13:00 Southampton - Leicester
Typ: powyżej 10.5 rzutów rożnych
Kurs: 1.98
buk: unibet
Stawka: 100
Ew. wygrana: 198
Wynik: 9
Typ: powyżej 10.5 rzutów rożnych
Kurs: 1.98
buk: unibet
Ew. wygrana: 198
Wynik: 9
Nie wiem dlaczego, ale ekipa gospodarzy zawsze kojarzy mi się z drużyną od nabijania rzutów rożnych. Jest to spotkanie drużyn, które muszą punktować i uciekać od strefy spadkowej, bowiem ich sytuacja w tabeli nie jest taka fajna. Ja jednak wybrałem na to spotkanie rzuty rożne. W bezpośrednich spotkaniach obu drużyn, pada ich całkiem sporo, spójrzcie sami: 9,15,13,12,17. Tak jak napisałem wyżej, gospodarze jak i goście potrzebują punktów. Liga za niedługo zacznie wchodzić w decydującą fazę, a każdy zdobyty punkty jest na wagę złota. Dlatego liczę na otwarte zawody, dużo sytuacji podbramkowych, a te żeby przyniosły dużą ilość rzutów rożnych
12:00 Osasuna - Sevilla
Typ: 2
Kurs: 1.53
buk: betsson
Ew. wygrana: 153
Wynik: 3:4
Typ: 2
Kurs: 1.53
Ew. wygrana: 153
Wynik: 3:4
Faworytem tego spotkania jest tylko jedna drużyna. Sevilla, która w ostatniej kolejce pokonała Real 2:1, myślę, że uwierzyła w siebie, że w tym sezonie może powalczyć o coś więcej. Wygrana z Realem została osiągnięta dzięki determinacji i wiary w osiągnięciu dobrego wyniku. Do tego świetnie ustawiona drużyna Sampaolliego niewiele pozwoliła Królewskim. Dziś na papierku mecz wydaje się być łatwiejszy, ale wcale nie musi. Takie mecze również są ciężkie i trudne, ale Sevilla pokazuje charakter i jeśli chce być myślami przy mistrzostwie to dziś musi wygrać. Osasuna to jedyna drużyna, która jeszcze nie wygrała spotkania u siebie w dziewięciu meczach zdobywając tylko trzy punkty po trzech remisach i strzelając najmniej, bo tylko siedem bramek
Przed nami hit tej kolejki, gdzie zdecydowałem się pójść w stronę goli. Goście nie mogą sobie pozwolić na porażkę, bowiem ich limit błędów się już wyczerpał. Jednak na San Mames o zwycięstwo nie jest łatwo. Doznały tego takie drużyny jak: Barcelona, Sevilla, Celta czy Real Sociedad. Naprawdę ekipa Simeone będzie musiała się sporo namęczyć żeby wywieźć z stąd komplet punktów. Na dodatek gra Atletico w ostatnim czasie nie zachwyca. To już nie jest ten zespół co rok czy dwa lata temu. Zdecydowałem się na bramki, pomimo tego, że obie drużyny cieszą się dobrą grą defensywną i w ich spotkaniach za dużo goli nie pada. Jednak goście muszą wygrać aby dotrzymywać kroku Realowi, Sevilli i Barcelonie. Gospodarze natomiast walczą o miejsca 5-6, a dzisiejsza wygrana pozwoli im się zrównać punktami z szóstym w tabeli Villarrealem. Co do statystyk Athletic przegrał ostatnie cztery spotkania z Atletico na swoim stadionie tracąc w nich aż dziewięć bramek. Tylko dwa z ostatnich pięciu spotkań wyjazdowych wygrywali podopieczni Diego Simeone, którzy w tym czasie przegrali z Sevillą, Realem Sociedad i Villarreal nie strzelając w tych spotkaniach ani jednej bramki.
20:45 Eibar - Barcelona
Typ: wygrana gości + powyżej 3.5 gola w meczu
Kurs: 2.30
Ew. wygrana: 230
Wynik: 0:4
Typ: wygrana gości + powyżej 3.5 gola w meczu
Kurs: 2.30
Ew. wygrana: 230
Wynik: 0:4
Po słabym początku roku, wydaje się, że Barcelona wyszła z tego małego dołka. Jednak ich gra dalej nie jest tak kosmiczna jak była kiedyś. Widać, że czegoś brakuje, świeżości?. Jednak z drugiej strony nie każdy mecz wygrywa się 4:0,5:0. Dziś przyjdzie im się zmierzyć z ekipą Eibar. Zespołem, który obecnie okupuje środek tabeli i w tym sezonie spisuje się dobrze, ale w tym meczu wydaje się kompletnie bez szans. Wybrałem takie Typ, a nie inny ponieważ trener Eibaru José Luis Mendilibar zapowiada, że w dzisiejszym meczu jego zespół postawi na ofensywny futbol.
Uwielbiam spotkania Barcelony, gdy przeciwnik stara się grać w futbol, a nie tylko robić autobus i czekać na korzystny wynik. Taki obraz gry powinien spowodować, że zobaczymy dzisiaj dużo goli, dlatego taki Typ, a nie inny. Dzisiaj na boisku nie zobaczymy Iniesty i Rafinhy, obaj leczą urazy oraz Mascherano - zawieszenie. Jednak powołanie otrzymał Vidal i z chęcią bym go zobaczył w dzisiejszym spotkaniu od pierwszych minut. Niech Roberto poczuje, że ma rywala na swojej prawej stronie. Eibar może mówić o problemie z kontuzjami - z Barceloną będą musieli sobie radzić bez Ramisa, Garcii, Arbillii, Juncy i Riesgo Jeśli wszystko się potwierdzi to co mówili trenerzy na konferencjach to dziś powinniśmy zobaczyć niezłe zawody, z dużą ilością goli.Nie chcę zabrać Barcelonie piłki, to prawie niemożliwe. Chcę za to, abyśmy przez długi czas byli na jej połowie. To również trudne, ponieważ kiedy naciska się Barçę, ona wychodzi czwórką zawodników i straszy przeciwnika. Musimy być silni i odważni. Jeśli to nam się uda, będziemy w grze â dodał trener Eibaru.
Kolejnym typem jest gol Messiego, kurs: 1.60 betsson. Argentyńczyk jeśli trafi dzisiaj do siatki i w kolejnych dwóch spotkaniach to pobije swój rekord strzelenia goli pod rząd w wszystkich rozgrywkach/spotkaniach.