>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Speedway World Cup (9-16 lipca)

Status
Zamknięty.
T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Polska - Wielka Brytania (0-7,5) 2 1,68 Tobet ⛔
Polska - Wielka Brytania (0-5) 2 1,90 Bet365 ⛔
Dzisiaj na torze w King&#39;s Lynn odbędzie się drugi półfinał Speedway World Cup, faworytem tego półfinału i to zdecydowanym według bukmacherów są Polacy, ale czy na pewno? Czy mamy aż tak wielką silę ognia, by stawiać nas w roli aż tak głównego faworyta? Nie będą się rozpisywał o Rosjanach i Czechach, ponieważ oni zajmą się sobą a dokładnie walką o trzecią lokatę. Tak jak pisałem w typ długoterminowym, Brytyjczycy doskonale zdają sobie sprawę, że jeśli dziś nie wygrają to o awans do finału w Gorzowie może być już szalenie ciężko. Nasza rezprezentacja może liczyć na pewno na Tomka i Jarka oraz „Kaspera” ale co dalej, niby Protasiewicz jeżdził kiedyś na torze w King&#39;s Lynn ale to przecież było dawno i na pewno wiele się po zmieniało, do tego słaba psychika Piotra w zawodach takiej rangi więc sam nie wiem czego się można spodziewać po nim dzisiaj. Drugą zagadką jeszcze większą niż Piotr jest dla mnie „Koldi”, który po prostu jeżdzi w kratkę. Nie wierze również w to, że Tomek, Jarek i Krzychu nie zaliczą wpadek, ba myślę, że nasz kapitan dopasuje się gdzieś dopiero na drugą-trzecią serie. Natomiast Brytyjczycy nie mają nic do stracenia na pewno będą walczyli ze wszystkich sił, formę na torach Brytyjskich pokazuje „Bomber”, „Tajski” oraz Scott do tego dobrze radzący sobie Barker. Stawiam dzisiaj na wyrównany bój między Polakami a Brytyjczykami.
edit // NC, jesteśmy w **** mocni :? :grin:

Otrzymane punkty reputacji: +3
coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
No jak Łaguta by jechał to po takich kursach Rosję można spokojnie próbować, a jeżeli nie czystą to poszukać dobrego handicapu. Czekamy na potwierdzenie informacji, może ktoś znajdzie.

dr.house 16

dr.house

Użytkownik
Gafi + Łaguta i powinno być dobrze (o ile pojedzie). Mam jednak pytanie, Artom nie pojechał na GP Cardiff bo nie dostał wizy prawda? Przynajmniej takie miałem info, jeżeli tak było to sytuacja może powtórzyć się z bratem

J 3,9K

jacques

Forum VIP
http://speedwaygp.com/swcresults/31 - Na oficjalnej stronie cyklu w składzie Rosji jest... Grisza Laguta, ktoś może to potwierdzić?!
Wiesz co ? Podejrzewam, że nie zdążyli jeszcze zaktualizować danych. O finanse to się rozchodzi z Emilem. Łąguty mieli problemy wizowe.
Dzisiejszy news jest jednoznaczny :
http://www.speedwayworld.tv/news/article/462/russian-team-change
Over the weekend the Russian federation (MFR) confirmed to the governing the body, the FIM, the following team for Event 2 of the 2011 FIM Speedway World Cup, that takes place on 11 July.
1. Roman Povazhny (Capt)
2. Sergey Darkin
3. Ilya Bondarenko
4. Renat Gafurov
5. -
New Team Manager: Romua Hetmanis
The remaining teams remain the same. The full line up for the meeting, that takes place at Norfolk Arena, King&#39;s Lynn, Great Britain, at 19:30: local time will be:
RED: RUSSIA
1. Roman Povazhny (Capt)
2. Sergey Darkin
3. Ilya Bondarenko
4. Renat Gafurov
5. -
Przeglądałem forum rosyjskiego speedway jak również ich portal (o ile tak to można nazwać) i nie znalazłem żadnego potwierdzenia, że Grisza jedzie. Wydaje mi się, że coś by wiedzieli ...

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Czyli najlepiej odpuścić lub poczekać do potwierdzenia składów, wydaje się jednak że Łaguty zabraknie
Albo zabraknie, albo Rosjanie szykują niespodziankę. Ciekawe to będzie, bo ten 1 żużlowiec może od razu zmienić sytuację i faworytem moze być Rosja do 3 miejsca, ale potrzeba kogoś z dwójki Emil - Łaguta. Kurs co póki takie same więc na tą chwilę albo buki nie wiedzą kto pojedzie albo po prostu jedzie ktoś słaby.

W 66

warchlak

Użytkownik
Wg mnie ani Laguty, ani Emila dzisiaj nie bedzie.
Nawet kurs w betsafe h2h Rosja - Czechy jest 3.55 na Rosje i nie sadze, ze jest to tak sobie wystawione z przypadku.
Jednak jesli nawet Rosjanie jada bez liderow to wcale nie sa skazani na porazke z Czechami. Po kursach to mi wyglada nawet, ze Rosjania jada we 4...

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
jak szukać pod katem 4 zawodnikow Rosji to zdecydowanie :
Powazny-0,5 - Topinka 1 za 1,85 sportingbet
Powazny w takim razie pojedzie 7 razy przy 5 startach Topinki !! promocja mimo ze Topinka to miejscowy

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Witam choc żużlem interesuję się od wieków to dopiero mój pierwszy post w tym dziale. Opiszę 4 wybrane przeze mnie typy z totomix&#39;a.
C.Harris over 11pkt (zakład 1X2) @ 1,8 ✅
W półfinale SWC w King&#39;s Lyn Anglicy wierzą że pokonają reprezentację Polski i awansują bezpośrednio do finału. A Bomber ma byc ich liderem. Nie przewiduję tego żeby przegrał z którymś z reprezentatnów Rosji i Czech (choc jeżeli będzie Emil to może byc ciężko), a więc w starciach z Polakami może stracić tylko 3 punkty. PP i Kołodzieja spokojnie może objechac, bo Protas w Anglii już dawno nie jeździł a Kołodziej wiadomo - problemy sprzętowe i chyba mentalne. Z Gollobem jedzie już w pierwszym wyścigu a wiadomo że Gollobowi, jak i całej reprezentacji początki zawodów często nie wychodzą. Najciekawiej będzie w jego pojedynkach z Jarkiem i z KK. Hampel starty ma niesamowite i jeżeli Chris zostanie pod taśmą to raczej nie ma szans na jego prześcignięcie. A KK na angielskich torach spisuje się dobrze. A jeszcze w poprzednim roku razem sięgali w spaniałym stylu po mistrzostwo Elite Leaugue i truimf w parach. Tak więc, jeżeli Bomber nie będzie zasypiał pod taśmą startową (a to jest jego pięta achillesowa) to całkiem śmiało może uzbierać te 12 punktów.
P.Protasiewicz under 11pkt @ 1,8 ⛔
PePe zakończył rywalizację na torach Elite League w sezonie 2007. A więc 4 lata temu. Jednak w 2009 roku w półfinale SWC w Peterborough wywalczył 10punktów. Był to całkiem niezły wynik ale jednak dziś myślę że będzie jednym z najsłabszych ogniw polskiej drużyny.
Gollob-Hampel 2 @ 1,8 ⛔
Tym opieram tak jak ten wyżej na tym że Gollob nie jest przystosowany do angielskich torów a Jarek starty ma takie (nawet jeżeli je kradnie ;) ), których inni zawodnicy ze światowej czołówki mogą pozazdrościć. A start na angielskich torach to jak wiadomo bardzo ważna sprawa. Choc tor w King&#39;s Lyn najbardziej z torów angielskich geometrią przypomina tory polskie i można się na nim pościgać. Jak wiadomo Gollob jeżeli nie jedzie w Polsce to często budzi się około 2-3 swojego biegu i dopiero wtedy jego silniki są spasowane z torem.
K.Kasprzak - J.Kołodziej 1 @ 1,65 ✅
Kasprzak od lat objeżdża się w Angli, co mu raczej wychodzi na dobre. Kołodziej po świetnym sezonie 2010, w tym po prostu nie chce zaskoczyć. Wydaje mi się że on i jego menadżer przesadzili z tymi dietami, herbatkami i przygotowaniem mentalnym. Głównym problemem Janusza jego chyba on sam. To w głowie musi być wszystko uporządkowane żeby wygrywać potem wyścigi. A z tym sobie jakoś nie może poradzić. I dlatego myślę że jeżeli nic nie zmieni z Cegielskim to może z powrotem wrócić mu status ligowego średniaka.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
jak szukać pod katem 4 zawodnikow Rosji to zdecydowanie :
Powazny-0,5 - Topinka 1 za 1,85 sportingbet
Powazny w takim razie pojedzie 7 razy przy 5 startach Topinki !! promocja mimo ze Topinka to miejscowy
A skąd mu się weźmie te 7 startów? Z tego co wiem maksymalnie ma zawodnik do odjechania 6 biegów. Jeśli się mylę to poprawcie.
Co do samych zawodów to uważam, że warto zagrać na Rosjan, którzy na pewno 4 nie wystawią. Jeśli nie bracia i Emil to przecież brakuję w tym składzie Denisa Gizatulina chociażby, który spokojnie te kilka punktów przywiezie. To samo oczekuję po Ropie i Gafurowie. Darkin to doświadczenie ale czy da radę to zobaczymy. Najbardziej sceptyczny jestem co do Ilii Bondarenko, który nie wiem jakim cudem się tam znalazł skoro jest Ukraińcem... Ja sam już zagrałem Rosja(+4,5) w parze z Czechami po 2,30 w SB. Moim zdaniem nawet przy takich składach warto zagrać.

W 66

warchlak

Użytkownik
Przeceniacie i to bardzo mozliwosci Anglikow ???? Nawet Harris to nie jest zawodnik z najwyzszej polki...
np granie przeciwko Protasiewiczowi w parze z Taiskim to spore ryzyko...
Pamietajcie o tym, ze Polak nie bedzie jechal z Polakiem, czyli Pepe nie bedzie tracil pkt na Hampelu, Kasprzaku, Gollobie, a np taki Woffi jak najbardziej ????

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Najlepszy Czeski Żużlowiec? Lukas Dryml @ 2,25 Expekt ✅
Chyba dobry bet, Lukas w Anglii śmiga aż miło, niewątpliwie będzie liderem drużyny. Punkty może urywać nawet faworyzowanym Polakom i Brytyjczykom. Napewno powalczy z Protasiewiczem, Kołodziejem i Kasprzakiem. Z Anglików pokonać teoretycznie może każdego, a szczególnie Bakera. Punkty na Rosjanach to raczej powinna być formalność. Także spróbuje pograć ten bet mi się bardzo podoba.
Moim zdaniem tak, ale znawcy tu twierdzą że chyba nie. A gdzie wogóle taki kurs i taka linia?

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Wlk.Brytania win @3,2
Tobet
A ja tu przewiduję teorię spiskową i gram za mniejszą stawkę ten typ.Dlaczego? Oczywiście jeśli Polacy pojadą na 90 procent to wygrają.Ale czy pojadą? Czy będą chcieli wejść do barażu i tam pozbyć się kogoś z dwójki Szwecja-Australia? Czy lepiej w finale jechać przeciwko słabej drużynie z Wysp?
Polska under 58,5 @1,72

Ten typ już realny;) Kasprzak,Kołodziej i Protasiewicz będą gubić punkty,podobnie jak Gollob. Na przeciw mają jeżdżących na co dzień w Anglii nie tylko gospodarzy ale także Lukasa Drymla czy Gafurova. Wiadomo,że na polskim torze to Polacy byliby górą,ale w UK to już inna bajka..

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Wlk.Brytania win @3,2
Tobet
A ja tu przewiduję teorię spiskową i gram za mniejszą stawkę ten typ.Dlaczego? Oczywiście jeśli Polacy pojadą na 90 procent to wygrają.Ale czy pojadą? Czy będą chcieli wejść do barażu i tam pozbyć się kogoś z dwójki Szwecja-Australia? Czy lepiej w finale jechać przeciwko słabej drużynie z Wysp?
Polska under 58,5 @1,72

Ten typ już realny;) Kasprzak,Kołodziej i Protasiewicz będą gubić punkty,podobnie jak Gollob. Na przeciw mają jeżdżących na co dzień w Anglii nie tylko gospodarzy ale także Lukasa Drymla czy Gafurova. Wiadomo,że na polskim torze to Polacy byliby górą,ale w UK to już inna bajka..
gzdie masz 58.5 ?

michal1090 1,7K

michal1090

Użytkownik
Najlepszy Czeski Żużlowiec? Lukas Dryml @ 2,25 Expekt
Chyba dobry bet, Lukas w Anglii śmiga aż miło, niewątpliwie będzie liderem drużyny. Punkty może urywać nawet faworyzowanym Polakom i Brytyjczykom. Napewno powalczy z Protasiewiczem, Kołodziejem i Kasprzakiem. Z Anglików pokonać teoretycznie może każdego, a szczególnie Bakera. Punkty na Rosjanach to raczej powinna być formalność. Także spróbuje pograć ten bet mi się bardzo podoba.

Moim zdaniem tak, ale znawcy tu twierdzą że chyba nie. A gdzie wogóle taki kurs i taka linia?
+8 jest w Betgunie , ale trzydrogowo czyli tak naprawdę +7.5
ja zagrałem.

W 66

warchlak

Użytkownik
Wedle przewidywan Polacy pewnie wygrali, ale jestem negatywnie zaskoczony ich jazda ????
Tylko 13 pkt przewagi nad slabymi Anglikami to nie wrozy zbyt dobrze przed finalem...
Strasznie duzo punktow pogubil Kolodziej - przegrywal z Barkerem, Harrisem, Nichollsem i Kennetem ;/
Reszta tez bez blysku, fajnie kazdy ponad 10 pkt, ale w tak slabej obsadzie to powinien byc pogrom jak rok temu w Gorzowie.
W sobote jak trzeba bedzie walczyc z Dania, Australia i Szwecja to bedzie ciezko. Juz nie bedzie pkt gratisowych na amatorach tylko wlasciwie w kazdym biegu ktos mocny bedzie do pokonania i zaczynam watpic w Janusza, bo skoro bez problemu wygrywaja z nim przecietniacy typu Kennet to co dopiero bedzie jak obok niego stanie Nicki, Aj, Crump czy Holder ;/
Powinnismy jednak wygrac, bo inne ekipy tez maja dziury, ale nie wyglada to kolorowo i zapewne do ostatniej serii biegow bedzie walka ;D

A 694

addicted

Użytkownik
Wedle przewidywan Polacy pewnie wygrali, ale jestem negatywnie zaskoczony ich jazda ????
Tylko 13 pkt przewagi nad slabymi Anglikami to nie wrozy zbyt dobrze przed finalem...
Ciezko wypracowac wieksza przewage, kiedy druzyny Rosji i Czech nie sa w stanie rywalizowac z Polska i Wielka Brytania i 70% biegow konczy sie wynikiem 3-2 lub 2-3. Anglicy troche powalczyli, ale moim zdaniem Polska wygrala bardzo pewnie.. wygrali 14/25 biegow i mysle, ze nie ma co dorabiac idealogii, bo to byly udane i latwe zawody - w dodatku bez upadkow po stronie Polakow

1. Tomasz Gollob - 13 (2,3,2,3,3)
2. Jarosław Hampel - 10 (1,3,3,2,1)
3. Janusz Kołodziej - 11 (3,2,2,2,2)
4. Piotr Protasiewicz - 13 (3,3,2,3,2)
5. Krzysztof Kasprzak - 15 (3,3,3,3,3)

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Strasznie duzo punktow pogubil Kolodziej - przegrywal z Barkerem, Harrisem, Nichollsem i Kennetem ;/
Reszta tez bez blysku, fajnie kazdy ponad 10 pkt, ale w tak slabej obsadzie to powinien byc pogrom jak rok temu w Gorzowie.
W sobote jak trzeba bedzie walczyc z Dania, Australia i Szwecja to bedzie ciezko. Juz nie bedzie pkt gratisowych na amatorach tylko wlasciwie w kazdym biegu ktos mocny bedzie do pokonania i zaczynam watpic w Janusza, bo skoro bez problemu wygrywaja z nim przecietniacy typu Kennet to co dopiero bedzie jak obok niego stanie Nicki, Aj, Crump czy Holder ;/
Powinnismy jednak wygrac, bo inne ekipy tez maja dziury, ale nie wyglada to kolorowo i zapewne do ostatniej serii biegow bedzie walka ;D
Przesadzasz, nie jechaliśmy na swoim roku w półfinale jak przed rokiem, można było się spodziewać wyniku na styku z Brytyjczykami, a lekkie zaskoczenie bo wygraliśmy dość zdecydowanie. Jarek pojechał słabiej ale o niego nie ma się co bać, za to trzeba się cieszyć dobrymi występami Kasprzaka i Protasiewicza. Nie ma opcji na tą chwilę my nie mamy luk w składzie, wiadomo podczas zawodów może się okazać, że ktoś będzie zawodził, ale w porównaniu do reszty ekip my nie mamy słabego żużlowca jak np. w Danii Mads K... który już nie będzie tak jeździł w Polsce jak u siebie, Schlein czy Batchelor w Australii lub Jonasson czy Davidsson w Szwecji. Dla mnie wygramy i tym razem z dużą przewagą...
EDIT: Nicholls nie jedzie w barażu, GB odpuszcza baraż bo wydaje się sprawa jasna, Szwecja i Australia awansują no chyba, że Rosja wystawi najmocniejszy skład to coś mogą namieszać.

W 66

warchlak

Użytkownik
można było się spodziewać wyniku na styku z Brytyjczykami
Nie wiem jak mozna bylo sie spodziewac, ze Brytyjczycy moga jakkolwiek zagrozic, skoro zwyczajnie sa slabi, no ale mniejsza z tym ???? Poczekajmy do soboty ;p

F 84

fanatyk00

Użytkownik
Polacy ogólnie bardzo dobre zawody.Lecz trzeba dodać że brakło tutaj przeciwników Anglicy jeździli jak jeździli każdy widział.Czesi mieli być pewniakiem do barażu a tu jednak Ruskie pokazali charakter i w 4 zawodników naszych sąsiadów pokonali.Poziom zawodów jednak stał na bardzo słabym poziomie.Mijanek na dystansie mało większość biegów rozgrywała się w pierwszym wirażu.Miejmy nadzieje ze baraż będzie juz na dobrym poziomie a finał dostarczy nam wielu emocji z happy endem dla naszych.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom