>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Sylwetki, kontuzje, spostrzeżenia, ciekawostki ze świata tenisa

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Raczej to plotki,bo wczoraj grał w challengerze w Mons. Odpadł w pierwszym meczu ze Stakhovskym (3-6,6-7(4)).
Przepraszam, ale co to ma za znaczenie, ze wczoraj gral mecz ?
Przeciez jakies 3/4 tenisistow zapowiada zakonczenie kariery z kilkumiesiecznym wyprzedzeniem i nie robi z tego zadnej tajemnicy. A juz na pewno nie robi tego w sposob jaki zrobila Marion Bartoli.
Xavier Malisse zapowiedzial zakonczenie kariery w styczniu na Australian Open, ale jak widac zmienil decyzje i postanowil skonczyc ja wczoraj po belgijskim challengerze.

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Tutaj bardzo ciekawy artykul, dlaczego Angelique Kerber, rozstawiona z nr 1 w turnieju w Linzu jest na samym dole drabinki, zamiast otwierac drabinke jak to zwykle robi zawodniczka grajaca z &quot;jedynka&quot;
Za onet.pl via Eurosport
Na cenzurowanym znaleźli się organizatorzy małego turnieju WTA International w Linzu, którzy już po rozlosowaniu drabinki zmienili zasady gry i dokooptowali niezgłoszoną wcześniej Angelique Kerber.

Kerber w poniedziałek wypadła z pierwszej ósemki Race To The WTA Championships, czyli w tej chwili jest poza mistrzostwami. To nie jest ranking kroczący, tu liczy się suma punktów z jednego sezonu. Niemkę przegoniła finalistka z Pekinu Jelena Janković. Różnica między nimi jest niewielka, do nadrobienia przez ostatnie dwa tygodnie. Wielka jest stawka. Za sam udział w Stambule, przy trzech porażkach w grupie, gwarantowana wypłata to 110 tys. dol.

Jeszcze parę dni temu Kerber o występie w Austrii nie myślała, ale w sobotę w półfinale w Pekinie Janković niespodziewanie ograła Petrę Kvitovą, więc trzeba było reagować. Kerber chwyciła za słuchawkę i przekręciła do Linzu.
Niemka z polskimi korzeniami spadła organizatorom jak gwiazda z nieba. Nagle wprosiła im się tenisistka z pierwszej dziesiątki, której nie dość, że nie trzeba płacić startowego, to jeszcze przez cały tydzień gwarantuje duże zainteresowanie kibiców. Będzie miała wielką motywację do sięgnięcia po tytuł, co nie jest regułą w takich turniejach.
Problem w tym, że Angelique w Linzu nie powinno być. Lista zgłoszeń była już zamknięta, drabinka rozlosowana. Żeby zrobić dla Kerber miejsce, działacze odebrali więc dziką kartę 22-letniej Lisie-Marii Moser. Z oficjalnych papierów wynika, że reprezentantka gospodarzy wycofała się &quot;z powodów osobistych&quot;. Sama sugeruje co innego. - Oczywiście jest mi przykro, ale doskonale to rozumiem. Dla turnieju bardzo ważne jest mieć tenisistkę z dziesiątki, dlatego nie mam do nikogo pretensji - Austriaczka nawet nie próbowała ukrywać, że decyzja została podjęta za nią, i to w wypowiedzi na oficjalnej stronie internetowej turnieju. Te same &quot;powody osobiste&quot; nie przeszkodziły jej w wystartowaniu w grze podwójnej. Do debla w ramach rekompensaty dostała dziką kartę.
Kerber w trybie specjalnym zastąpiła Moser, ale turnieju drugi raz już nie rozlosowywano. Dlatego rozstawiona z jedynką Niemka zamyka drabinkę, choć powinna być na jej pierwszym szczebelku. Na pierwszym miejscu jest turniejowa dwójka Sloane Stephens.
W tym wszystkim najbardziej szkoda 22-letniej Austriaczki, ale stratna może być też Janković, która wiedząc, że Kerber nigdzie nie wystąpi, w niedzielę wycofała się z Osaki. Plus jest taki, że nawet jeśli Kerber wygra turniej w Linzu, i tak nie dogoni Janković. Walka o ostatnie miejsce w mistrzostwach rozstrzygnie się między nimi nie za kulisami, ale na korcie, za tydzień w Moskwie.

Aktualizacja: W poniedziałek po południu z WTA Championships wycofała się trzecia w rankingu Maria Szarapowa. Tym samym do Stambułu awansowały Petra Kvitova, Sara Errani i Jelena Janković, a o ostatnie wolne miejsce Andżelika Kerber powalczy z Karoliną Woźniacką.

Otrzymane punkty reputacji: +5
W 181

wyar

Użytkownik
Aktualizacja: W poniedziałek po południu z WTA Championships wycofała się trzecia w rankingu Maria Szarapowa. Tym samym do Stambułu awansowały Petra Kvitova, Sara Errani i Jelena Janković, a o ostatnie wolne miejsce Andżelika Kerber powalczy z Karoliną Woźniacką.
Dx-ie,a Stephens ? Tez chyba ma jeszcze szanse ?

J 1,3K

jasper

Użytkownik
Wg tej strony: http://www.tennis4wta.com/race/s1_50.html, ósemkę na finały znamy (Williams, Azarenka, Radwańska, Li, Kvitova, Errani, Jankovic, Kerber), jako rezerwowe pojadę Caro i Sloane, ewentualnie mogą być zmiany na liście rezerwowych (jeśli Sloane dojdzie do finał to minie Caroline). Wszystko już wiadomo, bo Wozniacki nie grała w tym tygodniu.

Edit. No to moje rozważania w dupę, bo myślałem, że na koniec tygodnia jest cut ;) Może chociaż strona się przyda ????

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Tak w wielkim skrocie.
Kerber wystarczy polfinal w Linzu.
Caroline Wozniacki musi liczyc, ze wygra w Luksemburgu (inna opcja od razu eliminuje Wozniacki) i na porazki Kerber w Linzu wczesniej niz w polfinale w Linzu i ewentualna szybka porazke Kerber Moskwie.
Teoretycznie nawet Roberta Vinci na poczatku tego tygodnia miala szanse z czysto matematycznego punktu widzenia, ale w tym przypadku to naprawde duzo warunkow musialoby zostac spelnionych.
Tak szczerze mowiac to ta &quot;osemka&quot; wlasciwie juz jest przyklepana.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Wielu ludzi to interesowało, wiec przekaże potwierdzoną wiaodmość jaka dzisiaj dorwałem. Soderling nie wróci już do tenisa.
Mówiło się, że Szwed może zagrać w turnieju w Paryżu, ale ostatnecznie Robin nie dał rady i nie wróci już do tenisa. Założył firme ze sprzetem tenisowym. Podczas turnieju w Sztokcholmie właśnie jego firma będzie dostarczać sprzet piłkeczki itp.
Szkoda, liczyłe na jego powrót, jak dla mnie genialny tenisista. Uwielbiałem jego grę ????

anapolon 88

anapolon

Użytkownik
Panowie mam takie pytanie; chcialbym zebysicie wyrazili swoja opinie na temat Rafy Nadala: a dokladniej czy uda mu sie pokonac federera w ilosci wygranych turniejow wielkoszelmowych, ja sadze ze uda sie to Rafie do szczescia brakuje mu juz tylko 5 tytułow a jest jeszcze w miare mlodym zawodnikiem, prosze o wasze opinie

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Fajna rzecz, ze Joachim Johansson staruje w Sztokholmie, a jakos nikt o tym nic nie wspomnial. Johansson kilka lat temu zakonczyl kariere, a w koncu Szwed w polowe lat 2000 byl zawodnikiem Top 10. Wysoki, prawie 2-metrowy Szwed, ktory posiadal bardzo oryginalna ksywke &quot;Pim Pim&quot;, slynal z fantastycznego serwisu i forehandu. Na pewno byl tez ulubiencem zenskiej czesci publicznosci. Zanim jego kariere storpedowaly kontuzje, w karierze wygral 3 tytuly ATP, byl polfinalista US Open, czy osiagal 4 rundy w Australian Open czy Wimbledonie. Zaslynal rowniez z faktu, ze w tamtym czasie przez 5 lat spotykal sie z siostra Lleytona Hewitta. Do dzis pamietam jak podczas AO tlumy dopingowaly Szweda podczas jego meczow w Melbourne. Poza tym ogolnie bardzo fajny i sympatyczny gosc. Wystep w Sztokholmie jest jednorazowy, oczywiscie na zasadzie dzikiej karty. Pim Pim wygral swoje dwa pierwsze mecze w kwalifikacjach i dzis decydujace starcie przed Szwedem. Trzymam kciuki za niego, chociaz ciezko bedzie zrobic jakis wynik i wygrac chociaz jeden mecz w turnieju glownym, jezeli oczywiscie Szwed sie tam w ogole dostanie.

Otrzymane punkty reputacji: +6
dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
1. Na ta chwile nie jest zgloszony ani do turnieju w Bazylei ani Walencji, chociaz zawsze moze poprosic jeszcze o &quot;dzika karte&quot;. Raczej spodziewam sie jednak, ze Tsonga pojdzie gleboko w Paryzu na maksa.
2. Bardziej zastanawia mnie czy Twoja obecnosc na forum musi ograniczac sie do typowych pierdoł ? (Jaki kurs na wygranie turnieju przez zawodnika X ? Czy jeden przegoni drugiego czy wystartuje w miesice X albo Y). Ja nie widze tutaj zadnej dyskusji na argumenty o tenisie z Twojej strony, tylko totalne pierdoły od czasu do czasu.

anapolon 88

anapolon

Użytkownik
dla jednych to pierdoly, dla mnie przydatne informacje,o tego jest ten dzial dlatego w nim zadaje pytania:razz:
nie chce mi sie pisac analiz spotkan oraz opisywac poszczegolnych turenijow , zadaje pytania i prosze tylko o wasza opinie czy to takie trudne. interesuje sie tenisem od wielu lat wiec chyba normalne ze interesuja mnie takie rzeczy.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Panowie mam takie pytanie; chcialbym zebysicie wyrazili swoja opinie na temat Rafy Nadala: a dokladniej czy uda mu sie pokonac federera w ilosci wygranych turniejow wielkoszelmowych, ja sadze ze uda sie to Rafie do szczescia brakuje mu juz tylko 5 tytułow a jest jeszcze w miare mlodym zawodnikiem, prosze o wasze opinie
Szansa spora bo Federer juz nigdy nic nie wygra. Jest cienki strasznie obecnie. Pytanie ile jeszcze lat Rafa pogra, ze 3 Rolandy zrobi moze 4 takze trzeba dodac 2-3 turnieje Australia lub NY City. Bardzo realne ale Djokovic bedzie i tak ich minie za jakis czas.

anapolon 88

anapolon

Użytkownik
Roxanne dobrze zrozumialem ostatnie zdanie ze Djoko i tak ich wyprzedzi w ilosci wygranych szelmow? sadzisz ze to mozliwe Djoko ma juz 26 lat, tak swoja droga nie moge sie juz doczekac przyszlorocznego Australian Open ????

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
No Djokovic ich na bank przegoni. On za 2,3 lata nie będzie miec konkurencji oprócz Murray&#39;a ale On będzie z nim wygrywał tak czesto jak Roger z Nadalem ????
Nadal mam nadzieje, ze 2 sezony na takim poziomie pociagnie, wiec max 3,4 WS ugra zapewnie. Dużo od Djoko będzie zależało, na RG też go pewnie ogra może nawet w przyszłym roku.

anapolon 88

anapolon

Użytkownik
Djoko zeby przegonic federera bedzie musial wygrac 12 WS wiec w tym wieku to juz raczej za pozno moim zdaniem, dlatego teraz licze na Nadala ze ugra te 5 szlemow i przegoni ferdka

M 0

micklbn

Użytkownik
Moim zdaniem Nadala stać na takie osiągnięcie, jest w miare młody i bardzo stabilny i zacięty, czuję że Djoko jeszcze kilka lat wytrzyma na najwyższym poziomie ale nie dorówna ani Nadalowi ani Federerowi w wielkich szlemach, to samo Murray. Szkoda że Soderling juz nie zagra, ale akurat za nim nie przepadałem od czasu pamiętnego meczu na RG z Nadalem;p postawiłem grubo na Hiszpana, tak czy siak grał bardzo siłowo mega płaskie fh tzw patelnie leciały bardoz szybko ale nic poza tym;]tak czy siak szkoda że nie pogra juz.

A tak na marginesie uważam, że w przyszłości mocno zameiszać moze Gasquet, Janowicz i Paire. I oczywiscie Tsonga ???? którego propsuje w każdym możliwym temacie bo gość jakby był trochę młodszy i bardziej stabilny moglby wygrywać wszystko;pale to bardziej pobożne życzenia.

anapolon 88

anapolon

Użytkownik
Gasquet, Janowicz i Paire raczej odpadaja , francuz ma swoje lata juz , janowicz gra kaszane, jego gra oparta jest na serwisie i skrotach a to nie wystarcza, paire to juz wogole nie ten poziom, czesto sie zastanawiam kto po Djokoviciu , NAdalu i Murrayu przejmie paleczke , zaden z graczy mlodego pokolenia nie prezentuje tego co powyzsza trojka osigala w swoich latach mlodzienczych

M 0

micklbn

Użytkownik
Zgadzam się nie prezentują aż tak dobrej gry jak Nadal czy Djoko jak byli w ich wieku, ale jednak są młodzi, może Gasquet trochę starszy, ale jednak mogą trochę porządzić w ATP nie mówię że będą się utrzymywac na 1-3 meijscu przez wiele lat ale taka 10 spokojnie;]. Faktycznie zawodników takich jak Djoko, Nadal, Federrer i Ferrer to nie widać na horyzoncie którzy by przez tyle lat trzymali się blisko 1 miejsca w rankingu. Moim zdaniem teraz męski tenis zrobi się bardziej kobiecy;/ tzn. ranking zrobi się bardziej kobiecy będzie wiele zmian liderów i duze roszady, ale to dopiero jak odejdzie na emeryture Nadal Djoko itd.

Do góry Bottom