>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

siłownia/kulturystyka

S 0

shadowangel

Użytkownik
Ja zacząłem od dwóch tyg regularnie chodzić ćwicze dość chaotycznie lecz w dwa tyg podnosze więcej o 7,5kg na ławeczce z 47,5kg do 55kg i do końca listopada myśle 65-70kg podnieść nie raz nie dwa ... może w grudniu zaczne brać kreatyne + białko bo kreatyna tylko wproawdza do mięsni a białko jest budulcem ;]

uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
na poczatku zawsze są duże efekty a potem wszystko staje, po 3 miechach odżywki superr polecam Wam wsyztskim synthol !! ???? lepiej serio poczytajcie jak się zaczyna itp i najwazniejsze to wytrwałość i sumienność

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Mucios najpierw trzeba wykorzystac na maxa to co nam dała matka natura , pozniej po około 1-2 latach cwiczen mozesz zarzucic kreatynke a jak masz niedobory w diecie to gainera i białko

malkolm 2

malkolm

Użytkownik
Mam pytanie do osób które znają się na machaniu złomem ;) Czy opłaca się kupic którąś z tych ławek ?
http://allegro.pl/item454809411_lawka_gryf_ciezarki_olpran_sa_003n.html
http://allegro.pl/item460254110_super_lawka_olpran_25kg_obciazen_gryf_135cm.html
http://allegro.pl/item459020495_lawka_regulowana_wielofunkcyjna_obciazenie_gryf.html

Może ktoś mógłby mi polecić jakąś ławkę ? Najlepiej gdyby była z tym wciągnikiem oraz gryfem i obciążeniem.
Ta mnie najbardziej zainteresowała. Co myślicie o niej ? :
http://allegro.pl/item455855416_profesjonalny_zestaw_lawka_yl3_zestaw_40kg.html
Sorry że jeszcze raz ale widzę że jest na wcześniejszej stronie tematu i wszyscy piszą o ciekawym pomyśle Mucisa a dla mnie to dość ważne bo nie chcę jakiegoś kiczu kupić.
pozdrawiam ????

ted 12,8K

ted

Forum VIP
ta ktora cie najbardziej interesuje chyba jest dobra, poniewaz zawiera dodatkowy drążek do sciagania (mozna robic plecy,klate na nim) no i konstrukcja jest OK , ale sie nieznam dokładnie na sprzecie.
Tylko mysle ze bedziesz musial sobie dokupic krązki z kilogramami, bo takim ciezarem to mozna biceps zrobic co najwyzej ????

malkolm 2

malkolm

Użytkownik
Dzięki Ted za odpowiedź ????
Tak, jak kupię ławkę to dokupuje obciążenie i zacznę się bawić bardziej bo z tym co tam jest to rzeczywiście nic się nie porobi. Tak przeglądałem różne aukcje to ciężary są w podobnej cenie co same ławki bez niczego, myślałem że to tańsze jest, będzie trzeba wyłożyć trochę $ ale przynajmniej takie ciężarki raz się kupuje i się je ma bo raczej tam nie ma się co zepsuć ????
Po przemyśleniach wybieram tą ostatnią na 99% ????

michau 84

michau

Forum VIP
Nie lepiej zastanowić się nad kupnem w sklepie ? Koszt wysyłki zrównoważy Ci ew. wyższą cene a i będziesz mógł &#39;zmacać&#39; sprzęt ;] Obciazenia tym bardziej. Nawet w Tesco czy Realu kupisz tanio.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
ta niech idzie z waga do sklepu i wazy ciezary ????
malkolm najlepiej byłoby jakbys sie na siłke zapisał chyba ze niemasz w poblizu to wtedy cie rozumiem

malkolm 2

malkolm

Użytkownik
mam siłownię w pobliżu ale chcę kupić sobie sprzęt do domu żeby mieć do niego dostęp przez cały tydzień i o której godzinie by mi się podobało. Taki sprzęt sie raczej nie psuje bo tam chyba nie ma co się popsuć więc to co kupie będzie na lata.
Nie wiem ile kosztują karnety na siłownie u mnie w mieście ale sądzę że około 50 zł za miesiąc. Czyli po kupnie sprzętu za 900zł około, za te same pieniądze miałbym dostęp do 18 miesięcy na siłowni tylko.
I chyba pojeżdżę po sklepach poszukać obciążenia tak jak mówicie, może wyjdzie taniej a jak nie to kupię to z allegro. Co do ławki to myślę że jest to dobra oferta więc zostanę przy niej.

jack4show 30

jack4show

Użytkownik
No yoo, ja cwicze już dość czasu i doszedłem do jednego wniosku że podstawą jest dieta, ale wiadomo ze nie nalezy z nia przesadzac i sie katowac, co do cwiczen mysle ze 3-4 x w tygodniu spokojnie wystarcza, zniszczone wlokna miesni musza miec czas na regeneracje i napewno w ten czas co nie cwiczymy sie zregeneruja, dodatkowo polecam chodzic raz w tygodniu na basen co pomaga w regeneracji. wazne jest aby w cwiczeniach kiedy zaczynamy cwiczyc danego dnia cwiczyc te miesnie ktore chcemy najbardziej rozbudowac bo na nie stracimy najwiecej sily, pozniej te mniejsze partie miesniowe..
Mam jeszcze jedno pytanklo ma ktoś na sprzedaż gryf mocno łamany bądź jakiś fajny wyciąg ?

2211kiler 2

2211kiler

Użytkownik
Jeśli chodzi o dietę to nie powiem że nie ejst ważne , ale ja na sobie wypróbowałem różne diety i wiem że ciężko ejst utrzymać diete do końca:p Czas no i na serjo już p odwóch tydniach idzie się schefnąć jak sięwidzi kurczaka:p Obecnie staram się jeść dobrze, ale dużo szamam odżywek, białko, gainbolic, kretke, bcaa i powiem Wam że efekty są dobre :p Lepsze niż na samej diecie:p Pisze to z własnego doświadczenia:p Ja myśle że wszystko ejst sprawą indywidualną :p

grb08 0

grb08

Użytkownik
Dieta to podstawa, niekiedy klucz do sukcesu, ale prawie na równi z nią dobry efektywny trening, bo można jesc wedlug rozpiski (diety), ale co z tego jak dietę na masę łączy się np z treningiem na siłę ? Nie ma to sensu.
Tak więc najważniejszy jest odpowiedni dobór i w diecie i w treningu oraz odpoczynku. Również psychika to cóś, co albo zawodzi w tym sporcie, ale wspina nas na wyżyny.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Zwiększenie masy ciała
Ostatnio w szkole mieliśmy badania (takie tradycyjne wzros, waga, wzrok) i pielęgniarka powiedziała, że mam niedowage:-D, więc pomyślałem sobie że musze coś z tym zrobić. Mam zamiar zapisać się na siłownie, 3x tygodniu i do tego zakupić odżywkę ( http://www.centrumodzywek.net/produkt,Optimum_Serious_Mass_-_5500_g,537.php ), co o tym sądzicie, czy może coś jeszcze zrobić? A może macie propozycje innych odżywke, które daję lepsze efekty?

malolat-11536 1

malolat-11536

Użytkownik
Najlepiej jak zapiszesz się na siłownie gdzie przewaznie jest trener do twojej dyspocyzji wtedy powinien cos ci doradzic co kupic itd. Na pałe nie kupuj jak sie nie znasz ;)

Do góry Bottom