>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Speedway Ekstraliga 2010

Status
Zamknięty.
arjen 18

arjen

Użytkownik
jak zwykle wałek, cały czas Leszno zwiększało przewagę do połowy meczu, a tu nagle Kołodziej i Adams zaczynają przegrywać, a Pavlic to już mistrzostwo świata????
O co Ci chodzi kolego?... ???? Unia swoje wykonała, swoje pojechała, 3 punkty zdobyte, a zrobili to jak najmniejszym nakładem sił i kosztem to się chwali i ceni. Zostawiają siły na pewne już play-offy i dobrze, widać gołbym okiem, że &quot;Byki&quot; idą na mistrza.

NZUL! ????

Co do typów z dzisiejszego dnia można było elegancko zarobić, teraz czekać na niedzielę i znów zbić &quot;fortunę&quot; na żużlu.

A 2

arti1985

Użytkownik
O co Ci chodzi kolego
chodzi o to, że jak się jedzie to się jedzie, a nie oszczędza, czy wystawia do biegów nominowanych zawodników rezerwowych, jak to niektórzy robią, ludzie grają mecze z handicapem i takie podejście pseudo trenerów wypacza wynik meczu, ale na szczęście Unia się przebudziła pod koniec zawodów i typ Leszno (-10) wszedł

radula 5,4K

radula

Użytkownik
chodzi o to, że jak się jedzie to się jedzie, a nie oszczędza, czy wystawia do biegów nominowanych zawodników rezerwowych, jak to niektórzy robią, ludzie grają mecze z handicapem i takie podejście pseudo trenerów wypacza wynik meczu, ale na szczęście Unia się przebudziła pod koniec zawodów i typ Leszno (-10) wszedł
A Ty myslisz że trenerów to obchodzi że ktoś gra z handicapem hehe? Napewno się tym przejmują...Oszczędzają swoich zawodników i tyle a zwycięstwo to zwycięstwo:cool:
A propo wczorajszych spotkań to piękna porażka Apatorka hehe:]

A 2

arti1985

Użytkownik
dwa lata temu trenera Żyty też nie obchodziła za wysoka wygrana Włókniarza, i przez to Włokniarz trafił na silniejszego przeciwnika w playofach a jak to się skończyło wszyscy wiedzą, albo się jeździ albo sie pije herbatkę

B 41,5K

bosky

Użytkownik
nie badzmy niepowazni, ja rozumiem, frustracja, ale to jest tylko sport. Tak samo ostatnio straciłem już wydawało mi się siedząc na meczu niemal pewne 200 zł, kiedy Gollob został dwukrotnie zmieniony w meczu z Tarnowem, ale takie zdarzenia trzeba po prostu przewidywać, nikt nie bronił postawić np. na Pedersena, który nie da się tak łatwo zmienić na juniora. Powtarzam jeszcze raz, nikt nie zmienia zawodnika bo Ty postawiłeś taki handicap hihi ???? , tylko żeby dać się objeździć juniorom np.
A smsa pana Dowhana nie skomentuję, bo nie jestem tutaj najobiektywniejszą osobą ????

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Zarzuty, że Unia odpuściła są dla mnie bezpodstawne. Przecież tacy fighterzy jak chociażby Hampel mogą przegrać. Co prawda Jarek jest w takiej formie, że hej- to jednak cały czas to jest sport, w którym wszystko jest możliwe. Oskarżanie, że Uniści odpuścili rozumiem po prostu jako rozczarowanie nietrafionym typem ;) A przecież na końcówkę mogli wystawić chociażby Musielaka w końcu mieli prawie pewne zwycięstwo i zagwarantowany punkt bonusowy, mimo tego trener Jankowski delegował na nominowane najsilniejsze zestawienie, to jest chyba najlepszym argumentem na obronę &quot;Byków&quot;, że meczu nie odpuścili, prawda?
Bydgoskich kibiców natomiast zdziwiła sytuacja z brakiem rezerw taktycznych. &quot;Czy rezerwy taktyczne parzą?!&quot; krzyczeli fani &quot;Gryfów&quot;. Trener Woźniak zdecydował nie posyłać do boju Jonssona czy Walaska, aby w pewnym sensie &quot;ratować&quot; wynik. Co prawda nikt specjalnie się nie wyróżnił spośród polonistów, żeby posłać go w ramach taktycznej, to jednak zmienić Kościechę można było spróbować. Pan Woźniak zdecydował jednak inaczej, wybrał wariant oszczędniejszy - zabijający nieco widowisko. Brak zmian to dla mnie trochę zagranie &quot;bez jaj&quot;.
Co do drugiego spotkania miałem nadzieję, że będziemy świadkami takiego widowiska jak przed rokiem na stadionie im. Edwarda Jancarza. Kiedy to torunianie w biegach nominowanych przechylili szalę zwycięstwa na swoją korzyść. Teraz widać, że te dwie drużyny to zgoła odmienne zespoły. Stal z fenomenalnym Gollobem jest w stanie pokonać każdego, bez wyjątku. A transfer Pawlickiego był istnym strzałem w dziesiątkę. Torunianie natomiast cały czas bez formy, bez błysku- czyżby ten &quot;zadzior&quot; miał przyjść na fazę PlayOff? Pewnie takie są założenia.
Co do typów z dzisiejszego dnia można było elegancko zarobić, teraz czekać na niedzielę i znów zbić &quot;fortunę&quot; na żużlu.
Po co czekać do niedzieli :p? Skoro już dzisiaj mamy do przeanalizowanie trzy spotkania na Wyspach Brytyjskich, a już w nadchodzącą sobotę czeka nas Grand Prix Wielkiej Brytanii.
Jak widać merytoryczna dyskusja służy wszystkim i typy w większości dzisiaj były trafione ????

arjen 18

arjen

Użytkownik
Po co czekać do niedzieli :p? Skoro już dzisiaj mamy do przeanalizowanie trzy spotkania na Wyspach Brytyjskich, a już w nadchodzącą sobotę czeka nas Grand Prix Wielkiej Brytanii.
Jak widać merytoryczna dyskusja służy wszystkim i typy w większości dzisiaj były trafione ????
Nie bardzo się czuję w lidze angielskiej jak i szwedzkiej, także odpuszczam zawsze, a co do GP to prawda ???? w sobote wielkie ściganie i raczej z tego co się orientuje kosztem meczu o 3 miejsce na mundialu.

Co do tego, że Gorzów ze świetnym Gollobem jest w stanie pokonać wszystkich, tak samo można powiedzieć o Unii, że Leszno ze świetnym Hampelem jest w stanie zrobić to samo. Kołodziej - Adams - Hampel, do tego świetne przebłyski Batchelora i Pavlica i zadziorny Baliński, taką Unie chce się oglądać.

Pawlicki to był najgorszy błąd ze strony zarządu Unii Leszno, mogli nie unosić się honorem i dogadać z Pawlickim, bo Musielak nie nadaje się na ekstralige.

B 41,5K

bosky

Użytkownik
Pawlicki to był najgorszy błąd ze strony zarządu Unii Leszno, mogli nie unosić się honorem i dogadać z Pawlickim, bo Musielak nie nadaje się na ekstralige.
wręcz przeciwnie - w kolejnym sezonie mają dwójkę objeżdżonych krajowych juniorów + Jurica Pavlic. Dla szkoleniowca sytuacja idealna.

arjen 18

arjen

Użytkownik
W przyszłym sezonie to będzie trzeba pomyśleć o wypełnieniu luki po Leigh Adamsie...
O kim mówisz bosky? o jakich dwóch juniorach, przecież Pawlickiego spowrotem nie puszczą ;)

B 41,5K

bosky

Użytkownik
kłania się nieznajomość karty Pawlickiego ???? wypożyczenie miało miejsce, ale za zgodą obu klubów na warunkach Unii. Jednym z punktów był mówiący o tym, że zawodnik nie może wystąpić w meczach przeciwko swojemu macierzystemu klubowi (to ciekawostka przed ważnymi zawodami w Lesznie, czy też finałem), kolejny że Gorzów nie ma sprawiać problemów w negocjacjach Unii z Pawlickim po sezonie. Tak więc wyniki Przemka pomagają Stali, ale tylko w kierunku medalu w tym sezonie. Za rok będzie stara bida.

arjen 18

arjen

Użytkownik
To co mówisz jest prawdą, ale ja mam na myśli nie kwestie prawną tegoż transferu, a kwestie naszego zarządku, który mówił, iż raczej jest bardzo wątpliwe to, aby sciągnąć spowrotem Przemka.
Dlatego wielu kibiców Unii niestety ma słuszne obawy, iż nie zawita do nas w przyszłym sezonie, a szkoda, bo jest to wielki talent.
O tym drugim obytym juniorze to chyba nie miałeś na myśli Sławka...? Daremnego zawodnika, który czym prędzej powinien zmienić profesje.

robson_26 612

robson_26

Forum VIP
A propo wczorajszych spotkań to piękna porażka Apatorka hehe:]
Sorry, ale czy mógłbyś na przyszłość powstrzymywać się przed takimi komentarzami? Myślałem, że to forum różni się od innych i ludzie piszą na jakimś poziomie. Fakt, że w tym sezonie Apatorowi nie idzie, ale czy to powód do wyśmiewania kogoś? To chyba normalne, że może przyjść słabszy rok.
Zarzuty, że Unia odpuściła są dla mnie bezpodstawne. Przecież tacy fighterzy jak chociażby Hampel mogą przegrać. Co prawda Jarek jest w takiej formie, że hej- to jednak cały czas to jest sport, w którym wszystko jest możliwe. Oskarżanie, że Uniści odpuścili rozumiem po prostu jako rozczarowanie nietrafionym typem ;) A przecież na końcówkę mogli wystawić chociażby Musielaka w końcu mieli prawie pewne zwycięstwo i zagwarantowany punkt bonusowy, mimo tego trener Jankowski delegował na nominowane najsilniejsze zestawienie, to jest chyba najlepszym argumentem na obronę &quot;Byków&quot;, że meczu nie odpuścili, prawda?
Właściwie nic dodać, nic ująć. Ja to bym nawet dał szansę Musielakowi o ile by któryś z seniorów oddał swój start ;)
Żaden błąd, a jedyna słuszna decyzja. Pan Dworakowski jako jeden z nielicznych ma zdrowe podejście do żużla. Ojciec Pawlickiego za bardzo się stawiał, to im po prostu podziękowali. Jakoś bez niego radzą sobie rewelacyjnie, a i atmosfera w zespole na tym zyskała. Polecam wypowiedź prezesa Unii Leszno, który ma rację jeżeli chodzi o większość polskich juniorów KLIK

arjen 18

arjen

Użytkownik
Myśle, że jakby się jakoś dogadali to żaden z kibiców nie miałby zazłe im tego, a co więcej cieszył by się z faktu, iż tak utalentowany młodzieniec jeździ w naszych barwach. Atmosfera w drużynie jest wspaniała, ale głownym czynnikiem było odejście Krzysia i całego klanu Kasprzaków.

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Nie opadły jeszcze emocje po wczorajszym GP, a już dzisiaj czekają nas nie mniejsze emocje w związku z rozgrywkami ligowymi na krajowym podwórku.

• Rozkład jazdy XII kolejki CMSE.

1. Falubaz Zielona Góra - Unibax Toruń -&gt; Zapowiedź i składy.
  2. Polonia Bydgoszcz - Stal Gorzów -&gt; Zapowiedź i składy.
  3. Unia Tarnów - Włókniarz Częstochowa -&gt; Zapowiedź i składy.
  4. Unia Leszno - Betard Wrocław -&gt; Zapowiedź i składy.

Zachęcam do prezentowania swoich komentarzy, przewidywań ????

B 41,5K

bosky

Użytkownik
ciężko dzisiaj, oj ciężko ???? Póki co na podstawie długich analiza i przemyśleń zdecydowałem się na handicapy Bydgoszcz (8:0) Gorzów 1 1,80 oraz Zielona (0:8) Toruń 1 1,80, ale i to nie musi wejść. Toruń jest słaby jak nigdy, takie przemyślenia naszły mnie śledząc mecz w Gorzowie, tor na południu powinien być podobny, wynik również. Bydgoszczanie jadą mecz ostatniej szansy, ostatnio coś drgnęło, do tego pojawiają się pierwsze, jak znam życie nieprawdziwe informacje, że Tomasz Gollob pomoże swojemu miastu rodzinnemu. Gdyby tak było opłacalny stałby się również kurs under 12 u Golloba, ale jakoś nie mam do tego przekonania.
z drugiej strony, sorki za ppp, ale nie chcę nikogo wprowadzić w błąd, kolejne 12 minut skłoniło mnie do postawienia jednak na Toruń ???? Waści wszelkiej maści, Loktajew w podstawowym zestawieniu, słaby skłócony Zengota, 8 punktów handicapu to znacznie za dużo. Nawet pomimo tego, że w ubiegłym sezonie było 67-23 dla falubazu.

mateo1961 1,2K

mateo1961

Użytkownik
bosky tylko, że Loktajew jest kontuzjowany, więc radzę trochę poczytać, a nie głupoty pisać. Dzisiaj pojedzie na 80% Iversen, który dobrze spisywał się na treningu.

niccolo7 4,5K

niccolo7

Użytkownik
Ja jeszcze czekam jaką ofertę zaserwuje Expekt, ale z tego co widzę, to np. w milenium na mecz Zielonki z Aniołami ładne hc wystawili. Falubaz -6 po kursie 2,15 to coś pięknego. Nie wierzę, żeby Toruń był w stanie urwać chociaż 40 &quot;oczek&quot; na zielonogórskiej kopie, bo z pewnością taki tor przygotują gospodarze. Poza tym Apator fatalnie jeździ na wyjazdach, bo oprócz zwycięstwa w Częstochowie ponieśli wysokie porażki w Lesznie, Bydgoszczy czy Gorzowie. Po słabym występie w tym ostatnim meczu ze składu wypadł M.J.Jensen, który moim zdaniem i tak jest lepszy od Warda. Nie da się ukryć, że Jagoda ma słaby sezon, podobnie jak przepłacony Andersen. Walczyć czasami próbują Holder, Miedziak i Sully, ale nie wiem czy wszyscy oni dadzą radę skutecznie walczyć, szczególnie, że Chris i Hans będę prosto po GP. W Falubazie mimo nie najlepszej atmosfery zarządzono mobilizację i dodatkowe treningi. W składzie jest wstawiony młody Loktajew, ale za niego pojedzie pewnie Iversen, a może nawet Lindgren, choć to najmniej prawdopodobne biorąc pod uwagę jego ostatnie wyczyny w lidze. Mimo słabych wyników faworytem tego meczu są dla mnie gospodarze, którzy powinni wykorzystać spory atut, jakim jest ich tor.
Falubaz Zielona Góra - Unibax Toruń - Falubaz -6 # 2,15 Milenium ✅ (58:32)
Rafi całkowicie poza zasięgiem i komplecik przywieziony, a panowie Holder i Andersen motory zostawili chyba w Cardiff...

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
Falubaz Zielona Góra - Unibax Toruń H(0.0 - 6.5)✅
Dzisiaj kolejna już 12 kolejka SE w której Falubaz Zielona Góra będzie podejmowac na własnym podwórku Unibax Toruń. Spotkanie interesujące, ponieważ Falubaz potrzebuje punktów jak ryba wody i zdają sobie chłopaki z W69 ze muszą wygrać ten mecz. Jest wiele czynników które przemawiaja za tym, że Falubaz wygra ten mecz. Zaczynając od kapitana, który u siebie potrafi wykręcić dwucyfrowy wynik. Z dobrej strony powinien pokazac sie również Zengota, który potrafi jeździć na torze przy wrocławskiej i dodatkowo będzie chciał zmyc z siebie nieudany mecz we Wrocławiu. Dochodzi do tego jeszcze słabo spisujący się Unibaxs na wyjazdach, któremu tor w ZG jakoś nie pasuje.
Do składu ma wrócic na 80% Iversen i zastapic słobo ostatnio sie spisującego Frediego. Chociaż po w wczorajszym GP gdzie Fredka zdobył 10p to ta decyzja wcale nie jest taka pewna.
Co do hani -6,5 to mysle ze jeszcze podskoczy na 8 albo nawet 10.
Edit: niccolo7 2,15 na Falubaz nic tylko grubsza kasę i do milenium iść
Polonia Bydgoszcz - Caelum Stal Gorzów H(8.5 - 0.0)✅
Ciekawy mecz zapowiada się również w Bydgoszczy gdzie Polonia będzie walczyła z Caelum Stal Gorzów o cenne punkty i tutaj bym nie skreslał Polonistów co prawda stal jest na fali i jej 2 liderów będzie ciągnęła wynik szczególnie Tomek, który jest wychowankiem Poloni, to jednak żużlowcy z Bydgoszczy notują zwyżkę formy szczególnie Antonio Lindbäck i Denis Gizatullin. któremuś z tej 2 pomagają mechanicy Emila i chwała im za to. Andreas Jonsson jest lekko pod formą ale przynajmniej 9 powinien zrobić jak jeszcze walasek w końcu będzie kręcił wyniki takie jak sie od niego oczekuje to handi jaki proponuje Tobet może wejść.
Dośc ciekawa oferta w bet365 Unia Leszno -10 za 1.83zł, gdzie większość buków daje -18. Na temat Leszna niema co sie za dużo rozpisywać bo wszyscy co choć trochę śledzą SE to widzą co Hampel i spółka robią z przyjezdnymi. Żadna z drużyn nie wyszła z 35p. Co prawda Wrocław bedzie &quot;najgroźniejszym&quot; rywalem, który przyjedzie na Strzelecką, niemniej jednak taki handi uważam za prezent.
Unia Leszno -10 - Wrocław +10✅

EDIT: Tak jak w zeszłym tygodniu SE dało zarobić i to sporo

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Co do typu na &quot;Motomyszy&quot; to nie wypada mi nic jak tylko się zgodzić. W Grodzie Bachusa zaczynają brać sprawy w swoje ręce, wreszcie zorganizowany solidny trening i wydaje się, że będą dobrze przygotowani do jazdy od pierwszego biegu. W Zielonej muszą rozpocząć marsz w górę tabeli, bo inaczej będą miały &quot;ciepło&quot; na początku PO. Dzisiaj więc ostra &quot;spinka&quot; na Torunian, którzy na wyjazdach jeżdżą słabiutko. Wygrana w Częstochowie to w zasadzie zasługa jakże gościnnego Krzystaniaka (czerwona dla tego pana ...) oraz brak Davidssona, w pozostałych spotkaniach Krzyżacy mieli problemy ze zdobyciem co najwyżej 35 oczek. W Zielonej Górze można się spodziewać przyczepnego toru, a nie od dziś wiadomo, że &quot;Anioły&quot; preferują twarde tory.
- Ja w ogóle nie biorę porażki pod uwagę. Mam nadzieję, że wygramy i będziemy o to walczyć. Widzę, że chłopaki dają radę.
Do spotkania z Toruniem przystąpimy z pełną werwą i animuszem - zapewnił Żyto

Zaufam &quot;Motomyszom&quot;, bo w moim mniemaniu Torunianie będą mieli problemy ze zdobyciem chociażby 40 punktów, chyba każdy pamięta zeszłoroczne lanie 63-27?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom