>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Superliga 2012/2013

Status
Zamknięty.
dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Zenit - Gazprom​
Ciekawy pojedynek, o dziwo można powiedzieć że na szczycie Superligi bo Surgut to rewelacja tegorocznych rozgrywek.
Zenit to oczywiście plejada gwiazd, mało jest drużyn nie tylko w Rosji, ale też w Europie które mogłyby z nimi powalczyć. Na swoim boisku Kazań w tym sezonie wygrał do tej pory wszystkie spotkania, zarówno w pucharach jak i w lidze. Trochę pod formą jest Vermiglio który sypie bardzo przeciętnie, popełnia masę idiotycznych błędów, w jego grze jest dużo niedokładności. Jednak mając takie skrzydła Włoch nawet będąc pod formą ma duże pole manewru. Czasem w Zenicie szwankuje przyjęcie, ale Anderson to mistrz atakowania z wysokiej piłki i nawet w przypadku gorszego przyjęcia Kazań wychodzi z tego bez szwanku. Kolejna sprawa to bombowa zagrywka Zenitu, która z reguły szybko demoluje rywala.
Gazprom to drużyna bez nazwisk, nie mam zielonego pojęcia jakim cudem oni są tak wysoko w tabeli, ale widocznie tworzą po prostu zgrany kolektyw. Jednym z bardziej znanych zawodników tej drużyny jest środkowy Todorow. No i oczywiście lekko podstarzały Aleksiew, który jednak co nieco jeszcze ogarnia.
Takie drużyny jak Surgut powinny być raczej tylko przystawką dla Kazania. Kurs bardzo wysoki jak na mecz domowy Zenitu, głównie ze względu na lokatę w tabeli dzisiejszych rywali.
Zenit -1.5 seta (1.50) B365 ✅

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Gazprom to drużyna bez nazwisk, nie mam zielonego pojęcia jakim cudem oni są tak wysoko w tabeli, ale widocznie tworzą po prostu zgrany kolektyw. Jednym z bardziej znanych zawodników tej drużyny jest środkowy Todorow. No i oczywiście lekko podstarzały Aleksiew, który jednak co nieco jeszcze ogarnia.

Takie drużyny jak Surgut powinny być raczej tylko przystawką dla Kazania. Kurs bardzo wysoki jak na mecz domowy Zenitu, głównie ze względu na lokatę w tabeli dzisiejszych rywali.
Podstarzały Aleksiev ? w tym roku kończyć będzie 30 lat. W ofensywie cały czas ma spore możliwości.
Drugi przyjmujący, Rodichev to według mnie jeden z lepszych zawodników na tej pozycji w Superlidze.

Wspomniany Todorov jest chyba najlepiej blokującym zawodnikiem w tym sezonie.

Reszta zawodników na solidnym poziomie i jak pokazuje ten sezon w zupełności to wystarcza. Zazwyczaj jest całkiem niezły rozkład ataku na skrzydłach. Nie ma wyraźnego lidera.

Mecz za chwilę startuje. Oczywiście faworytem jest Zenit, który pewnie będzie chciał zrewanżować się Gazpromowi za porażkę 0:3 w 8 kolejce. Ekipy z Surgutu na pewno nie można lekceważyć.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Podstarzały Aleksiev ? w tym roku kończyć będzie 30 lat. W ofensywie cały czas ma spore możliwości.
Drugi przyjmujący, Rodichev to według mnie jeden z lepszych zawodników na tej pozycji w Superlidze.
Wspomniany Todorov jest chyba najlepiej blokującym zawodnikiem w tym sezonie.
Reszta zawodników na solidnym poziomie i jak pokazuje ten sezon w zupełności to wystarcza. Zazwyczaj jest całkiem niezły rozkład ataku na skrzydłach. Nie ma wyraźnego lidera.
Mecz za chwilę startuje. Oczywiście faworytem jest Zenit, który pewnie będzie chciał zrewanżować się Gazpromowi za porażkę 0:3 w 8 kolejce. Ekipy z Surgutu na pewno nie można lekceważyć.
No więc? przecież napisałem &quot;lekko podstarzały Aleksiew&quot; a wiek 30 lat to już wiek w którym zawodnicy z reguły nie grają już na takim poziomie jak kiedyś i idealnym przykładem na to jest właśnie Bułgar. Todor nigdy wybitny nie był, ale z czasem wyraźnie słabnie u niego motoryka i wyskok którym zresztą nigdy nie imponował. Rodichev jednym z najlepszych przyjmujących w lidze? być może jednym z dziesięciu najlepszych, to się zgodzę.
Surgut to zwykły przeciętniak, raz czy dwa udało im się sprawić niespodziankę, ale nie oszukujmy się to nie jest zespół który na dłuższą metę jest wstanie utrzymać się w czołówce. Byłoby już bardzo źle z Zenitem, gdyby tacy rywale regularnie sprawiali im problemy.

ivvan 2,8K

ivvan

Użytkownik
Hahahaha ???? Dawid jak czytam czasem twoje posty to dostaję rozwolnienia ;D. Za takie głupoty powinni ci dać bana... Raz czy dwa sprawili niespodziankę? Bez komentarza... Popatrz na wyniki i dopiero pisz jakieś pierdoły. U siebie jadą ze wszystkimi równo i mało kto jest im się w stanie przeciwstawić. Wygrana z Biełgorodem, Zenitem... Na wyjeździe pojechali po Nowosybirsku jak walec... Surgut średniakiem.... Dobre sobie ???? to tak jakby powiedzieć w PLsie, że średniakiem jest Delecta i sprawiła jedną czy dwie niespodzianki... Co do Rodicheva to widziałeś choć jeden mecz Rosyjskiej Superligi w tym sezonie? Może Tyutlin i Pawłow też Ci nic nie mówią? Zenit wygrał bez straty seta, ok typ w porządku. Sam zastanawiałem się nad jego pograniem, ale argumentacja pożal się Boże...

Otrzymane punkty reputacji: +7
dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Hahahaha ???? Dawid jak czytam czasem twoje posty to dostaję rozwolnienia ;D. Za takie głupoty powinni ci dać bana... Raz czy dwa sprawili niespodziankę? Bez komentarza... Popatrz na wyniki i dopiero pisz jakieś pierdoły. U siebie jadą ze wszystkimi równo i mało kto jest im się w stanie przeciwstawić. Wygrana z Biełgorodem, Zenitem... Na wyjeździe pojechali po Nowosybirsku jak walec... Surgut średniakiem.... Dobre sobie ???? to tak jakby powiedzieć w PLsie, że średniakiem jest Delecta i sprawiła jedną czy dwie niespodzianki... Co do Rodicheva to widziałeś choć jeden mecz Rosyjskiej Superligi w tym sezonie? Może Tyutlin i Pawłow też Ci nic nie mówią? Zenit wygrał bez straty seta, ok typ w porządku. Sam zastanawiałem się nad jego pograniem, ale argumentacja pożal się Boże...
Ciągle piszesz o tych swoich problemach, załóż pieluchę i daj żyć człowieku.
Surgut do Delecty? ???? . Człowieku, Gazprom miał do tej pory jeden dobry okres na praktycznie kilka ostatnich sezonów, ta drużyna nigdy nie liczyła się w walce o wysokie cele w Superlidze i to się nie zmieni. Złapali dobry okres gry i wygrali z kilkoma faworytami, sprawili kilka niespodzianek. Delecta to drużyna która jest czołówką ligi, to było wiadomo przed sezonem i to również mówi ich kadra.
Po tym z jaką pewnością uważasz, że Surgut nie jest średniakiem mogę stwierdzić, że albo jesteś idiotą, albo nie masz pojęcia o czym piszesz. Kurs na Surgut z Kemerovem kolejkę temu ok. 1.80. Rozumiem, że oddsmakerów również uważasz za kretynów, ponieważ wystawiają kursy na Surgut tak jakby byli oni średniakami? :] . Ale o czym ja w ogóle pisze, to już raczej za wysoki level dla gimbazy.
Poczekajmy, z biegiem sezonu bilans im się wyraźnie pogorszy, mogę ci to obiecać. Jeśli dla ciebie poziom sportowy drużyny można ocenić po tym jak sprawili oni kilka niespodzianek tak naprawdę w mało znaczących spotkaniach sezonu (Prawdziwa gra i tak rozpoczyna się dopiero od PO) to nie jesteś osobą godną uwagi.
Twoje ostatnie zdanie utwierdza mnie w przekonaniu, że dyskusja z tobą jest bezcelowa. Piszesz, że rozważałeś zagranie na Zenit po takim kursie z mocną drużyną za jaką uważasz Surgut? człowieku, teraz to mnie łapie rozwolnienie.

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Ja popieram to co napisał ivvan oraz Redvitz. A jeżeli o tym nie wiesz to najwidoczniej jesteś na bakier z Rosyjską Superligą.
A czasem analizy piszesz tak aby wydawało się, że to co piszesz ma sens.
Rodichev to zdecydowanie Top 3 wśród przyjmujących Superligi. Aleksiev gra bardzo solidnie w najsilniejszej lidze świata. Todorov jest królem bloku też nie przypadkiem.
Gazprom to w tym sezonie bardzo solidna drużyna i ich miejsce w tabeli odzwierciedla to co grali do tej pory.
W ubiegłym sezonie w sezonie zasadniczym nie wiodło im się aż tak znakomicie lecz weszli do fazy PO. A w 1/8 odprawili Biełgorod. W 1/4 wpadli na Zenit i przegrali na wyjedzie 0-3 a u siebie byli o krok o wygranej w stosunku 3-2.
A kurs na Surgut w ostatniej kolejce był taki a nie inny gdyż Kuzbas na własnym terenie jest zespołem solidnym.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Iskra Odincowo - Kuzbass Kemerowo​

Obie drużyny w tygodniu przegrały swoje spotkania. Kuzbass przegrał 1:3 z Nowosybirskiem po zaciętym spotkaniu, ale trzeba przyznać, że ekipa z Kemerowa nie wykorzystała sporej szansy na doprowadzenie do piątego seta. Odincowo przegrało na wyjeździe 0:3 z Krasnodarem. Pierwsze dwie partie bardzo zacięte, w 3 secie Iskra nie była w stanie nawiązać walki z rywalem. Co ciekawe Iskrę rozmontował Roman Jakowlew (zagrał naprawdę świetne spotkanie, co było sporym zaskoczeniem), który w trakcie sezonu odszedł właśnie z Iskry Odincowo.

Iskra ostatnio nie grała źle, ale jest problem w tym zespole. Grę ciągnie Gavin Schmitt i wyraźnie brakuje mu wsparcia. Rozgrywający Lesik próbuje coś tam środkiem, ale w sumie to ma kiepskie przyjęcie. Libero Komarov przyjmuje słabo (dziwne to, ale to prawda), Contreras też mistrzem w tym elemencie nie jest. W spotkaniu z Krasnodarem w meczowym składzie brakowało przyjmującego Denisa Kalinina. Bardzo solidny zawodnik. Contreras jak na razie zawodzi. Powinien z meczu na mecz grać lepiej, ale jak na razie chyba ani razu nie zanotował skuteczności powyżej 40%.

Kemerowo zaprzepaściło szansę w meczu z Nowosybirskiem. Ich gra wyglądała jednak dobrze. Trochę zdziwiło mnie to, że w 4 secie trener Kuzbassu zrezygnował z Moroza i Ushakova. Odważne posunięcie, które jednak w końcówce nie wypaliło. Zmiennicy (zwlaszcza rozgrywający) nie wytrzymali presji.

Moroz w dobrej formie. Przyjmujący Andrae i Tiua według mnie zdecydowanie lepsi od przyjmujących Iskry. Zwłaszcza, że nie wiadomo co z Kalininem.

Iskra nie grała ostatnio źle, ale Kuzbass jest chyba w lepszej dyspozycji. Iskra ma swoje problemy, rezygnacja z Redwitza może okazać się kosztowna, bo Contreras gra strasznie słabo (jak na razie), a rozgrywający Lesik według mnie nie błyszczy.

Odincowo gra prostą siatkówkę. Głównie opiera się ona na kanadyjskim atakującym. Schmitt gra dobrze, ale brakuje mu wsparcie. Po drugiej stronie liderem jest atakujący Moroz, który jest w dobrej dyspozycji i na dodatek ma spore wsparcie ze strony kolegów. Mam nadzieję, że rozgrywać będzie Ushakov.

Kuzbass ma spore szanse na zwycięstwo w tym spotkaniu.

Typ:
Kuzbass Kemerowo @ 2.00 Unibet ⛔

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Dynamo - Biełgorod​
Kurs na gości naprawdę okazyjny. Ten sezon dla Dynama to pasmo nieszczęść, począwszy od wyników a kończąc na kontuzjach.
Forma Moskwian jest ostatnio wręcz kompromitująca. Przegrywają oni wszystko jak leci (oprócz co dziwne dwumeczu z Trento). Poprzednie spotkanie to ostre baty od Urengoya na własnym parkiecie, gdzie dostawali w setach nawet do 16 i 17.
Biełgorod widać, że złapał wiatr w żagle i gra już na naprawdę wysokim poziomie. Kapitalnie spisuje się środkowy Murerskij który widać, że znajduje się w fantastycznej formie. Dzielnie wspierają go Ilinych i Grozer na skrzydłach. Ogromnym atutem dzisiejszych gości jest ich atomowa zagrywka, która zdobywają całą masę punktów.
Kurs jest bardzo zachęcający. Dynamo zbiera baty praktycznie co kolejkę od drużyn zdecydowanie słabszych od Biełgorodu, który paczkę ma niesamowitą.
Typ:
Biełgorod (1.50) WillHill
⛔

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Nie będzie mnie na weekendzie (jadę na zawody kulturystyczne) to spróbujemy coś niecoś na temat... Do końca fazy zasadniczej zostało już tylko 5 kolejek i większośc z zespołów walczy o lepszą pozycję w na koniec sezonu.

Na pierwszy rzut oka zwraca uwagę sytuacja Fakiełu Nowy Uriengoj. Zajmują oni w tej chwili 3 pozycję w grupie niebieskiej i walczą o miejsca 1-2 aby ominąc pierwszą fazę play-off (drużyny z dwóch pierwszych miejsc w grupach niebieskiej i czerwonej awansują bezpośrednio do 1/4 play-off nie grając spotkań w 1/8 - taka nagroda). - Tak więc liczę tutaj na pewne zwycięstwo - za 3 punkty - zespołu Łukasza Zygadło ze słabiutkim (zero jakiejkolwiek siły na zagrywce) Permem. W pierwszej części sezonu Fakieł męczył się trochę na wyjeździe - ale wygrał mecz 3:1. Dzisiaj kurs na ten sam mecz jest taki sam... - Jeszcze. Warto skorzystac bo... warto skorzystac. Polecam także Fakieł -1.5 seta tak w okolicach 1.45-1.50. Co prawda nie wiadomo co dzieje się z Konstantinem Bakunem - kilka kolejek temu złapał jakiś mikrouraz - ale od tamtej pory ślad po Nim zaginął. Jednak bardzo dobrze zastępuje go 36-letni Mikhail Beketov. Tak więc - Fakieł walczy o miejsce 1-2 aby odpoczywac podczas gdy reszta będzie rywalizowała w 1/8 fazy play-off. Natomiast Perm praktycznie nie ma żadnych szans na uniknięcie rywalizacji w play-out czyli walki dla czterech najsłabszych zespołów o... utrzymanie się w lidze.

Następnym wielce dziwnym kursem jest dla mnie 1.38 na Zenit Kazań w spotkaniu z Yaroslawiczem Yaroslavl. Rozumiem, że Zenit ma rewanżowy mecz w Lidze Mistrzów ze stołecznym Dinamo, ale... Yaroslavl jest po drodze z Kazania do Moskwy - więc w samolocie i tak siedzi pierwszy skład zespołu z Kazania. Nawet jeżeli Sivożelec, Anderson czy Vermiglio mieliby nie zagrac to i tak mają na tych pozycjach wartościowych graczy, którzy i tak są o klasę lepsi od siatkarzy Yaroslawicza w którym nie ma nawet jednego obcokrajowca. Ponad klasa różnicy pomiędzy zespołami, o zmęczeniu nie ma mowy bo siatkarze Zenitu latają w takich oto komfortowych warunkach...

Może byc jedynie problem z koncentracją. Ale jeżeli wyjdzie drugi garnitur to myślę, że będzie to nawet lepsze rozwiązanie. Rozumiem wszystko, że mecz w Yaroslaviu jest teoretycznie mało ważny, ale... Mimo wszystko kurs także spadnie.

W tym momencie polecam dubel Fakieł Nowy Uriengoj + Zenit Kazań = 1.70 Marathonbet​

A w singlu pogrywam jeszcze Dinamo Krasnodar, które leci około 800 kilometrów do ukraińskiego Charkowa. Bet na Dinamo Krasnodar motywuję tym, że po przyjrzeniu się wczorajszemu spotkaniu Halkbank Ankara - Lokomotiw Charków w ramach Pucharu CEV - stwierdzam, że jak Sasza Tjutlin nie zagra spotkania na 60% skuteczności w ataku i nie dołoży kilku asów to może byc ciężkie spotkanie dla Loko. Po drugiej stronie doświadczony i będący w ostatnim czasie w dobrej formie Roman Yakowlew. - Czyli pojedynek dwóch killerów na pozycji atakującego. Reszta siatkarzy w obu zespołach to już średnia półka - jednak rozgrywający Marlon przy Lukasie Kampie lub Dmitrym Storozhilovie to klasa różnicy. Klasa różnicy która naprawdę przyda się w tym spotkaniu. W pierwszej fazie sezonu Dinamo Krasnodar wygrał u siebie z Charkowem 3:1 - jednak w wygrywanych setach kontrolował przebieg gry. W tamtym spotkaniu grał Facundo Conte w Dinamo oraz Frank Depestele w zespole z Charkowa. - Względem tamtego spotkania moim zdaniem większe osłabienia ponieśli siatkarze z Charkowa (brak Franka Depestele) aniżeli absencja Facundo Conte w Dinamo.

Dinamo Krasnodar 2.10 Marathonbet

Otrzymane punkty reputacji: +13
G 0

goodevening

Użytkownik
Typy Gustlika na tą kolejkę ładnie powchodziły(zresztą jak zwykle ???? ) brawa dla niego.
Ja chciałem dodać że oglądałem mecz Dinamo Krasnodar z Charkowem i założenia sie sprawdziły: większość( w tie-breaku raz chyba użyty srodek) piłek grana do Saszy Tjutlin, który jest tylko człowiekiem i też popełnia błędy. Rozgrywający specjalnie się nie wysila. Za to po 2. stronie był Marlon, który nawet z trudnych piłek cos ciekawego zawsze zagrał.
W sumie trochę powtórzyłem słowa Gustlika, ale w środę Charków gra rewanż z Halkbankiem w CEV i osobiście już teraz zachęcam do grania przeciwko drużyny z Ukrainy. Zwłaszcza że Turasy pokazały klasę u siebie

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Miałem się nie wysypywać z tego dubla bo nikt oprócz mnie nie był nim zachwycony, ale... Jest kilka argumentów przemawiających za zwycięstwami Lokomotiwu Nowosybirsk i Uralu Ufa.
Lokomotiw Nowosybirsk - Dinamo Moskwa
Po pierwsze dalej brakuje rozgrywającego Alexandra Butko i na dzień dzisiejszy wiadomo tylko tyle, że powinien być do gry na czas Final Four Ligi Mistrzów w Omsku. Zastępuje go doświadczony Andriej Zubkov. Poza tym wszyscy sprawni i powinni dawać z siebie 100%. Jednak po kontuzji Butko gra Loko jakby się nieco zacięła i z prawie pewnej drugiej pozycji w grupie niebieskiej zrobiło się tylko 2 punktu przewagi nad resztą stawki. Przytrafiły się 3 porażki w 4 ostatnich spotkaniach - jednak nie z byle kim: Biełgorod, Nowy Uriengoj oraz Ural Ufa. Po drodze trafiła się wygrana 3:1 z Kuzzbassem Kemerovo. Forma ostatnio średnia, jednak z takimi przeciwnikami porażki hańby nie przynoszą - szkoda tylko, że prawie jedna po drugiej. No ale nic. Teraz argumenty za. Loko gra u siebie, oprócz Butko wszyscy są do gry. Biełgorod (35 punktów) i Ufa (34 punkty) grają odpowiednio z Permem i Charkowem u siebie, więc z teoretycznie słabszymi zespołami z którymi powinni poradzić sobie za 3 punkty. - Czyli większa mobilizacja (i presja zarazem) w zespole z Nowosybirska. A i jeszcze jedno - Loko nie latało ostatnio po Europie - są gospodarzami Final Four w Omsku, więc ostatnie kilka tygodni grają tylko w Rosji - nie mają spotkań co 3 dni i nie są zapewne zmęczeni tak jak na przykład Dinamo Moskwa.
Teraz o zespole Bartosza Kurka. Słaba 4 pozycja w grupie czerwonej bez jakichkolwiek szans na awans do czołowej dwójki premiującej awansem od razu do 1/4 fazy play-off. Słaba forma - śmiem wątpić, że słabsza niż ta którą prezentuje Nowosybirsk. Zdarzyły im się wyskoki (niespodzianki) w spotkaniach z Biełgorodem i Trentino u siebie, ale potem już w Trydencie 0:3 (wygrywając zasłużenie Złotego Seta) i 0:6 w dwumeczu z Zenitem Kazań gdzie ich gra wyglądała... żenująco. Problemy zdrowotne miał Pavel Kruglov (nie poleciał do Niżnego Nowogorodu na mecz z Gubernią), nie ma i raczej nie będzie do końca sezonu Petera Veresa, Kurek jest w słabej formie (zdjęty w dalszej części meczu z Zenitem Kazań), Markin na przyjęciu to nie ta półka, która przystoi drużynie Dinamo - wyróżniającymi się siatkarzami się Krivets oraz Kruglov - jednak nie są oni w stanie wygrywać spotkań w pojedynkę. Grankin na rozegraniu także wpisuję się w przeciętną średnią zespołu Jurija Czerednika. Zmienników brak bo jest to praktycznie młodzież. Słaba forma, zmęczenie spowodowane grą w Lidze Mistrzów oraz tragiczna forma wyjazdowa zespołu z Moskwy. 2 wygrane na 9 wyjazdów to... słaba nawet jak na rosyjskie realia statystyka. Wygrane tylko z Fakiełem Nowy Uriengoj oraz Szachciorem Soligorsk - słabo.
Na każdej oprócz pozycji rozgrywającego przewagę ma Lokomotiw Nowosybirsk. Zubkov jest słabszy od Grankina, ale w przeciwieństwie do Siergieja ma kim grać. Nillson, Birjukov, Divis, Volvich, Gutsalyuk to solidna paczka. Po stronie stołecznych jest Kruglov (niekoniecznie w pełni zdrowy), środkowy bloku Krivets, rozgrywający Grankin i w sumie tyle... Słaby Kurek z Markinem na przyjęciu (aczkolwiek mimo wszystko trzeba uważać na Kurka) i słaba zagrywka po stronie Dinamo. To tyle z czystosportowych aspektów. Loko gra u siebie, Loko ma parcie na zwycięstwo bo zaraz może im uciec drugie (bardzo ważne) miejsce, Loko jest wypoczęte i przede wszystkim zdrowe. Wszystko wskazuje iż to prestiżowe spotkanie wygra zespół z Nowosybirska.
Ural Ufa - Lokomotiw Charków​

Do odpalenia z tym dublem czekałem aż to wczorajszego spotkania w ramach Pucharu Challenge pomiędzy Galatasaray Stambuł a Uralem Ufa. Męczyli się Falasca i spółka, ale jak już złapali rytm to od 0:2 do 3:2 po małych przygodach awansowali do półfinału Challenge Cup w którym zmierzą się z Delectą Bydgoszcz. Mecz Uralu w związku z grą w Turcji został przesunięty na poniedziałek - w Europie raczej pogoda nie szaleje, więc powinni spokojnie dolecieć do Ufy i trochę odpocząć. Jak wcześniej wspomniałem Ufa czeka na pomyłki Biełgorodu i Nowosybirska i po cichu liczy na awans na miejsce premiowane awansem do 1/4 play-off. Czyli mobilizacja jest. Jest także forma, która ostatnimi czasy zwyżkuje. Wygrana w Nowosybirsku 3:1 oraz dwumecz z Galatasaray Stambuł. No i bardzo fajna paczka - Vissotto, Falasca, Spiridonov, Kazakov, Aschev, Panteleymonenko czy odpoczywający w Stambule (wchodził na przyjęcie) Pavel Abramov. Gra u siebie, po długim locie, ale w formie i z fajną atmosferą w zespole + dalej szansa na zajęcie 2 miejsca w grupie niebieskiej.

Alexey pozdrawia ze słonecznego Stambułu w którym spotkał się... z byłym rozgrywającym Lokomotiwu Charków - Frankiem Depestele.

Co do Lokomotiwu Charków to przekopiuję częśc ostatniej analizy:​
Bet na Dinamo Krasnodar motywuję tym, że po przyjrzeniu się wczorajszemu spotkaniu Halkbank Ankara - Lokomotiw Charków w ramach Pucharu CEV - stwierdzam, że jak Sasza Tjutlin nie zagra spotkania na 60% skuteczności w ataku i nie dołoży kilku asów to może byc ciężkie spotkanie dla Loko.
Nic się nie zmieniło. Dalej kamande ciągnie tylko i wyłącznie Sergiej Tjutlin.​
Czyli pojedynek dwóch killerów na pozycji atakującego. Reszta siatkarzy w obu zespołach to już średnia półka - jednak rozgrywający Marlon przy Lukasie Kampie lub Dmitrym Storozhilovie to klasa różnicy. Klasa różnicy która naprawdę przyda się w tym spotkaniu.
Tjutlin vs Vissotto ale potem już jest Falasca, Spiridonov, Abramov, Kazakov i tak dalej... Także widzimy, że przewaga na pozycjach (oprócz atakującego) jest po prostu miażdżąca. Z kolei sam Charków dostał od Halkbanku Ankara w Pucharze CEV 0:6 w dwumeczu - a tam też oprócz Salaha byli jeszcze Priddy, Diaz Augusto czy robiący robotę na środku Emre Batur. Czyli Charków gra z podobnym zespołem jak Halkbank tylko, że na wyjeździe i że nie nazywa się Halkbank tylko nazywa się Ural Ufa. Na moje będzie 3:1 bo jak w zespole jest Leandro Vissotto to jego zespół dostaje automatycznie łatkę ekipy chimerycznej. - Ot tak, za darmo.
Lokomotiw Nowosybirsk + Ural Ufa = 1.892 Marathonbet

Otrzymane punkty reputacji: +35
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Kuzbass Kemerowo - Gubernija Niżny Nowogród​

Chyba jedno z ciekawiej zapowiadających się spotkań. Gubernija ma serię 12 zwycięstw i jest rewelacją tego sezonu. Trener Guberniji Plamen Konstantinow wykonuje świetną pracę z tym zespołem i jest wymieniany w gronie kandydatów do objęcia reprezentacji Rosji mężczyzn. Kuzbass jednak zawodzi i na pewno stać ich na lepsze wyniki.
Gubernija ostatnio musiała sobie przez kilka spotkań radzić bez Mikko Esko. Rozgrywający reprezentacji Finlandii w Kemerowie będzie, ale ciężko powiedzieć czy zagra. Zastępował go Shulgin, który nie grał źle, ale jednak miał spore wahania. Ciągle liderem jest Nikołaj Pawłow, doskonały atakujący. Na przyjęciu pewne miejsce ma Nikic. Obok niego albo doświadczony Shulepov albo Savin. Na środku mocnym punktem jest Ostapenko. Drugi środkowy Sychev albo Lyamin bez rewelacji.
Kuzbass to bardzo ofensywny zespół. Trójka skrzydłowych Tuia, Andrae, Moroz wygląda bardzo dobrze. Tuia i Andrae nie są jednak wybitni w przyjęciu i to jest problem Kemerowa. Ostatnio sporo szans otrzymuje rozgrywający Bagram, który mi się jakoś szczególnie nie podoba. Nie wiem jak tam z formą fizyczną Ushakova, ale ten doświadczony rozgrywający wprowadza dużo spokoju i gra po prostu lepiej od Bagrama. Na środku było trochę problemów. Ostatnio parę tworzyli Szczerbakow i Szestak i ciężko powiedzieć czy Poroshin jest już gotowy do gry.
Według mnie seria Guberniji zostanie przerwana. Kuzbass może nie notuje wybitnych wyników, ale ich gra wygląda dobrze (tak dalekie miejsce w tabeli jest dla mnie naprawdę sporym zaskoczeniem). Zespół bardzo ofensywnie nastawiony, mocny na siatce. Gubernija bez Esko trochę jednak traci na szybkości rozgrywania swoich akcji. Fin może i zagra, ale w najlepszej dyspozycji raczej nie będzie. Kuzbass u siebie na razie nie wygrał zbyt dużo spotkań, ale na wyjazdach ich gra wygląda trochę inaczej niż na własnym parkiecie. Seria Guberniji wiecznie trwać nie będzie.
Typ:
Kuzbass Kemerowo @ 2.20 Bet365 ⛔

EDIT:
Seria Guberniji wiecznie trwać nie będzie.
A może i będzie...

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Mecz Gwiazd 2013​

Dzisiaj były już pokazowe spotkania i konkursy zagrywki i &quot;gwoździa&quot;. Jutro o 12:00 czasu polskiego danie główne, czyli Mecz Gwiazd. Tym razem trochę inna formuła od tej, która była w poprzednich latach. Nie ma podziału Wschód-Zachód czy też Gwiazdy Rosji-Gwiazdy Świata. Drużyny kompletowali Michajłow i Tietiuchin.
Skład Michajłowa (trener: Wołkow, asystent: Alekno):
Rozgrywający: Marlon, Żygadło
Atakujący: Michajłow, Krugłow, Pawłow, Moroz
Środkowi: Muserski, Todorow, Ostapienko, Wołwicz
Przyjmujący: Anderson, Ilinych, Siwożelez, Rodiczew
Libero: Komarow, Obmoczajew, Sokołow
Skład Tietiuchina (trener: Chamuckich, asystent: Szypulin):
Rozgrywający: Grankin, Vermiglio, Chabibulin
Atakujący: Vissotto, Tjutlin
Środkowi: Apalikow, Aszczew, Kriwiec, Lewczenko
Przyjmujący: Kurek, Tietiuchin, Chtiej, Aleksiew, Bierieżko, Birjukow
Libero: Werbow, Babiczew

Składy wyglądają imponująco. Po obu stronach świetni zawodnicy. Troszkę lepiej wygląda może skład Michajłowa, ale czy to jutro będzie miało jakieś znaczenie ?
W takich meczach chodzi przede wszystkim o dobrą zabawę. Podejrzewam, że odbędzie się normalne spotkanie, ale nikt tutaj nie będzie się &quot;zabijać&quot; o każdą piłkę.
Lekko w stronę drużyny Tietiuchina @ 2.30 Marathonbet ⛔

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Po trzech tygodniach wróciła rosyjska Superliga. Do końca fazy zasadniczej dwie ostatnie kolejki - bardzo ciekawe kolejki.
Prikamie Perm - Dinamo Moskwa
Tutaj skupię się tylko i wyłącznie na drużynie gości: Ekipa Dinamo była na 12-dniowym obozie przygotowawczym do decydującej części sezonu w Bułgarii. Pod koniec zgrupowania podopieczni Jurija Czerednika pokonali obecnego Mistrza Bułgarii w sparingu: Marek Union(Dupnitsa 1:4 Dynamo Moskwa (13:25, 25:20, 21:25, 19:25, 11:15). Zdrowi są Kurek, Grankin i Krugłow czyli ofensywny trzon drużyny. Do normalnych treningów po konsultacji lekarskiej we Włoszech wrócił także węgierski przyjmujący Dinamo - Peter Veres. Co prawda treningi spędza w towarzystwie elastycznej opaski na wysokości brzucha, jednak nie widac aby nie był w pełni sprawny. Czy zagra? - Nie wiadomo. Zespołu grały w tym sezonie ze sobą dwukrotnie. Raz w lidze, raz w Pucharze Rosji. Oba spotkania gładko wygrała drużyna Bartosza Kurka. Ważne spotkanie dla Dinamo, ponieważ zostały dwie kolejki do końca i Moskwianie walczą Lokomotiwem Charków i Iskrą Odincowo o 4 miejsce w tabeli.
Szachior Soligorsk - Lokomotiw Charków​

Sprawa podobna co do Dinamo Moskwa. Ta sama grupa, tyle samo punktów i walka o 4 pozycje na koniec fazy zasadniczej. 3 tygodnie przerwy z pewnością bardzo dobrze podziałało na jednego z największych killerów tego sezony czyli na Siergieja Tjutlina. Lukas Kampa i Dmitry Storozhilov to dwóch rozgrywających na podobnym solidnym poziomie. Soligorsk to drużyna sklejona z przeciętnych zagranicznych siatkarzy wspartych kilkoma Białorusinami. - Na strategicznych pozycjach goście mają co najmniej klasę przewagi - która będzie widoczna w decydujących częściach setów. Kurs 1.55 sporo zawyżony. Charków walczy o 4 pozycję, Soligorsk czeka już tylko na fazę play-out - czyli na rozgrywki dla czterech najsłabszych drużyn w Superlidze.
Iskra Odincowo - Gubernia Niżnyj Nowogorod​

Tymczasem w podmoskiewskim Odincowie burdel jakich mało. Problem ze szmalem i sypie się cała drużyna czego dowodem jest ostatnia porażka z Jarosławiczem Jarosław. Rozwiązano kontrakt z uznanym bądź co bądź trenerem Roberto Satnillim, siatkarze nie dostają pensji na czas (są spore zaległości - rzędu kilku ładnych miesięcy), Gavin Schmitt tęskni za powrotem do Korei Południowej a podstawowy przyjmujący drużyny Denis Kalinin nie zagra najprawdopodobniej do końca sezonu. Tak więc możliwośc jakiejkolwiek rotacji w zespole ogranicza się praktycznie tylko do zmiany Gavina Schmitta na Daniela Romana. Sypie Konstantin Lesik, który wirtuozem nie jest. - Potrafi ładnie rozgrywac ale jest nieregularny. Czyli problemy, problemy, problemy...
W Guberni dalej na próżno szukac Mikko Esko. Fin złamał kilka tygodni temu palec w ręce i spokojnie jest szykowany na fazę play-off. Może byc szykowany jeszcze spokojniej pod warunkiem, że Gubernia wygra środowy mecz z Iskrą - wtedy zapewni sobie automatyczny awans do 1/4 Finału i to z pierwszego miejsca w grupie czerwonej. Poza tym... Milos Nikic podpisał kontrakt z drużyną na następny sezon - czyli podoba mu się. Armata Nikolay Pavlov także miała kilka ładnych dni wolnego. Savin, Shulepov, Nikic - do wyboru do koloru. Mieszanka doświadczenia ze świeższą wizją siatkówki w postaci Milosa Nikica i wabik na Gavina Schmitta - jeden z lepszych środkowych bloku tego sezonu - Alexey Ostapenko. Seria 14 zwycięstw z rzędu podopiecznych Plamena Konstantinowa - niesmacznym byłoby zakończyc ją w tonącym się z tygodnia na tydzień Odincowie.
Dinamo Moskwa + Lokomotiw Charków + Gubernia Niżnyj Nowogorod 3.00 Marathonbet ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +23
filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Krótko i konkretnie.
Din. Moscow - Zenit Kazan
Zenit na dwie kolejki przed końcem zajmuje pierwsze miejsce z 7 punktami przewagi nad drugim Novosibieriskiem co jest równoznaczne z pewnym pierwszym miejsce po fazie zasadniczej. Dynamo zajmuje czwarte miejsce w grupie czerwonej z przewagą 1 pkt na Odnicovem oraz 3 pkt nad Charkowem więc punkty są im potrzebne aby obronić miejsce które aktualnie zajmują. Miejsce które daje im lepsze rozstawienie w fazie Play-off
Do składu Dynama wrócił w końcu Peter Veres niezły wstęp w ostatniej kolejce ponad 50% skuteczności w ataku. A więc ofensywa rośnie w siłę. Zenit jest drużyną zdecydowanie lepszą ale, ale właśnie za niespełna tydzień grają FF ligi mistrzów miejsce pierwsze w fazie zasadniczej mają zapewnione więc Alekna może dać szansę gry tym zawodnikom którzy z reguły przyglądają się poczynania swojej drużyny z boku. Alekna moim zdaniem należy do ludzi rozważnych i z pewnością swoim gwiazdą da odpocząć przed tak ważnym turniejem jaki będą rozgrywali za tydzień. Dynamo tak jak wspomniałem walczy o jak najlepszą pozycję po fazie zasadniczej więc zaangażowanie tej drużyny na pewno będzie 100%. Dlatego uważam, że warto w takich okolicznościach pograć coś w stronę gości.
Typ: Dynamo Moskwa +1.5 seta @ 2.30 (obecnie 2.20) b365

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Iskra Odincowo - Groznyj Grozny​

Ekipa z podmoskiewskiego Odincowo pomimo sporych problemów kadrowo-finansowych po odejściu trenera Santillego odniosła niespodziewane zwycięstwo nad Gubernią Niżnyj Nowogorod przerywając tym samym serię 14 zwycięstw z rzędu podopiecznym Plamena Konstantinowa. Oczywiście liderem zespołu jest kanadyjski atakujący Gavin Schmitt na którego barkach spoczywa ciężar w ofensywie. Fajnie obsadzona jest pozycja przyjmujących w zespole. Ofensywnie nastawiony Elvi Contreras, który świetnie radzi sobie na przyspieszonych piłkach i lotnym bloku - aczkolwiek potrafi też złapac spory zasięg - mimo iż ma tylko 188 cm wzrostu. Tragicznie przyjmuje, ale coś za coś. I Denis Kalinin, który widocznie uporał się z urazem i jest w pełni gotów do gry. Na środku solidni siatkarze z przeszłością w reprezentacji Rosji - Bogomolov oraz Kuleshov. No i oczywiście fajnie spisujący się rozgrywający Konstantin Lesik - który ma w niedalekiej przyszłości wygryzc Sergieja Grankina z funkcji pierwszego rozgrywającego reprezentacji Sbornej.
Bardziej niż czysto sportowo Iskra wygra ten mecz mentalnie. Odżyli bardzo bo tych kilkunastu ciężkich dniach i trener Totolo obiecał walkę na 100% aby sezon w Odincowie nie został spisany na straty. Walczą o 4 miejsce w grupie aby miec lepsze rozstawienie w fazie play-off a przed nimi Dinamo Moskwa, które gra z liderem ligi Zenitem Kazań a w ostatniej kolejce z mocnym Dinamo Krasnodar - więc szanse są. Grali w tym sezonie raz w optymalnych składach w Pucharze Rosji i na neutralnym terenie Iskra wygrała gładko 3:0. W niedzielne popołudniu wróżę powtórkę z rozrywki.
Dinamo Krasnodar - Kuzbass Kemerovo​

Tutaj kolejny zespół, który walczy o lepszą pozycję na koniec fazy zasadniczej kontra zespół... który nie walczy kompletnie o nic. Dinamo Krasnodar z najlepszym rozgrywającym tego sezonu czyli Brazylijczykiem Marlonem. To raz. Nie ma od kilkunastu dni Romana Jakowlewa, ponieważ złamał on palec na jednym z treningów - jednak zastępuje go udanie Basil Nosenko. Pomaga mu w ofensywie Alexander Mochalov. Ważną informacją jest powrót do gry gwiazdy zespołu z początku sezonu - Facundo Conte - przyjmującego reprezentacji Argentyny znanego między innymi z występów w Acqua Paradiso Monza Brianza i Lidze Światowej. Po kontuzji łopatki/barku nie ma już śladu i w razie konieczności może wspomóc drużynę pojawiając się na parkiecie. Problemem zespołu może byc... przyjęcie zagrywki, ale o tym za chwilę.
Kuzbass Kemerovo po okresie bardzo dobrej gry i kilku niespodziankach zanotował aż 5 porażek z rzędu i niestety, ale zespół ze sporym potencjałem zajmie ostatnie premiowane awansem do play-off miejsce w grupie niebieskiej. Pavel Moroz, Samuel Tuia, Bjorn Andrae. - Skrzydła mogą robic wrażenia - zwłaszcza że zespół z Kemerova ma doświadczonego rozgrywającego - Konstantina Uszakowa. Jednak ostatnio więcej gry dostaje młodszy seter - Sergey Bagram i tutaj wróżę spore problemy i różnicę względem bądź co bądź świetnego Marlona, który będzie rozdzielał piłki po drugiej stronie siatki. Jeżeli mocna zagrywka nie będzie działac jutro ponadprzeciętnie jeżeli chodzi o zespół Kuzbassu - wróżę szybkie zwycięstwo mocno zmotywowanych siatkarzy z Krasnodaru. Warto w tym momencie zaznaczyc, że akurat w Krasnodarze panuje bardzo fajna atmosfera i przychodzi sporo kibiców aby wspomagac dopingiem swoją drużynę. - Mecz o stawkę dla Dinamo, mecz o nic dla Kuzbassu. Kursy do meczu będą spadac.
Iskra Odincowo + Dinamo Krasnodar = 1.788 ✅

Warto też zwrócic baczną uwagę na jutrzejsze spotkanie Dinamo Moskwa - Zenit Kazań. Po pierwsze: Do zespołu ze stolicy Rosji powrócił (w dobrym stylu) Peter Veres - węgierski przyjmujący - mentalny lider zespołu. Czyli na tą chwilę paka zespołu jest najmocniejsza jaka tylko może byc: Grankin - Krugłow - Szczerbinin - Krivets - Kurek - Veres. Zenit już sprał w tym sezonie kilka razy Dinamo - ostatnio w Lidze Mistrzów dwukrotnie 3:0. Dinamo walczy właśnie z Iskrą Odincowo o 4 miejsce w grupie - mają ciężko - ale przecież się nie poddadzą. - To po pierwsze. Po drugie dokładnie o tej porze za tydzień Zenit Kazań ma zamiar grac w Omsku w Finale Ligi Mistrzów. - A że trener Alekno lubi dac odpocząc swoim siatkarzom - może to zrobic (spore prawdopodobieństwo) także w starciu z Dinamo. Zenit nie gra już o nic. - Ma zagwarantowaną pierwszą pozycję po fazie zasadniczej i spory urlop do Final Four Ligi Mistrzów. - Warto zaobserowac kto jutro wyjdzie w podstawowym składzie... Czytając komentarze Rosjan na popularnych portalach sportowych - większośc z Nich jest przekonana że zamiast Vermiglio, Andersona czy Michajłowa na parkiet wyjdą Kołodyński, Bierieżko i Czeremisin.

Otrzymane punkty reputacji: +3
ivvan 2,8K

ivvan

Użytkownik
Ja dziś upatruję malutkiej niespodzianki w meczu Fakieła z Gazpromem. Nie wiem dlaczego Fakieł jest takfaworyzowany. Fakt ostatnio Gazprom spuścił trochę z tonu, ale jak dla mnie ta drużyna nadal ma ogromny potencjał na siatce. O ich zawodnikach pisaliśmy już niejednokrotnie. Fakieł ostatnio całkiem nieźle sobie radzi (oprócz porażki 3:0 z Krasnodarem w ostatniej kolejce), ale według mnie Gazprom może tutaj spokojnie pokusić się o zwycięstwo. Zagram lekko w stronę gości, lekko dlatego, że nie mam czasu spojrzeć na tabele i przeanalizować miejsc.
Typ: 2
Kurs: 2.5 ⛔

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Ja dziś upatruję malutkiej niespodzianki w meczu Fakieła z Gazpromem. Nie wiem dlaczego Fakieł jest takfaworyzowany. Fakt ostatnio Gazprom spuścił trochę z tonu, ale jak dla mnie ta drużyna nadal ma ogromny potencjał na siatce. O ich zawodnikach pisaliśmy już niejednokrotnie. Fakieł ostatnio całkiem nieźle sobie radzi (oprócz porażki 3:0 z Krasnodarem w ostatniej kolejce), ale według mnie Gazprom może tutaj spokojnie pokusić się o zwycięstwo. Zagram lekko w stronę gości, lekko dlatego, że nie mam czasu spojrzeć na tabele i przeanalizować miejsc.

Kurs: 2.5
Dlatego że Fakieł jest zespołem lepszym. A Gazprom ostatnio gra zdecydowanie słabiej niż miało to miejsce na początku sezonu. Zresztą Surgut to drużyna własnego parkietu a na wyjazdach ich gra nie jest już taka efektywna. Do składu Fakieła wrócił lider Bakun. Dlatego Ja gram zwycięstwo gospodarzy.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Kurs: 2.5 ⛔
Nie chce mi się cytować tych twoich piardów po tym jak dwa miesiące temu nazwałem Surgut średniakiem, gdzie nastąpiło wielkie oburzenie z twojej strony ???? Ale w tym momencie by chyba wypadało. Mocarze na 8 ostatnich spotkań przegrali 7. No a jeszcze dwa miesiące temu rozwolnienia dostawałeś z podjarki jacy to oni mocni są :grin:
Dynamo (+1.5) - Zenit @ 1 (2.30) Totomix
Filip już pisał o tym meczu, a ja podpisuje się pod tym typem. U większości buków po ok. 1.80 na to mamy, ziemniak oferuje nam aż 2.30. Zenit o nic tutaj nie gra, a wiadomo że Alekno zbytnio swoich gwiazd przemęczać nie lubi. Do Dynamo wrócił już kluczowy dla tej ekipy Veres i od razu wrócił w bardzo dobrej dyspozycji. Drużyna z Moskwy ma o co grać, gra na swoim terenie i powinna prawdopodobnie lekko rezerwowy Zenit odprawić.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Nie chce mi się cytować tych twoich piardów po tym jak dwa miesiące temu nazwałem Surgut średniakiem, gdzie nastąpiło wielkie oburzenie z twojej strony ???? Ale w tym momencie by chyba wypadało. Mocarze na 8 ostatnich spotkań przegrali 7. No a jeszcze dwa miesiące temu rozwolnienia dostawałeś z podjarki jacy to oni mocni są :grin:
Też pamiętam tą dyskusję.
Prawda jest jednak taka, że w pierwszej części sezonu Surgut grał znakomicie. I tego nic nie zmieni.
Nie wiem na jakiej podstawie Ty oceniałeś ten zespół, ale wydaje mi się, że żadnego spotkania w ich wykonaniu nie widziałeś.
Sezon dopiero się tak naprawdę zaczyna. Teraz PO i po sezonie będzie można powiedzieć coś więcej.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom