>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Sylwetki, kontuzje, spostrzeżenia, ciekawostki ze świata tenisa

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
I am disappointed not to be playing in Montreal next week. It is a great tournament with amazing fans. I look forward to competing there in the future.
Roger Federer
Info z fb. A więc w Montrealu nie zobaczymy Federera, słuszna decyzja przed zbliżającym się USO.

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
szkoda ze federer nie zkonczy kariery i tak juz nic nie osiagnie a tylko bedzie lecial w dol i psuł sobie statystyki
Ciężko odejść od czegoś co się kocha i robi całe swoje życie od tak. Federer i tak będzie zapamiętamy jako ikona tenisa a upływu czasu niestety nikt z nas nie oszuka ;)

T 2

tgq

Użytkownik
Marion Bartoli dzisiaj zakończyła karierę uzasadniając swoja nagłą decyzje:
&quot;Byłam w tourze przez tyle lat. Na Wimbledonie dałam z siebie wszystko, uwolniłam całą energię, którą miałam w sobie. Sprawiłam, że moje marzenie stało się rzeczywistością i to zostanie ze mną na zawsze, ale moje ciało z tym wszystkim już sobie nie radzi. Czuję wszędzie ból po 45 minutach albo godzinie gry. Wytrzymywałam z tym tak długo, ale dłużej nie mogę.&quot;

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Pojawiła już się drabinka:
http://www.usopen.org/en_US/scores/draws/ms/r1s1.html

W pierwszej połówce Djokovic - Murray półfinał.
W drugiej ćwierćfinał Nadal - Federer.

Być może dojdzie do mojego wymarzonego finału Murray - Nadal ???? .
Też mi taki finał odpowiada. :cool:

Murray, z pewnością tutaj daleko zajedzie, on więcej od siebie daje właśnie w Wielkich Szlemach niż takich mniej ważniejszych turniejach.
Djoko natomiast, z całym szacunkiem dla niego, najgorszy rok, w jego karierze.. przykro mi to pisząc, ale niestety taka prawda. Nadal, powoli wraca do swojej &#39;starej formy&#39; I z pewnością będzie tutaj rozpatrywał się do wygrania tego szlema. Na twardych kortach zagrał niezwykle, pokonując &#39;Króla&#39; w którym, miał mecz pod kontrolą. Ale Rafa się nie poddał. I to najbardziej cieszy, kiedy mecz się oglądało z pasją.

Aczkolwiek chciałbym finał Nadala, z Murrayem, i myślę, że większość się tu ze mną zgodzi. Ale jeśli Roger, będzie grał tak jak w Cincinnati, z Nadalem, to też przed nim może się otworzyć dobra opcja, z zajściem daleko.. Ale do finału chyba nie da rady...

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Jedno mnie zastanawia odnośnie Janowicza...Kursy stały w miejscu, ani jednej informacji o kontuzji - wszyscy wokół Janowicza tak milczą ? Nigdzie ta informacja o kontuzji się nie przedostała czy może był jakieś przecieki ?

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Nie będzie żadnej kary, za to Daniel Koellerer pomimo, że nie gra to dalej szaleje...

http://www.tenisowyportal.com/component/k2/item/1430-koellerer-oskarża-nadala-o-doping.html

&quot;Daniel Koellerer nie daje o sobie zapomnieć. Były przeciętny austriacki gracz, który ma niewiele osiągnieć na korcie, postanowił oskarżyć Rafaela Nadala o doping! To kolejne chamskie zachowanie zachowanie Austriaka. Kiedy jeszcze grał w tenisa słynął z kłótni, imprez, prowokacji, wulgaryzmów a nawet bijatyk.&quot;

No to są jaja...

kubuevil 77

kubuevil

Użytkownik
Może mi ktoś powiedzieć / wytłumaczyć o co chodzi z naszym eksportowym deblem Frytkowski/Matkowski? Czy oni juz maja dość grania ze sobą czy tak juz wszystko olewają bo końcówka sezonu? Nie chodzi mi o dzisiejsza porażkę ale ogólnie już od dłuższego czasu odpadają dość szybko..

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Tak też sie zastanawiałem nad tym własnie... Mysle, że niedługo coś beda chcieli zmienić i pewnie skończą razem grac. Oboje mają rodziny, od nie dawna chyba Matkowski jest ojcem. To nie pomga, na pewno rodzinna stała się wzniejsza itp. Zawsze w wywiadach mówili, ze jak wyniki beda słabe to zrobią sobie przerwie, bo to pomagał. Już mieli taki słaby okres 2,3 sezony temu, ale pozniej się jakos ułozył. Na koniec sezonu mastersu itp ale teraz chyba czas na radyklane zmiany...

prof 56,6K

prof

Użytkownik
David Nalbandian, były trzeci tenisista świata i finalista Wimbledonu, ogłosił we wtorek w Buenos Aires zakończenie zawodowej kariery.

Argentyńczyk swoją decyzję uzasadnił przewlekłymi kontuzjami, które od lat ograniczały jego poziom gry: - Stan mojego ramienia się nie poprawia, nie jestem w stanie grać na poziomie turniejów ATP - powiedział David Nalbandian.

Argentyński tenisista to mistrz 11 turniejów głównego cyklu (13 razy Nalbandian w finale przegrywał), w tym kończącego sezon Pucharu Mistrzów (w 2005 roku pokonał w niesamowitej batalii o tytuł Rogera Federera) oraz prestiżowych imprez ATP Masters 1000 w Madrycie i Paryżu. Największym osiągnięciem Argentyńczyka jest osiągnięcie w 2002 roku finału Wimbledonu, w którym musiał uznać wyższość Lleytona Hewitta.

Podczas trwającej 13 lat kariery Nalbandian dał się poznać z wielu stron - niesamowicie utalentowany, grający piękny, kombinacyjny tenis zza linii końcowej, a jednocześnie zaskakująco łatwo tracący panowanie nad sobą. Wspaniale zapowiadająca się kariera Argentyńczyka została także storpedowana przez kontuzje, regularnie krzyżujące jego plany.

Nalbandian pożegna się z kibicami 23 listopada w Buenos Aires pokazowym meczem z Rafaelem Nadalem.

Do góry Bottom