: 1.63
Ew. wygrana: 163

Za nami prawie połowa sezonu w zmaganiach ligowych, a więc czas najwyższy brać się do roboty, jeśli chodzi o niektóre kluby. Na to spotkanie wybrałem BTS. Deportivo, które okupuje dolną część tabeli, niestety bardzo słabo radzi sobie w spotkaniach wyjazdowych. Ich bilans jest mizerny bowiem cztery remisy i pięć porażek jest tragicznym wynikiem. Do tego bilans bramkowy 8-18 sprawia, że ten klub naprawdę musi się spiąć jeśli nie chce spaść za La Ligi. Jednak pomimo tak słabych wyników na wyjeździe, goście w ostatnim czasie bardzo dobrze sobie radzą. Zanotowali sześć meczów bez porażki i przynajmniej w każdym z nich zaliczyli po jednym trafieniu. Wydaje się powiedzieć, że Deportivo jest na fali wznoszącej, a w dzisiejszym spotkaniu z Las Palmas powinni zaliczyć choć jedno trafienie. Gospodarze jednak to nadal jedyny oprócz Realu Madryt zespół, który w tym sezonie nie przegrał jeszcze spotkania na własnym stadionie, w dziewięciu spotkaniach zaliczając pięć zwycięstw i cztery remisy. Pokonać ich zapewne będzie bardzo trudno, ale na trafienie gości stać. O gola gospodarzy nie powinniśmy się martwić. Największym zmartwieniem jest brak dzisiaj Boatenga. Drużyna z La Corunii gra w ostatnich tygodniach nieźle, z kolei Las Palmas nie zachwyca i jest to dla gości szansa na punkty w tym spotkaniu.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
16:00 Stoke - Manchester United
Kurs: 2.00
Ew. wygrana: 200

Manchester i Mou po ostatniej serii wygranych i remisów wrócili do żywych, aby dalej dalej walczyć o miejsca w czołówce. Tym razem idę po raz kolejny w ich stronę. W dobrej dyspozycji wydaje się być Ibra, który ostatnio zanotował kolejnego gola i ma już ich na swoim koncie 14. Zawodzi lub bardziej można napisać gra w kratkę Pogba. Myślę, że za dużo presja ciąży na tym zawodniku, a kibice bardzo dużo od niego wymagają. Jednak sama gra United zaczyna się podobać i kleić, co podoba się nam kibicom. Dziś czeka ich trudne spotkanie, bowiem Stoke to drużyna ze środka tabeli. A mając w składzie takich zawodników jak Arnautović, Allen, Shaqiri - Crouch, mogą pokusić się o niespodziankę z United. Jednak wierzę, że mou limit błędów już wyczerpał, i dalej będzie kontynuował passę meczów bez porażki jak i pięcie się w górę tabeli.

18:30 Manchester City - Tottenham
Wynik: 2:2​

Drużyna Josepa Guardioli doznała najwyższej porażki w tym sezonie na wyjeździe przegrywając z Evertonem aż 0:4. Dziś zapewne będą szukali zemsty na piłkarzach Tottenhamu, ale goście postawią ostre warunki. Zdecydowałem się na gole, bo liczę, że samo spotkanie nie zawiedzie. W jednej jak i w drugiej drużynie są tacy zawodnicy, których nie trzeba przedstawiać nikomu, a potencjał strzelecki ma jedna jak i druga drużyna. W dodatku defensywa City nie poprawiła się ani na jotę co przy znakomicie działającym ostatnio ataku Spurs będzie stanowiło ogromny problem dla gospodarzy. Co do składów to po raz kolejny nie zagra Fernandinho, a przy braku Gundogana tworzy to ogromny problem w drugiej linii co było widać w meczu z Evertonem. U gości brak Lameli i Vertonghena może być dla Spurs dotkliwy, ale Mauricio Pochettino ma go kim zastąpić: w zeszłym sezonie dobrze radził sobie Kevin Wimmer i być może dziś również zobaczymy tego pana. Jeśli oba zespoły zagrają na swoim wysokim poziomie, to możemy się spodziewać super widowiska.
18:30 Alaves - Leganes
Kurs: 2.10
Ew. wygrana: 210
Wynik: 2:2​

Alaves w ostatniej kolejce przegrało na wyjeździe skromnie 1:0 z Celtą. Wynik spotkania został ustalony dopiero w 89. minucie spotkania, i być może Deportivo by dowiozło remis gdyby nie czerwona kartka. Ten zespół zaczyna się podobać. W tygodniu wygrali w ramach PK 2:0 i raczej są jedną nogą w półfinale. Teraz spokojnie mogą się skupić na lidze i na dzisiejszej wygranej. Gospodarze nie strzelają dużo goli, a na dodatek decydowanie lepiej na wyjeździe niż u siebie gdzie zdobyło więcej punktów, strzeliło jedną bramkę więcej, ale z drugiej strony u siebie dotąd beniaminek przegrał tylko dwa razy przy czterech remisach w ośmiu spotkaniach.Leganes przegrało cztery z ostatnich pięciu spotkań i pozostaje bez zwycięstwa na wyjeździe od pięciu spotkań. Mam nadzieje, że nie padnie tutaj beznadziejny remis, a gospodarze odniosą kolejne zwycięstwo.
20:45 Villarreal - Valencia
Kurs: 1.90
Ew. wygrana: 190

W ostatniej kolejce drużyna Voro rozegrała jedno z lepszych spotkań w tym sezonie i gdyby tylko skuteczność była lepsza zwycięstwo było by bardziej okazałe. Valencia wygrała swój pierwszy mecz w Primera Division od października, jednak na wyjazdach dalej spisują się kiepsko. Nietoperze nie wygrali żadnego z ostatnich pięciu spotkań na wyjeździe, i dziś o jakiekolwiek punkty będzie bardzo ciężko. Villarreal jednak również nie imponuje formą. Jednak grając u siebie są tutaj zdecydowanym faworytem. Jest to mecz na przełamanie dla jednej jak i drugiej drużyny, ale to gospodarze przemawiają do mnie i idę w ich kierunku.

Do góry Bottom