>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

T jak Typer.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
13:00 Southampton - Leicester
Typ: powyżej 10.5 rzutów rożnych
Kurs: 1.98
buk: unibet
Stawka: 100
Ew. wygrana: 198
Wynik: 9​

Nie wiem dlaczego, ale ekipa gospodarzy zawsze kojarzy mi się z drużyną od nabijania rzutów rożnych. Jest to spotkanie drużyn, które muszą punktować i uciekać od strefy spadkowej, bowiem ich sytuacja w tabeli nie jest taka fajna. Ja jednak wybrałem na to spotkanie rzuty rożne. W bezpośrednich spotkaniach obu drużyn, pada ich całkiem sporo, spójrzcie sami: 9,15,13,12,17. Tak jak napisałem wyżej, gospodarze jak i goście potrzebują punktów. Liga za niedługo zacznie wchodzić w decydującą fazę, a każdy zdobyty punkty jest na wagę złota. Dlatego liczę na otwarte zawody, dużo sytuacji podbramkowych, a te żeby przyniosły dużą ilość rzutów rożnych
12:00 Osasuna - Sevilla
Typ: 2
Kurs: 1.53
buk: betsson
Ew. wygrana: 153
Wynik: 3:4​

Faworytem tego spotkania jest tylko jedna drużyna. Sevilla, która w ostatniej kolejce pokonała Real 2:1, myślę, że uwierzyła w siebie, że w tym sezonie może powalczyć o coś więcej. Wygrana z Realem została osiągnięta dzięki determinacji i wiary w osiągnięciu dobrego wyniku. Do tego świetnie ustawiona drużyna Sampaolliego niewiele pozwoliła Królewskim. Dziś na papierku mecz wydaje się być łatwiejszy, ale wcale nie musi. Takie mecze również są ciężkie i trudne, ale Sevilla pokazuje charakter i jeśli chce być myślami przy mistrzostwie to dziś musi wygrać. Osasuna to jedyna drużyna, która jeszcze nie wygrała spotkania u siebie w dziewięciu meczach zdobywając tylko trzy punkty po trzech remisach i strzelając najmniej, bo tylko siedem bramek
16:15 Athletic - Atletico
Typ: BTS
Kurs: 2.08
Ew. wygrana: 208
Wynik: 2:2​

Przed nami hit tej kolejki, gdzie zdecydowałem się pójść w stronę goli. Goście nie mogą sobie pozwolić na porażkę, bowiem ich limit błędów się już wyczerpał. Jednak na San Mames o zwycięstwo nie jest łatwo. Doznały tego takie drużyny jak: Barcelona, Sevilla, Celta czy Real Sociedad. Naprawdę ekipa Simeone będzie musiała się sporo namęczyć żeby wywieźć z stąd komplet punktów. Na dodatek gra Atletico w ostatnim czasie nie zachwyca. To już nie jest ten zespół co rok czy dwa lata temu. Zdecydowałem się na bramki, pomimo tego, że obie drużyny cieszą się dobrą grą defensywną i w ich spotkaniach za dużo goli nie pada. Jednak goście muszą wygrać aby dotrzymywać kroku Realowi, Sevilli i Barcelonie. Gospodarze natomiast walczą o miejsca 5-6, a dzisiejsza wygrana pozwoli im się zrównać punktami z szóstym w tabeli Villarrealem. Co do statystyk Athletic przegrał ostatnie cztery spotkania z Atletico na swoim stadionie tracąc w nich aż dziewięć bramek. Tylko dwa z ostatnich pięciu spotkań wyjazdowych wygrywali podopieczni Diego Simeone, którzy w tym czasie przegrali z Sevillą, Realem Sociedad i Villarreal nie strzelając w tych spotkaniach ani jednej bramki.
20:45 Eibar - Barcelona
Typ: wygrana gości + powyżej 3.5 gola w meczu
Kurs: 2.30
Ew. wygrana: 230
Wynik: 0:4​

Po słabym początku roku, wydaje się, że Barcelona wyszła z tego małego dołka. Jednak ich gra dalej nie jest tak kosmiczna jak była kiedyś. Widać, że czegoś brakuje, świeżości?. Jednak z drugiej strony nie każdy mecz wygrywa się 4:0,5:0. Dziś przyjdzie im się zmierzyć z ekipą Eibar. Zespołem, który obecnie okupuje środek tabeli i w tym sezonie spisuje się dobrze, ale w tym meczu wydaje się kompletnie bez szans. Wybrałem takie Typ, a nie inny ponieważ trener Eibaru José Luis Mendilibar zapowiada, że w dzisiejszym meczu jego zespół postawi na ofensywny futbol.
Nie chcę zabrać Barcelonie piłki, to prawie niemożliwe. Chcę za to, abyśmy przez długi czas byli na jej połowie. To również trudne, ponieważ kiedy naciska się Barçę, ona wychodzi czwórką zawodników i straszy przeciwnika. Musimy być silni i odważni. Jeśli to nam się uda, będziemy w grze – dodał trener Eibaru.
Uwielbiam spotkania Barcelony, gdy przeciwnik stara się grać w futbol, a nie tylko robić autobus i czekać na korzystny wynik. Taki obraz gry powinien spowodować, że zobaczymy dzisiaj dużo goli, dlatego taki Typ, a nie inny. Dzisiaj na boisku nie zobaczymy Iniesty i Rafinhy, obaj leczą urazy oraz Mascherano - zawieszenie. Jednak powołanie otrzymał Vidal i z chęcią bym go zobaczył w dzisiejszym spotkaniu od pierwszych minut. Niech Roberto poczuje, że ma rywala na swojej prawej stronie. Eibar może mówić o problemie z kontuzjami - z Barceloną będą musieli sobie radzić bez Ramisa, Garcii, Arbillii, Juncy i Riesgo Jeśli wszystko się potwierdzi to co mówili trenerzy na konferencjach to dziś powinniśmy zobaczyć niezłe zawody, z dużą ilością goli.
Kolejnym typem jest gol Messiego, kurs: 1.60 betsson. Argentyńczyk jeśli trafi dzisiaj do siatki i w kolejnych dwóch spotkaniach to pobije swój rekord strzelenia goli pod rząd w wszystkich rozgrywkach/spotkaniach.

Otrzymane punkty reputacji: +11
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
19:15 Alaves - Alcoron
Typ: powyżej 2.5 gola
Kurs: 2.70
buk: bet365
Ew. wygrana: 270
Wynik: 0:0

Miałem tego spotkania nie ruszać, ale coś mnie korci żeby pograć tutaj bramki. Pierwsze spotkanie nie zachwyciło, i Alaves wygrało dopiero po bramkach strzelonych w 90. minutach. Co do samego spotkania to w pierwszym spotkaniu było widać, że Alaves jest zespołem lepszym, tylko brakowało postawienia kropki nad &#39;&#39;i&#39;&#39;. Dzisiaj zapewne powinniśmy zobaczyć podobne spotkanie. Goście jeśli chcą coś ugrać to muszą się rzucić na gospodarzy od pierwszych minut. Fajnie by było, gdyby to goście ustrzelili pierwszego gola, dodało by to tylko smaczku temu meczu. Jednak myślę, że Alaves będzie kontrolować przebieg spotkania i próbować strzelić bramkę, aby już na 100% rozstrzygnąć jego losy. Kurs bardzo wysoki i dlaczego by nie spróbować?. Obie ekipy nie są w najlepszej formie strzeleckiej, co dalej potwierdzają ich spotkania ligowe, ale przeczucie mi podpopwiada, że może być dzisiaj ciekawie.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
21:15 Celta Vigo - Real Madryt
Kurs: 1.69
Ew. wygrana: 169
Wynik:two:2

Kurs: 1.47
Ew. wygrana: 147
Wynik: 2:2

Typ: Awans Real Madryt
Kurs: 2.00
Ew. wygrana: 200
Wynik: 2:2

W pierwszym spotkaniu zobaczyliśmy niespodziankę, gdzie zwycięsko wyszli piłkarze z Vigo wygrywając 1:2. Teraz czas na rewanż. Szło by napisać, że jest już po dwumeczu, ale nie z Realem. Królewscy na to spotkanie wyjdą odpowiednio zmotywowani aby tylko osiągnąć dobry wynik, który da im nadzieje na dogrywkę czy też bezpośredni awans. Królewscy jednak przystąpią do tego spotkania trochę osłabieni. Nie zagrają: Modrić, James, Bale&#39;a, Carvajal i Pepe. Jednak pomimo tak dużych braków w składzie, szanse na pokazanie się mają Morata, Lucas, Asensio czy Isco. Ta czwórka również jest w stanie wywalczyć korzystny wynik. Odnośnie Celty, to mam nadzieje, że nie cofną się całkowicie do obrony bo to może naprawdę źle się dla nich skończyć. Mam nadzieje, że zagrają tak jak w pierwszym spotkaniu, czyli bez presji czy też obaw. W świetnej formie jest Aspas, który wyrósł na lidera zespołu gospodarzy. Jednak to dzięki całemu zespołowi Aspas strzelił tyle goli. Kontuzjowani są Rubén i Beauvue, a zawieszony Pablo Hernández, to tyle jeśli chodzi o absencje gospodarzy. Jeśli chodzi o statystyki to u siebie przeciwko Realowi Celta przegrała trzy z ostatnich czterech spotkań, a tylko raz wygrała z ekipą Królewskich. Statystyka przemawia przeciwko Realowi, który nigdy nie awansował do kolejnej rundy Copa del Rey po przegranej 1:2 w pierwszym spotkaniu. Nie zapominajmy, że są to tylko statystyki i jutro liczę, że Real przełamią tą złą passę i już w 90. minutach zapewni sobie awans do półfinału. Goście na pewno od pierwszych minut będą dążyć do zdobycia gola, a szybko strzelona bramka da im komfort psychiczny przed kolejnymi ubiegającymi minutami, dlatego też dwa typy skierowane są w stronę gości. Trzeci Typ to gole. Jak spojrzymy na H2H, to w ostatnich sześciu spotkaniach padały minimum trzy bramki. Jutro liczę na kolejną strzelaninę w postaci goli i że obie drużyny odpalą swoje wszystkie armaty.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 Osasuna - Malaga
Kurs: 1.86
Ew. wygrana: 186
Wynik: 1:1​

Na start 20. kolejki zajrzymy do Pampeluny, gdzie tamtejsza Osasuna podejmować będzie Malagę. Wybrałem na to spotkanie BTS, bo jest to spotkanie gdzie obie drużyny tak naprawdę nie mając dobrej sytuacji w tabeli muszą walczyć o trzy punkty. Gospodarze jako czerwona latarnia La Liga, są w kiepskiej sytuacji. Jednak w ostatniej kolejce potrafili wbić trzy gole Sevilli,. Pomimo strzeleniu tylu goli niestety nie udało im się wygrać tego spotkania przegrywając 3:4. Osasuna w kilku ostatnich meczach prezentowała się lepiej, ale by móc myśleć o utrzymaniu musi zacząć wygrywać mecze, i jutrzejsze spotkanie jest na to odpowiednim momentem. Malaga w ostatnim czasie popadła w mały kryzys. Nowy trener Marcelo Romero nie zdobył w lidze jeszcze ani jednego punktu, a drużyna nie wygrała od ośmiu spotkań we wszystkich rozgrywkach. Jest to mecz na przełamanie obu drużyn. Osasuna jak i Malaga ostatnio dużo tracą goli, ale również potrafią strzelać co pokazują ostatnie statystyki. Nie jest to spotkanie na szczycie tabeli, ale myślę, że pomimo tego nas nie zawiedzie.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
13:00 Villarreal - Granada
Typ: gospodarze + 1.5 gola w meczu
Kurs: 1.60
Ew. wygrana: 160
Wynik: 2:0

Zespół Frana Escriby niespodziewanie przegrał ostatnio spotkanie u siebie z Valencią 2:0 i teraz czas na rehabilitację. Gospodarze w ostatnim czasie nie wydają się być w wysokiej formie bowiem nie wygrali już szóstego kolejnego spotkania we wszystkich rozgrywkach. Trener Escriba ma ręce pełne roboty,bo zamiast Żółta Łódź Zatapiać, w ostatnim czasie sami są zatapiani. Jednak dzisiejsze spotkanie jest dobrą okazją aby odbić się od dna. Drużyna z Andaluzji przegrała już jedenaste spotkanie w tym sezonie i do pierwszego bezpiecznego miejsca traci już osiem punktów. Granada to jedna z czterech drużyn, która nadal nie wygrała jeszcze na wyjeździe, w dodatku zespół z Andaluzji przegrał wszystkie cztery wcześniejsze spotkania przeciwko Villarreal na jego terenie. Prawda jest taka, że goście dzisiejsze spotkania są pierwszą drużyną, która nadaje się do spadku. Villarreal powinien odnieść tutaj pewną wygraną, a zwycięstwo powinno przywrócić ich na właściwe wody!
Przewidywane składy:
Villarreal: Asenjo - Jose Angel, Gonzalez, Victor Ruiz, Mario - Soriano, Bruno, Trigueros, dos Santos - Sansone, Pato
Granada: Ochoa - Foulquier, Ingason, Lomban, Silva - Pereira, Samper, Krhin - Bueno, Kravets, Malle
Nie zagrają:
Villarreal: Soldado, Musacchio (kontuzje), Jaume Costa (kartki), Bakambu (PNA)
Granada: Uche, Angban (kartki), Carcela (PNA), Boga, Javi Marquez, Kone (nie trenowali)
16:15 Alaves - Atletico
Kurs: 1.64
Ew. wygrana: 164
Wynik: 0:0​

Mecz na pierwszy rzut oka Typ wydaje się być łatwy i przyjemny. Jednak Alaves, które dotarło do półfinału Pucharu Króla i w spotkaniu rundy jesiennej na Calderon zremisowało 1:1. Dziś zapewne postawi kolejne ciężkie warunki Atletico. Goście w ostatnim czasie nie zachwycają swoją grą. Coś w tej drużynie pękło co pokazują ostatnie wyniki w lidze. Na dodatek Atletico nie jest w tym sezonie tak dobre na wyjazdach gdzie przegrało już trzy spotkania, strzeliło tylko 14 goli. Jednak dalej jest to drużyna, którą stać na sukces w lidze i pucharach. Dlatego obok takiego kursu nie chcę przejść obojętnie i pobieram ich zwycięstwo. Atletico na to spotkanie powinno być podwójnie zmotywowane - raz tydzień temu przegrali z Athletic, a dwa w środę zagrają w półfinale z Barceloną. Alaves jako beniaminek spisuje się nadzwyczaj dobrze. Drużyna jest niepokonana u siebie od sześciu spotkań, jednak ich największą bolączką jest strzelanie goli. Bilans bramkowy 17-20, jest mizerny, a skromnymi zwycięstwami gospodarze zapewnili sobie takie miejsce w tabeli, a nie inne. Dziś spisuję ich na straty z bardziej doświadczoną ekipą jaką jest Atletico. Nie spodziewam się pogromu, bo obie drużyny nie przyzwyczaiły nas do strzelania dużo goli. Oczekuję tu kolejnego skromnego zwycięstwa Atletico.
Jak by ktoś chciał jeszcze zagrać coś w tym spotkaniu, to polecam poniżej 2.5 gola w meczu.
Przewidywane składy:
Alaves: Pacheco - Hernandez, Feddal, Laguardia, Kiko - Manu Garcia, Llorente - Gomez, Camarasa, Mendez - Deyverson
Atletico: Moya - Vrsaljko, Savić, Godin, Luis - Carrasco, Saul, Koke, Gaitan - Gameiro, Griezmann
Nie zagrają:
Alaves: brak
Atletico: Augusto Fernandez, Oblak, Tiago (kontuzje), Gabi (kartki)
18:30 Eibar - Deportivo
Kurs: 1.95
Ew. wygrana: 195
Wynik: 19. minuta 2:1​

Kolejne spotkanie gdzie wybieram BTS. Eibar w ostatnim czasie nie może narzekać na stratę goli. W ostatnich czterech spotkaniach stracili ich aż 11, jednak zagrali tu dwu mecz z Atletico i ligowy z Barceloną. Eibar jednak to drużyna z środka tabeli, która chce jak najszybciej zapewnić sobie utrzymanie w lidze. Trzech ostatnich spotkań u siebie nie wygrała drużyna Eibar, która jednak nadal utrzymuje na Ipurua niezły bilans: pięć wygranych i trzy porażki w dziesięciu spotkaniach. Deportivo niestety musi tutaj walczyć o komplet punktów. 16. miejsce w tabeli nie pozwala im na jakąkolwiek wpadkę. Goście natomiast muszą sporo poprawić w swojej grze. Deportivo to jedna z czterech drużyn, która nadal czeka na swoje pierwsze zwycięstwo na wyjeździe. Jednak jak tu oczekiwać zwycięstwa skoro zespół z El Riazor stracił aż 19 goli!. Eibar jest faworytem tego spotkania Baskowie zwykle w drugiej części sezonu grają słabiej co widać było w ostatnich kolejkach i jest to dobra okazja żeby Deportivo poprawiło swój bilans bramkowy czy też spotkań na wyjeździe.
Przewidywane składy:
Eibar: Yoel - Luna, Lejeune, Mauro, Capa - Fran Rico, Dani Garcia - Inui, Adrian Gonzalez, Pedro Leon - Enrich
La Coruna: Tytoń - Juanfran, Arribas, Sidnei, Navarro - Borges, Guilherme - Bruno Gama/Joselu, Colak, Kakuta/Luisinho - Andone
Nie zagrają:
Eibar: Ramis, Kike, Arbilla, Junca, Riesgo (kontuzje), Escalante (kartki)
La Coruna: Fajr (PNA)
20:45 Leganes - Celta Vigo
Typ: 2X
Wynik: 0:2
Typ: 2 DNB - w przypadku remisu zwrot
Kurs: 2.50
stawka: 100
Ew. wygrana: 250
Wynik: 0:2​

Tak naprawdę to jestem trochę zszokowany tymi kursami na Celtę. Być może są one spowodowane tym, że goście w środę zostawili dużo sił na boisku w spotkaniu z Realem i dziś może być to widoczne przez 90 minut kolejne batalii o trzy punkty. Pomimo tego idę w stronę gości. Leganes nie przegrało czterech kolejnych spotkań na własnym stadionie choć drużyna Asiera Garritano jest jedną z najgorszych ekip jeśli chodzi o mecze u siebie gdzie wygrała dotąd tylko raz i przegrała cztery razy. Celta w ostatnim czasie również nie zachwyca na wyjazdach. Jedynym przeciwnikiem, z którym Celta wygrała w tym sezonie na wyjeździe był Espanyol, w pozostałych spotkaniach zaliczyła trzy remisy i pięć porażek i to jest zapewne kolejny powód tak wysokiego kursu. Goście jednak po awansie do półfinału i pokonaniu Królewskich powinni uwierzyć w siebie, że stać ich w lidze na osiągnięcie czegoś większego. Zespół w dwumeczu pokazał charakter i siłę jaką dysponuje, dlatego Celta może sobie poradzić z Leganes, bo beniaminek w ostatnich tygodniach gra coraz słabiej choć nie sposób wykluczyć w tym spotkaniu remisu, stąd zabezpieczam się typami 2X i 2 DNB.
Przewidywane składy:
Leganes: Herrerin - Marin, Mantovani, Insua, Diaz - Timor, Perez - Szymanowski, Gabriel, Machis - Guerrero
Celta: Alvarez - Mallo, Roncaglia / Fontas , Cabral, Jonny / Planas - Diaz / Jozabed, Radoja - Sene / Sisto, Hernandez, Bongonda / Sisto - Aspas / Rossi
Nie zagrają:
Leganes: Robert Ibanez, Serantes, Kone (kontuzje)
Celta: Beauvue, Ruben (kontuzje)

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
12:00 Betis - Barcelona
Typ: Barcelona Handicap (1-0)
Kurs: 1.76
Ew. wygrana: 176
Wynik: 1:1.

W samo południe zawitamy do Sewilli, gdzie tamtejszy Betis podejmować będzie Barcelonę. Jak to w takich spotkaniach bywa, ciężko znaleźć odpowiedni kurs, ale ja tym razem pójdę w Handicap na Barcelonę. Na papierku wygląda to tak, że spotkanie powinno być formalnością spacerkiem dla Barcy, ale goście muszą zrobić wszystko żeby na tym spacerze przypadkowo się nie potknąć. Betis nie przegrał ostatnich pięciu spotkań z rzędu w lidze odnosząc w nich trzy zwycięstwa i dwa spotkania remisując. Nowy trener Victor Sanchez wniósł nowego ducha do szatni i teraz mamy tego efekty. Barcelona natomiast nie może sobie pozwolić na jakąkolwiek stratę punktów. Cały czas musi gonić Real i Sevillę, i żeby wywrzeć na nich presję musi tego popołudnia wygrać. Barcelona wyszła z dołka, który dopadł ją na początku 2017 roku. Po odniesieniu kilku zwycięstw i to dość wysokich w klubie znowu zapanował spokój. Teraz żeby potwierdzić swoją zwyżkę formy trzeba wygrać kolejne spotkania. Znowu dobrze zaczęła wyglądać współpraca MSN oraz całej linii pomocy. Lecz gdy pomoc ma problemy, wtedy do środka i rozgrywania zabiera się Messi, który rozgrywa kapitalny sezon. Na koniec chcę dodać, że wszystkie ostatnie sześć spotkań pomiędzy oba klubami kończyły się zwycięstwem Barcelony przynajmniej różnicą dwóch goli.
16:15 Espanyol - Sevilla
kurs: 1.70
Ew. wygrana: 170
Wynik: 3:1​

Przed nami naprawdę dobrze zapowiadające się spotkanie. Espanyol w ostatniej kolejce pokonał Granadę 3:1 i dzięki temu przerwał serię trzech spotkań bez zwycięstwa w lidze. Taka wygrana zapewne dobrze wpłynie na zespół przed dzisiejszym spotkanie, które nie będzie łatwe. Gospodarze jednak to solidna drużyna, która potrafi stawić czoła wszystkim. Dziś czeka ich kolejne wyzwanie, a najbardziej interesuje mnie strzelony gol. Espanyol w każdym z ostatnich pięciu spotkań rozegranych u siebie strzelił przynajmniej raz do bramki rywala, ale i co najlepsze również i stracił gola. To pokazuje, że ta drużyna gra nie równo w szykach obronnych, a Sevilla z pewnością to wykorzysta. Goście przyjeżdżają tutaj z myślą odniesienia zwycięstwa, jeśli na poważnie cały czas biorą zwycięstwo La Liga. Naprawdę jestem pod wrażeniem gry Sevilli i, że trener Sampaoli tak szybko potrafił przekształcić zespół w maszynę do wygrywania. Sevilla w ostatnich tygodniach spisuje się bardzo dobrze, co pokazują ostatnie wyniki, jednak spotkania wyjazdowe są dalej zmorą tego zespołu. Nawet jeśli na El-Prat nie padnie tyle goli co w pierwszym spotkaniu ( w rundzie jesiennej padł wynik 6:4 dla Sevilli) to i tak powinno tu być ciekawie.

Co do składów to ich nie podaję, bo wszystko jak na tacy zapodał wam kapszti w dziale Ligi Hiszpańskiej

Otrzymane punkty reputacji: +6
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Podsumowanie Styczeń 2017

podane Typy: 64
wygrane: 37
przegrane: 27
zwroty: brak
skuteczność: 57%

Yield
Suma postawionych stawek: 6400 zł
Każdy podany Typ był grany za: 100 zł
Wygrana: 294 zł ✅

Czas na podsumowanie pierwszego miesiąca projektu - stawka 100 zł.
Wynik wygranych pieniędzy tak naprawdę jest mizerny. Przy skuteczności jaką udało mi się osiągnąć, wygrana mogłaby wyglądać o wiele lepiej. Jednak sporo typów zostało granych przeze mnie na siłę - byle zagrać. To wiązało się ze stratą kilkuset złotych i późniejszym odrabianiem. Tak naprawdę to druga połowa miesiąca była lepsza niż pierwsza, gdzie byłem cały czas na minusie. Pomimo tego mam nadzieje, że kilku użytkowników pobierało moje Typy i dzięki temu wygrywali. Jeśli ktoś ma jakieś pytania, komentarze to zapraszam do pisania w temacie.
Dzisiaj robimy sobie mały dzień odpoczynku od grania, ale za to widzimy się już jutro!
do ułyszenia.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 West Ham - Manchester City
Wynik: 0:4

West Ham to dalej drużyna, która jest cieniem samego siebie jeśli chodzi o rozgrywki ligowe. Gospodarze jednak w ostatnich dwóch spotkaniach zanotowali dwie wygrane strzelając rywalom łącznie sześć bramek. Wydaje się, że młoty zaczynają łapać formę zwyżkową i dzisiejsze spotkanie to na pewno zweryfikuje. Okazuje się, ze drużyna Bilica może się obejść bez Dimitri Payeta, który odszedł do OM. Chorwat pokazał, że nawet bez tak ważnego ogniwa WHU potrafi wygrywać. Jeśli chodzi o gości, to kibice raczej nie tak wyobrażali sobie przybycie Guardioli. Jednak PL to jedna z najtrudniejszy lig jeśli chodzi tu o wygrywanie mecz za meczem. Goście ostatnio nie mogą powiedzieć, że są w formie gdyż zanotowali dwie wygrane w ostatnich pięciu spotkaniach. Z West Ham City mają jednak bardzo dobre statystyki, wygrali trzy z pięciu ostatnich spotkań na wyjeździe gromiąc zespół Bilica już w nowym roku aż 5:0 w rozgrywkach FA Cup. Dziś takiego pogromu się nie spodziewam, a bardziej wyrównanego spotkania i myślę, że BTS na to spotkanie jest najlepszym typem.
21:00 Atletico - Barcelona
Kurs: 1.82
Ew. wygrana: 182
Wynik: 1:2
Typ: powyżej 5.5 żółtej kartki
Kurs: 1.86
Ew. wygrana: 186
Wynik: 8​

Przed nami spotkanie, które można okrzyknąć przed wczesnym finałem. Jednak przejdźmy do rzeczy bez owijania w bawełnę. Gospodarze w ostatnim czasie są ewidentnie pod formą. Brak wygranej od trzech spotkań może dać do myślenia. Atletico jednak na takie spotkania jak z Barceloną mobilizuje się podwójnie. Jest to mecz, który będą chcieli wygrać aby za tydzień na Camp Nou walczyć o upragniony awans. Myślę, że Atleti ligę już przegrało i teraz może skupić na na Pucharze Króla oraz LM. Los Colchoneros nie jestem zespołem overowym, lecz w ostatnim czasie gospodarze mają patent na Barcelonę co pokazują ich bezpośrednie wyniki z rywalem. Dlatego też ich dzisiejsze trafienie powinno być kwestią czasu. Katalończycy są ostatnio w bardzo dobrej dyspozycji, jednak dziwi ostatnia strata punktów w meczu z Betisem Sevilla. Zespół przez 75. minut człapał po boisku i żaden z zawodników nie wykazywał się przebłyskiem. Myślę, że wszyscy dostali burę od Enrique za swoją ostatnią grę, a najbardziej dotyczy to: Rakitica, który grał na pozycji Busquetsa. Dziś liczę, że w jego miejsce zobaczymy Mascherano, który radził sobie o wiele lepiej. Na dodatek zdziwiło mnie brak wpuszczenia Paco. Facet został sprowadzony za 30 mln, a tak naprawdę miał tylko dwa/trzy spotkania na pokazanie swoich umiejętności i zaufania. Enrique chyba wie, że popełnił błąd w meczu z Betisem, albo go oślepiło Hiszpańskie słońce. Oby dziś tyle te decyzje były lepsze. Barcelona w tym sezonie dużo lepiej spisuje się na wyjazdach niż w meczach u siebie, dlatego strzelony gol może być tutaj bardzo ważny przed rewanżem. Goście jednak nadal muszą radzić sobie bez Iniesty i Busqueta od których wydaje się być uzależniona. Barcelona wygrała aż siedem z dziewięciu ostatnich spotkań przeciwko Atletico, z którym jednak w tym sezonie ligowym już zremisowała 1:1 na Camp Nou. Spodziewam się wyrównanego spotkania z jednym golem dla każdej z drużyn.
Kolejnym typem są kartki. Sędzią tego widowiska będzie Pan De Burgos. Sędzie ten nie słynie raczej z rozdawania kartek o czym świadczą jego statystyki. Jednak Pan De Burgos jest młodym sędzią i liczę tutaj na to, że w niektórych sytuacjach się po prostu zagotuje. W dzisiejszym spotkaniu na pewno nie zabraknie złośliwości i walki na boisku, a linia jaką podały na buki nie jest za wysoka ani za niska, więc tym bardziej pobieram ten Typ. Na dodatek chce dodać, że tak młody sędzia nie gwizdał jeszcze tak ważnego spotkania, a więc jest to kolejne wyzwanie. Dziś zapewne będzie miał ręce pełne roboty, a gwizdek w jego ustach będzie często gościł.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
21:00 Celta - Alaves
Typ: 1
Kurs: 1.65
Ew. wygrana: 165

Faworytem tego pojedynku jest tylko jedna drużyna, i są to gospodarze dzisiejszego pojedynku. Alaves już dość sprawił niespodzianek i chyba na tym wystarczy. Dzisiejsze spotkanie zapewne nie będzie miało tak szalonego tempa jak wczorajszy pojedynek Atletico-Barcelona. Goście raczej skupią się tutaj na grze z kontry. Ich zadaniem będzie nie stracić zbyt dużo goli, a być może coś ukuć co da im komfortową sytuację przed rewanżem. Gospodarze natomiast rzucą się do ataku od pierwszych minut. Gol, dwa dla gospodarzy uspokoi mecz aby spokojnie dobijać rywala. Nie wyobrażam sobie, że Celta z tego dwumeczu miała by odpaść. Zespół jest w gazie i dzisiaj liczy się dla nich tylko wygrana.

Otrzymane punkty reputacji: +1
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
16:00 Everton - Bournemouth
Kurs: 1.71
Ew. wygrana: 171
Wynik: 6:3​

Ze wszystkich spotkań PL wybrałem właśnie to. Goście w ostatnim czasie są ewidentnie pod formą i jak na razie nie zanosi się na to żeby miało się to poprawić. Bournemouth nie wygrało czterech ostatnich spotkań ligowych, w których zdobyło tylko dwa punkty, w dodatku przegrało w Pucharze Anglii z Milwall 0:3. Tak słaba forma nie wróży im wiele dobrego przed spotkaniem z Evertonem, który jest w odwrotnej sytuacji. Everton nie przegrał żadnego z ostatnich sześciu spotkań z rzędu od czasu minimalnej przegranej w derbach Liverpoolu u siebie 0:1.Drużyna traci już jednak dziewięć punktów do piątego miejsca, które gwarantowałoby gre w europejskich pucharach. Także wygrana dla gospodarzy powinna być priorytetem. Na koniec chcę dodać, że Everton w tym sezonie tylko raz uległ przed własną publicznością. Jak widać wszystkie aspekty przemawiają za wygraną gospodarzy.
13:00 Malaga - Espanyol
Wynik:zero:1

W ostatniej kolejce Espanyol sprawił miła niespodziankę pokonując u siebie 3:1 Sevillę. Goście zanotowali drugą wygraną z rzędu i zapewne na tej serii nie będą chcieli zaprzestać. Mnie jednak interesują gole w tym spotkaniu. Espanyol wraca do niezłej dyspozycji, w ostatnich dwóch kolejkach strzelił łącznie w sumie sześć bramek. Espanyol nie wygrał żadnego z ostatnich trzech spotkań wyjazdowych. Drużyna z Katalonii ma jednak niezły, siódmy bilans jeśli chodzi o mecze wyjazdowe dzięki trzem zwycięstwom i trzem remisom. Malaga może w ostatnim czasie nie wygląda najlepiej pod względem punktowym, ale jeśli chodzi o bramki to wygląda to nieźle. Gospodarze w ostatnich kilku spotkaniach tracili przynajmniej jedną bramkę, ale i również potrafili coś ustrzelić. Jutro spotkanie zapewne będzie zacięte i oby z dużą ilością goli, bo na to wskazują statystyki.
20:45 Valencia - Eibar
Kurs: 1.91
Ew. wygrana: 191
Wynik: 0:4​

Pod wodza Voro gra Valencii wykazuje pewne oznaki ożywienia, a ostatnia porażka z Las Palmas była nieco pechowa, bo czerwoną kartkę zobaczył Munir. Eibar prezentuje się jednak ostatnio bardzo dobrze i powinien na Mestalla powalczyć o punkty. Pomimo tego zagram w stronę gospodarzy, którzy tak jak wspomniałem złapali oddech. Jeśli jutro wszystko pójdzie po ich myśli to trzy punkty powinny zostać na Mestalla. W dwóch dotychczasowych spotkaniach u siebie zespół gospodarzy wygrał z Eibar dwukrotnie i w obu spotkaniach strzelił aż siedem bramek, tracąc zaledwie jedną. Jutro być może zobaczymy kilka goli, ale oby zwycięską ręką wyszli z tego Nietoperze, którzy potrzebują punktów. Ich sytuacja w tabeli jeszcze nie jest tak stabilna jaka powinna być, ale przy formie, którą zaczynają prezentować ich sytuacja powinna się poprawić z tygodnia na tydzień.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
12:00 Sevilla - Villarreal

Ekipa Sevilli ostatniego spotkania nie może zaliczyć do udanych, bowiem już od drugiej minuty musiała grać w dziesiątkę po czerwonej kartce dla Nicolasa Parejy i ostatecznie przegrali na wyjeździe z Espanyolem 3:1. Teraz czas na odbudowę morali, a to tylko zapewni komplet punktów w dzisiejszym spotkaniu. Sevilla to obecnie jedna z najlepszych drużyn grających u siebie. Bilans 8-0-1 mówi nam sam za siebie, że gospodarzy ciężko jest pokonać na ich stadionie. Na dodatek świetnie w zespół wkupił się Jovetić, który ma na swoim koncie już trzy trafienia od swojego zimowego przyjścia. Villarreal przegrał ostatnie trzy spotkania na wyjeździe z Sevillą, dwa w lidze i jedno w Lidze Europejskiej. Goście jednak są daleko od swojej wymarzonej formy. Villarreal wygrał ostatnio pierwszy mecz ligowy od 17 grudnia kiedy na wyjeździe pokonał Sporting Gijon. W trzech kolejnych spotkaniach ligowych drużyna Escriby zdobyła tylko dwa punkty. Sevilla u siebie gra bardzo dobrze i choć Villarreal to obecnie najlepsza defensywa ligi gospodarze powinni rozstrzygnąć mecz na swoją korzyść. Dzięki wygranej Sevilla wskoczy choć na chwilę na fotel lidera.
16:15 Sporting - Alaves
Kurs: 2.15
Ew. wygrana: 215
Wynik: 1:4​

Dzisiaj pójdę w stronę gospodarzy i poszukam niespodzianki w tym spotkaniu. Sporting jest drużyną, która okupuje dolną część ligowej tabeli. Gospodarze nie wygrali żadnego z sześciu ostatnich spotkań ligowych, ale w ostatnich dwóch meczach pod wodza Rubiego pokazał się z dobrej strony i mecz ligowy z Alaves będzie dla nich szansą na pierwsze trzy punkty. Czas na przełamanie tej złej passy, bowiem goście zapewne będą myślami przy rewanżowym spotkaniu z Celtą Vigo w ramach Pucharu Króla. Alaves ostatnio również nie zachwyca, może jedynie tym, że na wyjazdach gra mocno defensywnie i ciężko jest im strzelić gola. Pomimo tego, zespół ten w ostatnich trzech spotkaniach zaliczył trzy bezbramkowe remisy, i jest bez zwycięstwa od czterech spotkań. Gospodarze jeśli myślą o utrzymaniu się to jest to pierwsze koło ratunkowe dla nich żeby dziś wygrać z ostatnio słabo grającym Alaves i przybliżyć się do bezpiecznego miejsca, które pozwoli im na utrzymanie.

17:00 Leicester - Manchester United
Kurs: 2.00
Ew. wygrana: 200
Wynik: 0:3​

Typ: powyżej 9.5 rzutów rożnych
Kurs: 1.72
Ew. wygrana: 172
Wynik: 13

Mimo ogromnej przewagi w spotkaniu z Hull Manchesterowi United nie udało się pokonać rywala i mecz ostatecznie zakończył się bezbramkowym remisem. Dziś wybrałem na to spotkanie BTS. Po pierwsze obie drużyny potrzebują pilnie punktów. Leicester musi uciekać od strefy spadkowej, bo na dzień dzisiejszy wygląda to fatalnie. United natomiast musi gonić czołówkę tabeli, jeśli w kolejnym sezonie nie chce znowu grać w LE. Goście jednak mają problem ze skutecznością. Przez ten brak skuteczności Czerwone Diabły mają już na swoim koncie 9 remisów - najwięcej z ligi. Na dodatek jak spojrzymy na tabele to pierwsza piątka drużyn ma przynajmniej 45 goli strzelonych, a United zaledwie 33. Mourinho sam powiedział po ostatnim spotkaniu z Hull, że jeśli nie strzelamy bramek to jak mamy wygrywać. Gospodarze przeszli trzęsienie ziemi. Po zdobytym mistrzostwie nie widać żeby ten zespół wygrał PL w poprzednim sezonie. Gra się posypała, a zespół bije się o utrzymanie. Dziś spodziewam się kolejnego wyrównanego spotkania z kilkom golami, bo jak spojrzymy na H2H bezpośrednich pojedynków to te gole lubią tutaj padać. Drugim Typem są rzuty rożne. Tak jak wspomniałem wyżej, jedna jak i druga drużyna potrzebuje pilnie 3 punktów, dlatego spodziewam się mocnego tempa w spotkaniu, dużo sytuacji podbramkowych no i rzutów rożnych wraz z golami.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
21:00 Barcelona - Atletico
Kurs: 1.70
Wynik: 1:1 szkoda bo wynik mógł być dużo wyższy​

Typ: czerwona kartka - TAK
Kurs: 3.00
Ew. wygrana: 300
Wynik: 3

Typ: powyżej 7.5 żółtej kartki
Kurs: 2.16
Stawka: 50
Ew. wygrana: 108
Wynik: 8

Czas na wielki rewanż na Camp Nou. W pierwszym spotkaniu Barcelona wygrała 2:1 z Atletico i są już jedną nogą w finale. Goście natomiast nie mają zamiaru odpuszczać i zapewne zobaczymy tutaj walkę do samego końca. Atleti w lidze wygrało 2:0 po dwóch bramkach Torresa, i pojawia się wiele spekulacji, że to Hiszpan zagra dzisiaj od pierwszych minut u boku Griezmanna. Była to pierwsza wygrana Atletico od czterech spotkań, gdzie nie potrafili odnieść zwycięstwa. Taka wygrana daje pozytywnego kopa, tym bardziej przed spotkaniem z Barceloną. Gospodarze w weekend wygrali 3:0 z Athletic. Chciało by się napisać, że było to gładkie zwycięstwo, ale niestety tak nie było. To Athletic na początku spotkania stworzyło sobie dwie dogodne sytuacje aby wyjść na prowadzenie, lecz zawiodła skuteczność. Barcelona po golu na 1:0, ruszyła z impetem na gości, dzięki czemu zdobyli kolejne dwie bramki i było już po meczu. Dobrą dyspozycje pokazuje Vidal, a kolejną asystą popisał się Neymar. Do tego premierowe trafienie zaliczył Paco, który mam nadzieje dostanie więcej zaufania od Luisa Enrique przy niekorzystnych wynikach. Jako główny Typ wybrałem gole, bo spodziewam się ich tutaj kilku. Atletico tak naprawdę niema nic do stracenia i jeśli od początku spotkania nie ruszy na Barcelonę, to szybko mogą pożegnać się z myślą i finale. Barcelona będzie grać swoje. Czyli spokojne rozgrywanie piłki w środku pola i wyczekiwanie na błąd rywala. Co do składów o nie zobaczymy na pewno Iniesty, Rafinhy, Busquetsa. W składzie gości zabraknie José Giménez, Tiago, Gabi i Oblak. Pomimo tych nieobecności, zapewniam, że zobaczymy dobre widowisko, które zapewne zapadnie w pamięci niektórym z nas. Kolejnym typem są kartki. Oprócz tego, że mecz piłkarsko będzie stał na wysokim poziomie, to nie zabraknie w nim uszczypliwości i agresji. Dobrze wiemy, że Atletico słynie z agresywnej gry co pokazywali już kilkakrotnie. Gospodarze również do niewiniątek nie należą, dlatego stąd kolejny mój typ. Linia wydaje się być wysoka, ale sędzią tego spotkania jest Pan Gila Manzano. Mundo Deportivo pisze, że w Lidze Gil Manzano pokazuje średnio 6,09 żółtych kartek na spotkanie, co jest dobrym prognostykiem przed dzisiejszym meczem. Nie polecam grać kartek dla Messiego, Alby czy Umtiti. Każdy z tych trzech panów jeśli dzisiaj ujrzy żółtko i w przypadku awansu do finału po prostu w nim nie zagrają za nadmiar żółtych kartek.
Kursy lecą w dół, a więc polecam pobierać.

Otrzymane punkty reputacji: +3
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
21:00 Alaves - Celta
Typ: Awans Celta
Kurs: 1.58
Ew. wygrana: 158
Wynik: 1:0​

Czas na drugie rewanżowe spotkanie w Pucharze Króla. W pierwszym spotkaniu padł bezbramkowy remis. Co do pierwszego meczu, to Alaves dzielnie się broniło nie tracąc żadnej bramki. Myślę, że ich zadaniem było nie stracić gola, ale coś ustrzelić z kontry, lecz to również się nie udało. Dziś sytuacja może być podobna, bowiem gospodarze słynną z dobrej gry obronnej. Celta w pierwszym spotkaniu miała kilka dogodnych sytuacji na strzelenie gola, lecz piłka nie chciała wpaść do bramki. Duże nadzieje są pokładane w Aspasie, najlepszego strzelca drużyny, który mam nadzieje, że poprowadzi gości do finału. Gol Celty może tutaj zapewnić im awans, bowiem nawet w przypadku remisu 1:1, to goście będą w finale. Nie spodziewam się szalonego tempa, ale konsekwentnej gry zespołu gości. Na dodatek chce dodać, że w weekend Celta odpoczywała i to również może mieć duże znaczenie w końcówce spotkania pod względem fizycznym. Kurs nie jest za wysoki, ale zachęcający do gry i ja go pobieram.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Ruch - Cracovia
Kurs: 1.75
Ew. wygrana: 175
Wynik: 0:1​

Czas na rundę wiosenną. Wybrałem na to spotkanie BTS, bowiem gospodarze nie mogą już kalkulować, tylko w każdym spotkaniu muszą grać o komplet punktów. Ruch to obecnie ostatnie drużyna w tabeli z 16 pkt na swoim koncie. Tutaj nie ma mowy o liczeniu na to, że drużyn, które obecnie są nad zespołem z Chorzowa będą gubić punkty, Ruch sam musi je zdobywać, a żeby je zdobyć musi zacząć strzelać gole. Tu odpowiedzialni za zdobywanie bramek są młodzi Arak i Niezgoda. Obaj panowie jako napastnicy musza pociągnąć tą grę z przodu i kto wie, czy Fornalik nie zdecyduje się wyjść na to spotkanie z dwoma napastnikami. Cracovia kończąc rundę jesienną wpadła w duży dołek, bowiem nie potrafiła wygrać od ośmiu spotkań co jest fatalną serią. W przerwie zimowej drużyna rozegrała trzy spotkania kontrolne z którego tylko raz wyszła zwycięsko. Zespół z Krakowa nie mógł zdobyć kompletu punktów, ale zdobywał gole co może być dobrym prognostykiem przed dzisiejszym spotkaniem w Chorzowie. Ruch ma spore problemy finansowe dlatego zimą nie było w drużynie praktycznie żadnych znaczących ruchów kadrowych. Nowymi piłkarzami Cracovii zostali Słowak Jaroslav Mihalik, a także młody Jarosław Kanach ze Stali Rzeszów. Liczę, że będzie to niezłe widowisko, i obie drużyn jako, że potrzebują pilnie punktów to nie zawiodą nas.
20:45 Lech - Termalica
Kurs: 1.57
Buk: unibet
Ew. wygrana: 157
Wynik: 3:0​

Niewiem czy zwycięstwo Lecha wydaje się być w tym spotkaniu tak oczywiste, ze kursy są tak niskie, ale prawda jest taka, że odkąd ekipę z Poznania przejął Serb Nenad Bjelica to Kolejarz w końcu zaczął grać futbol tak do jakiego nas już przyzwyczaił. Na start rundy przyjdzie im się zmierzyć z Termalicą, zespołem, który miał świetny początek sezonu, lecz potem z każdym spotkaniem tempo trochę spadało. Goście jednak to dalej groźna drużyna, która potrafi urywać punkty wszystkim w naszej lidze. Jutro jednak decyduje się na Kolejarza. W gazie jest dwójka napastników Kownacki-Robak, którzy ciągną ten wózek. Do tego świetnie spisuje się Makuszewski, Jevtić czy Majewski, który nie mógł zaliczyć początku sezonu do udanych. Lech jutro występuje w roli faworyta i mam nadzieje, że potwierdzi to na boisko. Bowiem odrabiając tak duża stratę do swoich rywali z czołówki nie można teraz tego tak o sobie zaprzepaścić.

20:45 Espanyol - Real Sociedad
Kurs: 2.20
Ew. wygrana: 220
Wynik: 1:2​

Przed nami naprawdę nieźle zapowiadając się starcie, tak to przynajmniej wygląda na papierku. Espanyol, który ostatnio złapał ewidentnie zwyżkę formy, wspiął się na 8. miejsce w tabeli i traci tylko trzy punkty do szóstego miejsca, które daje szansę na grę w europejskich pucharach. Gospodarze na pewno nie zaprzepaszczą takiej szansy, tym bardziej, że walcząc tylko na jednym froncie są w stanie tutaj sprawić dużą niespodziankę. Sociedad natomiast ma inne aspiracje i ich celem jest awans do LM w przyszłym sezonie. Jednak żeby tam się znaleźć musza wyprzedzić w tabeli Atletico i co najważniejsze punktować. Liczę, że spotkanie nie zawiedzie, że obie drużyny nie będą tutaj kalkulować tylko zobaczymy fajny futbol na dość dobrym tempie. Katalończycy w tym sezonie przegrali tylko dwa spotkania u siebie i są na swoim stadionie niepokonani od ośmiu spotkań na swoim terenie, w tym czasie jednak zespół Floresa zanotował aż cztery remisy. Sociedad również nie wygląda źle na wyjazdach, a więc w spotkaniu ciężko wskazać faworyta i tym bardziej liczę tu na gole. To spotkanie może być dobrym początkiem nieźle zapowiadającego się weekendu w La Liga.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Wisła – Korona
Kurs: 1.73
Ew. wygrana: 173
Wynik: 2:0​

Tak naprawdę nie wiem czego spodziewać się po drużynie gospodarzy. od nowej rundy zespół przejął Hiszpan Kiko Ramirez, przede wszystkim jednak klub ma w końcu stanąć na nogi po aferze związanej z poprzednim właścicielem zespołu. W składzie doszło do małych rewolucji bowiem do zespołu z Krakowa dołączyli Semir Stilic, obrońca Ivan Gonzalez z Alcorcon, pomocnik Pol Llonch i obrońca Matija Spicic. Ta Wisła zrobiła się nam taka Hiszpańska, lecz przypomina mi to czasy kiedy to Pogoń Szczecin była zespołem zbudowana z zawodników z Brazylii i nie wyszło nic z tego dobrego. Jednak dajmy czas nowemu trenerowi i zawodnikom. Gospodarze po kiepskim początku sezonu złapali trochę oddechu i oddalili się od strefy spadkowej. Dziś spodziewam się kolejne wygranej Białej Gwiazdy, nowy trener ma przynieść wyniki, które będą zadowalać kibiców jak i właścicieli, a Korona?, to zespół, który się przeciwstawi. Trener Bartoszek miał dobre wejście do zespołu, i było widać, że zespół ożył co spowodowało zdobywanie punktów i odnoszenie zwycięstw. Dziś to Wisłę stawiam w roli faworyta i myślę, że trzy punkty zostaną w Krakowie.

20:30 Arka – Legia
Kurs: 1.80
Buk: betsson
Ew. wygrana: 180

Kurs: 1.80
Ew. wygrana: 180
Wynik:zero:1

Przed nami nieźle zapowiadające się starcie. Arka długo była niepokonana w meczach u siebie, lecz ta bariera w końcu została przełamana. W pierwszym spotkaniu Arka odniosła niespodziewane zwycięstwo z Legią Warszawa 3:1 i teraz zapewne będzie chciała sprawić kolejną niespodziankę. Początek rundy to w przypadku Legii spora niewiadoma, bo zespół musiał wymienić parę napastników, a kilku podstawowych zawodników zmaga się z urazami jednak na papierze Legia jest zdecydowanie najlepszą drużyną w Ekstraklasie i w pierwszym spotkaniu powinna się zrewanżować Arce za przegraną w pierwszej rundzie. W zespole gości zakontraktowano Tomasa Necida, Vamara Sanogo i Daniela Chimę Chukwu, wszyscy będą musieli się sprawdzić w Ekstraklasie. Z Rosji wrócił do Legii Artur Jędrzejczyk, a klub pozyskał również Dominika Nagy, 21-letniego skrzydłowego z Węgier. Spodziewam się dobrego widowiska z dużą ilością goli. Pomimo przebudowy drużyny, to Magiera miał dużo czasu żeby nowych zawodników wprowadzić w swoje założenia taktyczne, a dzisiejsza wygrana jest dla nich priorytetem.

18:30 Liverpool – Tottenham
Typ: 2X
Kurs: 1.70
Wynik: 2:0​

Bez owijania w bawełnę. Liverpool w ostatnim czasie wpadł w dołek i to dość duży, bowiem ekipa Kloppa nie potrafi się z niego wygrzebać od pięciu spotkań, a z tak dobrze grającym ostatnio Kogutami ciężko będzie o trzy punkty. Obie drużyny walczą o pierwszą czwórkę, lecz w przypadku gości, tu jest jeszcze walka o lidera tabeli, choć jestem zdania, że liga jest już raczej pozamiatana przez Chelsea, ale zobaczymy. Tottenham już w tym sezonie wywoził cenne punkty z ciężkich terenów remisując z Arsenalem czy też City. Nie decydował bym się na taki Typ gdyby gospodarze byli w formie, a tu ewidentnie coś upadło. Dlatego jestem zdania, że Tottenham stać na wywiezienie choć jednego punktu z Anfield.

16:15 Alaves – Barcelona
Typ: Alaves Handicap 2:0
Kurs: 1.83
Buk: bet-at-home
Ew. wygrana: 183
Wynik: 0:6​

Spotkanie zespołów, które zmierzą się w maju w finale Pucharu Króla. W rundzie wiosennej Alaves sprawiło duża niespodziankę pokonując skromnie 2:1 na Camp Nou Barcelonę. Teraz zapewne będą chcieli powtórzyć ten wyczyn i myślę, że w obecnej formie są w stanie to zrobić. Gospodarze dobrze spisują się grze obronnej, a postawiony przez nich autobus może być jutro ciężki do pokonania. Nie wierzę w to żeby gospodarze poszli na wymianę ciosów z Barceloną, swoich szans będą szukać w kontratakach czy też wyczekiwać błędów gości w rozgrywaniu piłki. Goście przyjeżdżają do swojego rywala z myślą tylko o zwycięstwie. Kolejki uciekają, a rywala Real Madryt trzeba gonić. Barcelona jednak nie jest w najwyższej formie, wygrana z Athletic i remis z Atletico nie był taki łatwy. Obaj rywale już na początku swoich spotkań mogli skarcić Barcelonę i wyniki były by o wiele inne, jednak Barcelonie dopisało trochę szczęścia i udało się ugrać 3 pkt jak i awansować do finału. Nie będę zdziwiony jak Barca jutro się po prostu będzie męczyć. Zapewne będzie to bicie głową w mur, dlatego nie spodziewam się po nich wysokiej wygranej, a skromnego zwycięstwa po bramce w końcowych minutach.

20:45 Osasuna – Real Madryt
Typ: powyżej 3.5 gola
Buk: betsson
Wynik: 1:3​

Spotkanie gdzie wybrałem gole i tych goli spodziewam się tutaj naprawdę sporo. Bilans Vasiljevica jako trenera Osasuny jest marny, to zaledwie trzy punkty w ostatnich pięciu spotkaniach, ale drużyna gra w ostatnim czasie wyraźnie lepiej i jeśli nawet przegrywa to przynajmniej sprawia trudności mocnym rywalom. Tu liczę, że gospodarze będąc w tak kiepskiej sytuacji strzelą przynajmniej bramkę Królewskim, gdyż Ci ostatnio nie mogą się chwalić solidną obroną. Real przyjeżdża z myślą odniesienie kolejnego pewnego zwycięstwa. Tydzień temu odpoczywali podobnie jak Celta, lecz dla Celty nie był to dobry odpoczynek bowiem i tak odpadli z PK. Jak będzie z Realem?. Myślę, że niespodzianka tu nie padnie. Osasuna postawi twarde warunki, lecz uważam, że to Real będzie tu dominował i kwestią minut mogą być padające gole.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
14:30 Burnley - Chelsea
Typ: wygrana gości + powyżej 1.5 bramek
Kurs: 1.63
Ew. wygrana: 163

Kursy na gości niespodziewanie powoli rosną co mnie bardzo cieszy. Chelsea w ostatniej kolejce pewnie pokonała 3:1 Arsenal i wszystko wskazuje na to, że grając na jednym polu bitwy bez europejskich pucharów nikt nie jest w stanie zatrzymać gości. Conte nie zamierza nić zmieniać, a ustawienie 3-4-3 pasuje wręcz idealnie do The Blues. The Blues dotąd grali w lidze z Burnley dwa razy, dwukrotnie pokonywali The Clarets, ale za każdym razem tracili gola. Burnley jest niespodziewanie w tym sezonie jedną z najskuteczniejszych drużyn w meczach na swoim boisku gdzie drużyna wygrała pięć ostatnich spotkań i przegrała zaledwie trzy spotkania. Dziś spodziewam się kolejnego zaciętego spotkania, bowiem w PL na komplet punktów trzeba sobie zawalczyć.
18:00 Lechia - Jagiellonia
Kurs: 1.76
Ew. wygrana: 176
Wynik: 3:0​

Przed nami hit tej kolejki. Oba klub przegrały swoje spotkania w ostatniej kolejce, lecz już dawno nikt o tym nie pamięta. Teraz zaczynamy nową rundę i walka tak naprawdę dopiero się zaczyna. Zdecydowałem się na BTS, bowiem na przeciw siebie stanie najlepsza drużyna u siebie z najlepszą na wyjeździe Jagiellonią i choć trudno powiedzieć w jakiej formie będą na początku rundy podstawowi gracze ofensywni obu drużyn w meczu powinny paść bramki zarówno dla gospodarzy jak i gości. W okresie zimowym oba kluby nie próżnowały jeśli chodzi o transfery. Do gospodarzy dołączyli wszystkim znany Kuciak, atak wzmocnił reprezentant Curacao Gino van Kessel, który strzelał sporo goli w słowackiej lidze, a także lewy obrońca Denis Perger. Jeśli chodzi o gości Ofensywę zespołu z Białegostoku wzmocnił Arvydas Novikovas, który ostatnio grał w VFL Bochum. Nowym obrońcą Jagi został Szkot Ziggy Gordon. Nie zapominajmy o starych zawodnikach takich jak Kuświk, Paixao czy Wassiljew z Cernychem, którzy decydują o sile ataku w swoich klubach. Mam nadzieje, że zobaczymy w końcu porządne widowisko, bo jak na razie poziom gry nie zachwyca i jest być może spowodowane pierwszą kolejką po dłuższej przerwie albo mrozem, który nas dopadł.
16:15 Leganes - Gijon
Kurs: 5.50
Ew. wygrana: 550
Wynik: 0:2

Jest to spotkanie dwóch drużyn, które potrzebują pilnie punktów. Jednak w gorszej sytuacji są goście, którzy tracą do dzisiejszego rywala pięć punktów jak i do samego bezpiecznego miejsca. Goście po zmianie trenera zaczęli prezentować się coraz lepiej, lecz dalej nie potrafią wygrać i tym bardziej zapunktować. Dziś jest do tego dobra okazja, bowiem gospodarze również w ostatnim czasie nie zachwycają na boisku, a ich dzisiejszym atutem jest to, że grają przed własną publicznością. Leganes jak i Gijon nie wygrały swoich spotkań od dwóch miesięcy co jest tragicznym wynikiem. Na dodatek gospodarze grając u siebie strzelili rywalom łącznie siedem goli. Lepszego bilansu niema Sporting, gdzie na wyjeździe również ustrzelił tylko siedem goli. Jest to spotkanie trudne do wytypowania bo może się tu zdarzyć wszystko. Jednak tydzień temu zagrałem w kierunku Sportingu, lecz przegrali 2:4 z Alaves. Dziś pogromu się nie spodziewam, ale wyrównanej walki z której to zwycięsko wyjdą goście. Warto spróbować

18:30 Las Palmas - Sevilla

Las Palmas jest obok Realu Madryt jedynym zespołem, który jeszcze nie przegrał spotkania u siebie. Gospodarze dziś postawią ekipie gości kolejne ciężkie warunki aby nie ponieść porażki i utrzymać swoją dobrą passę spotkań u siebie. Zespół z Andaluzji mocno poprawił statystykę meczów na wyjeździe względem poprzedniego sezonu kiedy nie wygrał tam ani razu. W dwóch ostatnich spotkaniach wyjazdowych z Las Palmas Sevilla nie strzeliła jednak nawet jednego gola przegrywając oba spotkania. Czas na poprawę tych statystyk. W ostatniej kolejce Sevilla nie potrafiła się przebić przez obronę Villarrealu, jednak trzeba dodać, że goście mają jedną z najlepszych obron w La Liga. Gospodarze dzisiejszego meczu również mogą się pochwalić dobrą grą w obronie, jednak pomimo tego wybieram over. W wyjazdowych meczach drużyny Sampaoliego dzieją się różne, i w tym spotkaniu powinno być ciekawie.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Weekend jak i ostatnie granie do du** w moim wykonaniu. Dzisiejszy dzień ratuje Gijon. Czas wziąć się w garść!​

18:00 Pogoń - Piast
Kurs: 1.65
Ew. wygrana: 165
Wynik: 2:1

Przed nami ostatnie spotkanie 21. kolejki. Faworytem meczu jest Pogoń, ale na początku rundy siły są raczej wyrównane, pomimo tego idę w stronę gospodarzy. Piast na początku sezonu miał ogromne problemy z powodu konieczności łączenia gry w pucharach z ligą, szybko też z klubem pożegnał się Radoslav Latal, który jednak równie szybko wrócił. Po powrocie Piast znowu zaczął nieźle się spisywać, ale końcówka rundy nie była w ich wykonaniu najlepsza. Teraz przyjeżdżają do Szczecina, aby zmierzyć się z Pogonią. Gospodarze w spotkaniach u siebie wyglądają solidnie. Jedna porażka na dziewięć spotkań robi wrażenie. Jednak Pogoń obok Cracovii ma najwięcej remisów przez co gubili punkty. Najlepszym strzelcem drużyny jest Frączczak, który w ofensywie zastępuje słabo spisującego się Zwolińskiego. Świetnie spisywali się też inni skrzydłowi Spas Delev i Adam Gyurcso i to na tej trójce bazowała Pogoń. Spotkanie na pewno będzie wyrównane, bo jest to pierwszy mecz po przerwie zimowej i tak naprawdę nie wiadomo czego się spodziewać. Jednak Pogoń po wodzą Moskala wygląda solidnie i liczę, że tą rundę zaczną od zwycięstwa!

Otrzymane punkty reputacji: +1
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 PSG - Barcelona
Kurs: 1.62
buk: Unibet
Ew. wygrana: 162
Wynik: 4:0
Kurs: 2.30
buk: Unibet
Ew. wygrana: 230
Wynik: 4:0​

Czas na wielkie starcia na które tak wszyscy czekaliśmy. Czas na pojedynek Cavani-Suarez, Di Maria-Messi, Draxler-Neymar Emery-Enrique, to jest to na co czekamy, nawet w walentynki. Na to spotkanie wybrałem BTS i zwycięstwo gości. Obie drużyny znają się bardzo dobrze bo już kilkakrotnie w ostatnich 3-4 latach spotykały się w tych rozgrywkach. Wszystkie spotkania rozegrane w Paryżu w ostatnim czasie kończyły się przynajmniej, jednym golem dla obu z drużyn. Teraz powinno być podobnie, bowiem obie drużyny są w formie strzeleckiej i wyżej wspomniane pary zawodników powinny dać nam po golu. Kolejnym typem jest zwycięstwo Barcy. Za gospodarzami przemawia tylko to, że grają u siebie i że ich trener jest Emery, który bardzo dobrze zna grę Barcelony będąc jeszcze trenerem Sevilli. Jeśli chodzi o europejskie rozgrywki na tym szczeblu to jak dla mnie PSG czegoś brakuje. W tą drużynę pakowane są duże pieniądze, ale niestety po za wygraniem ligi i ligowego pucharu dalszych sukcesów brak. Jestem zdania, że i tym razem PSG zakończy swój udział w LM. Nie piszę tego, bo jestem fanem Barcy, tylko różnica klas jest dalej widoczna. Na pewno nie będzie to łatwa wygrana, bo takich nigdy Barcelona nie zanotowała w Paryżu, lecz walką, doświadczeniem i co najważniejsze w najsilniejszym składzie, Barca dziś musi odnieść zwycięstwo, aby spokojnie przygotować się do rewanżu. Najważniejsze będzie strzelenie gola na wyjeździe bo te dają duży komfort przed rewanżem u siebie. Mam nadzieje, że samo spotkanie nie zawiedzie, a PSG zastosuje pressing, który tak bardzo lubię, gdy rywal gra otwarty futbol z Barceloną. Taki przebieg meczu powinien przynieść nam gole i co najważniejsze świetne widowisko.

20:45 Benfica - Borussia Dortmund

Z tego co widzę to obie drużyny spotykają się po raz pierwszy w swojej historii. Jest to kolejne spotkanie gdzie wybrałem gole. Borussia w lidze ostatnimi czasy zawiodła, lecz na LM ta drużyna potrafi się spiąć. Pokazują to ostatnie wyniki w LM, gdzie Borussia zachodziła bardzo daleko. Benfica u siebie na prawdę spisuje się bardzo dobrze. Benfica przegrała tylko dwa z ostatnich dziesięciu spotkań domowych w europejskich pucharach, odniosła też pięć zwycięstwa i zaliczyła trzy remisy, a na dodatek jest bramkostrzelna, bowiem na ostatnie dziesięć meczy u siebie Benfica strzeliła łącznie 29 goli!. Ten wynik jest świetny przed dzisiejszym spotkaniem, dlatego liczę, że mecz będzie obfitował w bramki i padnie ich więcej niż w Paryżu. Mogę napisać, że z tak ostatnio grającą Borussią, Benfica ma szansę nawet wygrać. Oczywiście Borussia zagra w mocniejszym składzie niż w ostatnim spotkaniu z Darmstadt, i to powinno spowodować, że mecz będzie wyrównany.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 Real Madryt - Napoli
Kurs: 1.57
Ew. wygrana: 157
Wynik: 3:1
Typ: gospodarze + powyżej 2.5 gola w meczu
Kurs: 1.97
Ew. wygrana: 197
Wynik: 3:1​

Dzisiaj pójdę najniższą linią oporu i zagram w stronę gospodarzy. Real w tym dwumeczu jest faworytem i chyba mało kto sobie wyobraża, że Napoli miałoby tu sprawić niespodziankę. Chociaż przy obecnej formie gości, zespół z Włoch na pewno stać na trafienie bramki na wyjeździe, bowiem nie dość, że są w dobrej formie strzeleckiej, to swoją formę odpalili Mertens, Insignie, Callejon czy tez Hamsik z Zielińskim. Cały zespół jest nastawiony bojowo na dzisiejszy pojedynek, a więc gol gości nie będzie dla mnie wcale zaskoczeniem. Jednak stadion Santiago Bernabeu już nie takie zespoły zjadał. Królewscy zrobią wszystko aby dziś wygrać, i nie zaliczyć żadnego blamażu jak wczoraj zrobiła to Barcelona. Gospodarze nie są w najwyższej formie, ale na taki mecz nie trzeba ich odpowiednio motywować, tym bardziej, że są obrońcami tytułu. Spotkanie zapewne nas nie zawiedzie, bo oglądać w szczytowej formie włochów, i budujący formę Real na najważniejszy moment sezonu sprawia, że ten mecz będzie stał na wysokim poziomie.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
19:00 Celta - Szachtar

Przed nami naprawdę obiecujące spotkanie jeśli chodzi bramki. Celta w tym sezonie spisuje się nadzwyczaj dobrze, lecz wcale mnie to nie dziwi, gdyż ten zespół od paru sezonów gra dobry futbol. W spotkaniach u siebie są nie pokonani od sześciu meczów. Na dodatek Celta strzela gole i również je traci. Podobnie jest z gośćmi, którzy przyjeżdżają ugrać do Vigo niezły wynik, a przynajmniej strzelić gola. Szachtar w fazie grupowej grał na tyle dobrze, że powinien w Vigo powalczyć o korzystny wynik i dlatego w tym spotkaniu możemy liczyć na gole dla obu drużyn.
19:00 Gent - Tottenham
Kurs: 1.85
Ew. wygrana: 185

Tottenham nie jest ostatnio w dobrej formie więc w pierwszym spotkaniu pewnie nastawi się na uważną grę w defensywie, lecz zapewne będzie chciał coś ustrzelić, aby móc spokojnie myśleć o rewanżu. Martwi mnie to, że Tottenham nie wygrał jeszcze ani jednego spotkania wyjazdowego zaliczając dwa remisy i dwie przegrane. Jednak parę tygodni temu goście byli w o wiele gorszej formie niż obecnie. Dziś liczy się dla nich zwycięstwo, dlatego kieruje Typ w ich stronę. Gospodarze zapewne postawią jakiś opór, lecz to goście na papierze są solidniejszą drużyną, i jeśli ekipa Pochettino traktuje te rozgrywki na poważnie to dziś potrzeba im zwycięstwa.

TYPY NA PIĄTEK 17.02.2017

18:00 Jagiellonia - Górnik Ł.
Kurs: 1.55
Ew. wygrana: 155
Wynik: 5:0

Drużyna Michała Probierza wysoko przegrała na inaugurację drugiej rundy w meczu na szczycie 0:3 w Gdańsku. Teraz przyjdzie im się zmierzyć z niewygodnym rywalem jakim jest Górnik. Goście pierwsze spotkanie zostali zmuszeni przełożyć ze względu na zły stan murawy. Także, dla Smudy jak i jego piłkarzy będzie to pierwszy sprawdzian i krok w stronę utrzymania. Tak naprawdę niewiemy czego się spodziewać po ekipie gości, ale na pewno nie zabraknie u nich walki i determinacji aby wywalczyć choć jeden punkt. To jednak nie będzie takie łatwe, bowiem twierdza w Białymstoku jest trudna do zdobycia, a punkty w tym sezonie stracili tu min. Lech, Arka czy też Wisła. Michał Probierz po przegranej w Gdańsku nie krył swojego niezadowolenia bo nie takiego początku się spodziewał. Teraz czas na rehabilitację i jeśli władze Jagi chcą pucharów w przyszłym sezonie, to ten mecz muszą po prostu wygrać. Kurs nie zachwyca, ale do dubla nadaje się idealnie.
20:30 Termalica - Lechia
Kurs: 1.94
Ew. wygrana: 194

Przed nami kolejne interesujące starcie, na które zdecydowałem się pójść w stronę goli. Termalica w pierwszym spotkaniu rundy wiosennej uległa wysoko w Poznaniu 3:0. Teraz będą gościć u siebie zespół, który na inaugurację wygrał z Jagiellonią 3:0. Także jest to spotkanie, gdzie obie drużyny inaczej rozpoczęły swoją przygodę z rundą wiosenną. U gości w dobrej dyspozycji wydaje się być Marco Paixao występujący na pozycji jedynego wysuniętego napastnika. Ogólnie to cały zespół zapracował sobie na tak wysoką wygraną z Jagą i teraz będą chcieli to potwierdzić w Niecieczy, tym bardziej, że na jesień to Termalica wygrała w Gdańsku 2:1. Sporym problem u gospodarzy będzie zestawienie obrony. Za czerwoną kartkę w poprzednim meczu nie zobaczymy Putiwcewa. Zimą odszedł doświadczony Pavol Stano, a w szerokiej kadrze na pozycji środkowego defensora jest jeszcze mało doświadczony Przemysław Szarek. To jedyne problemy trenera Michniewicza, bowiem Termalica w spotkaniach u siebie radzi sobie całkiem przyzwoicie. Tylko dwie porażki i osiem straconych goli jest dość dobrym wynikiem jak na Słonie. Jutro obie drużyny będą chciał udowodnić swoją wyższość nad rywalem. Goście będą chcieli potwierdzić swoją dobrą dyspozycję, a gospodarze zamazać plamę po ostatniej wysokiej porażce. To spotkanie nie powinno zawieść.
20:30 Granada - Betis
Typ: 1 DNB zwrot w przypadku remisu
Kurs: 2.03
buk: bettson
Ew. wygrana: 203
Wynik: 4:1​

Granada na zakończenie ostatniej kolejki wysoko przegrała na wyjeździe z Eibar 0:4. Jednak gra gospodarzy w ostatnim czasie uległa poprawie i teraz mogą urwać punkty gościom. Betis przegrał ostatnie cztery spotkania wyjazdowe i strzelił w nich tylko jednego gola. W całym sezonie jak dotąd Betis wygrał tylko dwa mecze i aż siedem przegrał. Gospodarze natomiast częściej zdobywają punkty u siebie niż w meczach wyjazdowych. W pięciu spotkaniach Granada zdobyła ich aż osiem przegrywając w tym czasie tylko z Realem Sociedad. Na dodatek gospodarze okupują przedostatnie miejsce w ligowej tabeli i tak naprawdę takie spotkania jak to są dla nich ostatnim ratunkiem o utrzymanie. Ja spróbuję zagrać w stronę gospodarzy i mam nadzieje, że inni również to pograją.

Do góry Bottom