>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

T jak Typer.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 Celtic - Barcelona
Typ: wygrana gości + powyżej 2.5 gola
Kurs: 1.70
buk: betsson
Wynik: 0:2 ⛔

Po słabym spotkaniu w weekend z Malagą, Barcelona przyjeżdża do Glasgow żeby wygrać i zapewnić sobie awans. Goście w meczu ligowym z Malagą bili głową w mur i dziś może być podobnie. Ewidentnie było widać, że w składzie brakuje Iniesty, Messiego i Suareza, ale gdy tych piłkarzy kiedyś zabraknie, to ktoś musi wziąć grę na swoje barki, a na razie zastępców brak. Strasznie irytuje mnie brak współpracy na linii Neymar-Digne. Nie wiem czy panowie są pokłóceni, czy co, ale Neymar ma ewidentnie francuza w dupie. Całe szczęście, że do składu powrócił Alba, i lewa strona powinna śmigać jak dawniej. Od pierwszych minut powinien zagrać również Messi, który trenował z drużyną. Barcelona jest w tym spotkaniu faworytem i nie wyobrażam sobie żeby ten mecz przegrali bądź zremisowali. Blaugrane czeka naprawdę trudny tydzień w lidze dlatego wygrana poprawi nastroje w drużynie.
Co do Celticu to mogę napisać tyle, że są ostatnio w formie. Gdy umiejętności są słabsze od rywala, to trzeba mecz wygrać bądź zremisować ambicjami i walką. Dlatego Celtic na pewno dziś będzie walczył, tym bardziej, że prowadzi ich Rogers, który potrafi zmotywować zespół. Po cichu też liczę, że gospodarze coś ustrzelą, a mecz wtedy stanie na lepszym poziomie.
20:45 Borussia - Manchester City
Typ: 2
Kurs: 1.78
buk: unibet
Wynik: 1:1 ⛔

Podobnie jak Barcelona, goście dzisiaj będą chcieli zapewnić sobie awans, a co lepsze będą liczyć na to, że Barcelona zgubi punkty w Glasgow, a The Citizines wygrają i wskoczą na pierwsze miejsce w tabeli. Pierwszy mecz zakończył się gładką wygraną City 4:0. Dziś nie spodziewam się takiego wyniku, ale pewnej wygranej gości. Myślę, że o kryzysie w ekipie The Citizines niema już mowy. Pep będzie chciał to spotkanie wygrać za wszelką cenę, tym bardziej, że zna zespół gospodarzy bardzo dobrze gdy prowadził Bayern.
20:45 Arsenal - PSG
Typ: BTS
Kurs: 1.60
Wynik: 2:2 ✅

Obie ekipy spotykają się po raz trzeci. W dwóch poprzednich spotkaniach podany Typ padł dwa razy, dlatego mamy taki niski kurs. Oba zespoły są w gazie, dlatego powinniśmy się spodziewać dobrego widowiska, które przyniesie nam trochę goli. Przegrana jednej z drużyn zdecyduje o tym, że jeden z zespołów zajmie drugie miejsce w grupie co przy losowaniu może mieć duże znaczenie. Wydaje mi się, że BTS jest to odpowiednim typem przy tak dobrej formie obu drużyn.

proszę moderatora o usunięcie postów w których pisze &#39;&#39;do usunięcia&#39;&#39;. Nie wiem czemu ale posty wysyłają mi się podwójnie.
Dzięki

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
19:00 Celta - St. Liege
Typ: 1
Kurs: 1.62
Wynik: 1:1
⛔

Gospodarze jeśli dalej myślą o awansie do kolejnej fazy to potrzebują punktów. W każdym z ostatnich trzech spotkań w fazie grupowej Ligi Europejskiej Celta strzelała po dwa gole jednak zdobyła w tych meczach tylko cztery punkty i nadal potrzebuje punktów by zgrać dalej. Dziś muszą wygrać, a ich obecna forma jaką prezentują w ostatnim czasie stawia ich w roli faworytów w tym spotkaniu. Celta u siebie w ostatnim czasie spisuje się bardzo dobrze. Gospodarze są niepokonani u siebie od siedmiu spotkań i dziś zapewne będą w stanie podtrzymać tą dobrą passę. Goście to zespół, który również jak Celta nie może być pewien awansu, dlatego łatwego tego meczu nie oddadzą. Ja jednak idę w stronę gospodarzy. Ich forma jest stabilniejsza, a na dodatek mecz u siebie jest kolejnym atutem aby odnieść zwycięstwo w tym pojedynku.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Cracovia - Termalica
Kurs: 1.80
buk: bet365
Wynik: 1:3 ✅

W poprzedniej kolejce zobaczyliśmy naprawdę mnóstwo goli i zobaczymy czy piłkarze będą w stanie powtórzyć ten wyczyn. Cracovia w ostatniej kolejce prowadziła grę i była zdecydowanie lepsza od Piasta, lecz nie udało się wywieźć ostatecznie zwycięstwa. Tym samym Pasy nadal jako jedyna drużyna w lidze nie wygrały spotkania wyjazdowego. U siebie jednak jest to całkiem inny zespół. Gospodarze bilansem spotkań 4-1-2 mieszczą się w czołówce meczów u siebie. Na dodatek Cracovia zdobywa gole i to mnie interesuje najbardziej w tym spotkaniu. Drużyna Czesława Michniewicza zrehabilitowała się za ostatnią porażkę u siebie z Koroną i na wyjeździe pokonała słabą ostatnio Arkę 1:3. Termalica zakończyła serię czterech spotkań bez wygranej i dwóch porażek z rzędu, a więc nastroje w zespole znacznie się poprawiły. Jutro zapewne będzie to wyrównane spotkanie, a goście wcześniej pokazali, że potrafi grać z Cracovią, która również potrzebuje wygranej żeby wyjść z dołka.
20:30 Zagłębie - Lech
Typ: 2 DNB
Wynik: 0:3 ✅

Kurs: 1.88
wynik: 0:3 ⛔

Lech jest w bardzo dobrej formie, Poznaniacy wygrali ostatnie trzy spotkania strzelając w nich dziesięć goli i nie tracąc ani jednego dlatego decyduje się iść bezpiecznie w ich stronę. Poznańska lokomotywa zaczyna się w końcu rozpędzać i taką grę Lecha wszyscy chcemy oglądać. Widać, że trener Bjelica ma pomysł na ten zespół, a teraz są tego efekty. Odrodzenie w lidze zanotował Robak, który w ostatnim spotkaniu strzelił dwa gole i był to już jego czwarty mecz z rzędu z przynajmniej jednym golem na koncie. Jednak od pierwszy minut widzimy Kownackiego, który wiele nie odstaje od starszego kolegi. Ogólnie to cały zespół dobrze zaczyna współpracować z sobą. Dobrze pokazuje się również Majewski na którego tak wszyscy liczą w zespole. Jednak jutrzejsze spotkanie do łatwych należeć nie będzie. Zagłębie jest w małym dołku i tak naprawdę potrzebuje wygranej żeby nastroje w zespole były lepsze. Gospodarze to obecnie jedna z najsłabszych drużyn jeśli chodzi o spotkania na swoim stadionie. Miedziowi nie wygrali sześciu ostatnich spotkań, cztery z nich zremisowali, a przegrali z Lechią Gdańsk i z Wisłą Płock. Jutro przyjeżdża Lech, który jest na fali i będzie chciał odnieść kolejne pewne zwycięstwo, dlatego ja wybieram Kolejorza.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
16:00 Leicester - Middlesborough
Kurs: 1.88
Wynik: 2:2 ⛔

Gospodarze w środku tygodnia zapewnili sobie awans z pierwszego miejsca do kolejnej fazy Ligi Mistrzów i teraz czas najwyższy żeby się wziąć za grę w lidze. Lisy to drużyna, która obecnie zajmuje 14. miejsce w ligowej tabeli mając jeden punkt więcej od swojego dzisiejszego przeciwnika. Idę w stronę gospodarzy ponieważ u siebie spisują się całkiem nieźle, natomiast tego samego nie można powiedzieć o gościach, którzy na wyjazdach spisują się dość słabo w ostatnim czasie. Leicester jeśli myśli o pucharach w przyszłym sezonie to czas najwyższy piąć się w górę tabeli, a ten mecz może być przełamaniem dla gospodarzy. Obie drużyny ostatnią okazję do rywalizacji miały w sezonie 2013/14 na zapleczu Premier League. Wówczas oba spotkania zakończyły się wygranymi Leicester (2:1 i 2:0). Dziś liczę na podobne zwycięstwo gospodarzy, bo grzechem jest chyba nie zagrać na nich po tak fajnym kursie.
Przewidywane składy:
Leicester: Zieler - Hernandez, Huth, Morgan, Fuchs - Schlupp, King, Amartey, Albrihton - Okazaki, Vardy
Middlesbrough: Valdes - Nsue, Chambers, Gibson, Barragan - Forshaw, Clayton - Traore, Ramirez, Downing - Negredo
Nie zagrają:
Leicester: Mendy, Schmeichel (kontuzje), Drinkwater (zawieszenie)
Middlesbrough: Friedn, Husband (kontuzje)
18:30 Chelsea - Tottenham
Kurs: 1.75
Wynik: 2:1 ✅

Niezwykle interesująco zapowiada się starcie kończące sobotnią rywalizację w 13. kolejce, w którym rozpędzona Chelsea zmierzy się w derbach Londynu z piątym w tabeli Tottenhamem. Gospodarze to obecnie najlepsza drużyna w PL. Conte wraz z swoim zespołem kontynuuje świetną passę, bowiem sześć kolejnych ligowych spotkań, nie tracąc w tym czasie żadnego gola jest piekielnie dobrym wynikiem. Dziś zapewne tą passę będą chcieli podtrzymać przynajmniej wygrywając kolejne zawody. Tottenham w ostatnim czasie nie może zaliczyć swoich spotkań do udanych, dlatego też zajmują dopiero 5. miejsce. Koguty znajdują się w niemałym kryzysie i w środku tygodnia pożegnali się z Ligą Mistrzów. Idę w stronę gospodarzy bo ten zespół wygląda naprawdę solidnie, ich gra jest poukładana w każdej formacji, a mając w formie takich zawodników jak Hazard, Costa czy Pedro trzeba po prostu odnieść zwycięstwo. Widać, że ustawienie 1-3-4-3 przynosi efekty i niema co tu zmieniać. Piłkarze Chelsea w tygodniu nie mieli żadnego spotkania do rozegrania, a więc zawodnicy Conte są tu przygotowani na 200%. Ciekawostką jest to, że dziś spotykają się drużyny, które dotychczas straciły najmniej goli w lidze. Do tego goście są niepokonani notując sześć wygranych i sześć remisów, a więc to spotkanie nabiera jeszcze większego smaczku, bo to Chelsea będzie chciała być pierwszym zespołem, który pokona Totki w tym sezonie w lidze.
Przewidywane składy:
Chelsea (1-3-4-3): Courtois – Cahill, Luiz, Azpilicueta – Alonso, Kante, Matić, Moses – Hazard, Costa, Pedro
Tottenham (1-4-2-3-1): Lloris – Vertonghen, Wimmer, Dier, Walker – Dembele, Wanyama – Eriksen, Alli, Son - Kane
Nie zagrają:
Chelsea: Mikel, Terry (kontuzje), Zouma (występ niepewny)
Tottenham: Alderweireld, Lamela, Davies (kontuzje), Rose (kartki)
15:30 Korona - Pogoń
Typ: powyżej 2.5 gola
Kurs: 1.95
Wynik:4:1 ✅

Świetna ostatnio forma Pogoni i słaba obrona Korona skusiła mnie do zagrania tego typu. Pogoń nie przegrała spotkania w Ekstraklasie od połowy września kiedy drużyna Kazimierza Moskala poległa w Płocku. Goście w ostatniej kolejce rozbili Wisłę Kraków 6:2, a klasyczny hattrick zaliczył Adam Gyurcso. Korona to jednak nadal zdecydowanie najgorsza drużyna w obronie, straciła aż 35 goli. Ten wynik jest tragiczny, a nie wydaje mi się żeby przez ten tydzień miało się coś poprawić w grze obronnej gospodarzy, która wygląda jak ser szwajcarski. Na dodatek Pogoń w ostatnim czasie imponuje golami bo przynajmniej w każdym z sześciu ostatnio rozegranych spotkań trafiła przynajmniej raz do bramki rywala. Mecz zapowiada się przyzwoicie, dlatego też idę w stronę goli.

18:00 Ruch - Jagiellonia
Kurs: 1.82
Wynik: 1:2 ✅

Niebiescy niespodziewanie pokonali na wyjeździe Górnika Łęczna aż 4:0 niemal w pełni rehabilitując się za wysoką porażkę u siebie z Lechem aż 0:5. Jednak niewiem czy można tamten mecz nazwać niespodzianką. Tydzień temu stawiałem na Ruch bo liczyłem, że po przerwie się w końcu przełamią i wygrają z słabym Górnikiem. Dziś tak łatwo nie będzie, dlatego zdecydowałem się pójść w stronę goli. Ruch u siebie nie osiąga zbyt dobrych wyników, ale stać ich na strzelanie goli. W świetnej formie jest Jarosław Niezgoda, który ma na swoim koncie pięć trafień. Jagiellonia jest statystycznie najskuteczniejszym zespołem Ekstraklasy w meczach wyjazdowych, wygrała pięć z ośmiu spotkań i przegrała tylko raz. Do tego strzelili 14 bramek, tracąc tylko przy tym tylko cztery. Mecz zapowiada się na tyle nieźle, że Jagiellonia będzie chciała wrócić na właściwe tory, a Ruch oddalić się od strefy spadkowej i wygrać w końcu przed własną publicznością.
20:30 Wisła - Arka
Kurs: 2.10
Wynik: 5:1 ✅

Wisła po ostatnim blamażu w Szczecinie gdzie przegrali 6:2, będzie chciała tą plamę zamazać jak najszybciej. Dziś jest do tego najlepsza okazja. Bowiem nie dość, że Biała Gwiazda gra u siebie, to podejmuje słabo ostatnio dysponowaną Arkę. Arka nie wygrała żadnego z ostatnich siedmiu spotkań z rzędu, w których zdobyła tylko cztery punkty. Z Wisłą Arka na wyjedzie wygrała tylko raz w sześciu spotkaniach rozegranych w ostatnich kilkunastu latach i dziś nie zanosi się na poprawę tej sytuacji. W zespole gości coś runęło, i ten kryzys pogłębia się coraz bardziej. Gospodarze pomimo zwolnienia Wdowczyka, mam nadzieje, że przystąpią do tego spotkania w pełnym zaangażowaniu. Nie wyobrażam sobie tego, że przegrają kolejny mecz, bo Pan Wdowczyk odszedł. Wiślacy nie przegrali jednak żadnego z ostatnich czterech spotkań z rzędu, zaliczyli trzy wygrane i jeden remis strzelając w tych meczach sześć goli. Dziś liczę, że zainkasują kolejne trzy po prostu wygrają.
16:15 Real Madryt - Gijon
Typ: Real -2.75 gola
Kurs: 1.73
Wynik: 2:1 ⛔

Real Madryt w sobotni wieczór zagra przynajmniej o utrzymanie przewagi nad Barceloną przed Gran Derby, a kto wie, czy nie o jej powiększenie. Nikt chyba nie przewiduje tutaj, że Królewscy mieli by zgubić jakieś punkty, tylko można sobie zadać pytanie iloma bramkami wygrają?. Nastroje w klubie po wygranych derbach i wygranym spotkaniu w LM zapewne panują. Teraz jednak trzeba potwierdzić swoją formę i wygrać dzisiejsze spotkanie. W składzie zabraknie Kroosa, Moraty i Bale. Jednak Zidane ma kim zastąpić tych dwóch panów i oto niema się co martwić. W ostatnim spotkaniu obu drużyn Real wygrał na SB 5:1 i dziś spodziewam się podobnego wyniku. Sporting nie wygrał od dziewięciu spotkań ligowych, i raczej w tym zespole niema żadnego optymizmu, że dziś wywiozą jakiekolwiek punkty.
Przewidywane składy:
Real: Navas - Marcelo, Ramos, Pepe, Danilo - Kovacic, Modric - Ronaldo, Isco, Vazquez - Benzema
Sporting: Cuellar - Lillo, Amorebieta, Mere, Canella - Carmona, Cases, Alvarez, Lopez - Viguera, Cop
Nie zagrają:
Real: Bale, Morata, Kroos, Coentrao, Varane (urazy)
Sporting: Ndi (uraz), Burgui (nie może zagrać przeciwko Realowi)
20:30 Sevilla - Valencia
Typ: powyżej 6.5 żółtej kartki
Kurs: 1.77
Wynik: 1 ⛔

Spotkanie gdzie wybieram żółte kartki. Obie drużyny słyną z tego, że są walczakami na boisku i nie przebierają w faulach jeśli zachodzi taka potrzeba. Dziś spodziewam się kolejnego ostrego spotkania. Valencia jest daleko od swojej najlepszej formy i dzisiejsza strata gola może doprowadzić do tego, że kilku zawodnikom emocje puszczą i zamiast gry zobaczymy brzydki mecz. Piłkarze Sevilli zapewne odpowiedzą tym samym jeśli zajdzie taka potrzeba. Dlatego tak jak wspomniałem, spodziewam się dużo walki, emocji, a sędzia tego spotkania będzie miał ręce pełne roboty.
Myślałem jeszcze o wygranej Malagi. Jednak gdy popatrzałem absencje jakie są w tym zespole to zrezygnowałem z tego Typu.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
do usunięcia.
Panowie gdy chce wysłać post w swoim temacie, wyskakuje mi za każdym razem to:
This forum requires that you wait 35 seconds between posts. Please try again in 32 seconds
dlatego post wysyła mi się podwójnie. Jest możliwość zrobienia coś z tym?

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
do usunięcia.
Panowie gdy chce wysłać post w swoim temacie, wyskakuje mi za każdym razem to:

This forum requires that you wait 35 seconds between posts. Please try again in 32 seconds

dlatego post wysyła mi się podwójnie. Jest możliwość zrobienia coś z tym?
Od jakiegoś czasu taki problem występuje na forum. W niedługim czasie ma to być poprawione.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
17:30 Manchester United - West Ham
Typ: powyżej 10.5 rzutów rożnych
Kurs: 1.86
Wynik: 12
✅

Podopieczni Jose Mourinho zmierzą się z graczami Slavena Bilicia. Zdecydowałem się na rzuty rożne, ponieważ obie drużyny potrzebują punktów i to pilnie. Goście podobnie jak Leicester w lidze wyglądają słabo i dopiero zajmują 17. miejsce w tabeli. Kolejna porażka Bilicia może sprawić, że grunt pod nogami zacznie się palić. Podobnie jest z Mourinho, który limit przegranych spotkań w tej rundzie już wyczerpał. Dlatego spodziewam się otwartego spotkania, do takiego jakie nas przyzwyczaił Premier League. Myślę, że będzie to szalony mecz, a każda z drużyn będzie atakowała już od pierwszych minut. Nie dość, że zobaczymy trochę goli to liczę, że padnie dużo rzutów rożnych.
Przewidywane składy:
Manchester: (4-2-3-1) De Gea - Valencia, Jones, Rojo, Blind - Herrera, Carrick - Mata, Pogba, Mkhitaryan - Ibrahimović
WHU: (3-4-2-1) Adrian - Collins, Kouyate, Ogbonna - Antonio, Noble, Obiang, Cresswell - Payet, Lanzini - Ayew
18:00 Śląsk - Legia
Wynik:zero:4 ✅

Na dzisiaj zdecydowałem się tylko na jeden Typ z ligi polskiej. Legioniści zaprezentowali się bardzo dobrze w Białymstoku, a ich przewaga nie podlegała wątpliwościom od początku do końca spotkania. Goście również dobrze zaprezentowali się w Dortmundzie, pomimo tego że stracili aż osiem goli. Dziś zagrają we Wrocławiu, gdzie liczą się dla nich kolejne trzy punkty. Jak widać Magiera potrzebował trochę czasu żeby poukładać zespół pod siebie i przynosi to teraz efekty w postaci ligowych zwycięstw. Od przegranej z Pogonią na wyjeździe Legia wygrała cztery kolejne spotkania ligowe strzelając w nich aż dwanaście goli i awansowała już na czwarte miejsce w tabeli. Jednak Legia dalej ma problem w defensywie i ten aspekt gry trzeba jeszcze poprawić. Śląsk w ostatniej kolejce przegrał z Lechem 3:0. Wydawało się, że po serii bez porażki Śląsk wraca na właściwe tory, ale szybko zostali sprowadzeni na ziemie. Nie zdziwię się jak Legia dziś również pewnie wygra ponieważ Wrocławianie statystycznie nadal pozostają jednak najsłabsza drużynę w meczach u siebie. Legia jest tu faworytem, i dalej musi gonić czołówkę tabeli.
20:45 Real Sociedad - Barcelona
Kurs: 1.63
Wynik:eek:ne:1

Typ: 1 DNB
Kurs: 4.75
Wynik: 1:1 zwrot

Typ: 1X
Kurs: 2.60
Wynik: 1:1 ✅
Typ: rzuty rożne gości powyżej 5.5
Kurs: 2.00
Wynik: 6 ✅

Real Sociedad znakomicie rozpoczął sezon i zajmuje piąte miejsce w tabeli La Ligi z 22 punktami na koncie. Baskijski zespół sukces zawdzięcza w dużej mierze świetnej postawie na Anoeta, gdzie udało mu się zdobyć 13 z 18 punktów. Real Sociedad wygrał min. u siebie z Atletico. Gospodarze naprawdę wyglądają solidnie jako drużyna, która jest poukładana w każdej formacji i przy tak dobrze zorganizowanej grze mogą stawić czoła wszystkim. Jako fan Barcelony obawiam się tego spotkania, i tym bardziej tego, że Real przed Gran Derbi może mieć przewagę siedmiu punktów. Estadio Anoeta to dla Barcelony trudny teren, Katalończycy nie wygrali tu od 2007 roku, a w ostatnich czterech spotkaniach przegrywali aż cztery razy. Teraz pozostaje pytanie czy goście są w tak dobrej formie, że dziś w końcu wygrają?. Ciężko powiedzieć, w meczu z Malagą było bicie głową w mur. Mecz z Celtikiem był bardzo ważny żeby odnieść zwycięstwo i się udało za sprawą Messiego, który jest zaangażowany w grę w każdej formacji. Dziś Barcelona musi stanąć na wyżyny żeby odnieść zwycięstwo, ale ja idę w strony gospodarzy, którzy według mnie sprawią kolejną sensację. Na pewno Sociedad strzeli gola, podobnie jak Barca, dlatego też wybieram BTS. Rzuty rożne Barcelony będą nabijane gdy mecz nie będzie szedł po ich myśli, a odkąd Enrqiue przejął zespół to goście tych rożnych nabijają znacznie więcej. Zwycięstwo Sociedad zostawiam na koniec, bo ten zespół jest w stanie sprawić kolejną niespodziankę na Anoeta, tym bardziej, że ten zespół w ostatnim czasie jest w formie. Przed nami świetnie zapowiadające się widowisko i oby też takie było!
Przewidywane składy:
Sociedad: Rulli - Yuri, Martinez, Navas, Martinez - Zurutuza, Illarramendi, Xabi Prieto - Oyarzabal, Jose, Vela
Barcelona: ter Stegen - Roberto, Mascherano, Pique, Alba - Rakitić, Busquets, Suarez - Messi, Luis Suarez, Neymar

Otrzymane punkty reputacji: +4
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 Las Palmas - Athletic
Kurs: 1.75
Wynik: 3:1 ✅
W ostatniej kolejce drużyna z Grana Canarii przegrała w ostatniej kolejce z Betisem na wyjeździe 0:2, choć była zespołem, która prezentuje się lepiej. Jednak był to taki zimny prysznic na głowy gospodarzy, który w tym sezonie spisują się dość nieźle. Gospodarze po świetnym początku sezonu trochę spuścili z tonu, jednak jak na zespół, który raczej walczy tu o środek tabeli wygląda to dalej przyzwoicie. Dwie bramki w ostatnich czterech spotkaniach ligowych strzelił Kevin Prince Boateng, który jest jak dotąd najskuteczniejszym graczem drużyny. Las Palmas to jedna z trzech drużyn, która dotąd nie przegrała żadnego spotkania na swoim stadionie, zespół z Grana Canarii trzy spotkania wygrał, a trzy zremisował, dlatego nie zdziwię się jak dziś urwie kolejne punkty zespołowi wyżej notowanemu. Athletic to zespół, który nie najlepiej sobie radzi na wyjazdach. Martwi mnie to, że Athletic na wyjazdach nie strzela wiele bramek, jednak mimo tego decyduje się na BTS w tym spotkaniu.

Otrzymane punkty reputacji: +2
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:00 Leganes - Valencia
Kurs: 2.15
Wynik: 1:3 ✅

Przejdźmy do samego meczu. Valencia w ostatnim czasie nie radzi sobie najlepiej. To spotkanie będą uważać za przełamanie jeśli je oczywiście wygrają. Nie zapominajmy, że mamy jeszcze rewanże, ale nie będę zdziwiony, jak goście losy awansu będą chcieli rozstrzygnąć po prostu dzisiaj. Gospodarze to zespół, który ostatnio również nie radzi sobie najlepiej, dlatego kurs do gry na gości jest wart zagrania. Nietoperze to zespół bardziej doświadczony, umiejętnościami również przerasta rywala i po mimo słabej formy gram w ich stronę.
21:00 Alcoron - Espanyol
Kurs: 2.05

Espanyol to drużyna, która w ostatnim czasie radzi sobie przyzwoicie w lidze. Goście są niepokonani od ośmiu spotkań i mogę rzec, że ten zespół jest naprawdę w formie. Goście może nie strzelają dużo bramek, ale dziś zapewne będą mieli sporo okazji aby choć jedną bramkę ustrzelić. Zdecydowałem się na BTS, gdyż gospodarze również nieźle sobie radzą, a tym bardziej w spotkaniach u siebie. Alcoron jest niepokonany u siebie od pięciu spotkań i zapewne dziś będą chcieli dalej podtrzymać tą passę wygrywając bądź remisując z swoim rywalem. Obie drużyny spotkały się w 2014 roku, tam wtedy padły wyniki 1:0 oraz w rewanżu 4:2 dla Espanyolu. Dziś również spodziewam się kilku bramek ze względu, że jest to puchar.
20:30 Arka - Bytovia
Typ: Awans Arka
Kurs: 2.00
Wynik: 1:0 ✅

W pierwszym spotkaniu zwycięsko wyszła drużyna gości, która wygrała 2:1. Dziś tak naprawdę wystarczy jedna bramka Arce żeby zapewnić sobie awans do kolejnej rundy. Czy tak się stanie?. Arka jest w dołku, który z każdym spotkaniem się pogłębia niż piłkarze chcą z niego wyjść. Dzisiejszy mecz może być przełomowy jeśli gospodarze wygrają i awansują w przeciwnym razie z posadą trenera będzie mógł się pożegnać Grzegorz Niciński. Goście podobnie jak Arka również popadli w mały dołek. Dlatego to spotkanie będzie wyrównane, ale patrząc ostatnio na grę Arki, który stwarza sobie sytuacje bramkowe idę w ich stronę.

Otrzymane punkty reputacji: +4
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
19:00 Real Madryt - Cultural Leonesa
Typ: Real Handicap 0-3
Kurs: 2.09
Wynik: 6:1 ✅

Czas na rewanż Realu Madryt z drużyną Leonesa. W pierwszym spotkaniu Królewscy gładko wygrali na wyjeździe 7:1. Czy dziś uda się powtórzyć taki wynik?. Przed Gran Derbi i w kontekście tak wysokiego wyniku pierwszego spotkania z dużo słabszym rywalem nie ma się co spodziewać występu jakiegokolwiek gracza, który miałby zagrać w pierwszej jedenastce sobotniego spotkania na Camp Nou. Jednak patrząc na powołania gospodarzy, to zagrają min:
Przewidywany skład:
AS: Casilla; Tejero, Pepe, Varane, Nacho; Casemiro, Asensio, Isco, James; Ødegaard, Mariano.
MARCA: Casilla; Carvajal, Pepe, Nacho, Tejero; Casemiro; James, Enzo, Asensio, Ødegaard; Mariano.
Nie wygląda to najgorzej dlatego też idę w stronę Handicapa. Zmiennicy zapewne będą mieli coś do udowodnienia, że po mimo tak licznych kontuzji w składzie to oni właśnie zasługują na powołanie. Dlatego myślę, że gospodarze ten mecz nie zlekceważą, a już w pierwszej połowie rozstrzygną go aby móc potem dobijać rywala. Goście zapewne przyjeżdżają tu z myślą, żeby nie dostać srogiego lania, dlatego też w jakikolwiek sposób będą utrudniać grę Realowi, ale zobaczymy na ile to się zda.
21:00 Murcia - Celta Vigo
Kurs: 2.35
Wynik: 0:1 ✅

Drugie spotkanie na dziś to pojedynek Murci z Celtą. Kurs na gości jest naprawdę wysoki, tak jak miało to miejsce wczoraj na Valencię czy Espanyol. Jednak jest to spowodowane tym, że goście zapewne do tego meczu przystąpią w dużo innym składzie niż do ostatniego spotkania ligowego. Celta mimo wszystko to zespół o klasę wyżej jeśli chodzi o umiejętności i doświadczenie, dlatego też idę w ich stronę. Ekipa Murci ostatnio w lidze nie zachwyca, a słabe wyniki u siebie w ostatnich pięciu spotkaniach są dla mnie kolejnym argument żeby zagrać na Celtę.

Otrzymane punkty reputacji: +1
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Czas na podsumowanie pierwszego miesiąca mojej pracy.
Listopad 2016

Liga Polska + Puchar Polski:
podane Typy: 21
wygrane: 18
przegrane: 3
zwroty: brak
skuteczność: 85%

Liga Hiszpańska + Puchar Króla:
podane Typy: 29
wygrane: 17
przegrane: 11
zwroty: 1
skuteczność: 58%

Liga Angielska + Puchar Anglii:
podane Typy: 6
wygrane: 4
przegrane: 2
skuteczność: 66%

Liga Mistrzów:
podane Typy: 17
wygrane: 11
przegrane: 5
zwroty: 1
skuteczność: 64%

Liga Europejska:
podane Typy: 4
wygrane: 1
przegrane: 3
skuteczność: 25%

Spotkania Międzynarodowe:
podane Typy: 19
wygrane: 9
przegrane: 10
skuteczność: 47%

RAZEM:
podane Typy: 96
wygrane: 60
przegrane: 34
zwroty: 2
skuteczność: 62%
Mam nadzieje, że miesiąc grudzień będzie jeszcze lepszy. Postaram się doprecyzować niektóre Typy aby zmotywować więcej osób do zagrania ich. Yieldu nie liczyłem, bo nie podawałem stawek za jakie gram podany Typ. Być może od nowego roku to zmienię
Dzięki również za komentarze i prywatne wiadomości. Cieszy, że ktoś korzysta z typów i wygrywa.
Do usłyszenia już jutro.

Otrzymane punkty reputacji: +1
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Termalica - Zagłębie
Wynik: 0:1 ⛔

Drużyna Czesława Michniewicza niespodziewanie wysoko pokonała w ostatnim meczu Cracovię na wyjeździe aż 3:1. Teraz zapewne będą chcieli w jakiś sposób podtrzymać tą passę odnosząc kolejne zwycięstwo, tym bardziej, że przyjeżdża do nich ekipa, która ostatnio również nie zachwyca. Z Zagłębiem ostatnio nie jest dobrze, zespół z Dolnego Śląska nie wygrał żadnego z ostatnich czterech spotkań ligowych i przegrał trzy ostatnie spotkania, w tym dwa wyjazdowe. Jednak pomimo tych porażek Zagłębie strzela bramki na wyjeździe, a to mnie interesuje najbardziej. Spodziewam się wyrównanego spotkania i bramkowego remisu, który pozwoli nam odnieść sukces w podanym Typie.

20:30 Legia - Wisła Płock
Kurs: 1.67
Wynik: 2:2 ✅

Wieczorem obejrzymy derby Mazowsza, gdzie Legia podejmować będzie Wisłę Płock. Nikt nie ma wątpliwości przed tym spotkaniem, że to gospodarze są tu faworytem i w obecnej formie powinni odnieść gładkie zwycięstwo. Legia przy tak dobrej dyspozycji powinna wygrać wszystkie mecze do końca rundy. Wybrałem gole, ponieważ w tygodniu czeka ich mecz w LM, gdzie jeśli odniosą zwycięstwo to wyjdą z 3. miejsca w grupie. Ogólnie mecze obu drużyn kończą się dużą ilością goli, spójrzcie sami:
30.07.16 EKS Wisła Płock Legia Warszawa 2 : 3
01.07.11 CF Legia Warszawa Wisła Płock 4 : 1
23.09.08 CUP Wisła Płock Legia Warszawa 1 : 2
(1 : 1)
17.04.07 EKS Wisła Płock Legia Warszawa 0 : 3
17.09.06 EKS Legia Warszawa Wisła Płock 5 : 0
Wisła w najwyższej formie nie jest, jak to miało miejsce na początku sezonu, ale myślę, że na gola ich stać. Spodziewam się energicznego spotkania z mnóstwem goli i oby tak też było.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
16:15 Barcelona - Real Madryt
Kurs: 1.83

Typ: powyżej 9.5 rzutów rożnych
Wynik: 11

Typ: Messi strzeli gola
Kurs: 1.93
Wynik: brak ⛔

Pierwsze co bym chciał napisać to godzina rozgrywania tego spotkania. Szkoda, że jest to 16.15, bo tak świetne widowisko oglądało by się najlepiej w godzinach wieczornych, ale niestety nie mamy na to wpływu.
Zdecydowałem się pójść w stronę Barcy w tym spotkaniu. Pierwszym argumentem jest to, że Barcelona gra u siebie. Gdyby pierwszy mecz był rozgrywany na SB to Typ był by skierowany w stronę Królewskich. Mury robią swoje, a przy takiej publiczności przegrywać nie wypada z odwiecznym rywalem. Gospodarze w ostatnich dwóch kolejkach nie zachwycili. W spotkaniu z Malagą uderzali głową w mur, a natomiast w San Sebastian zostali całkowicie zdominowani przez rywala. Barcelonie czegoś brakuje, i ewidentnie widać tu brak intensywności i pressingu, gdzie zawodnicy Blaugrany pokazali to w pozostałych spotkaniach. Myślę, że spotkanie z Realem będzie inne, a przynajmniej mam taką nadzieje, że to gospodarze będą tą drużyną, która zdominuje środek pola. Do składu ma powrócić Iniesta, ale czy po kontuzji Andres jest na tyle w formie żeby wnieść trochę świeżości na boisku?. Słabo wygląda ostatnio Rakitic, który w spotkaniu z Sociedad został zmieniony po 45 minutach. Do składu po kontuzji wraca Umtiti, który świetnie się wprowadził do zespołu. Enrique ma zatem burze mózgów przed tym spotkaniem i oby postawił na tych, którzy będą walczyć, biegać i dominować, bo porażka może tu mieć fatalne skutki. Zdecydowałem się też pójść w rzuty rożne, bo spodziewam się intensywnego spotkania. Również pobieram gol Messiego. Argentyńczyk nie potrafi strzelić Realowi gola od 400 minut, lecz w ostatnich czterech spotkaniach, których zagrał trafiał przynajmniej raz. Messi wydaje się być w najlepszej formie strzeleckiej w Barcelonie, a po takim kursie jest grzech nie zagrać. Co do ekipy Realu, to widać, że w składzie brakuje Bale i Kroosa. Potwierdziły to spotkania z Sportingiem i ostatnie ligowe u siebie z Gijon. Zapewne duża część obowiązków będzie tu zrzucona na Ronaldo, który chętnie strzeli gola na Camp Nou. Odcięcie tego zawodnika powinno sprawić, że to Barcelona zdominuje grę i boisko. Zobaczymy kto zagra obok Modrića. Po kontuzji wraca Casemiro, ale czy dostanie szansę gry od pierwszych minut?. Wątpię w to, dlatego zapewne ujrzymy trójkę Modrić, Kovacic i James. Na koniec chce dodać, że Barcelona jak i Real nie są w najwyższej formie, dlatego mam nadzieje, że nie będzie to nudny mecz jak flaki z olejem, tylko po raz kolejny zobaczymy show. Ale show w takim wydaniu żeby po meczu nie będziemy mieć kontrowersji czy Barcelona albo Real wygrały dzięki sędziemu, tylko chce zobaczyć czysto piłkarski futbol. Tego życzę wam i sobie w tym spotkaniu.
Vamos!
Bramkarze: Navas, Casilla i Yanez
Obrońcy: Carvajal, Pepe, Ramos, Varane, Nacho, Marcelo
Pomocnicy: James, Casemiro, Kovacić, Madrić, Isco, Asensio
Napastnicy: Ronaldo, Benzema, Vázquez, Mariano
Poza kadrą: Bale, Morata, Danilo, CoentrĂŁo
Bramkarze: Ter Stegen, Cillessen.
Obrońcy: Piqué, Mascherano, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, Umtiti.
Pomocnicy: Rakitić, Busquets, Denis Suárez, Andre Gomes, Arda, Iniesta.
Napastnicy: Luis Suárez, Messi, Neymar, Alcácer.
18:30 Leganes - Villarreal
Kurs: 2.23
Wynik: 0:0 ⛔

Zespół Frana Escriby niespodziewanie przegrał u siebie z nowicjuszem z Alaves 0:2 i zapewne w tej kolejce będzie chciał się zrehabilitować za porażkę sprzed tygodnia. Była to już czwarta porażka zespołu z El Madrigal w sześciu ostatnich spotkaniach licząc zarówno mecze ligowe jak i występy w europejskich pucharach. Goście natomiast w tygodniu wygrali w ramach Pucharu Króla i to zwycięstwo może mieć duże znaczenie w kontekście jutrzejszego spotkania. Nowicjusz Primera Division przegrał w ostatniej kolejce wyraźnie z Espanyolem 0:3. Była to już piąta porażka w ostatnich sześciu ligowych meczach. A więc gospodarze również nie zachwycają swoją formą, dlatego tym bardziej idę w stronę gości, którzy umiejętnościami przeważają swojego rywala. Obie drużyny spotkały się przed sezonem gdzie wygrany sparing przez beniaminka 3:2 na pewno nie będzie miał wpływu na końcowy rezultat sobotniej potyczki.

15:30 Piast - Korona
Kurs: 1.67
Wynik: 1:0 ⛔

Gliwiczanie w ostatnim spotkaniu zremisowali bezbramkowo z Wisłą Płock na wyjeździe oddając tylko dwa celne strzały na bramkę rywala. Jednak u siebie Piast spisuje się dużo lepiej nie przegrywając od pięciu kolejek. Mnie jednak interesuje to, że gospodarze u siebie strzelają naprawdę sporo bramek, ale również tyle samo tracą. Korona pod wodzą Bartoszka dostała nowego ducha, a wyniki ostatnich spotkań mówią za siebie, że w tej drużynie w końcu zaczęło się dziać coś dobrego. Zwycięstwo jednej z drużyn przybliży ich do pierwszej ósemki w tabeli, dlatego też obie drużyny mają tutaj o co walczyć.
20:30 Wisła - Lechia
Kurs: 1.64
Wynik: 3:0 ⛔

Tak naprawdę to nie wiem czego spodziewać się po gospodarzach, którzy grają z nami w kulki. Wisła potrafi przegrać 6:2 z Pogonią, potem wygrywa 5:1 z Arką ,a na koniec dostaje lanie od Lecha 2:4. Takie wyniki przekonują mnie do tego, że jutro Wisła coś strzeli i na pewno straci. Straci, bo Lechia to drużyna, która jest na fali. Ich wyniki na wyjeździe nie są piorunujące, ale za to ma tam kto strzelać bramki. Lidera powinien czekać w Krakowie trudny mecz. Nawet jeśli gospodarzom uda się zdominować rywala, a jest to możliwe, Lechia powinna jednak strzelić przynajmniej jednego gola.
16:00 Tottenham - Swansea
Typ: powyżej 10.5 rzutów rożnych
Kurs: 1.72
Wynik: 5 ⛔

Obie drużyny w Premier League prezentują ofensywny futbol, dlatego jutro spodziewam się dobrego widowiska. W bezpośrednich spotkaniach rzuty rożne lubią padać, spójrzcie sami: 14,11,10,16,10. W ostatniej kolejce Totki w derbach Londynu przegrały z Chelsea 2:1, i zapewne jak najszybciej będą chcieli zapomnieć o tej porażce. Swansea natomiast rozegrało szalony mecz, który skończył się dla nich zwycięsko 5:4. To tylko potwierdza to, że obie ekipy nie kalkulują na boisku, tylko pewnym krokiem zmierzają do strzelenia goli i stworzenia sobie sytuacji podbramkowych, który powinny nam przynieść sporą ilość rzutów rożnych.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
15:30 Cracovia - Górnik Łęczna

Goście są w totalnej rozsypce i wszystko wskazuje na to, że na dzień dzisiejszy jest to pierwsza ekipa, która nadaje się do spadku. Górnicy w ostatnich czterech spotkaniach przegrywali i co najgorsze stracili aż 13 goli, co daje nam średnią straty trzech goli na mecz!. Dziś przyjeżdżają na kolejny trudny teren do Krakowa.Cracovia w ostatnim czasie również nie zachwyca,ale wygląda lepiej od swojego rywala. Cracovia nie wygrała pięciu ostatnich meczów z rzędu w lidze, w których zdobyła tylko dwa punkty. Zespół traci ostatnio dużo goli, w pięciu ostatnich spotkaniach przeciwnicy strzelili Pasom aż dwanaście bramek. Obie drużyny okupują dolną część tabeli i mają tak naprawdę o co walczyć żeby w miarę spokojnie przygotować się do rundy wiosennej. Po mimo nie sprzyjającej już pogody dziś spodziewam się dużo walki i goli na boisku.
18:00 Jagiellonia - Lech
Kurs: 1.83

Przed nami hit piłkarskiej ekstraklasy. Obie drużyny w ostatnim czasie prezentują się świetnie. Drużyna Michała Probierza w ostatniej kolejce pokonała Ruch Chorzów na wyjeździe 2:1 tracąc bramkę dopiero pod koniec spotkania. Jagiellonia wygrała trzeci mecz w ostatnich pięciu kolejkach i można napisać, że powróciła do żywych. Poznaniacy nie mieli żadnego problemu z pokonaniem na wyjeździe całkiem groźnego na początku sezonu Zagłębia Lubin i wygrali pewnie 3:0. Był to już czwarty wygrany z rzędu mecz drużyny z Wielkopolski i w dodatku Lech w żadnym z tych spotkań nie stracił ani jednego gola, a strzelił ich aż trzynaście. Kolejorz w końcu rozpędził się i ciężko będzie zatrzymać tą lokomotywę. Obie drużyny mają w swoich składach odpowiednich zawodników w formie żebyśmy dziś mogli oglądać gole. Mowa tu o Kownackim, Robaku czy też Wassiljewie, cała trójka wygląda bardzo dobrze w obu ekipach i Ci panowie powinni zapewnić nam dziś gole.
17:00 Everton - Manchester United
Kurs: 2.10

Everton podejmie w niedzielne popołudnie na własnym boisku Manchester United. Zdecydowałem się pójść w stronę gości, bo ich ostatnia gra wygląda coraz to lepiej. W ostatniej kolejce Czerwone Diabły szybko, bo już w drugiej minucie straciły gola w domowym spotkaniu przeciwko West Ham, i ta bramka podziałała na gospodarzy jak woda na ogień. Manchester to spotkanie zremisował 1:1, ale sprawiał drużynę, która chciała wygrać, i pomimo wiele okazji nie potrafili postawić kropki nad i. W tygodniu obie ekipy ponownie się spotkały, ale w pucharze Anglii, tam gospodarze wygrali pewnie z Młotami 4:1. Siódmego gola w tym sezonie strzelił Zlatan Ibrahimovic, lecz kibice i tak oczekują zdecydowanie lepszej gry od Szweda. Do składu powrócił Rojo i Mkhitaryan, który nie miał dobrego początku w Anglii. Coraz lepiej wygląda Pogba, który również potrzebował czasu na stabilizację formy. Mou jak widać potrzebuje jeszcze trochę czasu żeby to wszystko odpowiednio poukładać, tylko nie zapominajmy, że ten czas powoli się kończy, bo za nami już 13. kolejek, a goście tracą już 14 pkt do lidera. Odnośnie gospodarzy to The Toffees już w pierwszej minucie spotkania przegrywali na St. Mary&#39;s z Southampton 0:1 i nie zrobili zbyt wiele żeby tą stratę odrobić i ostatecznie przegrali 0:1. Najlepszy strzelec drużyny z Liverpoolu Romelu Lukaku, który dotąd zgromadził siedem bramek nie strzelił gola od trzech kolejek i jak widać dużo zależy od tego zawodnika czy Everton wygrywa i zdobywa punkty. Na pewno nie będzie to łatwe spotkanie dla Manchesteru, ale ten zespół wygląda solidnie ostatnio i gdy tylko zacznie wykańczać swoje stworzone sytuacje i zacznie wygrywać mecz za meczem.
16:15 Athletic - Eibar
Typ: 2X
Kurs: 1.97
Wynik: 3:1 ⛔

Bez dwóch najważniejszych zawodników do niedzielnych derbów z Eibar przystąpi Athletic Bilbao. Gospodarze do tego spotkania przystąpią bez Aketxe, De Marcos, Rico (kontuzje), Raul Garcia, Aduriz (kartki). Nie wygląda to za dobrze, dlatego zdecydowałem się pójść w stronę gości z remisem. Goście nie mają takiego problemu i zagrają w najsilniejszym składzie. Piłkarze Eibar nie mają dobrych wspomnieć z poprzedniego sezonu z San Mames. Gospodarze wygrywali wówczas aż 5:2. Jednak dzisiejsze spotkanie powinno wyglądać lepiej. Eibar wygląda bardzo dobrze, bowiem wygrali trzy ostatnie spotkania i są na fali wznoszącej. Dziś spodziewam się po tej drużynie dużo walki na boisku i na pewno trafienia w postaci gola. Athletic u siebie nie przegrał od ośmiu spotkań odnosząc w tym czasie siedem zwycięstw. Jednak pomimo tak wielkich osłabień w składzie spróbuję zagrać na gości.
18:30 Alaves - Las Palmas
Typ: 2 DNB
Kurs: 2.18
Wynik: 1:1 zwrot​

Drużyna Quique Setiena w dobrym stylu odpowiedziała na ostatnie słabsze spotkania i pokonała u siebie Athletic Bilbao 3:1. Piątego gola w tym sezonie zdobył Kevin Prince Boateng, który na razie nie zawodzi i ten transfer był strzałem w dziesiątkę. Sześc punktów w ostatnich trzech kolejkach robi niezłe wrażenie, choć ostatnio nie było tak kolorowo w tej drużynie. Las Palmas na wyjeździe wygląda słabo. Ekipa Quique Setiena od pięciu spotkań wyjazdowych nie może zdobyć kompletu punktów dlatego też mam tak wysoki kurs na gości. Teraz coś o gospodarzach. W ostatniej kolejce Beniaminek La Liga sprawił dużą niespodziankę na wyjeździe ogrywając Villarreal 2:0. W ostatnich trzech spotkaniach drużyna Mauricio Pellegrino zdobyła sześc punktów i można powiedzieć o lekkim odbiciu się od dna. Alaves musi jednak mocno poprawić grę u siebie, drużyna dotąd wygrała na własnym obiekcie tylko raz. Obie drużyny wydają się być na fali wznoszącej o czym świadczą ostatnie wygrane, lecz idę w stronę gości, którzy są w stanie odnieść kolejny sukces.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Ruch - Arka
Kurs: 2.62
buk: Unibet
Wynik: 1:2 ⛔

Drużyna Waldemara Fornalika w ostatniej kolejce przegrała z najskuteczniejszą na wyjeździe Jagiellonią 1:2. Jednak gra gospodarzy nie wyglądała najgorzej bowiem oglądając to spotkanie Ruch stworzył sobie kilka sytuacji do strzelenia gola, lecz nie potrafił ich wykorzystać i zamienić na gola. Piątego gola w tym sezonie zdobył Piotr Ćwielong, który jest najskuteczniejszym zawodnikiem Niebieskich. Choć Ruch wygrał dwa z ostatnich pięciu spotkań ligowych nadal nie może wyjść z marazmu i obecnie zajmuje przedostatnie miejsce w tabeli. Na dodatek Ruch u siebie gra też bardzo słabo gdzie w ośmiu meczach przegrywał już pięciokrotnie i zaliczył tylko dwa zwycięstwa. Goście w ostatnim czasie również nie mają czym się chwalić. Arka jest już ósmy kolejny mecz bez wygranej, w trakcie tej serii drużyna z Trójmiasta zdobyła tylko cztery punkty, a w ostatnich dwóch meczach straciła aż osiem bramek.Wygrana z Legią na Łazienkowskiej pozostaje jedynym zwycięstwem Arki w tym sezonie na wyjazdach, prócz tego Gdynianie w trzech spotkaniach remisowali. Arka spisuje się bardzo słabo, a Ruch mimo braku wyników ma potencjał by zacząć grać lepiej, u siebie Niebiescy potrafią grać ofensywnie i mogą wykorzystać słabszą postawę Gdynian.
20:30 Deportivo - Real Sociedad
Kurs: 2.30
Wynik: 5:1 ⛔

O tym spotkaniu zostało już napisane naprawdę sporo i ja dodam coś od siebie. Real Sociedad w ostatnim spotkaniu z Barceloną pokazał, że potrafi grać z wszystkimi drużynami w lidze jak i ich zdominować. Ekipa z San Sebastian całkowicie zdominowała bezradną Barcelonę w ostatnim spotkaniu i jeśli dziś dokonają tego samego to jestem spokojny o ich zwycięstwo. Dzisiejsza wygrana pozwoli im wskoczyć w ligowej tabeli na 4. miejsce wyprzedzając min. Villarreal i Atletico. Deportivo nie wygrało sześciu ostatnich spotkań, w których zdobyło tylko dwa punkty. Sporym problemem w ostatnim czasie jest słaba gra defensywy, która straciła w tych spotkaniach aż 17 bramek. Deportivo u siebie w tym sezonie wygrało tylko dwa spotkania, notując jeszcze jeden remis i trzy porażki. Ostatnie cztery spotkania pomiędzy obiema drużynami kończyły się remisami. Przy obecnej formie gości mam nadzieje, że odniosą pewne zwycięstwo.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Nie tak miał wyglądać początek grudnia.

20:45 Barcelona - Borussia M.
Typ: wygrana gospodarzy + 2.5 gola w meczu
Kurs: 1.76
Wynik:4:0 ✅

Barcelona tak naprawdę jest już pewna awansu z pierwszego miejsca w grupie. To spotkanie jest raczej od tego żeby poprawić skuteczność i nastroje po ostatnich ligowych remisach. Kto oglądał Gran Derbi, to wie, że tamto spotkanie nie należało do świetnych pod względem piłkarskiego tempa. Mecz był nudny i widać było, że żadna z drużyn nie chce go przegrać. Remis jest sprawiedliwym wynikiem. Gospodarze na pewno musza poprawić swoją skuteczność, bo ta jest marna przez co Barcelona gubi punkty. Cieszy powrót Iniesty do składu, który ożywił grę w pomocy. Dobrze wyglądał w końcu Busquets, który być może wraca na swoje tory. Do składu powinien wrócić jeszcze Umtiti, który z Pique wyglądają solidnie. Liczę, że Barcelona pokaże w tym spotkaniu swoją dominacje i pewnie wygra to spotkanie 3-1/4-1.
20:45 Benfica - Napoli
Kurs: 2.55
Wynik: 1:2 ⛔

Wygrana z Napoli zapewni drużynie Rui Vitorii awans do fazy grupowej. W przypadku przegranej Benfica musi liczyć na to, że Besiktas nie wygra z Dinamem, wciąż ma bowiem dodatni bilans bezpośrednich spotkań dzięki trzem bramkom strzelonym na wyjeździe. Benfica jednak to zespół, który wygląda u siebie naprawdę solidnie. Gospodarze nie przegrali przed własną publicznością od dziewięć spotkań, a od pięciu nie stracili nawet bramki. Mecz z pewnością będzie wyrównany, bo praktycznie trzy drużyny walczą tutaj o awans razem z Besiktasem, lecz ja decyduje się zagrać na gospodarzy.

20:45 Basel - Arsenal
Wynik: 1:4 ✅

Kanonierzy nie są w najlepszej sytuacji i wszystko wskazuje na to, że po raz kolejny wyjdą z drugiego miejsca w grupie. Jeśli jednak chcą zająć pierwsze miejsce w grupie muszą w ostatniej kolejce zdobyć więcej punktów niż PSG, co będzie trudne, bo Paryżanie grają u siebie. Arsenal wydaje się być na fali, bowiem ostatnia wygrana z West Ham 5:1 wskazuje na to, że dziś powalczą o komplet punktów i spróbują zająć pierwsze miejsce. Ta przeprawa jednak nie będzie taka łatwa, bowiem Basel ma szanse zająć trzecie miejsce. Jednak żeby tak się stało muszą dziś wywalczyć chociaż 1 pkt z gośćmi i liczyć na to, że Ludogorets przegra z PSG. Przed nami ciekawa kolejka i oby była tylko do przodu.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 Real Madryt – Borussia
Kurs: 1.85
Buk: unibet
Wynik: 2:2, a jednak ⛔

Typ: rzuty rożne powyżej 9.5
Wynik: 11 ✅

Mimo remisu w meczu na Signal Iduna Park Real potrzebuje zwycięstwa u siebie by zakończyć rozgrywki na pierwszym miejscu w grupie. Królewscy będą chcieli zająć pierwsze miejsce w grupie, nie patrząc na to jakie drużyny obecnie wychodzą z pierwszego placu i drugiego. Tutaj niema co spekulować, że wyjście z grupy z drugiego miejsca da im słabszego rywala. LM stała się dość wyrównana i padło sporo niespodzianek. Real jednak będzie chciał pokazać swoją wyższość i klasę. Ta drużyna nie przyzwyczaiła mnie do odpuszczania meczów, a tym bardziej gdy grają u siebie. Spodziewam się szybkiego i energicznego spotkania, tak jak to miało miejsce w Dortmundzie.

20:45 Tottenham – CSKA
Kurs: 1.55
Buk: unibet
Wynik: 3:1 ✅

Tym samym Spurs stracili szansę na wyjście z grupy Ligi Mistrzów i prawdopodobnie zagrają w Lidze Europejskiej, by to osiągnąć nie mogą przegrać w ostatnim spotkaniu z CSKA. Jednak jestem zdania, że gospodarze będą chcieli się odpowiednio pożegnać z LM i dziś po prostu wygrają. Nie wyobrażam sobie żeby ta drużyna nie grała chociażby w LE, gdzie ma tam spore szanse na odniesienie sukcesu. Tottenham jak dotąd u siebie grał z rosyjskimi drużynami trzykrotnie, dwa z tych spotkań wygrał, a w jednym zaliczył remis. CSKA ma duże problemy z grą na wyjazdach gdzie przegrało aż dziewięć z ostatnich jedenastu spotkań. Ta statystyka nie napawa optymizmem przed dzisiejszym meczem, dlatego też idę w stronę gospodarzy.
20:45 Legia - Sporting
Typ: 1X
Kurs: 2.07
Wynik: 1:0 ✅ brawo!​

Tak naprawdę ekipa Jorge Jesusa potrzebuje dzisiaj remisu żeby zostać na 3. miejscu w grupie, które da im awans do LE. Jednak nie będzie to takie łatwe. Legia może w dzisiejszym spotkaniu nie przeważa umiejętnościami, ale może odnieść zwycięstwo dzięki walce na boisku i charakterowi, który wprowadził Jacek Magiera. Takie zwycięstwo odniosła Legia z Realem remisując 3:3 i ładując cztery gole Borussii. Jestem zdania, że na tak mały klub jakim jesteśmy w LM jest to duży sukces. Ten sukces może przenieść dalej do LE, lecz trzeba dzisiaj wygrać z trudnym rywalem jakim jest Sporting. Przy pełnych trybunach, walce i pokazaniu swoich umiejętności jest to możliwe!. Najbardziej martwi to, że gospodarze w ostatnim czasie tracą dużo goli. W LM jest to norma, lecz nawet w lidze Legia pokazuje, że ma z tym ogromne kłopoty. Ja spróbuję zagrać 1X, które wydaje mi się że jest do ogarnięcia przez zawodników.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Braga - Szachtar
Wynik: 2:4 ⛔

Szybko i na temat. Ekipa gości ma już zapewniony awans do kolejnej fazy do której przed dzisiejszym spotkaniem przystąpi z kompletem zwycięstw. Braga niestety nie może powiedzieć tego samego. Gospodarze tak naprawdę potrzebują dzisiaj zwycięstwa jeśli chcą być pewni awansu z grupy. Ratuje ich jeszcze remis w dzisiejszym spotkaniu, ale wtedy Gent musiał by przegrać albo również zremisować. Myślę, że gospodarze nie będą tu kalkulować i patrzeć na Gent, tylko odniosą skromne zwycięstwo.
19:00 Alkmaar - Zenit
Wynik: 3:2 ✅

Podobna sytuacja co w typie podanym powyżej. Zenit podobnie jak Szachtar odniósł w grupie komplet zwycięstw i jest pewien awansu. W pierwszym meczu rozbił dzisiejszego rywala 5:0. Jednak teraz to Alkmaar potrzebuje trzech punktów jeśli chce awansować. Tym bardziej, że w meczu Maccabi z Dundalk oba zespoły będą również walczyć o awans z myślą, że AZ przegra z Zenitem. Goście jednak na wyjazdach wydają się być bez formy, natomiast AZ jest na fali wznoszącej i jestem zdania, że to oni odniosą zwycięstwo.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Pogoń - Zagłębie
Kurs: 1.90

Portowcy w ostatniej kolejce zremisowali ze Śląskiem Wrocław na wyjeździe. U siebie jednak spisują się dużo lepiej. Portowcy nie przegrali ostatnich sześciu spotkań z rzędu i w tym sezonie ponieśli tylko jedną porażkę. Szóstego gola w tym sezonie zdobył występujący od pewnego czasu na ataku Adam Frączczak. Nominalny prawy obrońca jest jednak zawodnikiem uniwersalnym i może występować wszędzie, często gra także na prawym skrzydle. Lubinianie już na początku spotkania zaskoczyli faworyzowaną Termalicę strzelając jej gola, a później starali się kontrolować przebieg spotkania co wyszło im na dobre, wygrali 1:0. Zagłębie zdobyło na wyjazdach aż siedem punktów więcej niż w meczach domowych, zespół wygrał ostatnie trzy z pięciu spotkań na wyjeździe. Jutro spodziewam się wyrównanego spotkania, bo taki poziom prezentują obie ekipy. Myślę, że nie będzie to mecz do jednej bramki, a obie ekipy stworzą sobie odpowiednią ilość sytuacji podbramkowych, które mam nadzieje zamienią na gole.
20:30 Lechia - Śląsk
Wynik: 3:0 ✅

W ostatniej kolejce Śląsk zremisował u siebie z Pogonią 1:1. Jednak ekipa z Wrocławia w tym spotkaniu mogła odnieść zwycięstwo lecz nie wykorzystała rzutu karnego. Jutro przyjeżdżają do Gdańska, gdzie czeka ich nie lada wyzwanie. Drużyna Piotra Nowaka zdecydowanie przegrała w ostatniej kolejce w Krakowie z Wisłą 0:3, co było wielkim zaskoczeniem. U siebie jednak są niepokonani od sześciu kolejek i jutro myślę, że podtrzymają tą passę. Chyba, że przyszedł kryzys na koniec tego roku i jutro zanotują kolejną wpadkę. Jednak jestem zdania, że porażka z Wisła wpłynie na nich mobilizująco i odniosą jutro pewne zwycięstwo. Do składu Lechii w ostatnim meczu wrócił po zawieszeniu Flavio Paixao, który jednak zagrał dopiero po przerwie i wszystko wskazuje na to, że Nowak ma do dyspozycji cały pierwszy skład.

Do góry Bottom