To może Gustlik wysypie się z betu z kobiecego turnieju w Gstaad. - Miałem okazje poobserwowac kilkanaście par na minionych Mistrzostwach Świata w Starych Jabłonkach i w oko wpadła mi para ze Słowacji a mianowicie -
Dominika Nestracova oraz
Natalia Dubovcova.
Oglądałem ich spotkanie z Marią Clarą i Caroliną Salgado, które Słowaczki wygrały po TB bodajże 23:21 i obie Panie a w szczególności wyższa Natalia zrobiła na mnie spore wrażenie.
Ich ostatnimi rywalkami w grupie będą mające bardzo dobre warunki fizyczne Kanadyjki - Jamie Broder oraz Kristina Valjas. Dziewczyny grają ze sobą już 3 sezon ale jak na tą chwilę nie osiągnęły wielkich rezultatów. - Podobnie w Gstaad, gdzie przegrały dwa spotkania grupowe 0:2 i nie mają już szans na baraże.
Jeżeli ten mecz wygrają Słowaczki to unikną baraży i wyjdą z grupy D z drugiego miejsca - bezpośrednio do 1/16.
Ze stawką bez szału, bo swój typ opieram przede wszystkim na tym co widziałem w Starych Jabłonkach oraz na teoretycznie większej motywacji Słowaczek, ale... Niestety nie będzie podglądu na dziewczyny bo grają na #4 korcie.
Dubovcova/Nestarcova SVK [20] - Broder/Valjas CAN [29]
1.58 Marathonbet
I tutaj drugi bet, który wpadł mi w oko i najprawdopodobniej będzie do obejrzenia na
http://www.laola1.tv/de/de/beachvolleyball/fivb-world-tour-[basic]/beachvolleyball-fivb-world-tour-[basic]/video/415--124550.html]Laola.
tv[/url] oraz na bardziej komercyjnych bukach, ponieważ dziewczyny grają na #1. Mianowicie do Aprill Ross wraca właśnie od tego turnieju jej wieloletnia partnerka Kerri Walsh, z którą to w parze w 2009 roku w Stavanger April zdobyła Mistrzostwo Świata. Na MŚ w Starych Jabłonkach Aprill grała jednorazowo z Kenny Pavlik - nie wyglądało to źle, ale jednak mimo ogromnej klasy Apriil - ona sama rangi turnieju Mistrzostw Świata wygrac nie mogła.
Ross-Walsh USA [10] Hansel-Schützenhöfer AUT [26] 2-0 (21-15, 21-19) 0:37
Maria Clara-Carol BRA [7] Van der Vlist-Wesselink NED [23] 2-1 (21-12, 18-21, 20-18) 0:52
Ross-Walsh USA [10] Van der Vlist-Wesselink NED [23] 2-1 (21-19, 14-21, 15-10) 0:46
Maria Clara-Carol BRA [7] Hansel-Schützenhöfer AUT [26] 2-0 (21-18, 21-15) 0:35
Jak widac do tej pory obie pary prowadziły ze sobą korespondencyjny pojedynek. - Jednak dzisiaj przyjdzie co do czego i na korcie #1 jedna z par wyjdzie z tej rywalizacji zwycięsko. - Moim zdaniem będzie to para z
USA, która pomimo krótkiej przerwy wygra spotkania z siostrami Salgado. Mają nad nimi przewagę doświadczenia oraz warunków fizycznych. - Osobiście jestem zakochany z Carolinie Salgado, ale jak widac Caro już po Starych Jabłonkach woziła się z wózkiem. - Brazylijki grają do końca, walczą o każdą piłkę - ale w tym pojedynku widzę jednak przewagę umiejętności po stronie Amerykanek.
Maria Clara/Carol BRA [7] -
Ross/Walsh USA [10] 1.85 Marathonbet